Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36201) KawaBazsy válasza vond (#36188) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Ez a parafokális ugye azt jelenti, h nem életlenedik el, ha videonál zoom-ol az ember..? Mer az új Sigma üvegem - bár kitűnő - sajna nem ilyen.

(#36202) qnadam válasza KawaBazsy (#36201) üzenetére


qnadam
veterán

parfokális, nem para :) de igen, a zoommal nem megy el a fókusz. a fotóra kitalált üvegek általában nem ilyenek, bár manapság már meg lehet oldani szoftverből is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#36203) Neck válasza qnadam (#36200) üzenetére


Neck
veterán

Én egyetlen fotós cuccomat sem ejteném az aszfaltra, mindegy, milyen anyagból készült :D
Kawabazsy:
Jaja, azt jelenti; a Tamron 35-150-em ilyen.

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#36204) McDuglas válasza m3ss (#36198) üzenetére


McDuglas
aktív tag

Én A7-nél azt csináltam, amikor ilyen szemkagyló elhagyós szériám volt, hogy valami fekete ragasztószalaggal körbetekerve ragasztottam hozzá a vázhoz. Ha jó szalagot használsz, nem hagy nyomot se, csak a dioptria tekerőnek kellett kis kivágást csinálnom.

(#36205) KawaBazsy válasza Neck (#36203) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Eddig a kitobival videóztam, de az meg homályos.. Úgyhogy majd ritkábban zúmolok. :-) Fotóra viszont akkor is hibátlan. Megkért a zasszony, hogy menjek el az uszodába lekapni a kölköket oktatás közben. Anno a Bridge gépemmel (Fuji S6500FD) babaúszáson 1 jó fotót SE tudtam csinálni, akármit tekergettem. Itt meg - igaz vakuval - hibátlan fotókat tudtam csinálni, tök jól látszanak a vízcseppek is. Úgyhogy elégedett vagyok, ezért a pénzért sztem nincs jobb.

(#36206) m3ss válasza McDuglas (#36204) üzenetére


m3ss
veterán

ja ez nem hulyeseg, nekem sincs jobb otletem..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#36207) deny330


deny330
aktív tag

Mechanikus shutterrel lőve találkoztatok olyannal, hogy fél-háromnegyed óra után úgy -3 / -4 fokban a kamera olyat ír ki az expo gomb lenyomása után, hogy kamera hiba, és csak az akksi ki/be segít? Ma reggel voltam kint fotózni, vittem direkt pót akksikat is, de a három közül egyikkel sem akart utána működni a gép. Elraktam táskába, picit sétálgattam, majd egy bő fél óra után 1 képet eltudtam vele kattintani, a másodiknál megint hallottam, hogy a zár nem tudott lefutni normálisan, és ismét akksi ki/be segített csak. Szobába behoztam, hagytam 1 órát hogy felmelegedjen, most ismét okésan működik. Ez ellen van valami bevált módszer, vagy akármi? Agyaltam, hogyha lenne e-shutter a gépben, azzal ki lehetne küszöbölni a problémát, csak az meg váz csere lesz akkor (A7II-ről van szó jelenleg). Elég irritáló jelenség, nem is igazán merek így most kimenni csillagokat fotózni, bár 20-30 másodperces expoknál nem tudom, hogy ez mennyire jöhet elő.

(#36208) adrian14


adrian14
tag

Sziasztok!
Szeretném letölteni a "multiple exposure" appot az A6100-as gépünkre a PlayMemories segítségével. A fényképezőt csatlakoztattam a pc-hez, de a Verify connection-nél Chrome oldalon megakad a folyamat. Olvastam redditten olyat, hogy már nem támogatják az "újabb" gépeket ilyen programokkal. Igaz ez, vagy csak én csinálok valamit rosszul? Előre is köszi a választ.

(#36209) kovsol válasza adrian14 (#36208) üzenetére


kovsol
titán

A6000/6300/6500 -ra tudsz rakni appokat. A6100/6400/6600 -ra már nem.

May the Force be with you!

(#36210) Foglalt név válasza deny330 (#36207) üzenetére


Foglalt név
addikt

Nekem volt ilyenem az A5100-al. Volt vagy -5 fok. Aztán pár hét után vége lett a zárnak teljesen. Próbáltam a mechanizmust és a motort is kicserélni, egyik sem segített, 1 expo után újra jön a hiba :(
Remélem nálad csak alkalmi volt a jelenség!

(#36211) deny330 válasza Foglalt név (#36210) üzenetére


deny330
aktív tag

Egyszer előjött nyáron is, lehetett vagy 28-30 fok árnyékban, akkor teljesen tanácstalanul álltam a dolog előtt. Akksi csere után jó volt, akkor elkönyveltem annak, hogy az akksi döglődik. 2021 elején január-február körül is voltam kint sokat fotózni, akkor emlékeim szerint nem csinálta.
Őszintén szólva nem tudom, de ha a zár csere megoldaná ezt a hibát, akkor hajlandó lennék kifizetni. Elég bosszantó, hogy a negyed annyiba kerülő analóg gépemnek kutya baja nem volt több órán keresztül, ez pedig fél óra után ilyen hibákat produkál.

(#36212) Márton válasza Foglalt név (#36210) üzenetére


Márton
nagyúr

Na hallod, épp ma halt be az egyik 5100-am. Az igaz, hogy déltől 2-ig a kocsiban volt (1C), de utána bent videóztam vele úgy 10 percet minden gond nélkül, majd gondoltam lövök néhány fotót is, erre a 6. után azt mondja: Camera error. Turn power off then on.
Ami hülyeség, mert semmit nem csinál a power off-ra, még ez a felirat sem tűnik el. Csak az akku kivét segít. Obit levéve sajna nem látom a szenzort, vagyis a redőny le van engedve, valamiért nem megy fel. Exposzáma: 56.757.
Akkor ennyi? Vége a zárnak? Persze már nem garis :( Mibe fog fájni? Itthoni megoldás nincs rá? :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36213) Taci válasza Márton (#36212) üzenetére


Taci
addikt

Ezek mit jelentenek? Nem lehet/szabad egy bizonyos hőmérséklet alatt használni a gépet? Milyen vázakat érint? (Most ugye két 5100-as volt említve.) Ha olyasmi, ami a korábbi szériáknál jött elő (mint a melegedés miatt felvétel-limit), akkor későbbi szériáknál már ezt is javították?

Sosem hallottam még erről. De biztosan van itt olyan, aki tudja a részleteket, okokat.
Vannak "ajánlások" hideg időben (fagypont alatt pl.) való fotózáshoz? (Váztól függetlenül.)
Kíváncsi lennék.

(#36214) deny330 válasza Taci (#36213) üzenetére


deny330
aktív tag

Amit én olvastam még régebben erről (aztán majd vagy megcáfolják, vagy igazolják az tájékozottabbak), hogy bizonyos hőmérséklet alatt a zár nem képes lefutni a finom mechanikája végett, és emiatt beakadhat / dobhatja ezt a camera error hibát. A másik variáció, amit még olvastam (ezt talán Sony FB csoportban), hogy az akksik bizonyos (hidegben) eltöltött idő után nem képesek hirtelen akkora "áramot" leadni (bocs a bugyuta fogalmazásért), ami a zárnak kellene lefutáskor, emiatt előfordulhat, hogy hibásan fut le, és szintén camera error hibát dob.
Ami nekem ebből tapasztalat, hogy haverom közel ~4 éves A7R gépe nagyjából ~50.000 expo után még mindig nem produkált ilyet a kínai, utángyártott aksikkal (pedig ő is használja bőven hidegben), míg az én A7II-es gépem (~28.3k expoval) a vadiúj Duracell akksival ma többször is generálta ezt a hibát fél-háromnegyed óra -3/-4 fokban töltött idő után. A nyáron történt eset annyiban volt más, hogy az akkor már igen-igen haldokló Jupio akksival történt, majd kicserélve ismét hibátlanul működött még több órát.

[ Szerkesztve ]

(#36215) Márton válasza Taci (#36213) üzenetére


Márton
nagyúr

Sajna nekem is csak újabb kérdéseim vannak, pl. hogy melyik szervízt javasoljátok?
És ha volt már vkinek ilyen gondja, mibe fájt?

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36216) Foglalt név válasza Márton (#36212) üzenetére


Foglalt név
addikt

Nekem 100e expo volt a gépben, mikor történt. Ahogy írtad, csak az akksi kivétele tünteti el az üzenetet, a redőny lent marad, nem húzza vissza.
Hála az égnek a cseréhez kb. az utolsó csavart is ki kell szedni a gépből, rutinnal is jó fél órás mutatvány. (A redőny a ház és a szenzor közé van rögzítve, így ez az utolsó elem, amihez hozzáférsz.)
NEM JAVASLOM!, de nagyon finoman fel lehet emelni a redőnyt, ha ezután kapcsolod be, akkor elvileg csinál 1 az az 1 képet, mert után ismét nem tudja felemelni, így rögtön visszajön a hiba. Ali-ról rendeltem zárat, semmi változás, majd motort, ugyanaz.
Az egész nem agysebészet, egy előfeszített ollós mechanizmus zárja a függönyt, felső állásban egy retesz tartja meg. Ide egy emelőmechanizmus viszi fel, amit egy nagy áttételen hajtott motor működtet. Ahogy beszélünk róla, azt hiszem azért nem tudtam megjavítani, mert nem ez a baj.
Sokkal inkább a tápellátással lehet baj. Többszöri szétszedés után a kábelhiba jellegű sérülést kizárnám, inkább az lehet, hogy "szélsőséges" körülmények között túl nagy a motor indítóárama amitől valami átég(lehet a vezérlő IC?). Valamikor erőt veszek magamon, szétkapom, megpróbálom meghajtani kívülről, hogy valóban ez-e a gond.

(#36217) Márton válasza Foglalt név (#36216) üzenetére


Márton
nagyúr

köszi
hát akkor kérek egy hivatalos árajánlatot

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36218) hemaka válasza Foglalt név (#36216) üzenetére


hemaka
nagyúr

Valószínűleg nem tesz az alaplapnak jót, hogy azon keresztül veszi fel az áramot és tölti az akkut, ez már régebben is probléma volt a Sony-nál, úgy látszik mai napig nem sikerült nekik megoldani.
Mert az hogy hideg van nem hinném, hogy probléma lenne -20 fokokban is vígan fotóztam már DSLR-rel, ami ráadásul nem is volt "időjárásálló".

[ Szerkesztve ]

(#36219) Ijk


Ijk
nagyúr

M42 adapterből érdemes Novoflexet venni, vagy teljesen jó valami olcsóbb is?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#36220) deny330 válasza Ijk (#36219) üzenetére


deny330
aktív tag

A sima fotga is tökéletes.

(#36221) Ijk válasza deny330 (#36220) üzenetére


Ijk
nagyúr

Pont azt rendeltem.
Más, mivel szoktátok tömöríteni a videókat ami kiesik a gépből?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#36222) vond válasza Ijk (#36221) üzenetére


vond
MODERÁTOR

FFmpeg-gel. ;] Registry fájlok segítségével beraktam Windows Context menübe a parancsokat, így egy jobb egérgomb a kiválasztott fájl(ok)on, és már megy is a kívánt transzkódolás, vagy egyéb folyamat.

Amúgy nálam CRF20-as x264 az általános archív formátum, 320 Kbps AAC hanggal.

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#36223) qnadam válasza Ijk (#36221) üzenetére


qnadam
veterán

handbrake-kel (ami belül x264). vagy ha többet, akkor vidcoderrel (ami meg egy handbrake fork).

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#36224) AeSDé Team válasza vond (#36222) üzenetére


AeSDé Team
őstag

Általában milyen paramétereket használsz egy Sony-s 4k videó tömörítéséhez?
Áhh, közben beleszerkesztetted. Köszi!

Hogy hogy nem x265-os (HEVC) kodekkel tömörítitek a videókat?

[ Szerkesztve ]

(#36225) qnadam válasza AeSDé Team (#36224) üzenetére


qnadam
veterán

handbrake tud azt is. egyébként azért, mert a h264 az, amiről szinte biztosan tudom, hogy ügyféloldalon nem lesz gond a lejátszásával. a nyersanyagokat meg elteszem ahogy vannak, de leginkább x idő után törlöm.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#36226) vond válasza AeSDé Team (#36224) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Egyrészt azért, amit qnadam is írt, másrészt a dekódolása is nehezebb egyelőre az x265-nek (ha esetleg mégis hozzá kellene nyúlni később, nem csak lejátszani).

Egyelőre nincs annyi anyagom, hogy emiatt tárhely gondokkal küszködnék, pedig mindent elteszek 3-4 példányban, amiből egy offline vagy felhő.

A képek stílusától, tartalmától függ, de a CRF20-as x264 jellemzően harmadolja az A7III és G9 nyers felvételeim méretét. Pixel peep-elve persze ki lehet szúrni a különbséget, de közel ugyanolyan a képminőség így is. Nálam ez lett az arany középút pár éve a méret és a minőség tekintetében.

Amíg fut egy-egy projekt, addig természetesen az eredeti fájlokkal dolgozom.

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#36227) Turion válasza Ijk (#36219) üzenetére


Turion
csendes tag

Szia!
Mint több adaptert megjárt A7II tulaj, azt kell mondjam, hogy nem érdemes gagyi adaptert venni. Volt Fotga és volt K&F Concept is (az olcsóbb kiadás).
A Fotgával az volt a baj, hogy perem nélküli, így csak A/M kapcsolós obi működik rajta. (nem nyomja be semmi a blende-ugrasztó pöcköt) Továbbá nem fényelnyelő a belső fele, bizonyos szögekben becsillanást okoz, ami fehér befénylésként jelentkezik.
Az olcsóbbig K&F-el az volt a gond, hogy szintén rossz a belső kezelése, fényes zománc van belül. Továbbá bár peremes, a Takumarok indikátor pöcke megszorulhat vele.
Gondolom a K&F felfigyelt a visszajelzésre, mert 2020-ban kiadtak egy frissített szériát, ami még külső dizájnjában is passzol az A7 szériához. Ennek precízebb a kialakítása, peremes, tehát benyomja a blendeugrasztó pöcköt, nem akad meg benne a Takumarok indikátora és a belseje is full matt, nem okoz becsillanásokat. Nagyon meg vagyok vele elégedve. A saját weboldalukon megtalálni a shopjukban.

[ Szerkesztve ]

~ Önjelölt hobbifotós ~

(#36228) nozs23


nozs23
addikt

A7C ZV-E10 kapott video animal Eye AF-t es USB streaminget fw frissitessel.

(#36229) Ijk válasza Turion (#36227) üzenetére


Ijk
nagyúr

Erre gondoltál?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#36230) Foglalt név válasza nozs23 (#36228) üzenetére


Foglalt név
addikt

A7C
ZV-E10
Köszi az infót!

(#36231) Márton


Márton
nagyúr

Szemezek ezzel a ZV-E10-vel, mert 90%-ban videózom.
Ez már nem melegszik túl? Van 30p limit?
A gyro stabi jól hangzik, de sok időt vesz igénybe. Vajon miért nem tudja realtime, úgy mint egy gopro/osmo? Fw. frissítéssel várható vagy kizárt, mert nincs benne hozzávaló chip?
:U
Lowlight videó esetén jobb már a szenzora mint az 5100-nak vagy ua? E-zár van fotó esetén?

Egyáltalán használ már ilyen kamot valaki innen? :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36232) PNP válasza Márton (#36231) üzenetére


PNP
őstag

Én igen. 30p limit nincs, és nem melegszik túl (legalábbis 1+ óra 4K szobahőmérsékleten nem jelentett gondot, persze temp high-ra állítva). Realtime gyro-t sose fogja tudni.
Lowlight videóban elvileg nem lehetne túl nagy különbség, de eszerint: [link] még az A6400-hoz képest is jobb, időnként lényegesen.
Mechanikus zárat ki lehet kapcsolni fotó esetén.

Mark Bennett és DB Vares youtube csatornáit érdemes nézni a témában, ők ketten értelmesen állnak hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#36233) Márton válasza PNP (#36232) üzenetére


Márton
nagyúr

Köszi, éppen Mark Bennett-tet fogyasztom :)
Na, szupi, hogy van e-shutter fotónál. Mivel panorámázok is, ott meg sorozatban mennek fotók, szegény A5100 nem húzta sokáig (50k).

A 1080/50p-je hasonló élességű lehet mint 5100?

köszi a linket :R

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36234) Márton válasza Márton (#36233) üzenetére


Márton
nagyúr

Ajjaj, még sietnem is kell a döntéssel..

Az nem állítható ezeken a gépeken, hogy fotó ill. videó módban különböző iso beállításokat használjon? Fotóban 400 fölé nem megyek, videóban 1600 a maxom. De ha egy események videózok, ám néha kéne lőni fotót is, állandóan matathatok a menüben, merthogy a dedikált gombok az iso-ra elfogytak :DDD

Na és akkor NTSC módban mindig jön a felirat az E10-nél, vagy csak akkucsere után?
:R

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36235) PNP válasza Márton (#36234) üzenetére


PNP
őstag

És már az e-infinity se a régi, én még szállítással együtt 230 ezerért vettem.
Ha jól emlékszem, nálam első használatnál kellett átállítani PAL-ra, azóta nem szólt, akkucserénél sem.

(#36236) Márton válasza PNP (#36235) üzenetére


Márton
nagyúr

De akkor az nem PAL modell? :U

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36237) PNP válasza Márton (#36236) üzenetére


PNP
őstag

NTSC, de semmi jelentősége. Magyar menü nincs benne szerencsére. :D

[ Szerkesztve ]

(#36238) Márton válasza PNP (#36237) üzenetére


Márton
nagyúr

Azért kérdem, mert ha PAL modell, akkor nyilván nem szól minden indításnál ha PAL-ra van állítva :DDD

Na, akkor a lényeg, hogy elégedett vagy vele és az 5100 után nagy előrelépés lesz.
A kisvaku mondjuk hiányozni fog, de lesz vagy 20 dolog, ami előny!

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36239) PNP válasza Márton (#36238) üzenetére


PNP
őstag

Engem a kereső hiánya zavar néha (nem is a fényviszonyok miatt - bár nyáron még értelemszerűen nem használtam -, csak van amikor nem szeretem, ha nézik, mit veszek fel :) )

Én jobban szeretem, mint az A6400-at. Ki/be kapcsoló, módváltó gomb (tárcsa helyett), rec gomb szerintem mind jobb, mint a korábbi APS-C vázaknál. Expogomb körüli zoom viszont idegesítően érzékeny, és ki se lehet kapcsolni. AF nagyon jó, a testreszabhatósága is, és már a kutyám szemét is trackeli videó alatt.
Rivjúkban nem említik, de az LCD oldalaránya eltér a korábbiaktól, ez fotónál kicsit nagyobb, videó alatt kicsit kisebb élőképet jelent.
Catalyst Browse stabilizálás elképesztően jó, de kell neki az 1/200, illetve gyors gépen is lassú folyamat, ráadásul nincs batch process. (És sok videó ramot igényel, nekem laptopon egy régebbi verziót kellett telepítenem, a 2019.2.2 utániakkal gond lehet)

A7III után először vagyok lelkes kamera miatt, pedig kb. közmegvetésnek örvend :U
A6400-hoz képest is érezhetően kisebb/könnyebb. Sigma 18-50/2.8-cal együtt is könnyebb, mint a csupasz A7III váz.

(#36240) Márton válasza PNP (#36239) üzenetére


Márton
nagyúr

Én már megszoktam az évek alatt, hogy nincs keresőm, sunny weather és kész :)
Cserébe lesz vakupapucs, ami eddig nem volt.
Batch remélem előbb-utóbb lesz, az nem a kamerán múlik ugye.
Jól hangzik ez az usb streaming is, de ha csak 720p, akkor maradok a hdmi stickemnél :DDD

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#36241) Turion válasza Ijk (#36229) üzenetére


Turion
csendes tag

Igen, arra. Jóféle.

~ Önjelölt hobbifotós ~

(#36242) Primary92


Primary92
senior tag

Olcsó mikrofon témában mit javasoltok?

Egyszerű családi felvételekhez keresek mikrofont, amivel kisebb lesz a tapi és az AF zaj. Nagy minőségi igény nincs, használt is szóbajöhet. Használtat hol érdemes keresni?

(#36243) vond válasza Primary92 (#36242) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Boya BY-MM1 például.

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#36244) csacsi77 válasza vond (#36243) üzenetére


csacsi77
senior tag

Én innen vettem, egy másik mikrofont. Itt volt a legolcsóbb.

Öreg fater megoldja!!!!

(#36245) Primary92 válasza vond (#36243) üzenetére


Primary92
senior tag

Sztereoval nem érdemes foglalkozni, vagy nem játszik kispénzből?

(#36246) vihartigris


vihartigris
őstag

(#36247) qnadam


qnadam
veterán

tamron 28-75 vs 28-75 g2 vs sony 24-70

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#36248) Ixion77 válasza qnadam (#36247) üzenetére


Ixion77
őstag

Azoknak akiknek nincs kedve végignézni, összefoglalom a "meglepő" végeredményt:

A GM a legjobb, de drága.
A G2 jobb mint a G1.
A használt olcsóbb mint az új.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#36249) Bullitz válasza Ixion77 (#36248) üzenetére


Bullitz
aktív tag

:DDD made my day.

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#36250) Foglalt név válasza Ixion77 (#36248) üzenetére


Foglalt név
addikt

Én a "fém a minőség" klisénél hagytam fel a pörgetéssel :U Most már biztos vagyok benne, hogy semmit nem hagytam ki :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.