Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mosanke
senior tag
válasz
jookomak #15815 üzenetére
Az Astron-t valamennyire tudom is mert beszéltem (többször is) a vezetővel. (Városi Ferenc)
Az óráikat Miyota kvarc szerkezettel szereltetik - szereltetik és nem ők maguk szerelik - svájcban egy neves gyártónál. Mondta is a várost meg a gyár nevét a beszélgetésünkkor, de nem figyeltem oda és sajnos nem jegyeztem meg. Itthon Kecelen egy nagyon kiváló és mindennel felszerelt műhelyük van ahol minden javítással és órával kapcsolatos beavatkozást el tudnak végezni szakszerűen és minőségi munkával.
A Miyota gyártásban is mint mindenütt, van un. gyártási szórás a minőségben. Bár ezek nem nagy különbségek de van olyan összeszereléssel foglalkozó gyártó akinek elég a gyártósorról lejövő olyan termék is (és ezért olcsók az óráik) ami éppen csak benne van vagy éppen kívül van már a megengedett tűrésen. Az Astron az ilyen gyártási tűrés pontosságból a legjobbakat szereli bele az óráiba. -
jookomak
őstag
válasz
darvak #15808 üzenetére
Ne sarkítsd le ennyire a kérdést. Funkcionalitásban persze hogy nincs nagy különbség egy 3 mutatós kvarcóránál. Egyikre se mondható, hogy megbízhatóbb, jobb, mint a másik. Mindenhol lehetnek hibás darabok. Tényleg a márkát, a dizájnt, minőséget fizeted meg, ahogy egyre följebb haladsz az árban.
A kínai összeszerelésre: azért nem mindenki ott rakat össze tucatszerkezetekből készült órákat. Astron-nál szépeket mond, de nem teljesen igaz.(#15814) darvak: Órarajongóknak ebben a topikban? Szerinted?
Meg.
Na ja, 100k-ért vannak ízig véri svájci órák is. Tissot, Certina pont ez a kategória. -
Mosanke
senior tag
válasz
darvak #15808 üzenetére
Szia!
Bár én nem vagyok nagy szakértő de mostanában kicsit beleástam magamat a témába így tudok némi infót adni.
A Casio az biztos, hogy a saját fejlesztésű szerkezeteit építi bele az óráiba.
A Citizen a Miyota szerkezeteit használja és adja el sok más un. összeszerelő óragyárnak. Például a magyar Astron óra is ilyen.
A Citizen Watch Company leányvállalata a Citizen Miyota Co. és a nevét a japán Miyota városáról kapta, ahol a központi székhelye is van. De mára már van leányvállalata Hongkongban is (1990 óta) és minő meglepetésre(?) kínában is van már kettő. Egyik 2001-ben alapult Mester Crown Electronics néven Wuzhou-ban, és a másik Crown Electronics néven jött létre 2004-ben Guangzhou-ban, -
Mosanke
senior tag
válasz
eddie17 #15809 üzenetére
Szia!
Nézz körül [link].
Nagy hirtelen ezt találtam automata órákból. Bőven van 60 ezer alatti áron is. 28800 A/H lengésszámmal.
A Timex órák : alapítva Waterbury Clock Company néven 1850-ben , USA, Connecticut állam, a Naugatuck-völgy. Az 1900-as évek elejétől csak úgy emlegetik ezt a gyárat európában mint az „Amerika svájca”.
Ezekben a Timex automatákban saját fejlesztésű mechanika van, de (és mint oly sokan mások is) kínában szereltetik össze az óráikat, igen szigorú gyártási technológia mellett. -
eddie17
addikt
Szerintem is, nagyon megtetszett. Egészen addig amíg megküldték a választ a kérdésemre.
Már nincs raktáron... Milyen meglepő.#15807 Empsepo: Mutass nekem nem japán automata órát, amit még az én szerény árképzésembe belefér. De ebbe az árképzésbe japánból is max Orient (ami nem baj) mert a Seiko-k is kiesnek amik tetszenek. Seiko5-ből is a sportosabbak tetszenek, meg a Monster.
Orientből meg a Ray ami benne van a keretbe, de élőben kellene megnéznem, mert szerintem vastag. Vagy esetleg más sportos kivitel.
Azért kezdtem el keresgélni a svájci kvarcok között, és 60 ezerig elég visszafogott a kínálat, szinte csak "elegáns" órák vannak. Kivételt képezett amiket belinkeltem, de azok már nincsenek. De találtam még egy PR50 Nascar-t is, de mivel kifutott modell, lehet abból sincs már. Plusz egy Certina C-Sport C260.7198.42.92 ami ugyancsak kedvező áron van, de gondolom ez is kifutott modell és kvarc.
Azt hiszem ennyit tudok most mondani. -
darvak
senior tag
Dr.Zoo és seiko:
Szasztok!
Következőkben írnék pár dolgot, aztán légyszíves javítsatok ki, h összeálljon a kép!!
1. Lássuk csak, ha jól tévedek, akkor 100000ft alatt csak analóg kvarc Chronograph órák kaphatók/szerezhetők be újonnan.
2. Tehát maradjunk pl. 25000ft-os Casio és mondjuk egy 50000ft-os Citizen és egy 85000ft-os Tissot óránál.
Van köztük lényegi különbség? Csupán a szerkezetekből kiindulva!!!!! (Nem pedig a tok, szíj, garancia,presztízs stb. szempontjából.
Mert egyelőre nem látom értelmét 3szor annyit költeni 1 puccos márkanévért.Ezen a ponton idéznék be 1-2 sort, amire az egészet fontolgatásomat alapoztam.
Becsei Áron interjúból szemezve:
" Sokan nem tudják például, hogy még a legnevesebb márkák legtöbbje (!) sem képes saját szerkezetet előállítani, és csak a dizájnt építik fel egy beszerzett, sorozatgyártott szerkezetre."Városi Ferenc - Astron órák:
"Kezdetben az óraszerkezet gyártást is Kecelen szerették volna megvalósítani, de kiszámították: a távol-keleti óragyárak előállítási költségeivel nem tudnak konkurálni.
- Nincs ebben semmi különleges - állítja Városi Ferenc -, hiszen a legnagyobb óragyárak is Hongkongban vagy Kínában gyártatják a szerkezeteiket. Mi is ezt tettük: kitaláltuk a márka nevét, megterveztük a fazont, majd kiutaztunk és leadtuk a rendelést. A minőséget egy szakemberünk ellenőrzi a helyszínen.
Az órásmester megjegyzi: az Astron órák is azon a gyártósoron készülnek, ahol a legnagyobb svájci és japán márkák, mivel a legtöbb mai órának a belseje ugyanazt a szerkezetet rejti."
Ezekből nekem nemcsak az derül ki, h 1 helyen, hanem gyakorlatilag "azonos", legalábbis igen hasonló szerkezeteket vásárolunk.
Márcsak azért is gondolom így, mert mikor a Festina órámban cseréltek elemet, az órás egyből rávágta, h japán szerkezet van benne. Hangsúlyozom én most az analóg kvarc, 100000ft-ig kategóriáról szólok, és kérdezek egyben.
csőőőőőőőőőő
-
Mosanke
senior tag
Köszi.
Egyébként mennyit érdemes adni max. ezért az óráért? Ha napi használatra is alkalmas egy szerviz után. Régi óraként drágább is lehet az ára, mint a valós értéke egyébként, de tudnál valami közelítő árat mondani nekem? Én nem értek már annyira ezekhez, hogy tudjam mennyit érnek és mi az az ár amiért még érdemes lenne megvenni.(Persze mindenkinek annyit ér amennyit hajlandó adni érte, de most nem erre lennék kíváncsi.)
A belseje az rézből van? Gondolom ezt abból én, hogy sárga színű. Ez ront a használati értékén vagy mindegy neki. Hasonlítva értem az acél belsőhöz. (Remélem nem írtam valami nagy hüleséget
)
-
Mosanke
senior tag
válasz
mono-chrome #15801 üzenetére
-
válasz
mono-chrome #15801 üzenetére
Próbáld meg a linkeket rendesen beszúrni, mert így nem tudom megnézni őket...
-
mono-chrome
csendes tag
Sziasztok!
Mi a vélemény a Vostok Europe órákról?
Mert például az alábbi két linkelt óránál is azt írják, hogy az automata Seiko, a kvarc pedig Miyota szerkezetet használ. Végülis ezek a japán szerkezetek megbízhatóak, nem?
1.- http://watchglobal.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2582&category_id=250&option=com_virtuemart&Itemid=89
2.- http://watchglobal.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2468&category_id=250&option=com_virtuemart&Itemid=89
Persze, tisztában vagyok vele, hogy ennyiért már lehet válogatni a Seiko, Orient, Tissot triumvirátusból is, de az a bajom, hogy ezeknek a kinálatában nem találtam olyan, ami istenigazából megfogott volna. Ha tetszik a dizájn, akkor túl kicsi az óra, ha meg elég nagy, akkor egyszerűen nem tetszik.
Tehát vélemény ezekről a japán szerkezetes Vostok-okról?
És akkor egy hajszálnyit továbbmerészkednék: vélemény azokról a Vostok Europe-okról, amiknek a belsejük is Vostok esetleg? Még ez is bevállalható? Vagy nagyon pontatlan szerkezetek?
Mert ebbe első blikkre beleszerettem:
http://watchglobal.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=158&category_id=247&option=com_virtuemart&Itemid=89
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest