Új hozzászólás Aktív témák

• ^Gesz

csendes tag

Üdv!

Mától én is büszke tagja vagyok a klubnak :DD Őszintén, voltak elvárásaim a géppel kapcsolatban, de túlszárnyalta az elképzeléseimet. Nagyon meg vagyok elégedve. Szerencsére pont egy jó darabot kaptam, egész napos nyüstölés után nem jött ki se a vaku, se a piros szél...

Viszont.... a fagyás probléma egyszer kijött. Teljesen egyértelmű, hogy szoftveres a hiba. Valóban a Wi-fi csatlakozással van a gubonc. Lényegében annyi lehet a gond, hogy a kódban valszeg úgy van megírva, hogy az érintőképernyő jeleit tiltsa, amíg el nem jut a zárképernyőig. Viszont a zárképernyőnél a wi-fi betöltés miatt gondolom úgy ágyazták egymásba a feltételeket a programkódban, hogy nem figyeli az érintőképernyő jeleit, amíg minden nem klappol, köztük a wifi sem. Ezért ha alvó módban valami kapcsolódási gubanc lép fel a wifivel, elképzelhető, hogy a zárképernyőnél előjön a "fagyás". Ilyenkor az oldalsó és felső gombok teljesen működőképesek, vagyis maga a telefon nem fagyott le, nincs érintkezési baja, szimplán rosszul van megírva a kód. Mivel ez elég gyakori hiba, és nagyon sok esetben előjön, biztos hogy adnak ki valami javítást hozzá, remélhetőleg egy JB formájában. (ergó készülékcsere nem segít a dolgon, mivel hardverileg rendben van... legalábbis az elméletem szerint.)

Megoldási javaslat:

- sikerült akksikivétel nélkül orvosolni a problémát. lehet hogy csak szimplán mákom volt, de hosszan benyomtam a kikapcsológombot, akkor szétválasztotta a wifitől és életre kelt a teló...
    - a biztonság kedvéért bekapcsoltam a "wifi -> speciális -> tartsa bekapcsolva alvó módban -> mindig" beállítást, azóta nem jött ki...

Lehet hogy puszta próbálkozás, de egy próbát megér ;)

Sorry a hosszú post miatt, remélem tud segíteni esetleg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés