Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz Alvin66 #4292 üzenetére
vagy teljes tisztítást kell csinálni, vagy semmilyent.
sajnos sok órás kiszedi a tokból a szerkezetet, és úgy ahogy van átfújja wd40-el.
nála ez a szerviz.
de ha használni is akarod az órát, akkor atomjaira kell szedni, kipucolni teljesen, szabályszerűen kenni, és úgy összerakni.
és ha valami már elkopott, azt kicserélni.
a régi szerkezeteknél az a baj, hogy sokszor nem is tisztítják őket, hiszen akár kenés nélkül is elketyegnek valahogy'.
de egy idő után már végzetesek lehetnek a kopások. -
Alvin66
csendes tag
En meg nem tudom javitani a werkeket, csak az a celom, hogy egyszer majd tudjak egy alap tisztitast meg be es kiszerelest csinalni veluk. Ennyi. Csakhogy nehogy felreertes legyen..
Talaltal subot? Milyen lesz? Mit talaltal?
Vagy ez nem egy uj ora, hanem a tokot amit vettel megiscsak megtoltod valamivel? Ezek szerint talaltal jo aron werket?
Most melyik verzio?
Kivancsi vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz unyadavid #4284 üzenetére
egy antik óra teljes felújítása csak akkor jöhet szóba, ha maga az óra vagy nagyon értékes, vagy érzelmileg kötődsz hozzá.
esetedben ez utóbbi.
ha a tok és a számlap szép, akkor magának a szerkezetnek a rendbetétele pár ezer Forint.
ha a tokot és neadjisten a számlapot is renoválni kell, akkor ez az összeg akár húszezer, vagy még több is lehet.
én két órást ajánlok a figyelmedbe, mindketten jól dolgoznak:http://www.ora.bolt.hu/rest.php
http://orasmester.hu/index.html
-
seiko
senior tag
-
Alvin66
csendes tag
válasz ujskodas #4287 üzenetére
Akkor te vagy a "libapek" az index forumrol? Mert ha igen, akkor ott irja ( irod ) valaki, hogyaszongya:
"sziasztok, kis tanácsot szeretnék kérni
Jelenleg SEIKO 5 órát hordok 7S26 szerkezettel és kicsit kezdem unni így 5 év után
(tavasszal volt generálozva a SEIKO szervízben) a késését. (2-3 hét alatt -2 perc )
Valszeg ez a szerkezet nem tud többet....
Nos max 50.000Ft-ig szeretnék egy órát venni.
Több opció van, egyelőre a döntéselőkészítési szakaszban vagyok."129633 HSZ:
Abban tevedtem, hogy azt irtam, "soha karban nem tartott". Mivel kikerestem ujra a hozzaszolast, igy atolvasva megegyszer latom, hogy de igen, karbantartott.
Ettol fuggetlenul ket harom het alatt minusz 2 perc az ugye ket het eseteben napi 8.5, harom het eseteben napi 5.7 masodperc...
En erre irtam, amit irtam.
Ha te vagy, akkor rolad, he nem te vagy, akkor Libapekrol. Ha megbantottalak volna azzal, hogy visszautaltam a hozzaszolasodra, akkor nem allt szandekomban.Viszont nem tul dragan hajlando vagyok atvenni toled ezt a csapnivaloan szar Seiko 5-ost.
[ Szerkesztve ]
-
Alvin66
csendes tag
Hat ha valaki fel tudja ujitani maganak, akkor nem lesz dragabb. En azert elobb utobb szeretnek arra a szintre, hogy alap ETA szerkezeteket karban tartsak illetve a kisebb felujitasokat meg tudjam veluk csinalni. Akkor mar nincsen nagy gond.
A pontossagrol annyit, hogy nekem teljesen jo, ha napi fel percen belul marad a pontatlansaga. Nekem az teljesen jo. Neha utanatekerek, aztan kesz. Nem vagyok egy masodperc buzi, mint itt sokan... ( Nem rad celozgatok, hanm arra a sracra, aki panaszolta az ÍIndex topikon, hogy a 15 eves, soha karban nem tartott - szerintem 1o ezer Ft koruli - Seiko 5-e napi 6 masodpecet kesik.
Szoavl nekem ez nem gond. Ahova megyek, ott ugyis mindig megvarnak...
Az Invicta egy nagy katyvasz egyebkent, mint multkor itt ki is deritettuk. En pont azert vettem egy par evvel ezelotti Rolex klonjukat - noha ezzel a tipusszammal meg most is kaphato ugyanez az ora - mert nem akartam a mara mar lesovanyitott minosegu 9937-bol venni. Ha nezed az Ebay-t neha ki lehet fogni meg a regi ETA plusz zafir kombinaciot.
Nekem elvileg kb. jovo keddre jon meg, rakok fel kepet rola ide is.
Ahogy latom a helyzetet, nem sok valasztas van olcso sub klonbo, pont ezert akarok csinalni.
A Sandoz Hong Kong 249 dollar plus shipping, de lehet hogy hamis werk, nem tudom. A Steinhart, Debaufre meg nem hamis, de draga. Koztuk csak a hasznaltak vannak, de azok meg lehet hogy pontatlanok, merthogy regiek. Illetve van most az Invicta, de mar nem zafir es nem ETA...Nem tudom, mit fogsz talalni, de innen szep nyerni...
-
unyadavid
senior tag
Hali!
Papámtól kaptam pár régi órát (az igazság az, hogy én kértem el ) viszont nem mind működik, na meg felújítani se ártana őket szóval gondoltam erre fele fordulok segítségért.
Szóval van egy szép állapotban lévő poljot (16 jewels ilyesmi) csak hát nem működik a felhúzója. Aztán van egy még nagyjából működő bár nem túlszép raketa (asszem ez a típus). Illetve van még két nem működő női felhúzós és egy valószínűleg jó poljot quartz.
Ez utóbbiak igazából nem nagyon érdekelnek, viszont az elsőt szívesen megcsináltatnám emléknek, az körülbelül mennyi lehet?
(na pörög a topik jóvan ) -
-
Alvin66
csendes tag
Ja, a hamsitassal kapcsolatban igazad van, de eppen ezert kell 25-3o eves regi orakban megvenni, aztan felujitani egy kicsit a szerkezetetket. Akkor meg nem hamisitottak ha jol tudom. En is egy kb. 3o eves szakadt Rado Voyagerben vettem meg a werket, - olyan allapotban is van - szerintem az meg tutti nem hamis. Mint irtam is, volt vagy 12 dollar...:-)))
Uj ETA werket en sem vennek most Kinabol.A masik a beepitesi magassag kerdese, errol beszelgettunk a masik topikon, de ezt te is biztos olvastad. Kiderult hogy tobb meret van, bele kell az oraba probalni sajnos.
Minden hanyingerem ellnere tegnap leutottem egy Invictat az Ebayen 2824-2-es werkkel, kivancsi vagyok milyen igazibol. Ja, azert csinaltam, hogy biztosan legyen egy swiss werkes zafiros sub oram akkor is, ha az ETA werkes kinai tokozas nem jonne ossze esetleg meretproblemak miatt.
Ez meg a regi 9937-es, ez meg ETA, nem Sellita es zafir es nem "flame fusion" uveg.
18o dodoert nem is volt olcso, hogy a fene egye meg... -
seiko
senior tag
válasz Alvin66 #4280 üzenetére
sajnos a 2836-ost, es a 2824-est mar olyan szinten hamisitjak, hogy az ETA jelet is beleutik.
Nem hiszem el a kinai eladoknak, hogy svajci szerkezetet adnanak el. Es meg az is lehet, hogy a ket szerkezetet nem lehet csereszabatosnak tekinteni, hiszen mas a magassaguk. De ez csak a beepiteskor fog kiderulni. :-( -
Alvin66
csendes tag
Irt a hong-kong-i ember valaszt. Elnezest kert ez azt mondta ez az ora ajandek, kuld egy masikat ingyen.
Remelem tartja a szavat...A te tokodba en ugy tudom, a 2836-2-es werk is passzol. En multkor vettem magamnak egyet az Ebayen 12 es fel dollarert. Ki lehet fogni neha. Ja, persze nem uj, hanem hasznalt, de mukodik.En azt revezem az oraba beletenni, de meg nem tartok ott. Foleg hogy rossz a mostani ora..
Viszont igy a ket tok 43 dollarba fog kerulni darabonkent, ami mar igencsak kellemes. Es meg van ket automata kinai werk is hozza....:-))))
-
Alvin66
csendes tag
Na en sem tudom mennyi innen a postakoltseg Kinaba ( pontosabban Hong-Kongba, mert onnan jott a cucc ) de idefele mindenesetre 9 dollar volt. Gyanitom visszafele joval dragabb...
Megirtam neki a szitut, azota visszajelentkezett hogy nem erti mi a cyclops, irtam date magnifier, na erre meg nem valaszolt...
Talan holnap.
Mindenesetre azt ajanlom be neki, hogy kuldhet egy jot ingyen.
A tiedbol a szerkezetet ki tudtatok mar banyaszni?
-
seiko
senior tag
válasz Alvin66 #4272 üzenetére
szerintem reklamáld meg, és rendelj még egyet, de kihangsúlyozva a cyclops meglétét!
ezt pedig tedd el egy esetleges dátum nélküli változathoz.
nem tudom tőletek mennyi a postaköltség Kínába, de tőlünk nagyon sok.http://cgi.ebay.com/PLASTIC-CYCLOPS-MAGNIFIERS-6-price-/220515119616?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3357b9b200
[ Szerkesztve ]
-
Alvin66
csendes tag
Na, nekem megjott kinabol a zafiros keramias submariner tok. A foton, amikor rendeltem volt cyclops, az oran meg a valosagban nincsen. Egyebkent nagyon jo minosegu, nehez, gyonyoru darab. Nekem azonban kell a cyclops. Lehet valahogy utolag raapplikalni szerintetek, vagy kuldjem vissza a fenebe az egeszet...
Kicsit ideges vagyok.
-
aphesis
csendes tag
Bár nem vártam kimerítő értékelést a felsorolt óráimról, és nem szeretném az idődet rabolni, de pontosan tájékozatlanságom okán a felsoroltakból melyeket javasolnád?
Azóta leltem a neten pofás Esprit kronográf órát olcsón (luxora.hu - 14 000). Milyen?
És rábukkantam az Astron órákra, ezek igen tetszenek, ráadásul magyar kéz készíti.
Ahol lakom 10-12 ezer forintos Garmin órák vannak felére leértékelve. Ezek milyenek?
Köszi a válaszod. -
aphesis
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni Tőletek, már napok óta böngészem a hsz-eket azon okból, hogy egy órát szeretnék venni, és tök tájékozatlan vagyok e téren. Az opcióim: kb. 20-30 ezret szánnék rá, acél tokos és csattos, kerek, római számlapos, mutassa a dátumot, 5 barig vízálló Tudom, hogy ennyi pénzért ez bajos lesz, de hátha.
Egyébkint amiket eddig kinéztem nemigen hajaznak elvárásaimra, de talán jelzik Nektek a körülbelöli ízlésemet:
- Casio EF 125; ; MTP-3039 A78; WVQ-200 HDE9B
- Tissot PRC 100 stopper (ez különösen érdekelne, okés óra?)
- Citizenekből: BK 1190-51A; BK 2291-59N; NH 3770-51A; BI0740-53A
- Caterpillar VH 141 11 117Seiko, írtad, hogy Casio rádiós kvarcórát használsz pontos időhöz. Vajjon mennyi ennek az ára és hol kapható?
Üdv, várom válaszotokat. -
O$zkł
aktív tag
sziasztok
erröl az óráról mi a véleményetek? megéri az árát?ha nem akkor ilyen árkategóriában milyen hasonló órát ajánlanátok?"Be the change you want to see in the world"
-
ujskodas
tag
Ezeket hol lehetne "jóárasítva" beszerezni?
http://www.seiko.hu/popup.php?tip=kar&id_karora=1479
vagy
http://www.seiko.hu/popup.php?tip=kar&id_karora=1476Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
seiko
senior tag
válasz Avicularia #4249 üzenetére
egy Casio szervizben azonnal kiderül.
-
Avicularia
veterán
Megjött ma az ebayen rendelt casio edifice ef-543d-2av
Néztem itt árlistában és boltban 2210 korona (kb. 66K) volt a legolcsóbb.
Ebayről ez 15K volt.Néztem több eladónál a feedbackeket,és nem láttam olyat hogy fake miatt negatívat nyomott volna be valaki.
Eredetileg én is szemeztem egy tissot prc200-al,de több helyen láttam negatívot hamisítvány miatt,úgyhogy úgy voltam vele,inkább nem vállalom be.
Remélem ez a casio nem hamisítvány. -
commanche
csendes tag
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #4238 üzenetére
Amúgy ez tényleg egy rohadt szép darab, ezt el fogadnám én is
I come from a land down under, where beer just flow, and men chunder.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4241 üzenetére
nem, ez egy nato szíj.
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #4231 üzenetére
Kinyitották igen, támadó hangnemre semmi okod. Megmutattak egy boltit, ehol festési hiba ugyan úgy megvolt. Mindez a Sas utcai szerviz.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4240 üzenetére
-
norbertb88
tag
válasz norbertb88 #4240 üzenetére
Ez a szíj nem valamelyik fürdő öltöző szekrény kulcsáról való????
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4238 üzenetére
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4231 üzenetére
ha egy hamis órát nem ismer fel egy szakszerviz a hátlap levétele után (vannak bizony olyan hamisítványok, amik kívülről nem beazonosíthatók), akkor az az óra vagy eredeti, vagy az órás bizonyítványa volt hamis.
-
norbertb88
tag
válasz commanche #4230 üzenetére
És a bevizsgálás az mit jelent??? Ránéztek és azt mondták, hogy hát ez eredeti???
Kinyitották egyáltalán????Én nem állítom 100%-ig, hogy amit vettél az fake, de szerintem az ilyen órák 95% az.
És szerintem ilyen minőségi hibáknak nem kellene előfordulni a tissot-nál.....
Kiváncsi vagyok hány ilyen minőség hiba fordul elő a vaterások és a normál helyen vásároltak között...!?Egyébként a multkor linkeltem egy Bálint irományt, ott leírja, h a fake órát sem ismerik fel nagy számban a szakszervizek sem.
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #4206 üzenetére
A minőség hibával kapcs, mondták a szakszervizben azt hogy szopsá, de a Tissot-nál ez előferdül
Ha vissza emlékszel mondtam is hogy ez egy kicsit elgondolkodtató...I come from a land down under, where beer just flow, and men chunder.
-
commanche
csendes tag
válasz norbertb88 #4198 üzenetére
Hivatalos Tissot szerviz bevizsgálta a "nem eredeti" prc200-asom, beleértve szerkezet, kidolgozás stb... No és ha őket át lehetett baszni akkor igazad van
-
bandus
veterán
válasz norbertb88 #4195 üzenetére
ízlések és pofonok biztosan lesz kerek órám is, de most akkoris a téglalap jön be, nameg az oválisabb evidenza széria. de az már 400k+, szal azt kicsit később. diplomaosztóra jó lesz ez is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Alvin66
csendes tag
Ja, en is nagy Rolexbuzi lettem, nekem is a cyclops az egyik dolog, ami bejon rajta. A masik a Seiko altal oly sokszor megenekelt automata werk, a harmadik meg az egesz design.
Nekem most nem kellene masik napi hasznalatra szolgalo ora, csak egy zold lunettas sub.
Mas kerdes, hogy szerintem sem er 4/5 ezer eurot, de ez van. Akkor is vennek.Arany Rolex doktorira... Barcsak az en anyamek is tudtak volna annak idejen, hogy ezt igy kell csinalni...
-
ujskodas
tag
válasz norbertb88 #4217 üzenetére
Nekem a Rolex-ben egy dolog nem tetszik, de az nagyon nem: a nagyítós dátumkijelzés.
Ha lenne rá pénzem, emiatt akkor sem vennék. Sajnos egyelőre nincs ilyen gondom.Az ostoba hitelt ad a szóbeszédnek.
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4217 üzenetére
milyen jó, ha valakinek ilyen szülei vannak!
-
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4213 üzenetére
Nem, Becsben. Nem emlekszem pontosan, de valamivel 4000 euro alatt remlik. Amugy lehet arat talalni a neten.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz norbertb88 #4201 üzenetére
üzletben 100 ezres órát netről 65-70 ezerért be lehet szerezni.
ismerőstől még kevesebbért. -
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4211 üzenetére
Ujonnan. Nem tudom, ha jol emlekszem 2004 vagy 2005.
-
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4209 üzenetére
Itt mar volt.
-
norbertb88
tag
Amikor belinkeltem, h melyik órát fogom megvenni, akkor véletlenül egy korábbi linket szúrtam be!
Tehát javítom magam és az alábbi órát fogom megvenni:
http://new.tagheuer.hu/rovatok/kollekcio/tag_heuer_formula_1/man/wac111a.ba0850/
-
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4205 üzenetére
Nem sajat reszre vettem, hanem ajandekba... Nekem rolexbol datejust van, az jobban tetszett..
-
norbertb88
tag
Mindenki figyelmébe ajánlom a következő kis irományt, amely a nagynevű Bálint-óráscsalád valamelyik tagjától származik:
http://www.orak.hu/index.php?modul=azorasblogja&kod=11&kezd=0
Abszolút egyetértek a cikkel vagy bloggal vagy miez, itt lehet olvasni a szakemberrel bevizsgáltatásos, kínai valjoux utánzatos dolgokról!
Na szerintem ilyenek ezek a vaterás mocskok is!!!!!!Egyébként korábban volt már szó aukciós portálról vásárolt tissot prc 200 minőségi hibájáról......szerintem ez is elgondolkodtató!!!!
-
norbertb88
tag
Igen a longines hydroconquest modellje hasonlít a submarinerre......
De szinte minden óramárkának van egy submarinerhez hasonló modellje!!Gratulálok a submarineredhez, igazán stílusos választás!!!!!
Én most egy tag heuer-t szeretnék venni még most nyáron.
Aztán ha végre doktorbácsivá válok, akkor a szülőktől jön a rolex.......
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4203 üzenetére
Ez egy sub utanzat, nem? Nekem legalabbis... Meg 50-60k-ert oke, de Longines-ben biztos nem vennek... Persze mondjuk en eredetit vettem, tehat ez inkabb csak teoretikus...
-
lenox
veterán
válasz norbertb88 #4196 üzenetére
Ez nagyon rolex-re hajaz...
-
norbertb88
tag
Akkor az ékszerboltos certina elég valószínű, hogy eredeti. És el is hiszem, h 1-1 modellt néha léeakcióznak, h lendüljön a bolt forgalma, de én tuttira veszem, h 100ezres dolgot 40ért nem lehet megvenni... EZ CSAK MESE!!!!
Ez olyan mint régen a kamionról lecsúszott nike cipő, amin látszott, h halál gagyi, olyan kajla pipa volt rajta!
Sok gyagyás megvette 5-6-7k-ért, közben ért vagy 300forintot
Na ezért nem bízok én az ilyen 100%-os eredeti, garis, bevizsgálható 100-120k-os órákat 40-ért adnak.
Persze ők a jóságos mikulásbácsik....szinte ők fognak majd neked fizetni, h te marha jól járj!!!Hát szerintem nagyon NEM ez a helyzet!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- AiXun T3B T210 forrasztóállomás + tartozékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest