- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
winfos
tag
Sziasztok!
Jelnleg itt durván 82.000HUF a mop pro, EU raktár.
Van most ettől jobb ajánlat szerintetek? Vagy ez kifejezeten jó ár?köszönöm
-
Ispy
veterán
válasz
tranceplanet #12995 üzenetére
Nekem balanced-en megy alapból és arra rától, amikor szőnyegre ér, gondolom turbóra, bár a fene se tudja. Én nem mertem alapból nagy fokozaton hajtani a gépet, fosok, nehogy lehaljon tőle idő előtt (meg felesleges is gress lapra szvsz).
A menüben van vacuum settings->carpet mode, az van bekapcsolva.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tranceplanet #12995 üzenetére
Én legtöbbször turbo módban küldöm szőnyegre a Mop Prot, igaz így már van hangja.
-
-
pooty
tag
válasz
tranceplanet #12993 üzenetére
Szívóerőből 4 választható, ha standardon van, akkor minden további beállítás nélkül felemeli a szívóerőt ha szőnyeget érzékel. Minden más beállításnál az marad hiába megy szőnyegre(silent, medium, turbo). Egyébként szőnyegen turbóra emeli.
-
tranceplanet
addikt
Rendben, akkor gratula mindkettőtöknek, okos robototok van! Appban ez melyik menüben állítható nálatok?
-
Ispy
veterán
válasz
tranceplanet #12990 üzenetére
Igen, van egy ilyen beállítás, ha szőnyegre ér, akkor megemeli.
-
pooty
tag
válasz
tranceplanet #12990 üzenetére
Nálam a Mi Robot Essential automatán megemeli a szívóerőt, ha a vastagabb szőnyegre megy.
-
tranceplanet
addikt
Én is tudom állítani 4 fokozatban (robot magától nem állítja). Az S50 készüléked automatán felismeri a burkolatot és megemeli magától a szívóerőt, ha szőnyegre érkezik? Tényleg? Nem mindegy a kettő!
#12989 magyarlÉn egy szóval sem mondtam, hogy jó a szőnyeg tisztító képessége a Mop Pro robotomnak! A szívóereje viszont meg van hozzá, más kérdés, hogy összehasonlító tesztben alul marad. Most már felettébb kíváncsi vagyok egy tuti tesztre!
-
magyarl
tag
válasz
tranceplanet #12985 üzenetére
Az tudom, hogy burkolatot nem ismer fel.
De azt a tesztekről feltéleztem (lehet tévesen), hogy max fordulaton mérik a képességeket.
Lehet Mop Pro-nál jobban eltalálták a fix kefék magasságát/szögét, meg valószínű szőnyeg függő is.
Kevés a mért teszt, viszont eddig két, egymástól független tesztből ugyanaz a gyenge teljesítmény jött ki. Abban egyetértek kell még a mérés, ezért frankó lenne, ha grabber kolléga is csinálna ilyen grammra lemérős finom homokos szőnyeg tesztet, max fokozaton. -
Pozsi85
tag
válasz
Balazs0804 #12974 üzenetére
Nekem a 2 szélső olyan 4mm, a 2 belső meg kb 7,5 mm. Nem folyik, csak akkor amikor megtöltöm, uána pár csepp.
-
Ispy
veterán
válasz
tranceplanet #12985 üzenetére
s50 is tudja, szoftveresen lehet beállítani, hogy megemelje-e a szívóerőt.
-
tranceplanet
addikt
válasz
magyarl #12984 üzenetére
Én pedig megvárom grabber beszámolóját. Konstrukciós hiba, ne màr! A Mop pro porszívóm főkeféje is fix, mi a probléma? Azt remélem tudod a porszívó nem tudja milyen burkolaton van: Mop Pro és Viomi SE sem tudja. Megemelt szívóerővel kell a szőnyegre küldeni. Talán az S5 Max tudja, hogy szőnyegen van, ha jól tudom, javítsatok ki, ha tévedek.
-
magyarl
tag
válasz
tranceplanet #12977 üzenetére
(#12976) tranceplanet
Itt pedig két kedv-elvevő videó
teszt1, teszt2
Emiatt egyet értek LógaGéza (#12970) kollégával, attól hogy korábban tesztek nélkül ajánlottak típust és bejött, abban volt szerencse is. Itt a Viomi SE esetében sem a gyártó minőségével lesz gond, hanem inkább konstrukciós hibával: a forgó kefe fix, nem nyomja rugóval a szőnyegnek.(#12978) ben11
Az szép! Simán elhiszem hogy szőnyegen ennyit számít az extra szívóerő. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
humigabi #12982 üzenetére
számítógép gyárban dolgozok (Acer) így van rálátásom az elektronikai termékek összerakásáról, hiba kieséseiről, garanciális problémák valószínűségéről...
ha valami típushiba az mondjuk azt jelenti, hogy a legyártott termékek kb 0,5-1%-át érinti... Szóval 200-ból egy szar ugyanazzal a problémával, az már bőven típushiba, viszont simán benne van, hogy kiengedik a gyárból azt majd gariba megoldják... Én pont belenyúltam... ha neked az első egy-két hét alatt nem jött elő, már nem is fog -
humigabi
aktív tag
válasz
bacsis #12981 üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad velünk. Nálunk fél éve van meg, de eddig (lekopogtam) még egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy eldobja a wifit
Sőt, mivel Mesh hálózatot csináltam a házban, zökkenőmentesen vált - ahogy halad a takarítással a házban - egyik AP-ról a másikra. -
bacsis
Közösségépítő
...Szóval ott jártunk, hogy Xiaomi Mop PRO dobálja a Wifit... ma felhívtam a szervízt... azt a számot amit az euronincs adott meg ahol vettük a gépet... mondták hogy ők nem foglalkoznak az euronics gépeivel, de jófej volt a srác, mondta hogy mondjam el mi a probléma.. elmondtam dobálja a Wifit... mondta hogy ismerik a problémát, típushiba!!!!!!!
vagy kábellel újra rakják a szoftverét (szigorúan szervízes téma) vagy alaplap csere...
Persze az euronics nincs képben és lövésük sincs hogy is kéne hivatalosan intézni a garanciámat, de ez már egy másik sztori... Szóval a lényeg hogy ha ti is találkoztok ilyennel, akkor az típus hiba és egyből gari -
sagesz93
addikt
-
tranceplanet
addikt
válasz
LógaGéza #12970 üzenetére
Ugyan mi baja lenne, egytől-egyig Xiaomi termék! Nem Blitzwolfot ajánlunk, ott panaszkodtak páran akksira. Ahogyan előttem is írták bármelyiknek lehet bármi baja, ezt nem lehet kiszámolni, szerencse kell hozzá. Minden gyártó gyárt hibás terméket. Nekem, amikor rendeltem Ribarszki fórumtárs ajánlotta a Mop Pro és S5 Max készülékeket, akkor még nem sok tapasztalat volt ezekkel. Ő azért hozzáértő a témában, de neki sem volt tapasztalata, íme szó szerint idézem őt:
"
Nem próbáltam őket, mert számomra minden igényt kielégít a Roborock (Xiaomi) S50.
Annyira jól sikerült, alapos, gép, hogy egyelőre nem lépek tovább.
Engem a feltörlés rész nem mozgat meg, így marad ez.
Márpedig az utóbbi időben a legtöbb fejlesztés Xiaomi
fronton éppen a feltörlésben történt.
(Mondjuk egy iRobot féle gumihenger rendszer a főkefe helyén érdekelne.
Bár a mostani megoldással is maximálisan elégedett vagyok.)
Nyugodtan veheted bármelyiket, tényleg kiváló gépek.
Ha fontos a mop funció, akkor most jött ki a Mi Robot Vacuum - Mop Pro készülék.
Külön fél literes víztartály, szeleppel szabályozza a vízmennyiséget, stb. Érdemes ránézni.
Ha nem fontos, akkor S50, S5Max, S6 bármelyik jó választás."A viomi pedig már bizonyított, már a V3 van kint. Persze mindenki a Roborock gyártóra esküszik, ezért mondom, hogy az S5 Max a legtutibb vétel. Ettől függetlenül a másik két gyártót sem kell leírni, a Xiaomi azért akárkinek nem adja ki a gyártást, megválogatja a bérgyártóit!
-
VIOMI SE Y-type Electric Mop Sweeping Robot Vacuum Cleaner!
EU raktárból!
Kupon: 8$ eladói kedvezmény + $8 select : [link]
283.99$ -
Balazs0804
újonc
válasz
Pozsi85 #12943 üzenetére
Ez érdekes, neked milyen hosszú a kifolyó csöve a víztartálynak? Ha jól vettem ki a leírásokból az első szérián nem is volt csövecske, enyémen olyan 4-5mm azt toldottam meg 8mm-el.
Amúgy kicsit bele játszott az is, hogy a tisztogatás miatt össze vissza forgattam.
Előfordult, hogy bent maradt a tartály és tisza víz volt alatta a parketta, pedig a mop pro is szivattyús megoldással működik. Mégis van, hogy a fél háza végig csepegtetem vízzel, még elviszem a tartályt a porszívóig.Pedig nagyon jól jönne a fw frissítés. Elég jó dolgok vannak az újban. Láttam már megoldást, hogyan lehet ráheckelni, de sajnos nem értek annyira a linux cuccokhoz, és angolul se tudok olyan jól.
-
humigabi
aktív tag
válasz
AndrewBlase #12965 üzenetére
Ezt mind jól látod, nem akartam akkor leírni, hogy a kettő között csak a "Pro" a különbség.
A Viaomi V3-nak van 4900-as akksija, lehet aki a leírást csinálta, kevert valamit. Az SE-nek csak 3200-as akksi van beépítve (mint a Mop Pro-nak). Ráadásul ezen az oldalon nem létezik V3, rákerestem. -
Viomi SE berendelve
-
@tco@
aktív tag
válasz
LógaGéza #12970 üzenetére
Olyan nagyon nagy módosítások nincsenek azért, az alapok ugyanazok. Annyit már tudunk hogy olcsóbban ugyanazt, vagy többet kínál, ezek alapján szerintem nem túlzás az ajánlgatás, de abban egyetértek veled, hogy tapasztalat híján nem lehet "ajánlottnak" nevezni, csak egy biztató terméknek egyelőre. Aksi hibája bárminek lehet végülis, de szerintem ezek egységes aksik nagyjából, nem fognak új gyártósort létesíteni erre.
-
LógaGéza
veterán
válasz
tranceplanet #12967 üzenetére
Kínai régiós Mop Pro-m van. Vagy hívjam inkább Viomi V7-nek
Nem azzal van a bajom, hogy váltanak az emberek készüléket, hanem azzal, hogy egy éppen megjelent készüléket (amivel kvázi senkinek nincs még gyakorlati tapasztalata) azt te egyből ajánlottként tünteted fel. Ha kiderül pl 2 hónap múlva, hogy hibás az akksi benne, és mindenkinek zárlatos lesz pár használat után, akkor tényleg jó dolog, hogy ajánlott termék? -
tranceplanet
addikt
válasz
LógaGéza #12922 üzenetére
Viomi, tehát kínai régiós, sűrűn jön rá frissítés. Mop Pro készülékem van, tudom mik a hibái. Több Viomi beszámoló volt itt korábbi típusokról, olyan nagy hibát nem fog elkövetni a gyártó. Szerinted, amikor megvettem a Mop Pro készüléket hány tulaj volt itt, nem sok, viomi tulajok voltak itt, ami a mop pro kínai megfelelője. Mi vagyunk a tesztelők magunk. Ilyen alapon S6 MaxV készüléket se vegyen senki, nincs tapasztalat, akkor mindenkinek Gen1 Roborock lenne mai napig... Én ezeket a készülékeket venném sorrendben, ezt tartom továbbra is. A mop pro készüléken sem nyomja a főkefét a szőnyegre semmi!
-
csocsesz4
csendes tag
válasz
Balazs0804 #12940 üzenetére
Szia,
Nos... ma már nálam is működik
A mopot ritkán használom és szerintem az elmúlt 2 hétben rajta sem volt.
Viszont nekem sikerült resetelnem is közben, de jelenleg nem tudom a hálózathoz csatlakoztatni, mert folyamatosan "failed to send message" üzenetet kapok a csatlakozás 2. lépésénél. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
wierra #12963 üzenetére
2,4GHz-es Wifit használnék, csak erre tudott rákapcsolódni, az 5GHz-esre nem...
jelenség: be van konfigolva, faxa minden, majd másnap villog a 2 gomb/LED a gépen... Telefonon az appot elindítva is azt mondja, hogy offline a cucc... akkor szépen leresetelem a porszívót (nyomva tartom a 2 gombot) az appban szépen újra rácsatlakozok a wifire meg minden, majd másnap megint villog rajta a 2 LED (villog, tehát nem folyamatosan világít) és az alkalmazásban megint nem tudom elérni a készüléket, csak ha újra konfigolom...
Amúgy a Routertől a robotporszívó kb 2,5m-re van -
humigabi
aktív tag
válasz
bacsis #12956 üzenetére
Ezt nehéz megmondani, hogy router oldali, vagy kliens oldali a probléma. Lehet a router beállításán kellene változtatni. Nekem például addig míg a 2.4 Ghz-en 20/40 Mhz volt a sávszélesség csak 72 Mbps volt a géppel a kapcsolati sebesség max. Onnan, hogy átállítottam csak 40Mhz-re, rögtön 150 Mbps lett.
De az is lehet, hogy valami árnyékolja a gépet és azért szakad a kapcsolat. Sok minden lehet az oka. -
humigabi
aktív tag
válasz
VViktor2020 #12959 üzenetére
Csak úgy, hogy elindítod, csinál egy teljes takarítást egy új térképpel és a végén nem mented el a térképet (wifit meg kihagyod, a gépen nyomod a gombot). A mostani fw-vel csak ezt tudja. Ha kijön rá végre az új fw, amit már sokan várunk, akkor fog tudni több térképet kezelni.
-
canniball
nagyúr
válasz
jackbacsi87 #12873 üzenetére
Végülis mondhatjuk hogy váltottam, de ebben lenne némi költői túlzás: az 1C nem működött rendesen, ezért visszavittem és visszafizették az árát. Aztán most vettem egy "glámúros" Mop Prot. Utóbbit még éppen csak kipróbáltam (bár az 1C-vel sem jutottam sokkal többre...), de ezek alapján pár gondolat.
1C előnyei:
- jóval kedvezőbb ár
- alacsonyabb, így olyan helyekre is befér ahová a Mop Pro nem (és ahová nem is gondoltam volna hogy bemegy)
- a dokkolón tud alvó módot
- jelzi a kopó alkatrészek állapotát
- utóbbiak a fejlettebb fw-nek köszönhetőek (ahogy itt már többször elhangzott nagyon ráférne a Pro-ra is egy (működő) frissítés)Mop Pro előnyei:
- választható szín (fekete és fehér), már ha ez érint valakit, én ebből is fehéret vettem
- két kefe, két mop és két (por+ kombi) tartály a dobozban (nekem nincs szükségem a mop funkcióra, ha úgy nézzük kaptam két hepa filtert); filléres dolog, de van
- erősen szubjektív, de nekem szimpatikusabb a masszív(abbnak tűnő) dokkoló, melyen nem alul hanem oldalt vannak az érintkezők
- a hepa filter elött van egy háló, így a szűrőig jóval kevesebb kosz jut el
- fejlettebb térkép
- kevesebb (szinte zéró) ütközés; míg az 1C kb. mindennek nekiment (gondolom azért, mert csak felfelé lát és így tudja felmérni a szobák határait és az akadályokat), tette ezt néha izomból (ez meg gondolom annak köszönhető, hogy ami nálam járt az nem volt százas)Summa: porszívózni mindegyik tud, így ha az 1C rendesen működött volna akkor több mint valószínű hogy nem viszem vissza; a Mop Pro-ban pedig ugye ott a lidar és néhány apróbb megoldás, amik adnak némi pluszt, már csak az új fw hiányzik.
-
humigabi
aktív tag
válasz
VViktor2020 #12951 üzenetére
Szia!
Settings/Area Editor. Itt szét tudod bontani a szobákat és át lehet nevezni. Szobát te nem tudsz hozzá adni pluszba a térképen, ahhoz ki kell nyitnod az ajtót, hogy be tudjon menni és új térképet tudjon csinálni. Ez a gép a mostani fw-vel még nem alkalmas arra, hogy no mop zónát kijelölj. Szőnyeg felcsavar, félre tesz. Kénytelen vagyok én is ezt csinálni.
De kmarci25 már segített is.
Üdv:
-
kmarci25
veterán
válasz
VViktor2020 #12951 üzenetére
- Jobb felső sarok, 3 pötty, Area editor. Itt tudod a szobákat szerkeszteni: felosztani, összevonni, elnevezni.
- A főlapon rányomsz a szobára, vagy akár többre is és úgy indítasz takarítást, akkor csak oda megy.
- ha a legközelebbi takarításkor nyitva hagyod azt az ajtót, akkor elvileg hozzárajzolja azt is a meglévőhöz.
- restricted area, vagy virtual wall-lal tudsz kivenni területeket a takarításból
- uyganúgy a 3 pötty alatt találod a Share device funkciót, ott tudod megosztani, hogy más készüléken is kezelhető legyen. (Akivel meg akarod osztani, annak is kell egy Mi account, úgy tudsz neki meghívást küldeni. Ha ezt elfogadta, ugyanúgy fogja látni mindkét készülék az eszközt.) -
humigabi
aktív tag
válasz
AndrewBlase #12949 üzenetére
Nem, ez nem a V3. Ez az SE Pro Viaomi SE Pro Ez pedig az SE Viaomi SE
Ha valami okból a V3 lett az SE Pro, akkor én kérek elnézést. -
magyarl
tag
válasz
magyarl #12935 üzenetére
Újabb Viomi SE tesztvideó (német), újabb mérés a gyatra szőnyeges porszívózási képességre:
Ezek alapján én óva intenék minden szőnyeg tulajdonost a Viomi V3 vagy az SE választásától
-
VViktor2020
újonc
Sziasztok!
Most vettem egy Xiaomi vacuum mop pro-t.
MI Home appot letöltöttem Magyarországra van állítva.
Feltérképeztem a lakást.
A térképhasználattal vannak gondjaim.
-1 területként kezeli a 4 szobát. Hogyan tudnám szétbontani, hogy amikor takarít, csak bizonyos szobába menjen be.
-Ezeket a szobákat el tudom nevezni külön? Lehet úgy takarítani, hogy csak ezekbe menjen be? Ezt hogy kell?
-A meglévő lakás térképhez hogyan tudnék hozzáadni még egy szobát (az előszoba ajtó zárva maradt... :-( )
-Felmosás funkciónál hogyan tudom kivenni a szobából a szőnyegeket?
-Ha több telefonra letöltöm az alkalmazást, akkor hogy osszam meg a másikkal, hogy megmaradjanak az eddigi adatok?
Előre is köszi a segítséget mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest