Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
peterszky
őstag
a képeket sima linkként majd be tudnád tenni újra? mert én már nem látom őket
-
Razor1
aktív tag
válasz
peterszky #293 üzenetére
Regisztráltam az Omega oldalra, de nem találja a rendszer a szám alapján az órát. Az kiderült h a 6 gravírozott érem a hátoldalán valójában 3 díjat takar, amit amiket a gyár a genfi, brüsszeli és párizsi kiállításokon nyert. A Grand Prix Paris 1900 díjat kizárólag 1 darab kézzel gyártott ''The Greek Temple'' névre keresztelt Omega óra nyerte, ami a cég múzeumában látható. Ez a garvírozás tehát semmi plusz értéket nem jelent, mivel a gyár majdnem az összes 1904 és 1940 között gyártott ezüst, illetve arany zsebórát ezzel a motívummal díszítette. A honlapon van egy táblázat amiből ki lehet bogarászni hány éves lehet kb az óra: eszerint 3.000.000-val 1902-től kezdődött a tokok számozása, 4.000.000-val pedig 1907-től, szal ezt kb 1905-6-ban csinálhatták. Ami nekem gyanús h a tok számán kívül nincs benne semmi, pedig magán az óraszerkezeten is kellene h legyen egy 7-8 számjegyű ''movement number'' vagy a szerkezet típusát jelző 2-4 számjegyű ''caliber number'', bár lehet h ezeket a jelöléseket csak később vezették be, nemtom. Lehet h átverték dédnagypapit?
Bár nem tudom akkoriban mennyire volt divat hamisítani, de tegyük fel mégis eredeti Omega, akkor is egy tök átlagos arany zsebóra, szal inkább az eszmei értéke nagy, pláne ha úgy vesszük h egy kb. 100 éves családi ereklye
Írtam a gyárnak, de azt írják a közeljövőben nem tudnak válaszolni, annyi kérdés fut be, viszont folyamatosan teszik fel a netre a gyári adatbázist, ami alapján talán majd rá lehet bukkanni a referencia szám alapján...
-
peterszky
őstag
sztem írj nyugodtan az omega gyárnak, hátha meghívnak Svájcba és a vállaikon visznek körbe
biztos örülnének neki, hogy előkerül egy ilyen óra és infót is biztosan adnak róla
sima órásnak ezt a kezébe sem adnám, még az omega szervíznek is csak úgy hogy a szmem láttára pucolják
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
Van itt vki aki ért a régi zsebórákhoz? Kaptam nagypapitól egy arany Omega zsebórát, amit az 1900as párizsi világkiállításra csináltak, limitált széria. Érekelne h ez mekkora durranásnak számít és h kb mennyit ér...
-
peterszky
őstag
bratyónak most szakadt el a swatch órájának a szíja, elvitte, hogy mennyi lenne a javíítás: 8000FT. azt mondták, hogy mindenképpen újat kell rendelni hozzá. bratyó mondta hogy akkor inkább gyűjt egy jobb órára
-
Esvány
csendes tag
Csak arra vigyázz, hogy ne bőrszíjast vegyél, mert akkor a wr100 nem sokat ér
Nekem a Monza előtt egy Certina DS-em volt, azt még a gimis ballagásra kaptam. Most sincs az ég világon semmi baja, és szerintem ha 3-szor kellett benne elemet cserélni, akkor sokat mondok. 12 évig használtam nap mint nap, csak a bőrszíjak bírták nehezen a kiképzést. Nagyon szép óra volt, tök egyszerű, alul a dátumot írta, felül meg a napot (nem rövidítve, angolul). Illetve még mindig szép, csak nem használom. Azért egy Calibre 36 mégiscsak jobb -
Zebu
addikt
Látom leült a topik fiatalok!
Áhh országomat adnám egy automata kronográfért ami persze min wr100as és zavír üveges.
Amúgy megfigyeltétek, hogy a Certina szinte csak quartz órákat gyárt? Tiszta vicc! Nem értem őket. -
lenox
veterán
válasz
Nicky Nygaro #282 üzenetére
Kulonben legtobb ora megall, ha kihuzod a koronak, es igy eleg annyit varni, amennyit siet, nem kell tekergetni... Amugy gondolom azert nem szokas visszatekerni, mert biztos volt olyan szerkezet ami ettol serult. Sztem a legtobb mai nem ilyen...
-
Nicky Nygaro
tag
válasz
peterszky #280 üzenetére
Lehet, hogy rosszul gondolom, de ha előretekerem, akkor 24-szer kell körbetekerni a percmutatót, nem? Utána meg még 30-szor a dátumot, mert akkor meg már az is átfordul... Jól gondolom? Mindezt 5 perc sietés miatt... Sztem így többet kopik a szerkezet, mintha egy picit visszafelé tekernék rajta... Valaki elmagyarázná az elméleti alapjaát, hogy visszafelé miért nem lehet tekerni a mutatókat?
-
peterszky
őstag
válasz
Nicky Nygaro #279 üzenetére
nekem azt mondták, hogy egyik órának sem tesz jót, ha visszafelé tekerve állítjuk az időt
előretekeréssel meg kb + 30 mp -
Nicky Nygaro
tag
Ha egy mechanikus óra siet mondjuk 5 percet, akkor a mutatókat visszaállítani a járási iránnyal ellentétesen szabad-e? Durva lenne, ha emiatt körbe kellene tekergetni az órát, de már hallottam ilyet.
-
lenox
veterán
válasz
peterszky #252 üzenetére
Szal itt kevertek tobb dolgot. Ugye egyik problema: 12 oras a szamlap, tehat nem tudod, hogy este van-e vagy nappal. Nyilvan ejszaka valt a datum. Masik, hogy nem egy pillanat alatt valt az ora, mint irtam fentebb (legalabbis legtobbszor), hanem hosszabb ido alatt. A mechanika a valtasi procedurat hamarabb megkezdi, es ez alatt mar nem illik atvaltani kezzel az idot, mert megserulhet. Ezert irjak, hogy este 8 es reggel 4 kozott ne tekergesd.
-
lenox
veterán
válasz
Nicky Nygaro #248 üzenetére
Ezekbol tudtommal mind van chronometer tanusitvanyu ora, szal be lehet oket jol allitani. Sztem a 7750 tul vastag, de attol meg sokaknak tetszik. Barmelyiket veheted szerintem, bar szerintem a 7750-essel dragabbak az orak, mint 100k, de lehet, hogy van olyan...
-
Vegyen nekem valaki ilyet.
-
Esvány
csendes tag
Ne haragudj, akkor én voltam figyelmetlen. Most néztem vissza, hogy mit írtál...
Az enyém sem pontban éjfélkor vált, hanem eltelik néhány perc, talán max. 3, de több biztosan nem. Akkor felejtsd el a 12 órás előretekerést, valszeg ezért írtuk mindnyájan azt, mert nem pontosan olvastuk el, amit írtál, mégeccer elnézést (nem csoda, hogy nem értetted).
Szerintem ne csinálj semmit, az a lényeg, hogy vált, nem? Biztosan nem véletlenül így csinálja. Gondolom, nem órákkal éjfél után megy előre, ugye? -
Esvány
csendes tag
Azt hittem, hogy csak viccelsz, de ezek szerint tényleg nem érted. Azt mondtad, hogy délben vált. Akkor hogyan lehet, hogy már most elsejét mutat? Ezek szerint egy napot siet...
Pörgesd előre az órád 12 órával. Így nem délben, hanem éjfélkor fog dátumot váltani. Az előrepörgetés során nyilván át fog ugrani másodikára, igaz? Ezért majd a dátumbeállítót is át kell pörgetni egy teljes hónappal, tehát azt állítsd elsejére, így mindent megoldasz. -
Troy.
addikt
-
Aladdin
aktív tag
Azért nem szabad állítani a naptárt este 8 és hajnal 4 között, mert az óraszerkezet éjfél +/- 2 óra körül kezdi el a fogaskerekeken keresztűl mozgatni a naptárkorongot. Azért írták a 8-4 közötti időpontot, mert 10000%, hogy ezen belül vált.
Nekem egy Seiko-m ezért kötött ki az órásnál, mert naptárváltás közben állítgattam, és így simára daráltam egy fogaskereket. -
peterszky
őstag
''ilyen már velem is előfordult, rossz időpontban lett átállítva a dátum (legalábbis nelem ez volt a probléma)'''
nelem = nálam
az a lényeg, hogy nekem sem éjfélkor váltott a naptár, hanem délben
a naptárt állítani tilos este 8 és hajnali 4 óra között
gondolom ez a megoldás, lehet, hogy egy ilyen időpontban állítottad át -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest