- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Labrador
tag
válasz
Labrador #198 üzenetére
mielött valaki félreérti: vedd azt a mennyiséget, amit egy év alatt elszórnál. itt egy 20 kg zacsit adnának kb 500 nm-hez, és akkor ez évente 2x. A kapott kb 40 kg-ot osztom be úgy, hogy 2hetente egy kis mennyiséget terítek. egyenletesebb az elosztás, és így a fű növekedése. nincs az, hogy trágyázás után gyorsan nő, utána meg vegetál őszig.
-
Labrador
tag
egy èrzèkelő van, ez szabályozza az összes kört. 525 nm nem akkora terület, hogy más időjárás (csapadék)legyen itt-ott a területen belül. Amit másképp gondolok mai fejjel, mint egy éve, amikor kiépítettem: sokkal nagyobb jelentősége van, hogy a terület, amit öntözöl, az árnyékos, vagy egész nap kapja a tűző napot. A köröket e szerint kellett volna kialakítani, ami ugyebár utólag elég macera.
-
Labrador
tag
A trágyázási szokásaimat leírtam, ez az én tapasztalatom, és természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja
A szenzor az öntözött területen kívül van, északi oldalon, napos helyen, és a földet 5 cm mulcs takarja. Idén jó tapasztalatom volt a 80%-os határérték beállításával, akkor egy nagyobb zuhi után pár napig csend volt, és mégis időben elindult, mielőtt száradni kezdett volna a fű. -
Labrador
tag
Hogy változik a világ...
kb 10 éve hagytam abba a fórumozást itt, majd zajlott az élet. Családalapítás, gazdasági krízis, házépítés, munka, work-life-balance, utazás, hobbik, kert, fű, fűnyírás (unalmas), és akkor úgy 2018 tavaszán jött a robotfűnyíró. Tesztként először anyósnál 200 nm-en egy Bosch Indego 1100Connect - használtan 350 euróért 250 üzemórával. Utólag kiderült, hogy még 4 év garanciával, és az eladó postán utánam küldte a számlát.
A siker nem maradt el, (a vezetőkábelfektetés után
) valamint jött mellé egy egyszerű egykörös föld alatt csövezett öntözőrendszer 3 turbinás esőztetőkvel. Gyomírtás, műtrágya, fűmagszórás, öntözés (vagyis annak a vezérlése Smartlife App-el...)Ősszel aztán kaptam egy képet, hogy akkor ez lett belőle, és anyós szerint nem rossz...
Ekkor már tudtam, hogy jó a gondolat, na meg az irány, bele lehet nyúlni egy kicsit komolyabban is a témába, úgyhogy otthon (Ausztria - Őrvidék) már egy kicsit jobban átgondolva, és tanulva az első helyzetből egy Gardena Smart Sileno (R100LiC) lett a kiválasztott egyed 525 nm fűterületre.
A fűnyíróhoz tartozik még egy pár plusz kerti okos kütyü, mint a Senzor a hőmérséklethez, föld nedvességéhez, valamint egy öntözőrendszer szabályozó, ami 24v-al nyitja a külön köröket a megfelelő talajnedvesség eléréséhez. Mindez egy applikációban a robotfűnyíróval. Idén már optimalizálás, megfigyelés, egy csomó forumozás németben, újra átgondolás, újabb optimalizálás volt a téma, így például otthon 2 hetente műtrágyázok, viszont alkalmanként csak homeopátiás mennyiségben (azaz 3-4 kg az 525 nm-re).
Ha valakinek kérdése van a 2 márkához, akkor szívesen válaszolok itt a topicban...
-
Vmikli
friss újonc
Sziasztok!Tudna valaki segíteni.Szeretnék venni egy használt adok veszek oldalon egy robomow fűnyírót,ami külföldröl való.Természetesen minden tartozékával papirjaival.A gondom az hogy regisztrálták már a fűnyírót,és én már
nem tudom a telefonos applikációt így használni,amivel programoznom kellene.Lehet valahogy az előző tulaj regisztrációját töröltetni valahogy,vagy sajna nem?Köszönöm
-
qqzs
őstag
Csak egy Worx szerviz tapasztalat. Meg tavaszi beuzemeleskor derult ki hogy nem mukodik a dokkolo egyseg. Angoloknak irtam emiatt gondoltam egy ceg meg eu, es kuldtek egy uj power adaptert. Mivel kimertem itthon szoltam nekik hogy nem az adapter a hibas hanem a dokkolo egyseg, erre kuldtek egy mas tipusu dokkolo egyseget. Ezeket meg angliaba kuldtek mert ok csak oda postaznak, onnan ismeros kuldte tovabb. Ezutan atpaszoltak a nemeteknek akik kuldtek egy jo dokkolot. Ez meg a ket eves garancian belul volt (nemet amazon vasarlas) most nemreg elkezdett furan menni hazafele a robot, ment 2 meter megalt 5 masodpercre. Kuldtem videot rola mar a garancia idon tul. Sejtettem hogy akku gondja lesz es azt meg gariba se nagyon cserelek. Erre irtak hogy latjak hoyg regisztraltam de joval a vasrlas utan amiert nem jarna az extra 1 ev garancia (amirol nem is tudtam vagy csak nagyon elneztem) de ok most nekem hozzaadtak az egy evet es kuldtek egy akkut postan amit most meg is kaptam. Minden kultseg nelkul. Ja es nemetekkel is lehetett angolul levelezni.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Robotporszívó után eljött az ideje egy fűnyírónak is:)
1000nm a vágandó terület, esetleg van valakinek tapasztalata ekkora helyre? -
kjegi
friss újonc
Köszi, egyelőre a töltőre állás talán megy (kicsit arrébb kellett tennem, mert volt egy lejtés jobb felé, ami a fűtől nem látszott, de a kis drága azonnal félrement). Most ott tartok, hogy nem villog a töltésjező lámpa, ami a töltési folyamatot jelezné, hanem folyamatosan ég. Meg villog a 4H-s led, ahelyett, hogy folyamatosan égne, illetve, ha megnyomom a play vagyis az indítás gombot, 3 rövid sípszóval nyugtázza az egy hosszú helyett és nem is mozdul sehova
Most kicsit tanácstalan vagyok -
qqzs
őstag
Csinalj egy tesztkort valami mas kabelbol es nezd meg hogy mozog a robot vagy yutubon keress ra. Mert a helykialakitas meretei sokszor nem egyeznek azzal amit kernek. Nalam landroidbbal is is sokkal kissebb rafutassal megy helyere vagyy pl szelen is sokkal kevesebb mint amit kernek a hasznalatiban
-
kjegi
friss újonc
Sziasztok! Új vagyok itt és ma vettem egy Yard Force x50i-t. Nem ezt akartam, de ez 120 eurral olcsóbb volt, mint. kiszemelt landroid, de vlamiért úgy vettem ki a fórum hozzászólásaiból, hogy ez is megbízható, jó gép. Csak most látom az útmutatóban, hogy mennyi helyet kell elhagyni a töltő elhelyezésénél (50cm-t mögötte és mellette). Egy sarokban szerettem volna elhelyezni, de így nem lehet. Gondolom, ezeken a helyeken nem is fogja lenyírni a füvet? Ha ez igaz, nagyon nem lettem most boldog. Ráadásul a töltő bekötése is elég "gagyi'nak tűnik, de ezen biztosan lehet segíteni. Holnap kezdek neki a telepítésnek és most eléggé mef vagyok rémülve.
-
én is elkezdtem nézelődni a robot fűnyírók világában... S kicsit sok az információ ami ért
....
Eddig az alábbi márkák gépeinek olvastam utána: Worx, Robomow, Gardena, Bosch...
A Bosch gépei tetszenének, mert szisztematikusan vágnak nem random így gyorsabban végeznének
A Worx m500-as tetszene, mert nagyon közel vág a szegélyhez... nekünk körbe beton ágyásszegély van majdnem végig és ott fontos lenne, hogy közel tudjon várni a fű 3-4 cmrel lentebb van mint az ágyásszegély így arra felmenni nem tud
...
- az m500-ast kialakítása és a rá biggyeszthető kiegészítők miatt néztem... például ultrahangos érzékelő
- esetleg akinek ilyen gépe van az tudna képet küldeni, hogy mennyire nőtte be a fű a dokkolót?A kertünk U alakú hátul két négyzetes összeérő alakban 60nm oldalt 10 nm 2 méteres sávban és elöl van még 30nm körüli terület. Ezt kellene tudnia vágni, viszont ősszel a két területet kapuval külön akarjuk választani, így olyan fűnyíró kellene ami ha kell átrakható az első kertbe és dokkoló nélkül is elvan (nem raknék ezért plusz dokkolót előre is...
A másik ami fontos lenne, hogy ha lehet dokkoltatni a füves területen kívül szeretném... így jó lenne tudni, hogy hány cmes peremet tud megmászni egy robot fűnyíró (akkor ott kicsit fentebb töltjük a területet... Vagy marad a Worx dokkolója esetleg kicsit kigyengítve
, hogy jobban felnőjön közötte a fű
A cél a robot fűnyíróval az elenne, hogy a füvünk az állandó nyírástól erősebb és szebb legyen most 5-7 naponta vágom a füvet...
Illetve kérdés, hogy a kinti cicák mennyire kerülik el a fűnyírót? Nem szeretném ha a kinti cicánknak baja esne mert rátámad
-
qqzs
őstag
válasz
Skizohudii #182 üzenetére
nincs szegelynyiras benne es az ertekeles is elgondolkodtato nem beszelve a neverol : B-ware
-
Skizohudii
újonc
Igen, worx volt a két első linknél, használt, céges hirdetés, valószínűleg visszavitt, felújított...a cég árul többet is, gari minden van vele...nekem 1000nm-re kell, és ez a kategória volt 150 körül ezeknél...köszi a választ!!
ezt most találtam, érdekességképp
gondolom ez is az OBI-s minőség, de az ára kicsit tetszetősebbhttps://www.amazon.de/Akku-M%C3%A4hroboter-1-000-Baricus-B-WARE-QV90202/dp/B07DHN88VQ/ref=sr_1_6?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=1KCQZMM0UV7NX&keywords=m%C3%A4hroboter+1000qm&qid=1559886474&s=diy&sprefix=mahroboter+1000%2Cdiy%2C238&sr=1-6-catcorr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest