- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megoldások IBS/IBD-re
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yasuo
aktív tag
Üdv!
Órát tervezeket vásárolni a közeljövőben így kb. 1 hónap folyamatos keresgélés után. Ez az egy hónap alatt rengeteget tanultam az órákról, de sajnos még mindig van bennem pár kérdés.
Ezekkel a szempontokkal vágtam neki az óranézegetésnek:
-60ezernél lehetőleg ne legyen drágább
-Max 41-42mm-es átmérő, mivel vékony a csuklóm (kb15-16cm)
-Fém szíj előny
-Kissé minimalista, "modern" stílus, inkább fiatalos(18 éves vagyok)
-Mindennapi használathoz kerestem, de ha úgy adódik öltönyhöz is jól nézzen ki
-Inkább a minőséget fizessem, mint a márkát(ha egyáltalán beszélhetünk igazi minőségről ebben az árkategóriában)Ne tudjátok meg milyen nehéz volt erre a két órára (ami igazából inkább 3) leszűkítenem.. Viszont rengeteg órát azért zártam ki, mert vagy túl nagy volt, vagy egy divatmárkának a terméke volt.
1.: Seiko Classic SUR261P1, illetve Seiko Classic SUR259P1
Nagyon tetszik majdnem minden tekintetben ez az óra, viszont a szíja kissé fura nekem. Nem kelt kissé bazári hatás így az óra? Seiko órák ebben az árkategóriában általánosságban milyen minőséget képviselnek?
Kissé szubjektív, nektek melyik számlapszín tetszik jobban?2.: Swiss Military Hanowa (06-5230.04.007)
Ez óra is nagyon tetszik nekem, ha kicsit el is tér az előzőtől. Tetszik a kis mérete, valószínűleg jól mutatna a vékonyabb csuklómon. Olvastam, hogy a Swiss Military kedvező áron gyárt svájci órákat, szóval gondolom minőségben jobb valamennyivel, mint a Seiko. Ennek viszont talán kissé jobban is tetszik a szíja, de túl "átlagos"... Fene a válogatós fajtámat..
Tudnátok mondani véleményeket ezekről az órákról? Ti melyiket választanátok?
Köszi előre is!
-
szivarvég
csendes tag
válasz Csari93 #194485 üzenetére
A zafír nem karcolódik (gyémánttal max) mivel kemény (acélnál sokkal keményebb), cserébe rugalmatlanabb ezért jobban törik. A kristályüveg puhább, kevésbé törékeny, viszont karcolódik. Ha gyakran vered oda erővel, akkor jó lehet a kristályüveg, cserébe időnként polírozni kell, de ha csak néha lehorzsolod, akkor a zafír javasolt. Én például vettem egy SKX013-at, és lecseréltem rajta a hardlexet zafírra (29$ postaköltséggel AR nélkül + 5000Ft a szervizben a beszerelés és nyomáspróba). Volt szabadtüdőzni az Adrián azóta, meg sem kottyant neki.
[ Szerkesztve ]
-
tuki2200
senior tag
válasz Csari93 #194485 üzenetére
Karacsonykor sikerult osszetornom egy zafir uveget, 4honapot kellett ra varnom amig javitani tudjak, mert nem volt sehol keszleten, a horror arrol nem is beszelve.. Szerintem ha hasonlo veszelyek fenyegetnek nalad is, nyugodtan menj az olcsobra, ezis ugyan ugy torik, talan karc ellen jobban ved a zafir
[ Szerkesztve ]
-
Csari93
aktív tag
válasz #69059072 #194482 üzenetére
Többieknek is: mennyivel bénább a kristályüveg a zafírnál? Mert ha az átlagos használhatban az is megállja a helyét, és megelégszem a 3 óránál lévő koronával (nekem tetszik a 4 órási, mert egyedibb, bár még nem viseltem ilyet), feleannyiért nekem is jó lehetne a Ray Diver a Triton helyett. További hátránya talán nincs a másikkal szemben, cserében van hét napjai funkció.
Ui: Ja, meg kisebb.
schawo: elnézést a fogalmazásért, mennyivel sérülékenyebb..[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
Sungoo
addikt
válasz #69059072 #194482 üzenetére
Így már értem. Ez esetben a Ray 2 tényleg jó választás lehet, a modernebb szerkezet miatt. Ennyiért szerintem nem nagyon fér bele a zafír. Magasabb árban használt Stenhart, Tissel SUB klónok. Illetve az Invicta az Seiko NH35 szerkezettel, de ha jól tévedek, az csak 40 mm.
-
Csari93
aktív tag
válasz csabulaxi #194475 üzenetére
Köszi az ajánlást és mindenkinek a véleményeket.
Végignéztem a Seiko repertoárt is a napokban, igazából mindenestől legjobban a Triton jön be. De lehet hogy elkezdek majd barátkozni a kicsit olcsóbb (<100k) Seiko variánsokkal is, ha Pesten járok, igyekszem felpróbálni őket és akkor egyszer rászánom magam ha úgy érzem megérdemlem. Vagy lecseng pár hét alatt ez a dolog, és spóroltam magamnak némi pénzt.www.flickr.com/csari
-
csabulaxi
senior tag
válasz Csari93 #194469 üzenetére
A Seiko Sumo nemm tetszik esetleg?
Én erre ácsingózom:
és egyben kérdezem, hogy mi a különbség a két modell között?"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz szivarvég #194465 üzenetére
Neeem!
Engem még a 90-es évek közepén fenyegettek meg maroklőfegyverrel, 2* is, hogy jobb hanem kekeckedem a vezetés közben és beengedem őket.
Amúgy a 2 hetes nyaralás,(1200 km távolságra) 3 ezer km-e alatt a legtahóbb sofőr Horvátországban az ENC kapunál persze, hogy magyar volt (SEA-100), szégyeld magad!Csari93
Nálam az Orient acélja sokkal gyengébben szerepelt mint a Seiko-é, azonos hordási feltételek mellett.[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Csari93
aktív tag
De szépen pörög ez a topic. Köszi apuc!
Mindenképp felpróbálnám persze vásárlás előtt, bár azt már tudom, hogy nem sok helyen van Orient (a Westendben úgy olvastam, van). Eddig bármilyen óra (vagy ékszer, öv..) volt rajtam, a bőröm nem irritálta, úgyhogy ettől első körben nem félek.
Az viszont marhára zavarna amit írsz, hogy egy ilyen óra néhány hetes normál használat után karcos lesz. Szívesen hallgatok még néhány hasonló véleményt! Aztán lehet, hogy sikerül is eltántorítanotok, vagy épp meggyőzni.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
apuc
őstag
válasz Csari93 #194464 üzenetére
Én hordtam 2 hétig, addig semmi extra nem történt.Ami személyes tapasztalat, mondjuk egy Turtle-höz képest nekem nem volt annyira kényelmes..sajnos.
Meg melegben nyilván izzad az ember, a bőröm nem csak ennél, más Orienteknél is viszketett alatta, de a Seiko 5 sportok, Turtle, Monster, stb alatt meg nem..Lehet, hogy az Orient más nemesacéllal dolgozik?
Nekem amúgy NAGYON érzékeny bőröm van, gyenge minőségű fémtől apró, piros kiütéseket kapok, na ilyen volt pár éve nyáron nekem a Mako XL..Azt tudom, hogy a Seikokban nincsen semmi nikkel, nem tudom, ilyen-e az Orient is?
Nem tudom..de ami tény, az tény- vagyis szubjektív tapasztalat rrészemről.
Szintén szubjektív tapasztalatom- mivel nagyon éles szaglásom van, kiérzem (kínai horoszkópban kutya áve D - hogy az Orientek fém szíja nekem, csakis nekem "büdös fém" szagúak, a Seikoknál nem éreztem ezt a fémszagot..tuti, hogy nem ugyanaz a 316L acél, vagy ha igen, pszichés, nem tudom..
Ezen felül mivel a tok oldala tükrösre van polírozva, mint az SKX-eké, nyilván karcos lesz egy pár hér után, sajnos ez ilyen.[ Szerkesztve ]
-
szivarvég
csendes tag
válasz csabulaxi #194449 üzenetére
Egyszer valakit nem akartam beengedni elém a buszsávból a dugóban (miután 40 perc alatt megtettem 20 métert), mire elővett egy kisbaltát a kesztyűtartóból, érvként, hogy miért is használhatja ő jogosan azt, és miért is állhat be elém. Nyomós érv volt, nem is vitatkoztam... Te voltál az?
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Mostanában a fekete számlapos Orient Tritonnal szemezek veszettül. Több órám is van, főleg bőr-nato szíjas kvarcok, de most szeretnék egy olyat, ami AZ órám lenne, elegáns és ellenálló, és mindenhova jönne velem. Az Orient Tritont néztem ki, dízájnra, "tudásra" ez most nálam a top.
Azt szeretném kérdezni, aki használt ilyet vagy hasonlót, hogy mennyire ellenálló és mennyire pontos egy ilyen Orient automata? Az üvege zafír, toknak valahol nemesacélt olvastam. Megőrülök a karcoktól-sérülésektől, ezt viszont szeretném nem mindig levenni, ha csak nem építkezésre megyek. Ilyen drága órám viszont még nem volt, nem tudom mit várhatok.
Köszönöm! Remélem nem volt már róla ezerszer szó, kereső alapján inkább a Steinhart Tritonról beszéltetek.[ Szerkesztve ]
www.flickr.com/csari
-
nagyúr
-
csabulaxi
senior tag
válasz Sungoo #194450 üzenetére
Akár.
A zöld az japán belpiacos.Volt.Ha fogná a jelet itthon, akkor első lenne a listámon.
bár most nézem, ez kicsi csak 39 mm.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
válasz Deskdiver #194428 üzenetére
A fekete nyél limitált volt, alapból narancs színű az x5.
amúgy k@rva jó kisbalta, nálam van mindig a kocsiban.
[ Szerkesztve ]
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz fagyalllo #194423 üzenetére
Köszönöm.
Akkor ez egy jó, sokkal jobb szerkezet?
Kb. egy 20-as, megérheti?
Az enyém nincs széthajtva (szerintem) 5 évet volt kézen, másfelet fiókban, utána gyári szerviz és több mint 30 mp-et késik naponta.
Engem ez nagyon zavar és mivel nem fővárosi vagyok nem fogok rohangálni Pestre egy pici állításra.ja röhej, hogy a korona drágább, mint a komplett szerkezet, amúgy sem tetszik a korona recézése.
-
fagyalllo
őstag
válasz Keil Walker #194441 üzenetére
Megoldható, csak nem gazdaságos. Lehet venni új, komplett tokot is, de annyiba kerül, mint egy szintén új óra.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Koktail
tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, hogy ez az óra kb.mit érhet?
Roamer Stingray Zafír üveg, 50m vízállóság, 35mm korona nélkül, koronával 36mm.Köszönöm szépen.
Üdv.:
Gábor
-
Keil Walker
aktív tag
A Seiko skx007-hez tényleg minden elem beszerezhető és cserélhető? Nagyon elvetemült ötlet lenne ha csak az alkatrészeket venném meg külön-külön és összeraknék egy komplett órát? Csinált már ilyet valaki?
-
nagyúr
válasz pulutodurumo #194439 üzenetére
oroszoknál tessék szétnézni.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
pulutodurumo
addikt
Bal koronás órákra kérnék tippeket. Búvárok nem jók. Ne legyen 40mm-en túl, egyszerű kinézet, 100$ max. Van ilyen?
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Deskdiver
senior tag
válasz Veron #194434 üzenetére
és (#194436) Lauda
Nem igazán tudom. Csak a forgatási fotó miatt érdekelt valamennyire mi lehet az. Biztos van valami tikkem, hogy nem nyugszok ameddig rá nem jövök milyen órát visel valaki egy adott fotón. Szerintem olyasmi márka lehet mint a Fossil a kezdetekben. Amolyan szörfös, deszkás, hipszter izé... Bár most úgy tűnik hadi-ösvényre léptek[ Szerkesztve ]
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz Deskdiver #194416 üzenetére
(Ha bárkit is érdekel ) Nem Timex-et visel.
Nem volt egyszerű, de megvan.
Promo video
Navy Seal-es hype video[ Szerkesztve ]
-
rtivi
csendes tag
Üdv
Szeretném megkérdezni, hogy a lenti 2 óra, használtan, jó külső és tökéletes belső állapotban mennyit érhet?
Köszönöm a választ
1.
ORIENT Tourist GMT World-Time Power Reserve AutomaticAutomata
Világidős2.
Citizen Blue Angels 2002Kvarc, elemes szerkezet
Rozsdamentes acél tok
stopper
riasztás
Világidő
naptár
ébresztés
Nap neve jelzése
Navigációs lünettaJárástartalék kijelzős -
-
Zoltán124
kezdő
Mennyi mostanság egy első generációs Monster ára?
Szeretnék a közeljövőben venni egy komolyabb órát, kinézetre legjobban a szamuráj, illetve az első generációs monster tetszik.
Szerintetek melyik a jobb? -
Deskdiver
senior tag
Linda Hamilton a 2019-ben várható Terminator forgatásán.
Valakinek ismerős az óra erről a gyenge fotóról?
Nem G-Shock szerintem, mert más szögből nem csavarok vannak a tok fülein hanem lyukak, nagyobbnak tűnik a kijelző illetve csak a kijelző körüli keret fekete. Timex Expedition-re gondoltam ,de meg nem találtam ilyen színben. -
törölt tag
válasz pulutodurumo #194414 üzenetére
Köszönöm. Újra gondoltam, de ahogy ismerem magam, kb. 1 évig maradna, a Sumot már unom sajna (4 év).
Most láttam egy jó akciót az egyik német oldalon és elgondolkodtam, azért is kérdeztem.Nagyon vigyázok a dolgaimra, így az óráimat is igyekszem megóvni a fizikai behatásoktól.
-
törölt tag
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy hozzávetőlegesen, nagyságrendileg mennyi lehet egy új Davosa Ternos értékvesztése mondjuk 1 év távlatában? Az FB-n van most kettő is 115, illetve 155 e áron, az új áruk olyan 220-280 között mozog.
-
dzsi23
addikt
Vele van valakinek tapasztalata?
Pagani Design PD-1701 Alaska Project eladó!
-
ktg3
őstag
Ismerős mindenképp black turtle-t (srp777) szeretne. Honnan lehet jó áron rendelni, ahol van is készleten?
Csak a szokásos nagy webshopokat ismerem. Hátha tud valaki kisebb, rejtettebb helyeket ahol még lehet készleten. -
Zoltán124
kezdő
-
Zoltán124
kezdő
válasz Deskdiver #194399 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de olvastam a facebokkos történéseket, és úgy vélem meg kell védenem Miklóst! XD
Ő is ember, pénzből él, kitudja milyen anyagi helyzetű, jó hogy árulja a szart, azonse kell meglepődni, ha arany áron
ennyi erővel régi szétbarmolt 7002-ket is átalakíthatnánk skx007-té, aztán negyvenhétmilliókilenvenhatezerhatszázhúsz forintért plusz apró árulhatnánk az íbéjen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest