- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Hantoson kívül senkit nem ismerek, őt is itt ajánlották. Ha tudtok ár/érték arányban jobbat, annak csak örülök. De jó lenne egy olyan hely, ahol a tokokat is esetleg rendbe teszik. A Steinhart nagyrészt szálcsiszolt illetve polírozott, az Orient polírozott.
Az órákat manapság már nem hordom minden nap, így fogalmam nincs, hogy mennyire lehetnek most pontosak, de nem véltem felfedezni a korábbiakhoz képest nagy eltérést. -
Takuun
aktív tag
Eléggé elhanyagoltam az órás világot, egy másik hobbinak hódolok manapság.
Azonban van egy Steinhart Ocean GMT-m és egy Orient Polaris GMT-t, melyek 2015-ös példányok. Első tulaj vagyok és végig nagyon vigyáztam rájuk.
Emlékeim szerint 5 évente kellene nagy generálra vinni őket.
Kérdésem, hogy 1-2 évet még hordhatók vagy vigyem inkább átnézetni?
Másik kérdésem, hogy kihez lehet vinni ezeket a típusokat? Első körben Hantosra gondoltam, aki még 2015-ben cserélte a Steinhart nagyító lencséjét a gyári (talán) 0,5x-est egy 2,5x-es lencsére. -
Takuun
aktív tag
Csalóka, mert elég közelről fotóztam. Az óra 42 mm-es, a csuklóm meg 60 mm széles. Szerintem ekkora csuklóra ez illik.
petipetya:
A piros - kék - fehér színek tökéletesen passzolnak egymáshoz. Én nagyon szeretem ezt az Aquafresh szín összeállítást. Mellesleg a piros szín több kiegészítőben is visszaköszönt aznap, így az összkép teljes volt. Én az öltözetemhez választok órát és szíjat, minden nap.A stílus a részletekben rejlik
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Rolex Day Date vagy Datejust típusú órát tudtok ajánlani? Jó pár éve várom már, hogy a Steinhart kiadjon egy hasonlót, de hiába. Orientben találtam Day Date-et, de sehol sem beszerezhető.
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Láttátok, hogy a RIOS akciózza a Steinhart Ocean GMT-t?

Ahogy nézem van 3 db is raktáron.
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Na voltam WE Orexben. Fényképezni nem tudtam, nem is akartam. Szegényes a választék és a menőbb/ismertebb darabok elfogytak/nem is voltak.
Hamilton Khaki Aviation Pilot Black Dial (kvarc) 155 eFt
longines-hydroconquest kvarc 225 eFt
Seiko-ból csak alap darabok voltak, semmi értelmes
Dorochron diver 31 eFt, ocsmány
Hamilton Jazzmaster Open Heart már nem isemlékszem mennyi volt
Hamilton Khaki Aviation Pilot Automatic Chronograph nem emlékszem menyi volt talán 500 körül
Hamilton Khaki Navy automatic 400 körül
Certina órákból sem volt már túk sok, számomra egyik sem volt egy értelmes darab 1-et találtam ami szép volt, de nem tudom melyik típus
LLD nem volt
Divert-t ebben a boltban most nem tudtok venni.Fenti árak a bolti árak, azokból jön le most 40 %. Ha rám halgattok, akkor nem éri meg elmenni. Kicsi a kínálat, az értelmes darabok már rég elkeltek. Most már főleg női órák vannak.
Van még Rado, raimond veil, 3-4 db női omega oszt ennyi. -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Délután, este fele benézek a WestEnd - Orex-be. Ha valakinek van kérdése, óhaja, sóhaja, írja meg 17h előtt. Felmérem a terepet, így bárki kíváncsi valamire, akkor azt is megnézem.
PRITVÁTBAN ÍRJATOK!
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Szerintem: Paul Newman Daytona hasonmás lesz
Szerencsére ez nem az én ízlésemnek megfelelő
Sokkal jobban várom a Rolex Master GMT 2 hasonmást tőlük.Amúgy, lehetséges, hogy ETA Valjoux 7750 lesz benne, attól meg lehet ilyen vastag? Mert a legtöbb varjús szerkezetű órájuk elég vastag.
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Noname kvarc óra, digit kijelzővel óránként csippan. Valaki tudja, hogy milyen gomb kombinációval lehet kiiktatni? 8 éve nincs ilyen órám és totál elfelejtettem.
-
Takuun
aktív tag
Ne viccelj, már, a tiéden nem áll jól

Kérhetek egy napos képet, hogy milyen a tied igazi színe?
Nekem ebben a Mako és Ray párosban, csak a méretük nem tetszik. A Ray-ért korábban odavoltam, amíg fel nem próbáltam egyet. Az én kezemen már nem mutat jól. De a Nato valahogy nagyobbítja optikailag.
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
A Steinhart az marad (valameddig)! Amúgy ennek a kis Casionak szebb a számlapja élőben. Szép, fényes mély kék, rakott indexekkel. Steinhart ma lesz soros, ha végre megérkezik a vörös NATO szíj RIOSéktól.
Steinhartban továbbra sem tetszik, hogy nem rakott az index, hogy gyenge a lume, hogy a kerámia lünetta nem vésett és hogy nincs tükröződés mentes réteg a zafíron (papíron van, de NINCS). Most meg a Casio mellett, látom, hogy milyen jól néz ki a fényes számlap. Fényes feketében a Steinhart is ütne. Nagyon gyanús, hogy eladó sorba fog kerülni idővel.
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Most hogy van az, hogy a Steinhart nem tesz az itthoni órákra tükröződés mentes réteget?
Amikor az én órámat megvettem tavaly már akkor sem volt rajta és egyáltalán nem örültem neki. Aztán Decemberben és most a héten is láttam 1-1 Ocean One-t amin szintén kellene, hogy legyen de nem volt. Günter honlapján írják, hogy van, de gyakorlatban k*rvára nincsen. Ennek a rétegnek van egy kékes csillogása, amit nem láttam ezeken az órákon itthon.
Kérdésemen felül a fenti észrevételt azért is írtam meg, hogy aki Steinhart Ocean One-t szeretne venni és ez prior neki, az nézze meg rendesen a vásárlás előtt.
Mellesleg, még ha nem is egy nagy szám, a zafír belső felén, szerintem jó, ha van. Nekem az indexek visszacsillannak a zafír belső felén. Az összes gyári képükön látszik, hogy van tükröződés mentes réteg az órán.
Értem én, hogy ez apróság, de ne b*sszanak át. Ha azt írják, hogy van, akkor legyen, ha nem írják, nem várom el.
-
Takuun
aktív tag
Tévedsz! Egyikbe sem raktak zafírt, sajnos. Mindkettő volt nekem:
-
Takuun
aktív tag
Téves!
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Ilyen stílusú óra érdekelne, de 42 mm-es:

Valakinek van ötlete, hogy hol találok (ha van)?
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Aki vett már M1ó-tól bőr szíjat, arja már meg, hogy milyen gyorsan tört be neki és mennyit tágult? Nekem az a fajta van ami vastag kb 2 réteg bőr van egymáson. Sajnos az van, hogy az egyik lyukban nagyon szoros a másikban meg nagyon lotyög a kezemen az óra. Abban bízom, hogy majd puhul és tágul is, így majd idővel kényelmes lesz. Olyan véleménye érdekel akinek már van hoszabb távú tapasztalata.
Ja, és még nem kenegettem méhviasszal, szerintem most még nem kell neki. -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Új Ocean 1 Vintage MAXI, limitált 150 db, csak a gnomonwatches-on:

Mi az a hesalite crystal? Erről eddig még nem is hallottam. Keményített üveg?

-
Takuun
aktív tag
Ha már kopipésztelünk.
Az MKII termékei miért drágábbak, mint a Steinhart termékei? Pedig ők sem régi tokozók és szintén elabore minőségű ETA-t használnak.
Ez pl egy közkedvelt órájuk:

-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
He-he, tök vicces, most nézem, hogy a februárban vásárolt órám neve megváltozott:

Eddig Orient Constellation 2014 volt, most meg Orient Polaris GMT lett

-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Köszi, akkor megpróbálom kiütni.
Ja, mer amúgy nem mondtam, hogy az utolsó szem a tokfülnél (talán zárószem
), persze full tömör, szóval belülről nem tudom elvégezni a szíjcserét, mint más óráknál. -
Takuun
aktív tag
Az alábbi órát vittem elemcserére. Közben megkérdeztem az eladót, hogy a szíjat lehet-e cserélni, mert szeretnénk rá egy fehér bőrt. De azt mondták, hogy nem cserélhető.

Szerintetek? Nehezen tudom elképzelni. Otthon, mi módon lehet cserélni? Steinhart-on, meg Orienten sima ügy. Ebbe egy tűt kéne benyomni? Vagy más van benne amit ki kéne ütni?
Túrom a netet, de ebből a típusból nem látok, csak fém szíjasat

-
Takuun
aktív tag
Fészbúkon van egy Certina DS Action Diver 155-ért. Az nem sok egy kicsit érte?
1 éves, jó állapotban. Most nézegettem az ebay-en és a chrono24-en, de ennyiért már majdnem újat kap az ember. Csak itthon ilyen baromi drága (260 eFt) 
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Ez bár nem fém szíja, de mindenben megfelel az általad leírtaknak: [Citizen AT8011]
A fém szíjat szerintem meg lehet oldani, mert hasonló modellből van fém szíjas változat is.
-
Takuun
aktív tag
Mint korábban írtam [(#127208) Takuun] Hantos Úr segítségével cserélve lett a dátum nagyító a Steinhart Ocean GMT órámon.
Ilyen lett (a kép csalóka, valamivel nagyobbnak látja élőben az ember a dátumot):
A korábbi 1,5x-es nagyítót cseréltettem le 2,5x-es lencsére. Zafírból készült, nincs lencse effektus ennél a lencsénél, de sajnos tükröződés mentes réteg sincs (mondjuk a GMT-s Steinhart üvegén sincs
). [ITT] vettem. Mérete talán 1-1 mm-el kisebb, szerintem esztétikusabb is. Amit nem tudok lefényképezni, hogy valamivel magasabb a lencse, mint a Steinhart féle, nem zavaró, csak hátha valakit érdekel. -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Én az ilyenen nem csodálkozom az utakon futó autók állapota után
Szinte teljesen normális hozzáállás ebben az országban.Apám vízszerelő:
Felhívják, hogy jöjjön má, mert folyik a csap. Ilyenkor ugye megy a válasz, hogy akkor zárja el. De a megrendelő már elzárta, csak addig várt amíg a csap már nem csöpögött, hanem szabályosan folyt.
Autónál, óránál meg a többinél dettó. -
Takuun
aktív tag
Na sikerült a nagyítót kicseréltetnem Hantos Úr segítségével a Steinhart GMT-n. Amint lesz időm teszek fel róla képet. Hantos Úr nagyon kedves, türelmes és végtelenül precíz ember
Csak ajánlani tudom.Volt gond a nagyítóval, így megkérdeztem Güntertől, hogy mivel ragasztották fel a lencsét. Na most Günteréknek angolul írtam. Fogalmuk nem volt, hogy mit akarok. Új zafír üveget akartak rám sózni nagyító nélkül. Ma írtam nekik, hogy hagyjuk, megoldódott a probléma

Csak megsúgom, hogy adnak el külön zafír üveget is. Ocean sorozatba való (3 mm vastag) nagyító nélkül 30 EUR. -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
A képek nagyon csalókák, kíváncsi leszek én is. Itt pl azért már nem annyira vészes a helyzet:

Ehhez képest:
-
Takuun
aktív tag
Ez: [Nagyító csere]
Steinhart nagyítójával nem vagyok megelégedve, úgyhogy cseréltetem erősebbre.
Tudom, hogy két féle ember létezik: akinek tetszik a dátum feletti nagyító és akinek nem
Én az előbbibe tartozom és kész
-
Takuun
aktív tag
Megjött a zafír nagyító lencse a Steinhart-ra, amerikából. 16--án rendeltem, ma vettem át

Hantos Úr vállalta a műtétet, nagyon várom már. Majd készítek előtte-utána képet
-
Takuun
aktív tag
Ilyet az "IDŐ VASFOGA" művel, vagy a víz

-
Takuun
aktív tag
Szerintem meg mindkettőn ugyanolyan ezüst színű csillogós mutatókészlet van. Ami meg hol látható, hol nem
És ezt példázza most éppen a fekete. De nappal meg lehet a fehér viselkedik így. -
Takuun
aktív tag
Láttátok a fészbúkon szegény Steinhart Triton-t? Hát az nem semmi. Ezen után azért én nem lenék benne olyan biztos, hogy a szerkezet rendben van. Na meg, hogy leszakajtotta a koronát, így nem megy bele a pára?
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Akkor jól értem, hogy ha rendelek USA-ból 22 $ értékben egy terméket akkor az nem vám+áfa köteles itt M.o.-on?
-
Takuun
aktív tag
Pénteken legkésőbb leadnék egy rendelést zafír nagyító lencsére. Ha valakit érdekel keressen meg PRIVÁT-ban!
Ilyen lencséről lenne szó:
[CYCLOP SAPPHIRE CRYSTAL 7mm X 5.4mm] -
Takuun
aktív tag
Hantos Úr vállalja!
A kérdés most már inkább az, hogy itthon is tudok-e beszerezni valahol? A Krono Kft-nél lehet ilyet venni, de az egyrészt nem zafír, másrészt keskenyebb.
Ha van valakinek ötlete ne tartsa magában
Amúgy én vagyok béna vagy tényleg csak itt tudok venni
[Nagyítóablak, zafír] -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Kihez fordulhatok ilyen munkával?
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Idén is lesz kis hazánkban Black Friday. Jól emlékszem, hogy tavaly sem volt ezt illetően órás fronton különösebb leárazás? (Az 5-10 %-ot hagyjuk.) Sky-on volt valami érdemleges?
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Persze, hogy szeretem. Nem szoktam panaszkodni rá. Annyi a bajom vele amit már korábban is megírtam, hogy a lume nagyon gyenge, ez igaz a nagyítóra is. A másik ami zavar, hogy a lünetta nem gravírozott. Amúgy másba nem tudok belekötni. Hozza a napi -3 mp-et, ami számomra még elfogadható. Igazából szinte csak a Steinhart GMT-t hordom mióta megvan.
Ja igen, a tükröződés mentes réteg hiányzik. Azt idővel lespórolták a zafírról. Tudtommal korábban pedig még használták dupla rétegben az Ocean széria minden típusán.
Ha most kéne választanom, megint ezt venném, amíg nem jön össze egy IGAZI Master GMT 2-re vagy egy Orient Star GMT-re
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Rolcsiról ÉN nem szedném le. Steinhart-ról annál inkább. Kéne rá egy rendes nagyító, Günther elb*szcsizta azzal a gagyi nagyítójával, kár volt ezen spórolni

-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Ennél azért gondolom van humánusabb megoldás is [Küklopsz leszedése házilag]

-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Az ETA 2893-2 folyamatosan -3 mp-t produkál. Akármennyire van felhúzva, illetve akárhogy teszem le.
Az Orient 40P51 érzékenyebb. Nem mindegy neki, hogy hogy fekszik és, hogy mennyire van felhúzva.Neked akkor kb 6 mp lehet az eltérésed, ami egyáltalán nem rossz érték, bár ez már engem is zavarna.
-
Takuun
aktív tag
Én havonta az ETA 2893-2 szerkezetes órámat. 1,5 percek késik ez idő alatt, így 1 perccel előrébb állítom hónap elején, így hónap végén fél perc késésben van, így még pontos vagyok
(Napi eltérés -3 mp)
Az Orient 40P51-es szerkezetem hektikusabb, nehezebben tudom belőni. De, ha folyamatosan hordom akkor azért azt is elég havonta 1x. (Napi eltérés kb -1 és -4 mp között mozog, mikor milyen kedve van, volt, hogy 1 hétig 1 mp késésben volt) -
Takuun
aktív tag
A Mülleres minden téren jobb és olcsóbb (ez aliexpressről van)! Csak a párnák nagyon gagyik ott és sajnos nem zárható.
Az amit kaptam plexis, és a párnák bár tartják az órát, sajnos kemények, így nem tudom rácsatolni egyik órámat sem
Amúgy általában véve meg vagyok vele elégedve. Arra jó, hogy ne a fiókba bedobva heverjenek. Kíváncsi lennék azért, hogy a korábbi Lidlisben a párnák milyenek? Mármint, hogy puhák vagy azok is kemények?
Sajnos úgy látom, hogy a párna a szűk keresztmetszet mindenhol. -
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Igen az! A képek nem adják vissza, de a párnáknak a mérete és a formája sem ugyanakkora a dobozon belül.
-
Takuun
aktív tag
Na tegnap este megnéztem azt a Müller-es óratartó dobozt.
Pozitívum:
+ jó kidolgozottság
+ masszív
+ üveg tető
+ kellemes bőr hatású borítás (alja filc)
+ ár (3 200 Ft)
+ 6 rekeszNegatívum:
- nem zárható
- párnák semmire sem jók (picik és puhák, nem fogják az órát)A Blahán volt még bőven, én végül nem vettem. A párnák tartottak vissza, meg a tudat, hogy a korábbi Lidl-is ennyiért jobb volt. Akkor tudom ajánlani, ha valakinek jobb a kézügyessége és tud csinálni magának bele jobb párnákat. Ja és a belső része szürke (nem fekete és nem vaj színű).
-
Takuun
aktív tag
Hát szerintem a MARATHON féle óráknak jól áll, de másnak...
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
-
Takuun
aktív tag
Ilyet én is nagyon szerettem volna venni, csak a karbon mintázatú számlappal. Azóta sokat változott az ízlésem, de még mindig jó ránézni erre az órára.
Pár napja voltam fogászati panoráma röntgenen. A hölgy mondta, hogy minden fém tárgyat vegyek le tetőtől nyakig. Kérdeztem, hogy az órát kell-e, de azt mondta nem. Na most az alábbi képen látszik, hogy az óra milyen közel helyezkedik el a géphez ami a fej körül forog.
Ez a gép nincs hatással mechanikus órára? Amúgy az Orient Constellation-ben voltam, és különösebb változást nem érzékelek rajta. Hétfő óta 6 mp-et késik. Talán egy kicsit jobb lett a járáseltérése mióta kapott egy kis röntgensugarat

-
Takuun
aktív tag
Fényképeken nem így néz ki ez a szíj

Amúgy milyen a szíj élőben?nbukta77: Félő, hogy nem fogod tudni átvenni akkor! Személyes átvétel H-P 8-16h, amúgy meg:
Címükön CSAK a webshopban megrendelt és visszaigazolt (előkészítve helyszini átvételre tárgyú emailjük után) termékeket lehet átvenni!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://www.certina.com/sites/default/files/styles/large/public/watch_images/c032.410.11.041.00_original_19068.png?itok=CTGXctIr)