- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metaa
tag
sziasztok
ajándékba szeretnék venni egy bőrszíjas órát max 20ezer forint körül
ezt néztem ki...
ez mennyire számít jónak ilyen árkategóriában? mert nem nagyon értek az órákhoz
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy 5-6 ev koruli citizen automata oram.
Kb mennyiert csinalnak rajta egy belso tisztitas/kenes procedurat?
Az ora hibatlan, csak ugy tudom idonket ezeket at kell nezetni.
Koszi elore is a valaszokat! -
seiko
senior tag
válasz
surdilovics #4996 üzenetére
lehet, hogy nem volt eléggé felhúzva.
de ha ismét rendetlenkedne, vidd vissza egy szervizre! -
surdilovics
csendes tag
hali, na megjavult az óra nem áll meg :-)))) lassan összeszokunk.
-
seiko
senior tag
válasz
surdilovics #4990 üzenetére
ha még egyszer megállna, akkor vidd vissza!
egy tisztítás-kenés biztosan rendbehozza. -
surdilovics
csendes tag
szia! Szerintem tök felesleges elvinni szervízbe. INdokaim, ezek a boltosok azt mondják hogy okés persze elküldjük az órát a szervízbe. Aztán ami igazából történik szerintem az hogy ott pihentetik a pult alatt vagy 3 hétig és szólnak hogy na most lehet jönni mert a kész.
sajnálom nekem ilyen tapasztalataim vannak ugyan nem órával kapcsolatban de mással igen.
lehet hogy csak én szaladok bele iylenekbe, de néha már bírnék verekedni egyik másik boltba.
-
finest
addikt
Szia seiko!
Tanácsot szeretnék kérni, szívok egy másfél éves Tissot karórával. Időnként gondol egyet és 20-30 percet késik, visszavittem a boltba, ahol vettem, cseréltek benne elemet, de csak annyi változott, h most két órát késett.
Állítólag a javítást a márkaszerviz végzi, még garis is, de van-e értelme visszavinni, h elküldjék javíttatni? Mivel csak egy évet bírt, nem sok reményt fűzök a javításhoz, ami gondolom egy csomó idő ráadásul.
Nagy csalódás nekem a Tissot. -
norbertb88
tag
válasz
surdilovics #4990 üzenetére
Én nem írtam soha egy szóval sem, hogy a citizen az tuti lenne.
Annál inkább a certina!!!!!! -
surdilovics
csendes tag
okés akkor nem parázok. ááá nem vagyok banki alkalmazott. tegnap ablakot festettem úgyhogy mozogtam eleget :-)))).
láttam az előző tag írta hogy tissot meg citizen a tuti jó, jjó jó értem én de ez akkor is egy seiko. :-)))))
ez a megállás mitől lehet vajon?
-
seiko
senior tag
válasz
surdilovics #4987 üzenetére
nem vágott semmit sehová a régi kenőanyag, ne parázz.
ha besűrűsödött volna a kenőanyag, akkor nem sietne az órád, hanem késne.
de a sok állástól inkább elillanni szokott az olaj.
a 10"/nap sietés teljesen normális.
az hogy megáll éjjel, az már nem.
ha reggeltől estig hordod, akkor átlagos mozgásmennyiség mellett még legalább másfél napig kéne működnie.
mondjuk pl. banki alkalmazottak automata órái szoktak megállni, a mozgásszegénység miatt. :-) -
norbertb88
tag
válasz
surdilovics #4987 üzenetére
Szerintem vidd vissza és fizess rá még vagy 25-30K-t és vegyél egy certina vagy tissot kvarcot! (ha forgalmazza az üzlet ahol vetted)
Azzal nem fox ennyit szívni!
Én csak cosc minősítésű (csak svájci lehet) automatát vennék, az meg nem olcsóság, így egyenlőre svájci kvarcból van kettő (tissot, certina).
Szerintem legokosabb választás!!! Persze ez csak az én személyes véleményem! -
surdilovics
csendes tag
hali köszi a tanácsokat, hát igen nekem se tűnik kereknek a dolog boltban vettem egyébként. nem tudom miért siet ennyire az óra vagy késik vagy most már azt se tudom mi az isten van vele. reggelre pedig a csúcs az hogy megállt hát az már kiveri nálam a biztosítékot. 18 hónap gari van rá úgyhogy még adok neki egy lehetőséget és kedden visszaviszem neki. Akkor most ez a besűrűsödött anyag totál szétvágta volna a belsejét?
Hát basszus pedig egy seikonak nem így kéne működnie.
KOmolyan mondom már itt is felütötte a fejét ez a mocskos kapitalizmus.
akkor most tönkre vágta az órát a sűrű olaj vagy mi van máááárrrr megőrülök.?????????????
-
seiko
senior tag
válasz
surdilovics #4983 üzenetére
"sajnos" a mechanikus órák már csak ilyenek.
-
seiko
senior tag
-
ospubis
csendes tag
válasz
surdilovics #4983 üzenetére
Amennyire követtem az óravásárlásodat,úgy rémlik, nem üzletben vetted ezt e Seiko-t.
Valami nem kerek ennél a darabnál.
Seiko fórumtárs említette, ezeket is másolják/kicsit hitetlenkedtem,de úgy látszik, igaza lesz/.
Észrevételeim:
1.Teljesen felhúzott automata óra járástartaléka minimum 38 óra.Azaz bármilyen helyzetben fekhet az éjjeliszekrényeden, annak reggelre még működnie kell.
2.A napi 10 mp.késés egy ujonnan értékesített mech.óránál/ figyelembe véve a gyári minőségellenőrzést/erősen határeset.
3.ha üzletben vetted volna, 72 órán belül cserélik ilyen hiba esetén.
4.Amennyiben nem fake a Seiko 5-ösöd,akkor valószínű egy túltárolt példányt kaptál, amiben a sok állás miatt a kenőanyag besűrűsödött,ez meglehetősen nagy pusztítást végez a szerkezetben a újraindításkor.
5.Ne keseredj el, ne felejtsd el, a kvarcóra időmérő, a mechanikus az"óra", aminek leke van, ennek a példánynak nagyobb a szokottnál.
Üdv. -
surdilovics
csendes tag
hali kössz a jóntanácsokat. kipróbáltam úgy tettem le az órát hogy 3 óra volt lenn. reggelre megállt :-))))))))))))))))))) az a pozíció nem jó neki valamiért. hát ha tudom hogy ilyen nyűgös az automata óra akkor lehet veszek egy ilyet csak kvarcos szerkezettel!
-
seiko
senior tag
válasz
surdilovics #4979 üzenetére
próbáld ki, hogy éjjelre különféle pozíciókba rakod le.
korona fent----korona lent----hátlap lent----számlap lent----hat óra jelzés lent----12 óra jelzés lent.
hátha az egyik pozícióban késni fog, és akkor kompenzálja a sietést.
ha nem, akkor állítsd vissza egy perccel, és kb. 12 nap múlva egy percet fog sietni.
akkor ismét visszaállítod.
az igazán jó szerkezetek stabilan késnek, vagy sietnek (ha nem pontosak).
a gyengébbeknek elég nagy pozicionális és hőmérsékleti eltérése is lehet.
a Seiko5-ben egy elég egyszerű szerkezet van, nem szabad csodát várni tőle. -
nbalint
csendes tag
válasz
surdilovics #4979 üzenetére
Nekem fel se tűnne, ha siet 10mp-t
Seiko már leírta, de szerintem sem egy hatalmas probléma ez a 10mp
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest