Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz fecaga21 #78181 üzenetére
Hónapok óta nézem a hozzászólásaidat, amik többsége a BCS meg a BB körül forognak. Látom és örülök hogy ennyire rajongója vagy a szériának, de szerintem nem véletlenül nem kapsz választ a sorozatos kérdéseidre, mert valszeg itt nincs akkora rajongó aki ezekre válaszolna. A topik általános sorozatos, pörögnek a hozzászólások a viszonylag friss cuccokról, nem vagyok biztos benne, hogy az évek óta véget ért szériákhoz ilyen részletesen bárki is hozzá tudna szólni.
Nem támadásként írom ezt félre ne érts, én is szívesen dumálnék mondjuk Csillagkapu dolgokról (mert kb én azokat imádtam annyira mint te a Breaking Bad franchise-t), de annak nincs értelme ha pár hetente/havonta visszatérsz a témához és nem kapsz választ a kérdéseidre. (amikre én nagyon szívesen válaszolnék, de egyik szériát sem láttam )
Live-Die-Respawn
-
-
senior tag
válasz fecaga21 #76931 üzenetére
Érdekes. Lehet utalás arra, hogy a társadalmilag elfogadott bűnözés nem igényel büntetést, sőt az elismerése sem szenved el bármilyen közerkölcsből eredő hátrányt , mivel az a (BC Saul )
az író rejtett el utalásokat, amelyek átcsúsztak a hollywoodi cenzúrán.Ted meglehetősen sáros volt a vállalkozásában elkövetett merész csalásaiban. Ahogy Howard végzete is csak véletlen, vagy Isteni eredetű volt, rá is egy általános megbecsülés várt volna, Ugyanakkor lehet véletlen, és ez egy másik Ted. [ Szerkesztve ]
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz fecaga21 #76510 üzenetére
Azt mondjuk láttam, hogy aki megvette Walter házát a valóságban, az körbekerítette, meg valami security szolgálat is volt, hogy ne dobáljanak pizzát a háztetőre az emberek.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Pitterix
őstag
válasz fecaga21 #75566 üzenetére
Igen ott.
Félreértés ne essék, szeretem az ilyen filmeket.De, hogy szinte alig tud verekedni, aztán a börtönben magától megtanul, majd kinn simán ellenfele minden alvilági gengszternek, azért kicsit sok volt. Aztán, hogy kemény vagyok, mint állat, majd a következő percben nyüszögök, sírok. Valahogy nekem nem passzolt a kettő.
De végignéztem, mert érdekelt, ezen nem tetszési index ellenére."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Ragnar_
addikt
válasz fecaga21 #75551 üzenetére
A Fargo is elég jó, ha a film és a stílus tetszett szerintem érdemes tenni vele egy próbát, ha nem volt még. Annyiból más, hogy minden évad egy külön sztori. És plusz egy az Ozarkra. Esetleg Narcos, bár az megtörtént eseményeken alapul, de azért nem doku.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
válasz fecaga21 #75551 üzenetére
Ozark. Ha nem is BB szint, és olykor nekifutnak a főszereplőből Walter W.-t gyártani, de ez éppolyan gyorsan el is múlik ahogy fellángol, egyszóval Jason Batman tudja hol a helye. Minden sorozattal jobb lesz a mellékszereplőknek hála.
-
Ragnar_
addikt
válasz fecaga21 #75507 üzenetére
Hát a Breaking Bad az egyik olyan sorozat, ahol nincs üresjárat, minden részben történik valami jelentős, és baromi sok jó pillanata van. Én is azt mondanám, hogy a BB jobb, de a Better call Saul is erősen ajánlott.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
senior tag
válasz fecaga21 #75416 üzenetére
Na ez jó kérdés, ezt én sem tudtam.
#75418 junkhead Vagy, meglátod a diagnózist, bemész az obiba, veszel kémcsöveket, vödröket, és nekiállsz amfetamint szintetizálni, amit az utcán terítesz, vagy megegyezel bűnbandákkal és, hello.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz fecaga21 #75119 üzenetére
Én csak az első évadot találtam 4K-ban. Fent van mindegyik évad abban?
Mondjuk sajnos a grain effekten az sem segít.Igen, elég drámai a BB, láttam már egyszer.. még nagyon nagyon régen. De akkor még nem volt meg az új projektor, meg a többi alkotás sem volt általában sokkal jobb minőségű Akkor bejött, de utólag belegondolva tényleg nagyon dráma.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz fecaga21 #75110 üzenetére
Lehetne még egy előzmény sorozatot a Salamancakrol is, meg még előbbről is valóban.
Mi is gondolkodtunk a Breaking Bad újra nézésében, de kár hogy a Saul olyan magasra tette a képi világ minőségét, hogy utána a BB eléggé régies.
Dead to me-t nézzük, ennek nagyon jó minősége van projektoron.
130" on azért a BB nem volt túl jó minőségű, ennyit tudott a korabeli kamera technika.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
senior tag
válasz fecaga21 #74863 üzenetére
Csak ha nem így történik, akkor kevésbé lett volna valós az egész, mivel Gus
nagy játékos volt, Hector is, és Ignaczio meg kicsi. Ha meghal Hector, arra úgyis mindenki húzott volna még lapot, de Ignaczio megint nem húzhatott volna. A BB-ben Walter W ebben volt különöleges hogy ő kihozta magából a nagypályás játékost, ezért mehetett el addig. Ignaczio egy kisebb fogaskerék volt, azoknak a valóságban is eddig tart a szavatosságuk. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
válasz fecaga21 #74835 üzenetére
Erre nem emlékszem, de a BB sorozat amfetamin körül forog, az egy lényeges pont mert ez benne a mexikóiak saját előállítású kábítószere, ellentétben a kokainnal ami a kolumbiaiaké, és mexikó csak tranzitban vesz részt.
Valami volt ott, hogy Ignáczió miatt belekeverődött vagy valaki valamit elbszott, és azért került bele a Fringe anyag de már nem emlékszem. Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
senior tag
válasz fecaga21 #74708 üzenetére
Aha, akkor nem árultam el semmit végülis, csak ami eddig volt. Azt a BB-ben nem úgy vették,
hogy lelőtték a barátját, csak mint figyelmeztetés, illetve ajándék, hogy életben hagyták, alárendelt pozícióban. Hector nem tudja hogy Fring azt hogy vette, Hectornak üzletileg kavar be Fring, az elejétől, szinte fölöslegessé teszi Hector jóval kisebb tételű bizniszeit, a pénz beszél. Bizonyára gyanakszik hogy ő áll a háttérben, de messze nem biztos benne, azért volt jó az a színjáték Fringnek mert hihető lett így, különben is a pénzt viszi nekik, nem érné meg őt a mexikóiaknak kiiktatni bizonyíték nélkül. [ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fecaga21 #74704 üzenetére
nem volt egy pozitív szereplő, csak a mihez képest ugye, de egyébként drogdíler pénzbeszedő volt.BCSaul és BB. A jó meg rossz tengelyére felfeszítve ez a sorozat ledobja a láncot.Egyrészt hülye lett volna. Ignazciót mindenképp kinyírták volna a Salamancák, csak előtte kivallatják. Így tudott kibaszni velük, hogy elvitte a balhét, az álca tökéletes lett és a Salamancák legnagyobb ellensége fennmaradt. Továbbá Gus Fring kultúrált volt, a mexikóiakhoz képest, és neki nem volt érdeke kinyírni Ignaczio családját, míg a Salamancák teljesen kiszámíthatatlanok és már fenyegették az apját. Valahol Gus már a gyógyszeripar és a drog biznisz közötti térnek a prototípusa volt, míg a mexikóiak a régi idők barbár falkája, ezt a különbséget tárgyalta, felvetve a drogok legalizációját, a dekriminalizáció aspektusából, de állást nem foglalva. Gus világában talán túlélhette volna, de a mexikóiakkal amennyire vissza tudok emlékezni több körön sakk-mattba evezte magát az a csávó, mellesleg [ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz fecaga21 #74667 üzenetére
Senki sem gonosz, ezt kívánja meg, amit a mafjózók úgy hívnak üzlet. Nem akar senkit lefesteni, így vagy úgy, csak mutatja a rendszert. Más szereplők is ebben a rendszerben így cselekednének, vagy még barbárabban.
-
mephi666
nagyúr
-
addikt
válasz fecaga21 #74657 üzenetére
Én feleségemmel akartam megnézetni, mert nekem nagyon nagy kedvenc volt anno /10+ éve pörgettem végig a sorozatot/. Első évad után kaszálta a nejem, és azt kell mondjam, hogy részben igazat adok neki, hiába durván jók a későbbi évadok, az első mostani szemmel már igencsak lassúcskának tűnik /kb színfalak felállítása zajlik, az meg manapság már nem divat/. Ennek ellenére én maximálisan ajánlom..
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
senior tag
válasz fecaga21 #74402 üzenetére
A márka valószínűleg feláras a sorozat miatt, jobban kedvelem a reposado-t vagy anejo-t, bár emiatt meg sem próbáltam a blanco-t. A mezcalban ha jól tévedek, kukac is van, ami még sosem hiányzott nekem semmiből Saccra 50 euróért már van olyan is ahol feltüntetik, hogy az agáve végéből van, itt nem tüntették fel.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz fecaga21 #74239 üzenetére
Amikor néztük a feleségemmel, akkor még tudtam, hogy egyes helyzetekben mi volt az,de azóta igyekeztem elfelejteni ezeket.
A gunplayekre emlékszem, hogy azon kifejezetten bénák voltak. Az is nagyon béna és amatőr volt, ahogy a túszokkal bántak.. A farturoval pedig, hogy kb direkt hagyták neki, hogy mindig elcsesszen valamit az meg rendesen fájt.Ilyen szempontból szerintem a szökés egy jobban összerakott valami volt.
-
bobalazs
nagyúr
válasz fecaga21 #74244 üzenetére
break bad
(colloquial, especially Southern US and Midwestern US, of a person)
To go bad; to turn toward immorality or crime.Ebből sehogy sem lesz Totál szívás
Nincs semmi ötletem hogyan fordítanám, és ekkora zseni nem vagyok hogy két perc alatt megtaláljam a megfelelőjét. De ugye ezek a fordítók, szakmaiak, ez a hivatásuk. Sokszor nagyon felületesen adják a címeket. -
mephi666
nagyúr
válasz fecaga21 #74239 üzenetére
...a peaky nekem abszolút nem talált be: első pár részt jól megszenvedtem és kerestem inkább mást
ami nekem a pénzrablásból rémlik:
nem olyan rég láttam, de gyorsan el is felejtettem nagy részét, így leginkább az maradt meg, hogy az utolsó órás terhes rendőrnő szétszívatta meg elkábítgatta a bűnözőket ez tényleg csak ilyen romantikus mese, rablással vegyítve... mondjuk az alapsorozatban rendesen hullottak a csapattagok, berlin-ben meg kb mindenki életben marad... az tényleg 90%-ban arról szól, hogy megússzák, a dugatlan kockacsaj is megkapja, amire azt hitte, hogy nem vágyik annak az utolsó 3 részében csőstül jön a hülyeség [ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
senior tag
válasz fecaga21 #74212 üzenetére
Mike egy Bushido figura. Így roninként, nincs értelme a létezésének, csak Gus szolgálata közben válik szamurájjá. Ezzel mindketten tisztában vannak, ezért nem kellett különösebb felvezetés a kapcsolatuk létrejöttéhez.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz fecaga21 #74199 üzenetére
...főbb karaktereket nézve WW karaktere sokszor egy mocsadék, Jesse egy szerencsétlen, aki hülyeségeket csinál, Skyler egy r*banc, Hank szintén marhára unszimpatikus volt... akiket viszont bírtam: Saul, Mike, Kim és a Varga gyerek...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gordonfreemN
addikt
-
senior tag
válasz fecaga21 #74174 üzenetére
A csávó, Jason Bateman a leggyöngébb benne, ugyanazt a karaktert hozza, amit az összes filmjében. Viszont így teret kapnak a mellékszereplők, tetszőlegesen lehet választani épp ki mossa le őt a színről, de annyira azért nem gyönge hogy bezavarna. Olyan semmilyen, mint szokott lenni, ez a mellékszereplők sorozata nálam.
#74175 NyalokAA Pont nem sokkal azután látom amit nem lehet összeegyeztetni az addigival. Better Call Saul SPOILER
Ugyanis közös gödörbe dobják Howardot és az maffiózót, ami nem véletlen, és azt jelzi, ami felé halad, hogy aki csúcsjátékosa a társadalomnak, az lényegében Chuck-on keresztül bemutatja, hogy nem különbözik a maffiózós gyilkostól, és utána meg hirtelen lelkiismeretfurdalása lesz mindenkinek, az egy hollywoodi kényszerítés, mert nem akartak beleállni az eredeti állításba. [ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz fecaga21 #74169 üzenetére
BB-nél már itt-ott kínlódtam a vége felé, de ennél nem éreztem ezt... tényleg Saul kezdett szétzuhanni és összevissza kapkodni, de a végére magára talált "Goodman" ...meg nagyon tetszett ahogy a sztorit keretbe tették azzal, hogy cigiznek egyet Kim-el... arányok is tetszettek, hogy semmi indokolatlan b*zulást meg túltolt romantikázást nem tettek bele, ami manapság mindenben ott van kötelezően... nem ezen volt a fókusz...
nálam ha a BB 9.0, akkor a Saul 9.5 ...de hát ízlések és pofonok
-
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz fecaga21 #74147 üzenetére
Szerintem van egy művésziesség is benne, amit lehet értékelni.
Nem csak szerinted más liga, és szerintem is értékelhető, minőségi sori.
Krimi dráma ami nem elrugaszkodott a valóságtól. Azért vannak benne elég abszurd részek benne, ami csak ritka de simán megtörténhetett volna igazából is. -
senior tag
-
paatrick
őstag
-
bobalazs
nagyúr
-
nitro16
senior tag
válasz fecaga21 #50527 üzenetére
Látom még csak az első évadnál vagy de nagyon nem tökéletes Tokió, sokszor az érzelmei után megy, gerjeszti a feszültséget, a folyamatos jatszmázás a faszik körül... És nem minden úgy történik ahogy ők szeretnék, vagy ez csak neked nem tűnt fel eddig. Persze sok mindenre számítanak de ahogy írtam a múltkor is tervezni egy ideig lehet, és mindig vannak a helyzetből adódóan olyan szituk ami váratlan és alkalmazkodni/ gyorsan reagálni kell rá. Illetve más is írta már ezt a másik oldalnak szurkolást meg nehogy már a rablók legyenek a jó fiúk, de itt pont ez az egyik lényeg a sorozatba, hogy a rablók partját fogja, ahogy azok bánnak a köznéppel, segítik stb. Mert sokszor a hivatalos szervek minden jog nélkül cselekszenek/ áthágják a szabályokat stb. Majd ez később is szembetűnő lesz. -
attiati
veterán
válasz fecaga21 #50460 üzenetére
jobb a Better Call Saul
Kötetlenebb, lazább. Valahogy több benne a személyes rész, a szereplők élettörténete.
Azon kívül pedig csak a szokásos:
- profi színészi játék. Hatalmas kedvenc lett . Eszméletlen jó az a karakter és zseniális a színész.Lalo Salamanca
- profi fényképezésEgyszerűen tökéletes ez a sorozat. Éppen jönni akartam áradozni róla, mikor láttam a kérdésedet
Ami sokakat zavar, hogy 10 évvel öregebb arcokat kell nézni. Engem egyáltalán nem zavar. Habár most belenéztem a Breaking Badbe és tényleg jelentős a korkülönbség
Furcsa, hogy egy idő után összemosódik az ember fejében, hogy mi melyik sorozatban történt.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz fecaga21 #50460 üzenetére
Én most fogom nézni a legújabb évadot.
Az első évadnál kicsit lassan indul be, de ezt követően szerintem nagyon jó, fordulatos, bár akadnak gyengébb részek, de összefoglalva nagyon jó sorozat. Két évad közt várva én egyszer újranéztem a Breaking Bad-et, és bár annak is megvan a maga feelingje, a BCS a karakterek bemutatásában szerintem már komolyabb, látszik a fejlődés, érezni, hogy ez profibban van összerakva.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Miklós315
aktív tag
válasz fecaga21 #50401 üzenetére
Már az első évad is háromszor hosszabb volt, mint amit nyújtott tartalmilag. Futkostak föl-alá, mindenki nagyon vagány, micsoda tétje van, és vége lett az évadnak.
Csak lesek, ha írják, milyen jó.
Félreértés ne essék: ízlések és pofonok. De korszakalkotó műremekként babusgatják, közben egy régibb-angol Dallas..."Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest