- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
-=RelakS=- #44564 üzenetére
Ugye használsz/használtok externel{küsői} HDD -ét ?
-
Top cat
addikt
Mi a baj ezzel? Működik a dolog.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
FoxiestFox #44590 üzenetére
így van. SATA átalakítóval bele egy SSD és egész jó kis retro vasat lehet összehozni belőle.
-
-
cbmfan
senior tag
válasz
qnadam #44587 üzenetére
jól emlékeztem, hogy 150k körül volt. akkoriban ennyiből akartak komplett gépet, nemhogy csak videokártyát...
Asus P4P/P4C800 Deluxe lapoknak is van szép ára, 50k körül. az utóbbi pár évben tucatszám találtam, most is van legalább 20 db belőle. Northwood P4 3.2G is van pár, 117k-s ára meredek... viszont 1 Gigás DDR1-et nem látok, az sem lehetett olcsó
-
tkesy
őstag
-
cbmfan
senior tag
van valamelyikőtöknek egy árlista kétezres évek elejéről? találtam egy Leadtek TI4600-at, kíváncsi lennék, hogy mennyi volt az eredeti ára.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
titetoyz #44579 üzenetére
Házoirvosoknál szokás az ilyesmi, praxist átadják. De az más, mert a doki azok után is kap az államtól pénzt, akik évente csak egyszer, vagy ritkábban mennek. Amikor ismerősi körben volt erről szó, 30-60 mFt-os praxisról is hallottam, amit vagy nem tudtak/akartak megfizetni, vagy nem volt kinek átadni.
-
Josi
aktív tag
válasz
titetoyz #44579 üzenetére
Hol vagy egyáltalán helyileg?
Nehéz kérdés amúgy, mert sok helyen a személyhez ragaszkodnak. Szóval ha pl én átvenném tőled, nem biztos, hogy nálam ügyfél maradna. Úgy meg minek fizessek?
Ezt szerintem úgy lehetne, hogy egy darabig közösen csinálnátok, és te szép lassan kiszállnál belőle. -
titetoyz
tag
számítógép szerviz ügyfélkör eladásban nem jártas valaki?
van nagyságrendileg kb 150 magánszemély és 10 cég akiknek bedolgozok mint vállalkozó, ezt szeretném továbbadni.
mit érhet ez?
helyiség nincs, raktáron lévő cuccokat kiárulom, csak az ügyfélkör átadása. -
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44572 üzenetére
legalább szőke volt ha már belül sötét?
-
válasz
Okos
-
válasz
Szép!
-
macilaci78
nagyúr
Egyik ügyfél elővett a táskájából egy köteg papírt iratcsipesszel összefogva. Furcsán vette elő, mintha a táskán belül egy dossziéból húzta volna ki.
Valamit faggattam a papír tartalmával kapcsolatban, aszondta, bekapcsolja a laptopot, amit ugyanabból a táskából vett elő.
A kijelző egyik szélén betörve, feketeség, onnan induló repedések, egy jó tenyérnyi darabon halott kijelző. Megszeppenve nézi, WTF, majd konstatálja, hogy ezt inkább elrakja.
Kikapcsolja a notit, a papírköteget csipeszestül ráteszi a billentűzetre, majd ráhajtja a kijelzőt és a tapipad felől összefogva teszi el a táskába... -
SP4C3
veterán
Hoznak egy telefont, aminek beharapta a kutya a kijelzojet...
Mas hetfo reggeli okossagok: temetoben nem megy a VPN...
+egy tucat UPS-ot kinyirt a vihar, meg jo, hogy nem a szervereket, amik rajtuk logtak. -
azbest
félisten
válasz
cbmfan #44546 üzenetére
Annak a kondinak külön wiki oldala van
Capacitor_plague
Bár én routerboardon találkoztam azzal, hogy kb mind ki volt nyílva 5 év után.
De hallottam hírét, hogy sorozatban döglenek. -
-=RelakS=-
veterán
-Tönkrement a merevlemez a laptopomban.
-Csak nem hallgatta a Rhythm Nation-nt Janet Jacksontól? -
koby11h
őstag
válasz
cbmfan #44562 üzenetére
Nekem is van pár vágás, sorjás gépház régen rendszeres volt. Van késtől, flextől, csavarhúzótól...
Csavarhúzó az most is... alu kéménycső mögött kellett csillag csavar kivenni, kicsit kiugrott és ahogy ellentartottam sikerült pont a kesztyűn lévő lyukon át belenyomnom a tenyerembe... de szépen múlik -
-
salaud
aktív tag
válasz
cbmfan #44546 üzenetére
Bő húsz éve, asztal alatt dugtam be a gépet a konnektorba, a fejemhez majdnem hozzáérő gépházban úgy pukkant el egy elkó az Acorp tápban, hogy kilőtt a ventirácson.
Külön poén, hogy nem saját gép volt, szívességből javítottam meg épp, és minden megúszta benne. Csöngött a fülem, akkorát szólt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
cbmfan #44554 üzenetére
2007-ig a PLUS-nál dolgoztam IT-s mindenesként, akkor cseréltünk egy rakás Asus alaplapot, mert megpuposodtak rajta a kondik.
Raktárátnézés közben egy régebbi alaplapon még olyat is láttunk, hogy a kondi burkolata nem volt meg, csak a papírtekercs, ami az elektrolitban kellene, hogy ázzon -
-
cbmfan
senior tag
ez egy Asus P4T-E, nem hiszem, hogy használnátok ti ezt valamire.
a miért jó kérdés, nálam okosabb szaki tuti van itt a topikban
az elpukkant 1500uF 6.3V helyére ment egy 2200uF 10V kondi és működik hibátlanul.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi. De basszus nem is ebbe a topicba akartam
-
BlacKSouL
addikt
Miért van az, hogy amit a horvátoknál vettünk nádcukor(angol piacos, 'import') , az olyan tömörödő, ragacsos, nedves, sötét, kanállal is nehezebben kivehető, erős illatos, míg amit itthon a boltok polcán látok az pergős, nem tapad, száraz, világosbarna, színén kívül nem nagyon más a kristálycukortól, alig van illata.? Mindkettő elvileg finomítatlan nád.
-
SityiSXT
őstag
Felhasználónak próbálok segíteni:
- És melyik böngészőt használod?
- A mosókapszulásat
-És az melyik? Megmutatnád?
- Hát ez! - és rámutat az Edge gyönyörű kék-zöld "mosókapszula" ikonjára... -
koby11h
őstag
válasz
-=RelakS=- #44527 üzenetére
-
koby11h
őstag
válasz
-=RelakS=- #44525 üzenetére
- Mit kapsz, ha megszorzod a hatot kilenccel?
- Hatszor kilenc. Negyvenkettő.
- Ennyi. Ennyi az egész.
Aha -
cbmfan
senior tag
válasz
-=RelakS=- #44523 üzenetére
akkor te sem vagy egy mai darab...
-
-=RelakS=-
veterán
Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor mások árlistáját megigazítjuk...
-
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #44510 üzenetére
mindenki hibázhat
jeleztem Csabinak
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
-=RelakS=- #44510 üzenetére
Megveszem, majd visszaküldöm, hogy ez mé nem SSD valójában.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
I02S3F #44507 üzenetére
Bánat tudja, épületgépész vagyok.
Engem a monitor-kalibrálás és az áraik vittek az Oázishoz. Alza ugye nem kérdés. Melóhely kapujában és a ház előtt 100m-tel is kett box...
De amúgy ja. Szolgáltati kell, mert az internet és a futárok korában az eladás önmagában kevés. Ismerek kis gépészboltot, akinek a szerződött szerelői mind adtak kulcsot, leadják a rendelést, az meg reggel induláskor ott van a garázsban a kocsi mellett...
-
-=RelakS=-
veterán
A tegnap vett vinyót Oázisnál tényleg megtaláltam kb 2ezerrel olcsóbban, deee... SSD? XD
-
F.E.K..
senior tag
válasz
I02S3F #44507 üzenetére
Ahogy koby11h is írta: Level1 Desktop Support, ott viszonylag kockázatmentesen lehet tanulni és gyakorolni. Onnan pedig irány ami érdekel, lehet továbblépni.
(a másik tipikus "gyakorló" hely valami iskolai IT admin állás, ott is lehet viszonylag szabadon gyakorlatozni, bár ott a fizetés jellemzően nem túl sok.)
-
I02S3F
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #44506 üzenetére
Munka szempontjából ez mit jelent? Maradnak a kisebb szervizek és használt kereskedők? Ahol lehet munkát vállalni?
-
-
salaud
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #44504 üzenetére
Az online kereskedelem megöli a bolthálózatokat, amik 10+ éve kb csak megrendelt cucc átvevőhelyének számítanak. Az Aqua-nak ráadásul nincsenek is túl jó árai, az elmúlt 10 évben ha egyszer vásároltam náluk valamit. Máshol mindig olcsóbb volt.
-
-=RelakS=-
veterán
A nagyobb boltokat is padlóra küldte az elmúlt 1-2 év? Aquánál most szembesültem azzal, hogy 3 boltjuk maradt
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan #44500 üzenetére
Nekem anno egy 430W-os Trust csinált ilyet. Srác behozta, hogy valószínű nem jó. Én túlbuzgóan rákötöttem a táptesztert, majd 220 bedug ééésss.... FÜSTGÉÉÉP! Erre a srác: -Szólni akartam, hogy levágja a biztosítékot, de seperc összekötötted, esélyem sem volt. megszólalni... Köszi...
Másik meg egy félmoduláris 630W-os HKC volt, ami 2009 december 22 vagy 23-án egy komplett AM2-es konfigot vágott agyon (zsír új, fóliás cucc volt). Csinált kb 200.000Ft-os kárt. Mehetett vissza minden cucc gariba. Volt, amit égésnyom miatt cirka fél év után tudtam csak cseréltetni...
ÉS, akkor legyen valami friss sztori is. Ma egy Acer laptop örvendeztetett meg, betört kijelző, cserés. Ok, megjött tegnap az új, fül nélküli, fullfullhádés ípéessesss matt. Úgyis szombat van, gondoltam, a hőség miatt nyugi lesz, megycsinálom. Összerakom nagyjából tesztpadon (kiterítve), bekapcs, megy. OK! Összerakom, bekapcs.... WTF???? "Halk" füst a bal zsanér tövéből, majd még némi a kijelző aljából.
A drága LVDS kábel PONT most tört meg. És vitte magával az új kijelzőt is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
cbmfan #44500 üzenetére
Nekem egy 12 V-os ledtápegységem van ilyen. Ebay-es rendelés, szárazon összeraktam az asztalon az elemeket kipróbálni és a nyákon az egyik kis kullancs méretű elem füstöl. Az érdekessége, hogy nagyobb terhelés mellett kevésbé füstöl, mint leszabályozott fényerővel.
Ráírtam, hogy rossz, és féretettem. Gondoltam, majd beleásom magam kicsit a témába és megjavítom, de 5-7 éve nem foglalkoztam vele. Azóta volt már egy lakásfelújítás, egy másik felújítása és költözés is. Ideje elengednem a dolgot...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SSD kibeszélő
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8-16GB I 256-512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GigaByte H610M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Kolink Observatory RGB 800W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest