- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
Sugar aljaban a ter feloli bejaratnal jobb kez felol kos oras...
hogy jo e, azt nem tudom. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Na jó rendeld meg azt a műanyagot az ebayrol : ))
-
burjois
csendes tag
Sok béna, ( hanyag ) órás van, kaptam már vissza karcos hátlapot, ujjlenyomatos számlapot, mutatót, cserélt ( vszínű elhagyott ) csavarokkal, volt olyan hely is ahol net tudta lepatintani a hátlapot (nekem kellett )
Természetesen tisztelet a kívételeknek, és ez nem csak az óraiparra vonatkozik, hanem az összes szakmára. -
-
Bling95
őstag
szerintem szíjból való kiszedést tényleg bármelyik meg tudja csinálni

-
Szizol
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerintem megéri óráshoz elmenni, párszáz Ft-os tétel és biztos kezekben az az óra.

-
vadászcsiga
félisten
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Vagy menjünk el egy óráshoz ha nem tervezzük hogy napi szinten szedünk ki szemeket fém szíjakból
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ilyet használok egy éve legalább, semmi baja. Ha viszont elnézed a lukat, eltörik és kuka. Ennyiből tartósabb a kalapácsos módszer. De egy sima árral vagy hasonlóval is megoldható a dolog. Szorítógyűrűket nem elhagyni a stiftről!
Gyönyörű az Eterna. Szép, hosszú vékony mutatók. A felújítás meg igazi mestermunka volt.
Egy DJ-t sem ismerek. / és hidegen hagy, mit hordanak a celebek /. Sőt, kifejezetten utálom őket, mert tíz éven át "diszkók" közelében laktam, és heti öt-hat napon át nem lehetett aludni. De hát a sok drogos állatnak kell a hangerő, a hangtechnikus és a zenész meg mind süket lehet már, nekik nem számít.
Katonai strapabíró Eco-Drive 100m / és mp stoppos
/ :[link] -
-
consono
nagyúr
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ó, ez nagyon tetszik...
-
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Becsi conrad volt, nem tudom a magyarnak van e boltja, ha nincs akkor a Harry kft-ben is találni jokat, sőt inkább azt ajanlom
-
vadászcsiga
félisten
válasz
üzenetére
Sajat tapasztalatra gondoltam. Hacsak nem te írtad ezt a blog bejegyzést. Annyit azért látni belole hogy vannak ott karórák is nem csak puttók által közrefogott bimbammozo asztali órák Maria Terézia idejéből.
Real Necro
Ez pont szart sem érKedden a conradban láttam tök jó alap órás szerszámokat, alkatreszeket. Nem örök darabok de jobbak mint ezek a műanyag echte kínai cuccok.
-
BAti77
aktív tag
Ha nem ragaszkodsz a max.40 mm-hez én ezeket venném...

Citizen BN0100-51e "Excalibur"
Nekem ilyen van nyúzni/búvárkodni és nagyon bírja. Van 37 mm-es változata is...EP6040-53E...bár az "női"...
Citizen BN0000-04H
Sajna ez is nagyobb méret, de 300m-es profi búvár...Esetleg tényleg valami Seiko...SKX007...az csak 40,5mm és egy klasszikus...
-
SsPL711
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Attól függ milyen a szíj.
Van amelyik csavaros, van amelyikben csak ki kell tolni egy "tüskét".
De, ezekhez a műveletekhez nem kell ebay, itthon is lehet olyan szerszámokat találni, amivel megoldható.Most biztos égnek áll majd néhány "mester"-nek a haja, de én egy gemkapcsot egyenesítettem ki és egy kombinált fogóval toltam ki vele a tüskét.

A rugós stift-hez is ezt használtam, fogó nélkül. -
törölt tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
Real_Necro
veterán
Szíj szerelésére (szem kiszedésére) milyen ebay-es eszközt ajánlott beszerezni? Melyik a jó?
-
g0n21
senior tag
válasz
fagyalllo
üzenetére
vagy mostanit. A Citizennek van egy megfelelő
Csiga, igazad van!nekem mindig ott ólálkodik az órásdoboz mellett...
Jut eszembe, vettem ebay-en 2.000 forinté folded stainless steel szíjat a 67-9119-emhez, tök jól áll neki, csak lusta vagyok képet csinálni róla

najó, igazából már csináltam, csak épp retkes volt az üvege:

-
vadászcsiga
félisten
Bécsi uhrenmuseumban volt már valaki? Nem túl barokk?
-
vadászcsiga
félisten
Veloke, Wg5113
Köszi -
Ra3
őstag
Kíváncsi lennék hogy az Orient Starban lévő 40751-es caliber mennyivel gyengébb mint a 6r15, kb. ugyanezt tudja, kézihúzós, mp. stoppos, 21600A/h, -1 kő, engem ez nem vinne el a Seiko irányába, plusz a 440 dollár áfával több mint 150k huf, ja és az Orinet Star Standard-on ott a Seiko féle super anti reflective bevonat.
-
csabulaxi
senior tag

-
icm
tag
Az hagyján, hogy a legszebb
de milyen áron. Biztos számtalanszor mondtam már, de van egy ilyenem. Anno még 2008-ban $294-ért vettem Seiya-tól. Persze vám és áfa. Hja, 20%-os áfa... A fehér számlaposon is gondolkodtam, de végül nem bántam meg a feketét. Ha a DeepBlue mellé teszem akkor mintha női óra lenne 
Ja és hogy Omega és Orient Star vonalhoz is legyen egy Seiko: Presage SARX015

Nem akarom bántani az Orient Start de ebbe 6R15 van, Seiko is - kicsivel magasabb a presztízse. Mindez $442-ért Seiyatól. -
Takuun
aktív tag
Ma a 3-as metrón (BP) láttam egy Certina DS1-et az egyik utazótársam kezén 07:44-kor a Nyugati pályaudvar - Dózsa György út megálló között. Kék pulóver, fekete bőrkabát, szürke hasitasi és persze a DS1!
Ha magára ismer valaki akkor ezúton szép jó reggelt neki!
Baromi szép az az óra képeken is, hát még élőben! -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
g0n21
senior tag
Bemászik az olajevő manó, es osszekeni a fogaskerekeket az ürülékével (szar nap volt, bocs)
Semmire, ez csak orabuzik es heavy user orasok által javasolt.Mint a napi 4 fogmosás... . Ha havonta - kéthavonta felhuzod, nem lesz baj. De ha fel évre elutazol, az sem a világ vége..
-
squir
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Az hagyján, hogy nem csúnya! De egygombos chrono, ami tourbillon és tetejében percütős!!!
Uhhh... -
Veron
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyi időnként lenne ildomos/kötelező a mechanikus órákat felhúzni és megjáratni egy kicsit -természetesen abban az esetben, ha nem hordom minden nap.
Köszönöm!
-
JackFeryll
őstag
Nem csúnyaság.

Na jó... dátum
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ferdzsoo
addikt
Hogyan érdemes tárolni éjszakánként az órát?
Bezárt szíjjal a szivacskája körül, vagy annélkül egyszerűen csak oldalára vagy simán a hátára fektetve?
van egyáltalán ennek értelme amit kérdezek?
-
squir
aktív tag
Más...
A véleményetekre lennék kíváncsi. Keresek saját részre egy amolyan mindennapos-futkosós strapaórát. Olyat ami bírja (bizonyos szintig) a gyűrődést, kellőképpen vízálló (min a WR100), elvihetem túrázni, stb. Ja és mutasson jól nato/zulu szíjon!
Szóval amolyan "világvége" óra legyen!
(Mondjuk az ideális számomra egy 38-40mm-es acéltokban, plexivel szerelt AS1130 lenne, de bilibe lóg a kezem és lassan felébredek...
)
Szóval ami a problémám: elsősorban mechanikus (kézihúzós) antik-vintage órákat gyűjtök, kevés közöttük az olyan amit még kitennék ilyen igénybevételnek.
Kritériumok: acél tokozás, vízállóság, megbízható és minőségi szerkezet (most lényegtelen, hogy automata, kézihúzós, quartz, vagy más hajtás). Az üveg tökmindegy, hogy zafír vagy plexi. Lényegtelen, hogy az óra új, régi, használt-nem használt.
A keret mondjuk legyen 50-80k HUF (persze nem kell teljesen kimeríteni).Tudom, hogy aki órában akar aszfaltot fúrni, az vegyen G-Shockot!
Vannak jelöltjeim, de arra lennék kíváncsi mit ajánlanátok és miért! -
squir
aktív tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Ha már egyéb:
szerintem az egyik legszebb Seiko, mostanra viszont szinte beszerezhetetlen!
Seiko Spirit SCVS015A képek forrása és egy részletes leírás az óráról: [link]
-
Szabikaa20
őstag
-
Wg5113
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez nagyon szép!! Jó választás volt olyan mintha új lenne,a Mester megint remekelt.Öröm nézni.

-
veloke
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez igen, gratulálok mindkettőtöknek!
-
Skimaster
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Én is voltam 92 ben a nepstadionban... Őrült banzaj volt.... Mikor elkezdték a zenét mindenki fenn lógott a vasakon....
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok,
Nem találkozott valaki véletlenül valamilyen katonai stílusú órával, ami mp stoppos, eco-drive vagy kinetic, és legalább 100 Méterig vízálló, de inkább 200?
Citizenből találtam, de az sajnos nem MP stoppos.
-
atko67
csendes tag
-
vadászcsiga
félisten
Ahogy Dzsana is linkelte már, készen lett az Eternám. A lelakott ketyegőből egy gyönyörűen felújított óra lett
Szij már készülőben. Szép hosszú füle van, kényelmesen elfér benne a bőr. -
gprspeter
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
atko67
csendes tag
Fiúk! Minden nap olvasom a topicot,de lassan japán topicban érzem magam!
Nem bántásként írom,de én úgy hiszem hogy a svájci órák eléggé háttérbe szorultak, kivéve Steinhart .Egyik órával sincs bajom csak lassan nem érzem a topic címében svájci szó jelentőségét. Hozzáteszem imádom a japán és az orosz órákat is. Csak jelzés értékűnek írtam a hozzászólást. 
-
Wg5113
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
A sorsolás az egy szuper ötlet,teszik.Csak azért kérdeztem ,hogy "és",mert azt hittem ,hogy ahogy irod van valami még benne.Az ilyen hirességek által viselt órák követésének viszont én nem látom a miértjét.
-
BAti77
aktív tag
válasz
Golota
üzenetére
Én sem vagyok oda a brandért, de újabban már tudnak egész jó dizájnú darabokat is csinálni...Pl.: Galactic 36 vagy a Transocean sorozatban a Day & Date kimondottan tetszetős...

-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Sejtem, csak vicceltem az azóta kiegészült Bárányos történetekkel
-
tupacamaru
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ha ezen kékek lennének az óramutatók is........
-
von toth
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ez meg az arany között vacillálok
tupacamaru: Na most ugye az van, hogy vissza kell fognom magam. Alig van pár órám. Honnan is rendelhetnék....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Öregebb vagyok, mint hinnéd.

-
Dzsana
senior tag
Még adós voltam a készre szerelt állapot képeivel, most pótoltam.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra
üzenetére
Betudtuk fiatal korodnak

-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Wg5113
üzenetére
Lehet, hogy kicsit többet láttál ebben a képes feladványban, mint amennyi benne volt, pedig máskor is szokott lenni ilyen képes-kitalálós. Véletlenül találkoztam ma ezzel a fotóval, láttam, hogy Bretyó van egy közepesen ismert magyar híresség csuklóján, és gondoltam, megosztom. Szerintem egyébként bármelyik másik fórumon többen ismernék fel a Bárányt, mint az óráját.
De megígérem, ha elviszem most a sokmilliárdot a lottón, akkor a következő képrejtvénynél a helyes válaszolók közt kisorsolok egy olyan órát, amilyen az adott képen van. -
Sungoo
addikt
Young olvtársról tudtok valamit? Próbálom elérni privátban, de nem reagál.
-
von toth
tag
Kösz boys. Erősen gondolkozom egy ilyenen.
-
von toth
tag
Szejkisták véleményét kérném, hogy a perpetual calendar azt jelenti, hogy ha egyszer beállítottad, akkor felismeri a szökőéveket, téli-nyári időszámítást stb:
Erről lenne szó.

-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ahogy nézem, a márka "Asztalra Doxa, Baby!"

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Spórolós topik
- Látásjavító szemműtét
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Dell notebook topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Logitech MX Master 3S for MAC
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én speciel elem/szíjcserével biztos nem mennék boltba, de aki ügyetlennek érzi magát, az inkább bízza órásra.

/ :

![[link] [link]](https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5f/01/bb/5f01bbd5f1a3081ef7f99c69f1a4d9d0.jpg)
Uhhh...
)
Vannak jelöltjeim, de arra lennék kíváncsi mit ajánlanátok és miért!