Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1507) -zoole- válasza viglaci (#1482) üzenetére


-zoole-
csendes tag

Szia!
Nekem fw21z előtt egy business osztályú hp-m volt, ahoz képest a sony összeszerelése szerintem kategóriákkal gyengébb, kicsit nyikorgós-recsegős, de azért nem annyira vészes. A burkolat kopás nálam továbbra is megvan, mert valami oknál fogva kicsit ferde a kijelzőm (ez csak akkor látszik, mikor csukva van, nagyon minimális) és hiába a gumitalpak, sajnos összeér a géptesttel... Majd rakok oda matricát, annyira nem vészes egyébként, de látszik. Sokat hurcolom, de merevített táskában, és pakolni sem szoktam rá, így érdekes a dolog, de azért lehet élni vele.
Ami szerintem a legproblémásabb rajta, az a tapipad gombjai. Iszonyatos kattogós olcsó-műanyag hatása van... De ez nyilván egyéni ízlés kérdése, illetve ha külön egeret használsz, akkor nincs is miről beszélni :)
Én valamiért a tápcsatlakozást féltem nagyon, de lehet, hogy csak azért, mert a korábbi gépeimen hátul volt, és ezért nem láttam, hogy mennyire tud mozogni néha... Nem tűnik stabilnak :)
Illetve ez megint lehet, hogy csak az én szemszögemből fura, de ezelőtt csak sötét notim volt, azokhoz képest ezen nagyon megmarad bármilyen szennyeződés (nem csak jobban látszik, azokat is takarítottam rendszeresen, de ez mintha tényleg picit vonzaná a koszt).
Végül maga a vas. Nagyon remek teljesítményt nyújt, ár/teljesítmény arányban nem hiszem, hogy lenne jobb jelenleg a piacon, én macbook pro helyett vettem, és videóutómunkára használom rendes munka szinten, úgyhogy nyúzva van rendesen. Bírja a strapát. A gép leggyengébb pontja a vinyója, ugyanis csak 4200-as fordulatszámmal pörög, én ezt a közeljövőben tervezem kicseréltetni, de ezzel sem lassú a gép, fotófeldolgozásnál talán csak akkor jelenthet hátrányt, ha kötegelve sok fájlt dolgozol meg egyszerre.
Az alapból adott 32bites oprendszer miatt nem elérhető az összes memória, ez nekem sajnos néha hiányzik, de egyelőre megbékélek vele, majd ha lesz rendes 64bites driver hozzá akkor cserélem az oprendszert.
A kijelző minősége remek, színben és fényerőben egyaránt jól teljesít (bár néha éjszakai munkához elviselném ha még kisebb lenne a minimum fényerő :) ), kalibrálhatóságról viszont sajnos nem tudok információval szolgálni, én videóhoz külső referenciamonitort használok.
A felsorolt hátrányos dolgaival együtt is nekem nagyon bevált, remek munkaeszköz, csak ajánlani tudom.

Üdv: Z.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.