Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz norbertoth #5800 üzenetére

Korábban írtam a témában: #4597.

Ha a heti ajánlók nagyon nem stimmelnek, akkor idomítani kell a Spotify-t. Figyeli, hogy melyik számot kedvenceled, milyen előadókat követsz, melyik előadó életrajzát nézed meg, milyen számokat mentesz saját listára, melyiket hallgatod meg többször, melyiket léped át, stb. Nekem már volt olyan ajánlásom, amit 90%-ban lementettem, de azért ez ritka. De amit ajánl, az legalább 80%-ban megfelel az ízlésemnek (azaz legalább egyszeri meghallgatásra oké), és rengeteg korábban ismeretlen előadó lett kedvencem az ajánlások alapján.

(Néha egészen ijesztően ügyes: vannak előadók, akiket nem kedvelek, és nem is hallgatok, de mégis tud tőlük olyan számokat ajánlani, amik viszont tetszenek.)

Ja, még annyit, hogy soha nem szabad olyasmit hallgatni (huzamosan), ami nem tetszik, vagy nem zsáner, mert elrontja az ajánlásokat. Tehát pl. az egész napos karácsonyi háttérzene szolgáltatást érdemesebb Private Session-ben lenyomni, ha az ember nem akarja, hogy hónapokig minden ajánlásban legyen legalább egy Csendes éj feldolgozás. (A private session alatt elkövetett zenehallgatás nemcsak hogy nem publikus, hanem az algoritmusok is diszkréten elfordítják a fejüket, és nem veszik figyelembe. Legalábbis régebben így volt.)

Új hozzászólás Aktív témák