Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KelemenUhr
aktív tag
g0n21: Ez tényleg majdnem 1:1.
Toxiksteel: Ezt vagy azután rakták fel, hogy megírtam a hsz-t, vagy valahogy elkerülte a figyelmemet. Tényleg tökéletes lenne, csak hát az ára... Nem mondom, hogy nem lenne meg erre vagy akár a Davosa-ra a keret, csak hát jelen pillanatban a legdrágább órám egy SKX...
A nagy álmomra, az LLD-re is meglenne a keret gyakorlatilag, de "nem érzem még késznek rá magam". Nem is csak azért, mert fiatal egyetemista vagyok, kollégiumban élek; inkább azt érzem, hogy meg kell ugranom a lépcsőfokokat és ki kell őket élveznem.Találtam egyébként Parnis-félét is, annyira nem is pofátlan:
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
törölt tag
Sziasztok!
Örököltem pár órát és azt szeretném megtudni, hogy mennyibe kerül egy teljes körű szervízeltetés rá ?
Sajnos helyben nem tudom megcsináltatni, igy el kellene vinnem minimum Gyulára vagy B.csabára ami közelebb van és talán lenne aki vállalná.
Nagyjából a 70-es években gyártott Wostok és egy Poljot. Mindkettő kopott.
Ezeket újra lehet aranyoztatni ? Ha igen mennyibe kerülhet tokonként ?
Ezt ékszerész csinálja meg ?A szerkezet működik egyébként, de igy nem akarom járatni szervizelés nélkül.
Ha van valakinek esetleg konkrét ötlete akihez vihetném Békés megyébe, akkor itt vagy privátban irjon nyugodtan.
Előre is köszönöm a segítségeteket !
-
terra052
őstag
válasz g0n21 #136278 üzenetére
Nanananana.
Én pl most kaptam 6 hó garit egy szerviz után. Az is ér, nem?
Ne az értékét nézd, mert nyilván egy Omega szervizre is jár ugyanez, most van nyomáspróba, gari, ahogy kell.werkmania.hu
-
t_a_m_a_s
addikt
Mondjuk ha én nem kereskedési céllal vennék órát, hanem egyetlen, drága, használósnak, akkor pont lesz@rnám hogy mit írnak egy internetes közösség nicknév mögé bújt tagjai...
Bocs mindenkitől, ez nem ellenetek irányult, de itt a tagok nagy része komolyba tolja az órázást (és az órákkal való bizniszelést), teljesen mások a prioritásai mint az egyszeri kérdezőnek, "egyórás" embernek. Szerintem aki egyetlen órának, álomórának vesz egy drága (sokba kerülő) órát, annak nem kell hogy prioritás legyen az értékállóság. Vegye meg, legyen egy drága (sokba kerülő) órája, legyen vele boldog, úgysem fogja soha eladni, akkor meg nem mindegy, mennyit ér használtan? Aki "befektetésnek" vesz óráz az meg úgyis Rolex-Omega vonalon fog gondolkodni, a többi úgyis a töredékét éri használtan mint újonnan.
Szerintem te is vedd meg azt ami tetszik és anyagilag belefér, újonnan, boltból. Ott nincs ilyen gond, hogy eredeti-e, ilyen szíj vagy olyan szíj van rajta, stb. Igaz, így nem lesz fél milláért millás Bretyód, de ez van. Vagy használtat veszel kompromisszumokkal/utánajárással/szerencsével használt áron, vagy újat ezek nélkül új áron. A kettő együtt nem fog menni.
Holnap majd jól beletépünk...
-
g0n21
senior tag
Ha a Rolexnél szervizelteted az órádat, és nem más nem Rolex órásnál, akkor a szériaszám alapján meg tudják mondani, hogy mikor volt utoljára szervizelve, miket cseréltek benne, ki csinálta, és van két év gari rá. Talán még fel is hívnak
a születésnapodon, meg ha esedékes a szerviz.Omega meg ilyet ad, de hozzáteszi, hogy " Certificate of Authenticity and does not guarantee the authenticity of a watch (...)"
A hamisítvány piac akkora, hogy nem tudnak fellépni ellene. Tényleg. Kína mindent ural.
Egyébként ha bemész bevizsgáltatni egy órát nagy esélye nem kell fizetni.De mégis miről beszélgetünk?
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Misi1979
őstag
Nem. A gyártónak az az érdeke, hogy tőlük vegyél órát.
Az az érdeke, hogy a használt órában ne bízz.
(egyébként nem minden márka "viselkedik" így, Patekék pl. különcködnek kicsit, cirádás igazolást is kérhetsz utólag az óráikhoz, szóval Invicta mellett Patekkel sem nyúlhatsz mellé)
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
tagh
csendes tag
válasz g0n21 #136278 üzenetére
Szervizkönyvet nincs is sok értelme pótoltatni, mivel elektronikusan fut már minden adat.
Nem arra gondolok, hogy x bolt adjon igazolást, hanem a gyártó Mo-i képviselete. A kettő nem ugyanaz.
A gyártóknak az is érdeke lenne, hogy a hamisítványok ellen fellépjenek. Egy eredetiségi igazolással pont ennek érdekében járnának el. -
g0n21
senior tag
Szerintem köztünk most te jársz igazából rossz nyomon. És nem is értem miért kötöd az ebet a karóhoz.
Gyári certifikátot nem fogsz kapni ingyen újra. Elveszett szervizkönyvet sem pótolnak sehol, maximum adnak egy igazolást.
De nem ingyen.
Ez az órák esetében is így van.
Az órák esetében sokszor nincs nagy különbség egy két éves, és egy vadonatúj ára között. Főleg, ha kevés kapható belőle, stb.
Így a boltnak nem érdeke támogatni a használtpiacot. Főleg, hogy a Butikok legtöbb esetben kizárólag új órákat forgalmaznak.
Az autóknál van garanciás használt, óráknál nincs. És pont. Fogadd el, és tedd túl magad rajta.És próbálj meg mostantól úgy cselekedni, mint a legtöbben itt, akik már kaptak annyi infót órákról, mint te, megnézed a kívánt típus határait chrono24-en, meg utána olvasgatsz, ha valami tetszik.
Chrono csak arányaiban drágább, mert kint minden arányosan 10-30%-kal drágább. De ennyi.
Hidd el, releváns információkat fogsz ott találni.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
tagh
csendes tag
-
tagh
csendes tag
válasz WiZARD #136269 üzenetére
Nem nagyon tudtál meggyőzni arról, hogy aki eleve új órát akar, azt miben befolyásolja az, ha a cég egy használtról megállapítja, hogy eredeti vagy sem.
Ez valami olyasmi, mint hogy a komolyabb autógyártók, Audi, BMW, Volvo, Merci a pár éves használt autóikra is ad garanciát.
Ha a te logikádat követnék, akkor a használtra ba...na adni garanciát, mert akkor senki nem venne újat, nem?Gondolom te is érzed, hogy rossz nyomon jársz.
-
WiZARD
addikt
válasz Misi1979 #136270 üzenetére
ducati*** is azzal kezdte, hogy vegyen-e xy Invicta-t, mi hülyék lebeszéltük, és ittragadt. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha megveszi és boldog lenne vele azóta is...
Itt is elkövettünk hasonló hibát. Young78-hoz kellett volna küldeni azonnal, vegye meg a kinézett Aquaracert, és ő is boldog, nekünk is nyugtunk van. Nem is kérdezte, hogy jó-e, vagy hasonló, csak annyit akart tudni, hogy hol vegye, erre mindenki lebezélte róla.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
Elhagyod a papírjaid, akkor fizetni kell, akár államnak, akár autószalonnak (rádió kódjáért simán kérnek pénzt), de még a t-mobile is kér pénzt számlamásolatért, ami a garis ügyintézéshez kell esetleg.
Hivatalos eladónak meg 1 érdeke van, hogy minél több új órát adjon el. Neki a használt is konkurencia, hisz ha nem lenne használt, akkor te is kénytelen lennél újat venni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
BAti77
aktív tag
válasz teratti #136231 üzenetére
Volt már az oldalról szíjam és nagyon jó minőséget adnak...bátran vehetsz a Certire...
tagh
És akkor mi van? A minősége ugyan úgy jó...vagy csak a logó fontos?...Toxiksteel
A szíjak nem a legolcsóbbak, de jó minőségűek...megbízható az oldal, nyugodtan mentheted..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz SOAD19 #136213 üzenetére
Ár-értékben nem megfelelő sztem, de vannak szép darabok. Ennyiből inkább egy Rodina v Marina Militare zafírral. Ha meg analóg kvarc kell, egy jó Citizen v Seiko, esetleg Casio. Ha a divat számít, bármit vehetsz. Ha meg csak a minimalista stílus kell, azt filléres kínaiban is megkapod. Egy időben én is szemeztem egy Beringgel.
Hansz /#136208/ :
[ Szerkesztve ]
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Misi1979
őstag
Nem kicsit vagy te eltévedve, de ez már másnak is feltűnt
A szalonnak miért lenne érdeke az, hogy papír kiállításával segítse elő a használt órák (konkurencia!) áramlását?
A szalon miért kockáztassa azt, hogy az általa kiállított papírral visszaélnek? (történt ilyen eset...)
-
tagh
csendes tag
válasz Misi1979 #136258 üzenetére
Pedig szerintem egy bizonyos árkategória felett szerintem az lenne a minimum, hogy ha beviszem az adott márkájú órát az adott márkaboltba, szalonba, akkor mindenféle költség nélkül igazolják nekem az eredetiséget és kiállítanak egy hivatalos igazolást.
Elvárná az ember, hogy mikor x millió Ft-ért megvesz valaki egy új órát, és teszem azt 10 év múlva elkavarodnak a papírok, akkor kérdés nélkül adnak újat, ha befárad az ember az óraszalonba.
Valahogy ennek benne kellene lennie az árban... -
Misi1979
őstag
Bevizsgáltatásról: ha jól tudom, itthon nem sok helyen adnak ki papírt egy adott óra eredetiségével kapcsolatban. Sőt, legutóbb egy Omegával ütköztem zárt ajtókba A lényeg az, ha elegendő a szervizes "bólintása", hogy az óra eredeti, az Edison utcai LBS-t javaslom - ingyen ránéznek az órára, sőt, műszerre is teszik, ha kéri az ember.
-
Szulita28
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz Deskdiver #136244 üzenetére
Az összes gyártó közül a Davosa másolja legdurvábban a subot, és YM-t. Szerintem gátlástalanabbul, mint a Tisell.
Svájc, vagy Dél-Korea ide vagy oda...Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Wg5113
aktív tag
válasz vadászcsiga #136240 üzenetére
A yacht meg a Tissot.
-
tagh
csendes tag
Ha az órának nincsenek meg az eredeti papírjai, akkor BP-en hová érdemes vinni bevizsgáltatni?
És mi a szokás, ennek a költségét a vevő vagy az eladó állja? -
Wg5113
aktív tag
válasz vadászcsiga #136195 üzenetére
Igen.
-
Deskdiver
senior tag
válasz vadászcsiga #136240 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #136239 üzenetére
Ha Seiko csak Spring Drive...
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
toughbook
csendes tag
válasz baloghi22 #136234 üzenetére
nekem egy Stein esetében volt napi 5 perc sietésem gyárilag, harmadszori szerviz után is csak a felére tudták levinni, majd visszaküldték a gyártóhoz, egy hónap után visszajött azóta (másfél év) nagyjából a normális keretek közt késik napi 1-2 másodpercet, szóval ők megoldották
ja és azt mondták kimaradt a gyári olajozás -
Deskdiver
senior tag
válasz baloghi22 #136234 üzenetére
Kedves István,
Szerény véleményem szerint, ha jó fordítom: "ez soha nem lesz pontos..." = lexarom. Szerintem esetleg próbálj meg a következő órások egyikével leegyeztetni egy szervizt. [Dzsana] [Watchmaker] [Hantos László]
[ Szerkesztve ]
-
teratti
senior tag
válasz vadászcsiga #136233 üzenetére
Seiko-ra van özön de az én órámon a tokfüleknél nem tudom hogy hogy állna, beírtam a keresőbe van-e Certina-ra való de nem járt eredménnyel.
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
baloghi22
újonc
Kedves Mindenki,
Az alábbiakban szeretnék segítsége kapni:
Van egy 4 éves Tissot PR50 automata órám újonnan boltban vásárolt, az elmúlt fél évben elkezdett késni kb 20-25 mp 4 óránkét.
Visszavittem állítgattak rajta de sehogy nem jön össze a "pontos idő". A boltban ahol vettem javítanak is mindig azzal fogad, hogy ez soha nem lesz pontos... végül is egy svájci óra, egy idő után mondtam is neki, hogy nagyapám zsbórája (szovjet gyártmány napi 1-2 mp siet) kb 60 éves óra....Nos visszatérve, tud-e valaki valami biztatót mondani ezügyben.
Köszönettel, István
-
-
pikkubee
tag
Steinhart óraszíjaknál ti tapasztaljátok a csavarok kilazulását/kiesését? Pár fórumon olvastam, hogy elő-előforduló jelenség.
-
Skimaster
senior tag
-
Szulita28
senior tag
Valaki említette, h a Mammut-ban lehet Oris-okat nézegetni. Hol is van ez a bolt pontosan?
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
g0n21
senior tag
-
SOAD19
addikt
Hali!
Ez a Skagen márka tényleg nem túl ajánlott márka, annak ellenére, hogy azért nem olyan olcsók, persze mihez képest.
Annyira nem vagyok az órák szerelmese, de a minap valahol belebotlottam egy MVMT-s hirdetésbe, ahol nekem igencsak tetsző minimalista órákat hirdettek. Aztán benéztem ide, hogy megtudjam, hogy mennyire minőségiek, mert az áruk alapján... Aztán minimalista alternatívaként valaki linkelte a skagen márkát.
No, itt bele is botlottam egy számomra nagyon tetsző darabba: [link]A Skagen márka tényleg nem ajánlott, vagy csak ár/érték arányban nem a legjobb, de minőségben azért vállalható?
Csak kíváncsiságból írtam be, a közeljövőben nem hiszem, hogy órát vennék, bár...
[ Szerkesztve ]
-
pikkubee
tag
A rios-nál van egy steinhart o1 gmt black raktáron. Hátha valaki épp erre vár
-
TemFug
csendes tag
-
Toxiksteel
csendes újonc
válasz KelemenUhr #136198 üzenetére
Ez nagyon szép!
-
Toxiksteel
csendes újonc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest