- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Elköszönök a topictól, megválok a készüléktől, amely így eladó, a helyére egy Samsung A5 2017 érkezett.
További kellemes Redmizést kívánok mindenkinek! -
shifty!
senior tag
válasz
DeFranco #21331 üzenetére
Nillkint nem nagyon szoktak hamisítani, ahogy én tudom (eddig 3 készülékre rendeltem ebayről nillkint, mindegyikre ugyanolyan minőségű tokot kaptam).
A kecsességre vonatkozó nézeted osztom, de úgy csúszik mint egy szappan, szóval kötelezőnek érzem a megóvás érdekében legalább egy szilikon tokot használni rajta,, de a Nillkin Frosted Shield az egyik legjobb amit vehetsz rá.
-
shifty!
senior tag
válasz
kerobi #18612 üzenetére
Még mielőtt nagyon felfújod a dolgot itt magadnak, ajánlom a fórum keresőjét, "fólia" "üvegfólia" keresőszavakkal.
Ha találsz tökéletes kijelzővédőt, szólj nekünk is.(#18614) DeFranco
- legyen stabil, ne legyen bugos - szerintem ez elmondható róla. Mókolni nem nagyon kell (lehet, de sok előnyt nem ad.) A MIUIHU szoftok elég kiforrottak, jól használhatók.
- legyen b20 - Van, bár érdemes visszaolvasni, mert akadnak érdekes dolgok hívás közben. Voda 4G városban teljesen stabil, Telenor 3G hálózatot jól fogta, T-mobilos soha nem voltam, nincs tapasztalatom.
- legyen kedvező az ára - ez szerintem elmondható, EUStockos ára elég stabil, ár-érték arányban nem tudom, találsz-e szolgáltatófüggetlen készüléket ilyen jó ajánlat formájában.
- legyen viszonylag kompakt - lapát kezem van, de néha fogást kell váltanom átellenes sarok eléréséhez. Egykezes gépelés sima ügy, tokot mindenképp kell beszerezni hozzá, mert csúszik. mint az állat.
- készítsen vállalható képeket (nagy igények nincsenek de a leon kamerája egy krumpli minőségében készít képeket) - minimális mókolással (keresőszó: camera2API) ki lehet hozni belőle az állatot. Tényleg határozottan jó képességei vannak, pedig nincs nagy extra benne.
- jó ha megvannak a kis bindzsik mint giroszkóp, iránytű, közelségérzékelő stb. - iránytű pipa, giroszkóp pipa (asszem), közelségérzékelő pipa. Infra van, jól működik, jó hatótávval, NFC nincs. GPS atomstabil (Snapi chipset, semmi meglepetés)Összeségében ebben az árkategóriában talán a legjobb ajánlat, én a Meizukat szeretem még ebből a szempontból, de azokat mostanában kihagyják az EUStockos repertoárból, nagy bánatomra.
Ha árban belefér, akkor az A1-et venném, bár az 5.5 colos, valszeg nem annyira kompakt. -
shifty!
senior tag
válasz
zoleeno1 #18359 üzenetére
Igen. Hasonlót tapasztaltam én is, most is szokták mondani hogy nem az igazi a hallhatóságom. Nagyon régi (értsd: 12 éves) telenoros kártyával is, új telenoros kártyával is, új vodás kártyával is. Nem valószínű tehát, hogy a hálózat hibája. Fülhöz emelve, kihangosítva, és BT kihangosítóval sem jó. Kezd elegem lenni belőle, hogy ez a telefon mindenre jó, kivéve az eredeti funkciójára. Iszonyúan dühítő. MIUIHU legfrissebb, stock kernel.
-
shifty!
senior tag
Kis tok beszámoló: Nillkin Frosted Shield most érkezett meg a hét eleján, plusz fóliával. A tok fogása a korábbi készülékeimhez hasonlóan újfent kiváló, a hozzá kapott fólia mérete pont arra elég, hogy a kijelző üvgének az "értékes" részét (értsd: maga a kijelző + a gombok alul) védje, de nekem tökéletesen megteszi, lévén eddig nem volt rajta (a fullcover üvegfólia összetörése óta), és ami alatt védtelen volt, egy karc sem került rá, tehát vsz kifogtam egy jobban edzett típust.
Ugyanitt visszatértem én is MIUI-ra, 8.2.1 MIUIHU, de a telefonálásnál van bajom: bejövő hívást nagyon "nehezen" tudok felvenni, nagyon nehézkesen engedi felhúzni a felvevőgombot. MIntha egy erős spätje lenne... tapasztal valaki ilyet, vagy egyedi jelenség? Az akkuidő amúgy korrekt ezzel a kiadással, 2sim (folytonos pirosszolgáltatós LTE BP-en, és 3G a kékekkel), otthon wifi, és 2 nap 4-6 óra SOT.
-
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #16644 üzenetére
A Telegram csoportot nem követem (már ha az csoport, vagy app, nem is ismerem
)
-
shifty!
senior tag
válasz
siddis #16639 üzenetére
Az is stimmel ezzel.
Ezt használom december óta, inkrementális (egymásra telepíthető) frissítésekkel.
Egyébként, a kamera appokból egy van csak felrakva, a Snap, de jól működik rajta a GCam is külön feltelepítve, egészen kiváló képeket lő Camera2API-val.
LH OREO kernelt tettem rá, szépen működik minden Kernel Adiutor app-al beállítva a kívánt értékeket nekem átlag 6-9 óra SOT jön ki folytonos mobilnet/wifi használattal, több óra zenehallgatással, telefonálásokkal, random feladatokkal.Ajánlom mindenkinek, aki nem akar még oreo-val szívni (mert jelen állapotában még a gyártók sem mind ajánlják, hát még nekünk hivatalos források nélküli verziókkal).
-
shifty!
senior tag
válasz
bodnar10261 #15603 üzenetére
Jó kérdés, nálam v028 van alatta, arról tudok nyilatkozni hogy működik (azonban RR alá a kernel inbuilt-verzióját kell használni, a másikkal nekem nem működött több alapfunkció sem)
-
shifty!
senior tag
válasz
sharp007 #15601 üzenetére
Clarity Kernel MIUI/Custom alá
Kernel Auditor alkalmazással állítható a CPU governor / I/O scheduler / Kijelző élénkség / Hangerő felcsavarás / Mikrofon érzékenység feljebb állítása, illetve a Beállítások/Értesítések/JobbFelsősarok három pötty alatt a LED beállítások is megtalálhatók kicsi kereséssel. -
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #15499 üzenetére
Így értem, mire gondoltál
Változtattam, RR alá custom kernel került, beállítottam a "Nightmare" CPU governort, most jobban reagál, lényegében gyári.
Ugyanitt, sikerült custom kernellel tökéletesen előhozni az összes színt a LED-ből
-
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #15470 üzenetére
MIlyen beállítások lehetnek azok, amik ezt lassítják? Most a beállításokat gyorsan átpörgetve semmi olyat nem találtam ami ezt okozná.
-
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #15459 üzenetére
RR-ben nem lehet hogy a deep sleep állapt miatt lassú a FP? Nekem olyan pl., hogy ha ~fél perc kikapcsolt kijelző után csak akkor veszi be a FP-et, ha rátettem az ujjam, aztán megnyomom a feloldó gombot. Zene hallgatásnál hasonló van, kikapcsolt kijelzőnél a hangerőt nem állítja, csak bekapcsoltnál (ellenben a hosszan nyomott hangerő gombos számléptetést veszi és csinálja)
Nagyon fura ez nekem, bár ez az összes nyűgöm az RR-el, ezen kívül hibátlan. -
shifty!
senior tag
válasz
#73029888 #15303 üzenetére
Nem vagyok én se nagy "gémer", főleg telefonon nem, de a Prime Peaks-re most rákattantam.
RR 5.8.5 alatt ugyanolyan szépen duruzsol, mint MIUI alatt. Sőt, mivel ehhez feltettem a Clarity kernelt, állítottam a CPU governoron, az I/O scheduleren, a memória read-ahead értékeken, és érezhetően kezesebb a rendszer, az aksi tudása is tudja legalább azt a szintet, mint MIUI9 alatt.
-
shifty!
senior tag
válasz
koshmar #15257 üzenetére
Pedig ha veszel ilyen készüléket, és jót akarsz magadnak, akkor valamilyen tokot erősen ajánlott használni, mert ez a hideg fémház csúszik mint a szappan. Saját bőrömön tapasztaltam, pont a tok megkérkezése előtti napon szappanoztattam végig az aszfalton, csinos harántirányú szürke csíkok keletkeztek a mattfekete készülékházon. Nem voltam boldog, na. Csak annyiban, hogy a kijelző sértetlen maradt.
-
shifty!
senior tag
válasz
kosinalajos #14784 üzenetére
Első körben a telefon topicjában kérdezz rá, egyrész mert az ott aktív emberek biztos a Te készüléktípusodat használják, másrészt mert Mi nem azt a típust használjuk (Ez a 4X topic, a Tiéd a Note4 topicba való kérdés).
De legjobb tudomásom szerint egyébként nincs NFC chip benne.
-
shifty!
senior tag
Minden 4X felhasználónak Áldott, békés karácsonyt kívánok
-
shifty!
senior tag
Nagyon nagy köszi, autóban a kihangosított hívások a saját hangszóróval nagyon gyenguszok voltak, este otthon felteszem és kipróbálom
Kiegészítésnek ajánlom a Magisk modulját a több lépéses hangerőz - ezzel csak a "felbontást" változtatja, kisebb lépésközzel lehet a hangerőt szabályozni.
-
shifty!
senior tag
-
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #11200 üzenetére
Nem szokásom kamuzni, ilyennel megvádolni meg nem szép dolog embereket. Először kérdezz, aztán lőjj.
Igen, nálam újraindítás után nem működött az ujjlenyomat olvasás, titkosított volt a tárhelyem, de hiába töröltem a data partíciót, nem oldotta meg, holott annak kellett volna lennie a megoldásnak. Ha te nem ezt tapasztaltad, örülök, de leszel szíves a kamus megjegyzésedet legközelebb magadban tartani, nem hazudozni meg sárt dobálni járok ide, hanem tapasztalatokat megosztani. Annyi rutinom meg van már az androiddal, hogy tudjam hogy működik és mi a baja ezeknek a ROM-oknak.
Hogy értelmes része is legyen a hsz-nek: @(#11190) aelod : Ez az akkuidő nálam MIUI-val átlag felett van kicsivel, ha emlékeim nem csalnak ott inkább 5-5.5 óra volt a standard max. A kamera lebutítása annyi, hogy kivették a camera2API-t, hiába engedélyeztem a build.prop-ban, nem javult (GCam-mel sem) a képminőség, szerintem maradt a standard beépített gyári HDR és képminőség, ami elég harmatos.
-
shifty!
senior tag
Nálam most elég szépen muzsikál...
Megelégeltem hogy ugyanolyan bughalmaz a custom rom is, mert fos alapokra van építve...akkor legyen gyárliag szar, ennyi.
Az ujjlenyomat olvasó minden újraindítás után elszáll, a kijelzőidő gyengébb a Miuisnál, akkor meg tökmindegy hogy miui vagy sem.
Szombaton fastboottal visszakapta a miui9et, ez mos így jó...semmi hibába nem futottam bele azon kívül hogy a kamerát lebutították, amiért jár a taps... -
shifty!
senior tag
Használom, és nekem is ki szokott akadni MIUI alatt, nem talált jelet, vagy ha átléptem más alkalmazásba (pl. zene, telefonálás), és vissza Waze-ba akkor megfagyott az app és csak app újraindítással volt használható megint. Nem tudom, hogy a MIUI miatt van-e, de borzasztóan bosszantott. Custom ROM alatt nem használtam, mióta a GMaps átemeli a Waze forgalmi adatait, azóta nagyon nem tettem fel.
-
shifty!
senior tag
Én is hasonlón rágódom. Kezd elegem lenni belőle, hogy mindíg kompromisszumot kell kötni - tudom, ne 45ezres telefont vegyek
145 ezresen is lehet, hogy kellene, nem tudom, annyi pénzem sose volt telefonra...nem is tartom egészségesnek. De az utóbbi időben agyrémet kaptam egy két dologtól. A batár aksi nem annyira batár, a király RAM kezelés nem annyira király, a MIUI akármilyen szép és testreszabható, nem annyira király egy vegytiszta Androidhoz képest, és a többi, amikkel mások is kűzdenek. Már az az eretnek gondolat is megszületett, hogy 5 év androidozás után veszek egy olcsóbb almát és keresztet vetek a "customozásra"...
Nekem a MIUI egy kicsit sok. Erőforrásban, színes-szagosságban, általában nem is használom ha nem kell se az indítóját, sem magát a rendszert. Custom párti vagyok, evvan, de még ezt sem tudom kihasználni ezen a készüléken, lévén nem lehet tudni lesz-e kernel szósz kiadva... -
shifty!
senior tag
Igen, sajna tapasztaltam már én is ilyet, alapból sem a világ legjobb érintőpanelje van a készülékben, de valamit valamiéet ugye
üvegfóliával romlik a helyzet, egy idő után megszokja az ember keze, de engemnagyon idegesített, úgyhogy amikor elrepedt egy leejtés után az üvegfólia, le is vettem róla. Azóta tokban van és tiszta zsebben, és ugyan EBBG kijelzős a készülékem, a rajta lévő üveg nem karcolódott még.
-
shifty!
senior tag
Ha csupasz androidot akarsz, akkor Paranoid Android
Teszteltem, a héten ezt használtam: stabil, nincsenek random összeomlások, téterő-wifi-bt stabil, jól fogja a jelet, teljesítmény pöpec, az aksi idle-ben sokat fogyaszt, átlag másfél nap használat és felhasználástól függően 4.5 - 6 óra SOT ment vele, de az idle sok volt mint mondtam, emiatt most váltottam: crDroid-ra - XDA-n ezt írják a legjobb aksiidős customnak, nem vegytiszta android (sztem LOS alapú), eddig jó, ma tettem fel. Gyors mint a vihar, jól testreszabható, töltőn van ezért az aksiról még nem tudok nyilatkozni, majd 2-3 nap múlva.
-
shifty!
senior tag
válasz
infectedmann #9726 üzenetére
Nálam hasonló éles tesztet fut most a ParanoidAndroid 7.3. A kezdeti időkben, amikor elkezdtem XDA-zni, a kedvenc custom ROM-om volt, és nagyon nagyon boldog voltam amikor láttam, hogy újra fejlesztik, és hogy elkészült a Redmi4X-re is, ment is fel
Tegnap telepítettem, természetesen elment 1 töltési ciklus a kalibrálással, rendszer beállítással, így az nem is mérvadó. Ma élesben nyomta már, a tegnap délután 5ös töltőről levételt egy ma 4 órás töltés követte, ez alatt a ~23 óra alatt produkált elsőre 5 óra SOT-t, egy összeomlást sem, és azt az utánozhatatlanul puritán, könnyed androidot amit imádok. A fényképezővel még nem birkóztam mert nem kellett, a camera2 API engedélyezve van, majd megy fel a Google Camera, vagy valami hasonló, de ugyanazt a minőséget várom mint a felokosított MIUI kamerától
Egyelőre nagy örömködés és boldogság van. Fontos, hogyha valaki próbálkozna, a rootot ne Magisk-kal oldja meg mert az az ujjlenyomatolvasóval összeakad és problémát okoz, sima SuperSU-val hibátlan minden.
-
shifty!
senior tag
Az a szomorú helyzet, hogy hiába portolnak ilyen vagy olyan romot, amíg a kernel nagy eséllyel rosszul van megírva. Addig ugyanis ugyanabba a korlátba fogsz ütközni akár MIUI-t akár RR-t akár AEX-et használsz, mert a hardverek fogyasztása pl. nem fog tudni lejjebb menni. Egyébként az A1 rendszere lényegében AOSP, pont ez a lényege.
szerk: nem tudok írni...
-
shifty!
senior tag
Kb. a MIUI lecsupaszított portolása más rendszerre. Kigyomlálják egy korábban kitalált metódus szerint a lehető legtöbb MIUI funkciót, appot és rendszerkomponenst, majd összeollózzák a 2 rendszert. Épp ezért ótvar az üzemidő és a funkciók hiányzó többsége ezeken a portolt ROM-okon. Amíg nincs kint a teljes kernel és rendszer forráskód, addig nem lesznek source-ból build-elt ROMok (mennyire magyar már
) és optimalizált kernelek sem - tehát Overclock, Undervolt, színkezelési opciók, RGB LED minden színnel, hangerő növelés a kihangosítón, mikrofon minőség javítás videók alatt, üzemidő látványos megjavulása - ezek meg csak a kritikus pontok, amiken kívül ezer és egy probléma van még, pl. a mostanában sokat emlegetett RIL-hez is kapcsolódó hibák. De valószínűnek tartom, hogy egy kicsit "fél" is a Xiaomi kiadni ezeket, mert akkor végérvényesen kiderülne, hogy mennyire összetákolt gány munkát végeztek a szoftveres oldalon, miközben a hardvertervező mérnökök szerintem a 2017-es év legkorrektebb ár-érték kategóriájú készülékét szedték össze a szabadpiaci komponensáradatból.
-
shifty!
senior tag
Valószínűleg ha megfordítod a sorrendjét az általad leírt romoknak, nagyjából el is találod, hogy melyikek lesznek frissítve.
Az RR egészen biztos, a Lineage is. Az összes többi csak akkor, ha van valami elvakult fejlesztő, aki hajlandó minden egyes típusra szánni vagy 60-80 GB-ot a merevlemezéből arra, hogy majd ha kijött az összes forráskód, és összeszedte azokat rendesen, a megjelenő frissítéseket mindíg build-elje és közzétegye. Nem hiszem, hogy minden fajta AOSP-t így fognak majd buildelgetni, de ne legyen igazam, és legyen bőséges ROM választék ehhez a készülékhez. -
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #7468 üzenetére
Természetes, hogy én sem nyálazom végig a lapokat ha nem kell, de mégiscsak a telefonról kéne szólnia a topicnak. Minden másra van offolda. /off off
-
shifty!
senior tag
válasz
orso0355 #7464 üzenetére
Amennyi felesleges flame van mostanában a topicban, a fél hozzászólás sereget lehetne töröltetni...
Részemről támogatnám, ha csak a telefonra vonatkozó hozzászólások születnének a telefon topicjában, nem azért olvasom végig a napi ~100 hsz-t (és talán más sem), hogy a fele magánéleti és egyéb vitákról szóljon. Köszi.Reagálva a custom rom-mal próbálkozókra, azt azért érdemes figyelembe venni, hogy egy ilyen ROM fogyasztása is 2-3 nap után fog beállni a normál szintre, a MIUI frissítéseknél sem klappol egyből a kijelzőidő és a fogyasztás. Persze relatíve kevés türelemmel van ilyenkor az ember, én sem vártam ki a 3 napot, hanem este ment vissza a májuáj.
-
shifty!
senior tag
Magam részéről ezt a típust minden további nélkül ajánlom: link
Merev, de a gumírozott felületűnek remek a tapadása a kezedhez. Nem lesz tőle lényegesen nagyobb a telefon, de a nem túl nagy esésektől megvédi. Én teljes keretes üvehfóliával használom, nem nyomja fel, szépen illeszkednek és teljes a védettség.
-
shifty!
senior tag
válasz
orso0355 #6579 üzenetére
gingerbalm tapasztalata helyes, ideális esetben minden rögzített ujjlenyomatot kellene kezelnie és a beállított funkció szerint működnie. esetleg a beállításokban nézd meg, hogy a másik nem primer ujjlenyomat nincs-e más feladathoz hozzárendelve, illetve hogy nincs-e erre vonatkozó beállítás valahol.
-
shifty!
senior tag
Igen, erre gondoltam én is. Azzal tisztában vagyok, hogy soha nem engedi az elektronika teljesen lemerülni az akkut, a samsungos példa is csak arra vonatkozott, hogy amiért ezt a telefont vettem, az egyik legnagyobb vonzereje, hogy nagy az aksija(egy kompakt méretű készülékben), ne vesszen már kárba. Igen, meg lehet vele növelni az élettartamát, de nem, nem fogom azért beáldozni a használhatóságát, hogy jobban óvjam. Én vagyok érte, vagy a készülék van értem?
-
shifty!
senior tag
A csepptöltéses dolgot nem tudom elfogadni, többen is írták hogy nem helytálló, szerintem sem az. Az meg ab absurdum, hogy a telefon 100%-os akku kapacitásának csak a 60%-át használjam ki azzal, hogy 20-80 közötti tartományban használom ki. A 4100 mAh-s aksiból használjak csak 2460-at, ha nagyon precízek akarunk lenni, de legyen 2500 akkor. Ezzel a lendülettel vehettem volna ugyanezért a pénzért egy Samsungot, alsó kategóriában, annak is csak ekkora az aksija...
-
shifty!
senior tag
Igen, életemben először használtam ilyet, de igazából a mindennapok során nekem tökéletes a gyári töltője. Este lefekvés előtt felteszem, reggel leveszem, 2 nap indul. Második nap estéjén újra fel. A kiváncsiság vezérelt hogy kipróbáljam, meg a tudat, hogy háromnegyed órán belül el kellett indulnom a munkából, és komoly lemerülést mutatott a telefon. Szóval így jól jött hogy felpumpálta az aksit, de ezt tényleg csak SOS esetben használnám.
-
shifty!
senior tag
válasz
Freddycom #6510 üzenetére
Ha visszakeresel a topicban, nagyon sokszor említetünk egy metódust, amivel a camera2API-t lehet engedélyezni a telefonon. Ezzel, illetve módosított kamera alkalmazás használatával jócskán felül lehet múlni a kamera gyári szoftverrel elérhető képminőségét - ezt értettem alatta. Ehhez root szükséges, és a /system/build.prop fájljának módosítása, a metódus lényege starr kolléga blogjában le van írva ennél részletesebben.
-
shifty!
senior tag
válasz
danee91 #6508 üzenetére
Nagyon is. Teljesítmény, akkuidő, kezelhetőség simán jó, témázhatóság rendben van, térerővel nekemcnem volt még bajom(BP, Telenor, 3G). Kamerát kicsit fel kell okosítani a tökéletes minőségért, videózni nem szoktam. Gyári zenelejátszót érdemes alternatívával helyettesíteni.
-
shifty!
senior tag
Én most a 7.9.21 alatt kollegám gyorstöltőjével sikeresen pumpálom bele a százalékokat, zárképernyőn kiírja hogy gyorstöltés, valamint az értesítősávban az ikon is külön jelzi a gyorstöltést.Bár a töltési időre ugyanannyit ír, mint a gyári töltővel (40%-nél szoktam feltenni, és 2 órát ír rá. Most gyortöltőn 45%-on van, és 1,5 órát ír rá, szóval nincs nagy eltérés. Cserébe kutya meleg a készülék.
-
shifty!
senior tag
Telepítés teljesen tiszta volt? Előtte cache, dalvik, system wipe megvolt?
Telepítést követő beállítás és app telepítések után újraindítás megvolt?
Hálózati jelerősséged nem ingadozik, nem kell váltogatnia a telefonnak 2/3/4G között?
Alap dolgok, de más nem jelzett problémát ezzel a verzzióval kapcsolatban, úygyhogy ezeken menj végig szerintem.
Ha ezek se segítenek, Wakelock detectorral nézd meg mi okozza az ébrenlétet. -
shifty!
senior tag
Nagyjából fél napig használtam, reflektáltam is rá nem sokkal később, hogy az ujjlenyomatolvasó többek között nem működött. Nekem aztán felment a LineageOS 14, az volt fent pár napot de a játékokban és az általános teljesítményben még jócskán elmaradt a gyári szofthoz képest. Eztán visszament a MIUIHU egy teljes visszaállítás keretein belül, és azóta azt használom, tegnap tettem fel a 7.9.14-es javított verziót, hibátlan.
-
shifty!
senior tag
válasz
Mercutio_ #5623 üzenetére
A +1 kérdésedre a válasz, anno ez a bug nálam is megvolt a MIUI8-as ROM-on, iszonyatosan idegesített, munkámhoz sokszor fontos lett volna látni... de a MIUI9-en már rendesen kiírja, jó a naplózás. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha ideje engedi, csináljon egy teljes adatmentést a telefonról, és tegye fel a MIUIHU 9-es verzióját, minden tekintetben nagy előrelépés, és ne tévesszen meg senkit hogy nem tették utána a 'Stabil' szócskát, az MIUI-éknál eléggé jelzésértékű...
-
shifty!
senior tag
válasz
Black_Raven #5400 üzenetére
SOT adatokat a MIUI9-Android7 párosról tettem fel képeket pár kommenttel korában, ugyanannak a folytatásaképp kb. most érek az aksi kapacitás végére (20% jelenleg), 40 óra futásidő és 6 óra SOT mellett, ami az én felhasználási szokásaimmal eddig rekord.
-
shifty!
senior tag
válasz
Dave Crank #5356 üzenetére
Elég gyors volt, mi az ok?
-
shifty!
senior tag
Parancsolj
Recovery-ből telepíthető .zip, lényegében az elkészült kép minőségét javítja az által, hogy a gyári kamera appot felülírja egy úgyszintén MIUI általival, amiben engedélyezve let több beállítás, így pl. a HDR Pro mód, ami nagyban javítja a képek minőségét. Szerintem ehhez viszont engedélyezni kell a camera2 API-t a rendszerben, ehhez pedig starr kolléga blogjában találsz leírást, egy egysoros művelet az egész, root kell hozzá, illetve ajánlom a MiXplorer fájlkezelőt, ami rootolt fájlkezelőként nálam minden igényt kielégít. -
shifty!
senior tag
Rövid szösszenetet engedjetek meg a legfrissebb MIUIHU romról.
Összeségében talán a legstabilabb eddigi MIUI kiadás az összes közül, kiváló a rendszersebessége, az aksi, ami nálam eddig kritikus pont volt és elégedetlen voltam vele, most megemberelte magát ezzel a rendszerrel, a csatolt képeken a kiváló adatok.
Minden funkció működik, a kamera kapott egy javítócsomagot a nemzetközi MIUI fórumról, az is hozza az elvárt minőséget.
-
shifty!
senior tag
válasz
Dave Crank #4856 üzenetére
A múltkor szerintem kicsit összekuszálódott a teló, vagy én, mindenesetre csináltam egy gyári 8.2.10-es visszaállítást, tiszta fejjel hétvégén, frissítettem MIUI 9 Global 7.8.24-es Beta-re, legújabb TWRP, root, és azóta tökéletesnek érzem a telót. A korábban általam felhozott akku probléma is eltűnni látszik, tegnap reggel levettem töltőről, tegnap este 50%-al mentünk aludni, azóta 15%-ra merítettem, és nem kapcsolta le magát, úgyhogy *koppkoppkopp* megoldódott az akku baja.
Ez a ROM verzió nagyon szépen fut, jó az akku, és a teljesítmény is.Én a magam részéről ajánlom a fastboot telepítést, teljesen tiszta MIUI telepítést akarsz csinálni, de mindenképp mentsd le az összes adatodat róla, zenék-fotók különösen
-
shifty!
senior tag
válasz
lócitrom #4800 üzenetére
Nekem már csak azért is gázos a történet, mert egy zip telepítésénél, főleg ha hivatalos rom ment rá, akkor a meta-inf valamelyik ellenőrző fájlján meg kellett volna állnia a telepítésnek, mert az updater scriptben kellene lennie egy sornak, amiben a telefon kódnevét/bármi más azonosítóját ellenőrzi pont az ilyen történetek elkerülése végett. Vagy nem hivatalos romot akart hegeszteni az illető, ahol nincs megírva az ellenőrzés(ami nem kézzel írt hanem build script által generált fájl), vagy durva biztonsági hiba van az updater scriptben...
-
shifty!
senior tag
-
shifty!
senior tag
Sajnos ez a probléma előáll, ha a műszerfalon/szélvédő alatt van elhelyezve a telefon, tűzi a nap, fullon van a fényerő hogy lásd a kijelzőt, és megy a navigálás, ami megdolgoztatja a SoC-t. De mutass nekem egy telefont, ami nem ugyanezt produkálná, ha ugyanilyen körülményeknek és terhelésnek tennéd ki.
Maga a telefon nem hajlamos a melegedésre, a 435-ös Snapdragon elég jól sikerült chipset, ugyan 28 nm-es gyártástechnológiával gyártják de ettől még nem túl nagy fogyasztással, nekem játéknál, Waze-nél nem szokott felmelegedni használhatatlanra. -
shifty!
senior tag
-
shifty!
senior tag
Szuper, a cikket olvastam korábban (xda), de nekem ugye nem is az aksi idő miatt lenne fontos, hanem hogy ne csapja le magát ha a kritikus töltöttségi szint közelébe kerül -ami eddig 25% alatt volt, most meg 45nél is lecsapta magát... Újrakalibrálom, és imádkozok hogy megoldódjon. Cégesnek is ezt használom, jó lenne nem telefon nélkül maradni...
-
shifty!
senior tag
Valaki más is belefutott olyanba, hogy 25-40% os töltöttség környékén egyszer csak kikapcsolja magát a készülék, és nem engedi visszakapcsolni? Eldobja a töltöttséget, és vége, mintha cellahibás lenne, csak töltővel éled fel, és 0%-ról kezdi a töltést. MIUI9 7.8.24 EU dev. ROM
Nagyon remélem hogy csak a kalibrációs fájl korrupt/sérült/félre van kalibrálva az aksi, másfél hónapos telefontól nagy csalódás lenne ha garanciáztatni kéne már most...
@Integreat: szerintem ez az üvegfólia miatt van. Amióta fel van téve nekem, nagyon megromlott az érintés érzékenysége, csomószor félreérzékel, rábökésnek érzékel lapozást, ilyesmi.... Személy szerint gyűlölöm ezt az egész 2,5D szerinti lekerekítős sztorit, értelme nincs, gyártani kultúrált, normális fóliát nem tudnak gyártani rá, a levegős rossz méretű üvegek undorítóan néznek ki és sérülékenyek.
-
shifty!
senior tag
válasz
MATEO6600 #4264 üzenetére
Scrub style, kicsit érdesített a felülete, jobb tapadást biztosít a kézhez. Elsőre szokatlan lehet, de gyorsan megszokod a tapintást és utána nagyon tetszetős. Ugyanakkor a hátlap görbületénél érezhetően kezd megkopni az érdessége, de nem zavaró egyáltalán.
@(#4258) sunavlys Tudom, de most lesz szolgáltatóváltás következő hónapban, egyébként meg céges flottás szám volt, szóval mindenféle engedélyeztetés meg miegymás kellett volna hozzá, inkább hagytam, nekem bőven elég a 3G is
@(#4270) DJGABI. Nem feltétlenül jársz jobban azokkal sem, nekem most LOS14.1-en 1 nap 5 óra futásidő, 4 óra SoT és 21%-nál töltőre tettem... Android rendszer 29%, Android OS 14%, kijelző 12% fogyasztási arányokkal. Ebből a kijelző 12%-ára 412 mAh számított fogyasztást írt. Szerintem durván optimalizálatlan a kernel (Ami LOS szerint 360 MB nagyságú, erősen soknak érzem) , abba pedig nem lehet belenyúlni szerintem a source code-ok kiadása előtt.
-
shifty!
senior tag
Az akku szempontjából nagyjából egyetértek, még akkor is ha az elégedetlenek táborát gyarapítom
Tartom magam ahhoz, hogy idővel és a ROM-ok fejlődésével jobb lesz a helyzet. Egyébként, LineageOS 14.1 alatt csont ugyanazt hozza nekem a teló mint MIUIval, akkuidő, használhatóság..sebességben odaver neki, de ez nem is csoda mert nincs telepakolva minden földöntúli jóval. Funkcionalitásában is teljes, a VoLTE dolog engem nem érint mert nem 4G kompatibilis a SIM kártyám (ezt mondta a Tyelenyor...), a biometrikus tapicskagyűjtő is gyorsan működik, szóval jó ez a LOS dolog.
Egy anomáliát mutatott, de az szerintem a frissen telepített rendszer nem megfelelő akku-kalibráltsága miatt jött ki: 25% után eldobott 5%-ot a töltöttségéből, aztán kikapcsolta magát a készülék, amikor visszakapcsoltam volna akkor meg villogott a LED, hogy ő biza nem engedi felkelteni magát... utána töltő, és ment tovább, de fura volt...A tokkal kapcsolatban ajánlom kipróbálásra az MSVII tokot, nagyon jó fogása van, és nem teszi batárrá a készüléket, jóval kézbarátabb az Ipaky toknál, kecses darab és a gombok észrevehetősége is nagyon jó a recézett gombfelület végett.
@(#4256) pcnet: Ilyet legutóbb Xposed-el tudtam állítani, GravityBox-on keresztül. Ahhoz viszont root kell, meg egy speckó Xposed változat, amit MIUI-ra szabtak.
-
shifty!
senior tag
válasz
sipoczgabor #4214 üzenetére
MIUI csinál olyat, hogy letiltja az egymás feletti alkalmazás megjelenítést. Messenger saját engedélyeit meg kell nézni. A chat fejek meg autómatikusan engedélyezve vannak a messengerben, szóval fel kéne jönnie.
Nézd meg ezt: [link] -
shifty!
senior tag
Egyelőre nem tudok következtetést levonni, 2-3 nap és töltési ciklus után érdemes bármit nyilatkozni, majd hétvége felé kb. De DJGABI-nak igaza van, és ezt mondtam én is korábban, hogy kernel-buhera nélkül sok minden nem változik...azért a rendszer fogyasztása nem a kernelen múlik (nem csak), szóval ennyiből jobb lehet az LOS.
-
shifty!
senior tag
Felteszem, és ha az idegrendszeremet nem vágja haza, akkor a héten tesztelem a telóra kiadott xda-s AOSP Extended ROM-ot. Elvileg bugmentes, tisztán AOSP alapú rendszer, szóval most ha minden oké, kiderülhet a turpisság ami eszi a MIUI rendszert. Bár monitorozni nem fogom valószínűleg a háttérfolyamatokat.
Amúgy, a Greenify-t ajánlom mindenkinek aki rootolt, szépen ki lehet vele lőni a felesleges háttérfolyamatokat. A fizetős verzióval pedig akár rendszerfolyamatokat is ki lehet lőni - ezzel csínján bánjatok
-
-
-
shifty!
senior tag
válasz
mikej95 #4057 üzenetére
Konkrétan a 2300-as aksija ugyanannyit tud, mint a Redmi 4x 4100-asa...Szóval elég jók benne
De ez a 25-35% rendszer, ez tényleg nagyon durva... Az a baj hogy minden adatom amit a telefonon használok, a G-fiókomhoz van kötve, kb. élhetetlen lenne, ha nem használnám, így muszáj szinkronizálni vele...
-
shifty!
senior tag
A többséget a kiváncsiság hajtja
Nekem hektikus volt a frissítés, amikor mások kapták a friss ROM-okat, én még a 8.2.10-en szüttyögtem...Így meg szabadon követhető a friss megjelenés, lehet bétát, fejlesztőit feltenni.
Nyűjge sztem nincs, gyerekbetegség az összes ROM-nál a vártnál gyengébb aksi idő...4100 mAh-tól mindenki többet várt, és mindenkinél nagyon sokat harap le az Android rendszer az aksihasználatból - nálam aktuell 26%-ot, ennek nagyjából 6-10%-on kéne lennie... (Barátnőm Xperia XA-ján, úgyszintén 7.1-es droidon 9% napi használat után...) ez okozhatja a gyengébb aksiidőket, de ezen egyelőre a friss MIUI9 sem segített. -
shifty!
senior tag
válasz
Attikusz #4049 üzenetére
1. Nincs infóm.
2. Mindenre elég. SD kártya nélkül használom, tele van tömve jó féle zúzózenével, fotózok vele aktívan, és kb. 10 GB helyem szabad.
3. Kb hasonló felhasználással nekem másfél napot elketyeg - folyamatos Mobilnet (Telenor, BP, 3G) / WiFi, átlag 2-6 óra zenehallgatás, Chrome böngészés válzotó, cirka 1 óra naponta, Waze, BT hangszórón zenehallgatás otthon, néha egy kis játék. Ezt 1 napig tuti bírja, most a legfrissebb MIUI9 ROM-mal 5 óra SOT ezzel a használattal. Ugyanitt, hamarosan váltok a piros szolgáltatóra, és kapok új SIM kártyát, valószínűleg ezt a közel 8 éves, vágott kártyát már nem komálja a telefon...
4. Nincs infóm.
5. Elég szépen átszabták, bár a Beállítások számomra néhol logikátlan elrendezéssel operál, bizonyos pontokat logikátlan és nehezen elérhető helyre tettek. A felület maga roppant ízléses, jól átgondolt és szabadon témázható minden elemében, könnyen megbarátkozol vele.
6. Attól függ, honnan veszed. Kínai webshopos netes rendelésnél nyilván nincs, EUStock-tól véve (ez az egyik legkedveltebb forrás) 1 év magyarországi garanciával számolhatsz, bizonyos forgalmazók 2 év honi garanciával szállítják a készülék. -
shifty!
senior tag
válasz
zojjektum #4040 üzenetére
Nekem is az apkmania-s volt az ami nem települt
Ez a link mehetne az összefoglalóba is, sokan régóta használják ezt, nagyon közkedvelt!
@(#4038) Vjankovics82: Nem igazán nézegettem a leírást, de leggyakrabban az általam ismeretlen Smart Card alkalmazás és a Frissítés alkalmazás omlik össze és dob hibaüzenetet. Egyébként a fejlesztői beállítások között ki lehet lőni, hogy nem mutassa az összeomlásokról szóló felugró értesítéseket, de ez más helyzetekben kellemetlen lehet amikor vársz visszajelzést pl., de lefagy az app amivel dolgoztál,
-
shifty!
senior tag
Xperia billentyűzetet valaki fel tud hegeszteni 7.1.2 alapú ROM-ra? Nekem MIUI9 alatt visszadobja, hogy nem kompatibilis az eszközzel... A Gboard-tól meg a falra mászok, nem áll rá a kezem... Hilfe, bitte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 PRO + TELJESEN ÚJ Pixel Watch 2!!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue független 100% Akku
- új iPhone Air 256GB space black asztrofekete független Apple 1 év garancia
- újszerű iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 2 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB natural titanium natúr titán független Apple ajándék tok
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest