- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
update után nem írja újra az ini fileokat, ez miatt hiányos az a rész ami a lod-okat töltené be:
It is an old LOD bug that was fixed via an update. In order to correct this, open your StarfieldCustom.ini and change the following line from:
SResourceIndexFileList=Starfield - LODTextures.ba2, Starfield - Textures01.ba2, Starfield - Textures02.ba2, Starfield - Textures03.ba2, Starfield - Textures04.ba2, Starfield - Textures05.ba2, Starfield - Textures06.ba2, Starfield - Textures07.ba2, Starfield - Textures08.ba2, Starfield - Textures09.ba2, Starfield - Textures10.ba2, Starfield - Textures11.ba2, Starfield - TexturesPatch.ba2
to:SResourceIndexFileList=Starfield - LODTextures.ba2, Starfield - LODTextures01.ba2, Starfield - LODTextures02.ba2, Starfield - Textures01.ba2, Starfield - Textures02.ba2, Starfield - Textures03.ba2, Starfield - Textures04.ba2, Starfield - Textures05.ba2, Starfield - Textures06.ba2, Starfield - Textures07.ba2, Starfield - Textures08.ba2, Starfield - Textures09.ba2, Starfield - Textures10.ba2, Starfield - Textures11.ba2, Starfield - TexturesPatch.ba2Ez is régi már tizenéves Bethesda bug, mármint nem a lod hiánya hanem hogy csesznek rá az ini fileokra updatekor. Update-nél az lenne az alap hogy minden custom cuccot töröl a játék, amúgy is kell frissíteni a modokat is azok meg úgyis újraírják az egészet.
Amúgy nálam csak a legszükségesebb modok vannak amiket fontosnak tartottam. Így is 184-et használok.
-
Én több gépen játszom, egyiken jó ha van 30fps. Részemről nem gond ha néha belassul amennyiben olyan helyen van ahol nincs nagy akció.
Kész csoda amúgy hogy ezzel a motorral ezt így meg tudták csinálni, kb lehetetlen kategória.
Nem tudsz ellene tenni, lehet valami moddal csökkenthető azon a részen a motor limitje. -
r4zer0919
tag
Húsbavágó motorhibákkal küzd a játék sajnos.
Én már többször is teszteltem, meg próbáltam ezt-azt a többiek tanácsára, de nem igazán hozott javulást.
Nálam a legérezhetőbben, kimondottan Akila városán kívül jön elő az FPS beszakadás történet.
A gabonaszüretelők vagy mik környékén.
Ahogyan pl. Akilából elindulok a vadonba kifelé, a gabonaszüretelőknél bezuhan, majd ha vissza a város felé akkor is bezuhan.
Egyébként máshol, nem tapasztaltam eddig, de még közel sem jártam mindenhol.
Viszont nem is megyek, mert így ez kiábrándító.
A beállítás és/vagy felbontás teljesen mindegy milyen, lehet a legalacsonyabb vagy közepes, magas akár ultra.
Teljesen mindegy, bezuhan az FPS.
Egyébként röhögve megvan a stabil 80, FSR3-al.
Tettem ki a képernyőre frametime grafikont és szörnyű amit produkál, azokon a pontokon.
Előre tudom hol fog beszakadni, utána visszaáll 80-ra, de beszakad.
Ez sajnos olyan szinten rányomta a bélyegét, hogy már csak ezt látom a játékból.
Kár, hogy nem azon dolgoznak, hogy magát az engine-t tegyék már stabillá, vállalhatóvá.
Utána jöhetne minden egyéb... -
pandras83
őstag
-
gyimger
őstag
-
törölt tag
Köszke.
Hasonlóképpen a CP PL után jöttem vissza, szerettem volna építeni minden hajóból egy-egy extrásat, A és B nagyjából kész is, C-t még ki kell tapasztalni. Eddig a B kat. tetszik a legjobban irányítás, sebesség, és harcképesség is jó vele.
Emelett kb 30 valahányról meglett 46/50 Steam achievement, gyakorlatilag a 2 (ng+?) kibugolt nálam és a 2 nagyon grindelős nincs csak meg.
-
-
Hát nincs mese motort kellene cserélni, creation egineből kihozták a maximumot. Na de nem olyan egyszerű ha egyszer a modok tartják életben a játékot lásd skyrim 8k ultra enb stb-vel igen szép tud lenni (mondjuk azért messze van még pl Kingdome come-tól ami a növényzetben, fákban odaver rendesen)
Ugyanakkor most nálam azonos gépen sajna azt kell mondjam hogy a cyberpunk messze jobban fut (még a fos 750ti-men is). Az igaz hogy bugok is vannak bőven. Sőt nálam cp többször ctd-zik.
Nyilván a cp motorja meg alkalmatlan lenne ilyen játékra mint a starfield, meg amúgy fene se tudja létezi-e normális motor ami moddolható, esetleg töltőképernyő nélkül tudna komplett világot megjeleníteni (nem a star citizen nincs kész). -
myckey
veterán
jó sok vas van rajtuk, kik ezek a mű akárkik? jók lesznek a telepre, ezek a "nők"

kis Off a CP topicban, vagy miezmá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van ez a BES battle encoder shirase....
Na itt 1% ra állítottam a Starfieldet, és így minimálisra csökkentette a fagyásokat, simán élhetőbb.
Pár %-on már több a töltési idő, meg a tájképcsataután sem tölt be megfelelően, de így rendben van a hatás.Brad
Ettől azért akadnak szebb darabok is, de még ocsmányabbak is
-
Az utolsó csajt egy néhányszor én is kiképernyőmentettem már.
Épp ezen a vendéglátóhelyen ugye találkozni lehet a legősibb mesterséget végző egyénekkel, nem is tudom már, hogy melyik csajnál voltam, arról is készült néhány kép, komolyan mintha film lenne, annyira valósághű a CP-ban néhol a graf. -
törölt tag
A God of Warral és a Last of Us-szal is idén játszottam, a God of War szvsz minden téren (karakterek, történet, látvány, játékmenet, zene, stb.) köröket ver a Last of Us-ra. Szerintem hiba kihagyni, eddig az ajnározott 3 korábbi PS-exkluzívból (Horizon: Zero Dawn a 3.), amit játszottam, az volt az egyetlen, aminél tényleg teljesen megértem a lelkesedést.
-
Skynet258
veterán
Nekem is valami akörül volt, és félreértés ne essék, én baromi hálás vagyok közel 100 órányi szórakozásért (mert manapság ez már igencsak becsülendő még rpg berkekben is) de nem hiszem, hogy vissza fogok térni hozzá évekkel később, mint tettem azt más Bethesda játékokkal. 2023-ban már látszanak a poros részletek és a foldozások mind a játékmechanikán mind a játékmotoron, így nekem kicsit olyan érzésem volt, mintha egy pár évvel ezelőtt megjelent klasszikussal játszanék, ami anno nagyot ütött, de mára már megkopott kicsit. Ami rendben is lenne ha így lenne, de ugye nem vagyunk messze a megjelenéstől. Na és ezért gondolom, hogy nem lesz itt újabb klasszikus.
De egy végigjátszásra nekem kiváló volt, megyünk tovább, szerencsére mostanság van bőven mivel játszogatni.
-
Skynet258
veterán
Én is megvettem a Phantom Liberty-t a napokban, de direkt nem akartam a Starfield-be bekavarni. Aztán tegnapelőtt este csak benéztem CP-be... és tegnap este inkább végigrohantam a Starfield utolsó 3 fő küldetésén (előtte a frakciók azért megvoltak). Egész egyszerűen ez a Starfield olyan retrónak érződik számomra, hamar lement a kezdeti varázs, és maradt az, hogy a grafika nem nagy szám (bár helyenként hangulatos), az animációk/mimika kissé gagyik, szörnyen sok a töltőképernyő, vannak játékelemek amikhez hozzá sem nyúltam (post építés, hajóépítés) - ami persze az én hibám, de egész egyszerűen a játék nem mutatta meg, hogy nekem ez miért kell, miért jó, innentől kezdve meg baromira nem érdekelt.
Szóval egy végigjátszásra jó volt, de hogy olyan klasszikusként emlegetnénk ezt a játékot 10 év múlva mint a Skyrim-et vagy a Fallout-ot most? Nem hiszem.
Persze, nálam a "sietségben" benne volt az is, hogy itt a Phantom Liberty, Pókember, Forza, Mirage, backlog is hosszú (Zelda TotK félve nézek rád a sarokban)... és a francnak van ennyi ideje.
De ezzel együtt a Starfield szerintem nem fog jól öregedni mert egész egyszerűen... sok tekintetben már most "öreg". -
Vesa
veterán
130 óra körül járok SF-ben, de még vannak küldetések, amiket el se kezdtem. Mondjuk én szöszmötölök, bejárok minden helyet, olvasom a terminálokat, hallgatom az audio logokat. Sokkal gyorsabban is lehet haladni, ha nem ragad le az ember ilyeneknél.
CP megunhatatlan...
Simán képes vagyok cél nélkül járkálni a városban, annyira magávalragadó. -
Vesa
veterán
CP nagyon más liga, ez tény. Én sem tudom letenni most, pedig már az ötödik végigjátszásom. Ettől függetlenül a Starfield is behúzott, de ebben bizonyára szerepe van a scifi rajongásomnak és annak a ténynek, hogy a Fallout 3/4-el rengeteget játszottam, tehát az ilyen töltőképernyők engem kevésbé zökkentenek ki, mint másokat. De a CP az teljesen más minőségi kategória, mind írás, mind kidolgozás, mind játékmechanika, mind grafika terén. Viszont bőven elfér mindkettő egymás mellett, mindkettő a maga módjőán szerethető.
Ez a videó is jól szemlélteti a kettő közötti szakadékot.
VIGYÁZAT? SPOILERS A VIDEÓ! -
myckey
veterán

Ez is ott készült, este
ez sztm faxaDe nappal, más helyen, más arcát mutatja low budget Atlantis
Nem is bántam, hogy szarrá verték az idegenek, mikor jöttek. Ellenben a pirosra váltás, jót tett neki... Persze, látni hogy vegyes a kép . Sztoriban egy nagyon jól berendezett állomásra mentem, előtte meg hányás szín bolygón voltam. Kettő között volt némi kontraszt , írtam is.
-
myckey
veterán
Azért, gondolom...sokszor rácsodálkozol a kilátásra, a fényekre stb minőségére...
Rohadt jó ebben a játék, mint ahogy a kolléga írta odaát redditen, aki fényképészettel foglalkozik.
Nem egységesen jó, mer máskor szar is tud lenni....
de mikor adja, akkor nagyon adja !

Én sokszor írtam már ,de rendre rácsodálkozom az ajtókra !
Űrállomásokon, és hajókon egyaránt, a mechanikája, a kb. real megjelenése...beszarás.Meg az egészben a váltakozás, a napszakok stb...teljesen más egy adott hely hangulata és megjelenése is.
Én azt tudom, hogy Te nagy fotomasin vagy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem is van Flickr ! Hegyenvölgyön millió képem van már, kintről is ( persze csak mobil, mert futás edzés esemény közben, ezt bírom vinni )
Jó képek !

Én egyébként semmit nem használok, cask amit AMD meghajtóban állítottam a megjelenésen. De totál natív, még a photoboltban in game, sem módosítom.
-
TESCO-Zsömle
titán
Ebbe én még csak a lábujjhegyem tettem bele. Számomra frusztráló, hogy a bútorok nem "csattanak rá" egymásra meg a falakra, minden ferde, minden xarul áll és amúgy is inkább hajó párti vagyok.
Ami azért gázos, mert a hajóépítőt se veti szét az információ, hogy az egyes HAB-okba pontosan mit is talál az ember. Jó lenne, ha az editorban septiben összedobott szart végig lehetne járni, mielőtt kifizetem, hogy lássam melyik modul hogy néz ki, mi van benne, stb, de még a bolti hajókat se lehet "bejárni".
Újabb apróság, amiben a Star Citizen sokkal jobb.
-
-
Vesa
veterán
Lehet, itt is csinálni kéne egy Starfield Screenshot topikot, mint a CP-nél. Egyrészt, ott szépen egyben lennének a képek, másrszét így elkerülhető lenne a spoilerezés, mert néha látszik olyasmi a képeken, amit lehet, hogy valaki más maga akarna felfedezni. Csak egy ötlet részemről...
-
Vesa
veterán
Léteznek szebb játékok, de valóban itt nem ez a lényeg. A lehetőségek száma viszi el ezt a címet, nem a grafika. A beleélési faktorhoz bőven jó, nekem még a terrain generátorral sincs bajom. Pl. szebb, mint a No Man's Sky, pedig azt is nagyon szeretem a béna grafikájával együtt. Elite-nél is szebb a Starfield felszíne, általában, ráadásul ott az outpostok is nevetségesen kicsik. Itt egy alagsort tovább tartott bejárnom, mint ott egy egész komplexumot.
-
-
-
-
Vesa
veterán
Én nem bánom, hogy SP only. 76-ba bele se kezdtem, elvagyok mai napig a 4-el (mondjuk brutál sok moddal). A Starfield szerintem a modderek mekkája lesz, és ez hosszú évekre tartalmat fog generálni. Tuti jönni fog pár DLC is, melyek mind a Skyrim, mint a Fallout esetén jól sikerültek, tehát itt is azt várom, hogy érdemi tartalommal még a Bethesda is bővíteni fogja. Ha jól indul a start -márpedig úgy tűnik, jól indul-, akkor ez lesz a másik két ikonikus világuk mellett a harmadik, amihez remélhetőleg rengeteg plusz tartalom és folytatás fog készülni még. Abba még belegondolni sem merek, milyen szuper modok lesznek. Engem a bázisépítés része is érdekel, FO4-ben csak arra elment 200+ órám, de ott is csak modokkal volt élvezhető. Itt is jönni fog rengeteg olyan mod, amivel az építéshez használható itemeket drasztikusan ki lehet majd bővíteni. A hajótervezőről nem is beszélve, ahhoz a világ összes scifijéhez lesznek assetek, ebben biztos vagyok.
Gyorsutazáshoz mondjuk szívesen látnék egy Stargate modot is.

-
-
Peace
nagyúr
Így van, driverben 120-ra van korlátozva. De az ilyen single player játékokat szeretem 60-ra korlátozni, mert fölös, hogy 90+al hasítson és fűtsön a GPU. A kompetitív lövölde meg hadd hasítson maxxal. Azt hittem egy ilyen opció a játék menüben már full alap 2023-ban......
De én akkor is a lézeres esetemen fetrengek azóta is. Ha ez ekkora tré, akkor mi lesz később?

-
ericdrawen74
senior tag
Penge cucc!

Nálam a víz eleve "túlméretes" szándékosan, ha esetleg procicsere van, max. egy új blokk kell rá.
És igen az árak, amiket írtam, mind vásárláskori árak.
Én már el sem tudnám képzelni, hogy úgy játsszak, hogy az egér és a billentyűzet az asztalon van, előttem.
Hegesztettem egy keretet, amiben egy autós ülés van a két könyöklő pedig egy-egy pad, ha filmezek, csak hátradöntöm az ülést...
Egy Logitech z906 adja a hangot (ami megint egy 100-as volt, akkor már 2 milla felett vagyunk). -
gyimger
őstag
Howard az egyik interjúban azt mondta, egy rádiócsatorna lesz és az is csak egy bolygón (és annak környezetében?) lesz fogható.
“There is one, but it is pretty much local to a certain location. It’s not something you can dial into when you’re away but there is a little bit of that I would say.”
-
TESCO-Zsömle
titán
16:9-et az veszi, aki a monitoron néz Netflixet is, mert oda is zömmel 16:9 tartalom megy. Megjegyzem, eleve azért volt 16:9 meg még szélesebb, hogy az emberek ne a TV-n akarják nézni a filmeket, hanem menjenek el moziba. TV-adások is még mindig 16:9-ben mennek. Nekem is ami 21:9 meg még szélesebb, az már max munkára. Ha rendesen lefeded a látómezőt, mert mondjuk játszol, akkor forgolódhatsz a HUD-ért jobbra-balra. Ha meg messziről nézed, hogy az egészet egybe belásd, akkor vettél egy csonka 16:9-es monitort...
-
nubreed
nagyúr
[link]
Innen nézzétek a videot. (Valakitől jöttek spoiler mentes infók, akik már tesztelik a játékot).Pl két mondat ebből a szekcióból:
"15 hours in and not a single bug.""It's mind blowing how good the game looks for it being Creation Engine".
Persze amíg nem jelenik meg a játék és nem tettük rá a kezünket, ezt mindenki egy kis sóval behintve kezelje.
-
tibaimp
nagyúr
Gyanítható, hogy az lesz, de a szerverek tuti meg lesznek dögölve pár napig...
Én nem hiszem az ilyen korai hozzáférésben. Azt sem értem eleve, ha tudják, hogy mennyien vették meg ily módon, miért nem készíti fel egy cég sem a szerverparkját erre, legalább bérlés formályában, mert kiépíteni nagyon drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Assetto Corsa Rally
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AliExpress tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Dell OptiPlex 9020 MT LGA1150 félkonfiguráció
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)