Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsez_
tag
Én meg nem. Picike naptár, amit hó végén nekem kell b@sztatni, ha el nem felejtem ugye. És pontatlan működés. Útálom a bib-bippel a rádió és az én órám egészen mást mutat. De való igaz, a szerkezetek szeretete nálam is megvan. Csak már nem tudnak a varázsukba keríteni úgy mint mondjuk 20 évvel ezelőtt.
http://szabadforum.com/
-
Dzsez_
tag
Örököltem. Most akkor mit kéne csinálnom? Tagadjam le? Hazudjak? Vagy akkor mostmár nem írhatok ide a kiscsokik közé? Megúnom, elmegyek. Ezt akarjátok? Miért? Mi a f@sznak kell irígykedni? Jobban érzitek tőle magatokat, ha basztathattok valakit a gazdagsága miatt?
-
seiko
senior tag
Volt már Vostok Europe Rocket-em.
2416-os gyönyörűen dekorált 31 köves Vostok szerkezet volt benne.
Számomra tűrhetetlenül pontatlan volt, napi 30" eltérés alá az Istennek sem tudták beszabályozni.
Másoktól is hasonló eltéréseket hallok, bár mint minden szovjet-orosz termék esetében ezek között is vannak elnyűhetetlen, hibátlan darabok.
Ha valóban sok pénzem lenne, vennék egy VE Mriya karórát, és a tokot véve modellnek, megcsináltatnám azt rózsaaranyból. maga az óra irtóra tetszik, csak hát PVD bevonatos a tok, ami megkopva eléggé randa! :-) -
busman
veterán
Anúgy nem vagyok Casio ellenes,de azért egy automata az automata,
Egy ilyet el tudnék képzeli mindennapi használatra,,,I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
Aladdin
aktív tag
Nemrég vettem egy Casio CA-901-es számológépes órát. Az akkortájt (82-84) 70-80 dollár volt. Most az ebayen egy szebb példány 150-200 usd. Nekem sikerült 120-ért elhoznom egy tényleg szép példányt. De pár hónapja fönn volt egy CASIO AX-250. Emlékszem, hogy annak idején ('85) 100 usd-ért majdnem rendeltem egyet, most 400 dollárért ment el. És csak egy egyszerű kvarc.
Tehát ha olyan órád van, ami szép és esetleg ritkább darab, nem kell, hogy feltétlen neves svájci legyen, igenis érhet valamit.
Szerintem az Omegámat bármikor eladom annyiért amennyiért vettem. Pláne, hogy vigyázok is rá. -
lenox
veterán
Nem tudom, nekem az a hajoora, amit azert keszitenek, hogy jelezze a hajon a pontos idot, foldrajzi hosszusag meghatarozasa celjabol, ugyhogy a H4 definico szerint hajoora. Zsebora formaju, az igaz, csak nagyobb.
Ora is van nemesfembol ugyebar, de ha nem akarsz orat venni, ne vegyel.
-
Dzsez_
tag
"A karora az ekszer,"
Frászt! Az a karlánc. Nekem is van, csak azt a jobbkezemen hordom.
Egyáltalán tudja itt valaki, hogy a zsebórából miért lett karóra? Az autó. Az hozta el. A kormányt fogva kényelmesebb és biztonságosabb volt nézni rajta az időt, mint a zsebórán. Csakhoygmanapság nincs az az olcsó új autó amiben ne lenne gyárilag fedélzeti óra.A szükség hota, a szükségtelenség viszi majd el a karórát.
-
Dzsez_
tag
"Sokak számára a mechanikus óráknál teljesen elfogadható a nap 12-20 mp-es eltérés. Egy 10ezer Ft-os óránál igen, de egy sokkal drágábbnál, netán egy többszázezer Ft-osnál teljesen elfogadhatatlan akár néhány mp-es eltérés naponta."
Pedig a legdrágább mechanikusok sem tudnak többet napi +-2 sec-nél. Már az sem mindegy, hogy éjjelre a lapjára vagy az aljára, setleg a szálapjára teszed le az éjeliszekrényre. Ez van. Elavult technika, de nagyon lehet őket szeretni...
Szerintem azok amiket belinkelte nemrég Casio rádiós órák, zafírüveggel, szép designnel és 50-60e Ft alatti árral, már teljesítik azt az elvárást amit te is megfogalmaztál.
-
seiko
senior tag
volt már nem is egy olyan aránylag olcsó svájci automata karórám, melyeknek a napi járáseltérése 1-2" volt. hordva mínuszban, letéve pluszban.
a helyes pozíciókat kiismerve időszámítás váltástól váltásig az időt nem kellett korrigálni rajtuk, csak a dátumot.
szerettem játszadozni velük, de beleuntam.
ezért döntöttem egy kvarcóra mellett a napi használatra.
viszont mechanikus óra nélkül "nem tudnék élni", ezért is vannak orosz kézihúzósaim, és vekkereim. imádom a hangjukat, és még most is lenyűgöz a billegő látványa. -
ruci
csendes tag
A H4 már nem hajóóra volt hanem egy zsebóra, igaz nagyra nőtt zsebóra, mert 12 cm volt az átmérője és kb másfél kg-ot nyomott. Abban az időben már voltak nagyon pontos órák, - főként ingaórák - de ezeket nem lehetett megmozdítani.
Ha ékszert akarok venni, akkor veszek egy karkötőt. Az legalább nemesfémből van, és sokkal értékállóbb.
-
Markgx10
őstag
Én viszont csináltam képet egyetlen órámról, amit említettem vagy két napja:
Amatőr képek, gyenge minőségben, de azért látszik valamennyire.
Igazából nem is ez az egyetlen órám, de másikat csak hétköznapi használatra vettem (ebay), az egy Newton & Sons, bár az a félgagyi típus , az ok amiért azt vettem, hogy nagyon komoly súlyra (bőven 200gr felett van) és nagyságra is, ami jobban illik az alkatomhoz Egyébként nagyon szeretem.
-
wombation
tag
Hát ez kész!
"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."
-
lenox
veterán
A karora az ekszer, a pontos idot egy csomo mas ora is jelzi, azert nem kell karorat venni, meg se eri. A hajoorakat nem hordod a kezeden mindenfele pozicioban, ugyhogy azok mar akkor is pontosabbak voltak, ha ugy hadonasznal veluk, mint egy karoraval, akkor azok se lennenek olyan pontosak. 200k-t egy idojelzo nem erhet, csak egy ekszer, ekszernek meg lehet markaja. Te nem adnal ezert 200k-t, ok, mas meg lehet, hogy igen, az elet eleg sok teruleten vannak hasznalati meg luxuscikkek, az orak tipikusan ilyenek.
-
ruci
csendes tag
Sziasztok!
Én is bekapcsolódnék a pár nappal ezelőtti vitába, mert látom mennyire más elvárások vannak egy órával szemben. Azzal én is egyetértek, hogy egy órának legyen stílusa, szép legyen és valamennyire tükrözze a viselőjének az egyéniségét. Ne felejtsük el viszont, hogy egy óra elsődleges feladata mégiscsak a pontos idő jelzése. Sokak számára a mechanikus óráknál teljesen elfogadható a nap 12-20 mp-es eltérés. Egy 10ezer Ft-os óránál igen, de egy sokkal drágábbnál, netán egy többszázezer Ft-osnál teljesen elfogadhatatlan akár néhány mp-es eltérés naponta. 1761-62-ben John Harrison H4-es óráját 3 hajóútra vitték próbára: az első 81 napig tartott és az óra 5 mp-t késett, a másodikon 147 nap alatt 114,5 mp-t késett, a harmadikon 156 nap alatt 54 mp-t sietett az óra. A legrosszabb esetben is napi 1 mp-nél kevesebb volt az eltérés. Azóta több, mint 250 év telt el és jogos az igény, hogy a mai órák is legalább ilyen pontosak legyenek, különben mi az, amit megfizetsz? Én csak egy feliratért nem fizetek 200ezer Ft-ot. -
Márklár
tag
Ezt határozottan kikérem magamnak! Azért, mert kíváncsi vagyok valakinek a gyűjteményére az nem azt jelenti, hogy irígy vagyok! Nem kell mindig magadból kiindulni, mert téves következtetésre jutsz.
Egy közmondás jutott az eszembe veled kapcsolatban: a hazug emberről, meg a sánta kutyáról szól.....
Márklár
-
Zebu
addikt
Sajna a Tissot két típusnak is elég rendesen felnyomta az árát az elmúlt 5 évben.
Az egyik az általam már belinkel Heritage sorozat, a másik a MotoGP.
A MotoGP órák kb 3-4x annyiba kerülnek mint pár évvel ezelőtt. Kérdeztem egyik órás cimborámat, hogy miként lehet ez. Ő azt mondta, hogy sokkal kevesebbet gyártanak belőle, mint az elején amikor elkezdték, így eléggé fel tudták srófolni ezen tipusok árait.
Érdekes üzlet politika, viszont úgy néz ki beválik nekik.
-
Dzsez_
tag
válasz Aladdin #1856 üzenetére
Félreértesz. Én nem szurkolok annak, hogy essenek a svájci órák áraiu. Annál is inkább, mert nekem is van 'párdarab'. És bár nem akarom eladni őket, de azért jobb tudni, hogy 'érnek valamit'.
Más gondolatban vagyok. Nézem mit csinál az autópiaccal, mit az ingatlanpiaccal, stb. Elsőre megjósolható módon viselkedtek. Az órapiac viszont ellenáll. Ez több mint érdekes, -nem?Vagy erről itt nem szabad beszélgetni?
-
Kopa
tag
válasz Markgx10 #1853 üzenetére
Hát nekem most az álmom egy Omega Seamaster Planet ocean fekete v narancssárga kaucsuk szíjjal, de szerintem még jó sok évig el leszek a Tissot Le Locle automatámmal.
Gondoltam, hogy valami nem stimmel abban az oldalban, főleg a Vacheron Constantin platina tokozású szúrt szemet, alapból maga a platina drágább mint a 300$-os óra.
-
Markgx10
őstag
Persze, nem is azért vettem, hanem azért mert az egyik álmom volt, csak meglepett, hogy kb az egyharmadát éri. A következő lépés álmaimban egy Omega Seamaster lett volna (szintén a sima quartz szerkezeteset néztem ki, automatára esély nem lett volna), a Longinens megvétele után még egy évig spóroltam is rá, de aztán nem igazán úgy alakultak az anyagiak, az addig félretettet meg felemésztette, hogy új lakásba költöztem Nagy valószínűséggel ez már örökre csak álom marad. Mondjuk mindegy, már ezt sem merem felvenni, azt még megnézni sem merném
-
Markgx10
őstag
Két évvel ezelőtt vettem egy Longines Dolce Vita-t (fehér számlapos, quartz). Nagyon sokáig gyűjtöttem rá, mert nincs valami fényes fizum, de az volt az egyik álmom Mondom megnézem már mennyit ér most és látom a vaterán, hogy 85-100 között hirdetik, én akkor újonnan 226-ért vettem, természetesen minden papírral, dobozzal, certifikációval. Ahhoz képest, hogy fel sem mertem venni a kezemre, csak egyetlenegyszer (akkor is csak percekre), jó kis értékvesztése lett
-
Dzsez_
tag
Hát ez-az, a kínai egydollárosok már elég jól néznek ki ahhoz, hogy olcsón teljesülhessen öt méterről a státusszimbólum. Ebből viszonont az is következik, hogy az eredetiek messze túl vannak árazva. Én 2000-ben megfogadtam, hogy nem adok el órát és nem veszek órát. Csak nézegetem őket. Már annyi pénzt költöttem rájuk életemben, hogy az borzasztó. Kíváncsisággal tölt el, hogy mit hoz a világválság a svájci órák árazását illetően. Nyilvánvalóan tarthatatlanok az árak, de eddig még nem látok esést.
-
busman
veterán
Itt is lehet nézegetni [link]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
busman
veterán
Nesztek.....
[ Szerkesztve ]
-
glutamin
őstag
Szép darab. Ha jól látom ennek arany tokozása van. Régen öregesnek tartottam az ilyesmit, de egyre jobban tetszik. Na jó azért még nem akarok ilyen színű holmit az alkaromra
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
busman
veterán
Nah még 1
-
busman
veterán
Az egyik nagy kedvenc...
-
glutamin
őstag
A karóra a férfiember ékszere,nem hinném ,hogy meg vannak számlálva a napjai.
Mélységesen egyetértek. Időmérésre már mindenki zsebében ott lapiul a mobiltelefon. A karóra már régen kinőtte ezt a funkciót. Ma már jelent ez presztízst, státuszszimbólumot, divatcikket stb. Nekem is van soprtos műanyag sokat tudó karórám és elegáns fémszíjas fémtokos, LCD kijelzőt és modern kütyűket nélkülöző órám is.
Ugyanakkor azt is meg tuom erősíteni, hogy ma már egy egyszerűbb quertz óra is vígan elmegy bőve 10 év felett is (nekem pl egy [link]) Ez már 97 óta megy rendíthetetlenül 2-3 évenkénti elemcserével
[ Szerkesztve ]
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
Dzsez_
tag
OK, ne hidd, de ezt a véleményedet tartsd meg magadnak. Akkor nem sértés. Viszont még rá is erősítesz. Ez meg már bunkóság. És ezt nem kell rólad hinni. Ezt te magad mutatod magadról. Ennyi.
És most már megsértődtem. Nem állok veled szóba többet kiscsoki!
-
Dzsez_
tag
Ennek is nagyon kicsike a dátum-számozása. Érthetetlen számomra miért csinálják ezt. Azon a körön sokkal nagyobb számok is elférnének. Persze az új BigDate nekem sem tetszik. Az meg már rendszerint túl nagy. Képtelenek eltalálni az arany középutat.
-
Zebu
addikt
Végre van itthon is Junghans.... sokáig vártam....
De már nem veszek!
-
Dzsez_
tag
Egyre olcsóbbak a zafírüvegek. A Casiónak is van már alapmodellje zafírüveggel 12e magasságában. Feltételezhetően más modelljeibe is be fogja építeni. Egy-két év és nem lesz picit is komolyabb óra zafírüveg nélkül szerintem.
Egyébként az 1797-ban belinkelt zafíros. Nézd meg. Szerintem elég jól eltalált formatervezés.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsez_
tag
Ennek szerintetek milyen az alakja? 32-ért szerintem nagyon megérné...
[ Szerkesztve ]
-
tomcsi23
veterán
Majd eljön az idő, amikor átértékeled ezt. Napi 3 mp az havi másfél perc. Feltételezve, hogy állandó az eltérés, mert különben havi szinten még kevesebb lesz. Namost, ha másfél percet késik/siet az órád, az aztán iszonyat tragédia, mi?
Ja, látom: Patek fiókba, dzsísokk csuklóra. Ez aztán a királyság.
[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Dzsez_
tag
"a napi 12-20 másodperces eltérés szerintem elhanyagolható"
Mondták már hogy fanatikus vagy? Kérlek ez hülyeség. Az nem óra, az ipari hulladék.
"jó nézni a billegő játékát, a szépen díszített szerkezetet."
Van kétoldaltó nyitottszíves Patekem, ahol a svájci horgony gát-szerkezet jól megfigyelhető mindkét oldalról. Le is köti az embereket akiknek megmutatom vagy két percre. Aztán annyi. Fiók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest