- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- CsST: Mi az az instant túra?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hosszú távra akarsz revolut vaultban pénzt tartani?
Ne tedd, rosszabb mint bármelyik bank, hiszen azok még a folyószámlára legalább jelképes százalékot fizetnek. Ha takarékoskodni akarsz, ott az állampapír pl. Követi az inflációt, kamatozik és nem terheli adó és átutalási költség. -
-
-
válasz
szuladam #8977 üzenetére
"Nincs jelenleg lehetőség nfc-s mobil fizetésre. Majd egyszer lesz biztosan"
Nem unjátok még ezt a szemellenzős szöveget tolni?
A TG közül valamelyik pedig miért nem teszi be az androidos nfc módszert az összefoglalóba? Semmivel sem neccesebb téma mint egy mobil esetén a root, LP/ad hack stb ami ott kvázi elvárt ha profi a TG. Minden második nap jön valaki aki erről kérdez, attól hogy valakit ez nem érint, még másnak fontos lehet. Mivel működik android alatt az nfc fizetés revoluttal, igény is van rá talán ott lenne a helye ahol a többi hasznos infó van. Nyugodtan le lehet írni, hogy ez csak vállalkozó kedvűeknek, stb. ha már annyira parázik ezen pár ember. -
Dr.NX
addikt
Ott problémás a dolog, hogy a kártyát csak a tulajdonos használhatja.
https://www.revolut.com/help/getting-started/getting-a-card/getting-a-spare-card -
vnorbi
aktív tag
válasz
nyirzoz #9089 üzenetére
Hát, a kincstár ezeket kéri be számlaszám rögzítéskor. Hogy a Revolut esetén pontosan mik ezek az adatok, annak még nem néztem utána, eddig csak TransferWise-ra utaltam ki róla, ott meg elérhető minden kért adat.
A bank neve és címe a kérdéses, a jogosult nevének és székhelyének a TW-s kiutalásnál a saját nevem és magyarországi címem adtam meg, és nem akadtak ezen fenn.
-
Elolvastam az összefoglalót. Kerestem a topikban a gyerekre. Ha mindent jól értettem akkor huszonéves gyereknek, túlnyomórészt itthoni használatra, tizenezres diákmunka bevételre a legjobb megoldás ha magamnak nyitok Revolut számlát és a kártyát odaadom neki, majd töltögetem?
Én mindig tudom igazolni magam ha zárolják. Ő saját számla, jövedelem és háztartás nélkül nem biztos.Olcsóbb mint az OTP junior?!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
instantwater #9087 üzenetére
Basszus, pedig próbáltam kattintani rá
Köszi
-
Sify
senior tag
En angol fontot kaptam es nem valtotta at forintra hanem az angol font zsebbe tette. Mivel ilyenem nem volt igy kerestem is hogy hol van ez a penz. 😁
-
-
törölt tag
válasz
nyirzoz #9079 üzenetére
Bankon kívüli SEPA utalás, akár magyar, akár külföldi a számla, nekik édes mindegy. De ha ügyes vagy találsz magyar bankot, ahol ingyen vezetnek euró számlát, csak kérsz mellé egy kártyát, és akár azzal is tudod apránként revolutra tölteni. Vagy az euró számládat töltöd apránként revoluttal, és akkor pl egy olasz nyaralás alatt nem kell izgulni, hogy épp akkor akar revolut a végbeledbe nézni.
-
D@reeo
aktív tag
Hali.
Váltottm némi eurót, de az EUR nem jelent meg mint számla. Beállításokban látom, ahol sorba lehet rendezni őket, de ott meg inaktív. Ötlet? -
Zugi
aktív tag
Sziasztok, hátha valaki találkozott már ilyennel, hogy a Revolut kártyámat adtam meg arra a booking.com oldalon, hogy az ottani promóciós linkemmel szállást foglaló ismerőseim utáni jutalomként oda utalja a booking.com az értük járó US$15 -t.
Egy ilyen érkezett meg most a Revolut kártyámra. Igen ám, de a Revoluton nem 15 US$-ként, hanem 4.430 Ft-ként a Ft zsebben landolt.
Ez azt jelenti, hogy egy utalás ha olyan pénznemben érkezik a Revolutra, aminek nincs zsebe jelenleg nálam, akkor az a hazai fizetőeszköz zsebbe kerül? Nem nyílik ilyenkor egy US$ zseb és tárolódik el benne az érkező összeg? -
aujjobba
addikt
Magyar államkincstár, veszel premium euró állampapírt a revolut kártyával, 2.4% az éves kamat jelenleg.
Aztán teljesen ingyenes onnan kiutalni, akár a revolut számlára vissza.
Próbáltam, 0.5 EUR probléma nélkül, költség nélkül kiment onnan revolutra.Évekig őrizgetni a pénzt, mindenféle kamat nélkül, semmi értelme, elveszti az értékét.
Lex Icon: például nézegettem mostanában a fundamenta ajánlatait. Kamatbónusz nélkül negatív EBKM, a nagy bónusszal meg valami 1% körüli. Óriási B+ és ezek még nem mentek csődbe.
-
Lex Icon
senior tag
válasz
instantwater #9076 üzenetére
Aki hülye, haljon meg (Moldova)
-
-
Lex Icon
senior tag
Itt van egy pénzügyi topik és olyanok tévednek ide, akiknek a pénzügyi kultúrája a 80 éves Mari néni szintjén van. Sőt.
1. A Revolut 4 éve létező cég, ami hosszútávú befektetés szempontjából "nem túl biztonságos" megoldás.
2. A Vault nem kamatozik, tehát olyan, mint a hülye gyerek malacperselye. Ha ésszel akarod félretenni, akkor az Államkincstárnál MÁP+-nál kezdődik a megtakarítás/befektetés (ami jó likviditású)
3. A fenti pár hozzászólásból már érthető, hogy miért tudják zsírosra keresni magukat a bankok az elavult xar termékeikkel.
4. Persze mit várhatunk, ha sokan arra nem képesek, hogy az összefoglalót elolvassák.
Bocs a kifakadásért, de hihetetlen, ami néhány nap alatt itt összejön.Újra belinkelem, hátha lesz hatása (
) Kiszámoló akadémia, amit ha iskolában tanítanának és mindenki meg is tanulná, akkor a bankok 80%-a csődbe menne.
-
hedgehog
senior tag
Én ilyen extra limitnek használom a Vaultot, hogy ha mégis elhagynék egy kártyát, ne tudják elvásárolni róla egyből az összeget. Tudom, lehetne kártyánként állítgatni a limiteket, de az el van dugva a sokadik menüben, és van 4 kártya aminél figyelni kellene, így meg látom egyből mennyi a keret
-
nyirzoz
aktív tag
Sőt az is benne van, hogy a számládat zárolják és nem jutsz hozzá a pénzedhez.
Aki fél az ne használja, de nem kell az egyéniből általános következtetést levonni.
Én használom a Vault-ot, mert a vásárlások után soha nem raknám el az aprót.
Abban igazad van, hogy nem befektetés és ezt nem is ígérte a R.
Én például 10.000 Ft-ként átváltom €-ra, így nyárra már meglesz a költőpénz, főleg ha jövő nyárra már messzi távolban lesz a mostani árfolyam és nem pozitív irányban.
Ez már egy másik topikra tartozik.Az már ízlés kérdése, hogy felveszem-e egy OTP ATM-ből vagy tartogatom.
-
Tuomas
addikt
Én máshogy használom a revolutot. Jelenleg mindig csak annyi pénz megy át rajta, amennyit adott hónapban elhasználok. Havonta 1x töltök rá pénzt, és a nagy része el is fogy. Nen tárolom, hanem költöm, fizetésre használom neten, boltban. Ha zárolnak, tisztázom
Viszont láttunk rá példát, aki nem tudta még tisztázni, ki tudja miért. És számításba kell venni mindent. A rossz tapasztalatokat is.
Ha tartanék is pénzt a vaultban, nem százezreket. -
Patrol
tag
Évek óta használom, sosem zároltak. De ha esetleg zárolnak, majd tisztázom a helyzetet és feloldanak. Miután hosszú távra tervezek félretenni, ezért pont nem számít ha mondjuk 10 év alatt egyszer-kétszer zárolnak. Senkit nem érdekel, eleve nem nyúlnék az összeghez csak 8-10 év után.
Szerintem lenne értelme Vaultolni. Hol tárolsz, gyűjtögetsz devizát költségmentesen évekig? Majd a végén honnan utalod el a megtakarított összeget díjmentesen?
Illetve az évek alatt az árfolyammal is lehet játszani, nyerészkedni. -
Tuomas
addikt
válasz
anadroid #9064 üzenetére
Gondolkoztam "tartalomjegyzéken".
Így legördíteni sem kellene, csak a linkre kattintani. Mint a PS4 topikban -
armosa
újonc
Uj Revolut kártya... Első használatkor (Ausztria- AUG 18.) 330 FT /EUR árfolyamon váltott ami jóval több mint a banki devizakonverziós vagy éppen az utcai valuta árfolyam. Interbank rate közelében sincs. Ami szintén furcsa, h az app-ben az EUR/HUF (HUF / EUR) rate soha nem változik minding 1HUF 0.0030 EUR és itt is váltott kártyás fizetésnél.... Valaki tudja h mi helyzet? Csak nálam van ilyen? Köszönöm a segítséget!
-
Tuomas
addikt
válasz
nyirzoz #9056 üzenetére
Attól még benne van a pakliban és attól még nem férsz hozzá ha zárolnak. A vaulton gyűjtögetni a pénzt semmi értelme, max arra jó, ha felkerekíted az összeget, amit fizetsz, majd ha összejön x, kiutalod. De az se nem befektetés, se nem semmi. Csak egy fícsör, amit lehet használni, de előnyöd nem lesz belőle.
-
Patrol
tag
Sziasztok,
Pontosan hogy működik a Vault funkció?
Nem a felkerekített apró spájzolás érdekelne, hanem a rendszeres fix összeg megtakarítása.- A havi fix összeget a bankkártyáról akarja majd adott napon levonni vagy átcsoportosítja az adott devizanem zsebéből?
- Amennyiben átcsoportosítja, de nincs elegendő pénz a Valutnak megfelelő pénznemű zsebben, akkor fogja és adott napi árfolyamon átváltja a másik zseb(ek)ben található öszege(ke)t?
- Befektetik e a Vaultban lévő összeget? (kamatozhat e?)
- Az összegyűlt összeg magyar számlára költségmentesen utalható? (Ft Vault Ft számlára, Eur Vault magyar Eur számlára)
- Mennyi idő alatt teljesül ez az utalás?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest