Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18201) krmcz válasza D-LAN|FuRioN (#18187) üzenetére


krmcz
tag

A lényeg, hogy jó áron hozzájutottál meg vagy vele elégedve és nem a polcodon porosodik. :)

(#18188) Mikrofon: A 70-200 f2.8 GM más ligában játszik ez egyértelmű, de szerintem hobbi/haladó amatőr fotósnak bőven elég lehet a kistesó is.

(#18202) mikrofon válasza .mf (#18200) üzenetére


mikrofon
addikt

Pont az a lényeg ha a helyén. A Tamron-t a többség és maga a gyártó is gm ként kezelte... Tehát a profi ligába jelölte. Pedig attól távoli. Talán méh G-t sem éri el csak a fényereje.
70-200/4 pedig G sosem akart GM lenni... G-ként meg jó lencse...

[ Szerkesztve ]

(#18203) 80hun válasza mikrofon (#18202) üzenetére


80hun
addikt

Én még mindig nem találok olyat ahol azt írta volna a tamron hogy a GM vetélytársa lesz(tehátugyanaz az építési és optikai minőség).

A versenytársának versenytársa hiszen harmad áron sokat nyújt és eddig csak a GM létezett mint fényerús alapzoom.

Tehát sokan félreértelmeztek vmit .

(#18204) belovary válasza 80hun (#18203) üzenetére


belovary
senior tag

Nem akarok belefolyni, és nem is keresgetnék linkekkel bizonygatva, de hetekkel ezelőtt olvastam a Tamron oldalán, hogy a GM-nek a riválisa, meg ilyenek. Utána most a frissítésnél is azt olvastam, hogy pozitívumnak is azt írták, hogy a GM obi teljes értékű alternatívája vagy valami ilyesmi. Szerintem az elejétől kezdve mindenki a GM vetélytársaként kezelte, és naná hogy a marketing is erre asszociált. Ezzel semmi baj sincs.
Na meg teljesen mindegy, jó kis obi lesz, és legyen is sok jó obi... :R

(#18205) Nippon válasza 80hun (#18203) üzenetére


Nippon
őstag

Innen indult az egész. Nem a Tamron állította, hogy a GM ellen indulnak vele.

(#18206) 80hun válasza Nippon (#18205) üzenetére


80hun
addikt

Igen ez valai blog de nem a Tamron. Most is nézegetem a tami oldalát és semmi ilyet nem találok. vagy csak nem látom? :)

Én kicsit naív gondolatnak tartom hogy a riválasa lehetne a GM-nek. :)
Akkor 24-70-et csinált volna a Tami az én gondolatmenetemben.

(#18207) FeRkE


FeRkE
őstag

Sony FE 70-200 F4-et valaki hasonlított már össze Canon EF 70-200 F4 IS USM-el MC-11-el használva?

(#18208) mikrofon válasza 80hun (#18206) üzenetére


mikrofon
addikt

Annak látod nyomát az oldalon, hogy az a7iii vázhoz tervezték, vagyis marketinggelték alap optikának...
Ez azt bizonyítja, hogy sosem volt ott, vagy, hogy most nincs?
Segítek... Ott volt... Csak levették....
Nah ez a szomorú a Tamron-ban. Meg az is, hogy a közleményben is a videó AF hibáját említik, a fotó mód AF hibáról, az a7iii együttműködési hibáról hallgatnak... Hallgattak...

Nah ez nem professzionális, így ezt a réteget nem igazán lehet megszólítani... Nekem a hozzáállással is bajom van...

De teljesen felesleges ezen vitázni... Mindenkinek más az ingerküszöbe, mindenki mást tűr el a gyártóktól, szolgáltatóktól...

[ Szerkesztve ]

(#18209) grigo


grigo
őstag

Most láttam Galer (nekem)új képeit a 24-105-el.

Lehet velem van a baj de nekem az is tetszik :D

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#18210) woodbear válasza mikrofon (#18208) üzenetére


woodbear
addikt

Sajnos (vagy nem) egyet kell értsék veled. Én is nagyon vártam, de nem rongáltak magam álom világba, hogy a GM szintet hozni fogja. Én azt reméltem, hogy valamivel rosszabb lesz, de még így is több mint jól fog teljesíteni. Optikailag többé-kevésbé elégedett is vagyok azok alapján amiket láttam eddig, csak aztán jött ez a fokusz dolog ami kicsit megrengette a bizalmam feléjük. Most ott tartok, hogy rágom magam, hogy kell-e egyáltalán egy zoom nekem. (Esküvőre sokszor jó lenne belátom) nagyon fix párti vagyok, de ha lenne egy 24/28-tol induló zoom, azért az jól jöhet mondjuk a buli részen, esetleg szűkebb polgári termekben is volt már, hogy a 35mm-el végig a falnak kellett simulnom :D
Ezért is várom/vártam a sigma 24 1.4-et, de akkor megint ott vagyok, hogy ha utazni kell, vihetem a fél lakást :) a GM-el meg azért szépen el lennék. Az ára túl lépi az ingerküszöböm az tény, de lehet, hogy rá fogok mozdulni.
Egy alkalommal már használtam esküvőn, úgy éreztem elveszi a kreatív énemet, mert nem sokat kellett mozogni vele, viszont tényleg használható szépen. Úgyhogy most hétvégére ismét bérbe veszem, és utána eldöntöm, hogy kell-e. A tamron meg egyre kevésbé vonz már. De még szem előtt tartom.

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18211) McDuglas válasza woodbear (#18210) üzenetére


McDuglas
aktív tag

Én a Tamron kapcsán már annak örülnék, ha a boltból mondanának valamit, mikorra várható. Persze, én mindig optimista voltam vele kapcsolatban, de a tesztek alapján a képminőséggel nem lesz gond, a fókuszt meg valószínűleg javítják, mire kézhez kapom + a 14 nap lejár...

(#18212) woodbear válasza McDuglas (#18211) üzenetére


woodbear
addikt

Az első körben kiszállított mennyiség mindenhol elfogyott. Egyébként én is rámentem volna. Szerintem addig nem is lesz újabb kiszállítás amíg nem oldják meg a fokusz hibát. Legalább is én a helyükben ezt tenném.
E-infinity egyébként elég jól árazta be, 709€ csak nincsen keszleten.

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18213) gprspeter válasza woodbear (#18212) üzenetére


gprspeter
senior tag

Az olyan 226e Ft, itthon 249e. Szerintem a különbség megéri hogy 5 év garit adnak rá.

(#18214) woodbear válasza gprspeter (#18213) üzenetére


woodbear
addikt

Ft-ba atszamolva valóban inkább boltból venném. Nálunk (Németország) 830€ boltban és 709€ e-infinity. Arányaiban nézve így már jelentősebb a különbség.

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18215) mikrofon


mikrofon
addikt

Megnéztem a Sigma ART natív sorát. Vagyis azt a két tagot, 50/1.4 és 85/1.4, ami már elkészült.

Pár infó a natív sorról a Sigma képviselőitől. Ezek az objektívek egy az egyben dslr lencsék. Egyedül a korábbi képeken is fényesen jól elkülönőrész a változás ill. a kommunikációs protokoll. Tehát minden lencsének átalakították a tubusát, hogy rá lehessen tenni fizikailag is a Sony E bajonettre, valamint, hogy a képalkotási sík a szenzorra essen. Annyira ugyan az optikailag a Sigma szerint, hogy mindegy hogy adapterrel teszed a vázra vagy natívan úgy azt a képet fogod kapni. Tudom ettől még jó képek készíthetőek... A többi ART tag gyartasánál valami történt így azok szállítása csúszik... Mert ugye a 105 és 135 kivételével egyszerre kellett volna jönnie az összesnek.

Saját vélemény vagy tapasztalat. Optikailag biztos nem lesz gond. Ugye eddig én GM, Batis és Sony-Zeiss lencséket kaptam. Ehhez képest nagy az eltérés képileg. Nem mondom hogy rosszabb és azt sem hogy jobb egyszerűen más. Más a szín, a kontraszt, az élesség hatása. Az élesség kifejtetten jó. A szín nekem nem tetszett. De ugye ezt egyszer kell kitalálni a kontraszttal együtt, azután lehet azt profilként automatikusan használni.
Viszont amin megdöbbentem az a kinézet. Persze ez szubjektív és igazából másodlagos. De ott voltak mellette a Sony lencsék is egy másik asztalon. Valahogy ez nagyon műanyagos, amolyan játékszer. Míg a többi lencse elegáns... Ez a fényes vég, ami a termék fotókon is látszik olyan furcsán hat. Nem olyan kiabáló mint a korai fotókon de látszik és elkülönül...

[ Szerkesztve ]

(#18216) grigo válasza mikrofon (#18215) üzenetére


grigo
őstag

De vigasztaljon a tudat, hogy a keresőből nem látod az obit, illetve utána már az elkészült képet fogod nézni. :DDD

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#18217) mikrofon válasza mikrofon (#18215) üzenetére


mikrofon
addikt

85/1.4 nagyon nehéz. Nekem nagyon kényelmetlen volt. Ha könnyebb lenne a szinalkotása ellenére ráraboltam volna. Egyszerűen az élesség a háttérmosása elvárázsolt ott a helyszínen. Minden szempillája a modellnek szépen élessen kiemelkedett a szem körül. De így nem mert a taskamban is nehéz lenne. Kézben meg kifejezetten nem szeretném. A Sigma szerint a minőségnek súlya van.
50/1.4 kicsit más. Nem könnyű, de a mérete ideális a bal tenyeremhez, így azzal allulról rámarkolva pont bele illik. Így az kényelmes, annak ellenére hogy azért nehéz. Kíváncsi leszek hogy mennyire barátkozunk össze amíg a Batis 40/2 megérkezik...

[ Szerkesztve ]

(#18218) McDuglas válasza mikrofon (#18217) üzenetére


McDuglas
aktív tag

Az art obik azért is dög nagyok, nehezek, mert nagyobb képkört rajzolnak. A 85 1.4 pl. lazán kirajzolja a 44x33-as Fuji GFX / Hasselblad X1D szenzort is. :D

(#18219) Ixion77 válasza McDuglas (#18218) üzenetére


Ixion77
őstag

Ha ez igaz, akkor főleg a széleken kellene sokkal jobb rajzolatú legyen mint a "normál" képkörű lencsék. De nem az. A 35/1.4 ART review-it néztem alaposan, és inkább középen szoktak élesebbek lenni a konkurenciánál.
Frontlencse sem nagyobb mint kellene lennie, szóval... Honnan vetted ezt az infót?

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#18220) McDuglas válasza Ixion77 (#18219) üzenetére


McDuglas
aktív tag

A többesszámot lehet benéztem - Az 50-es pl. annyira nem teljesít szépen...
De a 85-ösről van ez-az a neten:
[link1] [link2] [link3 - szerk. ez a régi sigma 85 1.4]

[ Szerkesztve ]

(#18221) Chal válasza mikrofon (#18217) üzenetére


Chal
addikt

Sony 85/1.8-at nem próbáltál véletlenül? Nem ma, hanem amúgy (azt hiszem nem is volt nekik ma). Ha igen, akkor mi a véleményed a Sigmához hasonlítva? Pár reviewra ránéztem a Sony kapcsán, de kb. a mennybe menesztik, már-már gyanús. A Sigmat a végére akartam hagyni, de sajnos nem maradt rá idő, sietnem kellett :(

Amiket próbáltam:

Sony 16-35/4 - nem vett le a lábamról, csak beszélnünk kellett volna korábban a GM kapcsán :P
Sigma 20/1.4 (Canon konverterrel) - ennek kapcsán még nem merültem bele a fotókba, de számomra teljesen irreleváns, nem is tudom mi a francért pazaroltam rá az időt, nem is akarok ilyen gyútávot :) A 85-ösre kellett volna rámenni inkább...
Sigma 50/1.4 - tetszetős, de tényleg nagy és nehéz, viszont talán erre mondtam volna a három közül, hogy hazavinném

Amúgy le a kalappal a 220 előtt, 18:00 körül estem be, de még fullos kiszolgálás volt. Ami nem volt az asztalokon, azt kivették a vitrinekből az első szóra. Ha ki akartam menni a parkolóba, azonnal mondták, hogy persze, nyugodtan! Szerintem akár a szomszéd parkba is elsétálhattam volna tesztelni, egy szavuk nem lett volna. A modell/stúdió még vígan dolgozott amikor eljöttem, pedig már csak 1-2 érdeklődő lézengett.

(#18222) kovsol válasza Chal (#18221) üzenetére


kovsol
titán

Volt Sony 85/1.8 én ki is próbáltam A6300-al. Meglepően pici volt. Az 55/1.8 ZA szintén aprócska, főleg ezek az óriási sigma obik mellett. :)

May the Force be with you!

(#18223) woodbear válasza Chal (#18221) üzenetére


woodbear
addikt

Az a Sony 85 1.8 a megjelenése óta a felszerelésem tagja :) és egyelőre elképzelni sem tudom, hogy mit tudnának felmutatni amire lecserélném. A mai napig meglepődök amikor egy egy képnél bele nagyitok és csak annyit tudok mondani magamban, hogy b*meg :D
R2-n volt kezdetekben, most R3-on hasznalom. Állandóan ez az obi van fenn. Sosem hagyott cserben

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18224) Uzi74 válasza krmcz (#18127) üzenetére


Uzi74
senior tag

"Ha beállítod az NTSC-t minden bekapcsolásnál megjelenik egy üzenet, hogy NTSC módban vagy"
Arra mondjuk van gyógyír:
https://www.youtube.com/watch?v=hDqoUowN1gI

(#18225) m3ss válasza woodbear (#18223) üzenetére


m3ss
veterán

azert ne tulozzunk. nem tudsz elkepzelni olyan uveget, amire lecserelned? :D
ez egy teljesen standard, eles, kicsi, jol fokuszalo izgalomtol mentes uveg. sehol sincs 3d pop teren pl a zeiss 55-hoz kepest. csinalsz ugyanott kepet mind2vel ra fogsz jonni mire gondolok :)
en is szeretem, sot nem is akarom lecserelni. de azert ez egy elegge karakterhianyos uveg..mas kerdes hogy ennyiert nem biztos hogy ezt fel lehet neki roni.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#18226) Uzi74 válasza kovsol (#18128) üzenetére


Uzi74
senior tag

Igen, a 4K 24p az OK meg a 25 is, de a 30 már nem ahogy mondod. A standard PAL(25) vs NTSC(30)-ra értettem a különbséget. 100 FPS-ről nem találtam semmit, valószínűleg ott sincs full sensor readout.
Ezt találtam ([link]:
4K 24P/25P crop factor 1.5x (24MP full sensor readout)

4K 30P crop factor 1.9x (13MP crop area full readout)

HD 120P crop factor 1.9x (13MP crop area pixel binning readout)

(#18227) gprspeter


gprspeter
senior tag

(#18228) woodbear válasza m3ss (#18225) üzenetére


woodbear
addikt

Ismerem a 3D pop-ot, volt nem egy Zeiss obim.
Vázolom, hogy miért nem cserélném le jelenleg semmire:
- kicsi (85-ös viszonylatban)
- könnyű: egész nap rajtam lóg nem mindegy az a plusz pár száz gramm
- dedikált gomb, szem fokuszra állítva nagyszerű
- iszonyú eles, 40mpixelt kirajzol a 42-ből,
- gyors, volt 85 batisom is, az elég nagypapás tempójú volt ehhez képest
- nem utolsó sorban az ár/érték arány

Szóval ezek összessége nem találkozik jelenleg más objektivben. Persze ha mindez teljesülne 1.4 fényerőn akkor persze váltanék, de lássuk be, hogy ennek az esélye kb 0 :)

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18229) Ixion77 válasza gprspeter (#18227) üzenetére


Ixion77
őstag

Vajon miért és hogyan tesztelték Canon 5DS R vázon?

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#18230) mikrofon válasza woodbear (#18228) üzenetére


mikrofon
addikt

Én csak egy dologgal egészíteném ki, hogy én a Batis-t nem nevezném nagypapásnak... Igen jó az AF-je is, És Mindösszesen 104g-mal nehezebb... Azt azért nehéz észrevenni...

Illetve az is teljesen igaz amit @m3ss fórumtárs írt a karakterességről.

[ Szerkesztve ]

(#18231) woodbear válasza mikrofon (#18230) üzenetére


woodbear
addikt

Kevés fényben lassabbnak bizonyult nálam. Igaz akkor még R2 volt, de a Sony 85-öt is azon hasonlítottam hozzá. Az LCD és az OSS felesleges volt, a gomb sokkal hasznosabb cucc rajta. Illetve ugye kb fele áron vettem a sonyt mint a Batis.

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18232) belovary


belovary
senior tag

Godox TT685s és hozzá X1Ts kombót használ valaki? Olyan aki elég jól kipróbálgatta már, nem mint én, hogy csak ismerkedek vele. :D

(#18233) grigo válasza belovary (#18232) üzenetére


grigo
őstag

Jelen. Bár két évig szivatott de már békülőben vagyunk. Lehet veszek még egyet.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#18234) Chal


Chal
addikt

Hosszas vajúdás után az alábbi szettet raktam össze végül A73-hoz, egyelőre fejben. Megköpködnétek kicsit ha kérhetem? :)

- Laowa 15mm f/2 FE Zero-D: szabadtéri fotókhoz, mivel gyakran megfordulok kisebb repülőtereken, főleg ott lenne bevetve (a levegőben is) + funból milky way fotózás és egyéb éjszakai kültéri felvételek
- Tamron 28-75 f/2.8 VAGY Sony FE 24-105mm f/4 G: alap utazónak, ez a Tamron fw updaten és a 24-105 akciós árain múlik, még vacilálok/kivárok egyelőre
- Sony 85mm f/1.8: ez tulajdonképpen az asszonyé lenne, főleg portrézna vele, de én is rámennék néhanapján
+ nice to have: Canon 70-200 f/4 L valami..., amilyet sikerül használtan lőni, konverterrel, ritkán használva, nem nagy igényeket támasztva

Szóval mi a véleményetek? Minden módosítási tanácsot és ötletet szívesen fogadnék ebben az árkategóriában+minőségben.

A Canont kivéve mindegyik új lenne, EU-s webshop és hazai akciós beszerzésekben, ahogy kiadják majd a lehetőségek.

(#18235) 80hun válasza Chal (#18234) üzenetére


80hun
addikt

A 70-200/4L-t (non is) ki kell próbálni az A7m3-on mert kérdés milyen lesz.
A7m2-n 135mm felett néha behuntolgat és néha nem akar fókuszálni. Beltérben szinte felejtős A7m2-n

De mivel az m3 AF redszere más mindenképp ki kell próbálni. Ha jól tudom már A6300-on is másképp viselkedik.

Nekem van egy még ha az adapter hozzá is számoljuk úgy jött ki170e-ből. A képe nagyonjó :)

(#18236) m3ss válasza woodbear (#18228) üzenetére


m3ss
veterán

teny, jo kis package. en azert jobban orulnek neki ha kevesbe lenne eles es inkabb kremesebb lenne, mint a fuji 56 1.2. vagy olyan mint a zeiss 55. eles is, gyors is, kicsi is, kremes is :K amikor valogatok mindig pofanvagnak az 55-os kepek. ok altalaban a latoszog is arulkodo, de naagyon mas a kepkaraktere mint a tobbi obinak. emiatt kicsit sajnalom hogy eladtam az 24-est. igy nagyon nincs parja a masik vazon az 55-esnek. csak a 20-as. 85 meg 35 is tul kozel van hozza.

az a szerencse, hogy jelenleg ez a legnagyobb problemam a felszerelesemmel, hogy lehetne kremesebb a 85-os :DDD canonnal bezzeg ilyenkor tuti az erkelyen kalibraltam valamit :))

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#18237) #31733248 válasza Chal (#18234) üzenetére


#31733248
törölt tag

Érdemes ezt megnézned (C 70-200 IS 823 ajróért).

[ Szerkesztve ]

(#18238) woodbear válasza m3ss (#18236) üzenetére


woodbear
addikt

Ha ugyan ilyen éles lenne és krémesebb még jobb lenne :D
Amúgy a Zeiss 24-ről beszélsz apsc-re? Nekem is volt, Jajj de szerettem. Sajnáltam is eladni, de anyagilag jobb két ff vázat fenntartani, mint egy apsc-t meg egy ff-et. (Úgy, hogy nem használok ff obit apsc-n természetesen, valahogy nekem az nem jött be)

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18239) Chal válasza 80hun (#18235) üzenetére


Chal
addikt

Nem gond, tényleg nem várok tőle sokat, csak van (volt) aps-c-hez is nagyobb telezoomom, ott sem használtam túl gyakran, ráadásul elég low-end példány volt, viszont szerettem, nem maradnék szívesen ilyesmi nélkül.

Econ: köszi, ez elég jó ár.

(#18240) bercsi válasza #31733248 (#18237) üzenetére


bercsi
aktív tag

~250k plussz hozzá 50-60k egy mc11.
330 körül meg van natív 70-200. Megéri adapterezni?

(#18241) Ixion77 válasza m3ss (#18236) üzenetére


Ixion77
őstag

Megoldás: Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSS
Az aztán olyan krémes hogy a tíz ujjad megnyalod utána. Én csak azért nem azt vettem, mert háromszor annyiba kerül mint a 85/1.8...

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#18242) woodbear válasza Ixion77 (#18241) üzenetére


woodbear
addikt

Az már túl mű obi nekem. Olyan háttér mosast a PS-ben csinál az ember :D túl steril. Amúgy meg a T5.6 érték sem egy csábító dolog.

Oldalam: www.swsfoto.de

(#18243) madgie válasza Ixion77 (#18241) üzenetére


madgie
titán

A tankönyvobi? A lelketlen bokeh csimborasszója? :DD

(#18244) #31733248 válasza bercsi (#18240) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Megéri adapterezni?"

Az mindig az adapterezett obik számától és a megspórolható pénztől függ. Nekem például nagyon vastagon megéri.

(#18245) mikrofon


mikrofon
addikt

(#18246) PNP válasza mikrofon (#18245) üzenetére


PNP
őstag

Kösz. Épp fogtam az A6500-at a rajta lévő Sigma 50-100-zal, amikor elszakadt a V3 anchor.

(#18247) bercsi válasza #31733248 (#18244) üzenetére


bercsi
aktív tag

Ha van az embernek pár db canon obija akkor igen. De jelen esetben Chal fórumtárs csak egy zoomot venne, szerintem azért az 1 darabért kár az adapterezéssel szórakozni. Ha később bővül a canon park akkor nyilván lehet benne ráció.

[ Szerkesztve ]

(#18248) mikrofon válasza PNP (#18246) üzenetére


mikrofon
addikt

Ez igazán szerencse! Mármint hogy fogtad és nem esett le

[ Szerkesztve ]

(#18249) Nippon válasza mikrofon (#18245) üzenetére


Nippon
őstag

Hű, köszi! Töltöm is ki a nyomtatványt.

(#18250) mikrofon válasza Nippon (#18249) üzenetére


mikrofon
addikt

Ti mihez kaptátok a v3-as verziót? Ugyan az összeset meg nem néztem meg, de amik rajta vannak a gépemen az mind a három V2 a nagy logos. Én capture-t, a csuklópántot és a vállpántot vettem tavaly.
Vagy csak szerencsém van és azok között van a v3 amiket elraktam. Mert szerencsére nem fukarkodik a gyártó és minden termékhez bőven ad ebből így bőven van tartalék.
Vagy az is lehet én valami régebbi raktáron lévőt kaptam...

Szerk: a lens kit-et használja valaki? Van annak értelme? Én nem tudom elképzelni, hogy csak úgy csupaszon a lencsét hordozzam az oldalamon minden védelem nélkül...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.