Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:40:46

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2851) tomazin válasza Elux (#2850) üzenetére


tomazin
veterán

Miert merul fel a csere gondolata ha elegedett vagy? :S

(#2852) Elux válasza tomazin (#2851) üzenetére


Elux
tag

Azért, mert ez a fejlődés útja... :-)
Olyan előnyökért, mint például a sokkal nagyobb portartály, a hatékonyabb szonyegtisztítás a középső forgókefével, vagy a napi szintű programozás.

(#2853) retesz147 válasza Elux (#2852) üzenetére


retesz147
addikt

Én neked lennék Xiaomira váltanék, ha fontos a feltörlés, akkor várnék még egy kicsit spórolnék és gen2-t vennék.
Nyilván, járd körbe, hogy neked biztos beválik- e a Xiaomi (nagyobb méret, magasabb, sok helyre nem fér be, ahova ilife igen, stb...).

Xiaomi 13 eu dev...

(#2854) Headless


Headless
őstag

Ma én is mókoltam és kijelenthetem, hogy sikeres volt az akció a dobozt amit küldtek a porszívóval együtt felhasználtam egy rámpa teszt modellnek. Később ha már felfedeztem hibáit, akkor csinálok egyet lemezből. De eddig nagyon pozitívak az eredmények. videó a rámpa mérete: 55x300x500 ->atn(55/300)~=10 [°] meredekségű az első tesztek azt mutatták elegendő lehet a 250-es hosszúság is de azért jobb a békesség.

Végre először teljesen be is járta a lakást.[kép]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#2855) retesz147 válasza retesz147 (#2841) üzenetére


retesz147
addikt

Ez a merülés normális?
Még pár órát direk úgy hagytam. Lement 78%-ig, majd sleepből teljesen kikapcsolta magát.

Xiaomi 13 eu dev...

(#2856) Leon77


Leon77
őstag

Sziasztok.

Venni szeretnék egy xiaomi roborock porszívót és jelenleg ez a legolcsóbb, amit találtam.

Valaki tud esetleg olcsóbbat?

Jelenleg ez a legolcsóbb, amit találtam.

Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

(#2857) ACE- válasza Leon77 (#2856) üzenetére


ACE-
addikt

Én is alirol rendeltem, innen azért nem mertem, mert még kevés visszajelzése van, és az Ali script 30%-nak mutatja

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2858) ACE- válasza retesz147 (#2855) üzenetére


ACE-
addikt

Gondolom azt érzékeli hogy a dokkon áll, és ezért teljesen nem altatja el magát, ha nem teszed a töltőre akkor is merül?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2859) retesz147 válasza ACE- (#2858) üzenetére


retesz147
addikt

Igen, ha sleepben van, mindenhol merül, akár a dokkon van, akár a lakás bármelyik pontján szüneteltetem és sleepbe esve finoman merül....
Kíváncsi lennék, másnál is ilyen, akár a V1 is?

Arra lennék kíváncsi másnál is ilyen e. Nem "baj" ha merül, csak hogy ez fícsör, vagy bug...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 eu dev...

(#2860) ACE- válasza retesz147 (#2859) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor a wifi miatt lehet

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2861) sz_gabor


sz_gabor
tag

1st gen Xiaomi porszívó magyar hangcsomag.
Bővített hangcsomag az új firmware funkcióihoz 3 csomag (2 nő és 1 férfi) és a token megszerzésének legegyszerűbb módja a blogomon.

[ Szerkesztve ]

(#2862) VANESSZA1 válasza sz_gabor (#2861) üzenetére


VANESSZA1
őstag

:R :R :R

Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD

(#2863) ACE- válasza sz_gabor (#2861) üzenetére


ACE-
addikt

2nd gen-hez is lesz?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2864) sz_gabor válasza ACE- (#2863) üzenetére


sz_gabor
tag

A hangok egyformák a két készülékbe, de nem tudom hogy a telepítés működik-e a kettes verzióba (valószínűleg igen).
Valakinek ki kellene próbálni, természetesen saját felelősségre.

[ Szerkesztve ]

(#2865) ACE- válasza sz_gabor (#2864) üzenetére


ACE-
addikt

Na ez az amit feltehetően nem fog senki megtenni, nekem szerintem jó lesz az az angol.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2866) ulaci78


ulaci78
csendes tag

Sziasztok!

Elsősorban azokhoz fordulok, akik Xiaomi géppel rendelkeznek. Gen2 gép gazdái vagyunk szűk egy hónapja. Még első üzembe helyezéskor megkapta az akkor elérhető legfrissebb szoftvert a gép, azóta nincs új kiadás.
Gyakorlatilag mondhatom, hogy sok esetben kínlódunk vele. Próbálom megfogalmazni, hogy mi történik, illetve mi nem működik rendesen:
Kis kétszobás lakás (63m2) volna a munkaterülete. Dokkja a francia ágy alatt van (elég magas, simán befér), amit jó és praktikus helynek gondoltunk, főleg a gyerekek miatt védett hely.
A lakást körbe tudja járni, kis trükköket bevetve a legtöbb köszöböt meg tudja mászni, szinte probléma mentesen vissza tud jutni a garázsába.
Mitől lehet, hogy rendszeresen "elfelejti" a legutóbbi térképet, pedig előző nap sikeresen körbetakarított és dolga végeztével hazament a dokkra? A zóna takarítás ilyen esetekben felejtős, hiszen nem tudjuk a kívánt zónába küldeni. El kell indítani egy teljes takarítást, hogy újra képben legyen, és a zónák meglegyenek.
Aztán a dokkra visszatalálás is sokszor problémás, nem akar sikerülni neki, abszolut fogalma sincs, hogy merre jár, pedig a dokkról indult munkába.
Ott vannak a historyban a korrekt térképek. Ha a dockról indul, miért nem tudja azt használni?
Aztán ez a ferde térkép, amin nem lehet normálisan kijelölni a zónát, hát az is gyakori probléma.

Mit csinálunk rosszul? A dock helyét választottuk meg rosszul és azért vannak a problémák?
Feleségem már lassan azt fogja mondani, hogy ennyi kínlódás után, ennyi idő alatt már a sima porszívóval rég végzett volna. Azért lett vásárolva a gép, hogy könnyíten a feladatokon, de egyelőre sok esetben inkább csak a baj van vele. Azt el se tudom egyelőre képzelni, hogy távollétünkben munkába küldjem.

Köszönettel veszem az építő javaslatokat.

Azért aki vásárlás előtt áll, írásommal nem szeretném elvenni a kedvét. Remélem megoldódnak a problémáink, mert azért nagyon nagy segítség a gép, főleg ha szépen teszi a dolgát, és azért vannak jó napjai, amikor nincs gond vele.

(#2867) Headless válasza ulaci78 (#2866) üzenetére


Headless
őstag

Alapvető esetben a Zóna takarítást mindig a legutolsó takarítás/hazamenetel/távirányítás/stb térképén tudod megtekinteni.

Ha tegyük fel az ágy alól kinavigálod, hogy kitakarítsd a tartályt, akkor új térkép lesz, ami természetesen kisebb. Mert nem járja be a teret.

Ha a tetején lévő home gombot nyomod meg szintúgy új térképet fog készíteni amig hazatalál.

Egyedül a most bevezetett új funkcióval (gen1 gen2 esetén alapfunkció) a pontra menés/zóna takarítás ami nem bántja az előző térképet, hanem használja/kiegészíti a régebbi térképet, ami néha nálam el-el tud csúszni pl, ezért is jó, hogy a teljes takarításkor minden esetben új térképet készít.

Dokkot kb 1-1.5 m-es körzetben tudja érzékelni, de csak ha rálát a dokkra magára, mivel infravörös jelet ad ki a dokk magából (tudtommal), ezt érzékeli a robot minden ami távolabb van ennél az random mászkálás, hogy keresse a jelet.

Persze ha az útvonalat tudja (pontra menés pl), hogy jött el, akkor visszamegy a kiindulópontra és ott keresi a dokkolót.

Nálam a dokkolójaegy 10 cm magas tévé polc alatt van, simán megtalálja mindig a dokkot, kukához irányítom a pontra menés funkcióval amikor kiürítem a tartályát, majd haza küldöm így mindig megtalálja. Zóna takarítás szintúgy gondtalan.

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#2868) retesz147 válasza ulaci78 (#2866) üzenetére


retesz147
addikt

Csak pár napja van meg a gen2, eddig nyílegyenesen hajszálpontosan visszatalált (kerülve az akadályokat), ma volt egy kis anomália, a végén kifejtem.
Ferde térképet eddig nem tapasztaltam.

Többen panaszkodtak mostanában a gen1-re ferde térképre és a konklúzió talán az lett, hogy a beszűrődő napfény lehetett, éles árnyékok, napfény a padlón, az kavarhatja meg a szenzorokat. Visszaolvasol pár napot, megtalálod.

Próbálj lesötétíteni a próbák idejére, esetleg nem sötétítve a dokkot kicsit máshova helyezve, elforgatva, másik szobába. Esetleg, amikor nem volt hiba, nem volt borús az idő?, amikor meg hiba volt, nem sütött be a napocska?

Amikor visszaindul, már az elejétől fogva nem tudja merre jár?, vagy útközben bolondul meg? Nincs változtatás az alaprajzban takarítás közben (székek pakolása, tárgyak ide-oda mozgatása)? Útvonalba nem süt bele a nap?

Minden takarítás elején törli a térképet és újat kezd.

Még nem csináltam olyat, hogy napokkal később az előző takarítás térképén adtam volna ki zónatakarítást, viszont ma olyat csináltam, hogy takarítást befejezte, jött az értesítést, hogy megy vissza a dokkra, de megállítottam és a lakás közepén pihent, míg haza nem értem, kb 6 órával később, átpakoltam az egyik szobát és kiadtam az zónatakarítást, ezt befejezve tért csak vissza a dokkra.
Ilyenkor a térkép megmaradt, az útvonalak törlődtek róla.
Egy érdekességet észrevettem, hogy zónatakker után visszamenetelkor a térképről a dohányzóasztal lábai hiányoztak, nyilván a visszameneteli útvonalba ez benne volt, így jól nekirongyolt mindkét lábnak, de gond nem volt, kikerülte, majd folytatta útját, nem téved el ettől, visszament 1-re a dokkra, csak közben volt 2 asztalláb. Nyilván az asztalt nem mozdítottam meg.

Megelőztek :)

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 eu dev...

(#2869) ulaci78 válasza Headless (#2867) üzenetére


ulaci78
csendes tag

Köszi a gyors választ.

Azt mondja a nejem, hogy fullos nagytakarítás után hazamegy a gép, készül egy teljes új térkép.
Másnap szeretné kiküldeni a konyhába egy zóna takrítással, hogy csak ott takarítson fel.
Az appot indítva az előző napi térkép nincs meg, így nem tudja kiküldeni a konyhába, nincs hol bejelölni hogy hova menjen.

Amit az előbb nem írtam, hogy iOS-ről irányítjuk, az app elég gyakran frissül. Működésben és kinézetben gondolom nagy különbség nem lehet droid és iOS közt.
Lehet, hogy az applikációval vannak a gondok? Majd szerzek egy droidos valamit, és azzal is tesztelgetjük egy darabig.

(#2870) ulaci78 válasza retesz147 (#2868) üzenetére


ulaci78
csendes tag

Az anomáliákat napszaktól és fényviszonyoktól függetlenül tapasztaljuk. Hetek óta követem a fórumot, és olvastam a fényviszonyokkal kapcsolatosan vélt problémákat.
Azt hittem, hogy a dock és a gép közt valamilyen rádiós kapcsolat van. :F

Az lesz a következő lépés, hogy megpróbálunk új helyet keresni a docknak. Aztán meglátjuk.

Nekünk fontos volna a mindennapi használatban, sőt legtöbbször úgy használnánk, hogy dockról indítva zóna takarítást csináljon. Ez a funkció jelenelg nem működik megfelelően, ha nincs térkép, amin kijelöljük a zónát.

Más jellegű tapasztalat a géppel:
Homokozóból cipőben hazahozott homokot nem tudja tökéletesen összeszedni linóleummal borított padlóról. Szemre jónak tűnik, de kézzel simítva bizony ottmarad egy része, össze kellett söpörnöm.

Hogy jót is írjak, mert mindezek ellenére tényleg szeretjük :) , a szőnyegeinket parádésan takarítja. :C

(#2871) m4csk4fogo válasza ulaci78 (#2869) üzenetére


m4csk4fogo
tag

Szia,
I6s és fél év tapasztalata alapján ki merem jelenteni hogy semmi probléma ios alatt.
A távoli szerver(ek) miatt a térkép nem mindig frissül, ilyenkor a porszívó beállításaiban ... majd cleaning history és lefrissítem az előző takarításokat.
Hasonló anomáliák mint itt pár embert engem eddig elkerültek.
Xiaomi 1 gen

(#2872) ribarszki válasza ulaci78 (#2870) üzenetére


ribarszki
őstag

Ferde térképet tegnap nálam is megcsinálta. Töltőre mindig hazament eddig.
Illetve a homokkal minden gép küzd. Nálunk is linóleum van az előtérben, S a gyerekek ott veszik le a cipőt, potyog a homok. A Neato is hagyott maga után homokot. A Xiaomit viszont vissza tudom küldeni zóna takarításra akár még 3x. Szóval ha elsőre nem szedi össze, semmi gond. Kuldd vissza csak arra a területre.

(#2873) pn4hvq válasza ribarszki (#2872) üzenetére


pn4hvq
senior tag

1es Xiaomival nekem vasárnap sikerült a ferde térkép: a szobák közti küszöbön nem sikerült neki átmenni, én pedig - igyekeztem jó időben - kicsit megtolni a holtponton. Ezután lett a térkép egy része (amin dolgozott) ferde. Korábban egyszer már ugyanilyenbe, ugyanilyen "belepiszkálással" belefutottam, így esetemben a manuális beavatkozás okoz(hat)ta a ferdeséget.

(#2874) ulaci78


ulaci78
csendes tag

Köszönöm a válaszaitokat.

Egy kérdésre nem kaptam még választ Tőletek.

Ha minden takarítás alkalmával új térkép készül (bár számomra ez sem egyértelmű, mert mintha még sem így lenne), akkor hogy tudok zóna takarítást indítani? A hálóban van a dock, de csak a konyha-előszoba-folyosó területet szeretném minden nap csináltatni vele. Hogy küldöm oda, ha nem tudom neki kijelölni? A joystickes irányítás (nekem) elég macerás.
Arra a következtetésre jutok, hogy az appnak ez a része kicsit még átgondolatlan. Az alaptérkép alig-alig változik (a szobák ugyanott maradnak), az azért megmaradhatna a kis buksijában nem?

Nyilván folyamatosan fejlesztik az appot, lehet, hogy csak türelmesen kell várnunk.

[ Szerkesztve ]

(#2875) retesz147 válasza ulaci78 (#2874) üzenetére


retesz147
addikt

Nálam, androidon, az alaptérképet megjegyzi egészen addig, amíg új takarítást nem indítok rajta. Zónatakkert tudok indítani a megmaradt térképen.

Xiaomi 13 eu dev...

(#2876) Williamgrant válasza retesz147 (#2842) üzenetére


Williamgrant
veterán

[link]

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#2877) retesz147 válasza Williamgrant (#2876) üzenetére


retesz147
addikt

köszi, eddig ezt csináltam, de most rendeltem A6-hoz való kis szivacsokat, ami kb méretpontos...valahogy befogatom...

Xiaomi 13 eu dev...

(#2878) ACE- válasza pn4hvq (#2873) üzenetére


ACE-
addikt

Tudnál csinálni egy fényképet milyen küszöb, amin nehezen tud átjutni?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2879) pn4hvq válasza ACE- (#2878) üzenetére


pn4hvq
senior tag

A küszöb profilja ilyen:

Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Feltételezem, arra vagy kíváncsi, hogy a saját küszöböddel megbirkózik-e. A magasabbik oldal 1,7-1,8cm. Erről az oldalról kb. 75%-ban megy át, ide-oda tolatgat, forog és átküzdi magát. Ezen én úgy tudok segíteni, hogy egy teljesen kommersz vastagságú (4-5mm) szőnyeget úgy forgatok, hogy nekitolom a küszöbnek. Ez elég, hogy minden alkalommal átmenjen, minimális forgolódással. Az alacsonyabbik oldal felől semmi gond nincs.

(#2880) Elux


Elux
tag

Valakinek van véleménye, tapasztalata a Vorwerk Kobold VR200, vagy Electrolux PUREi9 készülékekről?
Vorwerk, mert Vorwerk nagy VK porszívóm van, és az egyik legjobb rendszerű porszívónak tartom. Electrolux, mert... az Electrolux-nál dolgozok. :-)

(#2881) Williamgrant válasza Elux (#2880) üzenetére


Williamgrant
veterán

Dolgozz ott és a fizetésből vegyél egy Xiaomi vagy iLife porszívót. :D

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#2882) wierra válasza Williamgrant (#2881) üzenetére


wierra
senior tag

:)) :C

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#2883) ribarszki válasza Elux (#2880) üzenetére


ribarszki
őstag

A Vorwerk átcímkézett Neato. Jó nem egészen, mert 1-2 minimális dolgoban változtattak, de 90%-ban. Motor, algoritmus, takaríási hatékonyság, navigáció, mind-mind Neato. Szóval ezért kár Vorwerket venni.
Az Electrolux i9 pedig nagyon gyengén sikerült modell. A tesztekben nagyon elvérzett... Az üzemeideje is vérszegény..

(#2884) Atomgeszi válasza ribarszki (#2883) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Ja, facebookon meg áradoznak a hsz-ek között ,hogy jaj Electrolux szar nem lehet.. a cég meg teszi alájuk a lovat, hogy hát igen, a név kötelez. :DD

(#2885) motrola válasza Elux (#2880) üzenetére


motrola
aktív tag

Én is dolgoztam az Elux-nál de nem vennék tőlük sem hűtőt sem porszívót.
Nincs benne anyag, drága.

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#2886) ACE- válasza motrola (#2885) üzenetére


ACE-
addikt

Ja, igazad lehet, nekem 10 éve megy egy hűtő itt 0/24 és ugyanúgy hűt mint 10 éve...
Ja és van egy ugyanilyen mosógép is, csak a csapágyat kellett cserélni egyszer...

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#2887) motrola válasza ACE- (#2886) üzenetére


motrola
aktív tag

10 évvel ezelőtt még volt benne némi anyag. Nekem is van régi fagyasztó láda abban még több az anyag. (0 széria )
Sajnos az anyagvastagságot szinte félévente csökkentették, a legminimálisabb még működő méretig.
De hagyjuk ezt a témát. Vannak működő és már kidobott termékek.

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#2888) farkas26 válasza Atomgeszi (#2884) üzenetére


farkas26
Topikgazda

Azokat az áradozásokat én is szoktam látni, már megfordult a fejemben, hogy rakok be nekik YouTube teszt videót ;] de szerintem gyorsan törölnék.

"A jövő sem a régi"

(#2889) Elux válasza ribarszki (#2883) üzenetére


Elux
tag

Ez egyértelműen lebeszélés, de van benne valami. Köszönöm az infót.

(#2890) Gabesz84 válasza Atomgeszi (#2884) üzenetére


Gabesz84
őstag

Amazonon a németek meg szétfikázzák ugyanezt a gépet, igaz ott AEG RX9 márkanéven fut. :)

(#2891) tomazin válasza ACE- (#2886) üzenetére


tomazin
veterán

Lattal egyet vs valaki ott dolgozott es latja, hogyan romlik a minoseg a profit oltaran. Nem biztos okos dolog elohozakodni egy 10eves geppel szemben a mostanival.

[ Szerkesztve ]

(#2892) Elux


Elux
tag

Akkor már el is vetettem a Vorwerk és Electrolux gépeket.
Összehasonlításban mi a véleményetek az ILIFE V5S Pro és ILIFE X750 között?

(#2893) motrola válasza Gabesz84 (#2890) üzenetére


motrola
aktív tag

Az AEG vállalatot is a Elux vette meg sok más céggel együtt. Nálunk a LEHEL volt amit megvettek ( ingyen kapták ) de nem véletlen. hogy Lehel márkanéven nem gyárthat hűtőszekrényt.
A lényeg az AEG az Elux gyártmány.

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#2894) motrola válasza Elux (#2892) üzenetére


motrola
aktív tag

Nekem ILIFE V5S Pro van és nem cserélném le más ujjabb kiadású márkákra.
A takarítást tökéletesen elvégzi.
Igaz nem készít térképet, de nem is küldi kínába. Nem kell hozzá okostelefon és nem kezd e kínaiul brekegni ha frissítik a szoftverét.
ILIFE X750 nem sok a különbség kicsit bonyolultabb a V5S Pro nál.

[ Szerkesztve ]

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#2895) ribarszki válasza motrola (#2894) üzenetére


ribarszki
őstag

Miért, mihez kezdenének a nappalid és halód alaprajzával?

(#2896) sharp4 válasza ribarszki (#2895) üzenetére


sharp4
őstag

A betörők, most eltévednek nála :DDD

Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5

(#2897) motrola válasza ribarszki (#2895) üzenetére


motrola
aktív tag

A betörők sokkal jobban tudják hol kell keresni alaprajzot. (na meg címet)
Mint informatikus nyugodtan mondhatom, nem csak az alaprajz, a pontos cím is megvan.
Mindenki a sajátjával verje a csalánt.

Ezért semmi okoseszköz nem készíthet alaprajzot a lakásról.
Lehet már így is késő bánat.
Egyébként a buta porszívó a legjobb az csak takarít és nem dumál.

Legutóbb valami Facebook volt ahonnan elloptak pár ezer címet, fő a biztonság, de osszunk meg mindent.

Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X

(#2898) ribarszki válasza motrola (#2897) üzenetére


ribarszki
őstag

Tehát a lakás alaprajz para, de az, hogy a fényképeidet a Google vagy apple szervereire mented, az nem.. Ha tudni akarnak valamit rólad, 1000 úton módon megszerzik. Kezdve az Fb-től a mail fiókok át a felhő tárhelyedig. Vagy pedig elvágod magad teljesen a világhálóról, és minden eszközödet.

De mint informatikus, ezt nyilván tudod...

(#2899) Atomgeszi válasza motrola (#2897) üzenetére


Atomgeszi
veterán

És mit ér el vele? Látja rajta az ablakokat? Tudja, hogy hol vannak a székek? Hogy hol kerülte ki a macskát?

Ennyi erővel az okostelefont is ki lehet vágni az ablakon, mert az is GPS alapú.. Sőt még az okos óra is.. De még akkor az okos tv-ről nem is beszéltünk, amin akár a kamerát is bekapcsolhatják és nézhetik, hogy épp van-e otthon valaki.

(#2900) lupus_l válasza motrola (#2897) üzenetére


lupus_l
aktív tag

Felesleges aggódni, a földhivatalnál tökéletesen megvannak a pontosabb alaprajzok digitálisan is. Nem kell ehhez porszívó :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.