Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2601) tailor válasza fattyu (#2600) üzenetére


tailor
őstag

Azért 16 mm vs. 35 mm között igen nagy a látószögbeli különbség, és mivel neki tájkép fotózásra kell, ahol általában 5,6 - 8-as rekesszel fotóz az ember (mert ott rajzol a legjobban az obi), már nincs olyan egetverően nagy különbség a két obi közt. Ráadásul a zoomnál ott van pluszban 34 mm-nyi rugalmasság :U. Túrázásnál szerintem pont ez a lényeg.

#2602: Akkor jön majd a képbe a Zeiss 16-70/4 ;] Zeiss és a kis méret....bah! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2602) fattyu válasza tailor (#2601) üzenetére


fattyu
veterán

igen ez a másik oldala.

viszont ha kényes a minőségre és emellé még a kis méret is kardinális, akkor valahol kompromisszumot kell kötni.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#2603) Bogyó bá' válasza fattyu (#2600) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A nagybetűs igazi "fotózásról" már majdnem 2 éve lemondtam, abbahagytam, tavaly a fotóklubból is kiléptem. Belefásultam, ráuntam, mindegy, hogy nevezzük. Csak a motoros / túrázós emlékeimet szeretném megörökíteni, de vállalható minőségben és nagyon olcsón.

Ha a meglévő DSLR cuccomat kb. 250k HUF-ért el bírom adni (van L-es kistele, nagy Manfrotto állvány is közte) és most 100k-ért meg lesz ez a kis gép, akkor marad 150k-m motorozásra, meg a jövő évre tervezett erdélyi túrámra. Most ebbe vagyok bele szerelmesedve, pénzem meg egy fillér sincsen sajnos... ...nem hiszem, hogy annyira rossz döntést hoztam az én szempontomból.

(#2602) fattyu: a kompromisszumot a pénztárcám köti! ;]

(#2604) Parci: én is így gondolom. 20k pluszt meg bőven megér az igazi nagylátószög, a képstabi és a felhajtható kijelző a kis Samsunghoz képest.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2604) Parci válasza Bogyó bá' (#2603) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

figyu, 100-ért szerintem ez egy nagyon korrekt vétel. igazán nem szívem csücske a nex rendszer a sony hülyébbnél hülyébb döntései miatt, de ez egy nagyon korrekt ajánlat.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2605) konyi79 válasza Bogyó bá' (#2599) üzenetére


konyi79
addikt

Bármelyik kitzoom bőven alakalmas mind tájhoz, mind eseményhez. Nem hinném rosszabb erre bármelyik felsorolt kombó a 30d+kit-nél. Szóval nem tudom milyen összeállításodhoz mérten látod ennyire rossznak. Ha jobbat akarsz tényleg nem marad más, mint a fixek vagy a 16-70 felé mozdulni. Persze úgy már nem ennyi...

(#2606) konigjanos válasza Bogyó bá' (#2603) üzenetére


konigjanos
senior tag

Szia!
Minden felvetésedre egyben leírnám a saját véleményem:
Idén ugyan így, 0 Ft befektetéssel cseréltem a komplett dslr rendszerem nex-5r-re. Azt is ki lehet fogni néha nagyon jó árban, pld a barátom vett a médiában kerek 100 ezerért, 3 db volt akcióban...
Én az Olympus E-520-t cseréltem le, volt rajta egy 2.8 fényerejű, nagyon minőségi obi, az egészet állvánnyal, pótakuval, szűrőkkel, mindennel adtam el 155 ezerért, pont annyi volt a sony. A magason is használható iso,(3200-on még jó) meg a tuti szenzor miatt azóta sincs igényem állványra, rendszervakura. Nagyon nem bántam meg, azóta mindenütt velem van. Az obira reagálva: vedd nyugodtan a 16-50-el, mert azt szőrben el tudod cserélni a 18-55-re, fordítva nem igaz...
képeket meg inkább itt nézz: http://www.flickr.com/search/?q=Sony+NEX-3N

[ Szerkesztve ]

(#2607) b.vr válasza b.vr (#2580) üzenetére


b.vr
őstag

Újabb információmorzsa:

(SR5) A7 has on sensor PDAF while A7r has not (but comes without AA filter)

Persze a pdaf-nek ugye akkor lenne igazán értelme ha _lenne_ komoly natív objektív-park... ha manuális üvegekkel "szegény ember leicája"-ként fogjuk fel (mint arról pár hónapja beszéltünk) akkor ez nem túl érdekes.

Egy kérdés, merthogy Leicát még csak kézbe sem fogtam sosem. Szóval legutóbb pl. Steve Huff írt _szándékoltan_ "crazy comparsion-t különféle mirrorless rendszerekről, és ott használhatóságra, használati élményre (ismét) kiemelkedőnek írta a Leicát. Namost az a kérdésem, aki használt már ilyet (is), és most direkt _nem_ autofokuszos rendszerrel összevetve mert nem ez a kérdés, hanem arra lennék kiváncsi hogy egy rangefindert (most ha megpróbáljuk levenni róla a szubjektív lelkesedést, amennyiben ezt leheteséges) mennyire tudja majd _manuál_ üvegekkel megközeltínei használhatóságban majd ez a Sony (focus peaking, stb)? Mert ha nemnagyon, és itt a lényeg ugye a fényerős manuál üvegeknél lesz, ahol a dof szűk (pl egy portrénál döntő többségben zavaró, ha nem pont a közelebbi szemen van a fókusz), szóval ha nemnagyon (sebességben, pontosságban, használhatóságban), akkor eléggé bukik ez a "szegény ember Leicája" elképzelés...

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2608) b.vr válasza b.vr (#2607) üzenetére


b.vr
őstag

folytatás (csak közben lejárt a szerkesztési idő)

szóval eléggé bukik ez az elképzelés és marad annyi, hogy a natív objektívpark milyen szűk lesz még nagyon sokáig (mind önmagában véve, de ha relatíve mellé tesszük a canon/nikon rendszerek objektívparját, akkor meg pláne)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2609) tailor válasza b.vr (#2608) üzenetére


tailor
őstag

A Canikon AF rendszerek 20 éve piacon vannak, a FF E-bajonett meg most kerül kiadásra. Szóval összevetni a kettőt, majd "panaszkodni", hogy nem elég nagy a natív obipark eléggé valóságtól elrugaszkodott dolog :U
Kezdetnek ez a négy üveg nem lesz azért olyan rossz, indulásnak: 24-70mm Zeiss FE; 28-70mm Sony G FE f/4.0; 35mm f/2.8 Zeiss FE; 55mm f/1.8 Zeiss FE (és talán még egy 85/1.8 is).

[ Szerkesztve ]

(#2610) b.vr válasza tailor (#2609) üzenetére


b.vr
őstag

Szerintem nem olvastad el elég figyelmesen amit írtam, így félreértetted. Kimaradt a _feltétel, amiért azt írom "mert HA nemnagyon (...), akkor (...) Én ugyanis a _leicá_val hasonlítottam össze, sőt, valójában személyes tapasztalat híjján össze sem hasonlítottam, hanem felvetettem egy _kérdést_
Amúgy erre a korábbi beszélgetésre utaltam: lenan:: "forditsunk a dolgon: a FF szegmensben a leica mellett egy ahhoz képest iszonyat olcsó terméket a régi manuál obik mellett af-es obikra is alapozni, és bármilyen objektívvel jó élességállítást biztosítani minimum nyerőnek tűnik. :-)"
És érdemes ott korábbra is visszaolvasni.
Annyiból jobb a helyzet, hogy akkor még 2000 eurós árról volt szó, most ha minden igaz lesz ennél olcsóbb is. De az EU-ban még ezzel is a D600 fölé fog kerülni.
Tehát az egész úgy merül fel, hogy ez ugye nem légüres térbe érkezik, hanem ha valaki ennyi pénzt szán FF rendszerre akkor körülnéz, és ha azt látja hogy párszáz euróval többet kell fizetnie a vázért, a natív objektívválaszték szegényes (ár/értékről még info hiányában egyelőre nem tudunk beszélni) - na innentől valami komoly pluszt kellene nyújtani hogy megérje e mellett dönteni. Itt jönnek képbe a manuális üvegek és a "szegény ember Leicája" koncepció - és a kérdés hogy ez vajon megáll-e.

Amúgy meg szó sincs "panaszkodásról" (ezt nem is tudom honnan vetted), csak én pl. pont a fentebb már vázolt helyzetben vagyok, kb. fél év távlatában bizonyos célokra FF rendszert is nézek magamnak. És számításba veszem a NEX-et is, ha érdemes - és pont ehhez kapcsolódott a kérdésem.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2611) tailor válasza b.vr (#2610) üzenetére


tailor
őstag

Bocs, tényleg nem úgy értelmeztem az írásod, mint ahogy arra válaszoltam :) Az árral kapcsolatban jók az előrejelzések - persze a tutit majd a bejelentés után tudjuk meg, de állítólag az összes jelenlegi FF modellnél olcsóbb lesz a 24MP-es verzió. Ami egy igen okos döntés lenne a Sony részéről, mert az árral nagyon sok embert be lehet cserkészni.
A focus peakinges manuál "üvegezés" terén szerintem nagyobb durranásra, mint amit a jelenlegi vázak is tudnak, nem nagyon számíthatunk - legalábbis a peaking azt fogja tudni, amit már ma is tud. Személy szerint én jobban szeretem a "belenagyítós módszert" használni, mert a peaking sok esetben nem ad tűéles végeredményt (vagyis nem ott lesz pontosan éles, ahova szánom); illetve általában kombinálni szoktam e kettőt. Manuális fókuszálásnál én speciel a törőékes mattüveggel sokkalta gyorsabban és pontosabban állítok élesre, mint a NEX-szel. Leicát én sem használtam még, de a működési elve alapján nekem az is gyorsabbnak tűnik e téren, mint a peaking-belenagyítás. :U

(#2612) bogyo112: Bele bizony, mégpedig két lépcsőben (7x, 14x). DMF-nél is bele tudsz, amikor is AF után kézzel tudsz igazítani a fókuszon.

[ Szerkesztve ]

(#2612) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Urak! NEX-3NL-nél, ha manuálisan szeretnék élességet állítani, akkor felvételkor bele tudok nagyítani az "élőképbe"?

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2613) fattyu válasza Bogyó bá' (#2612) üzenetére


fattyu
veterán

igen. Alap.

nemtom fejből. az touch screenes? ha nem akkor gondold át és vegyél olyat. Semmi de semmi értelme a touch screenek. parasztvakítás az egész. Pontosan a manul üveg és a belenagyítást kivéve... ugyanis semmi nem eccerűbb mint ráböksz a képre oda ahova akarsz és azt kidobja nagyítva azonnal...

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#2614) b.vr válasza tailor (#2611) üzenetére


b.vr
őstag

Semmi gond, a lényeg hogy tisztázódott :)

Amúgy hogy az összes jelenlegi FF modellnél olcsóbb lesz azért az még nem biztos, mert amikor linkeltem ott az USA-áraknál ez meglesz, de ha a Sonynál USD==EUR (márpedig a hírben ez volt, tehát az EU-ban ez 1600-1700 EUR-t jelent) akkor ezzel szemben a D600 "csak" 1500 EUR (és mint írtam ha kijön hamarosan a D610, amiben minimális a változtatás, sokkal inkább egy PR-akcióról van szó, szóval ez valószínűleg lök majd még egyet lefelé a D600 árazásán)

Hát ha a fókusz-peaking nem jelent előrelépést a belenagyítóshoz képest, akkor az számomra nem lesz pálya (persze "játszadozni" jó lenne, de ahhoz egy kicsit drága) Akkor engem két natív objektív fog érdekelni, az 50 (55) 1.8 és a 85 1.8, kérdés lesz az optikai minőség és az ár. Persze ha az áruk horror (mittomén közelítenek a Nikon prémium módon árazott 1.4eseihez), akkor részemről ez a dolog felejtős.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2615) lenan válasza b.vr (#2607) üzenetére


lenan
aktív tag

A leica távmérője tényleg elég jó, főleg nagylátószögnél és a nem túl sok fénynél is nagyon pontos tud lenni. Néha azért bizonyos felületeken jól félremegy a fókusz nekem, figyelni kellene olyankor,és elfordítani a gépet.
Én ricoh GXR-t használok fokuszpikinggel, azért az is nagyon jól használható, de én többször tévedek 35, 50 mm-nél vagy sötétebben azért mint a távmérővel, és nem annyira halálpontos. (nekem) Hosszabb pl ekv 90-nél viszont már pontosabb tud lenni, a fölött a leica már nem is használható.
Szerintem egy jól megcsinált belenagyítás és fokuszpiking nagyon-nagyon jó tud lenni ha könnyen ide-oda kapcsolgatható, belenagyítható ill. visszaugrasztható, és ez a rész mondjuk a ricoh-on prímán meg van oldva, iszonyú jó a fekete-fehér piking része.

(#2616) jjeahh válasza Bogyó bá' (#2612) üzenetére


jjeahh
nagyúr

bele, de van peaking is

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2617) sebgutkopf válasza rumos14 (#2596) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Talán nem is az a kérdés, hogy egyszer lesz-e, hanem az, hogy mikor?

(#2618) sebgutkopf válasza rumos14 (#2598) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A hordózást nem is tartottam komoly hibának a 16-50-nél, szerintem annak a vignettálás az igazi gyengéje. Ezeknél a nex obiknál a torzítás csak annyiból aggályos, hogy a széleken nincs annyi tartalék élesség szempontjából bennük, mint az mft obik esetében, amit a szoftveres korrekció megehet és még mindig jó a kép és eleve azzal van kalkulálva a látószög.
Egyébként én raw előhívásnál tipikusan az vagyok, aki a torzítás korrekciót 0-ra állítom (annyira szerintem nem zavaró) és csak a vignettálást korrigálom, de azt is csak részlegesen úgy 1/3 FÉ-t mindig benne hagyok.

(#2619) rumos14 válasza sebgutkopf (#2618) üzenetére


rumos14
nagyúr

a hordózás és a vinyetta együtt jár, azaz ha javítod a hordót, automatice kiszorulnak a sötét képsarkok is. korrigálatlanul annyira sötétek, hogy az már tényleg nagyon zavaró. továbbá meglehetősen extrém hirtelen a sötétedés, ha csak azt akarod javítani (a hordózást meghagyva), nem igazán lehet szépen eltüntetni. a hordó korr. miatti felbontásveszteség miatt én nem aggódnék, nem látványos, nem rontja a kép értékét.
a látószög korrigálva van megadva, akár csak a m43 obiknál.

(#2620) sebgutkopf válasza rumos14 (#2619) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Akkor jól értem, hogy eleve az a rész vignettál, ami amúgy se marad a képen. Így elhiszem, hogy nem vészes.

(#2621) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Na még egyszer: segítsetek dönteni:

1., Sony NEX 3-NL MM-ből 100k-ért - 10eFT ajándékkupon, ami ugye így 90k-ra jön ki, de ezt el is kell baßni, mert máshogy nem tudom érvényesíteni, vagy
2., Samsung NX1000 + 20-50 obi Edigitalból 80k-ért, amiből most az akciójukban még lejön 12k HUF (-15%): 68k a végösszeg, házhoz szállítással együtt is.

Szerintetek bevállalható kompromisszum a Samsung? (Nem felhajtható az LCD-je, kevesebbet bír az akku, nincs valódi nagylátószög, nincs képstabi, és a tesztek szerint jóval gyöngébb videófelvétel. Szerintem a fotói is gyöngébbek (hamarabb zajosodik), bár ebben nem vagyok annyira biztos... A Samsungban nincs vaku, de azt külön adják hozzá (pakolgatni kell, nem biztos, hogy kéznél van az embernél...)

Vélemény? Samsungnak milyen előnye van a Sony-hoz képest ? (csak a manuális zoomgyűrűt, meg ai iFn gombot találtam):F :Y :R

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2622) rumos14 válasza Bogyó bá' (#2621) üzenetére


rumos14
nagyúr

sztem a kérdésedben ott a válasz...

(#2623) Parci válasza Bogyó bá' (#2621) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a samsungnak szerintem jobb a menürendszere, nekem a szenzorával sem lenne bajom (ahogy a sony-éval sem, talán a sony picit jobb, a samsung viszont szintén baromi jó. alap érzékenységen lehet, hogy a samsung a jobb).

de amúgy azt vedd, ami kézbevéve és állítgatva jobban tetszik, sokkal többet számít, mint bármi más.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#2624) tailor válasza rumos14 (#2622) üzenetére


tailor
őstag

+1... :U

#2625 konyi79 Azért itt sem mindenki megátalkodott szemellenzős :) De ha csak azokat a hátrányokat nézzük, amiket felsorolt a Samu ellen - nos azok valljuk be, eléggé húsbavágóak...

[ Szerkesztve ]

(#2625) konyi79 válasza Bogyó bá' (#2621) üzenetére


konyi79
addikt

Szerinted Nex topikban mit hallasz majd? Vedd a samut? :P

Komolyra fordítva a nex 16-os szenzora nagyon jó, nem fogsz benne csalódni. És bármennyire is nyögősen indult meg sokat szidták elején, én egy kicsit többet látok ebben a rendszerben, mind a koreaiban. Ha később mégis visszatérsz a fotós életbe, ez is számíthat. :K

(#2626) Bogyó bá' válasza konyi79 (#2625) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Köszi mindenkinek!
Úgy tűnik, akkor tényleg a Sony-t kell vennem (főleg a nagylátó és a képstabi miatt), csak hirtelen úgy gondoltam, hogy esetleg a Samu is jó kompromisszum lehet, a másik árának - most akcióban - 2/3-áért.

Bár valószínűleg később meg megbánnám a döntést, így inkább rászánom azt a plusz pénzt. :R

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2627) jjeahh válasza Bogyó bá' (#2621) üzenetére


jjeahh
nagyúr

hogy összezavarjalak egy kicsit: mft vonalon nem néztél szét? vagy nem érdekel alapból a dolog? az új árak nem tudom most hogy mozognak, de a kisebb szenzor ellenére is dinamika-zajban kb ott lehetnek a gyengébb modellek is, mint a samu gondolom, a pana lapka valszeg picivel jobb, vagy kb ugyanazt nyújtja, a sony mft szenzorok meg kb a nex-3n szintjén lehetnek, max zajban egy hajszállal lemaradnak...csak azért említem, mert ha mégis elkap a hév, belejössz újra a kattogtatásba, mft-re több és jobb minőségű obik vannak. Persze, ha maradsz kitobinál, vagy manuálozni is akarsz majd, akkor a én is a nex-et választanám :K remélem nem kapok a fejemre ezért, nex topikban elszóltam magam :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2628) Bogyó bá' válasza jjeahh (#2627) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Nekem csak egy elfogadható kitobis MILC-re van szükségem, ráadásul nagyon olcsón. Soha nem fog rá más objektív kerülni. A régi DSLR cuccaimat most fogom eladogatni (ha tudom), a komolyabb fotózással legalább másfél éve felhagytam. "Zsebben hordható", tájképezésre alkalmas kis gép kell elsősorban motoros túrázáshoz. A pénz a legkevesebb...

szerk: szerencsére nem tudom, mi az az mft, így nem bírtál összezavarni! :)

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2629) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Na, akkor már csak 1 kérdéssel OFF-olnám szét a topicot: aki ilyen NEX gépet használ, a 16-50 alapobival, az milyen táskát ajánlana hozzá?
Övre fűzhető előnyben, egy pótakkunak meg egy polárszűrőnek kellene még a zsebébe férnie.Előny a minél kisebb, de azért ne cipőkanállal kelljen belenyomorgatni a gépet.

Szerk: eddig ezt találtam, ez tűnik a leginkább elfogadhatónak...

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2630) tailor válasza Bogyó bá' (#2629) üzenetére


tailor
őstag

Ez esetleg?

#2632 fattyu Most olvasom a weboldalukon, hogy "limited avalability" :( Úgy látszik, felhagytak a gyártásával. Kár.

[ Szerkesztve ]

(#2631) jjeahh válasza Bogyó bá' (#2628) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2632) fattyu válasza tailor (#2630) üzenetére


fattyu
veterán

azt néztem én is. sehol sincs raktáron kb. Annak az eggyel nagyobbját a 40xet próbáltam személyesen. csecse. de az nagy azzal a plus alsó zsebbel.
a20x ideális lenne. én végül egy pont passzentos Hama szart vettem amibe a gép pont befér. Pótakksi a nadrág óratartó zsebében elfér kettő. Mást meg én nem viszek.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#2633) Bogyó bá' válasza tailor (#2630) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Kicsit nagynak tűnik, de végülis nem rossz.

(#2631) jjeahh: jajj már, az egy kis érzékelős kompakt... :DDD

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2634) jjeahh válasza Bogyó bá' (#2633) üzenetére


jjeahh
nagyúr

m4/3 már nagy szenzornak számít, és az újabb lapkák már pl az összes aps-c canon szenzort megeszik reggelire, de nekem mindegy... :U egy kis utánnaolvasással nem vesztesz semmit, de nem erőltetem én...főleg, ha amúgyis csak kitobi kéne, később sem bővítesz.

ha már "kis érzékelős kompakt... :DDD " az mft : [link], [link] :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2635) madgie válasza jjeahh (#2634) üzenetére


madgie
titán

Ex-Canonostól mit vársz? Tuti most is a szamszungot veszi meg :))

(#2636) fattyu válasza jjeahh (#2634) üzenetére


fattyu
veterán

de amit árkategóriában kap ujan m43ot az nem lesz sony szenzoros.
Vagyis kissebb és még technológiában is gyengébb lesz mint a nex.

Csak hogy maradjunk már annál ami neki kell

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#2637) Bogyó bá' válasza madgie (#2635) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Legrosszabb az a Nikonos, aki Oly-ról váltott! :DD
Amúgy a Sony NEX 3-at fogom megvenni, már rászántam magamban az árkülönbözetet.
Most éppen egy nagyon kicsi, de normális tatyót keresek hozzá, ami MM-ben vagy Edigitalban kapható. (Sötét vidékről megyek hétvégén Debrecenbe, ott meg ez a 2 bolt lelhető fel munkaidőn kívül).

(#2634) jjeahh: szépen fel van díszítve, mint a karácsonyfa! :) Ha ekkorára van hízlalva, akkor viszont milyen előnye marad a "kis érzékelőnek" ?! :))

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2638) b.vr válasza Bogyó bá' (#2637) üzenetére


b.vr
őstag

"(#2634) jjeahh: szépen fel van díszítve, mint a karácsonyfa! :) Ha ekkorára van hízlalva, akkor viszont milyen előnye marad a "kis érzékelőnek" ?!"

A komoly válasz hogy a magaddal vitt remek minőségű objektív-park kis helyet foglaljon, a még komolyabb válasz meg hogy ezt szerintem ne kezdjétek el/folytassátok, tök fölösleges a negyvenharmadik topicot is szétoffolni sehova sem vezető, egymás mellett elbeszélő véget nem érő vitatkozással (eddig ez volt a tapasztalat, miért lenne ez most másként) - főleg hogy már amúgy is kiválasztottad mit szeretnél.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#2639) muci


muci
tag

Sziasztok. Segitséget kérek : vettem egy 3N-es gépet. A következőket csinálja : 1 expot csinál, utána semmi. Akksi ki, majd vissza, igy megint 1 kép, majd előlről kezdődik minden. Cseréltem akksit is, de semmi változás. Sony üzletben azt a választ kaptam, hogy ez sajnos tipushiba. Sony-nál létezik ez ? :((

(#2640) jjeahh válasza b.vr (#2638) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ja, kiválasztotta, és jó döntés volt, jó kis gép az ;) egy haveromnak is van ilyen masinája, elsőre elképedtem mennyire pici
a képekkel csak mutattam pár példát, hogy mennyire kis szenzoros kompakt is lehet egy mft, ami mondjuk még így is kicsi, ha azt nézed, hogy ezek profi gépek egy belépő dslr méretével (talán még kisebbek), súlyával. amúgy remélem nem leszek bekeretezve, nem vagyok mft fan, legszívesebben nex-6-ot vennék mft obiparkal, fuji vázba csomagolva :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#2641) tailor válasza muci (#2639) üzenetére


tailor
őstag

Mit takar az, hogy "utána semmi" :F Lefagy, megáll? Semmit nem tudsz kezdeni vele? Soha, sehol nem hallottam ilyen "típushibáról", nagy okos lehet, aki ezt mondta :((( Ha ezt csinálja, azonnal szervizbe vele!

(#2642) konyi79 válasza muci (#2639) üzenetére


konyi79
addikt

Sőt, ha most vetted élj gyorsan a 3 napos csere lehetőségével!

(#2643) muci válasza tailor (#2641) üzenetére


muci
tag

Köszi a választ, akkor próbálom érthetővé tenni : bekapcsolom a gépet. Csinálok vele 4-5 felvételt, majd kikapcsolom. Jön a következő motivum, amit lefotózni akarom. Bekapcsolom a gépet és a nagy sötétség fogad. Kiugrasztom az aksit, majd visszateszem és megjön a további lehetőség a fotóra. Tehát kikapcsolás után nem történik semmi, nem kapcsol be. Viszem a szervizbe.

(#2644) tailor válasza muci (#2643) üzenetére


tailor
őstag

Azért majd jelentkezz, hogy mire jutottak a szervizben!

Más: Egy amatőr beszámoló a Zeiss 16-70/4-ről. Fenének nézegetek ilyesmit :O

(#2645) Bogyó bá' válasza tailor (#2644) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha minden jól megy, akkor ma estére én is NEX-3NL tulaj leszek! :K

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#2646) tailor válasza Bogyó bá' (#2645) üzenetére


tailor
őstag

Szuper! :) Szánj majd arra időt, hogy alaposan megismerd a készüléket, a beállításait és kezelését - a Canon után eléggé új lesz.

(#2647) rumos14 válasza tailor (#2644) üzenetére


rumos14
nagyúr

láttam korábban egy hevenyészett összevetést a 18-55 kitobival és ott nem egyértelműen a ZA volt a nyerő. persze a 18-55 sem éppen egy rossz obi. akárhogy is, ennyi pénzért nagyon közel kell lennie a tökéleteshez. én jobban örültem volna egy 16-50/2.8-nak, de a Sony biztos alaposan végiggondolta. egy 16-50/2.8 biztos nagyobb lett volna mint a 16-70, de én 18-200-on edződöm :)
beugrott most, hogy a Pentax-nak van egy 17-70/f4 obija. ahhoz képest jó picike lett a Zeiss 16-70. talán mégis lehetne elfogadható méretű 16-50/2.8-at tervezni NEX-re :U

(#2648) tailor válasza rumos14 (#2647) üzenetére


tailor
őstag

Na, az még érdekes lesz, ha nem döngöli földbe optikailag a kitobit... A fentebb linkelt tesztben is írta a tesztelő, hogy decenteres volt a 16-70-e. Mit szívnak mostanában a Zeissnél?! Lehet, hogy minden mérnökük a 3000 eurós Otus 1.4/55-ön dolgozott, a többit meg kiadták bérmunkába ;]

(#2649) rumos14 válasza tailor (#2648) üzenetére


rumos14
nagyúr

halkan megjegyzem, amikor egyszer összevetettem a SAM 18-55-öt a CZ 16-80-nal, ott sem volt óriási különbség élességre. a Zeiss képe kicsit szebb volt, kontrasztosabb, plasztikusabb.
a SEL 35/1.8-ra is írtak sokan, hogy előfordul decenteres, az enyimé az elkészült képek alapján (nem laborteszteltem...) tökre rendben van. nagyon fincsi kis obi.
na most bejött a FM, hát, nagyon jók a tesztképek, a technikai részletek annyira nem is érdekelnek :)

ja igen, A7/A7r. nagyon kíváncsi vagyok rá. a 28-70/3.5-5.6 kicsit karcsúnak hangzik, de hát méretcsökkentés über alles. ha 2k USD a kit nyitóára, akkor van rá remény, hogy egyszer majd lesz egy ilyenem... nyilván fixekkel lesz az igazi, de a Zeiss logo a 35/2.8-on és 55/1.8-on attól félek, nagyon megnyomja az árakat. vagy meg kell tanulni MF-t használni...

amúgy a bármunkával nem tévedsz, mert ezeknek a Sony ZA lencséknek tudod mennyi közük van a Zeiss céghez :U

(#2650) tailor válasza tailor (#2648) üzenetére


tailor
őstag

Most látom, Kurt Mungerhez megérkezett a tesztpéldány. Kíváncsian várom az írását.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.