Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grawens
senior tag
Úgy pislogom nekem megint behányt a WBox. 15.-e óta nem mér semmi mást csak a Latency-t és a PL-t. Beüzemelést követően csak 1 napig bírta.
Írtam a szupportnak, hogy ez mi!? WPS led folyamatosan világít, csatlakoztatás stimmel. Visszaírt egy ATI nevezetű egyén, hogy ők nem tudják mi lehet a probléma. Mérgemben válaszolt neki: ".. öcsém ha ti nem tudjátok, akkor nem tudja senki". Kezdem azt hinni, hogy ez a szupport szakmailag kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. 
-
YumeD
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Fileokat, megfelelő struktúra szerint, hozzátartozó függőségekkel.
Ellenben pár scripten hegeszteni kellett picit, hogy alkalmazkodjanak az új hálózati körülményekhez
Amúgy overlayfs erősen ajánlott a csomagoknak egy min 512MB-os pendrive-val a használhatóság megnövelésének érdekében. Az overlayfs-en vannak samknows-os libek/binárisok/scriptek is nállam. -
YumeD
tag
Elkezdtem kicsit hegeszteni a box-on, hogy használható legyen routerként is, és reportoljon is (elvégre is azért kaptam.) Jelen pillanatban megy rajta alap OpenWrt, és a riportokat is küldi, egy kivételével("Failed DNS Queries"). Ha kidebugoltam és jó lesz minden, akkor majd csinálok belőle telepíthető opkg-t, ha gondoljátok, cserébe majd kérek visszajelzéseket hogy nincs e valami anomália.
-
morist
csendes tag
Szerintem firmware függő, nekem vargalex 1.1.7-es van, és nekem sem írja ki a pillanatnyi sebességet!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Kiprobaltam, wget-tel fsn-ről egy tesztfile a winyó sebességével jött lefele (6-10Mbyte/sec körül) , nem mentve pedig a max sávszélemmel.
Akinek van gyorsabb nete és okosított WDR3600 az megnézhetné:
wget ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/16GiB -O /dev/null -
Én nem ezen futtatom, hanem ASUS RT-N66U-n, de most a TP-LINK WDR3600-ról beszéltünk! Egy darab torrentet futtatva, max. 20 kapcsolattal se nagyon lehet a sebességet 5MB/sec fölé vinni, pedig ez már nem nevezhető soknak! Na de végül is nekem tök mindegy, akár tudja mérni, akár nem, az én netem csak 60/6-os! Ha lenne 120-240Mbps netem, már kipróbáltam volna az ASUS-on, ftp.fsn.hu-ról, de nincs, így ez most elmarad!

-
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jah, hogy te torrentet futtatsz ezen. Az elképzelhető, hogy ott megáll. Ettől függetlenül szerintem elméletben képes lehet 240-et mérni, ugyanis "kismillió" kapcsolat sokfelé (amit a p2p csinál), valamint az egyéb hozzátartozó műveletek jelentősen nagyobb erőforrást igényelnek, mint egy szerver felé pár kapcsolat/szál.
-
-
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szerintem az nem 30Mbps, hanem 30MB/s, amit ha beszorzol 8-cal, megkapod a 240Mbps-et...
-
Tido
aktív tag
válasz
donmackó
üzenetére
Érdekes, mert nekem torrent alatt még a Whitebox sosem szakadt vagy fagyott le. Istenigazából semmikor sem fagyott még ki a 3600 (a 741esre meg nem volt kötve semmi, csak külön állt), pedig volt olyan alkalom amikor a router miatt eléggé terheltem sok peeres torrentekkel - igaz ekkor sem volt benne 40 torrentnél több ( bár ezek mint írtam szándékosan keresett torrentek voltak, és mindig full sebességgel ment a net)
Bár tény, hogy nem több több száz torrenttel kisérleteztem, abban nincs tapasztalatom.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
donmackó
üzenetére
Az ugy megvan hogy ez nem epp szabalyos, illetve a kollega a failsafe-en keresztul maszkalt benne? Le lehet szedni a gyari firmware-t egyebkent a forraskoddal egyutt.
Ha meg turkalni akarsz benne es van leirasod, akkor mér kérded? Nem fogsz talalni benne se véres gyémántot de bujkalo orosz katonakat se.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nekem is 2x halt le valószínű hogy a torrent miatt (ha nem ment akkor jó volt, ha ment akkor megszakadt a net kapcsolatom és csak a box restart segített). azóta magányosan csücsül a kanócon egy külön csatin. amikor hajlandó volt működni rajta a torrent akkor is kb. 60mb/s volt a max (ellenben direktben a tc7200 után volt 80 is a pir@teb@yről ugyan az a torrent). valaki egyébként megnézte már a szoftverét a boxnak?
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Torrentnel folyamatos hash ellenorzes, IO viszi a procit, ilyenek Sima le/feltoltesnel nincs.
mate3553: most vissza fogod mondani a gyors neted vagy mi lesz? Nem ertelek. 240mbitet merjel mar speedtesten pl. Tokyo felé... ha ennyire zavarnak az elso adatok, irj a supportnak hogy nem mér csak 80-ig.
-
Mondjuk az szerintem tuti biztos, hogy ez a kütyü nem tud 240Mbps-t mérni, ehhez kevés a hardvere! Már csak abból kiindulva is, hogy torrentezésnél is vége van ~30Mbps-nél!
-
-
poli27
veterán
bakker a 240 es netet 80mbitre méri ennek nincs értelme!
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi a jó abban, hogy felrakok egy képet, amint a falamon van a kütyü?

-
Grawens
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam szinte semmit sem mér, kivéve a Latency-t és a Packet Loss-t. Minden más mérés 0 (üres).

-
donmackó
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Majd ma felcsavarozom a helyére (a TC7200U alá vagy fölé) és én rakok fel.

-
Akik már megkapták a Whitebox-ot, azok létszíves töltsenek fel róla képet a SamKnows Facabook oldalára mert van egy szép gyűjtemény a beüzemelt eszközökről és magyarból elég kevés akad még.
-
Mate
nagyúr
Beszéltem velük. SamKnows Whitebox version 4 már nincs nekik, ezért küldtek 3-ast.
-
-
-
Viszont írtam nekik az internet kapcsolat sebessége miatt, hogy még mindig nem jelzi ki az oldal, ha lehet állítsák be...
-
-
Grawens
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ITT pontosan le van írva, hogy mikor, milyen és mekkora méretű tesztet végez.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen. Van amit szinte minden órában mér, de sebességet nem.
-
Nektek minden órában van adat a weboldalon?
Azt figyeltem meg, hogy a routerből nézve minden óra harminc körül van némi forgalmazás, tehát akkor mér valamit, de például a download grafikont visszanézve a weboldalon azt látom, hogy ma 3, 9, 15, 17, 18, és 19 órás adatok vannak benne!
Aztán packet loss adat 0, 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11, 15, 16, 17, 18 órakor van, és így tovább...
Szóval szerintem nem minden órakor mér mindent, hanem hol ezt, hol azt!
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Sebességeknél ne felejtsétek hogy nem az a mérvadó hogy a digi/upc/telekom belső hálózatában mennyivel megy, hanem a mas halozatokba történő átvitel. Korrektül mér.
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem ezeket mérte:
Ma 03:00: 74.38 / 20.49
Ma 09:00: 71.68 / 20.49Tegnap 17:00: 88.13 /20.28
Tegnap 19:00: 69.79 /20.81
Tegnap 20:00: 47.98 /19.55 -
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Neked 60-as neted van, nem? Azt lehet jól kiméri, de 120-ast, 240-est ezek szerint nem.
-
-
Mate
nagyúr
Nem tudom mi lehet nálad. Itt nem volt gond.
A mérés meg ha így marad tényleg vicc. Várok egy hetet, ha egyszer nem lépi túl a 100-at, akkor írok nekik, hogy ennek így mégis mi értelme.
-
donmackó
addikt
-
-
-
donmackó
addikt
Nálad is eleinte magas volt a packetloss érték? Már kezd beállni 3% körüli értékre.
Más: Mennyi az esélye hogy kifagy/lefagy a whitebox? Azt mondta a feleségem hogy nem volt net. Átkötés másik csatira, és lám jönnek a bitek. Azóta inkább kapott egy külön csatit a box (velem ne szórakázzon).
-
Tido
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bakker, nekem is be kéne állítani az IP logot az N66U-n; eszemben sem volt, hogy így megnézzem.
Lehet meg kéne néznem a speedtestet külföldi oldalakkal is. -
-
Tido
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Én nem emlékszem, hogy nekem mért volna 100 fölötti letöltést.. Nekem is átlag 70-80 között van, és szintén speedtest produkálja magát.. Beszéltük itt régebben, hogy vszinű külföldi szervereket használ a Samknows, és ahhoz nincs akkora sávszélessége az UPCnek.
De megnyugodtam, hogy Egerben az UPC a 30/3at centire hozza a mérések szerint
viszont ezt a saját sebesség részt nekem egyik helyen sem hozza..
-
-
Mate
nagyúr
Nekem is 3 mérés volt eddig:
88.13
69.79
47.98Mindez 240-es nettel

-
-
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem már rajzolgat:

A packetloss nem tetszik.

-
Grafikonok nincsenek még, csak egy-egy mérés van download, latency, jitter, website load, stb..., de ebből az egy adatból ugye nem rajzolgat még semmi sem! Ha fölé viszem az egeret, akkor kiírja az egyetlen mért értéket!
Viszont megjött az email-em, miszerint "Your Whitebox is now connected!"!
Hozzáteszem elég érdekes, mert feladónak semmit sem írt ki az Outlook Express, és egy html email, ami forrásként jelenik meg, tehát úgy kellett kibogozni a hasznos szöveget a sok krix-krax közül!

-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
weben mit mutat?
-
-
poli27
veterán
Nekem nincs mérés ezzel az összekötéssel még, sztem így nem lesz jó, majd rádugom egy lan portra azt nem dugok rá semmit!
-
Felül, a szürke sávban ennyit ír: ISP - UPC Hungary Unallocated
piros My Speed Tier? Ezt nem is találom!Mondjuk nekem mindegy is, nagyon nem érdekel, ha nem fognak reklamálni, nekem jó így is!
Viszont nekem még nem jött mail, hogy beüzemeltem a box-ot! Nektek ez mennyi idővel később jött?
-
-
Grawens
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
2 helyen is írja. Belépve legfelül a szürke sávban "IPS" és a Downstream mérőablakban a ha a piros My Speed Tier fölé viszed a kurzort.

-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Nem is az zavar, hogy nem írja ki, az nem érdekelne, csak így nem tudjuk, hogy melyik sebességhez tartozó regisztráció ez, amiből végülis whitebox lett!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam is csak 1-2 hete írja ki, hogy 120x10 pedig október óta megy a mérések.
-
-
Mate
nagyúr
Amit nem értek, hogy sehol se látom, hogy mekkora UPC sebességet adtam meg. 2x regisztráltam, így fogalmam sincs, ez melyik.
Nekem csak ennyit ír:
ISP - UPC Hungary Unallocated
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nekem 88.13/20.28Mbps

-
Megvan az első mérés... 61,64Mbps!

-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rámentem, hogy elfelejtettem a jelszót, küldtek egy email-t és megadtam

De felesleges volt, mert rá 20 percre küldték az email-t, hogy beüzemeltem a kütyüt és küldtek egy ideiglenes jelszót, amit meg kellet változtatnom.
-
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hol kéri jelszónak a MAC címet?

-
Grawens
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
első variáció

-
A MAC Address-t, hogy írjátok be jelszónak? Folyamatosan, kettősponttal, kötőjellel...?
112233445566
11:22:33:44:55:66
11-22-33-44-55-66
egyéb?szerk.:
Közben meglett! Az alján nem pontosan ugyanaz a MAC van, mint amit az RT-N66U lát! Hanyatt fordítottam, onnan bemásoltam, az jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master 600 Wattos 80 Plusz Fix Kábelezésű Tápegység
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6600K / 16GB DDR4 / GTX 1660 6GB / 128SSD + 1TB HDD
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Playstation 5 Slim lemezes 2027 szeptemberig garancia!
- ÚJ! BONTATLAN! SAMSUNG Q800F 5.1.2 csatornás, hangprojektor/soundbar.
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Írtam a szupportnak, hogy ez mi!? WPS led folyamatosan világít, csatlakoztatás stimmel. Visszaírt egy ATI nevezetű egyén, hogy ők nem tudják mi lehet a probléma. Mérgemben válaszolt neki: ".. öcsém ha ti nem tudjátok, akkor nem tudja senki". Kezdem azt hinni, hogy ez a szupport szakmailag kevés, mint erdőtűzhöz a vízipisztoly. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak kiváncsi lennék hogy miért/mi alapján csinálja amit csinál. az eula-t elolvastam/elfogadtam és ahhoz tartom magam, mert szabályt tisztelő ember vagyok.