Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
"A roborock és a viomi készülékeknek jó a szoftveres támogatása."
A mop-pro-t is a viomi gyártja. Ettől függetlenül én sem fogadnék rá nagyobb tétben, hogy jön hozzá új fw. Szóval csak azt akarom mondani, hogy itt nem a gyártó cégen múlik... -
tranceplanet
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
~375$: [link] Ha olvasod ezt a topikot és időben észreveszed az akciós kuponos árakat, akkor ez nagyon jó ár érte. grabber pedig leírta a Viomi SE árát. Frissítés téma, az én Mop Pro készülékem több mint fél éves felraktam rá két frissítést és semmilyen új funkciót nem kaptunk ezzel, az utolsó frissítés pedig vissza lett vonva, mert pár embernek téglázta a készülékét. A Viomi SE kapcsán felesleges agyalni, ez egy friss ropogós készülék, persze, hogy nincs rá, kell egy kis idő neki, ez a gép már alapból sok funkcióval jött out of the box. Mop Pro készülékre is ígértek elvileg alkatrész kopás figyelőt, no mop funkciót, több térkép kezelést ... Szerintem ezekből már semmi nem lesz, sok robot kijött azóta, a régi tulajokat pedig leszarják. A kínai gépek megkapták, a globalosok meg szívnak, nagyjából ennyi a történet. Az S5 Max is sűrűn kap frissítést, de az ugye roborock gyártás. A roborock és a viomi készülékeknek jó a szoftveres támogatása.
-
válasz
8nemesis8
üzenetére
Aliexpress és 89K volt
Én a SE-t rendelném. Újabb,nincs vele gond és ennyirét szerintem nagyon jó ár.
nem még egyszer sem jött rá frissítés.
Olyan 60m2 lehet a házrész. Nagy nappali 30m2+12m2 a kis szoba. Meg pár négyzetméter előszoba meg konyha.
de rendelhető,csak én fullos pót készletet szeretnék venni ami 90 dollár jelenleg. Volt már 60 is álíltólag,azt várom hogy lemenjen 11.11-én.
Csak a szőr a sok,annyira tele van a tartály utána,hogy síkban van a tartály oldalával. Újabb kosz fennakad már a tartály síkjában.Ha csak por lenne lenne akkor férne még bele. Akkor tippre 3 naponta elég lenne tisztítani a tartályt.Van egy vastag 2CM-es küszöb. Meg Ruhaszárító merevítű rúdja annyira alacsonyan van,hogy a kamera sem a lézer nem látja és elakadt benne. Utána eltévedt a térképen emiatt.
Egy helyen kivettem a küszöböt és raktam be burkolatváltót ott azóta nincs gond. -
8nemesis8
veterán
válasz
grabber
üzenetére
Kaptál már rá valaha frissítést?
Te honnan rendelted és mennyiért, ha megkérdezhetem?
Mekkora területen tűnik kicsinek ez a portartály? (Egy német tesztben ugyanezt olvastam hátránynak, hogy kicsi a portartály)
Külön csak portartály nem rendelhető hozzá?
Nálunk nincs állat bent, így ennyivel előrébb vagyunk.Min tud feladakni nálatok?
Bocsi a sok kérdésért.
-
Galahed
senior tag
válasz
Zoller83
üzenetére
Ismerem a Turbado - t, a szolgáltatása miatt tetszik.
2-3 év garancia, nem javítanak, hanem újat adnak vissza ha elromlik, 4 évig beszámolják a régit, ha újabb típust szeretnél.Tegnap délelőtt rendeltem egy S6 maxV-t, az előbb érkezett e-mail, hogy a külföldi raktár átadta a GLS -nek a csomagot. Persze még igyy is beletelhet jópár napba mig ideér.
Sajnálom, hogy te igy jártál velük. -
8nemesis8
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Köszi a részletes infókat!
Ezeket a teszteket már olvastam, pont azért gondolkodtam el, hogy MOP Pro vagy Viomi SE legyen.Mi számít az S5 Maxnál jó árnak? Ilyen 110-120 körül?
-
válasz
tranceplanet
üzenetére
Nekem SE van:
Frissítés még nem jött rá az elmúlt hetekben,
A por tartálya kicsi,ha állat is van a lakásban. Állandóan tele van a portartálya kutyaszörrel,pedig naponta megy a porszívó és naponta ürítjük.
Néha fenn akad valamin,akkor eltéved a házban és megduplázódik a ház alapterülete
De ilyenkor megállítom és újra elindítom,akkor felméri hol van és tudja folytani immár normálisan a takarítást. Olyan,hogy ha a kereke a levegőben el tudna forogni,akkor ő azt hiszi máshol van a lakásban. Hiába van kamerája és érzékelője,a kerekét is figyeli. Emiatt össze tud zavarodni,szőnyegnél,ruhaszárítónál vagy küszöbnél ha fenn akad vagy nagyon elakad.
Felmosás is tök jó funkció. Annyira képes felmosni,hogy látszodjon. -
Zoller83
csendes tag
válasz
Galahed
üzenetére
A turbado-ról csak akkor rendelj ilyet, ha van időd kivárni. Október 23-án rendeltem ma kérdeztem rá harmadjára, hogy mégis mikorra várható, elvileg ma feladják a futárnak és majd azután hozza... Ha nem így lesz lemondom a francba 2 hét várakozás után. Dunaraktár azt mondta ha ma megrendelem legkésőbb péntekre megjön.... de már kivárom ezt az 1-2 napot a turbado-val.
-
tranceplanet
addikt
válasz
8nemesis8
üzenetére
Két Viomi tulajról is tudok itt a topikban, vedd fel velük a kapcsolatot. A Viomi SE nagyobb tudású robot. Sajnos a Mop Pro szoftveresen le van fojtva, ezért butább. Vannak tesztek neten és youtube-on is.
Teszt: [link] [link]
Viomi SE:
+gyakran jön rá frissítés
+5 térképet is lekezel (akár öt szintet is takaríthat térképpel)
+kopó alkatrész állapotának figyelése
-kevés tulaj, kevés tapasztalat
-nincs no mop funkcióMop Pro:
+sok tulaj, sok tapasztalat
-nincs no mop funkció
-csak egy térképet kezel (emiatt több szintre nem ideális)
-szoftveres támogatás gyakorlatilag nincs
-nem figyeli a kopó alkatrészeket
-páran wifi hibára panaszkodnak, eldobálja a wifit (szervizesek szerint vannak wifi modul hibásak)Amúgy pedig az S5 Max a király, kuponnal olcsón ki lehet fogni, ha figyelsz az akciókra.
-
tboy93
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
Találtam eredetinek kinéző szettet 6.000-ért. Szerintem bepróbálkozom vele, bár ki tudja mikor fog ez ideérni...
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Xiaomi Vacuum Mop Pro VS. Xiaomi Viomi SE
Szerintetek melyiket érdemesebb venni? Úgy látom nagyon minimális a különbség közöttük, esetleg van valahol összehasonlító teszt róluk, mert én nem találtam! -
tboy93
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
Oh értem. Aliról max megbízható eladó aki eredeti alkatrészt árul?
-
tranceplanet
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Sehol. Kénytelen leszel aliexpressről megrendelni. A xiaomishop is igérgetett, hogy az új robotokhoz is lesz alkatrész, de semmi. Régi generációs robotokhoz sem hozott az országba senki. Rendszeresen előkerül itt az alkatrész utánpótlás, szóval igény az lenne rá biztosan. A shopok pedig az alkatrészeken is tudnának keresni akár.
-
sziasztok, nekem tegnap óta Android 10-en force close-ol a mi home app, clear storage sem segített. az s5 max ma manuális indítással kitakarította a lakást, de azért hosszútávon szeretném az appal használni.
a roborock saját appja mennyivel kevesebb mint a mi home? más okos eszközöm nincs a lakásban, szóval akár válthatnék is.
-
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Most elég drága,mert nem akciós sajna. Akkor megvárom 11-et.
-
ITI-san
tag
válasz
noorbertt
üzenetére
Szia! A ruhaszárító lábait kösd össze vmi kötéllel ahol át akar menni rajta. Így az ütközés érzékelő miatt "lepattan" róla, Öcsémnél így van megoldva.
Az S5 max jobb gép nem vitás de ő is megakarja majd hágni a ruhaszárítót... Mondjuk azon is elgondolkodhatsz hogy eladod, odaadod vkinek a S5 - öt és veszel S5 max - ot, az már több szintes házban is jól működik. Csak a gépet kell felvinni "levinni" a dokkoló maradhat ott ahol van. -
GoZoL
senior tag
válasz
Galahed
üzenetére
Telekomnál melyik robotporszívó kapható?
Elég silány a termékleírás. -
Galahed
senior tag
Szvsz az S5 max lenne jó választás, a remek tájékozódás és a takaritás minősége miatt. Itthon már 136ezer 2 év garanciával ( pl Turbado) A feltörlést nem muszáj használni az egy plusz...
más:
Ugyanitt lement az S6 MaxV ára is kb 30-60 ezerrel olcsóbb mint máshol (197ezer) -
tlala
addikt
Ha a feltörlő/mop funkcióra nincs szükségem, de megbízható, stabil gépet keresek egyetlen 100nm-es szintre (világosszürke kő burkolat, kicsit zegzugos, sok szék stb.), akkor melyik modellt ajánljátok?
Köszi. -
Viomi SE-hez honnan rendeljek alkatrészeket? Még most be akarok rendelni,hogy mire elkopnak legyen tartalék.
Lehet kapni hozzá csak por tartályt is? V2 meg V3 elnevezéseket látok,de azt nem tudom hogy SE-vel is kompatibilisek-e? -
GoZoL
senior tag
válasz
Silent77
üzenetére
Amazonon 380 € +Áfa különbözet. Itt a gari legalább 1 év de lehet pluszba venni vagy valamire alapból 2 év van. Aliexpressnél az eladón múlik hogy elismeri garis e a hiba vagy sem? Ott is érvényes az 1 év?
Termékre visszatérve az S5 max-nál problémás a wifi?
Nagyon figyelgetem az árakat, ha kell várok még, hátha becsúszik 300 € környékére. -
tboy93
nagyúr
Sziasztok! Xiaomi Mi Vacuum Cleanerem van, szerintem ez még talán az 1gen. Itthon hol kapható hozzá jó áron eredeti szűrő készlet? Minden kell, kefék és HEPA is.
-
noorbertt
őstag
Karácsonyra milyen árakra lehet számítani szerintetek? Vagy esetleg januárra?
Leginkább s5max és s6max V érdekelne.
Tudom nincs a csoportban jós.. de valaki csak követte az árak alakulását.:) -
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Keresem a legolcsóbb megoldást egyetlen szoba takarítására robotporszívóval. Macskaszőrrel kellene megküzdjön. Semmi extra elvárásom nincs, bőven elég a véletlenszerű mozgású is. Érdemes esetleg használtan keresni valamit?
Köszi -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 11.11-es akciók közül vajon hol lesz a legolcsóbb az s5 max?
Geekbuyingon 429$-ről 389$-re lesz leakciózva, lehet számítani ennél alacsonyabb árra? -
Bullitz
aktív tag
Sziasztok,
Elolvastam az összefoglalót de nem lettem sokkal okosabb.
Adott 70-100 ezer forint, a párommal meguntuk, hogy a lakás helyzetéből adódóan elég gyorsan porolódik, nem mellesleg az ő haja és a kutya szőre gyorsan szép "portigriseket" képes generálni. Ennek megoldására úgy döntöttünk meglepjük magunkat előkarácsonyra egy robotporszívóval. A lakás egy 51 nmes panel, 2 szoba van, plusz az előtér, inkább a szobákat kéne a gépnek takarítania, ahol van asztal, egy nagy kanapé, a többit esetleg fel tudjuk rakni hogy ne legyen útba.Ilyen felhasználásra milyen gépet ajánlanátok? Az sem árt ha fel tud mosni valamennyire.. de inkább arra kéne, hogy naponta beindítsuk hogy összeszedje a nagy részét..

-
tranceplanet
addikt
Igen, amennyiben becsapod a szenzorokat, akkor a fal jó ötlet, le kell zárni az útját, amíg takarít. Páran megemlítették, hogy jó lenne ilyen funkció, hogy szoftveresen tiltani lehessen a szenzorokat. Mondjuk ezt szerintem kevés gyártó vállalná be, mert a robot épségét veszélyezteti. A leragasztásos megoldást is mindenki saját felelősségére használja, legyen mindenki tudatában, hogy mit csinál, azért óvatosan!
[link]
-
GoZoL
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Sajna többszintes. Inkább a földszintet takaríttatnám vele de hetente 2x az emeletet is megnézné. Megoldás lehet hogy a lépcsőlejáróhoz falat teszek.
-
tranceplanet
addikt
Lát az jól, de fekete felületeket hajlamos mélységnek titulálni. Ettől függetlenül nem biztos, hogy baja lesz vele. Sajnos ez ilyen a random robotokon is van ilyen cliff sensor, ezt nem lehet megúszni. Azért felelnek ezek a leesés érzékelők, hogy ne tegye tönkre magát a robot szintkülönbség esetén. Több szintes a pecód? Amennyiben nincs lépcsőd vagy magaslati helységed ahonnan "leszállhat", akkor egyszerűen világos cuccal leragasztod a négy cliff szenzort és ennyi. A neten találsz róla leírást, de itt is szóbakerült párszor. Palfitom fórumtárs, ha minden igaz beszámol majd, hogy neki bevált-e a dolog.
-
GoZoL
senior tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Fekete járólapot nem látja?

Két helyiségben is az van. -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Xiaomi Vacuum Mop Pro VS. Xiaomi Viomi SE
Szerintetek melyiket érdemesebb venni? Úgy látom nagyon minimális a különbség közöttük, esetleg van valahol összehasonlító teszt róluk, mert én nem találtam! -
wierra
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Ispy úr #13442 válaszát kiegészítve: ha forog az LDS, de nem indul el a robot (és pl. pókháló vagy egyéb szennyeződés sincs rajta (mint pl itt)), akkor jó eséllyel komplett LIDAR-egység csere lesz.
-
Zoller83
csendes tag
válasz
Pizzafutar
üzenetére
Köszi a választ. Kérdeztem őket messnegeren, még majdnem lecseszett, hogy a fizetési mód kiválasztásánál oda volt írva, hogy a 2-5 munkanapos szállítás további 2-4 munkanappal hosszabodhat meg. Írta hogy 2-9 nap a szállítás. Hát oké, jó hosszabodHAT, a fene se gondolta, hogy meg is fog.., ráadásul a maximummal és addig is semmi tájékoztatás. Csütörtökön telik le a 9 munkanap, ha szerdán még nem kapok semi értesítést szerintem lemondom, digiexpertnél másnap kihozzák.
-
paolinho
addikt
Nálunk megmakkant az S50-esünk. "Laser distances sensor malfunctioned. Try turning the laser head to make sure it isn't blocked." üzenet jelenik meg a Mi Home applikációban. Ezt egy takarítás alkalmával közel 80%-os takarításnál jelezte, aztán meg is adta magát. Vissza lett téve a dokkolóra, újra lett indítva, de most már el sem indul a dokkolóról.
Van ötlet arra, hogy mi lehet a baj, lehet-e esetleg házilag javítani, vagy ha nem, akkor hová érdemes fordulni javíttatás céljából?
Előre is köszi a segítséget! -
Pizzafutar
aktív tag
válasz
Zoller83
üzenetére
Igen. Én a személyes átvételt választottam, a megrendelés után 8 nappal kaptam tőlük egy értesítést, hogy ' a mai napon külföldi raktárunk a megrendelését átadta a futárszolgálatnak. Kérjük várja meg következő értesítésünket, amikor a készüléke beérkezett irodánkba.'
Másnap pedig arról, hogy megérkezett a készülék, mehetek érte.
De érdeklődj náluk, nekem is hasonló helyzetben gyorsan válaszoltak a levelemre.
-
Zoller83
csendes tag
Aki turbadorol rendelt S5 Maxot: szállítás előtt van bármilyen jelzés? (email, telefon vagy bármi?) október 23-án rendeltem meg és csak akkor kaptam egy rendelés igazolást, azóta semmi hír.....
-
palfitom
félisten
válasz
tranceplanet
üzenetére
Köszönöm!
Én is megtaláltam a szenzorokat: kép
Nálam nincs leesés veszély, ezért akkor leragasztom, ahogy a forumon javasolták. Remélem nem fog nyünnyögni miatta! -
tranceplanet
addikt
válasz
palfitom
üzenetére
A cliff szenzoraid mélységet érzékelnek. Az enyémen (Mop Pro) négy darab ilyen szenzor van és lefelé néznek. A hátára borítod a robotot és az ütköző mellett van mind a négy a burkolat alján. A neten találsz 3D nyomtatós rajzot. A házi barkács megoldások is működnek. Leragasztva viszont emeletről lépcsőnél mélyrepülésbe kezd, erre figyelni kell.
A kép róla: [link] -
Roborock S5 Max
Eu raktárból.
Kupon: BO104TJG4JH3 vagy M7S3U10DR2LL
$374.99Xiaomi Mijia STYJ02YM V2 pro mi robot Vacuum Cleaner!
Eu raktárból!
Kupon: 18$ eladói kedvezmény
262.26$
Nov 11-én 258.37$ -
palfitom
félisten
Sziasztok,
Vásároltam egy S6 Pure készüléket, és az alábbi problémám akadt:
A szőnyegen van egy fekete U-alakú sáv, melyet valamiért akadályként érzékel, és ha bekerül oda, akkor nem tud kijönni belőle. Szenved ott egy 10-15 percig, majd hibaüzenettel (elakadás/beszorulás) leáll.
Van valami ötlet, hogy lehetne ezen az "akadályon" átsegíteni?
-
Smith Ügynök
tag
Én amit videót láttam, ott nagyon hasonló volt a G1 teljesítménye, viszont olyan 25%-kal lassabb volt az 1C-nél, a "butább" navigáció miatt. Így ha ez számít, akkor ne G1.
Illetve egy szintet az 1C tökéletesen lekezel, zónatakarítás, no go zóna stb. Ha ez kell akkorse G1.
Többit majd a profik megmondják
-
luciferk
senior tag
Szerintetek egy pár szóval alátámasztva, melyik robot jobb a G1 vagy az 1C?
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89
üzenetére
Ez a Vacuum Mop egyértelműen hibás.
Elküldtem a konyhába, erre a kiindulási helyét alig elhagyva nekiment kb. mindennek, végül közölte hogy az útja blokkolva van, és visszatért a dokkolóra. A térképen pedig nem is azt jelölte be amerre járt.
A Turbado mennyire korrekt garanciáztatás esetén? Van velük tapasztalatotok?Köszönöm!
-
laca112
tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
1 szintes, kb. 120 nm a lakásunk de engem nem zavar ha többszöri töltéssel tud csak kitakarítani.
Én is néztem az alin lévőket de valahogy jobban bízom a Banggodos gariban.
Neked mennyiért sikerült megvenni? -
Smith Ügynök
tag
válasz
laca112
üzenetére
Szia!
Én pénteken kaptam meg Alliról.
Eddig nagyon bejön, szépen takarít.
Amire figyelj:
-ha nagy a lakás, mondjuk 80nm felett, akkor csak akkor vedd ezt, ha nem zavar, hogy közben el kell mennie magát tölteni
-ha több szintes a lakás. akkor csak akkor vedd ezt, ha nem akarsz no go zónákat bejelölni, mivel ez egyszerre csak 1 térképet kezel. S5 max kezel többet tudtommal.Ha ezek nem fontosak (mint nekem se), akkor tökéletes választás.
-
Zoller83
csendes tag
OFF: Bocsánat mindenkitől előre is, de óriási ez a topic
, az életben nem gondoltam volna, hogy egyszer porszívó fórumot fogok követni, ill. olvasni
és az a poén , hogy 1 db csajszi sincs itt ez idáig akit láttam volna
, lehet ez már az öregedés jele? Vagy minket férfiakat, ha technikával ötvözik a háztartást akkor bármire rá lehet venni? 
-
laca112
tag
A feleségemet szeretném meglepni egy robotporszívóval (ez most az álma
) ezért átolvasgattam a fórumot.
Végül is egy Xiaomi Mijia 1C lett a befutó ez most a banggood-on ,kuponnal kb. 65000 Ft ba jött ki Cseh raktárról.
Olvastam,hogy azért ez sem hibátlan térképkezelésben de talán a későbbiek folyamán kijavítják.
Nagyon bízom benn,hogy beválik és megszeretjük mint itt többen.
Egyébként ehhez a típushoz létezik magyar nyelvű használati utasítás? -
AndrewBlase
senior tag
# Viomi SE
Sziasztok.
Két és fél hét távlatából (húúú de nagy idő
) eddig meg vagyok elégedve Lujzival (így becézem!
).
Szerintem rendszeres használat mellett szépen rendben tartja a padlót, szőnyeget. Igaz, vannak furcsaságai. Szám szerint kettőt tapasztaltam.
1.) Az első feltérképezésnél hagytam bent a szobában néhány akadályt, és ezekre a területekre a későbbiekben se hajlandó csak úgy rámenni, hiába nincs ott az akadály. Rá-rámegy a területre, de csak módjával a szélein "fut egy kicsit túl". Viszont ha zónatakarításra küldöm ezekre a helyekre, akkor nincs gondja. Majd egyszer, ha lesz egy kicsit ráérősebb napom, csináltatok vele egy újabb térképet úgy, hogy mindent elpakolok előle.
2.) Az étkezőben alapból kijelöltem neki egy tiltott területet. Ma, mielőtt elküldtem dolgozni, töröltem azt, mégse volt hajlandó rámenni.
De hogy miért?
Most eszembe jutott még egy dolog, bár ez nem az ő hibája. Az étkezőben van két pad is, aminek az alsó merevítője alatt átfér, ha behúzza a nyakát.
Viszont, ha rajta van a mop is, akkor egy kicsit megemeli az orrát, így mindig beveri a buksiját a merevítőkbe. Ergo 1: kell valami vékony lécdarabot rakni a pad lábai alá. Ergo 2: (ami eddig nem tűnt fel,) feltörlésnél kicsit leszorítja a hátsóját, hogy hatásosabb legyen a munkavégzése.
Eddig 2× kiabált segítségért, mert beszorult valamelyik sarokba (szűkös hely, burkolatváltó miatti szintkülönbség), de ahogy mozdítottam rajta, folytatta a dolgát (megköszönés nélkül, a kis hálátlan dög!
). -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan akinek van S5 és S5max?
Milyen különbségek vannak ha nem nézzük a felmosást? S5max okosabban takarít?Ház felső szintjére akarom száműzni az S5 gépet és kell lentre is valami:)
-
Queen
tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
-
tranceplanet
addikt
Nem lesz vele gond! A fekete szín a necces, mert azt a cliff szenzorok mélységnek érzékelik, leesés ellen védenek. Pár hozzászólással feljebb írták, hogy ennek ellenére pár fekete felülettel így is megbirkózik és nem hagyja ki. Szürke színnel kapcsolatban eddig senki sem panaszkodott, nem lesz probléma. Esetleg, ha mégis gondot okoz, akkor letakarod a négy szenzort, feltéve, ha nincs lépcső a lakásban.
-
Queen
tag
Sziasztok! Szeretnék venni robotot, de végigolvastam a órumot és elbizonytalanodtam. A problémám, hogy a lakásban több helyen is sötétszürke greslap van, a laminált padló pedig fehér. Ahol találkoznak, attól tartok gondot fog okozni a gépnek. Vajon a szenzorok letakarásával megnyugtatóan megoldható-e ez a probléma? Teszek fel képet, köszönöm, ha segítetek!
-
Galahed
senior tag
válasz
Dark197405
üzenetére
Szia!
Elvileg nem szabad bele tenni mosószert, mert ez pumpás (motoros, nem gravitációs) vizadagolóval rendelkezik és károsíthatják (a lerakódások) a pumpát.Elvileg (gondolom te is tudod, csak az idetévedőknek, újoncoknak irom), hogy ezek nem felmosó, hanem feltörlő robotok, az esetlegesen a felporszivózás/takarítás utáni - finom por a levegőben ami leszáll - eltávolítására szolgál.
-
Dark197405
tag
válasz
Orion köd
üzenetére
Nálam is kiválóan teljesített az S5 max. Pénteken az első porszívózás során feltérképezte a házat (95 nm), a térképet elmentettem. Tegnap pedig felmosattuk vele az összes helységet, a köveseket a legerősebb, a laminált parkettásokat pedig a leggyengébb vízpumpálással. A mentett térkép alapján hiba nélkül elvégezte a melót, minimális víz maradt a tartályában, szóval éppen elég a 95 nm-re. Másfél liter desztillált vízbe raktam bő egy kupak Ajax floral fiestát, így szép és csíkmentes lett a felmosás eredménye. Nem lett kijelölve no mop zóna, mert eddig is mikor felmostunk, akkor fel lettek szedve a szőnyegek, szóval telibe mosattuk vele a házat. Az egyik szobában van egy hosszú szálú szőnyeg, gond nélkül porszívózta végig. Nagyon jó választás volt ez a típus, az ár/érték aránya több mint kiváló!
-
Orion köd
csendes tag
Sziasztok!
Megtörtént az első körbeküldés (S5 Max), és nagyon kis okos. Elsőre meglepően tervszerűen járta végig a lakást, és rögtön jó térképet csinált. A terasz ajtó üvege kicsit megkeverte és a takarítás végén azon még megpróbált átmenni, de miután érzékelte az ütközéseket, rájött, hogy befejezte a lakást. Amitől tartottam az a háló sötétebb szürke szőnyege volt, hogy majd nem megy rá, de nem volt semmi gond. Üres tartállyal mop nélkül küldtem végig, a burkolatváltókon simán átment, a nappali nem túl hosszú szálú, de azért puha szőnyeg szélével néha megküzdött, de elfordulva, visszatolatva végül megoldotta. -
Gubu0101
veterán
Én most költöztem,de olyan házban,hogy sehogy nem tudom kihasznalni a mop prot,8 helysegbol talan 2 vel boldogulna,igy ertelmetlen tarolgatni,tehat majd megvalok tole,van erre bearazos topik?(en nem talaltam)
Vagy ha valaki segit privatba,azt meg koszonom
-
bally4
tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Köszönöm, utánanézek az 1S-nek.
-
luciferk
senior tag
Szerintetek az Xiaomi mija G1 vagy a Blitzwolf BW-VC3 robotporszívó lenne a jobb választás?
-
Zoller83
csendes tag
válasz
Pizzafutar
üzenetére
Hali! Mi is varjuk mar nagyon. Mar nem mondom le a turbadot, nekem is fontos a biztos garancia, azert 140 koruli cuccra nem art ha van. En meg a 700 ft-os led izzot is szegyenerzet nelkul gariztatom, szegyellje magat az aki vackot arul
-
Stephan89
aktív tag
válasz
Stephan89
üzenetére
Úgy néz ki hogy egy factory reset + a Mi Home app újratelepítése megoldotta a dolgot.
(kopp-kopp-kopp) Már féltem hogy gariztatni kell.Egyébként azért töröltem a legelső térképet, mert az egyik takarításnál “átment” a falon, az egész térkép elcsúszott egy kicsit. Utána jött a fentebb említett probléma.
Gondolom ezért is írták hogy a térkép funkció még beta. Nektek szoktak ilyen furcsaságok történni, vagy stabil a térképkezelés?
ben11 igen, a legfrissebb update van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Én a SE-t rendelném. Újabb,nincs vele gond és ennyirét szerintem nagyon jó ár.
De ilyenkor megállítom és újra elindítom,akkor felméri hol van és tudja folytani immár normálisan a takarítást. Olyan,hogy ha a kereke a levegőben el tudna forogni,akkor ő azt hiszi máshol van a lakásban. Hiába van kamerája és érzékelője,a kerekét is figyeli. Emiatt össze tud zavarodni,szőnyegnél,ruhaszárítónál vagy küszöbnél ha fenn akad vagy nagyon elakad.

Elküldtem a konyhába, erre a kiindulási helyét alig elhagyva nekiment kb. mindennek, végül közölte hogy az útja blokkolva van, és visszatért a dokkolóra. A térképen pedig nem is azt jelölte be amerre járt.

) eddig meg vagyok elégedve Lujzival (így becézem!
farkas26