- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Orbi_
aktív tag
Nagyszerű, köszi!
Már csak két igazán fontos kérdésem lenne:
Hogyan lehet wifi-hez csatlakozni vele?
WPA-PSK/WPA2-PSK módszert használok, de bármilyen kulcsot adok be neki csatlakozáskor, egyszerűen nem bír csatlakozni (sima WEP-nél sem, csak a nyílt hálózattal működik
Másik:
Feltettem a Transmissiont de amikor belépek a Prefences-be, akkor az előjövő menü alja nem látszódik, csak a teteje amíg el nem fogy a kijelző (több programnál is ez a helyzet)
Ezzel mit lehet csinálni?Előre is köszi
-
makraipeter1
tag
Valaki nem akar megválni a szeretett Zipitjétől?
-
Szabaka
tag
Ha a tálcán a kék mappára kattintok /root. és itt keresgetem a képeket, akkor a korábban említett :
"child process.....access denied"
felirat jön elő, hasonló az eredmény a readme.txt file-ra is.
Nem tudom mi lehet...
-
_Orbi_
aktív tag
Sikerült összehoznom Transmissionnal a WebUI-t!
Nagyon frankón működik, csak eszméletlen lassú. Egy South Park részt próbálok letölteni vele, de 305és 30 KiB/s között ugrál a sebesség (minden másodpercben más), pedig jöhetne full sebességgel.
A processzor kihasználtsága (már ha a grafikon ott fent azt mutatja a Zipiten) közel 50% -os.
Nem is lenne ez baj, ha nem kellene kikapcsolnom a wifin a titkosítást, hogy tudjam használni a zipitet.Már csak arra kell rájönnöm, hogy a letöltött cuccot hogyan tudom lementeni a zipitről (meg az is érdekelne, hogy hogyan tudom megnézni, hogy mennyi szabad helyem maradt rajta)
-
Szabaka
tag
ilyed dob ki egy csomó mindenre h "child process.....access denied"
Nekem is ezt dobja, mikor a JPG-ket nézném...
De nagyon tetszik eddig
-
Aki már flashelte az ide igazán leírhatná a pontos menetét
-
doc
nagyúr
bocs, nem akartam a lelkedbe taposni
a benne levo Marvell chiprol annyit ir a gyarto hogy "1-11 for North America and others, 1-13 for Europe and others", de hogy pontosan hogyan mukodik a korlatozas, azt nem
de tekintve hogy magarol a chiprol irjak a korlatozast, valoszinu hogy nem OS-bol, hanem vagy driverbol, vagy firmware-bol korlatozzak, esetleg maga a HW kulonbozik az US es a tobbi verzioban
viszont ismerve a gyartok megoldasait, koltseghatekonysagi okokbol szinte biztos hogy a HW ugyanaz (hacsak nem kimondottan szigoruak az errol rendelkezo US torvenyek, de ezt ketlem), csak vagy FW, vagy a driver mas
szoval sokkal elorebb nem jutottunk, de szerintem szinte teljesen biztos hogy megkerulheto, meg ha a FW-ben van a korlatozas, az sem feltetlenul akadaly, lattunk mar Linux alatt FW-t bemappelo es modosito drivereket -
_Orbi_
aktív tag
Tudtam telepíteni egy transmissiont és egy gnome-commander-t!!!
Büszke vagyok magamra, bár majd nem kevés időt vett igénybetuser: Mi jelentősége van a csatornának? Nekem mindig automatán van és eddig mindennel tudtam hozzá csatlakozni.
-
tuser
aktív tag
Ok, én se vagyok komplett hülye
, tudom hogy az usákoknál 11 a max ( Linksys -nél már anno koppantam emiatt ), a kérdés arra irányult, hogy ez most "csak" szofveres korlát ( mivel usákiából jött, evidens lehet ), vagy hw -es korlát.
El tudott már valaki érni 11 feletti csatikat bármilyen módon a Zipittel, vagy inkább álljak át 1 és 11 között másra ?
-
tuser
aktív tag
Nálatok sem látja a 11-es csatorna felett lévő routereket?
Mind a gyári szoftverével, mind az IZ2S-el is hasonló a helyzet ...
Ez vajon szoftveres vagy hardveres korlátozás lehet?
Amúgy kísérletképp megpróbáltam radius-os AP-vel használni, de valamiért ez nem sikerült sem a gyári szoftverével, sem IZ2S-el. Konkrétan WPA2 AES/CCMP kombinációról lenne szó, háttérben egy RADIUS szerverrel. Van rá olyan rendszer, ami támogatja ezt a funkciót?
-
-
_Orbi_
aktív tag
Én már annak is örülnék, hogy ha a nehezen megtalál Start menüben elindított zene lejátszó tényleg el is indulna
doc:
Először is azt kellene tudnom, hogy mi az a terminál. Most hogy elindult, már sejtem, olyan mint a CMD windows-ba. Ezt a readme nem írja, mivel feltételezi az emberről, hogy tud linuxul. De én nem. Kicsit sem. -
zdanee
őstag
installálás: csatlakozol wifire, terminál, root-ként (whoami paranccsal ellenőrzöd, ki vagy).
telepítés: apt-get install [csomagnév, pl mc]
keresés csomagok között: apt-cache search [kulcsszó, pl filemanager]
csomag törlése: apt-get remove [csomagnév, pl mc]
csomaglista frissítése: apt-get update
rendszer frissítése: apt-get upgrade -
-
zdanee
őstag
Igen, de még egyszerűbb ablakkezelő, matchbox és ablakkeret és dekor nélkül. Ehhez jön lxpanel és opcionális a conky, lehet, hogy végül kihagyom, bár alig 0.5% körül eszik a CPU-ból. Jelenleg plussz benne a magyar kiosztás, a fényerőket állító scriptem, a "start menü" gyorsgomb, hangerő a hangerőgombhoz scriptek, új gyorsgombok ablakváltáshoz és terminál nyitáshoz, új terminál betütípusok szebb mc és alpine-hez, ftpd-ről vsftpd-re átállás, lxpanel, lxlauncher, működő make és gcc, magyar repositoryk és még sok apróság.
Ha az időm engedi, dillo 2.2.1 amiben van css és https támogatás is.
-
_Orbi_
aktív tag
Nem baj ha fáj, csak jó legyen!
Élvezem én ezt a szenvedést, csak nem tudom, hogy meddig bírom az abszolút sikertelenséget...szerk:
Ha esetleg sikerülne hálózatot csinálnom rá, akkor megoldható a Távoli asztali kapcsolat? Könnyebb lenne hekkelni, mint billentyűkkel egerezni... -
zdanee
őstag
A SideTrack-ben kénel egyen WPA script is, de ha nincs, mindjárt feltöltök egyet. Azért a WinCE6-nak elég vékony lenne ez a vas a 8MB Flash-el és a 32MB RAM-al... És ebbe az árba végképp nem fért volna bele egy wince6 licensz.
Ez nem szenvedés, ilyenkor tanulsz
Azt hittem sokan azért akarták ezt a kütyüt, hogy tanuljanak linuxozni, most meg fáj az intenzív tanfolyam?
)
-
_Orbi_
aktív tag
Müxik a Side Track, de miért nem tudok vele wifi-hez csatlakozni?
Azt írja a managerje, hogy csak WEP-et támogat, WPA-t nem, pedíg nekem WPA2 a titkosításom.
Nem lehet valahogyan rávenni, hogy támogassa a WAP2-őt a kis aranyos?Linux power ismét, két óra alatt eljutottam oda, hogy meg tudtam nyitni a terminált és tudtam gépelni bele. Francnak nem megy rajta Win CE 6...
szerk: most találtam meg a Star Menü-t
-
doc
nagyúr
szegeny lo
gondolom akkor X lesz benne valamilyen egyszeru ablakkezelovel, pl. fluxbox, ugye?en alapvetoen egy parancssoros kis csomagot akarok osszerakni magamnak, megprobalom IZ2S alapon osszehozni aztan meglatjuk mennyire lesz az eleg
videolejatszassal mennyire birkozik meg? gondolom at kell konvertalni 320x240-re oket, de igy mar viszi framedrop nelkul a mpeg4-et az mplayer?
mplayer meg valami konzolos, de informativ UI-val megaldott zenelejatszo mint pl az mp3blaster mindenkepp kell majd, mc nelkulozhetetlen mar csak a beepitett kommunikacio (scp, ftp) miatt is, mindig jo ha keznel van a wget, ja es szamomra nelkulozhetetlen hogy mindig legyen nalam Perl
-
zdanee
őstag
Ha már fent van a linux, álltalában igen. Nem merem 100%-ra mondani, mert akadt, akinek nem. Legrosszabb esetben 2Gb + 2GB felosztásban mennie kéne. A Class4 alapjában meghatározza majd a rendszered sebességét, egy Class6 pl 50%-al gyorsabban tölt és kezeli a SWAP-et. Bár annyir már én sem akarok rááldozni, én Class4-ekkel tolom. A fentebb linkelt youtube videómban megnézheted, ez mire elég, nincs megvágva indítástól leállásig.
Amúgy most dolgozok egy kezdőbarát disztrón, amibe belerakom az összes eddigi hackemet. Z2sidX alapokra építkezem, így gyorsabb a sidetracknél és kevesebb a feleslegesen telepített program. Ja és van működő gcc-m, azaz lehet az eszközön programozni. Magyar kiosztás is lesz benne. Alaposan akarom tesztelni, hogy ne legyen később sírás-rívás, ezért szombat-vasárnap körül adom csak ki. Momentán az ominózus pixelhibás példányt nyúzom vele, miután kineveztem a topic állatorvosi lovának
-
The DJ
addikt
Kérdés: Van-e valami jelentősége annak, hogy direkte 2 GB-os Mini SD kártyát vásárolok vagy esetleg egy sima 2 GB-os Micro SD-t, amit adapterrel alakítok Minire?
Gondolok itt arra, hogy sebességben ugyanott vannak vajon?
A napokban szeretnék vásárolni a Zipithez, de nem tudom melyikkel járok jobban.
-
aticom
csendes tag
Az a furcsa,hogy azt érzékeli ha beteszem,meg azt is ha kiveszem a kártyát.
Viszont sehol nem jelenik meg a kártya.
Pedig már megformáztam és tettem rá képeket és zenét is.
De semmi.
Valahogy újra lehetne telepíteni az egész rendszert? -
LadyLorien
tag
válasz
makraipeter1 #363 üzenetére
Na... még valaki?
-
makraipeter1
tag
válasz
LadyLorien #362 üzenetére
Én is.
Fogjunk össze -
LadyLorien
tag
válasz
makraipeter1 #361 üzenetére
Én szeretnék majd.... de még nem tudom, hogy lesz, mi lesz...
-
makraipeter1
tag
Na én meg jól lemaradtam itt a rendelésről
Valaki fog rendelni? -
aticom
csendes tag
Én is megkaptam a gépezetet.
Mindent köszönök Zdanee-nek!
Beüzemeltem a készüléket,frissítette a szoftvert is,de nekem nincs meg a MyPhotoz progi.
Hogyan lehetne rávarázsolni? -
doc
nagyúr
kozben megtalaltam a Home->Tools->Wireless Networks menupontot
bar hiaba nyomogatom a NEXT-et, sz@rik ra nagy ivben, csak annyit kozol hogy 6 AP-t lat, es utana csatlakozik ahhoz, amire elotte is
MOD: hulye vagyok, be volt nyomva az 'ALT lock'
-
zdanee
őstag
-
doc
nagyúr
kihuztam a toltot, erre bent maradt a zipitben a + es - kozotti aprocska szigeteles
raaasul eleg rendesen beleszorult, es meg egy nyamvadt fogo sincs nalam... na majd mindjart kivarazsolom belole
masnak nem volt meg ilyen?MOD: megoldodott, ovatosan visszatoltam a toltot a nyilasba szorult tomitesbe, es most rendesen jar ki-be mintha mi sem tortent volna
-
doc
nagyúr
akkor vagy a notid valami brutalisan jo, vagy a zipiteddel van valami gaz, esetleg elengedett egy forrasztas vagy ilyesmi
nekem a MacBookPro (ami azert nem egy low-end kinai vacak) es a telefonok kozott kimondottan jo wifivel rendelkezo Xperia X8 is 3 AP-t lat, a zipit meg a duplajattenyleg, az elerheto AP-k listajat meg lehet valahogy nezni? az elso inditasnal mutatta, a kezikonyv meg csak arrol beszel hogy kapcsolodas kozben nyomjam a NEXT-et, de hogyha magatol felkapcsolodik az elerhetore, akkor hogyan mehetek masikra, nem mond semmit
tegnap este rendeltem az Amazonrol egy micro->miniSD adaptert, mivel a hongkongbol rendelt meg nem jott meg es hetvegen mar neki akarok esni a picurnak, erre ma szol az asszony hogy megerkezett az eredeti csomag
elvileg holnap meg az Amazonos adapter, szoval jut mindkettonknek
IZ2S-bol ez a legfrissebb?
-
doc
nagyúr
Does the Z2 wireless card support monitor mode?
No, the Z2 wireless adapter cannot be put into monitor mode. This means you cannot use it for wireless network encryption penetration testing.(meg mielott letamadnatok: nem, ettol meg nem akarok megszabadulni tole
)
-
gholoda
csendes tag
Nem löktem át. És nem ad hibaüzenetet, azt mondja a phydiskwrite, hogy ,,beendet"
Közben meg nincs a kártyán semmi. Aztán megpróbáltam másik .img fájllal is. Szintén hasonló végeredmény. A Win32 Diskimager pedig szimplán annyit dob, hogy nincs elég hely a kártyán... Amikor az 1GB fájl akarom feltenni a 2GB-os kártyára
Esetleg ha VirtualBox-szal Linux alól megpróbálom? -
_Orbi_
aktív tag
Találtam egy oldalt, ahol egész sok infó van erről a kis csöppségről:
bealecorner
innen tovább böngészve akadtam rá a picasa albumára ahol is megtaláltam, hogy milyen rendszercsatlakozó szükséges a géphez:Hirose ST40X-36S-CV(80)
vagy
Digikey H11462-NDHa valaki valahol talál ilyen csatlakozót, akkor ne tartsa magában
Amúgy a "hangkártyája" igencsak szépen szól, rákötöttem a Denonomra és délután 4 óta szól róla a netrádió. Frankó!szerk: A processzora amúgy 624 MHz-re képes 208MHz -es buszsebesség mellett, már keressük a megoldást a kollégákkal, hogy hogyan lenne képes ekkora frekvencián menni.
Ha minden igaz, akkor csak a külső kristályt kell kicserélni, egy megfelelő értékűre. Ha nem igaz, akkor hozzá kell nyúlni a tápegységéhez is, mert ekkora frekihez nagyobb feszültség kell. -
gholoda
csendes tag
Az hogy létezik, hogy nekem se a physdiskwrite-tal, se a Win32 Disk Image Writerrel nem megy fel az .img a kártyára?
-
LadyLorien
tag
Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez a kis kütyü... páromnak is most érkezett meg, amennyiben esetleg valaki nem venné át, vagy eladná, akkor legyen kedves írni nekem egy privátot, mert érdekelne.
Köszönöm!
-
törölt tag
Én meg azt hittem hétvége felé fog ideérni és csak pénteken lesz SD kártyám. Hálózati átalakítóm van (azt pont ma délben vettem). Vártam kicsit miután megjött mert nagyon hideg volt. Miután felmelegedett bekapcsoltam és nem akarok nektek hülyeséget mondani KB 1 perc alatt meg volt az update. Aztán átcsatlakoztam a saját WIFI -re (a szomszéd nem kódolja a WIFI -ét) ami WPA2 -es. És sajnos csak MSN -re tudom használni
. Eddig nagyon tetszik alig várom a hétvégét amikor is rendes linuxot kap a kicsike
-
saja
csendes tag
Sajnos rosszul láttam: nem két darab microsd-ről minisd-re alakítóm van, hanem csak egy és microsd-ről nagy, sima sd-re alakítóból van kettő.
Na, egyik kolléga oda tudja adni nekem a Zipitjét, mert egy jobb cuccot szerez magának, már várom, hogy át tudjam alakítani mindenfélévé
.
-
tuser
aktív tag
Foglalatátalakító a sarki boltban ( XIV. ker., Vezér úti Watt-Will a 82 -es troli vonalán ) 215 HUF
.
Benne vagyok a TOP3 -ban
?
-
zdanee
őstag
Pár perc videó amint kínzom a Z2-t. Meg lehet csodálni a "Start-menü" scriptet működés közben, valamint durva multitaskingot a Z2-n (dillo, fbreader, freedoom, abiword egyszerre). Top-on lehet nézni a CPU és memóriaterhelést, elég alacsony mindkettő. Pár billentyűkombót is bemutatok (pl F1-F10 gombok = Esc + számgomb).
[Youtube] -
Szabaka
tag
Jippiájéééé!
Most jött a csomag! Ez nem tartott sokáig
Az a cink, hogy melózok. Nem is sejtettem, hogy ma megjön, szóval nem hoztam semmit, ami kellhet hozzá, 220-as váltó, meg sd karit sem...
Itt fekszik az asztalon kikapcsolva...
Na, majd délután, vagy ebédszünetben hazaszaladok...
Köszke mindent Zdanee!!!
-
zdanee
őstag
Csináltam egy apró scriptet side-track felhasználóknak, de gyakorlatilag bármelyik disztrón megy, ahol van lxpanel. A script lényege, hogy a "home" gomb megnyomására felbukkanjon a "start menü" (az lxpanel-menuplugin). Ezzel nagyon gyors és kényelmes a navigáció a Zipiten, az egeret gyakorlatilag nem is kell használni. A következő csomagokra van szükség: ebindkeys és xautmation. Az ebindkeyst letölthetitek innen: [link]
Maga a script ez a három sor:
#!/bin/bash
xte "mousemove 1 239"
xte "mouseclick 1"Ez az egeret a bal alsó sarokba mozgatja és kattint vele egyet. Analóg módon a képernyőn bárhova kattinthatunk, tehát ha valaki a jobb felső sarokba teszi a startmenüjét, ő a "mousemove 319 1"-et írja be. Hátra van még a "Home" gomb elfogása. Ehhez a home könyvtárunkba kell egy .ebindkeysrc, és ebben az alábbi konfig:
dev = "/dev/input/event2"
event {
action="/bin/startmenu"
keys={0x66}
}Nyilván én a scriptemet "startmenu"-nek neveztem el, és a /bin-be raktam, valamint kapott végrehajtási jogot (chmod, ügye). Hasznos még, ha az ebindkeys-static-ot is elindítjuk, legjobb ha az xinitrc-vel a grafikus környezettel együtt indul.
Ennyi, gyorsan működik, kilépni az Esc-el lehet. Az egyetlen probléma, hogy az aktuális ablak elveszti a fókuszt, így Ctrl+Z-vel vissza kell lapozni rá. Az egeret sem rakja vissza oda, ahol volt, a célnak viszont megfelel, és nagyban megkönnyíti a sidetrack és rootnexus alapú disztrók kezelését.
Asszem erre amúgy a szakkifejezés a "gányolás" lenne -
Cruiserke
tag
spec .jpg-s képeket próbáltam nézni meg vmilyen beépített progira dobta ki majd holnap shotolok
-
Cruiserke
tag
ilyed dob ki egy csomó mindenre h "child process.....access denied"
-
Cruiserke
tag
Büszkén kijelenthetem, hogy hasít a side track
-
doc
nagyúr
zdanee, meg egyszer koszi az ugyintezest es a figyelemfelkeltest
-
Cruiserke
tag
Minden szép és jó, de vmiér nem másolja rá a physdiskwrite al a cuccokat. és sajnos amugyis csak parancssorbol megy... nem lehet vhogy máshogy ráaprikálni, más progival?
-
zdanee
őstag
Aticom, The DJ, _Orbi_, Dyra, gholoda, Szabaka, elindultak a dobozaitok!
-
The DJ
addikt
Pár napon belül elméletileg én is kézhez kaphatom a kicsikét és eszembe jutott, hogy se micro sd kártya, se mini-sd adapter nincs itthon.
Nincs valakinek olcsón eladó, aki egy mini pufizacsiban útnak indítaná felém eme eszközöket?
-
saja
csendes tag
Sajnos én is csak most szabadultam ide (vizsgaidőszak után), és ennyi pénzért valóban érdekes lehet egy ilyen eszköz. Ha lesz megint tömeges "kifosztás", lehet, hogy csatlakozom
. A vicc az, hogy nálam van két darab mini SD adapter is, de még egyszer sem használtam őket
.
-
doc
nagyúr
nna, vegre eljutottam oda, hogy kibonthattam a dobozt
igy par masodperc utan sokkal pozitivabb az eredmeny, mint vartam. a cucc kozel sem olyan kinai gagyi feeling mint amire szamitottam, a kepernyo sokkal szebb es jobban lathato, a WiFi-je meg durva, ahol a MacBook Pro 3 vagy 4 AP-t lat (az egyiket csak neha, alig-alig) ott a Zipit kapasbol 7-et talalt
mar csak az kell hogy sikeruljon raizzitani az aircrack-et, es tokeletes eszkoz lesz khm... biztonsagi tesztelesremost eppen toltoget valamit, mar alig varom hogy hasznalatba vehessem
mar elore latom hogy a Zasszony meg fog orulni erte, imad mindent ami pici (azert vannak kivetelek
)
(bar az a nyamvadt MiniSD atalakito meg mindig nem jott meg
na mindjart veszek egyet Amazonrol gyorsan
)
-
Nekem a nyáron szükségem lesz fotó bank-ra. Ami a következőt jelenti:
Micros-sd vagy SD kártyáról kell a képeket másolni 2,5" winyóra. Erre befogható a kicsike? -
Dhampir
félisten
Az eredeti Zipites rendszert bővítette már valaki?
-
zdanee
őstag
Üdv, mindenki! Van két házhoz-szállítást kérő kolléga, aki nem adott meg még szállítási címet! Kaptak privátot, de talán ez is gyorsít a folyamatokon. Az is kiderült, hogy a péntek este hívott futár kedden jön csak ki, tehát ekkor indulnak a dobozok. Ha ma estig megkapom a hiányzó szállítási címeket, azok a dobozok is elmehetnek holnap. Aki kérte, annak kipróbáltam, aki nem, nos annak már be van csomagolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Futás, futópályák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Óvodások homokozója
- AliExpress tapasztalatok
- Óra topik
- Napelem
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest