Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#39996) Intelligencs válasza wolfman (#39972) üzenetére

Az az igazság, hogy már nagyon sok mindent adtunk nekik, rengeteg nehéz helyzetben kisegítettük őket. Jelenleg is komoly tartozásuk van, de úgy, hogy egy korábbi, másfél millió körüli tartozást már leírtunk elsüllyedt költségként. A mostani számítógépeiket, az övét is és az apjáét is, én raktam össze ingyen. Aztán mikor kevés lett az 550-es videókari, neki adtam a saját 760-asomat.

Igazából ez a kérés már annyira pofátlan volt, hogy 2-3 napig inkább nem is válaszoltam, mert nem hiszem, hogy civilizált hangot tudtam volna megütni. Hogy a picsába van valakinek pofája úgy kérni, hogy egészen pontosan a termék árának 1%-át volt képes saját maga előteremteni (2.200 Ft vs 227.000 Ft). A maradék 70 ezer forintról szóló ígéret - ismerve az előzményeket - megmaradt volna az ígéret szintjén.

"Szia,

Ez a kártya a te gépedbe olyan kb. mintha egy Volkswagen Golfba szeretnél Porsche motort építeni. :) Sem a géped többi alkatrésze, sem a monitorod felbontása nem tesz indokolttá egy ilyen kártyát, egyáltalán nem tudná a géped ezt kihajtani. Ha jól tudom a monitorod felbontása 1366 x 768. Ehhez egy 760-asnak bőven elégnek kell lennie, ami a GPU-t jelenti. Esetlegesen lehetnek problémák a mai játékokkal a 2GB VRAM miatt, de ezt a grafikai paraméterek lejjebb vételével lehet orvosolni. (Nem kell ám mindent maxra tolni, az alatt is van élet.) A kártya, amit küldtél egy mai top-top kártya, kb. egy olyan gépbe van értelme ilyet rakni, ami egy mostani csúcsgép, amiben csak a processzor 150 ezer forint.

Tehát racionálisan neked erre a kártyára kellene gyűjtened, ebben 4G VRAM van, ez még számítana valamit nálad:
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4G videokártya

Ez simán benne van a 70 ezres keretedben, és erre te magad is össze tudod spórolni a pénzt. Sajnos most nem tudok neked pénzt adni, mivel rengeteg egyéb kiadásunk van, és a lakásfelújításra is már apáméktól kellett kölcsönkérni. Saját magamnak sem tudok új videókártyát venni, még mindig az az 550-es van benne, amit a te gépedből vettünk ki, ami helyett odaadtam neked a 760-ast.

Egyébként pedig, még mindig tartozik apukád 425 ezer forinttal nekünk. ;) (A vízre adott pénz sem lett visszafizetve, sem az egyéb kölcsönök, például amikor neked kértetek ruhára.)

Üdv"

[ Szerkesztve ]

The Amiga, Born a Champion

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.