- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Na srácok azt hittem, hogy 9 évesen eljött a hátsó dob cseréje, elvittem szervizbe, ahol levágták a dobot felülről takaró lemezt, ami kicsit rozsdás volt, és máris tökéletes, nem zörög, mint eddig
Csak azt nem tudom, minek kellett odabarmolni gyárilag azt a lemezt
-
rudeee
senior tag
Köszönöm a linkeket és az ötletet! Hét végén nekiállok és megnézem mi lehet a baj.
Szerencsédre pont a hét végén szedtem le a saját ablaktörlőimet.
Az ablaktörlő belső fele kúp alakú és bordázott, hogy ne csússzon meg egymáson.
Minimális korrózió/rozsda lehet rajta, de az nem jelentős.
Annyi az egész, hogy az anyát letekerve kicsit megkocogtatod valamivel, vagy finoman ide-oda mozgatod.
Az alsó része a lemezkasztnihoz van rögzítve két átmenő csavarral. -
Kvazár
őstag
Nekem nem jött össze, pedig feszegettem rendesen!
Egyébként nekem is úgy tűnt, csak nem jött le.
Nincs túl sok ötletem, hogy azon az anyán kívül mi tarthatja a helyén.Esetleg a rozsda, de annyira nem volt rozsdás, csak kicsit volt sárga.
Szerk.
Oks, az lesz!Jobb tippem nekem sincs.
rudeee:
Egyébként ez a cikk alapján könnyedén kitudod kapni a ventilátort: [link]Én ma, 2 óra alatt abszolváltam a ventilátor cserét (bár, nem is siettem), mert a régi már időnként úgy zörgött mintha szét akarna esni.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Ma megakartam volna csinálni ezt a kis átalakítást a kocsimon: [link]
Meg is van hozzá mindenem. (Igaz, ragasztónak én kültéri kétoldalast vettem.)
Viszont ott elakadok, hogy vegyem le az ablaktörlőkarokat.
Leszedtem a kupakot, meg a 12-es anyát, de utána elfogyott a tudományom!Valaki eltudná mondani mi a nyitja a dolognak?
-
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Egy régi típusú (1998-as) Suzuki Swift 1.3GLX autóm van.
A problémám az, hogy a szellőzőventilátor az utolsó 4. fokozatban nem működik. Az első 3 fokozatban szépen, fokozatosan fúj, de a 4-re kapcsolva megáll.
Hűtési és fűtési állásban is ez a helyzet. Ha a klíma be van kapcsolva, akkor is.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma és hogy miként lehet megoldani a hibát?(Azért lenne fontos, mert ha nagy meleg van, akkor a bekapcsolt klíma mellett szükség lenne a 4. fújási fokozatra is hogy lehűtse az autót.)
Köszönöm!
-
McKane
senior tag
most kaptam emailben
ott van
-
Kvazár
őstag
Ilyen ablakemelővel találkozott már közületek valaki?
-
Smani
senior tag
válasz
Ace Ventura #8935 üzenetére
Törve volt?
-
Ace Ventura
addikt
Tavaly júliusban cseréltem jobb oldali küszöböt a 99-es swiften. Már megint rohad!!
Sajnos már a bal oldali is elkezdte.Az mégy gyári.Nagyon picit elkezdett barnulni a széle a rozsdától.Megjelent az első hólyag is, kb mint egy borsó.
Már most cserélni kell, vagy még lehet orvosolni, megelőzni a nagyobb mértékű rohadást? -
Kornel
veterán
Két db erdészetnél használt 500k-t futott suzukiról már hallottam, de azokat rendszeresen szervizelték
-
-
Smani
senior tag
szijasztok van egy swiftem 730.000km-el és gyári rajta minden. kuplung is! olajat 40.000-ként cserélek.
mennyire hihetetlen?
-
McKane
senior tag
ahogy néztem a műszak után a kocsikat a parkolóban,feltűnt, hogy egyre többön van LED-es fénysor az első lökhárítóra szerelve,ragasztva.
elkapott a gondolat,ha olcsók lennének ezek a dekorációk lehet hogy én is beszereznék előre 1 párat. Kell hozzá valami hivatalos papír,rendőr nem szól be miatta? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
2000-es évjáratú 1.0-es swifthez milyen olcsó, de jó hátsó lengéscsillapítókat érdemes venni. A gyáriak ahogy néztem oszlásnak indultak -
Smani
senior tag
válasz
Miamiquake #8911 üzenetére
Ignis váltója ugyebár bowdenes. Lehet nem ártana szétszedni kitakarítani befújni vagy ha azután sem javul meg akkor csere (elég drága...)
-
Smani
senior tag
válasz
hossszú #8913 üzenetére
Gyertyát általában akkor szoktak venni az emberek amikor zárlatos lesz vagy rángat már a motor és vagy kihagy a gyújtás. Ez nem olyan mint az olaj, hogy következményei lennének. Én biztosan nem cserélném ki csak ha már kell
Giot:
A peremén látod a kormot? Nem szoktál sokat menni kis fordulaton erőltetve?
-
Giot
addikt
"Pont a mi webshopunk"
Hopp hopp miket tudok meg.
Majd kereslek ha van valami nyűgöm.Hanem itt egy kérdés, 2-es swiftem van, és kicsit kormosodik a kipuffom. Szerinted mitől lehet, ha van ez ügyben tapasztalatod? Nem eszik sokat, vagy csak nekem nem tűnik fel. Az olajat egyáltalán nem eszi. Menni sem megy rosszul. Nemrég volt motordiagnosztika, az alapján minden jó.
(#8911) Miamiquake: "nem olyan mint volt" az egyik szerelő ismerősnek is Ignise van. Ő időközönként szét szokta kapni a váltó bovden részt és kitakarítja. Azt mondja ha nem csinálja meg időközönként nehezen jár a váltója.
-
hossszú
őstag
válasz
Miamiquake #8911 üzenetére
Én saját magamnak csinálom az olajcseréket a Swiftemben, úgy a váltóban mint a motorban.
Nem bonyolult feladat, igaz a váltóolajcseréhez kell egy négyszög kulcs valamint egy tölcsér és egy kb. fél méteres műanyag cső.Sajnos abban viszont nem tudok segíteni, hogy hol helyezkedik el az Ignis váltón a betöltő és leengedő csavar.Szerintem ugyanúgy nézhet ki mint a Swifté feküdj alá és keress 2db kb. 18mm átmérőjű belső négyszög kulcsnyílású hernyócsavart, egyet a váltó alján egyet középtájt. A betöltő nyílás egyben a szintjelző.Smani telibe talált a link
Szerinted meddig tudom még kihúzni a gyári gyertyával, 108000Km van az autómban 105-nél kellett volna cserélni, ha jól tudom. -
Miamiquake
aktív tag
válasz
hossszú #8909 üzenetére
Én is meg akarom csinálni mert már érzem a váltón hogy nem olyan mint volt, kérdésem csak annyi hogy hogyan tudom ezt megtenni? Illetve csinálta-e már valaki?
Leírás sehol sem találok hozzá szervizbe meg nem vinném mert szeretem is bütykölni meg pénzem se lenne most rá. -
hossszú
őstag
Szerintem meg már rég kellett volna 45000Km-es szerviznél ajánlott cserélni a váltóolajat.
Suzuki gépkocsik időszakos szervizelése, karbantartása -
szg88
őstag
Nekem is kb. 20 körül volt a két első. Eléggé sokalltam.
-
Smani
senior tag
válasz
Miamiquake #8905 üzenetére
Nem kell cserelni a valtoolajat meg.
-
raver
aktív tag
válasz
Miamiquake #8903 üzenetére
az más
régi swiftemet inkább elvittem szerelőhöz. 10 perc alatt megvolt a váltóolaj csere.
Egyáltalán előírás Ignisbe a váltóolaj csere? -
raver
aktív tag
válasz
Miamiquake #8901 üzenetére
Szerintem a kezelési könyvében le van írva.
Amúgy megveszed hozzá a szükséges mennyiségű és minőségű olajat + olajszűrőt.
A régi olajjal járatod a motort (így felmelegszik az olaj, és könnyebben kifolyik)Amikor meleg a motor kitekered az olajleeresztő csavart, és egy edénybe hagyod kifolyni az olajat. Letekered az olajszűrőt.
Aztán új szűrő fel (én szoktam az új szűrőbe egy kis olajat önteni)
Leeresztőcsavar visszateker, és beleöntöd az új olajat.Nívópálcán ellenőrzöd a szintet és boldogság van.
Ha eközben nagyjából vízszintben áll az autó, akkor félprofi vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest