- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- moongoose: Nagy méretű flac file-ok kiírása cd-re audio cd-ként.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem lehet körülményesebb, mint egy újat berakni a rendszerbe. Ezek a rendszerek általában nincsenek túlbonyolítva. Inkább arra tippelek, hogy az ügyfélszolga nem akart még csak egy kicsit sem dolgozni és inkább lerázott.
-
válasz
jerry311
üzenetére
Elég furcsa ez az egész, már azon is gondolkodtam, hogy valami hiba következménye lehetett esetleg, vagy véletlenül vette ki valaki, és körülményes lenne visszarakni, gondolom ügyfelesnek erre joga sincs, valami admin kellene hozzá, egyszerűbbnek látták ha megköszönik a részvételt, és ennyi volt. Főleg az utolsó levél volt érdekes, miután elküldtem nekik a kért MAC címet, egy szóval sem említették, hogy igen, megnézték, és ez valóban ki lett véle a programból, vagy hasonló, hanem mintha előzmény sem lett volna, megköszönték a részvételt, és semmisítsem meg a boxot, és ennyi.
De az este jelentkeztem két másik email címmel újra, hátha szerencsém lesz, és kapok újra boxot.

-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pff, az érdekes, főleg hogy nálam meg több mint 4 éve megy és egy szót sem szóltak, hogy változna valami.
mondjuk téged sem értesítettek csak így "másodkézből". -
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Háát lehet, hogy letelt a 2év és rájöttek, hogy nem kellene tovább kitolni a határidőt.
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha belépek a a fiókomban én sem látok semmilyen adatot már 3 hónapja. Hiába írtam nekik küldtek egy másik rutert de így sem látok semmit.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Szia!
Hát nem tudom, felteszem önállóan mért, ugye a scriptek azért lefutnak, de lehet reportolni már nem tudta a központba, ez ugye nem derül ki a forgalom statisztikából, sniffelni meg nem sniffeltem, annyira nem érdekelt. De már kihúztam, akkor ne menjen hiába. Csak azt nem tudom, hogy miért vettek ki, mert erről nem írtak semmit, a mostani levélben nem is volt említve az előzmény, csak megköszönték a részvételt. Na de mindegy...
Hát jah, van egy routerem, elfér a fiókban, per pillanat nincsen rá szükségem, de most eladni sem akarom.
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
De, ha kivettek a programból, akkor mit méreget az eszköz? Mondjuk, van ingyen egy routered...
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na hát ez szép, megint jött levél Sam-től, amiben nem is válaszolnak az eddigi kérdésekre, hanem simán megköszönik a felmérésben a részvételt, és semmisítsem meg a wb-t, és a szokásos bla-bla... Simán kivettek a programból, ezért nem tudok belépni az oldalon.
-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Háát mit javasolsz? Egy informatikus pénzért tett rá nekem openwrt-t a sajátomra, mivel a sajátom is olyan volt. De nem boldogultam vele mert nem volt net. Utána összeomlott úgy hogy nem bírták helyrehozni. Még jó hogy kicserélték, mert nem is indult. A pénzt visszakaptam, de nem ez volt a cél

-
-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem te asust kaptál, nekem most jött ez, mert a TP-Link TL-WR1043ND-t kihúztam decemberben mert szakadt a netem. Erre elküldték ezt, úgy hogy valamit kezdeni kellene a másikkal csak nem nagyon értek hozzá. Pedig kellene egy wi-fi Switch

-
eszakas
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Honnan látod hogy mér?
Én is most kaptam egy TP-LINK TL-WDR3600 Routert csak azt látom, hogy a jobboldali három lámpa folyamatosan villog mint az őrült. És balról a harmadik csak néha
. -
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Megint írtak, kérték a WB MAC címét... Ez egyre jobb!
-
Megjött a válasz Sam-től, és azt írják azért nem megy a belépés, mert inaktív a fiókom, nincsen WB párosítva az email címemhez. Mi van??? Most visszaírtam nekik, hogy ez hogyan lehetséges, még csak most lesz egy éve, hogy kaptam, és most is itt van az asztalon, és mér is, mert a routeremben látom, hogy csinálja óránként a teszteket.
-
Teko001
őstag
A Java és a JavaScript nem ugyanaz. A weboldal nem használ semmi Java-t, viszont a grafikonok JavaScript-esek. Utóbbit alapból támogatja az összes böngésző, és nem szorul különálló frissítésre (frissül a böngészővel).
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ha minden gépen automatán frissít a JAVA, akkor minden gépen ott lehet ugyanúgy a hiba.

JAVA security alacsonyabb szintre állításával még próbálkoznék. (csak mert az összes grafikon JAVA-s) -
válasz
jerry311
üzenetére

De kétlem, hogy ilyen jellegű gond lenne, mert mondom, egyrészt több eszközről is próbáltam, és mindenhol ugyanaz a jelenség, másrészt az én gépem is változatlan azóta, mióta utoljára használtam a report oldalt. Talán szombaton néztem, ha jól rémlik, akkor még ment.
De rászántam magam, meg már bosszantott a dolog, és írtam nekik. Majd meglátjuk mit válaszolnak...
-
jerry311
nagyúr
JAVA updatekkel hogy álltok?
-
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ro
-
Hmmm, köszönöm szépen, akkor majd holnap írok nekik, most már nincs kedvem angol fogalmazásnak nekifogni.

Közben próbáltam párom gépéről is, meg tabletről is, ugyanaz.
szerk.:
Csináltam pw reset-et, kijött a link, megadom az új jelszót, belépés, fehér képernyő. Passz... -
Teko001
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
működik
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Yepp.
-
Nektek működik a report oldal? Nem tudok belépni, beírom az emailt, jelszót, majd a Login-ra kattintva üres fehér oldalt kapok.
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nekem ma jött meg a cseredarab.
wdr3600.A dobozban eléggé porosan érkezett, nem tudom, hol tárolhatták...

-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet hogy a 1043 öregecske már, de simán kihozza a modemből a maximumot, lehet ha jobb modemem lenne és bírná a 250-et, akkor már a 1043 nem bírná, de egyelőre tökéletes. 120-as UPC nethez kaptam még.
-
Szerintem ezek már mind cserére szorulnak srácok, ha akartok mérni, cseréltessétek ki, mondván elromlott, gyorsabb lett közben a net, gbit-es lett a lan, stb...
-
Heller2
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azta...Ti ilyen jó kis kütyüket kaptatok? Én még TL-WR741ND-et kaptam anno. Novemberben volt 3 éves az én projectem. Azóta (kezdetektöl) gyakorlatilag mindig megy.
-
válasz
jerry311
üzenetére
Huhh, ez már szép idő! Egyáltalán ez már WDR3600, vagy még 1043ND? Ha még szeretnél tovább mérni, szerintem nyugodtan írd meg nekik, hogy kész, ennyi, megállt, küldjenek másikat. Van itt olyan aki be sem kapcsolta soha, mindjárt eltette magának, ami nem szép dolog, de szerintem 4 év után igazán megérdemeled, hogy megtartsd.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
(#1) jerry311 2011-11-08 21:48:12, tehát nagyjából 4 év 4 hónap 10 napja üzemel. Így egyben kifejezve, egész szép, hogy ezt stabilan bírta / bírja. Egy-egy áramszüneten kívül nem nagyon nyúltam hozzá.
-
válasz
jerry311
üzenetére
Ez már nálad marad, visszakérni nem fogják semmiképpen! Az már persze másik kérdés, hogy meddig várják el, hogy mérj vele, szerintem ha letelt a két éved szégyenérzet nélkül mondhatod, hogy elég volt, kiszállsz. Egy nap alatt le lehet rendezni, megírod nekik, hogy a körülmények úgy alakultak, hogy nem tudod folytatni, és kivesznek a rendszerből.
-
jerry311
nagyúr
Jut eszembe, meddig marad a doboz nálam?
Valamikor, a toborzás környékén, volt valami beetető akció, hogy 2 éve után vissza lehet rakni a gyári FW-t és enyém a box. Nem egy nagy érték, de most éppen tudnék használni egy ilyen routert.
Ezt azóta kivették az EULA-ból?
-
-
poli27
veterán
Eddig 2 nap múlva kb volt egy figyelmeztető mail azóta semmi, azt is automata küldi valszeg!
-
cigam
titán
Napokon belül szolgáltatót váltok. Ezt hogyan kell ledokumentálni feléjük?
-
válasz
poffsoft
üzenetére
Nálam bejön rendesen az oldal és be is tudok jelentkezni és meg is tudok nézni a dolgokat. A https://eudashboard.samknows.com/auth/login oldalról is be tudok jelentkezni.
Más
Kicsit változtak a dolgok, eddig közvetlenül a bejelentkezés után semmilyen statisztikát nem mutatott, most már egyszerre mutatja az elmúlt 2 nap le és feltöltési sebességeit és az UDP Latency és Packet Loss értékeket. -
donmackó
addikt
válasz
poffsoft
üzenetére
Itt nézd ez mindig elérhető és gyors -> https://reporting.samknows.com
-
poffsoft
veterán
skacok, csak nálam nem érhető el a samknows oldala?
A https://eudashboard.samknows.com/reportcards csak töltődik, csak töltődik...
A https://eudashboard.samknows.com/ meg csak egy nagy fehér semmi... -
vargalex
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szia!
Ne a modemre csatlakoztasd, mert a Samknows box tem tud PPPoE-n csatlakozni!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Működik, eddig is simán PPPoE kapcsolatként ment gépről, csak a reportolás maradt abba.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Látszólag működik? Power LED, WiFi LED-ek, WAN LED világít, villog?
Esetleg próbáld meg áram alatt ~10mp-ig reset-elni, bár nem tudom, hogy a funkció engedélyezve van-e a SamKnows buildben.
-
molnarpeter
nagyúr
Itt is frissült az eszköz, nade nem mér. Modemre volt csatlakoztatva közvetlenül eddig is, működött szépen, de most nem reportol (kaptam mailt, hogy elmaradtak a jelentések).
-
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nekem 2x írtak a frissülés után, 3 nap volt a kettő közt.
De én leveleztem velük, másnapra mindig jött a válasz, ugyanattól az emberkétől. -
Mate
nagyúr
válasz
donmackó
üzenetére
Szerintem nekem küldted el az adatokat

Én csak azért nem küldök levelet arról, hogy kiszálltam, mert kínszenvedés volt velük eddig minden beszélgetés. Minden levélre más ember válaszolt, aki cseszett elolvasni az előző leveleket és csak az adott levél alapján válaszolt. Így végén már le kellet írnom minden előzményt és nagy nehezen volt 1 ügyintéző aki megértette, hogy mit akarok.
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És amikor írtam nekik mailt, nem válaszoltak rá, mint ahogy arra sem hogy meddig tart a projekt. Mert European comission már kiadta a 2014 Q4-es adatokat. Már nem emlékszem hol olvastam, de abból adták ki múltkor az index.hu-n is az EU-s internetes viszonyokat. Véleményem szerint a projektnek sosem lesz vége mert ebből gyűjtik az adatokat. -
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mondjuk attól függetlenül hogy reportcardom nem volt, attól még mért a kütyü még decemberben is. Emlékszem még valakinek meg is osztottam valamelyik diagramot. Szerintem csak szimplán akkor foglalkoznak vele ha sok lesz az egyidejű lelépők száma. Hisz a fácsebukon is volt már akinek azt javasolták hogy húzza ki az eszközt (olvassátok el az oldalbejegyzéseknél Ricardo Gusso jegyzetét mondjuk ő portugál, de konkrétan neki írták).
-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lelőttem, mert hónapok óta nem küldtek emailt reportcard-al, illetve amúgy is külön ágon volt bekötve, mert másképp lassú volt a böngészés. A mérések pedig fals mérések voltak mindig is. Még céges, 30-as netet is össze-vissza mérte ki. Értelme 0.
-
válasz
donmackó
üzenetére
Köszönöm a válaszod neked is, de ez így mégis kicsit más, hiszen valami okból már korábban kivettek a rendszerből, így logikus is, hogy nem kapsz semmi felszólítást! Olyan valaki lenne érdekes, akinél még aktívan ment a kütyü...
Persze félreértés ne essék, semmi ilyen szándékom nincsen, csak elkapott a kíváncsiság, hogy vajon meddig ütik a vasat, ha valaki olajra lép a boxukkal

mate3553, akkor Te is lelőtted, ahogy mondtad is? Mér még valaki itt?

-
Mate
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nálam ügye 2 van. Egyiknél semmi levél, nem foglalkoznak vele. Másiknál pár nap múlva jött a levél, de nem foglalkoztam vele. Azóta semmi.
-
donmackó
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én januárban húztam ki, és nem kaptam felszólítást egyszer sem. Igaz hogy 2014 szeptember óta reportcardom sincs. Megjegyzem mindig is eredeti firm volt rajta. Január óta várja a sorsát, de még nem írtak.
-
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
De 1x jött, kiváncsi leszek mikor jön megint!
-
-
Mate
nagyúr
válasz
poffsoft
üzenetére
Pofon egyszerű, de leírom még egyszer. Tök mindegy, hogy honnan de utp kábelen a net megérkezik a routerbe. Erre a routerre rárakod a whiteboxot és arra a többi kábeles cuccodat. Kész.
Sam nem fogja felrajzolni a modemet, mivel lényegtelen az ő szempontjából.
Ő netkapcsolatot ír. Ez után világosan feltüntetett egy routert. Még alá is írta, hogy ADSL or cable router.
Most akkor mi a gond?
"/Az már csak
, hogy a hálózati dugóaljba (konnektor) nem kell a tápot bedugni, és megy a wb/"Azért a konnektor használatát már csak nem fogják bemutatni....
-
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocs, nem kötekedni akarok, félreértés ne essék, de néztétek mi van a linkeken?
én egy deka routert nem látok sem a videón, sem a pdf-ben.Most, hogy kitanítottál, pontosan egy hgw-t látok, amire megy a wb, arra meg az eszközök.
Ez van a filmen meg a doksiban.
Ehhez képest új fogalmakkal ismerkedem éppen, úgymint modem, router, home router, etc..
Bocs, hogy ez nekem még most sem nyilvánvaló, de én valami zavart érzek az erőmben.../Az már csak
, hogy a hálózati dugóaljba (konnektor) nem kell a tápot bedugni, és megy a wb/ -
válasz
poffsoft
üzenetére
Ha pontosak akarunk lenni, a modem nem route-ol, csak modulál, és demodulál, innen a neve is! Ezen általában egy LAN port van, ha ADSL modem akkor egy telefoncsatlakozóval, ha pedig kábelmodem, akkor egy koax csatlakozóval egyetemben! Ez után külön routert szokás használni.
Van olyan modem is, ami egybe van építve egy routerrel, ezt hívják HGW-nek, vagyis Home Gateway-nek, ezen már többnyire 4 LAN port van, mint a SOHO routereken általában!
A Whitebox bekötése minden esetben ezek után következik...
-
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hátőőőő, ezek a linkek voltak a levélben mellékelve....
ugye a modem egyben routol is /legalábbis a példáikban nem láttam "egyportos" modemet/, szóval nálam a home router sajna a következő routert jelenti, nem az "adsl router"-t...
ráadásul mivel nem bridge, még a dhcp is engedélyezve van/volt rajta, tudtommal amúgy ez az alapbeállítása, szóval teljesen el vagyok tévedve... -
-
poffsoft
veterán
Na, ma újabb levél:
Thank you for contacting SamKnows about your SamKnows Whitebox.
Having checked our system, your SamKnows Whitebox is still not reporting.
If you are currently connected and your see the far right LED on the SamKnows Whitebox flashing this would indicate an issue with installation. Can you confirm your set up is:
Modem > Router > Whitebox > Wired devices
The Whitebox needs to be connected after the router. Some users plug the Whitebox between modem and router which is known to cause problems because the Whitebox needs to obtain an IP address via DHCP from the home router.
Lehet, hogy én emléxem rosszul, de eddig pont az volt a kérés, hogy közvetlen a modemre kapcsoljam, és a home routert a LAN portra.
Ez meg egészen mást mond (plusz az install instructions fixed.pdf továbbra is azt a felállást mutatja...) -
poffsoft
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Én ma kaptama levelet, hogy 02.19-én már nem adott.
/mondjuk nem én piszkáltam/
Ügyesen beírtam a firmware verziót, de reboot után átállt az újra.
Most várhatok az új módosított verziójára... mert hiányzik az 5ghz wifi...
-
szente
addikt
Sziasztok!
Az Open-WRT-s Whiteboxon azt vettem észre, hogy elment a Wifi, meg nem tudok belépni a menüjébe. Mondnom sebaj, akkor újraflashelem. A FW fel is ment, de amikor újraindítottam a routert, és be akartam írni a következő parancsot: ./domainregpatch.sh, akkor egyszer csak megszakadt a telnet kapcsolat és azóta nem tudok hozzá kapcsolódni.
AZtán most olvasom a topikban, hogy mókoltak ezek valamit a gyári FW-ben. Most akkor hogyan tudom meg, hogy elrontottam a routert, vagy rendesen működik tovább Whiteboxként? Várjam meg a következő mérést? -
Sanyaman
tag
Hogy ment vissza a gyári? (WDR-3600). Jeleztem nekik hét végén hogy kiszállok a programból és hova adjam le a routert (2 év mérés megvolt). Visszaírtak hogy köszönik, tudomásul vették, a routert pedig sajnos csak Angliában tudják visszaszállítani, csináljak vele amit akarok (dispose safe an responsible manner) Mivel kidobni nem szeretném, próbáltam újraflashelni, de akármelyik leírást próbálom hibával elszáll az elején.
-
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
majd azt mondom elromlott

-
-
poli27
veterán
Már nem érdekel, visszatettem a gyárit, azt lesz ami lesz nem mérek tovább

-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
/etc/samknows/firmwareversion itt legyen egy 2 es a fileban?
Most néztem 2 napja nem csinál grafikont valamiért....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parfüm topik
- sziku69: Szólánc.
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Kés topik
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És amikor írtam nekik mailt, nem válaszoltak rá, mint ahogy arra sem hogy meddig tart a projekt. Mert European comission már kiadta a 2014 Q4-es adatokat. Már nem emlékszem hol olvastam, de abból adták ki múltkor az index.hu-n is az EU-s internetes viszonyokat. Véleményem szerint a projektnek sosem lesz vége mert ebből gyűjtik az adatokat.