- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
motrola #2897 üzenetére
És mit ér el vele? Látja rajta az ablakokat? Tudja, hogy hol vannak a székek? Hogy hol kerülte ki a macskát?
Ennyi erővel az okostelefont is ki lehet vágni az ablakon, mert az is GPS alapú.. Sőt még az okos óra is.. De még akkor az okos tv-ről nem is beszéltünk, amin akár a kamerát is bekapcsolhatják és nézhetik, hogy épp van-e otthon valaki.
-
ribarszki
őstag
válasz
motrola #2897 üzenetére
Tehát a lakás alaprajz para, de az, hogy a fényképeidet a Google vagy apple szervereire mented, az nem.. Ha tudni akarnak valamit rólad, 1000 úton módon megszerzik. Kezdve az Fb-től a mail fiókok át a felhő tárhelyedig. Vagy pedig elvágod magad teljesen a világhálóról, és minden eszközödet.
De mint informatikus, ezt nyilván tudod...
-
motrola
aktív tag
válasz
ribarszki #2895 üzenetére
A betörők sokkal jobban tudják hol kell keresni alaprajzot. (na meg címet)
Mint informatikus nyugodtan mondhatom, nem csak az alaprajz, a pontos cím is megvan.
Mindenki a sajátjával verje a csalánt.Ezért semmi okoseszköz nem készíthet alaprajzot a lakásról.
Lehet már így is késő bánat.
Egyébként a buta porszívó a legjobb az csak takarít és nem dumál.Legutóbb valami Facebook volt ahonnan elloptak pár ezer címet, fő a biztonság, de osszunk meg mindent.
-
motrola
aktív tag
Nekem ILIFE V5S Pro van és nem cserélném le más ujjabb kiadású márkákra.
A takarítást tökéletesen elvégzi.
Igaz nem készít térképet, de nem is küldi kínába. Nem kell hozzá okostelefon és nem kezd e kínaiul brekegni ha frissítik a szoftverét.
ILIFE X750 nem sok a különbség kicsit bonyolultabb a V5S Pro nál. -
Elux
tag
Akkor már el is vetettem a Vorwerk és Electrolux gépeket.
Összehasonlításban mi a véleményetek az ILIFE V5S Pro és ILIFE X750 között? -
motrola
aktív tag
10 évvel ezelőtt még volt benne némi anyag. Nekem is van régi fagyasztó láda abban még több az anyag. (0 széria )
Sajnos az anyagvastagságot szinte félévente csökkentették, a legminimálisabb még működő méretig.
De hagyjuk ezt a témát. Vannak működő és már kidobott termékek. -
ribarszki
őstag
A Vorwerk átcímkézett Neato. Jó nem egészen, mert 1-2 minimális dolgoban változtattak, de 90%-ban. Motor, algoritmus, takaríási hatékonyság, navigáció, mind-mind Neato. Szóval ezért kár Vorwerket venni.
Az Electrolux i9 pedig nagyon gyengén sikerült modell. A tesztekben nagyon elvérzett... Az üzemeideje is vérszegény.. -
wierra
senior tag
válasz
Williamgrant #2881 üzenetére
-
-
Elux
tag
Valakinek van véleménye, tapasztalata a Vorwerk Kobold VR200, vagy Electrolux PUREi9 készülékekről?
Vorwerk, mert Vorwerk nagy VK porszívóm van, és az egyik legjobb rendszerű porszívónak tartom. Electrolux, mert... az Electrolux-nál dolgozok. :-) -
pn4hvq
senior tag
A küszöb profilja ilyen:
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Feltételezem, arra vagy kíváncsi, hogy a saját küszöböddel megbirkózik-e. A magasabbik oldal 1,7-1,8cm. Erről az oldalról kb. 75%-ban megy át, ide-oda tolatgat, forog és átküzdi magát. Ezen én úgy tudok segíteni, hogy egy teljesen kommersz vastagságú (4-5mm) szőnyeget úgy forgatok, hogy nekitolom a küszöbnek. Ez elég, hogy minden alkalommal átmenjen, minimális forgolódással. Az alacsonyabbik oldal felől semmi gond nincs. -
retesz147
addikt
válasz
Williamgrant #2876 üzenetére
köszi, eddig ezt csináltam, de most rendeltem A6-hoz való kis szivacsokat, ami kb méretpontos...valahogy befogatom...
-
ulaci78
csendes tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Egy kérdésre nem kaptam még választ Tőletek.
Ha minden takarítás alkalmával új térkép készül (bár számomra ez sem egyértelmű, mert mintha még sem így lenne), akkor hogy tudok zóna takarítást indítani? A hálóban van a dock, de csak a konyha-előszoba-folyosó területet szeretném minden nap csináltatni vele. Hogy küldöm oda, ha nem tudom neki kijelölni? A joystickes irányítás (nekem) elég macerás.
Arra a következtetésre jutok, hogy az appnak ez a része kicsit még átgondolatlan. Az alaptérkép alig-alig változik (a szobák ugyanott maradnak), az azért megmaradhatna a kis buksijában nem?Nyilván folyamatosan fejlesztik az appot, lehet, hogy csak türelmesen kell várnunk.
-
pn4hvq
senior tag
válasz
ribarszki #2872 üzenetére
1es Xiaomival nekem vasárnap sikerült a ferde térkép: a szobák közti küszöbön nem sikerült neki átmenni, én pedig - igyekeztem jó időben - kicsit megtolni a holtponton. Ezután lett a térkép egy része (amin dolgozott) ferde. Korábban egyszer már ugyanilyenbe, ugyanilyen "belepiszkálással" belefutottam, így esetemben a manuális beavatkozás okoz(hat)ta a ferdeséget.
-
ribarszki
őstag
válasz
ulaci78 #2870 üzenetére
Ferde térképet tegnap nálam is megcsinálta. Töltőre mindig hazament eddig.
Illetve a homokkal minden gép küzd. Nálunk is linóleum van az előtérben, S a gyerekek ott veszik le a cipőt, potyog a homok. A Neato is hagyott maga után homokot. A Xiaomit viszont vissza tudom küldeni zóna takarításra akár még 3x. Szóval ha elsőre nem szedi össze, semmi gond. Kuldd vissza csak arra a területre. -
m4csk4fogo
tag
válasz
ulaci78 #2869 üzenetére
Szia,
I6s és fél év tapasztalata alapján ki merem jelenteni hogy semmi probléma ios alatt.
A távoli szerver(ek) miatt a térkép nem mindig frissül, ilyenkor a porszívó beállításaiban ... majd cleaning history és lefrissítem az előző takarításokat.
Hasonló anomáliák mint itt pár embert engem eddig elkerültek.
Xiaomi 1 gen -
ulaci78
csendes tag
válasz
retesz147 #2868 üzenetére
Az anomáliákat napszaktól és fényviszonyoktól függetlenül tapasztaljuk. Hetek óta követem a fórumot, és olvastam a fényviszonyokkal kapcsolatosan vélt problémákat.
Azt hittem, hogy a dock és a gép közt valamilyen rádiós kapcsolat van.Az lesz a következő lépés, hogy megpróbálunk új helyet keresni a docknak. Aztán meglátjuk.
Nekünk fontos volna a mindennapi használatban, sőt legtöbbször úgy használnánk, hogy dockról indítva zóna takarítást csináljon. Ez a funkció jelenelg nem működik megfelelően, ha nincs térkép, amin kijelöljük a zónát.
Más jellegű tapasztalat a géppel:
Homokozóból cipőben hazahozott homokot nem tudja tökéletesen összeszedni linóleummal borított padlóról. Szemre jónak tűnik, de kézzel simítva bizony ottmarad egy része, össze kellett söpörnöm.Hogy jót is írjak, mert mindezek ellenére tényleg szeretjük
, a szőnyegeinket parádésan takarítja.
-
ulaci78
csendes tag
válasz
Headless #2867 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Azt mondja a nejem, hogy fullos nagytakarítás után hazamegy a gép, készül egy teljes új térkép.
Másnap szeretné kiküldeni a konyhába egy zóna takrítással, hogy csak ott takarítson fel.
Az appot indítva az előző napi térkép nincs meg, így nem tudja kiküldeni a konyhába, nincs hol bejelölni hogy hova menjen.Amit az előbb nem írtam, hogy iOS-ről irányítjuk, az app elég gyakran frissül. Működésben és kinézetben gondolom nagy különbség nem lehet droid és iOS közt.
Lehet, hogy az applikációval vannak a gondok? Majd szerzek egy droidos valamit, és azzal is tesztelgetjük egy darabig. -
retesz147
addikt
válasz
ulaci78 #2866 üzenetére
Csak pár napja van meg a gen2, eddig nyílegyenesen hajszálpontosan visszatalált (kerülve az akadályokat), ma volt egy kis anomália, a végén kifejtem.
Ferde térképet eddig nem tapasztaltam.Többen panaszkodtak mostanában a gen1-re ferde térképre és a konklúzió talán az lett, hogy a beszűrődő napfény lehetett, éles árnyékok, napfény a padlón, az kavarhatja meg a szenzorokat. Visszaolvasol pár napot, megtalálod.
Próbálj lesötétíteni a próbák idejére, esetleg nem sötétítve a dokkot kicsit máshova helyezve, elforgatva, másik szobába. Esetleg, amikor nem volt hiba, nem volt borús az idő?, amikor meg hiba volt, nem sütött be a napocska?
Amikor visszaindul, már az elejétől fogva nem tudja merre jár?, vagy útközben bolondul meg? Nincs változtatás az alaprajzban takarítás közben (székek pakolása, tárgyak ide-oda mozgatása)? Útvonalba nem süt bele a nap?
Minden takarítás elején törli a térképet és újat kezd.
Még nem csináltam olyat, hogy napokkal később az előző takarítás térképén adtam volna ki zónatakarítást, viszont ma olyat csináltam, hogy takarítást befejezte, jött az értesítést, hogy megy vissza a dokkra, de megállítottam és a lakás közepén pihent, míg haza nem értem, kb 6 órával később, átpakoltam az egyik szobát és kiadtam az zónatakarítást, ezt befejezve tért csak vissza a dokkra.
Ilyenkor a térkép megmaradt, az útvonalak törlődtek róla.
Egy érdekességet észrevettem, hogy zónatakker után visszamenetelkor a térképről a dohányzóasztal lábai hiányoztak, nyilván a visszameneteli útvonalba ez benne volt, így jól nekirongyolt mindkét lábnak, de gond nem volt, kikerülte, majd folytatta útját, nem téved el ettől, visszament 1-re a dokkra, csak közben volt 2 asztalláb. Nyilván az asztalt nem mozdítottam meg.Megelőztek
-
Headless
őstag
válasz
ulaci78 #2866 üzenetére
Alapvető esetben a Zóna takarítást mindig a legutolsó takarítás/hazamenetel/távirányítás/stb térképén tudod megtekinteni.
Ha tegyük fel az ágy alól kinavigálod, hogy kitakarítsd a tartályt, akkor új térkép lesz, ami természetesen kisebb. Mert nem járja be a teret.
Ha a tetején lévő home gombot nyomod meg szintúgy új térképet fog készíteni amig hazatalál.
Egyedül a most bevezetett új funkcióval (gen1 gen2 esetén alapfunkció) a pontra menés/zóna takarítás ami nem bántja az előző térképet, hanem használja/kiegészíti a régebbi térképet, ami néha nálam el-el tud csúszni pl, ezért is jó, hogy a teljes takarításkor minden esetben új térképet készít.
Dokkot kb 1-1.5 m-es körzetben tudja érzékelni, de csak ha rálát a dokkra magára, mivel infravörös jelet ad ki a dokk magából (tudtommal), ezt érzékeli a robot minden ami távolabb van ennél az random mászkálás, hogy keresse a jelet.
Persze ha az útvonalat tudja (pontra menés pl), hogy jött el, akkor visszamegy a kiindulópontra és ott keresi a dokkolót.
Nálam a dokkolójaegy 10 cm magas tévé polc alatt van, simán megtalálja mindig a dokkot, kukához irányítom a pontra menés funkcióval amikor kiürítem a tartályát, majd haza küldöm így mindig megtalálja. Zóna takarítás szintúgy gondtalan.
-
ulaci78
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban azokhoz fordulok, akik Xiaomi géppel rendelkeznek. Gen2 gép gazdái vagyunk szűk egy hónapja. Még első üzembe helyezéskor megkapta az akkor elérhető legfrissebb szoftvert a gép, azóta nincs új kiadás.
Gyakorlatilag mondhatom, hogy sok esetben kínlódunk vele. Próbálom megfogalmazni, hogy mi történik, illetve mi nem működik rendesen:
Kis kétszobás lakás (63m2) volna a munkaterülete. Dokkja a francia ágy alatt van (elég magas, simán befér), amit jó és praktikus helynek gondoltunk, főleg a gyerekek miatt védett hely.
A lakást körbe tudja járni, kis trükköket bevetve a legtöbb köszöböt meg tudja mászni, szinte probléma mentesen vissza tud jutni a garázsába.
Mitől lehet, hogy rendszeresen "elfelejti" a legutóbbi térképet, pedig előző nap sikeresen körbetakarított és dolga végeztével hazament a dokkra? A zóna takarítás ilyen esetekben felejtős, hiszen nem tudjuk a kívánt zónába küldeni. El kell indítani egy teljes takarítást, hogy újra képben legyen, és a zónák meglegyenek.
Aztán a dokkra visszatalálás is sokszor problémás, nem akar sikerülni neki, abszolut fogalma sincs, hogy merre jár, pedig a dokkról indult munkába.
Ott vannak a historyban a korrekt térképek. Ha a dockról indul, miért nem tudja azt használni?
Aztán ez a ferde térkép, amin nem lehet normálisan kijelölni a zónát, hát az is gyakori probléma.Mit csinálunk rosszul? A dock helyét választottuk meg rosszul és azért vannak a problémák?
Feleségem már lassan azt fogja mondani, hogy ennyi kínlódás után, ennyi idő alatt már a sima porszívóval rég végzett volna. Azért lett vásárolva a gép, hogy könnyíten a feladatokon, de egyelőre sok esetben inkább csak a baj van vele. Azt el se tudom egyelőre képzelni, hogy távollétünkben munkába küldjem.Köszönettel veszem az építő javaslatokat.
Azért aki vásárlás előtt áll, írásommal nem szeretném elvenni a kedvét. Remélem megoldódnak a problémáink, mert azért nagyon nagy segítség a gép, főleg ha szépen teszi a dolgát, és azért vannak jó napjai, amikor nincs gond vele.
-
sz_gabor
tag
1st gen Xiaomi porszívó magyar hangcsomag.
Bővített hangcsomag az új firmware funkcióihoz 3 csomag (2 nő és 1 férfi) és a token megszerzésének legegyszerűbb módja a blogomon. -
retesz147
addikt
Igen, ha sleepben van, mindenhol merül, akár a dokkon van, akár a lakás bármelyik pontján szüneteltetem és sleepbe esve finoman merül....
Kíváncsi lennék, másnál is ilyen, akár a V1 is?Arra lennék kíváncsi másnál is ilyen e. Nem "baj" ha merül, csak hogy ez fícsör, vagy bug...
-
Leon77
őstag
Sziasztok.
Venni szeretnék egy xiaomi roborock porszívót és jelenleg ez a legolcsóbb, amit találtam.
Valaki tud esetleg olcsóbbat?
Jelenleg ez a legolcsóbb, amit találtam.
-
Headless
őstag
Ma én is mókoltam és kijelenthetem, hogy sikeres volt az akció a dobozt amit küldtek a porszívóval együtt felhasználtam egy rámpa teszt modellnek. Később ha már felfedeztem hibáit, akkor csinálok egyet lemezből. De eddig nagyon pozitívak az eredmények. videó a rámpa mérete: 55x300x500 ->atn(55/300)~=10 [°] meredekségű az első tesztek azt mutatták elegendő lehet a 250-es hosszúság is de azért jobb a békesség.
Végre először teljesen be is járta a lakást.[kép]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest