Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezen a héten az ajánlóban (Release Radar), csak az első 10 szám új, a maradék megegyezik az egy héttel korábbival.
Akkor most végre hallgathatom azt, amit én szeretnék...
-
válasz
borges7
üzenetére
Ha egy-egy szám kiszürkül, annak általában az az oka, hogy valamelyik jogtulajdonos (vendég zenész, stúdió, stb.) hozzájárulását nem tudták megszerezni, vagy lejárt, vagy vitatják (ez néha csak egy-egy számot érint). Ráadásul amit te linkeltél, az az album már csak "félig" létezik: a kereső már csak a remastered verziót találja meg ( [link] ). Az is árulkodó, hogy amit az előbb linkeltem (a remastered), azt a Spotify asztali kliensébe a keresőmezőbe bemásolva működik (megnyitja az albumot). A te linked már nem.
Amúgy a legdurvább beavatkozás, amit eddig találtam az ez: Spotify: [link] , eredeti: [link] . (Itt Spotify-ban ugyan megvan a szám, csak kissé meg van nyírva, ráadásul a vége az elég furán (kissé amatőrnek tűnik, ahogy el lett vágva). Feltételezem, hogy a komolyzenei betéttől volt egyszerűbb megszabadulni, mint utánamenni a jogoknak. (De lehet, hogy teljesen félreértem.
)) -
válasz
Dalares
üzenetére
Ez érdekes felvetés, csak szerintem ez pont az a probléma, ami ellen nem védene, ha a Spotify PC-n is csak kevert lejátszást engedne az ingyenes fiókkal:
1. Ha valaki zenét szeretne lopni, akkor letöltheti illegálisan, vagy beszerezheti más forrásból, pl. ott az emlegetett YouTube.
2. Ha keverten játszunk le egy albumot, akkor a számok ugyanúgy ellophatók, csak a végén sorba kell rakni.
3. A leírt módszer feltételez egyfajta szakértelmet, plusz ha jól értettem, profi programok és hardverek kellenek hozzá, amivel a tipikus Spotify felhasználó nem rendelkezik.
4. A Spotify nagyon olcsó: ha bárki zenét akar lopni, akkor 2000 forintért előfizet egy hónapra (vagy ingyenes próbahónap), és akár 300-1000 ezer albumot is letölthet sokkal jobb minőségben eredeti sorrendben (amivel ellesz egy darabig, ha magáncélra kell). -
válasz
Dalares
üzenetére
Miért csak a mobilra vonatkozik? Mert a Spotify (mármint a cég) így döntött.
Nem publikus, hogy miért. Az egyik fórum topikban azt valószínűsítették (a felhasználók, nem a cég), hogy PC-n sok az alternatíva, pl. a YouTube, azaz ott egy ilyen korlátozás sok felhasználót terelne az alternatív platformok felé. Mobilon ez kevésbé szempont, mert mobilon kevesebb az alternatíva, és azoknak is megvannak a maguk bajai (adatforgalom, reklámok, nem megy háttérben, stb.)(A többi korlátozás elvileg PC-n is áll: csökkentett minőség, nincs offline, reklámok, stb.)
-
válasz
Dalares
üzenetére
Korlátozás, ezzel ösztönöznek az előfizetésre. (Minden valószínűség szerint, mert állandóan variálják. Néhány lista kivétel, pl. a heti ajánlók sorban is lejátszhatók. Vannak további korlátozások is: pl. elvileg óránként csak néhány számra lehet mondani, hogy inkább átugornád, a többit végig kell hallgatni. Vagy hogy túl rövid albumokat vagy listákat automatikusan kiegészít plusz számokkal, hogy jobban élvezhető legyen a véletlenszerű lejátszás...)
-
Én is arra tippelnék, hogy fiók feltörés, vagy valami komoly adminisztrációs hiba, Én első körben írnék az email címre, amit a Spotify megadott (account-details-changed@spotify.com). A webkártyához szerintem nem fértek hozzá, azaz én egyelőre nem tiltanám le (a pénzt a spotify vonja, nem a csalók), ha egyéb jele nincs annak, hogy a kártyád (vagy más online eszközöd) is kompromitálódott.
-
válasz
Harbinger85
üzenetére
Sőt, csak külön fiók lehet. Tehát először mindenki egyénileg regisztrál, ha még nem volt. Ezután valaki (mondjuk Te) előfizet a duóra, vagy a családira. Ha már elő volt fizetve, akkor csomagot vált - ez esetben az első ciklust a legutolsó befizetés fedezi, már amennyi maradt belőle, azaz az első számlázási ciklus addig tart, amennyi kijön a tört hónapból.) Ezután lehet hozzáadni a további fiókokat. Itt azt hiszem annyi megkötés van, hogy a számlázási ciklusnak ki kell futnia. (Tehát ha a "családtagok" eddig ingyenes fiókkal voltak regisztrálva, akkor azonnal hozzáadhatók. Ha előfizetők, akkor le kell mondaniuk az előfizetést, és meg kell várni, míg lejár az utolsó hónap. (Ez azért van, mert pénzt nem adnak vissza.))
(Remélem még így megy, mert kb. egy éve néztem utoljára...) -
-
Egyszer szívesen belenéznék a forráskódjukba, mert egészen szürreális hibákat képes produkálni a Windows app-juk... Egy hete nálam az van, hogy kilépéskor visszanyesi a queue-t 3-4 számra. Azaz hallgatom pl. a heti ajánlót; a 10. számnál kilépek. Másnap szépen folytatja a 10. számtól, de a 13. szám után visszalép a 10-re és megáll, mintha vége lenne a listának. Album hallgatásakor ugyanezt képes eljátszani.
Arra is kezdek rászokni, hogy kilépéskor felírom, hogy hol tartok a lejátszási listában, mert induláskor vagy emlékszik rá, vagy nem. Ha nem, akkor a "Recently played" lista tartalmát is törli, hogy onnan se lehessen kitalálni.
-
válasz
kmarci25
üzenetére
Kategorizálás nyilván van, ezért megoldható lenne a találatok szűrése, csak mi értelme volna? A normál (nem autós) használat során ilyennek nincs nyoma. Spotify-nál egy korlát van: jogi/területi (emiatt szürke egy csomó szám). Android-ban lehet egy másik: mi az, amit a beszédfelismerő rendszer megért.
-
válasz
kmarci25
üzenetére
Mi az, hogy angol nyelvű adatbázis? (Nagyon meglepődnék, ha lenne a Spotify-nál külön adatbázis az angol(szász?), meg a magyar zenéknek.)#6222 repvez Hát, különös. Ha be vagyok jelentkezve, akkor republic-ra nekem szinte kizárólag Republic számokat talál. Ha webes lejátszón próbálkozom, akkor nem (bár zömmel akkor is). Az nem képzelhető el, hogy az autóban nem vagy bejelentkezve, illetve a Spotify valami más régióra van állítva? (Azaz nem letiltva vannak a magyar zenék, csak nagyon alacsony prioritásúak és/vagy az adott régióban nem érhetők el.) Ezért javasoltam, hogy olyan magyar zenekarokkal kellene próbálkozni, amik egyértelműbbek, és amit egy angol beszédfelismerő is ért: pl. Heaven street seven? (Bocs, nem igazán vagyok képben magyar zenekarokkal kapcsolatban. BTW, ha valaki magyar zenekarokra szeretne keresni, akkor "genre:hungarian" és "genre:magyar" is működni látszik.) Esetleg magyar neveket angolos kiejtéssel bemondani?
-
Nem értek az autós részhez, de valamire rákérdeznék: tehát az a probléma, hogy nem hajlandó magyar együtteseket játszani (tehát ha bemondod, hogy "After Crying" azt nem hajlandó lejátszani, pedig elvileg értenie kellene), vagy csak a magyar szavakat nem érti (azaz a "Kaláka" szót már nem tudja lebetűzni, ezért nem is találja meg)? (Az utóbbi oké, de a magyar előadók bojkottja, az elég fura lenne...)
-
Én úgy tudom, hogy fizetési mód váltáskor (amikor átállsz paypal-ra), akkor a Spotify (valahogy) ellenőrzi, hogy a paypal account-hoz van-e regisztrálva olyan kártya, aminek a "nemzetisége" megegyezik az előfizetés "nemzetiségével". Ugyanakkor tényleges fizetéshez nem muszáj ezt a kártyát használni, lehet másikat is, vagy akár paypal egyenlegből is lehet fizetni. (Nekem fizetéshez nem fogadott el a Spotify olyan PayPal account-ot, amihez nem volt kártya regisztrálva. Viszont elfogadta ugyanezt az account-ot, amikor beregisztráltam hozzá egy olyan kártyát, ami nem alkalmas rendszeres fizetésre.)
Fentiek alapján érdemes lehet még akkor átállni paypal-ra, amikor még érvényes a magyar kártya.
Megjegyzések:
1. Lehet, hogy fentiek már nem érvényesek (pár éve volt).
2. Revolutnál állítólag lehet gyártani virtuális bankkártyát, ami a szerződő állampolgársága szerinti lesz, és ez használható Spotify előfizetéshez is.
3. Valahol azt olvastam, hogy a bankkártya "nemzetiség" figyelés nem a Spotify megkötése, hanem a Spotify-jal szerződésben álló lemezkiadóké. (Csak hogy ne ezért is a Spotify-t szidjuk.
) -
"Pl van arra gomb a telón, hogy az épp játszott számhoz ugorjon egy több száz számot tartalmazó listában? Vagy ha játszik egy számot egy listáról, az van kitéve nagyban, akkor sosem tudom, hogy hova kellene bökni hogy a listába ugorjon vissza, és ne az albumot tartalmazó számhoz."
A "Playing from playlist ..." szövegre kell bökni (felül, középen). Ez az első kérdésre is válasz. (Ha nem a "nagy" lejátszó aktív, akkor a mini lejátszónál kell először megérinteni a szám címét, azaz két lépésből oldható meg a feladat.) Hogy ez intuitív vagy sem, az persze lehet vita tárgya.

-
válasz
zizidor
üzenetére
Nem tudom most működik-e ez a megoldás, de régen nem működött volna. [Régen] a Spotify magyar előfizetéshez csak olyan PayPal accountot fogad[ott] el, amihez van regisztrálva magyar bankkártya. Nem kell arról fizetni, lehet feltöltött egyenlegből is, de az előfizetés elindításának pillanatában a kártyának regisztrálva kell lennie. (Elvileg arra használja, hogy a hozzáférési jogosultságot ellenőrizze, azaz a magyar bankkártya léte igazolja, hogy jogosult a felhasználó a magyarországi előfizetésre.)
(Legalábbis én beleszaladtam ebbe: az internetes vásárlásra használt bankkártyám nem volt alkalmas rendszeres fizetésre, ezért egyenlegből kellett paypal-lal fizetnem, és volt némi fejvakarás, mire rájöttem, hogy akkor is kell a kártya, ha nem arról fizetek...)
-
Esetleg meg lehet próbálni törölni a "rossz" fiókot, ha úgysem használod. (Ezt csak nem premium fióknál lehet megtenni, azaz az esetleges előfizetést előbb le kell mondani, és megvárni, amíg kifut.) A törlés után hét napig visszaaktiválható, addig gondolom az email cím is foglalt marad. (A felhasználónév soha többet nem lesz használható, ami pl. nálam nem lenne nagy veszteség, mert egy random karaktersor.)
Ennél kevésbé radikális megoldás, ha regisztrálsz egy ingyenes email címet, és a "rossz" fiókban módosítod, így talán a "jó" fiókban engedi megadni a "rendeset".
A születési adatoknál nem az van, hogy szinkronizálva van a facebook-kal és csak utóbbiban lehet(ne) módosítani?
(Amúgy az is megoldható, hogy átköltözöl a "rossz" fiókba: a jó fiókból át lehet másolni a listákat (a kedvenceket is). Ha sok listád van, akkor persze macerás, de néhány listával fél óra alatt megvan.)
-
Most olvasom, hogy van aki egyetlen év alatt 432 ezer percnyi zenét hallgatott. Én a huszadát is alig...
Az idei összefoglalóm a tavalyinál is érdektelenebbre sikerült: gyakorlatilag semmit nem hallgattam kétszer, így a top listám kevés kivétellel olyan számokból áll, amire nem is emlékszem.
Szóval az egyetlen releváns információ az volt, hogy volt olyan track, amit állítólag egyedül én hallgattam meg az elmúlt évben. 
-
Magyart? Létezett ajándékkártya, de nálunk néhány éve kivezették. (Németet (12 hónapos) vagy britet (3 hónaposokat) lehet pl. venni az amazon.de-n vagy az amazon.co.uk-n. Viszont ezek Magyarországon elvileg nem beválthatók (amellett, hogy drágábbak is, mint egy magyar előfizetés.)) Az ajándékkártyánál elég (volt) a megajándékozott email címét tudni, és vásárláskor meg lehet(ett) adni, hogy milyen dátumon kézbesítsék a kódot. (De fizetheted más helyett a rendes előfizetést, ha ez is opció - én is ezt csinálom, mióta nincs ajándékkártya.)
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Ez a Puzsér már másodjára kerül elő, mégiscsak lehet valaki.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy hajlandó vagy kétszer annyit fizetni a szolgáltatásért, csak azért hogy ne találkozz egy neked unszimpatikus valakivel, vagy valamivel. De ezt el lehet érni olcsóbban is; persze némi munkával jár, de ha fizetni hajlandó vagy érte, akkor talán dolgozni is. (Motivációként: nekem egyáltalán nem jelennek meg antipatikus szereplők vagy témák - van tudomány, éghajlatváltozás, számítástechnika, régészet, hegymászás, stb.)
Szóval a trükk elvileg az, hogy hallgass időnként olyan podcast epizódokat, ahol az előadó vagy a téma szimpatikus. Ha amúgy egyáltalán nem hallgatsz podcast-okat, akkor olyankor indítsd el őket, amikor éppen mást csinálsz, pl. tévézel, alszol, stb. (Van olyan opció, hogy ha vége az epizódnak, lekapcsol - így nem tölti le a fél netet automatikusan.) Ha minden kötél szakad, már pár nap után jelentkezik a hatás, de egy hét után bizonyosan.
Szerk: Bármilyen nyelvű podcast-okat hallgathatsz, szóval emiatt sincs szükség régióváltásra. (Kivéve persze a régió specifikusakat, mint ahogy az a zenénél is van.)
-
válasz
HollyBoni
üzenetére
Erre szerintem jogi lehetőség nincs. (Legalábbis a szolgáltatás felhasználási feltételei szerint.) A technikai akadály pedig a bankkártya. (Meg kell felelnie az országnak.) Utóbbi megkötés amúgy nem a Spotify-é (egy fórum bejegyzés szerint), hanem a lemeztársaságokkal kötött szerződés feltételeiben szerepel.
-
#6050 HollyBoni:
Mi vele a gond? Ha elköltözöl egy másik országba, akkor feltételezhetően van ottani bankkártyád, és csak annyi a teendőd, hogy az új kártyádra állítod át a fizetést. (Meg lehet tenni előre is: csak akkor vonja a pénzt, ha a már kifizetett időtartam lejárt.) -
Az egyik heti ajánlóban 10, a másikban 14 számnál volt szöveg (a 30-ból). Kb. fele volt szinkronizált a zenével. Nekem messze jobban bejön, ahol nincs szinkron, mert ott szabadon végigolvashatom a szöveget; szinkronnál végig kell várni a számot, és ahogy soronként rángatja a képernyőt, az kimondottan fejfájdító... Sajnos a szinkron kikapcsolhatatlan, ha van. És PC-n azért elég furák a két centi magas betűk. (Azt sem lehet állítani.) Szóval játéknak jó volt, de ha kíváncsi vagyok a szövegre, alighanem továbbra is marad a google...
-
válasz
unravel
üzenetére
Én biztos nem, mert a falra mászom tőle.
És elő sem fogok fizetni a szolgáltatásra. Amúgy esetleg, ha már egyszer megígérték. Persze csak ha nem halogatják az indulást dec. 31-ig. És ha beleesünk az egyes kiválasztott piacokba. (Azért én ellene fogadnék.) -
válasz
Dilikutya
üzenetére
Még ilyeneket szoktak javasolni:
- Telefon újraindítás (megritkítja az appokat a háttérben).
- Mobilnet ki- majd bekapcsolás (reseteli a stackot).
- Adat szinkronizáció kikapcsolása (legalább ideiglenesen).
- Alkalmazás cache törlése (egyéb Spotify nyavalyák esetén is szokták javasolni).
- Alkalmazás törlés majd újratelepítés (hátha hibás volt valamelyik frissítés).
- Tárhely ellenőrzés (van-e elég, esetleg másik SD kártya, stb.) (Az alkalmazás nagyjából mindent próbál cache-elni a zenéktől a képernyőn megjelenő tartalmakig. Ez elég intenzív tárhely használatot jelent.)
- Ellenőrizni, hogy nem valami mobilnet vagy akkumulátor spórolási beállítás avatkozik közbe.Illetve ha van Wifi, akkor először ott kellene tesztelni, mert ha ott jó, akkor mégis inkább mobilnet lesz a ludas.
-
válasz
Dilikutya
üzenetére
Rendben szokott lenni. Viszont stabil net kapcsolat kell neki, mert lassú, csomagvesztéses időszakban erősen szakadozhat a lejátszás (akkor is ha pl. böngészésen nem nagyon venni észre.) Nekem éjszaka szokott lenni ilyen időszak (gondolom valamit karbantartanak?) Teljesen megállni csak akkor szokott, ha teljesen elmegy a net.
Windows kliensnél azt tapasztaltam, hogy a gyárilag feltelepített kliens nem működött, újra kellett telepíteni windows store-ból.
-
Tegnap még nézegettem, hogy milyen a sajtója a podcast-os terjeszkedésnek. Hát, vegyes. Viszont összefutottam pár számmal érdekességképpen. 365 millió regisztrált felhasználó van, ebből 165 millió fizetős (22 illetve 20 százalékos növekedési ráta). Valamivel több mint negyedrészük hallgat podcast-ot is, az utolsó negyedévben "csekély" növekedés mellett. Viszont már ezzel is 31% felett van (ezzel első) a letöltött podcast epizódok tekintetében (apple: 26.x%). És volt utalás arra, hogy a Spotify-on belül a zene letöltések száma gyorsabban nő, mind a podcast-oké.
-
válasz
üzenetére
"A Spotify eredetileg zene app"
Ez igaz is meg nem is. Mert amennyire tudom, már régebb (kezdetek?) óta vannak rajta prózai tartalmak is: performance-ok, csak részben zenei darabok (pl.), vagy teljesen prózaiak, pl. hangoskönyvek. Nekem is volt olyan ismerősöm, aki főleg utóbbiakat hallgatta (vezetés közben)."ha podcast felé terelik az embereket, akkor kevesebb zenei jogdíjat kell fizetni"
(Egyelőre a négy ikon a "home" oldalon elég vérszegény terelés.) És ennyire befolyásolhatók lennének az emberek? (Én ha zenét akarok hallgatni, akkor azt hallgatok, ha szöveget, akkor meg azt. Szövegre most tipikusan más alkalmazást használok, de ez részletkérdés.) És mi van, ha jó páran a szöveg miatt jönnek át, és elkezdenek zenéket is hallgatni?
(Persze megtudni nyilván sosem fogjuk.)"ha valakit érdekelnek is podcastek, ők megtalálnák egy külön fülön vagy külön "Spotcast" appban"
Egy ellenérv: beépített Spotify kliens manapság már rengeteg kütyüben van, viszont Spotcast meg nem lenne. Külön fül lehetne, de már most is kissé zavarosabb ennél a helyzet: Pl. Kereső képernyőn a Podcasts alatt van Categories, de pl. a Christian & Gospel alatt meg van Podcasts... -
válasz
üzenetére
Oké, elfogadom, nem vagyunk egyformák. A továbbiakban nem is vitatkoznék, csak pár megjegyzés.
1. Én sokat hallgatok rádióműsorokat, általában archívumból letöltve, azaz kvázi podcast-okat. Nekem sokkal egyszerűbb lenne, ha Spotify-ból elérhetném őket podcast-ként, és akkor kimondottan szeretném, ha a home képernyőn szólna, hogy megjött az új rész.
2. A "Home" képernyőn van egy csomó ajánló. Ezek szerintem összességében jók. (Én szoktam velük kísérletezni...) Vannak promók, azok nem annyira jók (sőt), de ebből él a cég, én nem rovom fel nekik. (Pl. mobilos Operában is vannak ajánlók a (home) kereső képernyőn.)
3. Az explicit tartalmak nem a Spotify hibája, hanem a művészeké. (Artist. Hogy van ez magyarul?) Van rá egy kapcsoló (explicit content), annak elvileg ki kellene szűrnie. (Mondjuk a report contentet nemrég jól leszedték a felületről (és áttették a supporthoz, hogy elvegyék a kedvet a használatától.))
4. Nem pontosan tudom, hogy mennyire ijesztő egy puzsér fej. (Bárki legyen is ő.) De ezzel nem tudom, hogy mit lehet kezdeni, ez nem a spotify sara, hanem a művészeké. Én se kedvencelek néha kimondottan jó zenéket csak azért, mert taszít a borítója, és nem akarom még egyszer látni. De ez egyéni preferencia kérdése, ami engem taszít, az másnak akár tetszhet is. (Ha a Spoti ajánlgatja, biztos vagyok benne, hogy a puzsér podcastnak van azért egy hallgatótábora. Jobb ötlet híján hajlamos "népszerű" címeket ajánlani.)
5. Lehetne sok testreszabási opciót bevezetni a programban, de (a) ezekre manapság mindig az a válasz, hogy nagyon kis százalékban használják az user-ek, (b) ezzel szemben sok support kérést generál (miért nem jelenik meg nálam? azért b. mert kikapcsoltad!), (c) olyan opciót nem nagyon fog a cég implementálni, ami az üzleti érdekei ellen való, (d) és nem is tudom, hogy szeretném-e, hogy a cég üzletileg hátrányos dolgokat csináljon.
-
válasz
üzenetére
+ #5986 Aweriot
Oké, de továbbra sem értem teljesen a problémát. Ti nem szeretitek a podcastokat. Mások igen. Én már hallgattam podcastot (nagy ritkán), és a home-on ajánlgatottak között is volt olyan, amiről úgy véltem, hogy akár érdekes is lehet. Talán meg is bookmarkoltam. Szóval engem nem különösebben zavar a podcast ajánló.Viszont pl. ott van a "Hallgassátok ezeket az új hazai playlisteket." ajánló szekció. Na, az pl. abszolút felesleges, és irritáló. Soha nem hallgatok "hazai" playlisteket (és ezt tudhatnál a Spotify is, hiszen árgus szemekkel figyel). És különben is egy angolra állított felületen mit keres egy magyar szekció cím? Mondjam le én is az előfizetést?
-
válasz
rumkola
üzenetére
Szíved joga, de ez nem a fürdővízzel a gyereket esete? Én azért fizettem elő, hogy sokféle zenét hallgathassak, legálisan, elfogadható minőségben. Ameddig ez teljesül eszem ágában sem lenne lemondani. Nálam is ott van négy olyan podcast, amikről el sem tudom képzelni, hogy mi lehet. Felül meg egy olyan előadó reklámja, akiről nem tudom, hogy kicsoda, de teljesen biztos vagyok benne, hogy utálnám. Ezeket ugyanúgy megtanultam teljesen figyelmen kívül hagyni, mint a weboldalakon villódzó reklámokat.
(És ha egy bizonyos az, ami annyira zavar, szerintem teljesen jó a fenti javaslat: amikor tévézel, értekezleten vagy, vagy alszol, indíts el olyan podcast-okat, ami nem irritál (MTA podcast, hwsw, Csillagvizsgáló, vagy random bármi, aminek a címe és a logója megfelelőnek látszik (pl. kínai, japán, koreai, stb. nyelvű podcastok, mutatós. ámde érthetetlen írásjelekkel a címükben)), és egy idő után azokat fogja ajánlgatni.)
-
válasz
Krisztianby
üzenetére
Én még nem láttam.
Aranyos. De ez már elég régi történet, ahogy nézem. ("THX1138"-ra keresve van egy playlist csupa ilyen számmal.) Gyors google keresés szerint vannak (voltak?) hasonlók, pl. 2017-ben a Stranger Things filmzenét játszva jött elő egy overlay. De utóbbi nálam már nem működik. -
válasz
borges7
üzenetére
Valószínűleg véletlenül hozzáadtad a playlist-et a queue-hoz. Nyisd meg (a queue-t), és töröld ki a felesleget.
Szerk: (A műsorra tűzés talán pont a queue-t takarja (angol terminológiát ismerem csak). Asztali kliensen a vonalkás ikon a lejátszó gombok mellett. Mobilon a "három pont" mögé van eldugva. Szerencsére mobilon is lehet csoportosan törölni a listából. Kivételesen.)
-
válasz
Izland`
üzenetére
Windows alkalmazásban működnek a szokásos csoportos kiválasztási módok: Ctrl+A, Shift+kattintás, Ctrl+kattintás. (Bár mostanában néha meggárgyul (pl. Shift+kattintás a lista elejétől szelektál a kattintott elemig), de ez egyelőre programhibának tűnik, nem szándékos módosításnak.)
-
Én beregelném saját magam még két példányban (ez nyilván nem tilos), és elárulnám a jelszót a srácoknak. (A regisztrációhoz kellene külön email cím, ami akár lehetne a gyerekeké is, ha amúgy hozzáférsz.) Nem hiszem, hogy ez illegális lenne, a spotify-t alighanem inkább csak az érdekli, hogy probléma esetén valami jogilag értelmezhető entitással álljon kapcsolatban, az meg úgyis te leszel. (És a tabletek is a te tulajdonodban vannak.) A használat egyéb feltételei pedig teljesülnek (fizetsz érte, egy háztartásban használod, stb.). De nem vagyok jogász.
-
PC-n tudsz olyat csinálni, hogy a kiválasztott lejátszási listákat (amilyen a "This is ..." is) belepakolod egy folder-be (magyarul talán mappa?). A folder-nek is van lejátszó gombja: ha azt megnyomod, majd alul átállítod a lejátszást véletlenszerűre, akkor kb. azt kapod, amit szerettél volna. A folder-ek amúgy láthatók mobilon is, de ott nem találtam lejátszó gombot, szóval mobilon ez nem fog működni. És folderbe csak listákat lehet pakolni, mást (pl. albumokat) nem.
Megjegyezném még, hogy a "This is ..." nevű listák közönséges válogatások, nem az adott előadó "legjobb", de még csak nem is feltétlenül a legnépszerűbb számai. És nincs is minden előadónak ilyenje, hanem csak a népszerűbbeknek(?).
-
A Spotify gettóba zárja a magyar zenekarokat
(Minimálisan hallgatok magyar zenét, nem tudom értékelni az elhangzottakat. Az korábban feltűnt, hogy egy (másnak készített) lejátszási listánál, amiben kb. 10%-nyi magyar szám is volt, a lista végén az ajánlási szekció kizárólag magyar számokat ajánlott (akárhányszor is generáltattam újra). Az előbb megint megnéztem, de már csak külföldieket ajánl. Most vagy finomítottak az algoritmuson, vagy a lista gyarapodásával az ingerküszöb alá csökkent a magyar számok aránya.)#5888 F-ECT$ Sohasem tapasztaltam ilyet. (Illetve csak akkor, ha különböző eszközöket használtam.) Nem lehet, hogy egyszerűen nem elég változatos a lista tartalma?
#5886 unravel Eddig volt? (Régebben szerintem nem volt, de mostanában nem nagyon néztem ilyen szemmel a mobilos alkalmazást.)
#5884 Shokkolo Szerintem a Spotify kinézetét és "tudását" már rég a marketing meg az üzleti részleg határozza meg, a számítástechnikai részleg maximum dühöng (amikor pl. jól kiszedetik a korábban lefejlesztett feature-öket.)
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Igen, a spotify vezérlése kissé fura (szokni kell, és állandóan variálják is). Viszont listára (beleértve a kedvencek listáját is) vonatkozó helyi keresés Spotify-ban is van, bár a legutolsó módosításban kissé eldugták. De azért a lista felett jobb oldalon ott a nagyító ikon (vagy Ctrl+F), ahol lehet szűrni a listát, és a találatokat Add to queue-val lehet beszúrni a lejátszási sorba. Hát igen, nem feltétlen kézenfekvő...
-
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Beállítás nem hiszem, hogy lenne. A queue-val lehet esetleg ügyeskedni.
1. Elindítod a megtalált szám lejátszását, és utána bepakolod a queue-ba, amit még játszani szeretnél utána.
2. Vagy fordítva. Elindítod a lista lejátszását, és a keresési találatokat adod a queue-hoz. Ilyenkor a következő számnál a lista lejátszása felfüggesztődik, helyette lejátssza az előzőleg hozzáadott találatot, majd ha vége, akkor folytatja a lejátszást a listával. (Tetszőleges számú tételt be lehet így szúrni.)
Én a második módszert rutinszerűen szoktam használni. Pl. amikor hallgatom a heti ajánlókat, be szoktak ugrani zenék, amiket így közbevetőleg meg tudok hallgatni anélkül, hogy a lista lejátszása megszakadna.
-
Őszintén szólva nem volt még olyan autóm, amiben lehetett volna (érdemes lett volna) zenét hallgatni. Esetleg podcastot. Szóval nem igazán tudom, hogy pontosan miről beszélsz.
Mindenesetre amikor megnyomod a play gombot akkor a spotify valamit játszik. Ez a valami tudomásom szerint lehet lista, album, előadó (az összes száma), kedvencnek jelölt számok, keresés találati listája. Kedvenc előadók zenéit (sok előadót vegyesen) nem lehet lejátszani, csak ha előzőleg az előadók összes zenéjét összemásolod egy listába és a listát játszod.
Amikor valamit jászol (és magad sem tudod hogy mit?), akkor amikor elfogynak a számok (a listáról, albumról, stb.) akkor az a default viselkedés hogy random játszik hasonló számokat (amiket a spotify választ). Ha azt szeretnéd, hogy inkább kezdje elölről, akkor ezt ki kell választanod előzőleg az erre szolgáló kezelőszervvel (körbe mutató nyilak), illetve a hasonló zenék játszását le lehet/kell tiltani a beállításokban. (Nálam is le van.)
A hasonlót a spotify szabadon értelmezi nem szűken műfaji azonosságot ért alatta. (Ez egy kimondottan jó tulajdonsága: nekem ne olyan zenéket ajánlgasson, amiket már amúgy is unalomig hallgatok...) Ráadásul mindent amit valaha lejátszottál (nem lépted át, nem tetted tiltólistára) úgy tekint, hogy szereted, vagy legalábbis nincs ellene kifogásod. (Amúgy nem tudom, hogy a DJ meg a trance mennyire áll távol a hip-hop-tól...)
Szóval azt tudom javasolni, mint fent: csinálj lejátszási listákat. Mielőtt autóba ülnél kezdd el játszani az egyiket. Amikor autóban elindítod a lejátszást, feltehetően onnan fogja folytatni. Ha mégsem, akkor nem fogod megúszni, hogy valami beállítást eszközölj. (Félre kell állni, ha szükséges, nincs jobb ötletem.)
-
Mint előttem is írták, az ingyenesség korlátokkal jár. Az egyik ilyen, hogy nem szabhatod meg a számok sorrendjét. A másik, amit figyelembe kellene venned, hogy az ajánlási algoritmus a zenehallgatási szokásaidból indul ki: ha új felhasználó vagy, akkor nincs igazán támpontja (szerintem a kedvenc előadókat is csak támpontnak tekinti, nem úgy, hogy ezeket szereted és kész.)
Én azt javasolnám, hogy szánj rá néhány órát, és rakj össze néhány 100-200 számot tartalmazó playlistet (tipikusan 8-16 órányi zene), olyan zenékből, amiket tényleg kedvelsz. (Ezt legkönnyebb PC-n megtenni a Spotify alkalmazásban (nem a web-es felületen.) Teljes albumokat vagy más playlisteket is hozzá lehet egy mozdulattal adni a listához, ezért ez nem annyira szaporátlan, mint amilyennek hangzik.) Amikor autóba ülsz, akkor ezek valamelyikét indítsd el, feltételezem, hogy erre van mód. (Persze még elindulás előtt!) Ilyenkor elvileg csak az adott playlistet fogja játszani, max néhány promó számot szúr be reklámként(?). A lejátszás eleve random lesz, szóval a playlistek összeállításánál a sorrenden nem kell sokat agyalni...
Még egy gondolat az ingyenes változatban nem szabhatod meg a számok sorrendjéttel kapcsolatban. Ezt úgy kell érteni, hogy (1) bármit, amit le akarsz játszani (album, lista, kedvencek, stb.) azt random sorrendben teszi, (2) ha túl kevés számot tartalmaz az, amit le akarsz játszani (album, lista, kedvencek, stb.), akkor azt kiegészíti random, általa választott számokkal, hogy meglegyen egy minimális elemszám (10-15 elem, nem tudom, hogy most pontosan mennyi).
A második szabály nyilván azért van, hogy ne lehessen kicselezni a rendszert azáltal, hogy pl. egy-két elemű listákba pakolod, amit aktuálisan hallgatni szeretnél. Az első szabály alól pedig vannak kivételek, pl. a heti ajánlókat sorrendben is lehet hallgatni. (Illetve PC-n nem feltétlen vannak érvényesítve ezek a szabályok, a mobilos lejátszást jobban félti a Spotify.)
(Disclaimer: Sohasem hallgattam ingyenes Spotify-t, szóval nem saját tapasztalatból beszélek...
) -
válasz
krystman
üzenetére
(Tudom, hogy régi kérdés, de hátha még aktuális.)
Van, de pc kell hozzá. (Már korábban is leírtam.) A régi accountban kell csinálni egy playlistet. Ezután a Liked songs mappában ki kell választani az összes számot (lista végére menni (Ctrl+End, majd Ctrl+A)), és átmásolni mindent az új paylist-be. A playlist-et ezután publikussá kell tenni (jobb egérgomb). Az új accountban ezután meg kell nyitni a régi accunt-beli listát (a régi accountban a lista címét ki lehet másolni a vágólapra), és át lehet másolni egy helyi playlistbe. A régi account-on ezután a temporális playlist törölhető.Ha az a cél, hogy az áthozott dalok az új accountban is kedveltek legyenek, az egy picit trükkösebb, de nálam működik az, hogy kiválsztjuk az áthozott playlist összes elemét (akár közvetlenül a régi account megosztott playlistjében is lehet), és drag&drop-pal átmozgatjuk (egérrel áthúzzuk) a menüben lévő Liked songs-ba (kedvelt dalok?).
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Korábban írtam a témában: #4597.
Ha a heti ajánlók nagyon nem stimmelnek, akkor idomítani kell a Spotify-t. Figyeli, hogy melyik számot kedvenceled, milyen előadókat követsz, melyik előadó életrajzát nézed meg, milyen számokat mentesz saját listára, melyiket hallgatod meg többször, melyiket léped át, stb. Nekem már volt olyan ajánlásom, amit 90%-ban lementettem, de azért ez ritka. De amit ajánl, az legalább 80%-ban megfelel az ízlésemnek (azaz legalább egyszeri meghallgatásra oké), és rengeteg korábban ismeretlen előadó lett kedvencem az ajánlások alapján.
(Néha egészen ijesztően ügyes: vannak előadók, akiket nem kedvelek, és nem is hallgatok, de mégis tud tőlük olyan számokat ajánlani, amik viszont tetszenek.)
Ja, még annyit, hogy soha nem szabad olyasmit hallgatni (huzamosan), ami nem tetszik, vagy nem zsáner, mert elrontja az ajánlásokat. Tehát pl. az egész napos karácsonyi háttérzene szolgáltatást érdemesebb Private Session-ben lenyomni, ha az ember nem akarja, hogy hónapokig minden ajánlásban legyen legalább egy Csendes éj feldolgozás. (A private session alatt elkövetett zenehallgatás nemcsak hogy nem publikus, hanem az algoritmusok is diszkréten elfordítják a fejüket, és nem veszik figyelembe. Legalábbis régebben így volt.)
-
(Hátha valakinek hasznos lesz.)
Offline kérdezték tőlem, hogy hogyan lehet egy előadó összes albumát felpakolni egy lejátszási listára. Mondtam is neki a szokásos választ (itt is elhangzott: #5198), csakhogy kiderült, hogy ez a minapi hiper-szuper desktop alkalmazás redesign óta nem működik: egyszerre már csak egy album számait lehet kijelölni, többet nem. Azaz az albumokat csak egyenként lehet hozzáadni a listához, ami lassabb, és főként idegölőbb.Viszont még így is maradt gyorsabb megoldás: rá kell keresni az előadóra (artist:akárki), és a számlistában működik a csoportos kijelölés, és egy lépésben át lehet pakolni egy lejátszási listába. Össze-vissza lesz, de a listában már lehet rendezni (korlátozottan).
(Valószínűleg ez a lehetőség sem marad meg sokáig: a Spotify rendkívül következetesen irt ki minden hasznos funkciót az alkalmazásból. Bennem már az is felmerült, hogy ez egész szolgáltatás valójában valami szofisztikált pszichológia kísérlet, ahol azt tesztelik, hogy miként lehet ügyesen elvenni dolgokat emberektől úgy, hogy beletörődjenek.
) -
válasz
üzenetére
Ha jól értelmezem az első cikket (The Verge), akkor ki lehet kerülni a reklámot, ha előbb letölti az ember a hallgatni kívánt podcast epizódot. (Persze egy 15 másodperces spot-tól nem feltétlen éri meg ilyen módon megszabadulni, de ha valaki egyébként is letöltött podcast-okat hallgat (pl. utazás közben), akkor ő megússza a reklámokat.)
-
válasz
borges7
üzenetére
A zenével nincs baj. Addig amíg az ember meg akar hallgatni egy albumot, vagy vagy benyom valamilyen rádiót vacsora alá, addig a szoftverrel sem. Ha ezen túl is érdeklik a hallott zenék, pl. tudni szeretné, kik is azok az előadók, akik szerepelnek a heti ajánlókban, vagy leválogatná a neki tetsző számokat, akkor egyszeriben fontosabb lesz az interfész (erre pl. a mobilos változat már nem is igen alkalmas.) Ha még ennél is tovább menne, pl. kíváncsi, hogy mit jelent a japán (arab, koreai, stb.) írással írt szám cím, vagy érdekelné a szövege, akkor a Spotify ebben már meg sem próbál partner lenni (sőt). Ahhoz is csak minimális támogatást ad, hogy az ember "saját" zenegyűjteményt hozzon létre, azt rendezgesse, keressen benne, stb.
A desktop kliens minapi módosításai pedig innen nézve azt jelentik, hogy
(1) újra kell tanulni az interfészt (oké, ezt néhány havonta meg lehet tenni, de az a néhány millió munkaóra, amit a felhasználói bázis erre fordít, akár hasznosabban is eltölthető lenne),
(2) nehezebb rajta eligazodni (kissé túlhasználták az "ikonok mátrixban" koncepciót),
(3) sokkal több egerészést kíván minden (pl. a "Bio" eddig két kattintásra volt a lejátszási listától, most meg az üveghegyeken is túlra került...),
(4) megint lett egy csomó friss bug. -
Nem értek egyet azokkal, akik szerint a Spotify felülete azért használhatatlan, mert bénák. A fejlesztők láthatólag pontosan tisztában vannak vele, hogy mitől lenne jó egy felhasználói interfész, és szándékosan csinálnak mindent pont fordítva. (Ha pusztán bénák lennének, akkor időnként (véletlenül) becsúszna egy-egy használható részmegoldás.)
Nézzük pl. a full screen-t. Ha másra nem is, arra jó volt, hogy nagyban megtekintsük az album art-ot. Az új változatban egy 24 colos monitoron egy 32x32mm-es négyzet jut neki... Van viszont a teljes képernyőt átérő progress bar féleség (hasonlít arra, ami azt mutatja, hogy hol tart a számban a lejátszás), de még nem jöttem rá, hogy mit mutat. Először azt hittem, hogy azt, hogy mióta bámulom a full screen képernyőt. De aztán rájöttem, hogy ha lezárom, majd újra visszanyitom akkor nem ott tart, ahol volt, hanem visszaugrik egy keveset. Vagy éppen sokat. Egyszerűen misztikus.
-
válasz
borges7
üzenetére
Számoljunk. Én kb. 27 ezer percet hallgattam zenét (ez kb. 450 óra), amiért kb. 22 ezret fizettem, amiből kb. 17 ezer jutott a spotify-nak. Ha kb. 5 perces track-eket hallgattam, akkor kb. 5 és fél ezer jutott a zenészeknek (mínusz az adó, nem tudom mennyi). A második előfizetésemen sokkal kevesebb hallgatás volt, az kb. 500 forintot termelt (a zenészeknek). A Spotify akkor jár rosszul (jogdíjakat nézve csak), ha valaki több mint 85 ezer percet hallgat zenét (kb. 1400 óra, ami kb. napi 4 óra).
Ennek a számolásnak persze így nincs sok értelme (mert nem vagyok reprezentatív előfizető, és mert változnak a díjak is (országonként, csomagonként)), inkább a költségek - nyereség - jogdíjtömeg hármasból kellene kiindulni, de azokat nem ismerem. (Azért az látszik, ha szignifikánsan több jogdíjat fizetnének, akkor már rajtam sem keresnének sokat.) De ha Spotify nem kiugróan nyereséges (és nem kiugróan pazarlóan gazdálkodik), akkor több jogdíjat csak az előfizetői díj emelésével tudna kigazdálkodni.
-
Ezek az év végi összefoglalók szórakoztatóak, de túl sok információtartalmuk nincs. Én pl. megtudtam, hogy 623-féle műfajt (genre) hallgattam, több mint 180-nal többet, mint tavaly. Apró bibi, hogy fogalmam sincs, hogy mik lehetnek ezek, ha műfajokat kellene sorolni, talán ha tízig jutnék. (A Spotify láthatólag nyilván tartja, hogy melyik szám micsoda, de nekünk, mezei kuncsaftoknak nem árulja el.) Kedvenc műfajom elvileg továbbra is a chamber psych, amiről egyszer megnéztem a lexikonban, hogy micsoda, de már elfelejtettem.
Az 50000-es gratulációt én is megkaptam. Örültem neki
, de nem lepett meg: aki szorgalmasan hallgatja a pénteki ajánlókat, az alighanem nehezen maradhat ki ebből az elismerésből.
(Azért viszont nem dicsért meg, hogy sok olyan előadót hallgatok, akinek havi 100 alatt van a hallgatottsága, pedig csak azért szenvedek velük, hogy ezt kiérdemeljem.
)A top számom valószínűleg egy tévedés: nem hiszem, hogy egy év alatt hétszer meghallgattam volna, bár nem rossz szám.
(Viszont munkahelyen van, hogy 5-ször neki kell futni egy számnak, hogy egyszer rendesen végighallgassam - ezzel kellene inkább valamit kezdenie a Spotify-nak.
) És a(z idei) kedvenc előadómnak a 0,5% leglelkesebb hallgatói között vagyok (ezért jók a négy órás koncertfelvételek, amiket a spotify akkor is ledarál, csak úgy magától, ha éppen el sem indítottam (erről majd később talán morgok majd egy sort - terápiás céllal.
)A végére egy cikkajánló (hogy valami értelmes is legyen ebben a hozzászólásban):
A Spotify nemcsak azt változtatja meg, ahogy hallgatjuk a zenét, hanem azt is, ahogy készül -
Win 10 Spotify alkalmazás. Egy ideje a szerzői oldalon a kép galériánál nem működnek az egérrel kattintható előző (<) és következő (>) ikonok, csak billentyűzettel lehet lépkedni. Ez másnál is így van? (Elég szarvashibának tűnik. Bár ez nem sokat jelent.)
-
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Normális. Mármint szándékosan ilyen. Valójában nem vált el az albumról, csak időnként közbeiktat egyéb számokat is. Emögött az a megfontolás áll, hogy az ingyenes változatban nem döntheted el, hogy milyen sorrendben hallgatod a zenét.(*) Emiatt van, hogy a saját listákat csak véletlenszerű sorrendben lehet meghallgatni, és hogy nem lehet 15-nél kevesebb szám egy listában - ha ennél kevesebb van, akkor a Spotify kiegészíti. (Ha utóbbi szabály nem lenne akkor lehetne gyártani néhány elemű ideiglenes listákat, és ezzel kicselezni a rendszert.) Az album hallgatásnál ugyanez a logika: nem hallgathatod végig egyben, mert az csak a fizetős ügyfeleknek jár.
Megjegyzem, hogy fentiek elvileg csak a mobilos hallgatásra vonatkoznak, ha leülsz a PC elé, ott jó eséllyel nem fogsz ezzel a megszorítással találkozni. (Legalábbis nemrég még így volt.)
(*) Pontosabban (2018 óta) van 15 darab (részben perszonalizált) Spotify által gyártott lejátszási lista, amit sorrendben is lehet hallgatni.
-
válasz
d3tox1c
üzenetére
Nem kell egyenként. Legalábbis asztali alkalmazással (Windows) nem.
Elmész az előadó oldalára. Az Albums (Albumok?) fejezetcím mellett van két ikon: a vonalkás, meg a kockás.
A vonalkásra kattintasz, erre megjelennek az albumok lista nézetben. Kiválasztod az első album első számát. Utána scrollbar-ral (csuszka?) elmész a lista végére. (Menet közben töltögeti, azaz türelem kellhet hozzá.) Shift+kattintás az utolsó elem utolsó számára. (Az összes album összes száma szürke lesz.) Innentől a szokásos módon hozzáadható a lejátszási listádhoz (jobb egérgomb menü.)A vonalkás (lista) nézet úgy marad, amíg vissza nem váltod (más előadók is így jelennek meg).
Szerk: A Ctrl+A is használható kiválasztáshoz, de előtte akkor is el kell görgetni a lista végére, mert különben csak az első néhány album lesz kiválasztva (a dinamikus töltés miatt).
-
válasz
marilllyo
üzenetére
Az ügyfélszolgálattal kell felvenni a kapcsolatot, és ott elővezetni a problémát. Ezt megteheted a web-es űrlapon, esetleg twitter-en. (Angolul kellene kommunikálni mindkét esetben.)
Alternatíva, hogy az ingyenes időszak után újra regisztrálsz az email címmeddel. Az összegyűjtött kedvenceket meg lejátszási listákat át lehet másolni az új account alá. Facebook-kal utólag is össze lehet kötni, bár sok előnyét nem látom a dolognak. (Esetedben, mivel a régi Spotify-os accountod már össze van kötve a facebook fiókoddal, ezért ezt lehet, hogy nem fogja engedni, ez esetben visszajutsz az ügyfélszolgálat ágra.
) -
Ha már morgás. Itt van két album (asztali alkalmazásból származnak a linkek):
1. album
2. albumMint látható, meglehetősen hasonlítanak: Ugyanaz az előadó, album cím, album "borító", kiadó, kiadás éve, ugyanazok a számok ugyanolyan hosszban, és még a hallgatottsági adatok is egyeznek.
Viszont a tetszési indexek (a vonalkák száma az utolsó oszlopban) nem egyformák: az első albumnál magasabbak, mint a másodiknál. Az egyes számok URL-je is eltér, és ha egyik albumon kedvencelek valamit, az a másikon nem látszik, azaz a számok maguk különbözők (bár fülre egyformának tűnnek).
Vajh, miért jó ez?
-
válasz
norbertoth
üzenetére
Pl. PC-n Spotify alkalmazásból. Kedvenceket (nálam Liked Songs) megnyit. Összeset kiválaszt (kattintás az első szám címére, Shift + kattintás az utolsó szám címére). Lokális menü (jobb gombbal kattintás egy tetszőleges kiszürkített számra), majd a menüből hozzáadás listához (nálam Add to Playlist), új lista (New Playlist). A lista utána átnevezhető és publikussá tehető.
Amennyire tudom, a web-es lejátszóban vagy mobilon a fenti módszer nem működik, mert nem lehet egyszerre több számot kiválasztani. (A fórumon évek óta könyörögnek a felhasználók, hogy lehessen, de a Spotify szerint nincs rá igény. És ha nincs rá igény, akkor nyilván nem fognak ráállítani egy programozót, hogy szánjon rá egy délutánt, hogy lefejlessze.)
-
válasz
borges7
üzenetére
1. Néhány számmal kezdem, és apránként bővülgetnek. Időnként törlök is belőlük, bizonyos számok átkerülhetnek inkább másik playlist-re, stb.
2. Tematika szerint. Nem bonyolítom túl. :)
3. 1-200. De ha egy playlist hosszabb távon sem éri el a 10-es méretet (lásd 1. pont), akkor valszleg felesleges. 200-nál több elemű listát szerintem már nehéz kezelni, ha ennél több gyűlne össze, akkor általában új listát nyitok (eredeti név + sorszám).
4. Igen, általában a két heti ajánlót végig szoktam hallgatni és kigyűjtöm ömlesztett listákba, ami tetszik. Ami nagyon tetszik, azt kedvencelem is. Ezeket a listákat ritkán hallgatom, de egyszer még jól jöhetnek :), és addig is segítik a spotify-t, hogy jobb ajánlásokat tudjon összeállítani.
5. Szigorúan véve nem. (Nem is vagyok elég művelt zeneileg, hogy besoroljak minden számot. A spotify meg nem mondja meg.) A listáim nem is feltétlen stílus szerint szerveződnek, persze a legtöbb listában akkor is felfedezhető valamilyen stiláris irányultság, ha nem ez a fő szempont.
6. Nyitok egy új listát. Vagy vannak az "ömlesztett" listák.
7. (a) Én szeretek albumokat egyben végighallgatni, ezért vannak "album" típusú listáim. Egy albumról egy szám kerül rájuk, és magát a listát nem "hallgatom", hanem csak arra használom, hogy megnyitom róluk a meghallgatni kívánt albumot. (Sajnos a Spotify-nak a meglehetősen kezdetleges Albums menüponton kívül nincs eszköze albumok gyűjtésére.)
7. (b) Van "Todo" listám. Erre olyan számok kerülnek, ahol vagy az albumot, vagy az előadó munkásságát érdemesnek vélem további hallgatásra. A számok származhatnak a heti ajánlókból, vagy egyéb forrásból is (youtube, shazam, újságcikkek, stb.). Ha éppen nincs ötletem, hogy mit hallgassak, akkor legtöbbször ehhez a listához nyúlok. -
Ebbe most futottam bele:
Zenei streaming szolgáltatatók piaci részesedése(Viszont a cikk állításával ellentétben jelenleg az a helyzet, hogy az audio streaming hallgatottság a járvány helyzet miatt inkább csökkenő tendenciát mutat - legalábbis egyéb források szerint (forrás pl.).)
Más. Itt általában negatív megjegyzéseket olvashatni a Spotify heti ajánlóival kapcsolatban, szóval legyen eggyel több pozitív is: én alapvetően elégedett vagyok vele. Az ajánlott számok 90%-a teljesen rendben van, ha nem is lesznek kedvencelve, egyszeri hallgatásra teljesen jók. Az ajánlók kimondottan reflektívek: az adott héten hallgatott előadók/stílusok visszaköszönnek a heti ajánlókban is. Én nem érzek problémát a réteg zenékkel sem: mivel nem nagyon hallgatok mainstream-et, az ajánlóimban sem szerepelnek ilyenek (sőt: nem egy párszázas havi hallgatással "büszkélkedő" előadót sikerült felfedeznem az ajánlókon keresztül).
Persze én is bele tudnék kötni: nem lenne rossz, ha rájönne, hogy a héten nem azért hallgattam meg X előadó néhány számát, mert szeretem, hanem mert olvastam róla, és kíváncsi voltam, hogy milyen. (van persze private session, de macerás bekapcsolni, és előre nem lehet tudni, hogy érdemes-e...
); ugyanazt a számot néha megkapom kis és nagylemez változatban is; ha egy követett előadónak új lemeze van, akkor arról minden héten kapok egy számot (én szívesebben hallgatom meg egyben, persze ez kivédhető, ha előreveszem és végighallgatom az albumot), stb. De ezek csak apróságok, szerintem az ajánlók alapvetően rendben vannak. -
1. Az óvatosság sosem árt: web-es felületen jelszót kell változtatni (valami nem triviálisra) és utána kijelentkeztetés mindenhonnan. (Ezzel általában meg lehet szabadulni a potyázóktól, ha vannak.)
2. Ennek a Begüm Güncelernek összesen két számát sikerült felfedeznem a Spotify-on. De kétségkívül újak.
(Frozen filmzene adaptációk.)3. Én úgy tapasztaltam, hogy az email-ben mindig a Release Radar (Zeneradar) első egy vagy két számát küldik el. A listán pedig nem csak a ténylegesen kedvenc előadók szerepelnek, hanem ismeretlenek is, amikről a Spotify úgy véli, hogy a hallgatási szokásaid alapján tetszenének neked. Gyakran hallgatsz Disney filmzenéket törökül?
-
Az én tippem az, hogy feltört családi csomagokba csempésznek be új tagokat. A "garanciával" kitétel szokásosan azt jelenti, hogy lebukás esetén az adott account-ot egy másik családi csomagba csempészik be. (Lehet hasonló hirdetéseket találni ebay-en, amazonon, spotify.xx domain-eken, stb.) Természetesen nem lehet kizárni, hogy a hardveraprós eladónak sikerült egy különösen előnyös viszonteladói szerződést kötnie a Spotify AB-vel...
----
1. Előfizetést módosítani csak a web-es felületen lehet.
2. Tudtommal és-t. A közös lakcím mindig is feltétel volt, újabban családi csomagnál erre rá is szokott kérdezi az alkalmazás.
3. Minden Spotify felhasználónak saját accountja van. Az elsődleges account (aki fizet), vonhat be még öt másik (létező) accountot a családi csomagba. Ilyen módon a két account elvileg függetlenül kapcsolódhat a google home-hoz. -
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Lehet, viszont rengeteg elégedett vevője van (több mint két hónapos a hirdetés). De amúgy nekem is gyanús...
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Tulajdonképpen van ilyen funkció, úgy hívják, hogy Automix (lásd az opciók között). Viszont Spotify-nál ez jelenleg erősen kísérleti stádiumban van, azaz csak néhány gyári (by Spotify) playlist-nél működik. (Nemrég már volt róla szó.)
Az ajánlások nálam teljesen jól működnek, elboldogul a többféle műfajjal is. Az ajánló viszont a visszajelzések alapján tud csak működni, azaz célzottan kell hallgatni (új) zenéket (kereső), nézegetni a neked tetsző előadók oldalát, playlisteket gyártani, és szorgalmasan szívecskézni.
-
válasz
kmarci25
üzenetére
Ha a paypal a szokásos módon van használva, azaz a fizetés a PayPal account-hoz rendelt bankkártyáról történik, és az a beállítás, hogy a bank váltsa a pénznemet, akkor a PayPal fizetésnek nincs plusz költsége a közvetlen bankkártyáshoz képest. (Ha nem így teszünk, hanem pl. PayPal forint egyenleg terhére fizetünk, akkor valóban drágább. Én fizettem így egy ideig: éves viszonylatban kb. egy ezressel került többe így az előfizetés.)
-
Szvsz véletlenül hozzáadtál egy csomó számot a queue-hoz. A képen szereplő oldalon a számok előtt vannak pöttyök, amiket ki lehet pipálni. Pipáld ki az összeset, és alul megjelenik két gomb, válaszd az eltávolítás értelműt (nálam angolul remove).
A véletlenszerű lejátszást a fő lejátszó képernyőn lehet kikapcsolni (az egymást keresztező nyilak piktogram bal oldalon).
-
válasz
Anulu79
üzenetére
A hosszú, össze-vissza karakterekből álló valami, hivatalos terminológiával a felhasználói neved. (Én inkább azonosítónak hívnám, de engem senki nem kérdezett
.) Ez egyedi, soha nem változik és gyakorlatilag ez azonosít a Spotify felé, ezért használható bejelentkezéshez is.Az email cím szintén egyedi, ezért ez is használható bejelentkezéshez (és általában ezt használjuk, mert a legtöbb felhasználó jobban emlékszik a saját email címére, mint egy random karaktersorozatra
). Viszont ez szükség esetén az email cím módosítható (de csak az ügyfélszolgálat által!)A "hogyan szólíthatunk" rész így csak a regisztráció során szerepel. Ez a publikus neved, a külvilág számára ez jelenik meg (pl. ha publikussá teszel egy lejátszási listát, akkor ez jelenik meg mint szerző.) De ez van kiírva az alkalmazások (mobil, pc) fejlécében is. Ez bármilyen karaktersorozat lehet (igazi név, becenév, álnév, stb.) és nem egyedi, ezért nem használható bejelentkezéshez. (Az én publikus nevem is egyezik egy csomó más felhasználóéval - rá lehet keresni a Spotify keresővel.) És regisztráció után ez sem módosítható soha többé. (Facebook-os reg-nél a publikus név mindig a facebook-os név lesz.)
-
válasz
Anulu79
üzenetére
(Hát, nem teljesen értem a kérdést, de azért megpróbálok válaszolni. Vagy a többiek majd kisegítenek.)
A regisztrációkor (ha nem facebook-os), akkor elvileg egy email címet és egy jelszót adtál meg (ezekkel lehet bejelentkezni), valamint egy nevet ("hogyan szólíthatunk"). A felhasználó nevet (a hosszú, látszólag véletlenszerű karakterekből álló azonosítót) a Spotify generálta (azt nem lehet megválasztani.)
Ha a hosszú azonosítót felejtetted el, azt megtudhatod úgy, hogy az email-lel bejelentkezel a Spotify web-es felületére, és ott a fiók adatok között megtalálod.
Ha az email címet felejtetted el, de a hosszú azonosító a birtokodban van, akkor azzal kell bejelentkezni a web-es felületre, és az email cím is ott lesz a fiók adatok között.
Ha mindkettőt elfelejtetted, akkor bajban vagy...
De ha a PC-s alkalmazás telepítve van, és oda be vagy jelentkezve (azaz induláskor nem kér jelszót), akkor jobbra fönt a lenyíló menüből az Account (Fiók?) menüt kiválasztva átdob a böngészős felületre (bejelentkezve), és ott már a fiók adatok között meglesz minden.A "hogyan szólíthatunk" nevet nehéz elfelejteni, mert mind a PC-s, mind a mobilos felület általában azt mutatja a fejlécben. Ha nem azt mutatná (néha a hosszú azonosító jelenik meg), akkor a hosszú azonosítót beírva a Spotify keresőjébe, megtalál mint felhasználót, és az (egy elemű) találati listában az a név lesz kiírva, amit megadtál.
-
válasz
Brett001
üzenetére
Hát igen, nekem sem volt kellemes, amikor szembesültem azzal, hogy a kedvenc műfajom (idén) állítólag a chamber psych...
(Vajon mi a bánat lehet az?
BTW, tudja valaki, hogy ha hallgatok egy számot, akkor hogyan lehetne a Spotify-tól megtudni, hogy az szerinte milyen műfaj (genre)?)(Én egyelőre nem nagyon szoktam kettőnél többször meghallgatni valamit, illetve rengeteg számomra korábban ismeretlen előadót hallgatok, szóval az én év végi értékelésem nagyjából semmire sem jó... Mondjuk, az meglepő volt, hogy Spotify szerint idén 89 országból hallgattam előadókat. Persze az előadók publikus adatlapján ez az infó sem található meg...)
-
válasz
Melorin
üzenetére
Ha tetszik egy előadó, akkor az előadó nevére való jobb kattintás után a menüből Go to Artist Radio, és a Spotify 0-24-ben fog játszani a kiválasztott illetve hasonló előadóktól számokat.
Ugyanezt el lehet játszani playlistre (jobb kattintás, Go to Playlist Radio).
Ha konkrét albumok tetszenek, akkor azok tartalmát (az összes számot) át kell másolni egy temporális playlistbe, és arra kell elindítani a rádiót.
Ha vannak már saját playlist-ek (akár úgy is, hogy lemásolsz egyet, ami nagyjából tetszik), akkor ott lesz a végükön a Recommended Songs szekció, ahol a Spotify 10-esévél ajánl hasonló zenéket. Ha valamelyik tetszik, akkor egy mozdulattal hozzá lehet adni a playlist-hez, és onnantól kezdve már azt is figyelembe veszi. (A 10-es listát akárhányszor újra lehet generáltatni.)
Ha van egy terjedelmesebb playlist, akkor lehet kérni a Spotify-tól, hogy gyártson hasonlót (jobb kattintás menüből Generate Similar Playlist.)
Fentieken túl a Spotify a Browse -> Discover menüpont alatt a gyakran hallgatott zenékhez ajánl hasonlókat (csoportosítva, pl. "Because you listened to Kronos Quartet" vagy "Suggested for you based on Land of Kush", stb.) Mondjuk ezeknél van átfedés a heti ajánlókkal (Discover weekly, Release Radar).
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
"legyen "rock" és azon belül listázza ki az összes zenét"
A rock egy népszerű műfaj, feltételezem, hogy milliós nagyságrendben lesznek ilyen zenék, azaz egy ilyen lista kezelése meglehetősen problematikus lesz... De kerülő úton végül is meg lehet csinálni: a kereső ablakba kell beírni, hogy genre:rock, majd a Songs-nál a see all-ra kattintatni. -
"Mi értelme, ha te is láttad, hogy bejelentkezett?"
Ez egy bepróbálkozás lehetett. Ki lehet fogni olyan felhasználót, aki (1) figyelmetlen, (2) nem ért hozzá, (3) nagyon ritkán használja a szolgáltatást, (4) már nem is használja, csak lusta volt / elfelejtette lemondani, stb. Ez a próbálkozás most nem nyert, de ha mondjuk az illető a feketepiacon vette (vagy találta) a hozzáférést (a feltört email/jelszó párost), akkor feltételezhetjük, hogy többet is vett, és lehet, hogy a többivel több szerencséje lesz (azaz hosszasan használhatja lebukás nélkül). Pl. láttunk már korábban arra is példát, hogy egy családi előfizetésnél jelent meg egy ismeretlen "családtag" - ezzel már sokkal nehezebb lebukni (mert viszonylag kevesen ellenőrzik rendszeresen a családtagok listáját.)Érdekes módon van ráció abban, hogy az illetéktelen felhasználó nem zárja ki a fiók tulajdonosát (azáltal, hogy megváltoztatja a jelszót és a fiókhoz rendelt email címet): egyrészt így hamarabb le lehet bukni, másrészt ilyenkor talán nagyobb az esélye a büntetőjogi következményeknek.
-
válasz
Melorin
üzenetére
Elképzelhető. Próbálj meg jelszót módosítani, ha sikerül, akkor utána a webes felületen a "Kijelentkezés mindenhonnan" (fiókáttekintés oldalon) segíthet megszabadulni a potyázóktól. Ha nem sikerül jelszót módosítani, akkor lehet próbálkozni az elfelejtett jelszóval, ha az sem megy, akkor a fiók törés már igen erősen valószínűsíthető... Ebben az esetben a support-tal kell felvenni a kapcsolatot, sajnos.
-
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Elvileg nem fogod bukni a jelenlegi befizetésed, az új összeg a következő számlázási ciklustól lép érvénybe, viszont a következő számlázási ciklus nem egy hónap múlva lesz, hanem hamarabb (mert a jelenlegi prémium előfizetésért fizetett havidíj nem fedezi a teljes hónap családi előfizetést). Forrás.
-
válasz
V.Stryker
üzenetére
(A számozás alapján az előzményekből kimaradtam...)
A lejátszási listák a fiókhoz kötődnek, így soha nem vesznek el (legalábbis a jelenlegi feltételek szerint.) Azaz lehet nyugodtan váltogatni az ingyenes, a prémium, és a családi (esetleg a tanulói) előfizetés között az élethelyzet változásának függvényében. (Lásd még a Premium Family csomag oldalon a "Kérdésed van?" részt.)
Az ingyenes próbaidőszakra vonatkozó feltétek: [link]
-
válasz
Akelaus
üzenetére
Fentebb már linkeltem, de van pl. ez a playlist, amin kipróbálható. (Én PC-n próbáltam a Spotify alkalmazással.) Szekvenciális lejátszást kell állítani, az első számtól indítani, és ilyenkor már az első két szám közötti váltásnál látványosan jelentkezik az effektus. A crossfade legyen kikapcsolva, biztos ami biztos.
- Ha nincs automix, akkor az első szám után rendesen elkezdődik a második szám 0:00-tól egy hosszú intróval.
- Viszont ha van automix, akkor a második szám lejátszása 1:03-nál kezdődik, mégpedig úgy, hogy az első szám végét ismétli, és kb. öt másodperc alatt keveri rá a második számot.Ha az a feature hiányzik, hogy a Spotify virtuális "válogatáskazettát" gyártson olyan számokkal, amelyek egymás után játszva szépen passzolnak egymáshoz, akkor szerintem ilyet az automix nem tud, ha valaki ilyesmi(nek látszó viselkedés)t tapasztalt, az egy bug lehetett, amit pl. a frissítés csalt elő, és nem feltétlen van köze az automix-hez.
-
Amennyire tudom, mobilon és PC-n meglesz a 320kb/s (körüli). Web-es lejátszón csak 256 van (lásd a linkelt oldal). Az okos tévét nem tudom biztosan, de feltételezem, hogy 256-os az is. (Én chromecast audio-t használok, annál néztem, és akkor azt találtam, hogy a beépített kliensek 256-ot tudnak. De hogy az okos tévé minek számít azt nem tudom.)
Szerk: ezt jó alaposan megválaszoltuk, ráadásul nagyjából egyformán.
-
válasz
Akelaus
üzenetére
Nálam is szigorúan csak azt a listát játssza, amit elindítottam, függetlenül, hogy be van-e kapcsolva az automix, vagy nincs. Akinél az automix bekapcsolása után két listáról jönnek keverten a számok, az talált valami összefüggést a két lista között?
Próbáltam keresgélni a neten is automix ügyben, de meglepően kevés találat van, és ami van, az is leginkább a másfél évvel ezelőtti teszt időszak körül keletkezett. Nálam egyébként a leírt módon működik, azaz egyfajta feltuningolt crossfade. Elég nehéz teszt anyagot találni, mert csak a Spotify által összeállított lejátszási listákra működik, és ott se mindre. (Már felvették, hogy ugyan miért nem az összesre, de szokás szerint nincs válasz, csak szavazás...
) -
Ó. És valóban. Pedig kerestem is egy darabig, de nagy zöld shuffle play gomb rémlett és olyant nem találtam.
(Olyan csak a mobilon van. Amúgy ez is remek húzás a Spotify-tól: van (legalább) három platformjuk (PC, mobil, web), és mindháromnak eltérő interfésze van és eltérően viselkedik...) -
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szerintem nincs olyan feature jelenleg, hogy random lejátszás két listáról, hacsak nem kerültél bele egy béta programba.
(Lehet ugyan több lejátszási listát tartalmazó folder-t lejátszani, de nálam (PC-n) ilyenkor szigorúan sorban megy végig rajtuk. Viszont fórum bejegyzések szerint régebben ilyen módon lehetett random is lejátszani egyszerre több listát, és az is lehet, hogy mondjuk Mac-en vagy web-es felületen máig van ilyen lehetőség.)Hasonló jelenség viszont felléphet akkor, ha az éppen lejátszott lista változik. Én pl. regisztráció után sokáig hetente két-két Discover Weekly és Release Radar listát kaptam: a második példány mindig egy-két nap múlva jött, és tartalmilag kb. 50%-os átfedésben volt az elsővel. Így mikor pl. kedden továbbindítottam a hétfőn érkezett Discover Weekly-t, azt tapasztaltam, hogy (a) a játszott számok egy része nem is szerepel a listán, (b) ha szerepel is, a listán nem az volt játszottként megjelölve. Éjszaka ugyanis megérkezett az újabb lista, ami felülírta a régit, de a lejátszási lista (a queue) nem frissült, azaz az előző nap "előkészített" számokat játszotta tovább. (Ez mostanában nálam már nem így van: az előző nap félbehagyott számot még végigjátssza, de utána újrakezdi a(z új) listát az elejétől.)
A gyakori dokumentálatlan program módosítások engem is irritálnak, és vagyunk még egypáran, lásd pl. itt. Még szavazni is lehet. (Ez a spotify standard eljárása, ahogy néztem. Jön az kuncsaft, felvet valami ordítóan triviális dolgot, pl. "lehessen kopipésztelni a számok címét", vagy "mobilon is lehessen egyszerre több számot is áttenni egyik lejátszási listáról a másikra", erre aztán jön a válasz, hogy "ó, milyen remek ötlet, és bár pillanatnyilag nem szándékozzuk megcsinálni, de itt egy másik topic-ban a szavazás róla, tessék csatlakozni". Az egész persze úgy van kitalálva, hogy ne nagyon jöjjön össze érdemleges mennyiségű szavazat. És, persze, ha összejönne sem lenne semmi.)
-
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Amennyire tudom, az automix csak a két egymás utáni szám közötti átmenetbe piszkál bele. Olyasmi, mint a crossfade, csak gazdagabb eszközkészlettel dolgozik (hangerőt variál, levág, loopol, stb.) Elvileg csak bizonyos lejátszási listáknál aktív: ez a cikk például ezt a lejátszási listát javasolja tesztelésre.
Ha egy lejátszási listában tényleg ismeretlen számok jelennek meg lejátszáskor, annak az automix-hez feltehetően nincs köze. (Ilyen tudtommal előfordulhat akkor, ha az ingyenes Spotify-jal túl rövid listát hallgatunk, illetve akkor, ha engedélyeztük az opciók között az autoplay-t (azaz ha elfogynak a számok a listáról, akkor elkezd hasonló stílusúakat játszani a végtelenségig.)
-
A spotify-nál a felhasználónevet a rendszer adja: ez az a hosszú, betűkből számokból és egyéb karakterekből álló, megjegyezhetetlen "krix-krax", ami időnként a spotify alkalmazásban feltűnik. A felhasználónév egyedi: ez azonosítja a fiókunkat, ehhez vannak hozzárendelve a lejátszási listáink, stb. A felhasználónevet a fiókadatok között lehet megtalálni (web-es felületen Fiókáttekintés / Profil .)
A bejelentkezési adataink (az email cím és a jelszó, amit regisztrációkor adtunk meg, vagy a facebook profil) a felhasználónévhez vannak rendelve, de ezek csak arra szolgálnak, hogy a hozzáférjünk a fiókunkhoz. Ezek elvileg változtathatók (pl. utólagosan is hozzá lehet rendelni facebookos account-ot a fiókunkhoz), de általában ehhez a support segítségét kell kérni. (Ezt (gondolom) részben biztonsági megfontolások indokolják.)
A publikus nevünknek, amit regisztrációkor a "hogyan szólíthatunk" mezőben lehet megadni, csak annyi a szerepe, hogy különféle helyeken megjelenik: elsősorban az alkalmazásokban a saját profilunk mellett, másodsorban azoknál, akik bennünket vagy az általunk létrehozott lejátszási listákat követik. Ezt a nevet jelenleg nem lehet megváltoztatni (ha jól tudom, akkor a supporton keresztül sem), azaz ha nem tetszik a név, akkor új fiókot kell gyártani. A név változtatási tilalom mögött nyilván nem technikai problémák állnak (a név nem egyedi, és bármi lehet), hanem egyéb megfontolások: talán a "közösségépítést" zavarná, ha minden felhasználó ötletszerűen változtatná a nevét. Ha a support segítségével facebook-os kapcsolat törlésre kerül sor (visszaállás az email-es loginra), akkor nem lesz nevünk (a facebook-os már nem él, újat meg a tilalom értelmében nem lehet adni.)
A spotify saját keresőjében felhasználókra is lehet keresni: a felhasználónévre és a publikus névre is. (Az eredmények a "profiles" (fiókok? profilok?) szekcióban jelennek meg. Ennek segítségével lehet facebook profil(ok) nélkül is követni az ismerősök spotify-os tevékenységét (már aki hagyja...)
A felületről eltünedező publikus név kapcsán nekem az a tapasztalatom, hogy időszakos: azaz (nálam) általában megjelenik, de néha nem. Ilyenkor gyakran egy ki- és bejelentkezés segít, ha valakit ez nagyon zavarna.
Ha a publikus név miatt új fiókba költözünk, akkor a lejátszási listákat a support segítsége nélkül is meg lehet menteni: a régi fiókban publikussá kell tenni és akkor az új fiókban át lehet őket másolni. A kedvelt dalok(?) is megmenthetők, ehhez a régi fiókban át kell másolni egy közönséges lejátszási listába. (Sajnos az új fiókban csak egyenként lehet újra kedvencelni őket - legalábbis én nem találtam rá egyszerűbb módszert.)
-
-
Szerintem az sem lenne jó, bár nem tudom, hogy pontosan mit találtál, mert lehet pl. USÁ-t, meg németet venni, de én magyarról nem tudok. (Ezek amúgy drágábbak is mint a magyar, ami 5 € egy hónapra, ezek meg 10 $ illetve 10 €.)
Alighanem a magyar ajándékkártyát mint terméket szüntette meg a Spotify, ezért nem lehet sehol hozzájutni.
-
A Gift Card-ra az a szabály vonatkozik, hogy az ajándékozónak és a megajándékozottnak ugyanabban az országban kell regisztrálva lennie. És nem tudom, hogy hol szeretnéd venni, de pl. az amazon.com-on és az amazon.de-n is írják, hogy USA illetve német előfizetéseket árulnak. Magyarországon (utolsó információim szerint) idén január 15-én beszüntették a forgalmazást, azaz magyar ajándékkártyát már nem nagyon lehet beszerezni. Én ajándékozásra azt a megoldást választottam, hogy (1) rávettem az ismerőst, hogy regisztráljon, (2) elkértem a jelszavát, (3) előfizettem neki. Ez ajándéknak ajándék, de a meglepetést vitán felül elrontja...
-
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
(Nem tudom a megoldást, ezek tényleg csak ötletek.) 1. Megtelt vagy sérült a cache. 2. Nem támogatott az éppen kiválasztott lejátszási minőség (bitráta). 3. Közbeszól a telefon akkumulátor optimalizáló funkciója (ha van ilyen, és be van kapcsolva). 4. Esetleg valamilyen adatforgalmi korlátozás van beállítva a Spotify-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Akkor most végre hallgathatom azt, amit én szeretnék...
(Az egész lemez is.)
))
(Persze megtudni nyilván sosem fogjuk.)
(Vajon mi a bánat lehet az?