Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- lezso6: Kvaterner szégyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
Ma kaptam mailt Tőlük kb 2 év után. Van azon kivül más dolgom mint hogy elküldöm a címet, és elfogadom az eula-t? Ki hozza, a postás vagy futár?
-
-
Gubek-Einste is kettőt kapott! Szerintem én is regeltem a upc-s címemmel is, azt még nem néztem! Majd otthon!

Rákérdeznek ugyebár a telefonszámomra is, de ott van, hogy ha nincs, akkor ne adj meg semmit! Mivel beszédben nem jeleskedem angolul, inkább csak az írott szöveget értem, így a hívást elkerülendő gondoltam marad üresen! Aztán meg hiába a fentebbi mondat, mégis követeli a telefonszámot! Érdekes megoldás! Na mindegy, remélem nem hívnak, mert velem úgysem fognak beszélni, az egyszer biztos! Ha csak nem magyarul állnak neki!

-
poli27
veterán
Nekem 2 őt is küldtek, mivel 2 emaillel regeltem 1,5 éve meg egy fél éve kb 1-1 címmel.Most akkor mind2re kapok majd dobozt?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez a mai nap akkor ilyen.
Én meg ezen röhögök pár perce. [link] 
-
-
Tido
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, multkor pont arra jutottunk - legalábbis azt írták - hogy nagyon nem küldenek újat, e lehetnek olyan helyek, ahol nem kapnak elég információt, oda még küldenek ki - most én is kaptam értesítést. Ami azért vicces, mert feleségem már kapott ide dobozt - de akkor ez menni fog a szülők címére, már oda is akartam rég.
Most csak a szállítási címet kell beállítani.Jah, és elviekben szeptember/októberig tart a mérés, de az nekem sem egyértelmű, hogy aki most kap boxot, annak csak addig kell futattnia, vagy akár utána két évig is. Sokat mondjuk nem zavar, és már hibát jelzett
A vicces, hogy a Samknows mérések szerint 80 Mbit/s környékén van a le sebességem, noha amikor letöltök steamről, vagy torrentről, akkor kijön az UPCből a maximum..
Ami viszont mókás, hogy amióta boxunk volt, a feltöltés mindig megvolt 10, mintha vonalzóval húzták volna meg, miközben letöltés mindig ingadozott. -
Balinov
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
koszi az infot. -
-
-
Balinov
titán
tenyleg, hamar SamKnows, akkor a kapot boxot mennyi ido utan lehet felszabaditani a custom fw igaja alol? 2ev?
-
-
poli27
veterán
Megjött a felkérés a programra, eltelt több mint 1 év sztem a reg óta!
-
Tido
aktív tag
Igen, mindenkit kértek, hogy még folytassa, mert akkor lesz az értékelés. Engem pl az érdekel, hogy az új amit küldtek, akkor csak addig kell, hogy menjen-e, vagy akkor újabb két év - mondjuk engem sem zavar., és utána lesz egy egész jó routerem

A másik viszont ami zavar, hogy amikro kérdeztem, hogy a régit hogy lehet átrakni, hogy routerként működjön, arra nem válaszoltak semmit, csak azt, hogy környezetbarát módon semmísitsem meg - noha azért még az a router is jobb mint ami pl a szülőknél van..
Megmókoltam, de engem zavar, mert szerintem sokan azért (is) válalkoztak, hogy utána routerként tudják használni majd...
És nekem is volt pár olyan pillanat amikro mókolás közben megállt az ütő, hogy most téglásítottam - pedig nem tartom magam átlagusernek
-
Heller2
aktív tag
-
-
Tido
aktív tag
Kis levelezés a Samknows-sal:
"We are currently not taking on more volunteers, but the next and final report for Europe is coming up in September, so we will be accepting more volunteers shortly before this to fill any gaps we have in terms of geographical spread. He may hear from us around July-August, but I cannot guarantee it as we will only be looking to send devices where we have a low number of volunteers."
Magyarul már nem fogadnak új jelentkezéseket, azoknak fognak kiküldeni még egységet, ahol kevés az adat. És a program vége szeptemberben lesz.
-
-
-
poli27
veterán
kb 5-6 hónapja 1x beregeltem már, azóta nem jött semmi,most regeltem egy újat kivi leszek.Honnan tudják a címet, mivel azt nem kellett megadni a regnél

-
ubbconfig
aktív tag
Én 2011 novemberben kezdtem, akkor 2 éves projektet mondtak. Tavaly novemberben, mikor ez letelt, rákérdeztem, hogy mi a szitu. Akkor azt írták vissza, hogy 2014 áprilisig maradjak "online", addig hosszabbították a projektet...és megköszönték az eddigi részvételem

Amúgy kezdetektől fogva jónak tűnő adatokat küld a havi statisztikában (digi 40/20)
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jaja ugy hangzik. Én decemberben vagy hogy regeltem és utana októberben jött a cucc.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen az mondjuk logikus, hogy akkor leállítanák a regisztrációt!
Akkor lehet úgy kellene érteni ezt a mondatot, hogy olyat nem fogadnak vissza jelenleg a projectbe, csak Angliában, akinek letelt a két éve...?
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem tudom, még mindig lehet regisztrálni de szerintem ez még el fog tartani pár évig mivel nem két perc egy ilyen projekt végrehajtása.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
De lehet itt már befejezik, ha jól értem! Valakinek írtak egy ilyen mondatot...
We currently can only accept returns from volunteers in Britain. Please dispose of your box in a safe and responsible manner."
Vagy nem jól értem, ami könnyen meglehet!

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Majd jelentkeznek ha sorra kerülsz, én is jó pár hónapot vártam amire értesítettek, hogy kapom az eszközt.
-
Eddig még nem jelentkeztek, pedig október elején regeltem, ami már három hónapja volt! Lehet már nem is fognak, talán elég tesztelő van már a környékből...
-
Szerintem viszonylag korrektek, a sebesség tekintetébe erősen korlátos a mérések mert nálam általában 70-90 Mbps között van a letöltési sebesség, a feltöltési rendesen meg van, és ez meg volt a 3 hónapos 240-es net alatt is. A többi mérés szerintem rendben van, saját méréseim is kb ugyan ilyen értéket mutatnak.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Aki kapott Samknows cuccot, küldhetne fotókat róla nekik.
[link] -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Pont ezen gondolkoztam hogy en mikor is jelentkeztem... nem ma volt az biztos.
Amugy jönnek az adatok lassan, eddig nem nagyon értem mit és hogy mér.Downstream Throughput
Date
Average (Mbps)
2013-10-14 31.68
2013-10-13 77.40
2013-10-12 42.95
2013-10-11 43.40Gondolom nemzetközi sávszél, mert mindig megvan a 80+ itthonról.
-
-
-
adamka16
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Legalább egy automatikus mail-t küldhetnének, hogy vettük az adást, majd jelentkezünk, de semmi...
-
-
adamka16
őstag
Már majd egy hete regisztráltam az oldalukon, de semmi visszajelzést nem kaptam, hogy elfogadták-e a regisztrációmat. Találkoztatok már ilyennel?
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ott ugy remlik GB-est adtam meg, sot, 100%, GB-s GW, desktopba halokartya, N-es eszkozok
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megjött a válasz a tegnap küldött e-mail-re: Kérték a továbbra is használni kívánt eszköz MAC és S/N adatokat, elküldtem. A második eszköztől megszabaduljak meg (pontosan ezt írták), így akkor erre menni fog majd egy OpenWRT ás normál router-ként lesz használva, majd egyszer ha ráviszi a lélek, hogy megtegyem.
wwenigma kösz a FB like-ot a Whitebox képeimre.
-
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
sztem random, attol fugg, mijuk van eppen. 1-2 honapja jelentkeztem, 2-3 hete kaptam meg a cuccot, 741-es TPlinket, pedig megadtam, hogy 100/10-es kabeles netem van
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én is ezt kérdezem, múlt pénteken én is kettőt kaptam.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En osszesen harom levelet kaptam amiben meghivnak tesztelonek, ebbol jott a ket router. Lehet nem volt eleg jelentkezo, vagy szimplan valami emberi hiba. Azonos cimre en se kuldenek ketto routert.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
80/25os DIGI, gigabites helyi halo, remelem a baratnom altal delutan atvett csomag ketto darab 3600-at tartalmaz.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, a 60 az határeset, de a Gbit LAN talán a 3600 felé billenti a dolgot... Mondjuk ha 741-et küldenek, akkor lehet vissza is küldöm nekik!

Megvan már, hogy miért nem lehet kapni WDR3600-at!

-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A fene tudja, hogy mit fogsz kapni, a 60-as net elég határ eset, lehet 741ND is és lehet 3600 is a kiküldött eszköz.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Tudom, ezt olvastam! Szerintem 3600 lesz, mert 60Mbps netem van, illetőleg Gbit-es LAN-om! Ezeket adtam meg! De routernek marad az ASUS, ezt csak az egyik LAN portjára nyomom rá, és kész!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én jó pár hónapja jelentkeztem és csak most küldték ki az eszközt.
Van egy rossz hírem: TP-Link 741ND-t vagy 3600-at fogsz kapni. -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jelentkeztem én is, majd meglátjuk, hogy küldik-e a cuccot...?!

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
-
-
Heller2
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szerintem a plusszal kìsérletezz! Ha gondolod....
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Írj nekik facén, itt az oldaluk. Nekem ma segitettek 3 órán belül, a supportot rámozgatta a témára.
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Még ma sem kaptam visszajelzést a 2 db miatt írt jelzésemre, most mi legyen?
-
wwenigma
Jómunkásember
Az elsőt 1 hét után kivette a tesztből amikor feltette rá a gyári firmware-t, a másodikra meg azonnal ment a gyári... egyébként ez egy célhardver, az oldalon írják is hogy semmi másra nem alkalmas, ne tervezz vele.
#37 Roli27: elhiszem, de legalább ne legyél büszke rá és ne próbáld kimagyarázni.

-
wwenigma
Jómunkásember
Nem ugyanaz, a törvény nem tiltja "pusztán" a felhasználási feltételeket szegi meg az ember. Egyébként pont mint irtam, gyk. lehetséges a gyári (na jo, openwrt) firmware mellett az eredeti céljára használni az eszközt. Amennyiben szerinted ez nem helytálló, javaslom a modker topikot.
Roli27: irj nekik egy levelet hogy mi a helyzet, fizetik a visszapostát amennyiben visszakérik. Egyébként a FAQ-ban írják hogy milyen szoftver fut az eszközön illetve a főoldalon a "beleegyezem abba" résznél pedig a postakoltség-térítését. Továbbra is tartom hogy nem épp szerencsés visszaélni a dologgal.
-
Zsiguli
tag
Szerintem hanyagoljátok ezt a témát mert ez gyakorlatilag ugyanaz, mint a telefonok unlockolása, és az tiltott itt a PH-n!
-
törölt tag
Két évvel korábban kaptam az első eszközt TP-LINK 1043ND egy hétig ment az ő cuccuk rajta,ugyan is akkoriban baromira nem írták,hogy annyira le van butítva a cucc,hogy nincs admin felülete se,így amikor megjött elég nagy csalódás volt,rá tettem a gyári FW használtam aztán kipurcant,azóta is a dobozában van.
Aztán jött ez TP-Link TL-WDR3600 meglestem persze ez is fullra le volt butítva, rá tettem a gyárit és kész. Mondjuk nagy szükségem nincs is rá a Szolgáltatós Cisco is elég, lehet vissza pakolom a dobozába és ennyi, ha nagyon kell nekik majd vissza kapják,ha küldenek futárt érte.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Most gyakorlatilag elloptad akkor a routert, megszegve a felhasználási feltételeket?

Nekem holnap érkezik a router, a futár 4.-én elfelejtett értesítőt hagyni a címkén feltüntetettt telefonszámot meg nem hívta fel... trackitonline.ru -n tudtam kideriteni hogy a GLS-t kell zargatnom, SamKnows support adott tracking numbert...
A gyári firmware-hez (illetve openwrt-hez inkább) is van lehetőség feltenni a measurement csomagot, én maximum ezt fogom csinálni mert gyk. ezért kaptam az egységet...
-
Balinov
titán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ment a konyvjelzokbe, nekem ez pilotavizsgas egyenlore. Kivarom a 2 evet, addig meg szocializalodok az ssh-val, egyebekkel a nasombol kifolyolag.Koszi
Bali -
Balinov
titán
Sziasztok,
mennyire ortodox a samknows-os TPlinkekre custom fw-t - vagy akar a gyarit feltolni?
Mennyire bonyolult dolog?
-
adamka16
őstag
És vajon ők ennek mennyire örülnek?

-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kicsit bonyolult.
Privátot küldök. -
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A TP-LINK 1043ND amit még régebben kaptam tesztre arra 1 hét után rá dobtam a gyári TP-Link FW, erre a ma frissen megérkezett TP-Link TL-WDR3600-re is rádobtam gyorsan a gyári FW

-
-
Heller2
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hát...a régiekhez lehetett leszedni kis keresgéléssel rom-ot, amivel jó esetben teljes értékűvé lehetett tenni.
Gyakorlatilag olyan rom-ok ezek, amit ők adnak majd ha lejár a hűség.
Ha úgyis rád bízzák a sorsát, akkor érdemes rápróbálni...szerintem. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én is ma kaptam meg.

-
-
Heller2
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Írd meg nekik, hogy mi a történet...Szerintem "kidobatják" veled, vagy esetleg megkérnek, hogy küldd vissza nekik!
-
Ma kaptam meg a TP-Link 3600-at, jól néz ki de van egy egy kis gondom: 2 db-t kaptam, mit csináljak a másikkal?
-
Balinov
titán
sziasztok, jol olvasom,hogy akkor EPC3295-el komboban hasznalva az nem fog a 741-el menni,hogy a ciscso GW csak kabelmodemnekt uzemel, a netet gigabiten/wifi-n meg a samknows-os tplink cuccos osztja?
-
Nimrod
addikt
Tavaly novemberben kezdtem használni és most úgy döntöttem, hogy leállítom a dolgot.
Supportnak írtam és azt a választ kaptam, hogy megtarthatom a készüléket (pontosabban dobjam környezetbarát módon a kukába), illetve megköszönték az együttműködést. -
PrinczA
őstag
"Router beállításaihoz nem tudsz hozzáférni. Le van butítva. Switchként üzemel."
A WIFI részéhez lehet csatlakozni? -
törölt tag
Router beállításaihoz nem tudsz hozzáférni. Le van butítva. Switchként üzemel. Csak arra jó amire adták.
Nekem másik típust küldtek novemberben, mikor megláttam hogy ennyire le van korlátozva pár nap után fogtam és vissza csomagoltam a dobozába. Azóta is pihen a szekrényben. -
törölt tag
Nem muszáj az emailre várni,nekem sem jött.
Belépni úgy lehet, hogy az alábbi oldalon https://reporting.samknows.com megadod azt az email címed amivel jelentkeztél a tesztre , a jelszó pedig a készülék MAC címe. Belépés után érdemes a legalsó "Your Details" menüpontban pontosítani az adatokat (irányítószám és időzóna), mivel a support felhívja rá a figyelmünket, hogy az adatoknak stimmelniük kell.Részletesen összefoglalva. [link]
-
Nimrod
addikt
Most üzemeltem be a készüléket, látszólag minden megy. Email-t viszont még nem kaptam tőlük.

Két kérdésem lenne már most. Az egyik, hogy a jobb szélső lakat ikon folyamatosan villog, ez nem tudom mit jelent.
A másik a fogyasztás... mennyit fogyaszt ez tulajdonképpen?
-
jerry311
nagyúr
Kaptam ma egy szép nagy borítékot, hatalmas "Royal Mail" matricával. Feladó: SamKnows Ltd. Olyan rég volt, hogy már el is felejtettem, de végül leesett: megjött végre az előbb említett cég "Performance monitoring unit"-nak csúfolt egysége. Lánykori nevén TP-LINK 1043ND.
Amennyire látom a másik lehetőség, lassabb internet előfizetések esetén, a WR741ND.Mi az a SamKnows Whitebox?
A Whitebox teljesítményt mér, mégpedig az internet előfizetését. Sebességteszteket készít le- és feltöltés irányban, válaszidőt és jittert mér, hogy legyen független mérés is, ne csak az amit a szolgáltatód mond.Miért jó?
Ha két évig megy nálad a router, akkor megtarthatod. Nyilván két év múlva többet ér, mint az általa elfogyasztott áram, de az más lapra tartozik.
Önkéntesként segítheted a SamKnows és az EU munkáját, hogy aztán a szolgáltatód orra alá dörgölhessék mennyi is az a bizonyos 30.Telepítés
Az eszköz egy egyszerű network bridge, tehát ha nem valami extra speciális hálózatba illeszted be, akkor nem kell átállítani semmit.
1, Húzz ki minden kábelt a meglévő routered/modemed LAN portjaiból és dugd be a Whitebox LAN portjaiba.
2, Csatlakoztad a Whitebox WAN portját a meglévő routered/modemed egyik LAN portjára.
3, Kész. Örül.A Whitebox hazatelefonál, amint megfelelő hálózatot észlel. Ennek eredménye egy email a regisztrációnál megadott címre. Ebben a levélben kapod meg a riport oldalon használható jelszavad. Igen, bármily nagy a meglepetés, te is láthatod a teszteredményeket. Nem teszi el őket a SamKnows, hogy utána csaj sok pénzért adja ki.
Bővebben: www.samknows.eu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X13 G2i - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i7-10G I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Eladó Honor X7 4/128GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy elég nekik.
Én meg ezen röhögök pár perce. 
koszi az infot.