Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
Aliendej #17293 üzenetére
Én már használtam olyan szállodában a kártyám, ahol érkezéskor be akarták foglalni előre a szállás összegét és a recepciós először nem akarta elfogadni a Revolut kártyámat, mondván, hogy ez nem fog működni, csak credit kártya lesz jó.
És szerencsére erősködtem, hogy azért próbáljuk csak ki és ki is próbálta. Gond nélkül elfogadta a Revolut kártyát is! Olyan slip-et kaptam a terminálból, amire nem vásárlás volt írva, hanem az, hogy "preauthorization".Aztán eltelt egy pár nap és egyszer csak lejárt a terhelés és törlődött a tranzakció, visszakerült a számlámra a befoglalt összeg. Kijelentkezéskor pedig ismét megterhelte a Revolut kártyát, de akkor már eladás- sale címszóval és az végleges is lett.
Mondjuk kissé talán aggályos, hogy a végleges fizetésnél már nem kérték el a kártyámat, csak simán ment rá a terhelés ahogy a recepciós a terminált nyomogatta. Valszeg ilyenkor eltárolja a terminál a kártya adatait és utólag, a kártya bedugása nélkül is tudnak terhelni.Szóval nekem eddig még sehol, egy szállodában sem volt vele gondom.
-
emeritus
tag
válasz
Aliendej #17291 üzenetére
Tudom. Hasznos, hogy ismételten megosztunk információkat, de a kérdés azon alapult, hogy egy, a neten már sikeresen kifizetett szolgáltatás (szállás) tényleges igénybevétele előtt esetenként plusz igazolási igény van a szállásadó részéről. Azt kéri, hogy a bejelentkező igazolja, hogy ő fizetett a neten, vagy ő az online fizetés, a szálláshasználat "jogosultja".
Ezt legegyszerűbben az online fizető kártya bemutatásával teheti meg. Ha kártyán levő név azonos a személyi okmányon levővel, akkor a jogosultság tisztázottnak tekinthető. A Revolut virtuális kártyán azonban nincs név. A kártyatulajdonos/fizető neve viszont ott van a Revolut applikációban, ott a virtuális kártya is, összevethetők, a jogosultság igazolható. Szerintem. -
bigdady
nagyúr
Ma már autokolcsonzeshez a debit is kevés nem hogy a prepaid. Credit kell
-
Aliendej
tag
válasz
M@Db0Y #17292 üzenetére
A foglalót zárolják fizetéskor pedig a fennmaradó összeget is leemelik. Mivel prepaid kártya, semmi garancia hogy lesz rajta ennyi összeg, ezért nem fogadják el. Autókölcsönzésnél a depositnál ugyanez, valamint a kölcsönzés után még hetekkel később is terhelnek (gyorshajtás, parkolás, autópályadíj stb.) így ott sem játszik.
-
-
emeritus
tag
válasz
spike70 #17288 üzenetére
Én elfogadnám, és nem tudok elképzelni olyan bakafántos szállásadót, aki ne fogadná el.
A Revolut app egy zárt rendszer, benne vannak a tulajdonos személyi adatai, név, lakcím, valamint Revolut kártyái is, a kártyaszám bemutatható, mi több, a vásárlások között a szállás kifizetése is látható. Ha van fizikai kártyád, akkor az is bemutatható az appban, látható, hogy ott az is név nélküli, fizikai valójában rajta a neved.
Ez ugyan csak vélemény, de szerintem megalapozott. Az app bemutatása elég kell legyen! -
Aliendej
tag
válasz
gzbotii #17283 üzenetére
Köszönöm.
Esetleg létezik nem OTP-s ATM Budapesten vagy környékén, amiből €-t lehet kivenni és nem számol fel külön díjat a tranzakcióért?Off topic:
Wizzair járatokon kizárólag VISA vagy MasterCard típusú hitel- és bankkártyákkal fizethet, ez mindig is így volt. A tranzakció összege €2 és €150 között lehet csakinstantwater: Norwegian, Aer Lingus is fapados, azokon lehet más kártyákkal fizetni. Utazás előtt érdemes tájékozódni a légitársaságok honlapján, hogy ne érjen senkit meglepetés.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
instantwater #17284 üzenetére
Tudom, hogy prepaid kártya.
Információként írtam le. -
-
gzbotii
nagyúr
-
Aliendej
tag
Budapesten ha szeretnék eurót felvenni, akkor azt hol tehetem meg? Csak az OTP-nek vannak € ATM-jei? Euronet mennyit von le?
€100-t váltottam a kártyán, szeretnék belőle kp-t csinálni, de ahol hittem hogy van ATM- az nem ad eurót. -
emeritus
tag
válasz
zsamiatt #17277 üzenetére
A bankkártya használatát másnak átengedni a vonatkozó banki szabályozások szerint tilos. Az átengedés esetleges következményei a kártyabirtokost/átengedőt terhelik.
Szerintem nem tanácsos átengedni a Revolut kártyák használatát sem, jóllehet a Revolut nem bank. Természetesen át lehet engedni a használatot, de felelősség marad... -
zsamiatt
őstag
válasz
viktorhu #17276 üzenetére
de te vissza élésről beszélsz. De azt semmi nem akadályozza, hogy másnak vásárolj a kártyával, vagy más vásároljon a kártyádat. Az, hogy megadod neki az adataid vagy sem a te döntésed.
Igen vannak csalok. De ők az emberi hülyeséget használják ki. A csalás nem egyenlő azzal, hogy mondjuk egy szülő megadja a kártya adatit, hogy azzal fizess mert a tieden nincs mondjuk annyi pénz. Vagy az asszony a te kártyáddal shoppingoljon. -
Kiskopika
senior tag
Sziasztok,
csak info akit esetleg erint. Legutobb Ausztria Bawag automata nem adott penzt a Visa kartyammal. Ma ugyanannal az atmnel a Black Fridayos Maestro kartyaval siman adott dijmentesen. Nem tudom csak akkor volt zavar, vagy nem szereti. Legkozelebb megint a visaval probalkozom.
-
viktorhu
veterán
válasz
zsamiatt #17265 üzenetére
A kártya névre szól, egyetlen pénzügyi szolgáltató sem engedi más kártyájának a használatát. Utána ugyanis a kártya birtokosra reklamálhatna, a pénzt pedig visszavennék a kereskedőtől. Nigeriában egész iparág épült ilyen csalásokra, ahol a végső károsult a kereskedő lesz.
A booking.com pedig átadja a kártyaadatokat a szállodának, és a szálloda terheli a kártyát.
-
válasz
D@reeo #17266 üzenetére
Én erste joker hitelkártyáról töltöttem eddig mindig, gondolom a Csányi bácsi kártyáját is szereti.
Egyébként így lehet 75e ft-ig "ingyen" kp-t felvenni a hitelkártyáról, de csak ésszel, mert bár nem kp felvét konkrétan hitelkártyáról, (azaz nem napi kamat van) de a végén ezt is csak vissza kell fizetni.
-
emeritus
tag
válasz
messibarca50 #17258 üzenetére
Fontolj meg minden véleményt ÉS/DE INDÍTSD EL A REVOLUT IGÉNYLÉST MIELŐBB, ebből nem lesz károd. Az app adataival akár a recepciónál demonstrálhatod az összeg eredetét. (És ellenőrizd a refund indítását az eredeti kártyára.)
A saját Revolut feltöltést/költést még itthon teszteld, először kis összegekkel, de minél gyakrabban. 90 eFt feltöltése és azonnali elköltése külföldön kártyahasználati előélet nélkül a Revolut ellenőrző programjának gyanús lehet, blokkolhatja. -
D@reeo
aktív tag
Sziasztok
OTP silver hitelkartyarol a revolutra az töltés gond nélkül megy? -
zsamiatt
őstag
válasz
merqree #17263 üzenetére
Én minden képen megkérdezném a booking.com-t. Ugyan is ha foglaláskor levonták a pénzt akkor a booking.com illetve az általa használt bank végezte a kártya műveletet. Elég mokás lenne ha a bank átadna bármilyen kártya adatot is a hotelnek. Főleg, hogy ilyenkor már a booking utalja tovább az összeget a hotel részére. Egyébként meg semmi nem tiltja, hogy te más kártyájával fizess.
-
Tuomas
addikt
"illetve szabály szerint a te neveden kellene lennie, de többüknek is működött eddig más - családtag - kártyájával is"
Működni működik, de baj lehet belőle.
Pl ha zárolnak, hogy fogod tudni bemutatni azt, hogy amivel töltöd az a te pénzed, ha még a kártya se a saját neveden van? -
merqree
őstag
-
Ka_
csendes tag
válasz
Működőképes, igényelj egy Revolutot a nevedre, kb. 1 hét alatt megjön a kártya, elvileg nem probléma, ha családtagé a kártya, amiről töltesz (illetve szabály szerint a te neveden kellene lennie, de többüknek is működött eddig más - családtag - kártyájával is). Az valóban igaz, hogy nem árt, ha lesz némi előéleted előtte a kártyával, azaz kisebb összeggel kezdjél, vásárolj egy pár alkalommal stb. akár több részletben töltsd fel, nehogy az legyen, hogy első alkalommal hirtelen sok pénzt teszel rá olyan kártyáról, ami nem a neveden van, nehogy kiverje a biztosítékot.
-
merqree
őstag
válasz
Ez nem a hotel "hulyesege", nagyon sok helyen tapasztaltam, hogy be kell mutatni azt a kártyát, amiről fizették. (Legutóbb, Londonban, az előre kifizetett vonatjegyet is csak akkor nyomtatta ki az automata, ha azt a kártyát tettük be, amivel fizettük.)
Kb ugy fogd fel, hogy így próbálják a TE penzedet védeni attól, hogy illetéktelenek vegyék igénybe azt, amit te fizettél ki ELŐRE. -
emeritus
tag
válasz
Még egy tanács: próbáld ki MAGAD a virtuális Revolut/Apple Pay működést mielőbb, s ha megy, használd minél többször még külföldre indulás előtt: a Revolut támogatás értékeli, ha van "előéleted".
-
emeritus
tag
válasz
Indítsd a Revolutot, ez csak hasznos lehet. Ha nem jön meg indulásig a fizikai kártya, akkor is kellő időben, gyakorlatilag azonnal, csinálhatsz virtuális kártyát, amely tudomásom szerint kapcsolható Apple Pay-hez.
(Erről nincs személyes tapasztalatom, remélem valaki megerősít, vagy megcáfol.)
Az édesapád kártyájáról történő töltés sem biztosan sima menet az eltérő név miatt, talán az ő nevére is hasznos lenne egy Revolut indítása és virtuális kártya képzése. A Revolutok közötti tranzakciókkal a töltés egyszerűbb és talán kezelhetők a hotel felmerülő aggályai is.
(Lásd az aláírást!) -
messibarca50
újonc
Elore is bocsi az ekezetek hianyaert!
Sajnos belefutottam Spanyolban egy kellemetlen hotelbe, januar kozepen megyek ki, edesapam bankkartyajarol fizettem ki a bookingon át az osszeget, azonban jelezte a hotel, hogy szemelyesen be kell mutatni a kartyat, amirol levettek a penzt. Meg ki is tudnam vinni, de az en nevemnek kell majd a kartyan lenni..mivel nincs sajat kartyam, ezert rosszul jartam, 2 hetem van meg intezkedni..tudom, miert foglalok ilyen hotelnel..hagyjuk.
A hotelnel azt mondtak ezesetben helyben kell kiegyenlitenem az osszeget kartyaval vagy cashel, es ok refundoljak az eredeti kartyara a penzt.
Nem szeretnek viszont ilyen sok eurot valtalni, ezert gondoltam, hogy csinalok egy revolutot a nevemre, amire akar edesapam kartyajarol is tehetek penzt, hisz maga a revolut kartya az en nevemen lesz, igaz? Szerintetek ez mukodokepes? Igy talan meg penzt is sporolhatnek, mintha changeban valtanek ennyi eurot(90 ezer forint a szallas ktg)A revolutnal egyebkent mennyi ido alatt kuldenek ki fizikai kartyat? Bar ketlem, hogy szamitana, mert apple payen at is ki tudom majd egyenliteni az osszeget.
Minden tanacs jol jonne!
Koszi -
gzbotii
nagyúr
OFF-ot zárjuk le❗
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- Szinte visszhangzik a beltere a SilverStone fekvő házának
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest