Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#40201) pycur válasza Mercutio_ (#40200) üzenetére


pycur
tag

Én automatikusan hazudik-ot olvastam.
Amúgy arról a winyóról adatbányász progival sikerült menteni adatot.
2 db fat32 partíciót mutatott, és a 0. sector bad sector...
2 óra kellett hozzá de sikerült.

Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

(#40202) Pötyi


Pötyi
őstag

…és akkor ma megjött a Júpíszi, hogy behúzzon egy gigabites optikai kábelt a korábbi réz tyúkbél helyett.
A három szerelő szaki kivett a kisteherből egy kábeldobot, rajta pár kilométer üvegszálas kábellel. Előzőleg lemérték, hogy hozzávetőlegesen mennyi kell majd, plusz a szereléshez pár méter ráadás - és elkezdték letekerni, behúzni.
Hát azt a fülsiketítő csörgést-csattogást az ellenségemnek se kívánom, ami ezt a félórás letekerési műveletet kísérte. Én a Krisztina körúton melózom, de ez még a közlekedés zaját is simán elnyomta! A kábeldob úgy zörgött, mint egy idegbeteg csörgőkígyó, csak kábé tízszer annyi decibellel.

Kérdeztem a szakikat, hogy mi ez az istentelen zörgő hang, ami a kábeldobból jön?!?
- Az ellenséges szerelőcsapat az üres alu sörösdobozokat bedobálja a mi kábeldobunk belsejébe egy lukon keresztül és többé nem lehet onnan kipiszkálni azokat...

:DDD

[/ L]

(L:/dl/upc/2018-06/26/4745_yfdh4ivmqfza0xyx_fenykep1003.jpg)[/ L]

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#40203) Szokenesz válasza Pötyi (#40202) üzenetére


Szokenesz
senior tag

Kábelgyárban melózom, szerinted mikor a gépbe kerül be ilyen dob, mennyire vagyunk boldogok? :DDD

(#40204) -=RelakS=- válasza Szokenesz (#40203) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ki kell önteni purhabbal. Az mindenre _IS_ jó, nem? ;]

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#40205) Akybron válasza Szokenesz (#40203) üzenetére


Akybron
aktív tag

Gondolom roppantmód! :(((

Megoldás: Nagyobbra kell gyártani a sörösdobozokat, hogy ne férjenek be a lukon. ;]

73&DX HA5OJN

(#40206) Silεncε válasza Akybron (#40205) üzenetére


Silεncε
őstag

Vagy kisebbre a lyukat :D

(#40207) Szokenesz válasza Silεncε (#40206) üzenetére


Szokenesz
senior tag

A sorosdoboz meret is szabvany, a kabeldobon a lyuk is szabvany, de szerintem meg mindig egyszerubb lenne ezeket megvaltoztatni, mint jozan eletu kollegakat talalni. :DDD

(#40208) ViZion válasza Szokenesz (#40207) üzenetére


ViZion
félisten

Józan melós... hmm... fantasy-t nem nézünk, köszi :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#40209) Mercutio_


Mercutio_
félisten

:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40210) #33253120 válasza Mercutio_ (#40209) üzenetére


#33253120
törölt tag

Az szép.

(#40211) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Sziasztok!

Vakarom a fejem...Találkozott már valaki olyan (konkrétan CSX, 4 GB, 1333 MHz - CSXD3LO1333-2R8-4GB) RAM modullal, ami 8 GB-osnak mutatja magát? Asrock H61De S3 deszkában két ilyen modul van, dual channelben mennek és a BIOS 2 db 8192 MB-os modult lát, összesen 16384, ahogy kell...Vagyis nem kell, mert 4096+4096-nak kellene lennie.

Hibás 8 GB-os modulok lennének, amiken letiltottak 4 GB-ot? Vagy 4GB-ost átverésként átírtak 8-nak, csak elfelejtették 8-ra átmatricázni? Vagy briós hiba?

Vagy nekem van filmszakadásom és valamit nem veszek észre? A foglalatok kifújva sűrített levegővel. A Windows természetesen csak 8 GB-ot lát, feladatkezelőben a másik 8 GB "hardvereknek fenntartott".

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40212) iday válasza *Ropi* (#40211) üzenetére


iday
aktív tag

Futtass memtestet.

3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu

(#40213) shteer válasza *Ropi* (#40211) üzenetére


shteer
titán

Szar a mikrokód. Ha van újabb, frissits BIOS-t, van nincs akkor nincsmittenni

..szerintem jónak tűnik

(#40214) *Ropi* válasza iday (#40212) üzenetére


*Ropi*
félisten

Első volt a memtest: ~ 6 órát futott hiba nélkül...De köszönöm a tippet! :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40215) *Ropi* válasza shteer (#40213) üzenetére


*Ropi*
félisten

Van egy béta briós, de még nem mertem feltenni, mert ezzel amúgy stabil a rendszer. Megpróbálom, max. visszateszem a régit (remélem vissza lehet). Köszönöm a tippet! :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40216) macilaci78 válasza *Ropi* (#40215) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ami működik, azt nem kell megjavítani . :N

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#40217) *Ropi* válasza macilaci78 (#40216) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem is javította meg (de legalább rosszabb sem lett). :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40218) azbest válasza *Ropi* (#40211) üzenetére


azbest
félisten

ramnál nem szokás letiltani hibás részt, modul szinten biztosan nem. Érdemes lenne feltenned fotót a modulokról. Régebben lehetett kapni olcsó kínai ramokat, amelyeket különböző márkák hamisított matriciával is árulták többféle néven. Ott is volt, hogy a sima ddr2 ramra felragasztották a ddr3-as registered ecc matricáját :D Ha más nem, akkor a típus alapján össze lehet hasonlítani, hogy tényleg úgy néz-e ki, mint az eredeti vagy inkább valamelyik kínai ramra hasonlít.

A memória kapacitásnál érdekes a finnyássága, [link], de elvileg az átalad írt típus megfelel. Már ha a képeken ő van, és nem 4 chipes.

[ Szerkesztve ]

(#40219) frescho válasza azbest (#40218) üzenetére


frescho
addikt

Dehogynem szokás. Olvasd el a Sinclair féle gépek történetét, ott rendszeresen kiemelik. Más gyátók is machináltak a félig jó modulokkal. El tudom képzelni, hogy évtizedekkel később is előjött hasonló trükközés.

https://frescho.hu

(#40220) *Ropi* válasza azbest (#40218) üzenetére


*Ropi*
félisten

Erről lecsúsztunk, este elvitték a gépet. Végül is hibátlanul működik, csak ez az anomália zavart, bár a működését nem befolyásolja. :) Majd ha 1 év múlva visszajön takarításra, akkor lefotózom őket (egyébként kétoldalas modulok voltak). :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40221) azbest válasza frescho (#40219) üzenetére


azbest
félisten

sinclar kapcsán nekem az ugrik be, hogy alapból kevés címvezeték van és azért volt kevesebb. Aztán persze lehet, hogy nagyobb chipeket is használtak kevsebb címvezetékkel, aminek így csak egy része volt elérhető [link]

De ezek a mikrokontrolleres varázslatok majd' 40 évvel ezelőttről azért más ligában játszanak, mint a mai pécék :)

Olyan területeken tudják ezt az optimalizálást eljátsznai, ahol a verérző is a modul része, például a háttértáraknál, sd kártyáknál, pendriveknél. Meg ott eleve elfogadhatóbb némi hibázás, bele van építve a működésbe a hibajavítás bizonyos mértékig.

Az unbuffered/unregistered memória vezérlése még mindig a chipset/proci oldalán van. Ráaásul a ram chipek nem is olyan drágák, hogy érdemes legyen velük varázsolni, modul szinten plusz logikát betenni. Szerver memória modulokból létezik olyan fajta, aminek saját vezérlője van, olyanokból voltak 128GB-os modulok is.[link], amikor a desktopokban még 8-as modulok voltak max.

[ Szerkesztve ]

(#40222) frescho válasza azbest (#40221) üzenetére


frescho
addikt

mindenhol használják már maguk a gyártók. Csak a régi módinál ahol a gépet készítő cégek csinálták ma már a chip gyártók élnek ezzel. A hibás részeket letiltják és úgy értékesítik. Legyen az GPU, CPU vagy bármi más. Eleve úgy tervezik, hogy a bevizsgálás alapján visszabutítottként el lehessen adni.

Mikrokontroller? Ha Z80/6502 alapú gépekre érted, akkor azok nem mikrokontrolleresek. Kevered a fogalmakat. microcomputers-nek hívják őket ami mást jelent.

RAM oldalon is simán játszhatsz. Egy cím vezetéket nem kötsz be, hogy a hibás felet ne tudja megcímezni a proci és kész. Csak a be nem kötött lábat kell fel vagy le húznod, hogy a hibátlan felet lássa. A mai számítógépek hardver alapja szinte semmit sem változott a 8 bitesek óta. OK, gyorsult a busz, meg burstben olvasod ki, de az alapok megegyeznek. Egy réteggel feljebb történt radikális váltás, mert már egy assembly-t sem lehet úgy megírni, mint régen. Pontosabban meg lehet, de a mai x86 kismillió utasítását és azoknál a sorrendiség egymásra hatását követni csak pár ember tudja napjainkban.

https://frescho.hu

(#40223) Silεncε


Silεncε
őstag

Szakik! Segítség kéne. A laptopom úgy gondolta, megmakacsolja magát. Kis használat után (először csak akksitöltéskor csinálta, mostmár ha nincs benne az akksi akkor is) se szó se beszéd kikapcsol. Nem túlmelegedés, a hőfokok rendben vannak. Utóljára mikor próbáltam, 1 estét ment, akkor nem volt semmi baja, azóta nem próbáltam. Olyan tippet kaptam, hogy a töltőelektronikában offos valamelyik kondi. Még van rajta gari, megpróbálom lemeccselni az eladóval. Találkozott már vki ilyennel és ha igen, mennyire nehéz ezt javítani, mennyire reménykedjek egy működő notiban? (ThinkPad X230-ról van szó)

(#40224) tupacamaru válasza Silεncε (#40223) üzenetére


tupacamaru
veterán

Ugyan nem vagyok boltos, de nem rég nálunk is volt ilyen hiba. Random kikapcsolt a gép, töltőcsere után vígan üzemel tovább. Egy elég régi gépről van szó (HP DV7), gondolom elfáradtak benne az alkatrészek. Szerintem próbáld ki egy másik töltővel, ha van rá lehetőséged.

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#40225) Silεncε válasza tupacamaru (#40224) üzenetére


Silεncε
őstag

Gondoltam arra is, csak sajna nincs a közelben másik Lenovo töltő, amivel ki tudnám próbálni :W Köszi a tippet azért :R

(#40226) Gondwana válasza Silεncε (#40223) üzenetére


Gondwana
addikt

(nàlam is van egy i7-es lap x230-bòl, ami hasonlòan kezdte, utàna se kép, se hang és lapcsere lett a gépben)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#40227) wolfman


wolfman
veterán

Nem boltos téma, de infó.
Olyan hibajelenséggel találkoztam, hogy így még most se értem.
Van egy Photoshop munkám, ezt otthon elkezdtem tegnap, de már olyan késő volt, hogy elmentettem a képeket, a PSD fájlt, felraktam pendrive-ra és behoztam a céghez, majd itt befejezem, gondoltam.

Először is dolgoztam a képen, befejeztem egy effektet majd semmire nem reagált a progi, egyszer csak bezárt és mikor elindítottam visszaállított mindent. Huhh, jóvan. Látom kevés a RAM neki, de majd sűrűn mentek. Aha. 3x mentettem azóta, majd negyedik alkalomra azt írta ki, hogy nem lehet elmenteni a kért dokumentumot, mert nincs elég rendelkezésre álló RAM! Ez komoly? Mert hogy nem tudok használni ezt azt, nagyon lassú, kiakad még megértem, de az, hogy maga a munkalap elmentése is RAM függő, ez baromi nevetséges. Így most pár fontos mozzanatom kukázódott, mert nincs elég (4Gb, aminek 49%-a használt PS nélkül) RAM a gépben.

Láttam már sok mindent, de ez most váratlan volt.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#40228) Adamis válasza wolfman (#40227) üzenetére


Adamis
őstag

Ott valami nem jó. 2GB rammal is dolgoztam már, több layer, sok effekt, psd-be mentettem, nem rinyált. Most is csak 3 GB ram van az itthoniban, mégse kér többet sose!

(#40229) wolfman válasza Adamis (#40228) üzenetére


wolfman
veterán

Iszonyat sok PS megfordult már a kezeim közt, sose volt ilyen nagy baj. Annyi a legnagyobb, hogy lassú volt a munka, mert számolt, nem bírta, de mindig befejezett minden gép mindent idővel. Most itt valami nagy gebasz van.

A beállításokba bementem, hogy adjak neki egy kis plusz virtu memóriát. Bármelyik menüpontra rákattintok minden működik, de amint a 'preferences'-re lépnék, hibaüzenettel visszadob, DE utána már a többi menüpont is használhatatlan lesz. Nem mellesleg a 4Gbból 1.9Gb használódik, szóval meg se emelkedik a RAM szükséglet.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#40230) *Ropi* válasza wolfman (#40229) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nézd csak... :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40231) wolfman válasza *Ropi* (#40230) üzenetére


wolfman
veterán

Újeee!
Köszi!

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#40232) TaaT


TaaT
veterán

A cégnél selejtezés van, és valakinek így 2018-ban jutott eszébe hogy a polaroid gépre már nincs igazán szüksége. De hogy miért tűnt fel a sok kacat között? A gyári doboz oldala valami epic. :DDD

Give them hell Ukraine!

(#40233) Silεncε válasza TaaT (#40232) üzenetére


Silεncε
őstag

Már akkor is menő volt a csöcsös szelfi :DD Csak akkor még nem a Facebookra ment vagy Messengerben, hanem face-to-face kellett átadni a képet :D

(#40234) ViZion válasza TaaT (#40232) üzenetére


ViZion
félisten

A marketing "alapelvei" nem változtak az elmúlt pár száz évben... :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#40235) *Ropi* válasza Silεncε (#40233) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szó szerint *arcba tolva*. :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40236) cbmfan válasza TaaT (#40232) üzenetére


cbmfan
senior tag

600-as film... volt anno 636-os gépünk, de filmnek akkoriban horror ára volt, pár évvel később pedig beszerezhetetlen. mai napig porosodik valahol dobozában talán gardróbban.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#40237) TESCO-Zsömle válasza cbmfan (#40236) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Akkor nem is a gép a relikvia, hanem a hozzá való film? :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#40238) cbmfan válasza TESCO-Zsömle (#40237) üzenetére


cbmfan
senior tag

így van. gépet kapsz pár százért is bolhán, de film már 10+ éve nincs.

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#40239) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Szakik mi a szokásos trend: szeptemberben iskolakezdéssel emelkednek a HW árak, vagy pont mert beindul a forgalom lesz némi árverseny, és némileg csökkennek? (proci, vga, hdd)
:R

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#40240) TESCO-Zsömle válasza Mercutio_ (#40239) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Szeptemberben a forint szokott gyengülni, amitől emelkednek az árak. Általában nyáron, júli-aug találkozásábál a legolcsóbb vásárolni.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#40241) wwenigma válasza cbmfan (#40238) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

[link] ez nem az? Mert van parféle meg ezen kivul, hasonlo arban, 800/kép tuti megéri.

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#40242) cbmfan válasza wwenigma (#40241) üzenetére


cbmfan
senior tag

ez az, és akkoriban 2k körül volt egy film. bár három ilyen árából már van egy gagyi digitális gép is...

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#40243) wwenigma válasza cbmfan (#40242) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Persze, csak ennek megvan a feelingje. :D En is a digitalisra szavazok es utana meg vegyszeres elohivas...

[ Szerkesztve ]

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#40244) *Ropi* válasza pycur (#40201) üzenetére


*Ropi*
félisten

Legalább a komplett track 0 sérült volt, ahogy kell? :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#40245) qnadam válasza cbmfan (#40238) üzenetére


qnadam
veterán

de van, de vaaaan! hányáshanyas vagy, te disznó?
már van,néhány elmebeteg megvette a holland gyárukat, és újra kitalálta a receptet (az eredetit néhány alapanyag beszerezhetetlensége és unióba behozhatatlansága miatt már nem lehetne használni). sajnos az eredmény nem olyan stabil, megbízható és kiszámítható, mint az eredeti volt, de játéknak jó. és még mindig nem olcsó :)
ha olcsóbb és kiszámíthatóbb kell, akkor az instax felé kell menni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#40246) qnadam válasza wwenigma (#40241) üzenetére


qnadam
veterán

pont annyira éri meg, mint vasutat modellezni vagy ralliautót építeni :) a polaroid régen sem arról szólt, nagyon jó minőségű kép legyen valamikor, hanem hogy valamilyen kép, de mostazonnal.

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#40247) -=RelakS=- válasza qnadam (#40246) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ja, ráadásul ebből másolat sincs a haveroknak :)

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#40248) qnadam válasza -=RelakS=- (#40247) üzenetére


qnadam
veterán

exkluzív!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#40249) pycur válasza *Ropi* (#40244) üzenetére


pycur
tag

Csak ennyire:

:D

Off:
Amúgy nekem is van egy polaroid fényképezőm, és van hozzá egy csomag filmem, még ha jól láttam bontatlan, de 10+ éves, meddig működőképes ez?
Akkoriban pedig nagy találmány volt az ön előhívós kép. :)

Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D

(#40250) F.E.K.. válasza pycur (#40249) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Az előhívó vegyszer nem valószínű hogy kibírta ezt az időt (mármint működni működik, de színhelyességre ne igen számolj), illetve az akku az a filmcsomagba van integrálva, és az sem biztos hogy bírja már (bár arra inkább fogadnék hogy működik ennyi idő után is ;))

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.