- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
Otthon őrizgetek egy nagyon szép Junghans zsebórát, faterom kapta már nem emlékszem, talán érettségi vagy diplomaajándékba, vagy 60 évvel ezelőtt. Aztán lepasszolta az uncsitesónénijének, az meg végül nekem adta játszani mikor elromlott. Én megcsináltattam, erre fater vissza akarta kunyizni, de nem adtam
Szerintem az óra egyfajta családi érzelmi vagyontárgy. A nagyobb értékét az adja hogy honnan, kitől származik. Persze az azért más ha az ember egy Omegát hagy a fiára és nem egy Pobjedát, de ennek ellenére mégiscsak másodlagos hogy mennyire ''márkás''. Ezért is akarom megcsináltatni azt a Doxát, nem azért mert annyira praktikus vagy értékes lenne (még csak nem is az én stílusom).
Eszmei értékkel nem bíró órából nem vennék olyat ami túl értékes lenne ahhoz hogy egy rövid bosszankodással ne tudjam elintézzem az elvesztését. -
peterszky
őstag
Szerintetek mi az az egészséges értékhatár amennyit megér egy óra és honnantól kezdve státusszimbólum már?
én úgy gondolom, hogy az egészséges értékhatár egy óráértaz kb 100 - 200 ezer, egy ilyen óra akár egész életedben szolgálhat
státuszszimbólum:
a legnagyobb értékek az egyedi órák, a legnagyobb nevektől (pl Szaddám Patekje, ami elég húzós áron ment el egy aukción)
Van egy svájci rokonom, elég távoli (nagymamám unokatesója), neki van egy olyan órája, amiből évente 4et gyártanak, elég sok arany van benne, szerkezet is teljesen látszik
ezt hordja a jobb kezén, hogy lássák, neki ilyen is van
a bal kezén meg egy Omega figyel
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
válasz
vizslakutya #95 üzenetére
Hmm, ez egy hamisitvany... IWC-t nem lehet kapni Magyarorszagon? Ha nem, akkor irany Becs, ott szazaval lehet...
-
lenox
veterán
Sztem lehet kapni Magyarorszagon Pateket... De mondjuk tenyleg draga. Sztem ne vegyel replikat, amugy is eleg hajszalnyi a kulonbseg a replika es a hamisitvany kozott, inkabb nezzel korul az 1000 dollaros orak piacan, keress egy par katalogust, esetleg ebay, hasznalt orak kozott. Sztem nehany szazezer forintert nagyon szep orakat lehet kapni, amik nem hamisak. Pl. Longines, Nomos, Oris van egy csomo marka, amik kozul lehet valogatni...
-
lenox
veterán
Hmm, ez nagy altalanositas amit mondasz. Igaz, hogy vannak gyarak, akik csak tokoznak, de vannak akik emellett sajat werkeket is gyartanak. Van akik csak sajatot gyartanak. A Rolex es a Lange pl. ilyen (bar regen a Rolex alakitott at mastol vett werket is).
5 milka egy aranyorara meg nem annyira tulzas, pl. ez a Lange kb. 50k euro, szal 12 milka felett...
Sztem egy kiraly aceltokos orat kb. 1 millkas aron lehet megvenni, ha aranybol akarod 2-3 milka, ha pl. oroknaptarast akarsz akkor 5-10 milka, ha meg pl. percutos, tourbillonost akkor 10-20 es e felett (uj arak, hasznaltan nyilvan lehet olcsobb is). Hogy ebbol melyik statuszszimbolum? Valoszinuleg ez nem csak az aratol fugg. Pl. sztem akarmelyik Rolex az, mert mar messzirol felismerni. A sarga meg vorosarany orak mar messzirol hivalkodoak. De mondjuk egy fekete borszijas, feher fembol keszult ora, amit csak oramaniasok ismernek fel (pl. ez a Lange) az nem tudom mennyire statuszszimbolum... -
vizslakutya
senior tag
Valaki aki járatos az angolban meg az ilyen oldalakban segítene,hogy tudom ebből a nagy ''uniós ''Magyarországról ezt megvenni?
[link] -
Bobojsza
aktív tag
Na sziasztok.
Tavaly en is oramanias lettem.
Meg voltam orulve, es persze gondolhatjatok, hogy nem egy olcso marka tetszik a legjobban, es higyjetek el nem sznobizmusbol! Patek ...
Na szoval mikor megtudtam mennyi, es kulonben sem lehet kapni kishazankban, kicsit lebiggyedt a szam szele.
De lehet kapni replikat, ami mint tudjuk egy gagyi szar hamisitvany, de talan nem mind...
Mi a velemenyetek er egy jobbfajta ilyen 1000$ koruli összeget ? Mindene ugyanolyan, suly meret aranyozott acel kaszni stb. -
ponti_ak
addikt
Igen-igen, a Roamer márka (bár talán nem olyan ismert, mint az eddig felsorolt nevek), de 100%-ig svájci típus.
Apám (szinte) egyetlen féltve őrzött tárgya pont egy ilyen márkájú (mechanikus, ''felhúzós'') karóra, amit már kiskoromban is elzárt előlünk (szerencsére, nem véletlenül tette ezt..). Sajnos a honlapon nincs túl sok típus, csak a legújabb irányvonal, de egyéb infók vannak még pl a cégről is (anno 1888), stb..
Kérném a Kedves topiknyitót, hogy alkalomadtán vétesse fel az 1.hsz listájára a hivatalos linkkel együtt:
Roamer: [link]
(...és lassan esetleg egy ABC-sorba rendezést is kérhetne a jobb áttekinthetőség érdekében...).
Köszi, üdv: ponti_ak
ui: jó kis topik, kellett már ilyen is!
[Szerkesztve] -
gabranek
senior tag
tudom hogy a topic a svájci orákrol szol, az enyém pedig japán
de ismeri valaki ezt a márkát?
Osakában vettem, 55.000 jenröl volt leárazva 10.500-ra. mindenképp kellett vennem egy orát, de még soha nem hallottam rola. ugy tudom hogy csak japán piacra gyártják, exportra nem is szállitanak belöle. mindenesetre fél év használat után nem volt gondom vele -
EGOKA
tag
Megvagyok ezzel, meg valahogy mindig elfogy a zsé, mire órát akarok venni.
Nem is baj, bár azért még egy jól jönne, ez mégsem megy minden ruhámhoz... -
Zebu
addikt
Nagyon szép a bőrszíjas. Nekem egy Junghasra fáj a fogam. Igaz az sem svájci
szerk: Az a gáz ezekkel az órákkal, hogy némelyik pokolian drága (szerintem) és valójában annyit nem ér. 2-3 szerkezetet cserélgetnek bennük és ennyi. Némelyek kicsit elvadultak vele. Pl. az Ungaroswiss Kft. ügyvezetőjének 5 millás Rolexe van ha jól emlékszem. Azért ez már túlzás kicsit.
Szerintetek mi az az egészséges értékhatár amennyit megér egy óra és honnantól kezdve státusszimbólum már?
[Szerkesztve] -
EGOKA
tag
Gyönyörűek...
Nekem Swatch-om van, immáron lassan 9 éve ugyanaz. Nagyon szeretem, de nem ártana ''megint'' beújítani valami.
(Szerk.: Jaj, nem vagyok ÉN olyan öreg...)
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Na itt az én gyöngyszemem. Kb 2 év vettem. Annyi a különbség a képpel ellentétben, hogy az enyémnek fehér az óralapja és fekete a szíjja!
[link] -
zsiga667
addikt
Meg még sokminden más is. Régebben (Gemini és Apollo programok idején) az Omega Speedmaster sorozata volt a NASA hivatalos űrhajósórája, mostanában már össze-vissza váltogatják, illetve minden űrhajós maga dönti el hogy a NASA ''kollekcióból'' visz egyet vagy a saját földi óráját akarja fent is használni.
Az oroszoknál a mai napig a Fortis Official Cosmonaut széria van rendszeresítve, illetve például a magyar vadászpilóták is Fortist használnak. A Breitling divatmárka... -
lenox
veterán
Nekem van egy ilyenem:
Es bar ez nem svajci, hanem nemet, de ugyanannyira kiraly (ha nem kiralyabb), van egy ilyenem is (csak az enyem nem arany, hanem platina): -
NoLF
veterán
ugyan neten nem találok az én órámról infot és képet, de azért közzéteszem, hogy nékem jacques lemans órám vanik, gondolom ez ilyen casio-szintű svájci remek, de nekem tetszik.
cronograph, titanium váz és szíj, 100m vízállóság.
főoldal:
[link] -
tr00p3r
addikt
sztok,
én most éppen két órát hordok felváltva, az egyik egy Festina a másik meg egy Newton & Sons! [link]
A Festináról nem találtam képet, de a N&S-ről igen
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Mindig is érdekelt, hogy mivel mérik az ídőt ott fenn, de ezt azért nem ezt gondoltam volna. És ezzel ki is ruccanhatnak űrsétára? Anno az SR71 Blackbörd pilótái is órát hordtak a ruhájukon, de azt nem tom milyet, lehet pont ilyen volt az is. Hát mondjuk ami motorban a Ducatti vagy Y2K, az órában a Svájci gyártmány
-
Zebu
addikt
-
nemtommi
senior tag
Van egy fasza, kb. 45 éves Marvin órám, amit múltkor elvittem egy óráshoz, közel a Ferenciek teréhez, hogy tisztítsa ki, meg állítsa be, mert késik egy kicsit.
(Meg is csinálta, közben végig fikázta az órát, bár nem tudom miért. Nem eladni vittem, hanem javítani) Ezután nagyon elkezdett késni, mivel egyszercsak elhagytam a felhúzóját
Elég közel álltam hozzá, hogy visszamenjek és képen suhintsam a mesterembert, de szerencsére volt ami(aki) lehiggasszon.
Ezek után nem könnyen bízom meg az órásokban, hacsak nem tudtok ajánlani egyet, aki talán még be is tudja szerezni az eredeti alkatrészt is.
Győrben van egy nagyon jó órás ismerősöm (Raketa-mat mindig ő csinálta meg), de arrafelé nem fogok járni mostanában. -
Damage
senior tag
Szvsz a Swatch-ok nagyon jó kis órák. Tetszetős, pontos, strapabíró, olcsó. Én egy ilyet nyúzok évek óta:
[link]
Kb 5-6 éve van meg. Soha nem volt semmi baja, nem volt elem cserélve benne. Az eredeti bőrszíjt lecseréltem Swatch rugós fémszíjra... -
Zebu
addikt
Na egy utolsó off..........
de ez nagyon durva -
Zebu
addikt
A Tissotnak a T-touch órája azért szerintem eléggé kilóg a sorból. Néztétek már? Jópofa, csak hát nemtom....
szerk: jah bocs a cinetic az Kinetic
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
válasz
(Kolombusz) #59 üzenetére
A Citizen japán, igazából a Seikoval van szerintem egy kategóriában. Eco Drive hasonló mint a Cinetic a Seikonál. Mindegyik márkának megvan a saját ''automata'' elnevezése. Eco drive jópofa, láttam olyan Citizent ami azt csinálta, hogy ha sotétben volt x ideig akkor bekapcsolt elem kímélő módba és megálltak a mutatók. Viszont amikor 1 kis fény érte akkor azonnal a helyükre ugrottak. Mókás volt
Party arcoknak nem javasolt
Bár szerintem beállítható.
-
GP-Sz
senior tag
Mondom, hogy automata, ember
Szóval nem elemcserénél lett kibontva, hanem egyszer meghalt valami benne, aztán a szakszervíz megcsinálta és azt mondták, hogy rendelhetnének bele gyári tömítést, de vagy egy 10es lenne, úgyhogy szerintük nem érdemes, inkább vigyázzak rá. Én egyetértettem, úgyhogy azóta nem vízálló. Azért egy kézmosást kibír, de fürödni már nem célszerű benne.
Röhögni fogsz, de az enyém kb hetente késik két percetDe elvagyok vele kiválóan. Ez egy elég olcsó óra, 8 éve kb 25 rugó volt. Szóval nem az a baromira minőségi szerkezet. De a külső kidolgozása szép.
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Ehhh nem szakszervízben történt az elemcsere mi?
Szerintem vidd be és megcsinálják, hogy az legyen újra.
szerk: Én is a mechanikus szerkezetek híve vagyok, de be kell látni, hogy pontatlanok. Volt egy EDOX-om, egy szögletes automata (amit összetörtem) az havonta 2 percet sietett. Kb az összesre ezt mondják, hogy 1-3 percen belül jók. Engem bosszantott, mert néhány hónap alatt elérte a 15 percet sietés kérdésben. Észre sem vettem, nem tartottam észben, csak furcsa volt, hogy nem tudok jól időzíteni, nem vagyok pontos, nem kezdődnek időben a filmek stb. Igaz amíg sietnek addig jók, viszont ha már késik az gáz, olyankor már komoly beavatkozásra van szükség.
[Szerkesztve] -
Face8814
őstag
Eszembe jutott még egy fontos szereplő:
Movado [link]
[Szerkesztve] -
GP-Sz
senior tag
válasz
misimagaki #54 üzenetére
Nekem egy automata Roamerem van. Nem tökéletes szegény (már nem vízálló), de azért szeretem. Most 8 éves.
-
zsiga667
addikt
Na nehogymár épp az órák királyát hagyjátok ki:
FORTIS [link] -
(Kolombusz)
veterán
A citizen nem japán márka?
Nekem citizen eco drives (napelemes) titanium alapanyagú órám van.
Egy év alatt még soha nem kellett utánállitani és nagyon könnyű is. -
Triangulum
tag
Nekem Festina van. Svájcban vettem és nagyon meg vagyok vele elégedve. Jól néz ki.
-
szijartg
őstag
de most casio órákat minek kell belinkelni egy sváci órás topikba???
nem értem -
misimagaki
aktív tag
Roamer???
-
Zebu
addikt
Certina volt, szorri
-
Zebu
addikt
válasz
peterszky #50 üzenetére
Ej ej ej. Észre sem vettem
Replika kérdésben senki sem tud nyilatkozni?
Tök érdekelne mit raknak bele. Casiot, vagy mit?
szerk: szmély szerint a swatchot nem szívsen sorolnám a svájci órák közé, mert igazából jó hülyén hangzik, de olyan, mint az eldobható fényképező. Egy szíj csere hasonló árban van, mint az egész óra, ha eredetit akarszRemélem nem gázoltam senkinek a lelkivilágába
Certina ott van a listában? [link]
Onnan a DS Spel sorozat nem rossz
Festina [link] mintha őket sem láttam volna?
[Szerkesztve] -
Zebu
addikt
Ők a hivatalos magyarországi márkaszervíz. Ha alkatrész kell megszerzik. Csak azzal az a szopó, hogy ha külföldről kell hozni akkor hónapokig is eltarthat
Így jártam az automata EDOX-ommal. Még mindig náluk van
Mérgemben földhöz csaptam és a szerkezet kirepült belőle. Zafír üveg maradt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest