Hirdetés

2024. június 30., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42801) Dißnäëß válasza gboszi (#42800) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Legalább vmi fasza helyre mész, macsupicsu, feröer szigetek, zhangjiajie, ami megérne egy egykilós dögöt, vagy just another Horvátország ? ;] Tudom provokatív, no offense... de mondjuk egy ultrakirály helyen lehet ott vakaróznék, hogy kellett volna hozni a nagyvasat, annyira szájtátós a miliő. Mert mobillal is meglövöd, de ki tudja, mikor jutsz el megint oda és szvsz vannak utazások-helyszínek közt is fokozatok. :K

POKE 16017,44 ..... SYS 2077

(#42802) qnadam válasza vond (#42796) üzenetére


qnadam
veterán

igaz is, elég a 35.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#42803) kk831228 válasza gboszi (#42789) üzenetére


kk831228
addikt

Elèg egy 35gm , Balcsira... ;]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#42804) vond válasza qnadam (#42802) üzenetére


vond
MODERÁTOR

:DDD :C Szeretem én is a kis 35 f/1.8-amat, de nekem hiányozna a zoom, ha már viszem a nagy vázat. Evvan. :)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#42805) JohnyBlue válasza gboszi (#42800) üzenetére


JohnyBlue
őstag

megy a pm ;)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#42806) gboszi válasza Dißnäëß (#42801) üzenetére


gboszi
senior tag

Átmegyünk a pesti oldalra megnézni valami csárdát meg egy nyugdíjas klubbot... :D

Egyiptom piramisok, tenger stb. Ott vannak egy ideje, maradnak is...meg hátha más is lefotozta már őket. Mobil lesz ez vazze... :Y

"If you're good at something, never do it for free!"

(#42807) Dißnäëß válasza gboszi (#42806) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Mobil. :K
Amúgy a görög Taverna Dionysos még lehet meg is ér 1 fullframe-t.. a kajájuk mindenképp :D ;)

[ Szerkesztve ]

POKE 16017,44 ..... SYS 2077

(#42808) Neck válasza Dißnäëß (#42801) üzenetére


Neck
veterán

Elvinni el lehet a fotós szettet a Balcsira is, max nem viszed "ki" minden este magaddal.
Velem azonban előfordul, hogy kicsit "sok" a család, felkapom a tárcám, a mobilom, meg a gépet csupaszon, és elmegyek sétálni. Olyankor kikapcsol, ha nem a mobilt nyomkodom, hanem fotózok, és nyilván jól jön, ha a gép nálam van.

Ha gép nélkül mennék, akkor "csak" sétálni mennék, az meg nem ugyanaz. Így legalább van kifogás, miért tűnik el apa egy kicsit :D

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#42809) Dißnäëß válasza Neck (#42808) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:K Ezt én is szeretem, fôleg szúnyogmentes idôszakban, ahol lehet a gépet babrálni, állítani nyugiban csillagokra, tájra, akármire, anélkül, hogy sepernéd a vért a karodról a szúnyogfelhôben :D

Egyszer jártam így a gömbkilátónál, annak a vázát mindig teleszövik marha kövérre jóllakott keresztes pókok, hát alig bírtam makrózni.. az tényleg k.o.

Most ugyanez van minden vízparton, de még erdôben is, kutyasétáltattam szomszéd lyánykával a minap, ííííí... :N

Egypt cunnyogmentesebb valszeg.. Grado is az volt este (Olasz), na az ilyen esték mmm. :K

Apropó, most lett idôm megbabrálni az Edinburgh-i képeimet. Mintha nem is 61 megás fullframe + 28-75 kombóval csináltam volna... :D Hát mondom magamban, erre nagyvasat venni...

Tényleg teló. :K

A 85-ös portrék viszont finik, meg kb. minden kreatívkodás, ahol a bokeh mint olyan, játszik.

Bár - nyilván - mindenevôk a mai APSC-FF vasak, igazából réteg szitukban brillíroznak igazán. Tényleg nem éri meg kivinni random turista jellegû "dokumentálom a terepet" szintû, zömében f/8-as város- és táj-bejárásra.

[ Szerkesztve ]

POKE 16017,44 ..... SYS 2077

(#42810) Kleroo válasza Dißnäëß (#42809) üzenetére


Kleroo
veterán

A vicc, hogy annyira sokat fejlodtek a kamu-bokehval a telók, hogy sima állóképnél azert par mp-et gondolkodni kell, hogy telo avagy sem. Sok telon van 70-90mm között kamera; az egy nem tulzo bokeh uzemmodban , ha van eleg feny, de nem tulsagosan dinamikaigenyes(nincs egyszerre szikrazo nap, es arnyek a kepen) akkor kegyetlen jo mar.
Es akar komolyabb szitukat is megold, a legtobb legujabb telo nagyon jol felismer es korulvag mindent amit kell, sot, nem csak emberi portrera jo, sok autos hangulat.kepet gyartottam mar igy. Egyeduli hatrany, hogy ezesetben nincs raw, kevesbe lehet finom natur kepfeldoglozast elerni.(videora persze foshanyas hulladek vicc a mai napig :D )

[ Szerkesztve ]

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#42811) Neck válasza Dißnäëß (#42809) üzenetére


Neck
veterán

Grado és szúnyogok :D Volt szerencsénk hozzá.

Első "nagy nyaralás" a barátnőmmel, minden ki volt találva, hogy megkérem a kezét, stb. Gradoba mentünk, egy másik párral. Arra a hétre még olcsóbb is volt a szállás, mint más időszakokban. Grado Pineta-n szálltunk meg. Kiszálltunk a kocsiból, és felhőben leptek meg minket a szúnyogok. Engem valamiért különösen szeretnek, amíg sebtében kipakoltam a kocsiból, a lábszáramat 22 helyen csípték meg. Tigris szúnyogok voltak, óriási, 20 forintos méretű piros foltok jelentek meg a lábamon. Nem hatotta meg őket semmi kence, csigavonalban égethető füstölő, fáklya, etc. Hatalmasra dagadt a bokám, úgy nézett ki, mint két húsvödör.
Mondom na ezt jól megszívtuk. Egyik este átmentünk Grado óvárosba pizzázni, tök nyugodt volt, szúnyogmentes volt az egész. Az általunk választott pizzériában magyar volt a pincér, ahol elpanaszoltuk, hogy mennyi szúnyog van. Erre ő megjegyezte, hogy ő ezt nem érti, mert Gradoban nincs szúnyog. Mondom hát, nem teljesen Gradoban lakunk, hanem itt mellette, Grado Pineta-n. Erre ő: Jaaaaa, Pineta? Az brutális, az minden évben egy időszakban kb lakhatatlan a szúnyogok miatt. Na mondom, az az időszak most van :D Szóval azért volt olcsó. És az igaz, hogy Gradoban nincs szúnyog - de ez Grado Pineta-ra nem vonatkozik. ;)

Nagy szívás volt az egész - de azért a tervem sikerült, a megadott estén átugrottunk a Hisa Frankoba vacsorázni Ana Ros konyhájába amit fél évvel hamarabb foglaltam le, meg is kértem a kezét, és igent is mondott, szóval végülis minden jó, hajó a vége. :D

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#42812) Dißnäëß válasza Neck (#42811) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Minden jó ha jó az űrhajó :D

Viccet félre, mi a Hotel Carol-ban szálltunk meg, csodálatos vendéglátók, szépen tolják a németet is, elbeszélgettünk + olyan konyha és reggeli, úúúúhhhh + kilátás, elöl lagúna, mögötte villanegyed, jobbra hátra meg a tenger+síkságon túl az Alpok a távolban, megadurvajóhely.

Itt sem volt szúnyog, gyakorlatilag Grado (Grado Grado) :D rovarmentes volt számunkra.
Közel volt az újabb csilivili rész is, utána az óváros is, nagyon patent kis hely. :K

Pineta-n voltunk, béreltünk bicajt a hoteltől nem messze lévő kölcsönzőben, de csak áthaladóban, nem volt megállás :)

Ott azért a part is "mocsarasabb" vagy néha olyan rendezetlenebbnek tűnt, a Grado-féle nagy part (Spiagga GIT) sárga ernyőinek egyike alatt, első sorban, nagyon élveztük az egész ottlétet.

Ha esetleg legközelebb mentek arra, Hotel Carol, ne is nézzetek mást.
Book-olni időben, kapós. Nem véletlenül. ;) Félpanzió kötelező, a reggeli az olyan, hogy "uhhbazz".

Jó móka még a bicajon túl, átnézni hajóval reggel Triesztbe. 1-másfél óra vagy hogy... és délután szépen ráérősen vissza valamelyikkel a kis halászfaluba egy jóóót zabbantani az óvárosban :B

[ Szerkesztve ]

POKE 16017,44 ..... SYS 2077

(#42813) Neck


Neck
veterán

Jön az új ZV-E10II, és vele együtt állítólag megújítják az APSC 16-50 kitobit is.
Ez eléggé biztos "rumor"-nak tűnik, mivel eközben a régi 16-50-es kitobit átállították "discontinued"-re.

[link]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#42814) Márton válasza Neck (#42813) üzenetére


Márton
nagyúr

Erre a hsz-re várok hónapok óta! :DD
4k/60+ croppal 4k/120p?
Tippre mi lesz az ára? 400e jmf?

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.