- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- Flashback: Olcsó emulátoros kézikonzol: R36S
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
YumeD
tag
Nem kell hegesztés a setup.sh-n (ha a félúton fagyásra gondoltok), az sh-ba kell beforgatni a random_number_generator opciót(csomagopciók közt található). És a curlon kivül ügyelni kell az egyéb függőségekre is(pl zlib, libcurl(nem csak a sima curl!), etc... fejből nem emlékezem az összesre, de a módosítottam konfigjából kibányászható).
-
-
poli27
veterán
Nah ha egy routerben a macet átírom arra minek lennie kell samknows szerint, akkor elvileg a samknows is jó lesz ugye?
Most gyártom a samknows firmwaret Barrier Breakerből 
-
szabifotos
senior tag
Írtam nekik, hogy lejárt a 2 év szerződés februárban és hogy azóta Gigabites lett itthon a hálózat. Válaszoltak, hogy OK írjak címet és küldenek egy eszközt!

Ilyenkor vajon kapok új fiókot vagy a régihez csatolják?!

-
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
mert azzal akarom megcsinálni a routert samknows al, nap próbálkozok akkor
Létezik, hogy a files mappa tartalma kell csak a samknowshoz, meg amilyen csomagokat fetett? 
-
-
poli27
veterán
A BB re nem lehet valahogy leforgatni a whiteboxos firmwaret?
-
poffsoft
veterán
skacok, felment a public1.bin
Megint nem látom a modemet a router mögött.Milyen interface-t kell felpakolnom, hogy lássam??? (Azt tudom, hogy static ip, de melyik fizikai interface, milyen tűzfalzóna????)
A modem dhcp-zik 192.168.1.1-ről, a wdr3600 pedig a 192.168.2.1-ről dhcp-zik a lan felé (és ő maga a 192.168.1.2-t kapja wan felől).
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Én végül még nem vizsgáltam meg a TV inkompatibilitást az eszközzel, egyszerűen a home PC-met és a PS2-t a whitebox-ra kötöttem, a TV-t és a Raspberry-t (nem volt már kedvem azon is hálózati kábelt cserélni, a rajta lévő pedig rövid) a saját routerre. Így megy minden, viszont múlt hét óta csak UDP latency-t és UDP Packet loss-t mér. Mondjuk nem meglepő, mert a seed folyamatosan megy, a whitebox-on pedig 25000 byte/sec-ben van megadva a letöltési, 8000 byte/sec-ben pedig a feltöltési limit. Nálam pedig ilyen lassan soha nem megy.

-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megadtam a fő routert dns címnek meg átjárónak neki, kiváncsi leszek

-
-
poli27
veterán
Megoldottam közbe, csak a tűzfalat 2 helyen kell kikapcsolni, én meg csak 1 helyen kapcsoltam ki
(Magán, Nyilvános) ez kavart be!Ez a vacak kivi leszek switchre és AP-re konfigolva mér e
szerintetek? -
-
poli27
veterán
Valakinek van ötlete miért nem tudom felrakni a moddolt samknowst.Hiába csinálok egy ftp szervert a telnetnél nem látja, pedig ha elindítok egy totalcmd ftp kapcsolódást simán megtalálja :S

-
szakonyi
tag
Én két napja kaptam meg a 3600-at, egyébként kb. 2 hete regisztráltam. Egyből tettem rá a módosított firmware-t. Bekapcsolás után pár perccel már jött az email, hogy vették a jelet!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére

v1-es.
Akkor én is megyek heggeszteni

-
válasz
poffsoft
üzenetére
Értettem én a hegesztés kifejezést, csak azért kérdeztem vissza vele, mert ugye én éppen helyrehozni akartam a keresett fw-vel, a hegesztést ilyen vonatkozásban meg talán pont a moddolásra használják, amikor eltérnek az eredeti funkciótól! Na de mindegy, letudtuk!

Amennyiben v2-es 1043ND-d van, úgy nem minden vonatkozásban erősebb a 3600, de a v1-et minden téren lekörözi!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hegesztéshez= kb "egy brickelt whiteboxot, ami el lett flashelve, azt kellett életre kelteni"
Tudom, hogy te nem tplinkezel, de pl. az 1043 topikban is ott vagy (nagyon
)Am. a kérdés ezen felét úgy általában értettem- csak az első fele ment konkrétan hozzád

-
válasz
poffsoft
üzenetére
Hegesztéshez? Piont egyel előtted írtam, hoztak egy brickelt whiteboxot, ami el lett flashelve, azt kellett életre kelteni, ahhoz kellett volna az eredeti fw, és én már csak ilyen "maradi" vagyok, hogy jobb szeretek mindent az eredeti, úgymond hivatalos forrásból beszerezni, de buildelni emiatt nem fogok nekiállni, így most jobb híján használtam azt, ami elérhető!
Persze a köszönet jár érte a készítőnek!
Mivel nekem ASUS RT-N66U van előtte, így eszembe sincs lecserélni a TP-LINK-re!
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
heggesztéshez kellett volna a gyári szűz?

Amúgy vajon érdemes megmoddolni? A jelenlegi 1043nd nyugodtan nyugdíjba mehetne mellőle? Mennyivel erősebb vas a 3600?
/tudom, gugli a barátom, de most éppen agyasimát játszom...
/ -
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem megvan a WDR3600-ra valo forrás, de le is töltheted: [link]
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mentsd le magadnak így -> [link]
-
válasz
donmackó
üzenetére
Köszönöm Neked is, szétnéztem, de itt továbbra sem találok fw-t, esetleg annak a forrását, de a kérdés még mindig egy eredeti, samknows-tól letölthető, wdr3600-ra való fw-re vonatkozott, ami viszont a jelek szerint nem létezik! De mindegy is, jó lesz a rar csomagban lévő is, csak egy kósza gondolat volt!
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Itt nézz szét: [link]
-
Köszönöm a válaszokat, korábban erre jutottam én is, ezek meg voltak nekem is, viszont pont arra lettem volna kíváncsi, hogy a samknows-től letölthető, úgymond eredeti fw-ről van-e valakinek tudomása! Ezek szerint ilyen nincs is, csak a forrás...
szerk.:
Ja, meg Netgear fw-re van még találat!
https://reporting.samknows.com/firmware.html -
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Benne van yume csomagjában amit le lehet tölteni!
(#1062) mate3553 Igen abból lehet csomagot forgatni, de ahogy nézem ez az attitudeből van. -
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Nekem pedig az lenne a kérdésem, hogy az eredeti SamKnows firmware-t le lehet tölteni valahonnan WDR3600-hoz? Én nem találom meg sehol...
-
poli27
veterán
Működik rendesen a kombi firmware,amit gyártott egy fórumtársunk?

-
Balinov
titán
most jott az ertesites, royal mail-el elindult az UK-bol az uj WB. 3 napot irnak szallitasi hataridore
-
Teko001
őstag
Ezekhez + ezekhez annyit tennék hozzá, hogy nekem úgy sikerült csak failsafe módba tenni, hogy bekapcsoltam, és amikor elkezdett villogni a sys led (csillag), akkor kellett megnyomni a reset gombot, ekkor elkezd gyorsabban villogni, és úgy került failsafe módba. A FileZilla-hoz pedig, amikor kéri az ip címet és a portot, akkor 127.0.0.1-et kell megadni, és azt a portot, amit telepítéskor beállítottunk (alapból 14147), user nem kell.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabifotos
üzenetére
Hagynak ott matricát, telefonon beszéld meg velük.
-
Teko001
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Hívd fel őket
-
szabifotos
senior tag
Asszem' nem volt otthon senki ahogy a futár járt nálunk

Ilyenkor hova viszi a csomagot?08/10/2014 13:55 Not delivered due to a wrong address Hungary Békéscsaba
08/10/2014 07:21 Out for delivery on GLS vehicle Hungary Békés -
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez megnyugtató.
Ez okozta a zavart az éterben... -
-
molnarpeter
nagyúr
Holnap itt is lesz a csomag, hozza a szintet a brit posta.
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ha jól látom az extroot segítségével tudok felcsatolni külső meghajtókat. Ez nekem nem fontos, nem akarok DLNA szervert csinálni a routerből, nekem csak annyi elég, ha átengedi a kapcsolatot a Serviio és a TV között gondolom ehhez nem kell olyan nagy csomagokat telepíteni, hogy ne férne rá a routerra. A Samba-s megoldást csak azért kezdtem el, mert ha esetleg másként nem menne.
Köszi az átirányítást, megkérdeztem tőlük. -
Hát törölni egyébként sem tudsz OpenWrt alatt (gyanítom legalábbis nem JFFS2-es fw-ről van szó), így a törlésnek látszó művelet után a szabad hely csak még tovább fogy a filerendszerben, mivel a rendszer ilyen esetben a kérdéses file-t megjelöli töröltként, ezáltal használni nem tudod tovább, de az erről szóló bejegyzés további helyet foglal le!
Ha csomagokat szeretnél telepíteni, akkor extroot lesz a Te barátod, de szerintem magához az OpenWrt-hez itt kaphatsz segítséget!
-
szente
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csinálni akartam egy kis helyet a telepítőcsomagoknak, gondoltam a luci-i18n-english nem kell, mert úgy is magyarul használom. Hát kellett, többet nem töltődött be a webes felület.

Mindegy, újra húztam az egészet.
Egyébként azzal küzdök, hogy a TV-m lássa a gépemen lévő filmeket/zenéket. Felraktam az UPNP csomagot, be is kapcsoltam, de valamiért nem működik, nem látja a TV a gépet. Akartam Sambát felrakni, ahhoz kellett volna a hely. Kicsit magas nekem egyenlőre ez az Open-WRT. -
-
szente
addikt
Na már el is sz@rtam rajta az Open-WRT-t.

-
szente
addikt
Nem küldtek még User/Pass-t, de kicsesztem velük mert kértem a nem létező jelszómra egy jelszó visszaállítást. A felhasználónévre meg gondoltam az email címemem lesz a nyerő.

Egy két adatot már levett 9-kor, de még a nagy része üres a táblázatoknak.Amúgy mi alapján lőnek be, hogy én vagyok az, amikor FW csere miatt elvileg eltűnt minden a routerről?
-
szente
addikt
Na sikerült feltennem az Open-Wrt-t a routerre.

Arról hol tudok meggyőződni, hogy jelent rendesen így is a Samknows-nak? -
gyuszaa
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Három napja én is ezt lesem.
Miután átadták a gls-nek, másnapra már Németországban volt (másodikán), és tegnap 5 órákkor érkezett az alsónémedi depóba, mai nap meg már át is vettem. -
szente
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tudom,a GLS-nèl nèzem. Annyit ír,hogy 2-án reggel megèrkezett a HUB-ba.
-
-
szente
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekwm már több,mint 4 napja ott dekkol.
-
molnarpeter
nagyúr
Németországban jár már a cucc - a GLS-nél lehet követni miután átadják nekik.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Igen, időhiány az van, de ezt megoldanám.

-
vargalex
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Ahogy írtam, a DIR-825-be csatlakoztatva ugyan azzal a kábellel hibátlan.Természetesen azon is OpenWrt van. Én sem szeretem ezeket az eszközöket, de ennél a TV-nél nincs más lehetőség. Csak egy USB port van rajta, ami ráadásul gyárilag csak "service only". Én a raspberry-t használom lejátszásra (mondjuk azon tegnap nem is néztem az NFS-t), de a feleségem és a gyerekek a TV-t jobban szeretik, mert egyszerűbb kezelni nekik.
-
-
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Majd csinálok sajátot.
A forrást már régen néztem, úgyhogy nem gond. Sőt, akár a D-Link-re is felrakhatom a scripteket és a binárisokat. Legfeljebb klónozom a TL-WDR3600 MAC címét. 
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Ha már hekkelsz, akkor próbáld meg esetleg a fentebb linkelt fw-vel!
http://itcafe.hu/tema/samknows/hsz_986-986.html
Mondjuk ezzel még debugolva nem lesz, az tény, legfeljebb megoldva!
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nos, végül én is rászántam magam és jelentkeztem a programra. Már az eszköz is megérkezett (természetesen TL-WDR3600), de csak tegnap jutottam el odáig, hogy beüzemeljem. De rövid idő alatt ki is szedtem a hálózatból, mert egy problémába futottam, de nem volt időm foglalkozni vele.
A probléma:
van a hálózatban egy LG 37LH3000 típusú TV-m, amin LGMOD van, így képes egy USB-Ethernet adapteren keresztül Samba/NFS megosztást mountolni, illetve DNLA szerverről lejátszani. Nálam konkrétan egy Linksys USB200M teljesít szolgálatot.
Szóval, beüzemeltem az eszközt a leírásnak megfelelően (azaz minden vezetékes eszközt azon keresztül csatlakoztattam - ez egy Home server (miniPC), a TV, Playstation2, és egy Raspberry Pi). A TV a szerver NFS megosztását látta, a könyvtárakban tudtam tallózni, de egyetlen filmet sem tudtam elindítani. Vagyis nagyon sokáig próbálkozott, aztán egyszer csak kilépett. Visszakötve mindent a routeremre (D-Link DIR-825) minden rendben volt.
Azért a hétvégén megpróbálom debug-olni a dolgot. Én arra gondolok, hogy valamiért a whitebox-ra a TV csak 10 Mbps-el csatlakozik és esetleg ez már kevés a lejátszáshoz. Bár, kicsi xvid-ek sem mentek, illetve egyébként is valahol 3 MB/s körül vége van a TV CPU-jának.Azt még nem néztem, hogy PC-ről mountolva az NFS-t mi történik. Tehát, hogy a protokollal van gondja az eszköznek, vagy a fent említett kapcsolati sebesség a baj.
Tehát hétvégén mindenképpen megnézem és beszámolok róla, hátha mást is érinteni fog a dolog. Vagy soros portos móka lesz, vagy failsafe-ban megváltoztatom a root jelszavát.

Új hozzászólás Aktív témák
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- VGA kibeszélő offtopik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elvonult a zimankó, de a hardverek nem mennek sehová
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Dobozos ASUS TUF Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 (8 GB) Garancia 26.09.12.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval nem is tudod nélkülük fordítani.
Most gyártom a samknows firmwaret Barrier Breakerből

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)