Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz Kephamos #1993 üzenetére
a wolframkarbid (vídia) és a titánkarbid hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.
de az óratokoknál általánosan használt titánötvözet nem a karcállóságáról híres.
max. 1-2 spéci, nagysűrűségű titántok lehet ilyen.
amit Rado-t mutattam, annak a toknak a lünettája vídiából készült, 9,5-ös keménységével a zafír és a gyémánt között helyezkedik el. -
Kephamos
addikt
-
Misi1979
őstag
Üdv, újoncként tanácsotokat kérném
Lehet meg fogtok vetni, de aranyóra vásárlásán töröm a fejem. Klasszikus, felhúzós modell érdekelne, bőrszíjjal.. Márkában a Tissot-ot kerülném, nemrég viszont kezembe akadt egy (felújított) 50-es évekbeli arany Doxa és rettenetesen tetszett.. és most az eladósorba került. Mit tanácsoltok?
Vagy csak úgy észrevétel-szintjén, mire vigyázzak, stbstb..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
skajwa
senior tag
Corum Admirals Cup-ot használ valaki?
Egy kis referencia: http://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=103706
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #1979 üzenetére
drágább, mert újabb.
kevesebb van belőle, mint a hagyományos acélból, és lehetséges hogy az előállítása is költségesebb.
és mivel ritkább, könnyebb drágábban eladni.
marketing mindenek felett! -
Aladdin
aktív tag
válasz concret_hp #1979 üzenetére
Nem faszább.
Egy jó titán ötvözet sokkal keményebb mint egy acél.
A titán óra már önmagában kifejez egy másságot. Nekem van egy pár. Szeretem a kisebb tömege miatt, a színe miatt. Nagyon kényelmes tud lenni. -
concret_hp
addikt
na akko' most hülyekérdés ha az acél faszább, akkor miért van egyáltalán titan ha az még drágább is? csak mert könnyebb?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #1974 üzenetére
jungtomi@gmail.com
írd meg, hogy a prohardver topikon kaptad a címet valakitől. :-)
-
tomcsi23
veterán
válasz concret_hp #1974 üzenetére
szinte a legkisebb sérülés is meglátszik a felületén. Ettől még erős, meg könnyű ugyebár, és a színével is ki kell békülni.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #1971 üzenetére
utánanézek a "figura" elérhetőségének.
megbízható ember, a vaterás visszajelzéseiből is láthatod.a Tissot órák is teljesen jók, bár villogni szerintem nem lehet velük.
ha nem vagy a mechanikus órák "rabja", akkor valóban jobb választás egy kvarc.
titán órát nem ajánlok nyugodt szívvel, mert karcolódás után nem igazán lehet helyrepofozni őket. egy acéltokost viszont gond nélkül ki lehet políroztatni. és annak legalább van súlya! -
concret_hp
addikt
köszi a seiko.hu-t nézegettem
a linkelt figuráról mit kell tudni? azon kívül hogy jók az árak (100% hoyg teljesen frankók a cuccok? ) ill. hogyan tudnék kapcsolatba lépni vele (emailt vagy ilyesmit tudsz?)
jah amugy a tissot órák is frankók gondolom
pr50 automatát néztem, erről vélemény? (mondjuk nem az aranyozott verzió lenne, mert az nem tetszik ) bár most nézem, hoyg ez automata, szóval inkább akkor pr50 titan gondolom egy mezei user igényeit bőven kielégíti és mégis villoghat, hogy svájci órája van[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #1966 üzenetére
és ha körülnéztél, keresd ezt az eladót: [link]
-
seiko
senior tag
válasz concret_hp #1966 üzenetére
Az Orex forgalmazza a legkomolyabb Seiko-kat, de nagyon sok helyen kapni ezt a márkát.
de talán nézz be ide: [link] -
concret_hp
addikt
seiko márkabolt vagy ilyesmi van bp-n valamerre? (lehetőleg nem a világvégén)
asszem veszek valami komolyabb kvarcórát
-
seiko
senior tag
válasz Márklár #1961 üzenetére
kétféle nyomáspróba létezik, száraz és nedves.
az első nagyobb vízállóságú órákhoz ajánlott, de ez "csak" azt mutatja, hogy vízálló az óra, avagy sem.
a másik általában wr50-ig működik, és ennél látni azt is, hogy HOL szelel az óra.
komolyabb szervízekben a szárazat használják, kisebb (régi) szervízekben nedves mérő találhtó. -
Márklár
tag
Nyomáspróba ügyben érdeklődnék. Arra lennék kíváncsi, hogy mi a menete egy ilyen nyomáspróbának. Ha valaki járatos a témában, megköszönném ha tájékoztatna.
Márklár
-
tomcsi23
veterán
Óraátállítást nem felejtitek el, ugye?
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
seiko
senior tag
válasz aLávaló #1955 üzenetére
az üzletben vásárolt óráknál az első elemcsere esedékessége nagyban függ attól, hogy az óra mennyit állt a raktárban-boltban.
sokféle szerkezet van, a 12 hónapostól a 120 hónapos elemélettartamúig vegyesen.
a pici gombelem sokkal hamarabb lemerül, mint egy jó nagy lítiumelem.
nejem Certinája az elmúlt 21 évben kb. másfél év alatt fogyasztott el egy-egy elemet.
egyszer Siófokon vált esedékessé az elemcsere, 200 (!) Ft-ot kértek érte.
két hónap múlva az óra megállt. elvittem a LBS szervízbe---ahová mindig is szoktam---és kiderült, hogy a jófajta kínai gombelemből már az elektrolit is kezdett szivárogni.
gyors tisztítás-elemcsere-ellenőrzés, és máris könnyebb lettem 1500 Ft-tal, de gazdagabb egy ismét kifogástalanul működő órával. ;-)
ha fontos a pontosság, akkor maradj a kvarcóránál. ha látni akarod, hogyan dolgozik egy szerkezet, akkor vegyél üveghátlapos-mechanikus órát. -
aLávaló
csendes tag
A "zabáláson" azt értettem hogy max. 1 évet bír ki. Még csak 4 hónapja van meg majd nyilatkozok 1 év múlva. Igen egyértelmű hogy nem otthon fogom cserélni benne az elemet, szeretném megőrizni az eredeti tulajdonságokat. Előző órámnál simán cseréltem akár otthon is, ennél nem fogom.
Más. Pontosnak nagyon pontos az óra nem nagyon állítottam rajta eddig még. Maradok a quartz- nál. De ha egyszer sok pénzem lesz akkor áldozok valami mechanikusra az tuti.8 éve vettem az előző órámat most már 2-szer drágábbat tudtam venni remélem a következő(7 év múlva?) vásárlásomnál is tudok majd duplázni. -
seiko
senior tag
válasz aLávaló #1952 üzenetére
nem tudom mit jelent, hogy zabálja az elemet.
általában a specifikációban leírt tartományon belül szoktak lenni az elemcsere periódusok.
persze, ha valami ócska elemet raknak bele, akkor 1-2 hónap alatt is lemerülhet.
mivel ez az óra vízálló, érdemes normális helyen cseréltetni az elemet.
olyan helyen, ahol a tok megbontása előtt tömítettséget ellenőriznek, ellenőrzik az óra áramfelvételét is, és elemcsere után is megcsinálják a vízállósági tetsztet.
persze az ilyen helyeken nem párszáz /7-8), inkább párezer (2-3) Ft egy elemcsere.
de ha sokáig akarod hordani az órádat, akkor kell rá áldozni ennyit! -
aLávaló
csendes tag
Karácsonyra sikerült magamat megakadályozni egy ilyennel:
Egyelőre dúl még a szerelem nem bántam meg hogy ezt választottam.
Egyszerű, letisztult, elegáns modern ezek a jelzők jutnak eszembe. Jó megjelenni benne bárhol.
Én ajánlom a Certinát nekem bejött remélem a közeljövőben sem változik a véleményem! Bár írtátok vagy olvastam valahol, hogy szereti az elemet zabálni de üsse kő ennyi baja lehet. Ezt elfogom nézni neki.
Ennyit akartam, ha már ilyen szép órákat linkeltetek be ti is.[ Szerkesztve ]
-
ruci
csendes tag
Üdv!
Szerintetek melyek azok a svájci óra márkák, melyeknek nagyon jó az ár/érték arányuk. Itt nem az értékállóságról(az omega és a rolex kizárva), hanem az új óra áráról / megbízhatóság, pontosság, tartósság mutató érdekelne. Sztem a TISSOT ide tartozik. -
busman
veterán
Egy ilyenem is volt,igaz ezt most más hordja a családban..
[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
Most egy ilyennel szemezgetek..
[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
-
seiko
senior tag
válasz kételkedem #1916 üzenetére
Már a XVIII. század végén, a Napóleoni időkben számottevő számban készültek karláncba intergált női órák, megjelent a "kettle", az a karlánc, aminek a karmos tartójába kis méretű zsebórát be lehetett illeszteni. A XIX. század végén már készült elég sokféle ilyen konverzió.
-
Üdv!
Van egy régi Doxa zsebórám, amit nagyapámtól örököltem. Szeretném egy kicsit kitisztíttatni, átnézetni, mivel - valószínűleg a sok kosz miatt, ami belement, nem jár (vagy csak időnként) - de nem merem akármelyik óráshoz elvinni. Tudtok ajánlani egy megbízható órásmestert? Lehetőleg Budapesten, vagy környékén. Köszi szépen! -
Drebin hdgy.
csendes tag
Félreértesz, nem hasonlítottam össze őket. De egy nagyon pontos, funkciógazdag kvarcórát bármikor megengedhetek magamnak, és szerencsére élvezem is a tulajdonlását. Komoly mechanikus kronográfot sajnos nem, ezért csak távolról csodálom az ilyen alkotásokat. De annyiban könnyű a helyzetem, hogy, mint írtam, én a pontosságot és a funkciógazdaságot is sokra tartom, ezért nincs komoly hiányérzetem.
Ez valami olyasmi, mint hogy nem juthatok hozzá eredeti Leonardo-, Michelangelo- vagy Modigliani-képhez, ezért inkább irodalmi alkotásokban keresem a katarzist, hiszen egy jól felszerelt házikönyvtár elérhetőbb, mint egy otthoni galéria. Persze ettől még szorgalmasan látogatom a képtárakat. (Ahogy a mechanikus órákról is örömmel olvasok cikkeket, fórumokat, megcsodálok kiemelkedő darabokat, ha hozzájuk férek ideiglenesen.)
De lehet, hogy tévedek.
-
seiko
senior tag
válasz kételkedem #1916 üzenetére
lehet, hogy az első Cartier karóra ez volt a történelemben, de biztos, hogy karórát már jóval régebben is csináltak.
-
lenox
veterán
válasz Drebin hdgy. #1926 üzenetére
Szerintem meg ertelmetlen kvarcorakat mechinkusakkal osszehasonlitani, legalabbis a komolyabbakkal, mert nem ugyanaz a palya. Persze, lehet idot merni, meg uszni, buvarkodni, sportolni stb. kvarcoraval, meg nemelyik meg szep is, de a mecha elithez mar nem ernek fel. Most komolyan, melyik kvarcoranak van pl. ilyen kidolgozasi minosege? Vagy ezt a siteot is erdemes megnezni, kvarcorabol barmi hasonlo nem talalni nyilvan, hogy lehetne alternativa?
-
Drebin hdgy.
csendes tag
Én sem értem, mi ez nálam... Talán oda vezethető vissza, hogy az első kvarcórakorszakban voltam gyerek, és hatalmas élményt jelentett tízévesen, hogy a fél nyolcas híradó előtt a pitty-pitty-pittyhez nem kellett mindennap hozzáállítanom a szép, új, karácsonyra kapott Rotary kvarcórámat (77-ben hozta apukám Svájcból, nem Keleti pu.-nál ötszázért kapható gagyi volt; még ledes – ma is működik). Nyilván nem nőttem fel azóta.
Persze nagyon szívesen tennék szert komoly mechanikus kronográfokra is, de kétgyerekes szülőként ez egyelőre álom marad. Az elérhető árú alsó és alsóközép-kategóriájú automaták viszont egyáltalán nem hoznak tűzbe, a felhúzósok még kevésbé: ilyenjeim voltak az első kvarcom előtt. Úgyhogy a komoly darabokat inkább csak nézegetem és olvasok róluk; illetve annyi előnyöm van, hogy apósom ismert és elismert órásmester, gyakran foghatok kezembe, próbálhatok ki javításon nála lévő csúcsmodelleket is.
De valaki írta fentebb, hogy "a kvarcóra nem egy betegség", hanem egy fejlődési lépcső: egyetértek vele. Eszembe nem jut lenézni sem a tulajdonosait, sem a gyártóit.
De lehet, hogy tévedek.
-
lenox
veterán
válasz Drebin hdgy. #1923 üzenetére
Fura, hogy annyi pontossagfetisiszta gyult ossze, en nem tudom elkepzelni, hogy erdekeljen, ha egy honapban 1-2 percnel nem gyulik ossze tobb elteres. Nyilvan egy mezei mechanikus orat evente 5-szor kell datumallitani, de hat sokan meg naponta felhuzni is szeretik.
-
lenox
veterán
Ha van kedved, nezz szet pl. itt, eleg sok szep ora van, megsugom, ilyen pateket nem fogsz talalni, talan azert, mert nincs? Meg erdemes elmenni a patek websitera, mondjuk en a magam reszerol talaltam szebb orakat, de nyilvan ez szubjektiv, teny, hogy kiraly orak vannak, eleg karakteresek, szerintem mar egy lelkes amator sem keveri ossze oket. Nautilus, Calatrava, Gondolo, stb., oke, kvarcbol vannak pontosabbak, de kidolgozasban, designban azert verhetetlen a svajci/nemet top csapat.
-
Drebin hdgy.
csendes tag
válasz jookomak #1918 üzenetére
Nekem is van ilyen Wave Ceptor Casióm (WVQ-550 DE 1A), az én tapasztalatom szerint még az sem fontos, hogy levegyem éjszaka és Mekka, izé... Frankfurt felé fordítsam. Ha nem fekszem rá teljes terjedelemmel, az esetek több mint kilencven százalékában szinkronizál. Imádom a szép mechanikus órákat, de pontosságfétisiszta is vagyok, nagyon örülök, hogy van egy ilyen szerkezetem. (Amelyen ezentúl – analóg – kronográf is van, és egy zónaidőt is tud, szintén mutatósan. Ráadásul szerintem nagyon jól is néz ki.)
De lehet, hogy tévedek.
-
Zola007
veterán
Na, megelőztél.
Üdv a ph tagoknak, én az órákba az index-en estem bele, de látom, hogy itt is jó kis társaság gyűlt össze.Seiko-nak igazat adva van ilyen mechanikus óra és nem is kell nagyon messze menni, elég egy katalóguswerkes omegáig vagy bretilingig eltekinteni.
Ha jól kitapasztalod az órád, akkor a pozicionálási hibát kihasználva szépen szabályozgathatod otthon is.
Korona fel/le, üvegen, hátlapon pontatlan óráknál éppen ezen tulajdonságukból fakadóan akár 5-10 mp-es napi eltérést is lehet kompenzálni éjjel.
De ugyanúgy függ a tulaj vehemenciájától, rugó feszítettségétől, stb.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ruci
csendes tag
válasz jookomak #1918 üzenetére
Az órával nem kell forgolódni, mert a szinkronizáció éjjel 2-kor történik amikor alszom, csak mikor leteszem, akkor olyan irányba forgatom. A mechanikus órákban egyáltalán nem az zavar, hogy fel kell őket húzni, hanem az, hogy időnként utána kell állítani az időt, és ahhoz kell egy rajtam kívül álló tényező, amihez igazítok.
Mikor gyerek voltam, a 80-as években meglátogattak minket minden nyáron az USA-ba kimenekült távoli rokonok. A férfi kezén felhúzhatós OMEGA óra volt. Én nem értettem egyáltalán az órákhoz, ezért megkérdeztem tőle, hogy miért nem quartz-órája van. Erre ő azt mondta, hogy minek, hiszen ez is van olyan pontos, mert 3 hónap alatt nem siet 10 mp-nél többet. Én persze elhittem, még a kezemre is felpróbálhattam. Azt nem tudom megmondani, hogy milyen tipus volt, csak arra emlékszem, hogy az óra gyönyörű volt. Aztán itt a fórumban az avatottabbak írják, hogy ilyen pontos mechanikus karóra nincs is...
-
jookomak
őstag
Kérdem én a pontosság megszállottjaitól automata vs kárc ügyben, hogy mennyivel másabb forgolódni egy órával, mint felhúzni?
Másik, hogy nem kell karóra nem kell manapság már senkinek, mert van telefon....Mennyivel kényelmesebb felemelni a kezem, mint kibogarászni a telefont a zsebemből, a kulcs, az apró, a papírzsebkendő meg akármi közül, hogy aztán megfelelő irányba forgassam, ha netán kinyitós, csúsztatós akkor elindítsd a mechanikát, hogy kigyúljon a világítás, leolvasni, visszatenni. Szerintem döntse el mindenki maga.
Következő példa: jelenleg olyan helyen dolgozom, ahol nem lehet telefonálni, mert külön papírt kéne leadni a telefonról, és ha a főnök, vagy a kamera meglátja, hogy meló közben telefonálsz, akkor piszkálnak = macera = nem hiányzik. Ugyanakkor szükséges 3-5 percenként megnézni egy időt, hogy ráírjam egy papírra.
És tényleg nem tudom elképzelni, hogy az a 10-12mp mit számít havonta? Ha meg mindenhova pontosan akarsz érkezni, indulj el 5 perccel előbb, akkor tuti ott leszel
Casiokról csak annyit, hogy kb. 10 évig olyanom volt, gyerekkoromtól kezdve, valahogy megszoktam, megszerettem, de nyáron váltottam citizenre, aztán még jobban elkezdtek érdekelni az órák, aztán felpróbáltam egy omega speedmaster reduced-ot, és megláttam képen az u-boat órákat, azóta rájöttem, hogy a francnak kellett ilyen drága szenvedélyt/hobbit/rajongás tárgyát választani
-
ruci
csendes tag
Üdv!
A világítás helyileg 1 és 2 óra között és a dátumot le nehezen lehet vele olvasni. A hónap-nap állása direkt nincsen, de elő lehet csalogatni: ha be van kapcsolva a rádióvezérlés, akkor a jobb alsó gomb benyomásával megmutatja az utolsó szinkronizálás időpontját, ez pedig ilyen esetben az aznapi dátum; valamint az időbeállításnál is meg lehet benne találni.Még valami: a rádióvezérlés akkor működik jól, ha az órát úgy forgatod, hogy a 12 óra Frankfurt felé (ÉNY) nézzen, így épületben is veszi a jelet.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz kételkedem #1913 üzenetére
azért ennek a magazinnak ne higgy el mindent! ;-)
-
kételkedem
addikt
Ezt a tévedést kijavítanám, mielőtt elterjed!
"Mérföldkövek a Cartier történetében:
1904: az első karóra
A karóra feltalálása Louis Cartier és Alberto Santos-Dumont barátságának köszönhető. Santos-Dumont pilóta volt, és egyik nap panaszkodott Cartier-nek, hogy repülés közben nem tudja megnézni zsebóráját. Cartier Edmond Jaeger órásmester segítségével elkészítette a karóra prototípusát, melyet a pilóta úgy is meg tud nézni, hogy nem veszi le a kezét az irányítókarokról."
Én így tanultam...
forrásHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
lenox
veterán
Aha, kiscsokizol, osztod az eszt hulyesegrol, es csodalkozol, hogy csesztetnek? Hogy gazdag vagy-e az off, irigyelni amugy is csak akkor lehetne, ha komolyan lehetne venni. Az is egyfajta unszimpatikus hozzaallas, hogy ha valami nem tetszik, akkor arra terelsz, hogy mert irigyelnek a gazdagsagod miatt (amit kulonben miert hoztal volna fel, ha nem felvagni akartal volna vele?). De kulonben ez forum, akinek nem tetszik (beleertve engem is), nem olvassa, ugyhogy maradj nyugodtan, pont beleillesz a kiscsokik koze, vagy menj, ahogy erzed.
#1901: eggyel kevesebb .
[ Szerkesztve ]
-
Dzsez_
tag
Asszem ráuntam erre a fórumra. Tele van irígykedő hülyegyerkkel! Mentem.
http://szabadforum.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest