- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Nincs gond, csak nekem 4 eszközön kéne elvégezni a letöltögetést, amihez nincs sok kedvem.
Plusz a frissített MiHome ismét kínai lesz.syler123: Mihez kell root?
Mosqu!to: MiHome/Üzenet beállítások/Áruház üzenetek (nem tudom, hogy van angolul, mert magyar MiHome-ot használok )
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
syler123
veterán
Köszönöm!
Jelenleg nincs plugin mappám, de gondolom az csak akkor jön létre, ha már csatlakoztatva van a porszívó és telepíti a progi azt a részt. Most már csak akkor írok ha megjött
Mosqu!to: Ha angolul tud, akkor nagyon értelme sincs a magyarításnak, azt hittem kínai jelekkel kommunikál majd
Már látom, az angol fordítás tökéletes, akkor nekem az tökéletes.
wierra: azt hittem a plugin mappa van valahol a fájlrendszer gyökerében, de persze nem, azért nincs még plugin mappám, mert a porszívó rész nincs telepítve, ahhoz meg kell maga az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
De amúgy ha nincs bajod az angol felülettel, akkor azt alapból tudja. Én nem adtam hozzá magyart.
Viszont eszembe jutott valami, ~1-2 naponta kapok kínai pushnotikat, amikre ha rányomok, akkor a MiHome shopjába irányít. Ezt nem lehet valahogy kilőni?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
wierra
senior tag
válasz syler123 #1093 üzenetére
Firmware frissítésben nem okoz gondot.
Viszont, amikor a MiHome automatikusan frissít, akkor frissíti a pluginokat is...kínaira meg angolra.
Szóval az automatikus frissítést lődd ki."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
syler123
veterán
Még valami kimaradt, melyik appot használjátok, ami nem full kínai?
-
syler123
veterán
Berendeltem én is a robotomat (Xiaomi ver1) Már várom
Majd rendelek hozzá virtuális falat, szerintetek azt hosszában félbe lehet vágni? Tehát mondjuk a 2m-ből csinálnék rögtön 4-et. Vagy nagy valószínűséggel úgy van kitalálva ez a vastagság hogy keskenyebben nem fog menni?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Még lenne pár dolog, mert holnap rendelem valószínűleg
Ez a virtuális fal eredeti lehet? Megbízható oldal ez a Zapals? Talán itt a legolcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
tboy72
aktív tag
válasz silentkiller #1080 üzenetére
Én innen! Eredeti cuccok!
-
silentkiller
senior tag
Honnan rendelitek a Xiaomi kopó/fogyó alkatrészeket (szűrő, kefék)?
Köszönöm Silent77 segítségét, egy mk1-es Xiaomit berendeltem, nem várom meg a mk2-est (ami majdnem kétszer annyiba kerül majd november elején).
∞ One shot... One kill ∞ SilentKiller™
-
nagyúr
-
Móni.
újonc
Sziasztok!
Szerintetek érdemes a black friday-re várni?
Karácsonyra szeretnék egy Ilife A4S-t.
Köszi! -
Attix70
aktív tag
Sziasztok,
Kaptam egy ALDI-s (SR 3001) porszívót.
Ha teljesen fel van töltve akkor 20 perc múlva megy vissza a dokkolóra, nem kevés ez ?
Lehet az akkuja haldoklik ?Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
syler123
veterán
Köszi, az a baj ha fel kell hajtani, akkor az úgy macerás, pont az lenne a lényege hogy akár távolról elindítom, a porszívó meg teszi a dolgát. 1-1 db szőnyeg meg kb mindenhol van.
Még átgondolom hogy így is kelleni fog-e. Az pozitív hogy az ágy alatt valószínűleg elmenne, kicsit megkönnyítené a dolgunkat.Ennek ellenére nem bántad meg a Xiaomit?
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
válasz syler123 #1065 üzenetére
Kép alapján ugyanilyen szőnyegünk van.
Nem boldogul vele. Nem is értem miért. Simán felmegy rá, menni is tud rajta, de néhány másodperc után elkezd körbe-körbe járni, majd szól, hogy elakadt.A múltkor nem hajtottuk fel ezt a szőnyeg és elfelejtettem, hogy időzítve van a robot, el is indult. Szépen járkált a szőnyegen, majd átment másik helyiségbe, majd újra a szőnyeg és el is akadt. Néhány perc múlva elindítottam a takarítást, befejezte a hiányzó részeket és visszament a dokkolóra.
Nem is értem, hogy volt ez.Szerintem nem fog átmenni rajta. Ha meg lehetne mondani neki, hogy ne takarítsa, csak menjen át rajta, akkor ok. De nekünk eddig minden próbán elakadt rajta, ezért felhajtjuk.
[ Szerkesztve ]
rasti rusti
-
farkas26
Topikgazda
Itt milyen olcsók a robotporszivók
Nagyon kamu szaga van.
[link]"A jövő sem a régi"
-
retesz147
addikt
válasz syler123 #1065 üzenetére
Tudsz mérni kb. vastagságot? Nekem most érkezik egy xiaomi. Van kb 1,8cm-s szőnyeg, amin az A6 nem megy át. Ha megjön a xiaomi első dolgom odatenni, mert nekünk is elvétve vannak szőnyegek és van olyan terület amit szőnyeg határol és az kimarad az A6-nak mivel nem tudja leküzdeni.
Bízom a xiaomiban.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
hipernick
tag
Sziasztok, honnan érdemes most Xiaomi mi robotot rendelni, hogy árban a legolcsóbban jöjjek ki?
-
qqzs
őstag
válasz silentkiller #1059 üzenetére
Azert van ott meg jo par ujitas es a maszatolos felmlsas is mukodik eg,utt porszivozas kozben nem kulon menetben mint a vs5pron pl. Moshato hepafilter. Halkabb picit, nagyobb tartaly, magasabb akadalyt is vesz, stb
De dupla arat tenyleg nem csak kb masfelszerest.
Kivancsi lennek mar az a6 maszatolos kiegeszitojere. Mintha az is menne porszivozas kozbenEladó: GTS450
-
ribarszki
őstag
válasz silentkiller #1059 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem indokolt. Biztos nem áldoznék egy maszatolós "feltörlés" miatt dupla árat. A terültek kijelölése meg jó eséllyes leszivárog egy FW frissítés során a 1-es Mi robothoz is.
[ Szerkesztve ]
-
silentkiller
senior tag
válasz BomiBoogie #1058 üzenetére
Köszönöm, ezek szerint nem indokolt a 2x felár a két xiaomi robot között?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz silentkiller #1051 üzenetére
Inkább egy enyhe vizes feltörlést csinálnak, nem dörzsölnek úgy, mint az ember a kézi felmosásnál.
Inkább arra jó, hogy a port megfogja. -
ultio
aktív tag
Aki most gondolkozik robotporszívón, talál benne sok hasznos infót:
Xiaomi , iLife X5 és Haier robotporszívók tesztjerasti rusti
-
bloggiold
tag
Van mindkettő. Hamarosan feltöltöm a Haier XShuai HXS C3 címlapos irást a logout-ra.Pár hét talán és olvasható lesz.
https://fontecone.blog.hu/
-
retesz147
addikt
Olyanok bizony vannak. Ha visszaolvasol, inkább feltörlős, inkább maszatolnak, de egy kis pluszt azért adnak a felporszívózáshoz.
Nagy dzsuvát nem képesek feltörölni. Inkább a porszívózás után maradt port/koszt szedik össze enyhén nedves rongyal.
Tehát ne számíts alapos felmosásra, inkább nedves rongyos áttörlésre. Mondom ezt úgy, hogy nekem ilyenem nincs, csak olvasgattam, de erőssen rajta vagyok egy iLife A6 felmosós alaktrészeinek beszerzésében, mert kíváncsi vagyok mit tudEsetleg, ha van szőnyeged, na azt is feltörlik ugye és a Xiaomi v2 talán tud olyat, hogy kijelölsz neki területet és azt nem törli fel.
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
silentkiller
senior tag
válasz retesz147 #1050 üzenetére
Az a bajom, hogy még nem volt "felmosós/feltörlős" robotom. Nem tudom, hogy milyen hatékonysággal dologznak vagy csak kvázi-maszatolnak. Ha így van, akkor fölösleges várom a v2-re. Talán vannak itt olyanok akiknek van iLife vagy Haier felmosós gépe.
[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz silentkiller #1049 üzenetére
Szerintem az új verzióról még nincs itteni vélemény, mert még nincs senkinek.
Youtube videó, külföldi tesztek alapján jelenleg magatoknak kell eldönteni, megér-e nektek annyi felárat a plusz funkciók.Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
wierra
senior tag
Keress rá a topikban a MiHome keresőszóra. Töltsd le, telepítsd fel = boldogság.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Huha81
tag
válasz syler123 #1046 üzenetére
Tegnap megerkezett a mi kis Xiaomi robotunk is. Kb 1,5 orat elkolbaszolt a 75 m2-en.
Az elso tapasztalatok reszunkrol:
- kicsit hangosabb, mint szamitottam
- minden ikea-s szonyeget megmaszott. Van 3 kolonbozo fajta nalunk.
- az ikea-s ruhaszarito talpa az megoldhatatlan akadalyt jelent szamaraKerdes: ezt a kinai vernyakolast ki lehet valahogy kapcsolni?
-
syler123
veterán
válasz Silent77 #1044 üzenetére
Érdemes egyáltalán az új verzióra várni? Nem látok akkora óriási ugrást, ami miatt megérné a felárat. Karácsonyra szeretném meglepni a családot egy Xiaomi robotporszívóval, szóval még ráér, majd hónap végén vagy november elején rendelném meg. Gearbest-en 290$ a sima verzió, lentebb gondolom nem nagyon fog menni.
qqzs: megszünt az eu express? Az volt a vámmentes szállítás nemigaz?
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
-
veterán
válasz silentkiller #1043 üzenetére
Nincsen.
Várj még vele szerintem, megjelenés után úgy is lentebb megy az ára.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
silentkiller
senior tag
Sziasztok! Megéri a Geekbuying-ról is vásárolni? Már mint van tapasztalatok velük? A Gerabest-en majdnem 60 dodóval drágább az új Xiaomi robot (Roborock) presales ára, mint a Geekbuying-on + nem tudom, hogy ott is van “probléma mentes” EU Express szállítás?
-
picur10
aktív tag
-
wierra
senior tag
-
Steady74
addikt
válasz Mr.Csizmás #1037 üzenetére
Én is+tüdővel kifújom.
Köszi az infókat atomnak is.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Steady74 #1035 üzenetére
Érdekes, nálam a Xiaomi-nál az app-ja azt írja, hogy 150 óra elteltével ajánlott cserélni. Nálam napi 2x25percet megy. De van van amikor többet(25-30 között), mikor hogy milyen kedve van. De legyen napi 1 órával számolva, 150 nap. Tehát durván 5 hónap..
Alin már találtam 2db-os csomagban 10$. ~2600 Ft.. 5 havonta 1300Ft..
Lehetséges tényleg, hogy ennyit kibírna?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Steady74
addikt
hepa filtert milyen időközönként szoktátok/ajánlott cserélni? Rozália nálunk minden nap megy, minden nap kitakarítom a porzsákot, kirázom, kifújom a szűrőt is. Azért kérdezem, mert eléggé érdekes, magas frekvenciás hangot hallok, ahogy most takarít a felső szinten, határozottan a Roziból. Hátha a hepa szűrője kezd tele lenni. Köszi
-
veterán
válasz BomiBoogie #1031 üzenetére
Nincs most eu express, az eu raktáron pedig drága a szállítás.
Rajta vagyok, hogy kiderítsem mi a gond.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
retesz147
addikt
válasz BomiBoogie #1031 üzenetére
Írtam pm-et.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok,
iLife V5S Prohoz tudtok Gearbestre kupont?
Tudom, hogy ezek a neten is fent vannak valahol, de azok között nem igazodtam ki, mert külön termékcsoportok szerint vannak. -
retesz147
addikt
Jönnék egy újabb iLife változattal, hátha valakinek felkelti az érdeklődését a "hatalmas" portartály.
2 oldalkefe, elvileg 1200-as pa-s szívóerő, feltörlős funkció, de nincs főkefe, távirányító és virtuális fal.
-
chrascal
újonc
Sziasztok!
Gondolkozok hogy veszek egy kis robotot. Bevallom próbálok jó ár/érték arányút találáni mondjuk kb 40 -45 ezer körül, ha lehet alatta.
Ami eddig jónak tűnik az az Ilife-tól V5S Pro, V7S Pro de találtam egy Haier T370-et is, elég komoly szívóerővel.
Nekem tetszik hogy van benne felmosó funkció is, de nem tudom gyakorlatban mennyire hasznos, mennyire működik jól. Vagy mondjuk mennyire fontos hogy motoros legyen a kefe. Találtam egy jó összehasonlító oldalt, bár a T370-ről túl sok adatot egyben nem találtam.
https://www.bestcordlessvacuumguide.com/chuwi-ilife-robot-vacuum-comparison/Mi a véleményetek, mit érdemes most venni ilyen kategóriában?
Köszi szépen előre is.
-
Steady74
addikt
válasz retesz147 #1026 üzenetére
Tényleg hosszú de nem baj. A porcickákról: ha minden nap takarítani fog, hidd el nem lesz tele a portartály. Nálunk cirka 75 nm-t takarít és az elején koppanásig, azóta bő félig van tele a tartály. Az érzés ugyan az: honnan a tökömből szed össze ennyi cuccot minden nap
-
retesz147
addikt
Megérkezett az iLife A6, de csak a hétvégén meg tegnap este tudtam vele kicsit foglalkozni.
Vegyesek az első tapasztalataim, de inkább pozitívak, mint negatívak.
Tényleg temérdek port/koszt összeszed, ebből nálam adódnak is gondok. Pontokba szedném a dolgokat.
Tapasztalatok:
1. Mikor megérkezett az oldalkefék felfele álltak, rosszul volt a dobozban, így 2-3 ág felfele nézett. Sokat hajlítgattam, kettőt már elég tűrhető helyzetbe tudtam hajlítani, de egy az istenért se akarja a padlót söpörni.
-Kérdés: Nálatok is így érkezett és idővel lehajlik, vagy pechem volt. Van rá setleg hack, amivel le tudnám hajlítani? Kézi hajlítás valamiért nem segít, pedig majdnem eltöröm, már 180 fokban kis ívben próbálgatom, de semmi.2. Tényleg sok port/koszt összeszed. El sem hittem volna, hogy ennyi van lent. Első körben egy családi házban próbálgattam, ahol parketta és viszonylag új szőnyegek vannak. Itt sajnos kudarcott valott több szempontból is. Túl nagy a terület (konyha-nappali 30-35nm), iszonyat gyorsan megtelt a tartály, és ilyenkor nem áll le, hanem porszívóz tovább és szana-szét hagyta a porcicákat, amik kihullottak belőle. A gond ott volt, hogy új a szőnyeg és még sok szöszt szedett ki a szőnyegből, kb 10 perc alatt megtelt, onnantól csak hagyta el a porcicákat. Pedig tisztaság van!. Szóval ez nálam negatívum, ha megtelik, nem áll le.
3. Így nem engedhetem rá az egész lakásra (az enyémre se 51nm), mert, ha megtelik, márpedig megtelik, porcicákat hagy. Ezt még meg tudom oldani a fallal. Viszont így a dokkoló és a takarítandó terület nem egy térben van, így sosem fog visszatalálni.
- Kérdés: Ha egyik nap a dokkolós szobát, másik nap a másik területet takarítatom vele és amikor lemerül nem talál vissza, nem fog hosszútávon kárt tenni az akksiban? Azaz, egyik nap vissza fog találni,másik nap nem. A Li akksik ugye nem szeretik, ha túlságosan lemerülnek. Napközben takarít, mikor nem vagyunk otthon, így nem tudom visszatenni a dokkra.
4. Felmegy a szőnyegekre, kivéve az 1,8 cm-re. Arra is felmegy 10-ből 1x, talán. Ha oldalról fordul rá, akkor gond nélkül felkapat, de szemből sosem. A gép tudja ezt a magasságot, csak az érzékelő ütközik el. Az 1,5cm-s szőnyeg nem akadály, vígan veszi. A ruhaszárító fém lábain is átmegy, ha oldalról fordul rá, ha szemből, akkor nem.
Ez vegyes érzés. A gép tudja a magasságot, csak a szenzor/érzékelő letiltja. Ha valahogy meg lehetne barkácsolni, boldog lennék, mert így egy szoba kimarad a szőnyegek miatt. Tudom, felvehetem a szőnyeget, de akkor nem porszívózza fel azt a szobát, abban a szobában 70% a szőnyeg.5. A szőnyegen is elég szépen tisztít, meglepődtem, azt hittem szőnyegről nem szed fel semmit. Első körben a kefés főkefével dolgozott, rengeteg hajat összeszedett. Örültem is, hogy milyen alapos. Tegnap este áttettem a gumisat, azon egy haj sem volt, igaz előtte nap este a keféssel átment azon a szobán.
- Kérdés: A gumis főkefe nem szedi össze a hajakat, vagy már nem volt haj, mert a kefés összeszedte?
6. A virtuális fal tök jó, jól teszi a dolgát, csak kellene még 2-3 darab, mivel ha véletlenül átmegy az 1,8-as szőnyegen, akkor onnan nem tud visszajönni, így beragad. Szóval kell a szőnyeg elé tennem falat, vagy megbuherni az érzékelőt
7. A felülete tényleg nagyon gyűjti a port, de ez legyen a legkisebb gond. Amúgy nagyon szép, dizájnos, mutatós darab.
8. A dokkolót bő 1 méterről elkerüli. Gondolom az is olyan jelet bocsájt ki, ami működés közben nem tetszik neki. Kell új helyet találnom, mert így elég szép területet kihagy sajnos.
- Kérdés: Van rá valami házi hack, hogy ne hagyjon ki ekkora területet, vagy meg kell találni a megfelelő helyet? (A gond az, nincs mindenhol konnektor.)
9. Én úgy látom, hogy "max" módban ugye alaposabb, viszont ha időzítve indul el, nem kapcsol maxra.
- Kérdés :Időzítve is lehet max módot indítani? Ajánlott a max mód, vagy ezzel nagyon túlhajtom szegényt (akksi, motor) és idő előtt kipurcan?
10. Ha nem max módba megy, a port nem rakja bele rendesen a tartályba, a "toroknál" megakad. Talán ez az egyik legnagyobb negatívum……
- Kérdés: Ez nálatok is így van, vagy csak nálam ilyen „nehéz” a por?
11. Kérdés: Ha vennék egy Broadlink RM mini3-at, akkor igazából szobán belül (ahol rálátok) távolról is tudnám indítani és maxra nyomni indítás után?
12: Kérdés: Ugye korábban felfedeztem, hogy van belőle felmosós változat is. Nincs valakinek róla azóta infója, hogy átalakítható-e, vagy van bennük valami különbség. (keresgéltem sokat, de sehol semmit nem találok róla). A másik területen nincs szőnyegem, néha-néha feltöröltetném vele, ha átalakítható.
Húha, ez nagyon hosszúra sikeredett, bocsánat
Alapjába véve tetszik a kis kóborló!!
Takarít helyettünk, szedi a koszt, funny, modern. Ennyi pénzt megért!
Viszont a fent említett problémákat, ha át tudnám hidalni, az lenne maga a kánaán, így kompromisszumos a használat főleg, hogy nem teszi bele a koszt a tartályba normál módban és, ha megtelik a tartály, nem áll le.
Érkezik egy Xiaomi is, arra is kíváncsi leszek.
Köszönöm, hogy végigolvastátok és a válaszokat/segítségeket is előre köszönöm!
-
qqzs
őstag
szerintem csak azt akarja jelenteni hoyg nem csopog bele tobb viz mint ami kifolyik belole tehat ahogy torol es folyik a viz ugy kap utanpotlast. mint ahogy a gyoker is csak annyit sziv amennyi elfer a faba
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz ribarszki #1015 üzenetére
Nem csak annyi mint az Ilifeokon szerintem, ha jol emlekszem fel is is szivja a vizet, mintha olvastam volna valami ilyesmit de lehet a marketingesek dumaja kavart meg ha csak sima csopogtetos torles akkor annyiban uj hogy egyszerre porszivozik es torol. gondolom annyivel kisebb a tartalya. Akkor mar mar az feltorlos A6 annak maradt a nagy tartaly es kulon kapott viztartalyt
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz ribarszki #1019 üzenetére
Jaaa, eddig nem tekertem le, csak a tetején lévő listában néztem a képeket, ott nem volt
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz ribarszki #1015 üzenetére
Láttál már hivatalos anyagot bionikus dumával? Szerintem ez csak valami tragikus fordítás eredménye.
-
ribarszki
őstag
válasz silentkiller #1014 üzenetére
Ez a vizes mop funkció a képek alapjány annyi, hogy egy tartályból a feltörlő kendőre csöpög a víz. Mondjuk ezt bionikus, és növényvilágból vett fejlesztéssel eladni.. hát dolgoztak a marketingesek
-
silentkiller
senior tag
vótmá? A GearBest-en "arrival notice"-t lehet kérni a Xiaomi Mi Robot 2-re, alias Xiaomi Mijia Roborock.
-
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz han_lev #1008 üzenetére
Ha már a sufnituning megy, akkor a szigetelőszalag helyett ajánlanám a kábelkötegelőt hosszanti irányba, pont elfér még a dugaljban,és nem lesz szélesebb tőle az átalakító sem, hogy bemenjen.
Egyébiránt pedig 3 éve már használok egy 2 portos QC-s BW töltőt, plusz fél éve egy 5 portos BW töltőt és hanyagolom a direkt nem EU-s átalakítós töltőket.
Kínai átalakító dugvilla maradt benne a falba? Csak, mert a dugalj, ami dugaszolóaljzat, a dugaszolóvilla pedig amit bedugunk, csak, hogy tuti értsem miről van szó.
Az meg, hogy benne maradt, na pont ezért nem ajánlják ezeket. Szerencsére a műanyagházra, ha nincs rajta repedés nem eshet feszültség, simán ki lehet húzni.. Vagy pedig visszadugni a dugvillát és azzal együtt kihúzni.
Egyik EU-s BW töltőmet is offoltam már le, hogy beakadt a lábam az USB kábelbe, és konkrétan kiszakadt a dugvilla része és csak a fázis nulla vezeték lógott ott. Vigyázni kell, az áram nem játék.
Hány helyen látom, hogy kiszakad a dugaszolóaljzat, mert a kedves delikvens úgy tépi ki a dugvillát, hogy nem fogja közben meg az aljazatot, hogy stabil ellentartson..Egyébiránt pedig mindenki használjon szabványos EU csatlakozókat!!!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
han_lev
senior tag
válasz Atomgeszi #1002 üzenetére
Én a telóknál is szinte mindíg rá szoktam szigszalagozni az átalakítót a töltőre. Vagy celluksszal. Nem túl esztétikus, de nem marad benne a dugaljban, minimális anyagi fény, és szaktudás kell hozzá. Bár kétségtelen, hogy EUs dugvilla biztonságosabb megoldás. Ezt azóta tudom, mióta a 3 éves lányom egy nyaraláson ráállt a falból kiálló bedugott csatlakozója, és az úgy tört el, hogy a kínai dugalj benne maradt a falba áram alatt(!) Manapság divat, hogy a 220as konektorokat 50centis magasságba helyezik
Bár ez sima EUs adapterrel is megeshet, csak azok azért erősebbek.
Mindenesetre ahol ilyen veszély nem áll, fenn, ott mehet a szigszalagozni!
Galaxis Őrzői 2. : "Van nálad szigszalag?"Poco F5/pro
-
-
-
qqzs
őstag
Az uj xiaomi megjelent a gearbesten de discontinued ...még
-
lupus_l
aktív tag
Ne adaptert kérj, csak menj be a kábelével egy műszaki boltba és vegyél egy ilyen kábelt. A kínait pedig kukázd.
Ha kapsz adaptert a rendelésedhez, az általában egy a hosszúkás, olcsó. Ezt amúgy is ajánlatos cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Nekem sem volt benne. Szerencsére az ezer kínai rendelésből maradt jócskán. Vagy max levágtam volna a francba a villát, és szereltem volna egy EU-s szabványos dugvillát. Nagy cucc.
Kritérium nagyon nincs. Nincs rajta földelés, mert kettős szigetelésű a töltője.. Szóval az a lényeg, hogy jól tartson, ne maradjon bent az átalakító a dugaljba, ha kihúzod.
Ha sokat lenne ki-be húzogatva a töltője, tuti átszereltem volna már. De így inkább nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Lexus, Toyota topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Óra topik
- Milyen autót vegyek?
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OpenMediaVault
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- További aktív témák...