Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3851) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Az A6000 tekintetében kivételesen a szenzorra vagyok a legkíváncsibb. Egész pontosan az eddig legszuperebb sony szenzor PD-AF-et ígérik. Kíváncsi vagyok, hogy csak sony mércével lesz szuper, vagy valóban?
Ha itt valami jó af debütálna annak igenis lehet komoly jelentősége a jövőre nézve. Mondjuk tényleg el tudnák hagyni az A mount vázakból a tükröt.
Az újratervezett bayer szűrőt viszont nem igazán értem. Ha bayer, akkor az a mozaikot is definiálja, azon meg mit lehet újratervezni? :F
Mondjuk az se lenne baj, ha a 24MP mellett kevésbé kényeskedne az obikra a szenzor.

Nem mondhatom, hogy rohanni akarnék a boltba, egyszerűen csak kíváncsi vagyok.

(#3852) gabag28


gabag28
tag

Megnéztem élőben is a NEX 5T-t, elsősorban a NEX 3N-hez hasonlítva, próbáltam azokat a funkciókat is megnézni amit írtatok. Ami viszont meglepett, hogy bár több helyen is azt írták ez már egy gyorsabb hibrid AF rendszert kapott, de ezt én valahogy nem érzékeltem. Nekem nem tűnt lényegesen gyorsabbnak az AF mint a 3N esetén. Igaz eléggé korlátozott körülmények között tudtam csak próbálgatni. Vagy ez a hibrid AF rendszer se gyorsabb csak pontosabb?
Viszont érintőképernyős oda fókuszál ahova bökök az nagyon tetszett.
Amiről nem találtam infót, hogy a szenzor is más mint ami a 3N-ben van? Vagy azonos a szenzor, csak a 3N esetén van szoftveresen visszafogva az ISO tartomány?

(#3853) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

jobb af, némi videós cukorka, lehülyített evf. ti örülni fogtok és fejlődésnek hívjátok majd, én facepalmnak, az evf-es kreténkedés ugyanis semmi más, csak szándékos downgrade. nyilván lehet örülni, hogy frissült a szenzor (mikor nem frissült az elmúlt 10+ évben?) és az majd belekerül más vázakba is. de a konkrét gép elég harmatos lett.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3854) jjeahh válasza Parci (#3853) üzenetére


jjeahh
nagyúr

af nem érdekel, menü nem érdekel, a 24 megapixel nekem hátrány, ahogy a vastagabb váz is, rondább lett, valszeg azonos áron is jobban kéne a nex-6 :DDD
sztem ha egyszerűen mostantól alpha néven gyártanák a nex-6-ot, vagy 7-et, változtatás nélkül, kevesebb kritika érné a sony-t, így most sokan csalódottak...ha már vadiúj modell, ráadásul a felső kategóriában, akkor az ember valami nagyon újat, tutit vár...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3855) FEDman válasza Parci (#3853) üzenetére


FEDman
addikt

Számomra külsőre ez magasan minden idők legrondább, legesetlenebb NEX váza. :)
Más részről viszont egyáltalán nem olyan rossz ajánlat ez a Sonytól. Ugyanis ha a kezdeti sokkból magához tér az ember, akkor azért az is feltűnik, hogy tényleg épp teljesen újra gondolja a Sony a termékpalettáját. Ez az A6000 váz például 50$-ral nyit alacsonyabb áron, mint az E-M10-es és 100$-ral a NEX-6-hoz képest.
Innen nézve mindjárt nem is olyan rossz a helyzet, csak valami eszméletlen hülyén csinálja a váltást a Sony. Ha például ezt az egész átrendezést felülről kezdik el egy csúcs APS-C vázzal akkor mindjárt máshogy állnánk hozzá és nem lenne ez a keserű szájíz.

(#3856) Parci válasza FEDman (#3855) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

viszont egy lényeges paraméterben visszalépés a nex-6-hoz képest, így nehéz igazán lelkesnek lenni sajnos

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3857) konyi79


konyi79
addikt

EVF...
Ezt kicsit emészteni kell, én nem ezt vártam. De legalább van, és ha megoldották, ne legyen a képszéleken annyira hisztis a 24MP szenzor, az már jó pont lehet. Ami viszont nekem abszolút nyerő, a sorozathoz tartozó buffer méretét úgy hallom a videó alapján jelentősen megnövelték, amit néha kevésnek éreztem.
Ha árában nézem, nagyjából ez várható volt, nem mindenből a legjobbat rakják bele, 650 $-ba persze nem fér bele az A7 keresője, de akkor legalább ne mondják ez lett a 7-nek is az utóda. Azt az AA szűrőt viszont ennél a felbontásnál nyugodtan elhagyhatták volna, úgyis bele van építve jónéhány E-s obiba. Mekkora király lehetne a 16f2,8 ;]

Talán kicsit körvonalazódik mit csinál a sony, nem akar abba a hibába esni ami a nex6-7 körül történt, azaz a 6 erősen kannibálkodta a 7-et. Most talán próbálják átgondolt lépcsőkbe rendezni a MILC palettát, tehát tuti jönni fog egy APSC váz még e fölé. Bár az 5000 még érdekes ettől, mert a 3-5 azért jól el volt választva, most bedugták a kettő közé. Lehet ott nem lesz más, jövőre meg lesz valamit fejlesztésnek eladni az LCD felbontásának növelésével. El tudom képzelni, most nem áll túl jól a sony, ezért összébbhúzza a palettát.

(#3855) FEDman:
Akkor ezt hasonlóan látjuk...

[ Szerkesztve ]

(#3858) Parci válasza konyi79 (#3857) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

így nézve:
- a 3-as kifutott
- az 5-öst lejjebb tolták fél lépcsővel
- a 6-ost lejjebb tolták fél lépcsővel
és igen, a 7-es utódja lesz tényleg izgalmas. és drága. evvan. még mindig azt mondom, hogy egy használt 6-os frankó áron a legjobb választás (nekem, ha sony-t keresnék).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3859) FEDman válasza Parci (#3856) üzenetére


FEDman
addikt

Jó de olcsóbb is lesz annál. Legyünk korrektek, ezt az A6000-et alacsonyabb kategóriába szánta a Sony. Konkrétan 50$ olcsóbb az E-M10-esnél is, amiben ugye szintén ilyen felbontású EVF van. Innen nézve szerintem ez egy teljesen korrekt ajánlat.

Más kérdés, hogy nehéz nem a NEX-6-hoz hasonlítani..

Ezért is írtam, hogy ezt az átrendezést felülről kellett volna kezdeniük, mondjuk egy penge A9000-es APS-C vázzal és akkor mostanra az A6000 is másképp néznénk. :)

(#3860) konyi79 válasza Parci (#3858) üzenetére


konyi79
addikt

Miután így leírod, megfordult a fejemben, a 7-et is nem-e lentebb tolják fél lépcsővel, nehogy gátolja az A7(r) térnyerését. Igaz az megint marhaság lenne, nem belerakni mindent, ami van a lagnagyobb APSC vázban. Drága lesz tuti, de mindenhol nagyon drága a teteje. Bár nekem egyáltalán nem hiányzik, csak a sony palettájáról, tehát azért is jönni fog az úberdrága NEX ( bocs, ILCE-ILCE-ILCE-mondogatom magamban), mert nincs mköztük 4k. (GH4 válasz)
A 6 remek gép, de a pdaf inkább csak marketing benne, és nem kell sokat várni eltűnjön, főleg ha olcsón kiszórják. Jó utód lehet a 6k, csak ugye a kereső. -bele kell nézni, nincs más...

(#3861) rumos14 válasza jjeahh (#3854) üzenetére


rumos14
nagyúr

650 USD.
ez nagyon nem a felső kategória, hanem a közép kategória alsó szegmense. felső kategória a 2x (kétszer) ennyibe kerülő Fuji XT1 és Oly E-M1.
de akárhogy is, nem igazán tudok lelkesedni a vázért, míg a NEX-6 tényleg egy "na igen, ez az" volt, ez egy "háááát...". persze attól még lehet h vmikor megveszem. érdekes h most csontra u.annyi az USA ára mint az előd NEX-6-é.
ami kérdőjeles, az az AF, ez a "world's fastest" már kicsit bohózat, de ha javítottak a követő AF-en és egyáltalán a rendszer pontosságán, akkor az pozitívum.
ill. érdekel még, hogy mit tud a 24 mpixeles szenzor, mert ha mosogat a széleken, ahogy a NEX-7 tette, semmi értelme.
a keresőért kár. downgrade? WTF :F egyszerűen hülyék, hogy ilyen támadási felületet hagynak. ugyanaz mint az RX10, néztem bele abba, de olyan nagyon mélyreható emlékeim nem voltak. csak az elv idegesít, hogy kijelző meg EVF felbontásban képesek visszalépni. d'oh!

(#3862) rumos14 válasza FEDman (#3855) üzenetére


rumos14
nagyúr

NEX? miféle NEX? ;)
a vastagságot nem értem. pont a Sony? nemár... vajon mi indokolja? remélem nem a váz komolyságát akarták ezzel alátámasztani...
az árazásban igazad van, helyén kell kezelni a dolgokat.

(#3863) FEDman válasza rumos14 (#3862) üzenetére


FEDman
addikt

Írhat felőlem rá bármilyen nevet a Sony, nekem ezek már mindig NEX-ek maradnak.. :DDD

(#3864) rumos14 válasza FEDman (#3863) üzenetére


rumos14
nagyúr

ja, lehetne NEX-6N. vagy felőlem az ábécé bármelyik betűjét mögé rakhatják.

EVF-ről ezt írja az IR:

"However, comparing the two side-by-side, the A6000's EVF is the clear winner as it produces much more accurate colors and easy to discern details. Both cameras' EVFs provide 100% coverage, but the A6000's offers slightly lower magnification at 1.07x versus 1.09x for the NEX-6. Still, the view inside the A6000's EVF is bright and large."

(#3865) Parci válasza konyi79 (#3860) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem a 6 és a 7 között nincsen tér, konkrétan semmi. szóval biztosak lehetünk benne, hogy ha jön utód, akkor az "all in" lesz az aps-c szenzorra. annak úgy értelme is lenne, de persze elegánsabb, ha nem úgy oldják meg, hogy a többi modellt butítják :(((

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3866) konyi79


konyi79
addikt

Ki is került gyorsan a sony oldalára, ami jó hírt találtam a leírásban, bekerült az állítható iso tartomány, ellenben van még itt valami..
Pl nem jegyzik sehol, a giroszkópot, amit ha kihagytak belőle lefejelek valakit a sonynál, az tuti.

(#3867) rumos14 válasza konyi79 (#3866) üzenetére


rumos14
nagyúr

auto iso-ban állítható a felső limit?
az IR azt is írta, hogy videóban iso 12800 a max, a korábbi 3200 helyett.
giroszkópot csak nem vették ki.

(#3868) konyi79 válasza rumos14 (#3867) üzenetére


konyi79
addikt

Az ISO érzékenységhez a magyar oldal ezt írja:
Állóképek: ISO 100-25600 értéknek megfelelő (1/3 Fé lépésköz), AUTO (ISO 100-25600, állítható alsó és felső határérték) Filmek: ISO 100-12800 értéknek megfelelő (1/3 Fé lépésköz), AUTO (ISO 100-12800, állítható alsó és felső határérték)
Ráadásul már alapból fodja támogatni a többképes NR-t, ami apró dolog, de legalább valami.
Ami még lehetett volna jobb, ha tényleg fejleszteni akarnak, az a záridő, ami megmaradt 1/4000-30s, meg a vakuszinkron 1/160s.
Amit érdekesnek találok a záridőnél, valahol nemrég azt olvastam, a nex7 utód kapcsán a mérnököknek a legnagyobb kihívás az volt, olyan zárat csináljanak ami gyorsabb és belefér a nex 7 testébe. Akkor az nem most jött el. A pana GH itt is továbblépett, tehát ez is azt mutatja valamit kell még a sonynak hozni e fölé.
Kereső -már megint:
Egy dolog a felbontása, a sony honlapja szerint 50mm-es obival a nex6/7-hez 1.09x nagyítást ír, míg az A6k-nak ugyanehhez 0,7x méretet. ezekserint kisebb is lett, jóval.
Teljes elektronikus redőny nincs továbbra sem, viszont érdekesnek ígérkezik a PC távvezérlő mód, ha rendesen megcsinálják jó is lehet.

És a végére:
Kibontakozni látszik szintén a sony átdolgozott honlaján, hogyan kategorizálja eztán a gépeket, 3 csoportban (csak milceket nézve):
Általános fényképezés a 3n, 5t, a3k, a5k, a6k,
Haladó amatőr a 6 és 7
Profi funkciók az a7 és a7r
Ezt látva nagyon igazat kell adjak Parci, még a sony is a 6 alá pozícionálja az a6k-t. De ez megint azt mutatja, jön még egy milc legfelülre.

A6000 spec.

(#3869) sebgutkopf válasza Parci (#3858) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Hát lehet engem megköveztek, de nekem az a6000 bizony jobban kéne mint a nex6. Kapásból ott van az olympus után szabadon: word fastest AF. Ráadásul AF trackingel tud 11 fps sorozatot. Ilyet eddig egy sony váz se tudott , sőt más gyártónál is csak a canon 1d meg nikon d3 féle világ teljesíti ezt. Ezen képesség mellett pedig nem tudok elismerés nélkül elmenni.
Az EVF-re azt mondják, hogy ugyan kisebb felbontás, de színekben és dinamikában meg előrelépés. Nem tudom melyik számít többet, mivel eleve nem vagyok egy EVF pári, most a sony így döntött.
Az új menü előrelépés a nex menühöz képest.

Egyedül a videó indító gombot tették fura helyre és fura szögben kell megnyomni.

Az én szememben ez a váz már egyértelmű jele annak, hogy a szenzor stabin kívül semmi értelme az A mount vázaknak, az SLT-nek meg befellegzett.

(#3870) sebgutkopf válasza rumos14 (#3862) üzenetére


sebgutkopf
őstag

A vastagabb vázba egyszer hátha befér a szenzor stabi is. :)

(#3871) fattyu válasza sebgutkopf (#3869) üzenetére


fattyu
veterán

jók ezek a 11fps sorozatok. csak ha rawban a buffer 13 képig bírja akkor hajamra kenhetem...

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#3872) rumos14 válasza konyi79 (#3868) üzenetére


rumos14
nagyúr

wow, szóval harmadonként lehet az iso-t állítani. bár igazából személy szerint nem látom ennek nagy szükségét, sőt, csak elvezek a kilométeres menüben így :)
videónál éreztem, hogy van még tartalék, a 3200-as még bőven jó, a kis szenzoros Pana FZ200 tud 6400-ban videózni (ott már ratyi azért rendesen).
biztos hogy lesz még egy aps-c ilce vagy mi a csuda, csak nehogy a Sony annyira pimasz legyen, hogy az megint DSLR formájú lesz... gondolom 999 USD körül lesz, 1/8000 záridővel, top keresővel, esetleg miki és füles bemenetekkel.

(#3873) Parci válasza sebgutkopf (#3869) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha nem veszünk tudomást a fő hátrányáról (evf), akkor persze, hogy jobb az új. ha meg javult az evf, akkor is tehettek volna bele jó felbontású panelt. csak nem akartak.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3874) konyi79


konyi79
addikt

:DDD :DDD :DDD
Visszamentem a sony.hu-ra, úgy emlékeztem nem olvastam a záridőnél a bulb-ot. Hát nem mert nyilván ott is a google fordítóval nyomják:
"Zársebesség: Állóképek: 1/4000-30 mp, Izzó, Filmek: 1/4000 -"

:))

(#3875) Fujis2950


Fujis2950
tag

http://www.technet.hu/megapixel/20140212/ime_a_leggyorsabban_fokuszalo_fenykepezogep/
Alfa 6000 bejelentés. 185 ezer?

(#3876) konyi79 válasza Fujis2950 (#3875) üzenetére


konyi79
addikt

Persze, ha netto US árat nézünk. Egyébként EU-ban 1-1 konverzióval szokott jönni minden, plusz áfa, Azaz olyan 250k+ÁFA várható nyitóárnak

(#3877) haarmaan


haarmaan
tag

- Ha jól látom, akkor kapott a Panasonichoz hasonló gyors menüt is csak itt másképp hívják.
- viszont ahogy nézem a módválasztó tárcsán ott a video ikon.

Úgyhogy valószínűleg ha a videót a P, A, S, M módokban indítod el akkor automatikusan át fog váltani P módba.
Ha manuálisan akarsz majd videózni, akkor először a videó módra kell tekerned majd ott kiválasztani azt, hogy milyen módban, akarsz videózni (P, A, S, M,)

értem én hogy teljesen elhagyták a nex menüjét, mert sokaknak nem tetszet, de azért a jó dolgokat áthozhatták volna belőle.

(#3878) Fujis2950 válasza konyi79 (#3876) üzenetére


Fujis2950
tag

Hát ez az, és csodálkoznak, hogy miért van a béka segge alatt az eladás....

(#3879) sebgutkopf válasza fattyu (#3871) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Bufferből talán sose elég. Ami érdekelne és nem szól róla a fáma, hogy tud-e a gép szakaszos sorozatot lőni és úgy kezelni a buffert?
Arra gondolok, amikor elkezdem a sorozatot, közben írja kártyára, kicsit megállok a sorozattal (várom az események hogyan haladnak), majd folytatom a sorozatot és a buffer ürítése ellenére simán újraindítható a sorozat többször, tetszőlegesen, szakaszosan. Nagyon hasznos dolog, de nem tudja minden váz.

(#3880) sebgutkopf válasza Parci (#3873) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Tudomást lehet róla venni csak nem kell túlmisztifikálni. Ha a kisebb méret mellett a szem számára mégis szebb képet ad, akkor az nem feltétlen visszafejlődés. A méretén nyilván spóroltak.
Alapvetően hasonlóan jó ár/érték arányúnak tartom ezt mint az oly em10-et, annak ellenére, hogy a két gép filozófiája eléggé eltérő.
Ezek mindketten olyan gépek, amik ára még a józan ész határán belül van, és igaz nem csúcs gépek, de olyan tudásuk van, olyan kompromisszumokkal, amik ennyi pénzért nem igazán fájdalmasak.

Ha csúcs gép és evf kell, akkor tessék az 1000 usd fölötti régióban nézelődni minden gyártónál.

(#3881) Parci válasza sebgutkopf (#3880) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem vitás, hogy ez is egy jó és érett termék. én tényleg csak annak nem örülök, hogy szándékosan butítanak. hiába no, ennek szerintem nem lehet örülni. a váz amúgy nem pálya nekem, mert úgy sem tudnék mit rátenni (amit meg is akarnék fizetni).

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3882) rumos14


rumos14
nagyúr

ejha, aszongya a rúmorsz h nem lesz idén már aps-c E mount váz, tehát NEX-7 egyenes ági utód. érdekes. számomra az már büdzsén felül lenne amúgy is - legalábbis újonnan, megjelenéskor - de így átadni ezt a piacot másoknak, furcsa lépés. vagy lehet, hogy a FF E mount vonalat akarják még lejjebb hozni, egy még kisebb A6 nem lenne rossz ötlet. persze kellenének megfizethető passzoló objektívek is.
még egy pár részletre kíváncsi vagyok az A6000 kapcsán. az Eye-AF-et megkapta, hurrá.
ja még annyi, hogy azért az A7 vásárlók foghatják a fejüket, hogy a kis A6000 pöpec AF rendszert kapott.

[ Szerkesztve ]

(#3883) FEDman válasza rumos14 (#3882) üzenetére


FEDman
addikt

Eddig védtem az A6000-et, de ezt hallva mégis azt kell mondanom, hogy kiábrándító az amit a Sony az APS-C mirrorless vonalon művel. A korábbi években is írtam már, hogy van egy olyan érzésem, mintha a Sony egyszerűen nem tudná eldönteni mennyire vegye komolyan a NEX vonalat. Erre legjobb példa volt az obi kínálat ahol iszonyat kontraszt volt sok relatíve jó árú közepes teljesítményű Sony obi és a 2db méregdrága Zeiss obi között.

Most viszont kezd kicsit olyan szaga lenni a dolognak, mintha döntöttek volna és az APS-C vonalat mintha szándékosan másodvonalba szánnák és komoly fejlesztések meg mennek ezentúl az FF vonalra.

Ettől persze még az A6000 egy teljesen jó kis váz lesz, de kérdés maga rendszer hogyan fejlődik majd tovább ezek után? Ne legyen igazam, de nem lennék meglepve, hogyha ezek után az APS-C-re tervezett E bajonettes obik tervezését az eddig látottakhoz képest is félvállról fogják venni. :(

[ Szerkesztve ]

(#3884) konyi79


konyi79
addikt

Ekkora hülyeséget a sony nem engedhet meg magának, most talán ott van az elsők között milc vonalon, ha nem ad ki bármi áron (vagy bármilyen áron) egy abszólút high-end milcet, meg is érdemli szarban legyen. Egyáltalán mit gondolnak, 650 dolláros kompromisszumos vázhoz majd veszi bárki az 1000+ dolláros üvegeket? És hangsúlyozom, nem igényem és feleslegesnek is tartom, de a piac sokszor a dobozokon lévő feliratok alapján dönt. A sonynak ezért is kellene 4k videós váz is, ha már mások is jönnek ki vele, meg ilyen tv-t is árul

Ezt is a rumorson írták, remélem ez igazabb lesz:
A hint:
I know the A6000 will replace the NEX-7 but not look like it. Don’t worry, if you like the NEX-7 design more there might be a surprise from Sony at Photokina….so I have been told.

(#3885) sebgutkopf


sebgutkopf
őstag

Kicsit ördög ügyvédje jelleggel: Mi lenne érdekesebb egy 1000usd-os aps-c e mount váz, vagy egy ugyanennyibe kerülő FF e mount váz, ami méretre is ugyanakkora mint az aps-c verzió csak a szenzor nagyobb benne? :F
Nem válaszolom meg, de érdekes. Ilyen áron, ha kaphatok egy azonos méretű (A7-nél kisebb, nex7 méretű), de nagyobb szenzoros vázat, akkor lehet legondolkozni azon, hogy eleinte simán használnálni aps-c obikkal változatlan méretben mint egy csúcs aps-c vázat, de ha mellé begurul egy FF üveg, akkor már több is lehet belőle.

(#3886) rumos14 válasza konyi79 (#3884) üzenetére


rumos14
nagyúr

ez a meglepi lehet a NEX-7 formájú/méretű FF váz.

sebi: 24 mpixeles FF érzékelőnél 10 mpixeled lesz crop módban. nem azt mondom, hogy használhatatlan, de kicsit kevés azért. továbbá, ha olcsóbban akarják adni az A7-nél, akkor valamit ki is kell venni belőle. miről mondanál le szívesen? :U az 1000 dolláros FF váz sztem még nem reális.

érdekes amúgy, hogy a Canon, Nikon is ezt csinálja aps-c tükrös vonalon, a top aps-c vázakkal leálltak (7D, D300 vonal), inkább a belépő FF felé terelgetik a népeket.

(#3887) konyi79 válasza sebgutkopf (#3885) üzenetére


konyi79
addikt

Szerintem mikor az 5n-ed tönkremegy, egyik zsebedben a 24-es zeiss, másikban a 16-70, hátizsákodban a 35 meg 50 fix, nem lennél igazán boldog, ha croppolgatna neked az 1000 dodós váz 10mp-re.
Azért szeretjük mindketten szerintem az 5n-t, de ha most lennénk ott, valamit vegyünk, nem biztos mindketten sonyt választanánk. Én biztos nem, ha nem lennének obijaim rá nem venném meg az a6k-t ismerkedni a rendszerrel. Lehet neked se lenne szimpatikus nagyon az a5000 se
Konkrétan, én azért vettem annak idején 5n-t, mert fém. Igaz, ez jó pont az a6k-nál is, szintén az.

(#3888) sebgutkopf válasza rumos14 (#3886) üzenetére


sebgutkopf
őstag

De a 36Mp-es lapka croppolva már 16. :)

(#3889) sebgutkopf válasza konyi79 (#3887) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nyilván csak akkor lehetne alternatíva egy olyan váz, ha egyrészt méretre kisebb az A7-nél és persze, ha érdekelne egy 1000 dolcsis váz és bevallom a vázak hatalmas értékvesztése miatt most ilyen drága váz nem mozdítana meg.
Inkább ott bukik meg a teória, hogy egy 1000 usd-ra butított ff váz (a 36MP-es szenzorral) funkcionalitásban nem tudhat annyit mint egy csúcs aps-c váz. Ha tudná, akkor meg értelmetlenné tenné a feljebb pozicionált FF vázakat.
Kiábrándoztam magam. :)

Hogy mit vennék, ha nem lenne semmim csak a kp a zsebben? Őszintén, nem tudom, a márkát se. Ha sokat szánnék rá, akkor tuti kacsintgatnék a FF felé.

A mai szituban, ha tönkremenne az 5n, akkor az a6000-et simán megvenném.

(#3890) lenan


lenan
aktív tag

tom hogan kis írása

http://www.dslrbodies.com/newsviews/can-you-trust-the-camera.html

igaza van eléggé

(#3891) Parci válasza lenan (#3890) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

:K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3892) sebgutkopf válasza lenan (#3890) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Elég jól összefoglalja. A gyártóknak láthatóan ez kevésbé megy.

(#3893) konyi79


konyi79
addikt

Nagyon agyalok rajta, a sony német oldaláról megrendelem az a6k-t. ott 649 tojró.
Ugye így EU-ból jönne van valakinek ilyen esetben magyar garanciával kapcsolatban ismerete? Akárhogy is számolom, kitobival még a szar forint mellett sincs 200k huf, és félek itthon sokkal durvábban lesz beárazva, hisz az 5t is jóval fölötte volt nemrég. Sőt, megjelenése után mindenhol mehet fentebb. Bár lekkívánatosabb a 16-70 kitben lenne, egyelőre sajnos az nincs sehol.

(#3894) konyi79 válasza konyi79 (#3893) üzenetére


konyi79
addikt

(leg)

(#3895) rumos14 válasza konyi79 (#3893) üzenetére


rumos14
nagyúr

sztem inkább a váz only a 650 euró, kitben 800 [link]

(#3896) konyi79 válasza rumos14 (#3895) üzenetére


konyi79
addikt

:(((
Ezt tényleg benéztem. Kicsit furcsállottam is, nem hülyén konverzióznak.
Pedig egyértelmű.

Viszont ugyanitt felkerült a 16-70 kittel is az ára, 1648 €
Ami jó hír ellenben, csak 1 € a 3 éves garancia kiterjesztés, szállítani viszont április 11-től fogják.
Beárazhatná a magyar oldal is.

(#3897) Parci válasza konyi79 (#3896) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

uhh, félmillió ft a 16-70-nel.. :Y

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#3898) konyi79 válasza Parci (#3897) üzenetére


konyi79
addikt

Jó, félmillió mellé is csak 1 € a 3 év gari!

:DDD

(#3899) Mandarinn


Mandarinn
senior tag

Sziasztok!

Tervezem egy Alpha 5000 vásárlását. 1-2 kint lévő tesztből egész jónak tűnik a szenzor-feldolgozó párosítás.
Viszont.
Ahogy olvasgattam a 16-50-es palacsintáról... Elég borzalmasnak látszik :(
Valaki használt már ilyen objektívet?
Mennyire lehangoló? Mondjuk a 18-55-höz képest?
Az oké hogy próbálja korrigálni szoftveresen a hibákat a gép de gondolom sok részlet,élesség így elveszik a feldolgozástól.

Köszönöm!

(#3900) rumos14 válasza konyi79 (#3896) üzenetére


rumos14
nagyúr

itt is 799-et ír a kitre.
a 16-70 kit érdekes. többet ér az obi mint a váz, nem egy hétköznapi felállás. amúgy meg szépen összeadták a váz 649-es és az obi 999 eurós árát. ügyes :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.