- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saja
csendes tag
Van esetleg valaki, aki rendelni fog mostanában ST40X-36S-CV(80) csatlakozó kiegészítő/átalakítót?
Jó lenne nekem egy-két darab, csak sajnos nagy számban érdemes rendelni külföldről.Vagy próbáljak meg beszerezni egy zune csatlakozót
?
-
drobee
csendes tag
zdanee, vagy valaki, aki érintett benne: azt nem tudjátok megmondani, hogy a Valexonline-tól mennyi volt a kiszállítási díj?
-
saja
csendes tag
Él az uboot-os zipit
. És még serial sem kellett hozzá.
Annyit tettem, hogy letöltöttem mozzwald oldaláról a legfrissebb uboot flasher-t, és a legfrisebb sid userland-et. A flasher-rel flash-eltem (miután halt-ot csinált, kihúztam a kábelt, kivettem az akksit, utánna visszaraktam ezeket), majd az 1GB-os kártyára egy ext3-mas partícióra simán felmásoltam a userland-et. Elindítottam (benne a kártyával), a képernyőn egy OpenZipit slpash jelent meg, elkezdtem nyomkodni a mosolygós arc (escape) gombot, és bumm betöltött minden modult, mindent felismert.
Ideje elkezdeni kísérletezni
...
-
zdanee
őstag
Nos, igen, az X jelentősen lassít a dolgokon, de azért viszonylag kevesebbet használja az ember az apt-t, mint mondjuk a dillo-t (bár tény, hogy a terminálból is meg lehet mindent oldani, még a links2-nek is van SDL-es buildje, amivel X nélkül is lehet képeket megnyitni böngészés közben). A bővített keymap-ot az ékezetekkel viszont az X-el együtt tölti be, de természetesen szerkesztheted a konzolos kiosztást is. A Sidetrackben az energiagazdálkodás scriptjeit is az .xinitrc-vel töltődnek be, így ott X nélkül ezek sem működnek. Esetleg az uboot-os Z2sid6 érdekelhet téged, nézd meg Mozzwaldnál!
Régen a Jornádámra volt egy elég lightweight linux, ami nem X-et használt, hanem valami "P" nevű ultrakicsi cuccot. Azt érdemes lenne előkotornom és megnézni, mivel kompatibilis, az a gép 16MB RAM-al ment egész gyorsan, SWAP nélkül. Persze akkoriban a laptopomban is csak 256MB volt...
-
saja
csendes tag
Igen, ott van pirossal jelezve, s az alap szoftvernél is azok azok.
Akkor ezek szerint kell az X-es terminál. X nélkül használom, és úgy azokkal nano-val sima zárójeleket rak csak. Nincs sok hely a kártyámon, és azt vettem észre, hogy amikor futott az X, akkor nem működött, illetve iszonyatosan lassan ment csak az apt csomagkezelő. Így általában mindig lelőttem, amikor elindítottam, mert volt mit próbálkoznom az apt-vel. Aztán le is szedtem, mert úgysem használtam, legfeljebb megmutattam néhány embernek a doom-ot.Egy kis poén: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0930.jpg
Sikeres python futás: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0932.jpg
Jegyzet mellett: http://people.inf.elte.hu/sajsaai/downloads/SJ-foto-0931.jpg -
zdanee
őstag
Üdv, aki python előadáson éppen előttem ülsz és veszettül kódolsz a Z2-dön!
-
Megvan a megoldás, bár ez hogy megtörténjen millióból az egy de leírom a sztorit.
Akitől a netet "vesszük" van az épületben 3 routere. 3 különböző hálózattal (0,1,2). Beregisztrálta az eszköz MAC címét majd hozta a jelszót. A konyhában a 0-ás hálózatra felcsatlakozott a Zipit, majd megköszöntem neki, elkezdte az updatelést. Újraindult majd kérte a töltőt. Az pedig a szobámban volt. Na itt már nem volt elérhető a 0-ás hálózat. Az 1-es és a 2-hez pedig nem tudta a zipit a jelszót.
A gyárilag pedig úgy van kitalálva hogyha elkezdi az updatet akkor ugyanazzal a hálózattal próbálkozik utána pedig megpróbálja a többit. Mivel nyitott hálózat nem volt, és a 0-at már nem látta így nem tudta letölteni a frissítést. Megoldás az lett hogy kimentem a zipittel a fabrikált töltőmmel a konyhába és ment minden... -
Sajna mind a kettő zsákutca lenne. Mivel a müködő zipit mac címével nem tudnám itt használni.
A második variáció pedig gondolom ugyanoda juttatna ahol most vagyok. Valahogy rá kellene venni hogy ne akarjon updatelni hanem a gyári szoftot töltse be. Vagy ha meg tudnék neki adni password-ot valahogy a hálozatokhoz akkor lehet hogy sikerülne magát updatelni. -
zdanee
őstag
válasz
Flashback #577 üzenetére
Na, ez jó hír, ugyanis akkor futni fog a Mozzwald/RKDavis féle Flashstock. Én nem ezt a módszert használtam anno, így gyakorlati tapasztalatom nincs, de elvileg elég egyszerű használni. Két megoldás van, az egyik, hogy a működő Z2-dről backupot készítesz és azt ráflasheled a rosszra. Ekkor viszont sanszos, hogy ugyanazt a MAC címet kapják, és mint fentebb írtam, az nem túl szerencsés. A másik verzió, hogy saját magáról készítesz backupot és vissza is azt töltöd. Mivel ilyet még nem csináltam, nem tudom, hogy ez megörzi-e a beállításaidat, azaz visszaflashelés után ugyan ott leszel-e ahonnan kiindultál, vagy ott, amikor kibontottad a csomagot...
Viszont mivel az IZ2S fut, a gép tuti működőképes.Akármelyik verziót is tervezed flashelni, célszerű ezt is letöltened, hogy legyen kéznél egy működő uboot-os rendszered is, nem tudom, hogy a Flashstock csinál e backupot flashelés nélkül is, vagy csak azzal együtt.
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #575 üzenetére
Zipit Inc. FAQ-ja ezt írja:
Note: If there is a software update for your Z2 you will see a window called System Update.
a) Your Zipit may not go though the system update until the next time you power your Z2 on.
b) The system update has several parts and will go through several variations of updates.
c) Once all the parts of the system update are completed your Z2 will reboot.Szerintem hagyd próbálkozni estére... Még valami. Nekem itt három Z2-m van (IZ2S, uboot és blob verziók
), és amikor az uboot és a blob egyszerre vannak bekapcsolva, néha nem megy egyiken sem a hálózat, pedig csatlakoztatva vannak. Kiderítettem, flasheléskor ugyanazt a MAC címet kapták. Namármost elvileg az összes gyárinak külön MAC címe kellene legyen... kivéve ha mégse. Nézd meg a routered DHCP listájában, hogy tényleg csatlakozott-e, illetve hogy nem ugyanaz-e mindkettő MAC címe?
-
Volna egy kis gond.
Az egyik Zipit teljesen jól Updatelődött. De a másik nem update-lődik.
Vagyis elkezdi de utána kiírja hogy nem tud sehova csatlakozni és hogy 30mp mulva újraindul. Azán fehér képernyő és megint update...
Nem akar a gyári menübe visszalépni. Resetelni is próbáltam, ugyanaz. Mi lehet a megoldás? -
Megérkeztek ide Svédbe is a kis Zipitek! Köszi ZDanee!
Ha lesz tápcsati akkor le is teszteljük őket -
_Orbi_
aktív tag
Csak a pontosság kedvéért: Az nem elem volt, hanem úgynevezett: Super Capacitor.
Ez egy szerves alapú kondenzátor, általában 70 000 uFarad kapacitással és 3.3 Voltos névleges feszültséggel.
Célja, hogy a telefon a hitelen áramkimaradás után is életben maradjon és a processzor el tudja menteni a memóriában tárolt dolgokat a flash-be.
Némely eszköz/telefon ezzel a kis elemmel akár egy hónapig is üzemben marad, de legalább egy hétig mennek (úgynevezett Slow Clock üzemmód). Ilyenkor csak a valós idejű óra és pár tényleg apró dolog működik (ezeknek a felvett árama uA, vagy nA ban mérendő)
Az SuperCap lemerülése után elveszik a dátum és az időbocsi az OFF ért.
-
HalfDemon
csendes tag
Az elem dolog kifejtése hasznos volt, tényleg. Ezt, így nem is gondoltam volna.
Újabb kérdés következik: mi az akadálya a Uboot-ra valo áttérésnek, és arra építésnek?
(Kérdem ezt úgy, hogy max közepes linux felhasználó vagyok, és 4. napja klappolt össze minden a Zipitem használatához) -
doc
nagyúr
válasz
#13260800 #562 üzenetére
DPI-t novelni? :S
mivel a DPI a dot per inch, vagyis a keppontok szama egy huvelyken, igy ket dolog johet szoba: vagy megnoveled a kepernyo felbontasat valamilyen magikus uton, vagy magat a kepernyot csokkented
szoftveresen lehet allitani az X-ben a DPI-t, de azzal nyilvan 'fals' eredmenyt kapsz (ami azert boven lehet kielegito)
de szebb megoldas a GTK temaban novelni a betumeretet, nezz korul hogy van-e valamilyen konfiguralo program az altalad hasznalt disztroban -
törölt tag
óó nekem az első saját telóm egy GD52 -es volt. A mai napig azzal a telefonnal voltam a legjobban megelégedve. Sosem hagyott cserben
Mindenkitől kérdezem
Valahogy nem lehetne növelni a DPI -t Zipiten? Kutakodtam ezzel kapcsolatban de nem találtam még semmit. Nagyon kicsi rajta minden én 150% vagy még nagyobb DPI -t szeretnék beállítani.
-
PHM
addikt
-
zdanee
őstag
válasz
HalfDemon #559 üzenetére
Mert felejti el a zipit az idot kikapcsolaskor FAQ
A legtobb mobilt amikor kikapcsolod nem kapcsolodik ki teljesen, csak egyfele alvo modba kerul, ezert tud peldaul kikapcsolva is ebreszteni, vagy megjeleniteni a kijelzon a toltest jelzo csikot, stb. A Zipit blobos rendszerei nem tamogatjak a hibernalas es alvas modokat, tehat amikor kikapcsolod, tenylegesen megszunik az aramellatas. Ez a telefonodon a softreset megfeleloje lenne. A problemat ha nem is oldja meg, de megkeruli a csatlakozaskor az ido szinkronizalasa. Uboot-os zipit alatt lehet a rendszert altatni, igy nem felejti el az idot. Jelenleg wejp small linux-a, a z2sid6 es az ubuntu tamogatja ezt az uzemmodot, illetoleg a zipit eredeti rendszere. Hosszu tavon tervben van az en Zdanee Z2SidX-em atultetese is uboot ala, de az meg odebb van.
Ami a kozos disztrot illeti, mindenkeppen az en z2sidx alapjaimra akarom epiteni, de csinalunk egy "karcsusitott" stable verziot es mi magunk egy "kover", azaz fejlesztoi csomagokkal telepakolt verzion fogunk dolgozni. Valojaban most tartunk a "hozzaertoknek" valo verzional es a celunk az altalanosan hasznalhato rendszer kiepitese, ez maga a munka. Ehhez kell menut, wifikonfigot irjuk, kenyelmes zenelejatszot talajunk, bovitenunk a bongeszo tudasat, esetleg atirjuk, hogy minden funkcio elerheto legyen csak a billentyuzet hasznalataval is.
-
HalfDemon
csendes tag
Igazából arra gondoltam, hogy lehetne csinálni egy „nem szakmai” kiadást, alapfunkciókra, ami aztán hozzáértő kezekben tetszőlegesen bővíthető.
(video/mp3/képnézés/im/web/webrádió/óra/e-book reader meg ami a halandóknak fontos.)
Mert még Zdanee amúgy teljesen csúcs kiadásából is alapból a ssh parancs az, amit komolyan tudok használni, pedig én relativ kocka vagyok.
Viszont, ha áttérnénk a blob ra, akkor lehetőség lenne tényleg 0-rol felépíteni egy „zipit for humans” rendszert, ami lehet, nem lenne teljesen egyszerű, de attól még sok sikerélményt adna. És egy olyan rendszert, amit „akár az asszonynak is oda lehetne adni”.
// Az, hogy elfelejti a idő-t, az üzemszerű működés amúgy? // -
zdanee
őstag
Elvileg úgy működik, hogy backupot csinál egy iz2s rendszerre flashelés alatt, és később ezt vissza tudja ugyanerről az iz2s rendszerről állítani. A probléma, hogy ha már flasheltél, akkor az iz2s ügye nem bootol, tehát át kell másolni a scriptet az éppen működő rendszeredre, és onnan futtatni. Szerintem majd csinálok a héten egy "visszaflashelő" csomagot, mivel mindenki azonos hardvert használ max a hálókártya MAC címe változik majd meg (innen amúgy megállapítható, ha egy Z2 flashelve volt! Minden kezelésbe vett Z2 MAC címe 00:50:43:02:fe:01, megváltoztatni a következő indításig a Z2 wikin leírt módon lehet).
-
drobee
csendes tag
Üdv!
Tudnátok tippet adni, hogy honnan lehet még ilyet beszerezni? Az hagyján, hogy Magyarországon nem találtam, de Ebay-en sincs semmi. Csak Amazonon találtam $50 + szállítási költségért. Ha esetleg tudtok egy jobb forrást, kérlek osszátok meg.
-
zdanee
őstag
Az új Mozzwald-RKDavis féle FlashStockal egyszerűen vissza tudod állítani, feltéve, hogy azzal flashelted eleve.
-
The DJ
addikt
Valaki tudna adni egy leírást vagy útmutatást, hogy a gyári lementett rendszert hogyan lehet visszaoperálni úgy a kis Zipitre, hogy működjön is utána és ne legyen belőle kuka?
Páromnak vadászom egyet már egy jó ideje, most van is 1-2 meghirdetett, de addig nem merem megvenni, amíg nem tudom biztosra, hogy itthon a lehető legkisebb rizikófakor mellett vissza tudom állítani. Neki csak arra kellene, amire ki lett találva és nincs szüksége Linuxra.
-
HalfDemon
csendes tag
-
zdanee
őstag
A stable 2 particiot tartalmaz, ezt a dd-vel vagy a physdiscwriteval kell felirni a sidetrack telepitesi utmutatojanak megfeleloen. A halt-os hiba nekem meg nem jott elo, indulaskor az openzipit logonal marad, vagy tovabb lep? Hdd-led villog ezalatt? Beta/stable kiadas?
torrentet seedelni sajnanem tudok, kb 10-15kb/s max a feltoltesem, ez az ftpzes egy teljes napomba volt.
-
kinsy2
csendes tag
Kis probléma: A bétát fel tudtam rakni linux alól, hogy felmount-oltam furious ISO mount-tal az img-et és mc alatt F5 enter megoldotta. Sajnos a stable képpel ez már nem ment. Valaki tudja miért?
-
HalfDemon
csendes tag
A nettem lassusaga miatt + kell kerdeznem: torrent nem lesz belole?
Mas, van egy olyan problemamam, hogy felirom a rendszert a memoriakartyara, el is indul meg minden, aztan lealitom (halt-al) es legkozelebb mar nem indul, "lefagy". Ha ujbol felirom, akkor megint jo.
"Eredeti sidetrack"-al probaltam eddig. Masnal is volt mar ilyen? Es ha volt, hogy oldotta meg? -
zdanee
őstag
No, végre feltöltődött: [Letöltés] [MD5]
Telepítés azonos módon, mint a SideTracknél. Swap is benne van. 2 GB-s image, és benne van a first-sd könyvtár gyári rendszer lecseréléséhez is. -
zdanee
őstag
válasz
#13260800 #541 üzenetére
OK, meghallgattam az igényeket, és elkezdtem feltölteni a puppyra egy sidetrack-szerűen telepíthető verziót. Ez az aktuális "stable" kiadás, azaz nem tartalmazza a Gmu-s és dillo 2.2-es ügyködéseimet, egyenlőre azok úgysem működnek. Ellenben amit tartalmaz, az már mind át lett nézve és ki lett próbálva több szituációban is, szóval működik. 625MB, úgyhogy kb 5-6 óra, míg felmegy, majd késő este lehet próbálkozni.
Közben közzétennék egy felhívást, úgy gondolom, hogy egy rendes linux disztró nem egy-emberes feladat, ha rendes ütemben akarjuk fejleszteni, aki érez magában erőt és rendelkezik heti pár óra szabadidővel, és szeretne segíteni egy profi Zipites linux disztró írásában, annak várom a jelentkezését. Python vagy c/c++ tudás jól jön, de ha még csak ismerkedsz ezekkel, az sem baj, ha bash szkripteket tudsz írni, az is jó, és ha csak a photoshopban vagy otthon, egy kis kísérletezés a conkyval, és máris onthatod magadból a Z2-re telepíthető témákat és widgeteket.
A fejlesztés a következő képen folyna, lennének "megoldandó feladatok" és saját projectek. A "megoldandó feladat" körébe olyasmik tartoznának, mint egy gyors, C-alapú daemon írása, ami kiváltja a több tucat bash scriptet, amit eddig írtam/átvettem, vagy egy grafikus Wifi-konfiguráló frontend GTK-ban, ilyesmik, ezt majd kidolgozzuk. A saját projectek lehetnek mindenféle ötletek, c64-emulátor, asciiportal lefodítása Z2-re, vagy éppen az én aktuális rögeszmém, a dillo2 és a Gmu. Az egész fejlesztést én fognám össze, hetente lenne egy "unstable/testing" kiadás, ahol az aktuális legfrissebb munkáinkat tennénk közzé és lenne egy meghatározatlan időközönként kiadott "stable" ág, amiben csak hibajavítások lennének az egyszeri felhasználóknak.
Nos, a labda a ti térfeleteken -
törölt tag
lejárt az előző
csináljatok SWAP particiót is szerintem teljesen felesleges a 128MB mikor a legjobban fogyasztja akkor sem használ 10MB -nál többet. Ezért én úgy gondolom már a 30MB is bőven elég neki (és rendesen túl is van biztosítva). A swap partició a kártya végén legyen. Én ext2 -re formázott particióval használom kicsit gyorsabbnak érzem mint ext3 -al. Az ext3 előnyei meg nem igazán érdekesek ennél a picinyke jószágnál, ha untakozok megmérem az I/O műveleteket ext2 , ext3 vagy esetleg más fájlrendszereken.
természetesen zdanee disztórját használom
A legjobb
Alig várom a továbbfejlesztett változatát!
zdanee! Feltölthetnéd az aktuális rendszerképedet is
Van itthon egy UBI szerverem esetleg létrehozok egy publikus felhasználót és oda feltehetnénk az aktuális verziókat, hogy bárki letölthesse! Persze nekem az is jó ha máshova tolod fel
-
törölt tag
Nem indúl valóban de a megoldás egyszerű!
Bebotolsz linuxal, felmountolod az IMG fájlt, az SD kártyát particionálod fdisk -el, leformázod ext2 vagy ext3 vagy másra mkfs -el. Felmountolod az SD kártyát is. Ezek után egy fájlkezelővel mondjuk MC -vel átmásolod a felmountolt IMG kép tartalmát az SD kártyának a megformázott particiójára. Aztán kiveszed az SD karit berakod a zipitbe és örülsz
Én így dobtam fel a Mester disztróját!
-
Tibcee
tag
Lenne egy darab ELADÓ Zipit Z2 Flashelve, 4gb Silicon Power Class4-es memóriakártyával, (ami jelenleg üres, így bármelyik rendszer feltehető rá, valamint közel 1 év garis) + USA-EU átalakító 8k-ért! zdanee ne fejezz le
-
zdanee
őstag
dd-vel írtam. Van windowsos verzió is: [link]
-
Ansalon
csendes tag
Nálam tökmind1 hogy melyik kártya író/olvasóval, melyik kártyára, melyik programmal írom ki azt a backup img -et... a végeredmény ugyanaz lesz bármelyik particionáló programmal mézem is.
A kártyán "unallocated partition" lesz a végeredmény.A sidetrack az jó a 2 GB -os kártyán, 1.71 GB ext3, 125.51 MB linux swap, 72.23 MB unallocated.
-
-
LadyLorien
tag
Sziasztok,
Ha esetleg valakinek lenne eladó Zipit Z2-je, az írjon nekem privátot, mert érdekelne.
-
zdanee
őstag
Megkapjatok az uj verziot, de ha mar 3 napja szpok a GMU-val es a dillo 2.2-vel, nem adok ki fel-munkat a kezembol
Azert ezutan kicsit belassul majd a fejlesztes, az u-bootra valo atallasra kb 2 hetet szanok. Feltoltom majd kulon a scripteket, programokat, hogy lehessen fejleszteni oket, es a kovetkezo nagy nekifutas egy grafikus menu es wifi-konfig program irasa lesz. Ne tartsatok vissza a levegot, de ha minden jol megy, holnap, max a hetvegen feltoltom az uj, konnyen telepithet gmu es dillo2-es verziot.
-
Szabaka
tag
Valaki leírná, hogy hogyan sikerült feltennie a Zdanee által korábban feltöltött distro-t a memkarira?
Már szegény kártyára annyiszor rátoltam physdiskwrit-al, de a partition manager nem tud mit kezdeni vele... nem tudok létrehozni rajta swap-et...
se win7 Paragon, se ubuntu gparted....
Pedig nagyon szeretném már látni élőben
Köszi előre is!
-
The DJ
addikt
Nem tervezek csoportos rendelést, de azért elkeseredni sem kell, azért kérdeztem, mert váltottunk pár levelet egy külföldi Zipit fannal és neki van néhány felesleges darab. Ha valakit érdekel, akkor meg tudom adni az e-mail címét és kapcsolatba léphet vele ez ügyben. Elvileg olcsóbban jön ki így, mintha a linkelt oldalról rendelnéd meg.
Én is rendelnék, de nincsenek olyan hardveres skilljeim, amik ahhoz kellenének, hogy legyen is belőle valami hasznos
Más: Azt tudja valaki, hogy a Puppysok hogy haladnak a saját kis disztrójukkal? Csak elkapott a kíváncsiság, gondoltam rákérdezek.
Érdekesség: Szétkapott Zipit
-
doc
nagyúr
azert nemileg finomitanek a dolgon: Linux alatt a script barmilyen nyelven irodhat, amihez van a gepeden interpreter, csak a script legelso soraban meg kell adni
a bash mellett elterjedt meg hatalmas kedvencem a Perl, de vannak python scriptekre erosen tamaszkodo disztrok is (ha jol tudom, mar az Ubuntu is ilyen lett), de lehet akar awk is, vagy ami eppen jol esik
The DJ:
ujabb csoportos rendeles keszul?a Puppysokat is meg kell kerdezni, biztos nekik is kell par tucat
-
The DJ
addikt
Valakit érdekel esetleg [ILYEN] expansion connector?
-
zdanee
őstag
Kb 5-6 óra wifivel az én disztróm is.
Hírek. Leveleztem az elmult napokban wejpilot-al, a GMU írójával, és sikerült a core-t lefordítanunk z2sidX-re, tehát hamarosan lesz egy gyors, grafikus, albumborírós, rengeteg formátumot lejátszó zenelejátszónk.
Mozzwald beküldött egy új u-boot scriptet, amivel egyszerűen lehet u-boot-ot telepíteni, így a most következő verzió lesz az utolsó blob-os kiadás, a következő hetekben átállok u-boot-ra. Ez alapértelmezett USB-támogatást, frissebb kernelt és alvás/hibernálás módot jelent első körben, azaz a fent tárgyalt üzemidő több napos készenlétre és pár másodperces indulásra módosul
Az egész folyamatot lassítja, hogy napok óta nincs itthon internet (illetve pár percekre visszajön), a Nagy Magentának még 48 órája van mielőtt újra bejelenthetem a hibát... -
Akus üzemidő mennyi a ZDanee féle disztribúcióval?
-
kinsy2
csendes tag
kipróbáltam mindhárom disztrót /rootnexus, Sidetrack, és a Tiéd a Zdanee ed./ és meg kell hogy mondjam, hogy a legfürgébb, legjobban kezelhető a tiéd volt. Nem gondolkodtál el rajta, hogy nemzetközivé tedd? Gondolok itt az angol honosításra, vagy feltenni a sourceforge-ra... Ilyen minőségű munkát meg kell osztani mindenkivel!
Keep up the good work! És szerintem a többiek nevében is szólok, mikor azt mondom: Köszönjük!
-
zdanee
őstag
A fő probléma a grafikus IM-ekkel, hogy vagy nem férnek el a kis kijelzőn, mert 3-4-sok ablakot akarnak nyitni, vagy elsősorban egeres kattintgatásra tervezték őket, ezért kényelmetlen használni, de leginkább mindkettő. Viszont a CenterIM a Shift+hangerőgombokkal átméretezhető, ha túl kicsik a betűk. Én nem tervezek másik IM-et egyenlőre, minden más vagy kényelmetlen, vagy nagyon lelassítja a rendszert... Vannak más textgrafikus messengerek is, kipróbálhatjátok, azok között nincs-e szimpatikus. Esetleg ha átszínezitek a CenterIM-et fehér háttér fekete betűkre, nem lesz-e barátságosabb.
-
zdanee
őstag
No, írtam egy RSS-feed scriptet a conkyhoz, és mára ennyiben maradok. Az időjárás script ennek a továbbfejlesztése lesz majd.
-
The DJ
addikt
Hű, nagyon várom, addig nem is teszem vissza a Sidetracket
Párom kérdését tolmácsolom feléd (felétek):
Látta, ahogy beszélgetek a CenterIM-el, de neki ez a grafikus, nagyon minimal stílusú messenger nem igazán jön be. Megoldható vagy létezik-e egyáltalán a gyárihoz hasonló kliens vagy valami egyéb Linuxos alternatíva, ami mondjuk már grafikus és működik is? Nem kell sok csicsa, csak legyen átlátható és könnyen kezelhető. A Sidetrackbe épített verzió nálam nem jelentkezett be és utána össze is omlott.Köszi előre is.
-
HalfDemon
csendes tag
Én meg várom a csaladi kassza feltöltödését, hogy vegre kapjon memoriakartyat a kis draga ^^
És, most kiderult, kell egy olyan alkalmazas is, ami fullra rakja a kepernyovilagitast es homogen feherre teszi. - zseblampa. ^^ -
zdanee
őstag
A paragonnál a swap a LinuxSwap2 névre hallgat. De készül a Sidetrack-szerűen telepíthető csomag is (már sikerült 400MB-ba betömöríteni).
Dhampirnak hála, aki adott egy 2 gigás Kingstonet az elhalt Sandisk helyett, vissza tudtam rakni a rendszert és folytattam a fejlesztést. Mivel tegnap kijött a Debian 6.0 Squeeze, én is gyorsan átálltam az új csomagokra és frissítettem mindent, a disztró tehát kaphatja a Z2squeeze nevet isEzen kívül feltettem az 1.8-as conkyt így van imlib2 támogatás, már dolgozom az időjárás widgeten, és újraírtam a többi részt is, mostmár külön bitmapje van a tálcának, az asztalnak, a widgeteknek saját átméretezhető háttérképük van, és tartalmazhatnak grafikát is. Lehet diavetítést is csinálni, aki pl képkeretnek vagy órának szánja. Viszont nem töltöm fel egyenlőre még pár napig, mert egy füst alatt le akarok tudni pár fejlesztést, úgyismint témakezelő, grafikus zenelejátszó, 4Gb és felette lévő kártyák támogatása out of the box (több partíciós módszerrel), egy első indításkor lefutó konfiguráló program (időzóna, város az időjáráshoz, levelezés beállítása, téma kiválasztása, alapértelmezett widgetek) és ismét nekifutok a dillo 2.2-nek.
-
The DJ
addikt
Várjuk (én legalábbis igen
) a Sidetrack szerűen telepíthető kiadást, mert nem tudtam megoldani a jelenlegi release telepítését. Felírni felírom az image-et physdiskwrite-al, de swap partíciót nem tudok létrehozni, mert a Paragon nem kezeli valamiért normálisan a kártyát, de szerintem azzal van gondja, hogy nem normális kártyaolvasóval, hanem a HP nyomtatóm olvasóján keresztül használom.
-
Cruiserke
tag
Eladó lett egy Zipit memóriakarival együtt, érdeklődni priviben.
-
zdanee
őstag
Egy ismerősöm már próbálta (te is írhatnál néha a fórumba, Tibcee
), nála egy 2GB +2GB felosztást csináltunk, a második partíciót a music mappájába mountoltuk és FAT16-ra formáztuk, hogy a zipit és a windows is lássa. A boot-idő nem javult számottevően, kb 1 perc volt, a programindítás is csak kicsit lett gyorsabb, kb. 25%-30%ra saccolom. Multitaszkingnál a swap azért biztos meghálálja
-
The DJ
addikt
Mit gondoltok, kipróbáljam, hogy egy 4 GB-os Class 6-os kártyával hogy muzsikál a Zipit?
Tesztelte már valaki esetleg?(Hacsak nem trafálok megint bele és olyan példányt szerzek, amit szintúgy nem ismer fel).
-
zdanee
őstag
Hétfőn szerzek új kártyát és csinálok SideTrack szerűen telepíthető kiadást, addigis:
-physdiskwriteval felírod a 2GB-s kártyádra, előtte diskparttal lepucoltad a kártyát, ez ugyanúgy megy, mint a Sidetracknél.
- kedvenc partícionáló progiddal (windows beépítettje nem tudja, paragont én pl szeretem) létrehozol egy legalább 64 legfeljebb 128MB-s linux swap partíciót második fizikai partícióként a kártyán.
-Kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QuantaPlex T42S-2U
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 UHD, Érintőkijelző, i7-10875H, 32GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV G
- Lenovo ThinkPad L490 FHD, TOUCH, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Lenovo ThinkPad T490 FHD, I5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 2020 M1 macbook pro 8/256GB elado/cserelheto
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest