- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- sziku69: Szólánc.
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
monroe8609
aktív tag
Köszönöm a sok helyreigazitást
Bocsi,de tudjatok ujszülöttnek minden vicc uj
-
htc07
addikt
válasz
monroe8609 #2897 üzenetére
átlagos 2-3 hét, ahogy az lenni szokott Kínából.
-
monroe8609
aktív tag
Az oldalon mi az a visszaszámláló?
Kell azzal foglalkozni vagy megrendelhetem simán?
-
monroe8609
aktív tag
Ezt jó hallani
Kb 1 hónap a szállitás?
-
htc07
addikt
válasz
monroe8609 #2895 üzenetére
rendszeresen rendel innen elég sok ember az ebay topikból, én is kb. 20 rendelésen vagyok túl, mindent korrektül intéznek, és eredeti cuccok jönnek. az egyik legmegbízhatóbb kínai webshop.
-
monroe8609
aktív tag
Woooow na ez az amit keresek
Ez az oldal ki féle mi féle?Még sose hallottam rola..teljesen megbizható?
-
QbHead
aktív tag
válasz
monroe8609 #2893 üzenetére
-
monroe8609
aktív tag
Sziasztok!Van ebből 20.000mAh-s kivitel is?
-
bwoay
nagyúr
akkor lemaradtál ez elejéről, mert neki olyan sebességű töltés kelle(ene), hogy meg tudja várni egy fesztiválon, amíg feltöltődik, de egyébként nem akar sokat várni. erre írtam, hogy akkor inkább egy olyan nagy kapacitású darab kell, ami kibírja az egész fesztivált, legalábbis én egy 5000 mAh-s akksi feltöltődését sem akarom kivárni törökülésben, hiába QC 3.0
-
McLaca
őstag
Én most ezzel kísérletezek. Nem tökéletes, de egyelőre használhatónak tűnik.
Mindenki: melyik most a best buy powerbank? Ez tűnik annak, elvileg be- és kifelé is tud QC-t. Amúgy a QC választható, vagyis kikapcsolható a bank, vagy a töltendő eszköz szintjén? Nincs még QC-s eszközöm, de telefoncsere aktuális, és nehéz lesz kikerülni, viszont nem feltétlen akarnám használni az akku élettartama okán.
Üdv!
-
McLaca
őstag
A lítium alapú akkuk töltési karakterisztikája miatt kell csökkenteni a töltőáramot a vége felé. De nem is érdemes mindig teljesen feltölteni, mert sem a túl magas, sem a túl alacsony feszültséget nem kedvelik a lítiumos akkuk. Vizsgálták, hogy ha folyamatosan 40-80% közt tartod a töltöttséget, akkor igaz, hogy 2,5× gyakrabban kell töltened az akkut, ugyanakkor 10× több töltési ciklus után romlik 80%-ra a névleges kapacitása az akkunak - azaz 4×-esére hosszabbodik az élettartam. Ez már évtizedes intelem, de a frissebbek szerint akár 10.000 résztöltést is elbír egy lítiumos akku.
Üdv!
-
TeeJay
félisten
azt ugye vágod hogy max amperrel úgy 75-80%-ig tölti utána visszavesz és szép lassan fejezi be a töltést?
pl 90% felett már nekem a G4 telefon 1A-t sem kér de a power bank töltésnél is mikor már majdnem kész alig kér delejtezt csak egy jófajta USB-s mérővel tudod átlátni szóval hiába a sok volt meg amper úgyis a töltő dönti el mikor mennyivel tolja
nekem két darab 10000-es bank van egy Blitzwolf dupla USB töltővel ahol mindkét port 2,4A-t tud de a bank 1,7A-t vesz fel max a saját kis rövid kábelével szóval hiába a bika töltő úgyis csak 1,7A-t fog szívni magába a bank és azt is csak 3 pöttyig kb. utána már visszavesz 1,2-1,4A-ra és így tovább -
bwoay
nagyúr
a lassú töltés szerintem az, amit egy átlagos USB port tud, vagyis az 5V és 500 mA
az lassú.
én már az 1A áramerősséggel történő töltést sem tartom lassúnak, a 2-2.5 A-t meg végképp nem. és az is biztos, hogy 100x inkább hordoznék egy 30 dkg-os 20'000 mAh-s akksit a farzsebemben egész nap (amiről akár egy hétig is gond nélkül lehet telefont tölteni), minthogy 3.5 órán át dekkoljak a (gyors)töltődö akku mellett -
moma
őstag
Köszi! És az mit jelen a gyakorlatban, hogy fix 2.4A És 5V és nem dinamikus? Lehet néha túl kevés néha meg túl sok? És az mit jelent? (próbálom megérteni így értetlenül
)
Ja, de akkor az az árúkapcsolás nem túl praktikus. Ha valaki nincs észnél és megveszi, mert akar töltőt is hozzá, az pont azt bukja, ami jó ebben a power bankban...
-
C0d3r
addikt
"Ez a másik akkor ha jól értem nem qc 3.0 mert az 5V/3A lenne ugye?"
QC lényege, hogy a voltot és ampert dinamikusan változtatja a töltött aksi töltöttségétől függően.
A 2-es kimenet szimpla 2.4 A-es, 5 V-os.Másiknál, ahol adnak töltőt is írja, hogy QC3.0-ás gyorstöltővel 3,5 óra a töltési idő ( Input:defaluted is qc 3.0(5V/3A,9V/2A,12V/1.5A),self charge time about 3.5 hours if charge with qc3.0 )
Amit adnak mellé, az nem tudja a QC-t, de arra jó, hogy 6 óra alatt feltöltsd 2A-rel ( Or support up to 5V/2A input,self charge time about 6 hours with 5V/2A )
Itt van egy QC3.0-ás gyorstöltő pl. -
moma
őstag
Azt nem értem még, hogy a kimenete ennek a tronsmart-nak az egyik qc3.0 de a másik meg 5V/2.4A. Ez a másik akkor ha jól értem nem qc 3.0 mert az 5V/3A lenne ugye?
Ezt meg pláne nem értem. Most adnak hozzá egy olyan töltőt, ami nem is tudja tölteni a max sebességgel, mert csak 5V/2.4A a gyorsabb slotja is csak. Arról ne is beszéljünk, hogy a másikba dugott telót, meg aztán lassan tölti.
De nincs rend a fejemben egyáltalán, nem értek ezekhez a voltokhoz meg amperekhez...
-
Hali!
Elméláztam az eustock jó kis xiaomi power bankját és jelenleg nincs raktáron.
Lehet tudni, hogy kb. mikor lesz újra, vagy ezt egy jósnőtől kérdezzem?Másik kérdés, hogy Banggood-on eredeti 2gen bankot árulnak? (ezenkívül még a BW-P3 bankon gondolkodom)
(#2873) moma
Van külső akkus topik: Milyen külső akkumulátort ...? -
moma
őstag
Csak akkor dupla súlyt kell cipelni. Meg meg kell venni két eszközt. Lehet igazad van a blitzwolf-al. Ez viszont olyannak tűnik, ahol be is qc 3.0. de ez meg drágább. És 3.5 óra vs 6 óra a feltöltési idő, ami azért jelentős különbség.
(nem lehetne ebből általános power bank topicot csinálni?
)
-
bwoay
nagyúr
én ilyenre inkább több powerbanket ajánlok, amivel át tudod vészelni az egész kirándulást/eseményt, mert olyan technológia nem létezik, ami teletölt egy 10'000 mAh-s akksit úgy, hogy neked ne kelljen sokat várni. ráadásul ahogy elnézem, ez az akksi pont az ellenkező irányban tudja csak a QC 3.0-t: a rácsatlakoztatott eszközt tölti gyorsan.
-
moma
őstag
Olyan power bankot szeretnék, ami gyorsan töltődik fel, és nem túl nehéz. Hátizsákos utazáshoz, fesztiválokra. Ahol néha megvárva kellene tölteni és nem akarok sokat várni. Erről mit gondoltok? Vagy ilyenre mit ajánlotok?
-
Keem1
veterán
Srácok, emlékeztek még, hogy kipróbáltuk és azt írtam, Exynos-os S7 esetén nincs gyorstöltés? Nagyon úgy néz ki, én bénáztam akkor.
Kedves leendő S7 tulajok, a PB 2 bizony tud 9V/1,7A-es gyorstöltést -
Keem1
veterán
Az EU Stockon most a 2ndgen 10Ah-s bank rohadt jó áron van, jobb, mint Kínából. 4900 forint, de ha van/tudsz szerezni EU közösségi adószámot, akkor áfamentesen alig 4000 forint, mely esetben még a kiszállítási díjjal is olcsóbb, mint kintről.
Szerintem a PB (2) 10 Ah-s változat éri meg leginkább, többféle utánajárás után a Pro nem ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül.Banggood-on van most is az új verzió is itt
-
TeeJay
félisten
tudna valaki írni egy összefoglalót hogy jelenleg melyik Xiaomi PB kapható és hol érdemes venni? (banggood vagy gearbest stb...)
jelenleg banggood-on én már csak a 3cellás 10000-es klasszikus fém bankot látom amiből nekem van 2 is itthon
de az új 10000-es vékony is hasonló árban van
jó lenne tudni mi az amit már nem gyártanak és melyiket éri meg venni -
Keem1
veterán
Óóó, ebben csak az egoizmus játszik szerepetCsak magamnak akarom szépen látni a cuccaimat, személyes fanatizmus. A párom a kissé ütött-kopott, lepattogzott S4-ével nem is érti ezt igazán
Úgyhogy az alapján, amit írtál, ebből tok lesz. Nem kívánok alig látható hajszálkarcot sem. -
C0d3r
addikt
Fillérekért vehetsz rá tokot, ha ennyire szempont a külső megóvása.
Én 3. hónapja nyúzom mindenféle védelem nélkül, minden nap bevetésen van, hempereg zsebtől kezdve táska legaljáig, mindenhol. Hajszál karcot találok rajta 1-2-t ha jó erősen megnézem, de nem vészes, meg nem is szempont nálam.
Power bankot szerintem ritkán ad el használtan az ember, használom amíg meg nem adja magát az akku, utána meg már édesmindegy hogy néz ki. -
Keem1
veterán
A kérdéseim után ma csatlakoztam hozzátok, az EU Stocktól rendelt igencsak szemrevaló áron, percekkel ezelőtt hozta a futár
A mi.com szerint a kód alapján eredeti. Még nem kezdtünk el ismerkedni, mivel a 4-ből 2 pöttyön áll, így feltettem a kicsikét tölteni. Nekem is főleg nyaraláshoz fog kelleni, plusz rácuppantam a timelapse videókra, aminek felvétele bele tud harapni az akksiba, nem baj, ha van a teló 3600-as akksiján kívül plusz pár ezer amperóra
A másik, hogy csak egy 2A-es töltőm van, amit persze hol asszonynál, hol irodában felejtek. Így a töltő maradhat otthon, a bank meg olyankor jön jól, ha nem épp este otthon ér a lemerülés. És ez volt a bank vétele melletti legfőbb érv.
Lehet, elsőre naiv kérdésnek fog tűnni, de aki esetleg ismer, tudja, minden cuccomra nagyon vigyázok, legyen az egy több, mint 200 ezres telefon, vagy csak egy filléres kiegészítő. Szóval, a bank házikója mennyire sérülékeny? Allergiás vagyok a karcokra (a telefonjaim átlag 2 év használat után 0, azaz nulla karccal cseréltek gazdát). Tegyek rá valami védelmet? Bár csak 5000 forint volt, szeretném, ha két év után is a mostani pompájában tetszelegne. Amúgy nem csak a tudása, de a külseje miatt is esett erre a választásom, gyönyörűen megmunkált kiegészítő kütyüről van szó.
#2862 bwoay: így igaz, 40% az akksik ideális tárolási töltöttsége, továbbá 12 fok alatti hőmérséklet (hűtőszekrény nem fagyasztó része tökéletes). Így az önkisülés minimális, de tényleg csak több hónapos tárolásnál van jelentősége, 1-2 hónap nem játszik.
-
bwoay
nagyúr
szerintem az bőven elég, mármint ha 2-3 havonta teszed meg, akkor is jó vagy, úgy vélem. egyébként én úgy tudom, hogy nem 70, hanem 40%-os töltöttségen javallott a tárolás lithium cellák esetén, de én ezt mindig úgy értelmeztem, hogy a tárolás az 6+ hónapot jelent. meg hát nem is igazán praktikus, ha egy powerbanket nem 100%-on tart az ember, elvégre pont az lenne a lényeg, hogy minél több kraftot vigyünk magunkkal benne.
-
ace05
senior tag
Most jött meg a nyaralásomra egy 20000 mAh-es verzió. Egy hónapban elég egyszer teljesen feltölteni - le meríteni, hogy ne használódjon el? Megnéztem xiaomi oldalán, eredeti a bank.
-
C0d3r
addikt
válasz
holozis_HUN #2855 üzenetére
Azon túl amit bwoay írt, még annyit hozzátennék, hogy EUStock-osat se vámolják, mert EU-n belülről érkezik.
-
bwoay
nagyúr
válasz
holozis_HUN #2855 üzenetére
most vagy matekban vérzel el, vagy a deviza árfolyamok nem frissültek nálad pár éve, vagy vennék tőled EUR-t!
Nem 5900 az EUStockon?
-
C0d3r
addikt
válasz
holozis_HUN #2852 üzenetére
Vámhatár alatt (22 EUR) van az összeg, miért kellett volna megfogniuk?
-
kory24
őstag
válasz
holozis_HUN #2852 üzenetére
Nemtudom.
Követésen nem látszik olyan. 24-én repült ki és tegnap kaptam meg. -
kory24
őstag
Köszönöm, akkor örülök
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha bangood-ról rendeltem powerbankot akkor az tuti eredeti igaz?
Pontosan ezt: [link]
Dobozán mikor lekapartam a számkód takaró réteget lekapartam pár számot is, így nem tudom ellenőrizni...
A leírásban van még 1-2 dolog amiből kiszűrhető, de ez a szürke változat és nem is teljesen olyan
-
bwoay
nagyúr
válasz
holozis_HUN #2846 üzenetére
két szín van, egy sötétszürke, meg valami pink szerű asszem, de az is csak a 03ZM változatból (QC 3.0-ás)
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Hamarosan megjön a powerbankom (PLM02ZM)
De itthon csak 1A-es töltőm van max...
Gondolom azzal jó lassan tölti fel..Egy ilyen jó lenne hozzá: NILLKIN EU AC 5V 2A USB Charger Adapter For Mobile Phone
vagy pl jó ez is? iGear hálózati töltő
vagy esetleg ez megbízhatóbb gondolom?
BlitzWolf® BW-S5 QC3.0 18W USB Charger
Vagy van jobb választás?
Kábel az jó a telefoné? (Huawei)
-
bwoay
nagyúr
válasz
Whynot? #2841 üzenetére
a hozzászólásodból az derült ki, hogy fájlalod. pontosabban a használt emoticonból mertem erre következtetni. a provokatív (!) stílusom pedig kimerült abban, hogy érdeklődni mertem, van-e bármilyen alternatíva, ami támogatja a Samsung féle gyostöltést. nekem nincs ilyenről tudomásom, de ettől még létezhet, miután a Samsung maga is gyárt powerbanket, és ha létezik ilyen típus, akkor érdekel volna az ára. de ennyit persze nem ér az egész.
holozis_HUN:
méretüket tekintve van különbség (elhanyagolható), illetve kapacitásbeli eltérés is van (szintén elhanyagolható). ja és szín -
-
holozis_HUN
addikt
Üdv!
PLM02ZM és PLM01ZM között mi a különbség? Azt tudom, hogy az utóbbinak USB Type C a töltője, a 02ZM-nek pedig sima micro usb. EU stockon kemény 2k különbség van köztük. Mi a különbség a kettő között leszámítva a Type-C-t?
Igazat megvallva nekem jobban bejön a Type-C, leginkább az, hogy gyakorlatilag bármilyen módon be tudom dugni. De csak ennyit lehet nem ér meg +2k.
Egy Xiaomi Redmi Note 4-hez lenne használva, illetve egy Mi5-höz, ha lesz valamikor, akkor egy Bt füleshez, és egy Mi Band 2-höz.
Illetve PLM01ZM-hez tudtok olyan tokot, amibe bele lehet rakni a telót töltés közben? Vagy valami ilyesmi.
-
Keem1
veterán
Srácok, Xiaomi Power Bank 2 10000mAh Quick Charge 2.0, ez vajon kompatibilis a Galaxy S7 edge gyorstöltés funkciójával? Gondolok itt arra, hogy van a Qualcomm-féle gyorstöltés, Dash, és megannyi más szabvány (csak hogy véletlenül se legyen egységes). Az S7e nem Snapis, hanem Exynos-os.
Hátha van itt valakinek gyakorlati tapasztalata.Köszi!
-
Ez a PLM02ZM tok olyan nekem mint anno a barton 2500+ -os gép, hónapokig mondta mindenki, hogy elviszi, Andersen kfsza volt pár emberhez képest. Már csak nevetek.
már úgy vagyok vele, hogy ajtóban, mert egy tapottat sem megyek vele.
-
TeeJay
félisten
nekem van Tronsmart 1,8méteres jó vastag kábel
az simán átvisz 2A-t viszont sajnos vigyázni kell ezekre mert ha megtörik a kábel vagy a csatlakozó máris nem megy 0,5A-t sem
épp tegnap kukáztam az egyik 1,8méteres példányt mert vélhetően megszakadt benne valami mert 0,4A-tól sehogy nem vitt át többet úgy meg csiga -
bwoay
nagyúr
válasz
Mr President #2826 üzenetére
minimalis meretbeli kulonbseg is van, de a valasz: nem, abszolut nem eri meg
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miben kölünbözik a MI powerbank 2 és a Mi powerbank pro?
A type-c és a picit több tényleges kapacitáson (6900 vs 7100) kívül van még más ami indokolná a jóval magasabb árat? Megéri a drágábbat választani? -
bwoay
nagyúr
válasz
Criminal017 #2824 üzenetére
a szlovák ÁFA mindössze 7% előnyt biztosítana a számukra az ittenihez képest. másrészt neki Kínából be is kell utaztatnia azt a nagy tételt, ami vámköteles, plusz van komoly szállítási költsége (ezek mind nincsenek, amikor valaki 1-2 darabot rendel, mint ahogy ÁFA sincs ilyenkor). Fogalmam sincs, mit kell tenni ahhoz, hogy fogyárban 35%-kal tudjon olcsóbb lenni úgy, hogy még mindig megérje neki, miközben 3 plusz költség rakódik a termékre (szállítás, vám, ÁFA). A nagy tétel meg biztosan nem azt jelenti, hogy ha rendelsz 50 db-ot, akkor már féláron kapod. Ráadásul ez a típus nem is egy keresett termék, a banggoodon sem adtak el még 1500 db-ot sem (összehasonlításképpen a később megjelent 10'000-es power bank 2 8900 db-hoz közelít, a klasszikus 10'000-es tömzsi modell meg túllépte a 157'000 db-ot).
-
bwoay
nagyúr
válasz
Criminal017 #2822 üzenetére
Ezek az EUstockosok valami nagy trükköt tudhatnak, ha több, mint 2 rugóval olcsóbban adják a Prot, mint a Banggood... sőt, 3500 Ft-tal olcsóbb, mivel a nettó árral kell összehasonlítani...
-
szpali
addikt
válasz
Criminal017 #2814 üzenetére
Jogos, a PLM02ZM tokja megy rá a PLM01ZM-re
-
bwoay
nagyúr
válasz
Criminal017 #2818 üzenetére
én Kolondrum mintájára ráerőszakoltam az 5000-es Slim tokját a Prora, hát az tényleg nem adta ki annyira, mert ott hosszban is tetemes az eltérés, de egyébként rá tudtam feszegetni. igaz, a végére leizzadtam
-
bwoay
nagyúr
válasz
amúgy szerintem attól még simán lehet rá jó, nincs akkora méretbeli különbség a kettő között, ez meg rugalmas szilikon tok.
-
htc07
addikt
válasz
és tudnátok esetleg ajánlani hozzá illőt?
-
htc07
addikt
Sziasztok!
Ez a szilikon tok passzol a PLM02ZM-hez?
-
bwoay
nagyúr
szerintem olyan sokat nem jelent a valóságban, de ha számadatokra lebontva látnánk, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy 5-10%-kal gyorsabb elöregedést lehetne prognosztizálni az nagyobb áramú töltés miatt.
itt jegyzem meg: úgy tűnik, hogy a 2013 körül vásárolt Yoobao power bankjeim most kezdenek megmakkanni, pedig azok a gyorstöltést hírből sem ismerik. A leggyakrabban használt, egyben legkisebb kapacitású modell (2600 mAh) már be is adta a kulcsot, pedig szerintem átlagosan havonta max 1-2 cikluson eshetett át. Ezzel szemben még a '90-es években használt mobiltelefonjaim akkumulátora is vállalható állapotban van, elgondolkodtató. mintha lett volna itt valaki korábban, aki nagyon a Yoobaohoz próbált ragaszkodni, hát nem biztos, hogy érdemes.
-
C0d3r
addikt
Másik topikban kaptam rá tippet, kompatibilitási probléma lehet.
Sokat jelent élettartam szempontból, hogy 5V-on 1 vagy 2A-rel töltöm?
Az újabb fajta gyorstöltéseket (QC 2.0, 3.0 stb) én is kerülöm, annyira nem vagyok kapkodós idegbeteg, hogy azonnal kelljen minden csurig töltve. -
bwoay
nagyúr
válasz
Criminal017 #2700 üzenetére
miután a minap megérkezett a hetekkel ezelőtt rendelt kék szilikon tokom az 5000-es Slimhez, vettem egy nagy levegőt, és megrendeltem ezt a (mű)bőr tokot a 10'000-es Prohoz. mindemellett őszintén úgy gondolom, hogy ez túlzás, több szempontból is. egyrészt bármilyen jól is néz ki (a képeken), egy PU tok biztosan nem ér ennyit. igaz, valódi bőr toknak mi értelme lenne, mármint egy ilyen eszközhöz?
másrészt: a tok ára vetekszik egy kisebb kapacitású powerbank árával.
persze magának a Pro powerbanknek sem látom túl sok létjogosultságát a Power bank 2 (10'000 mAh) mellett, ami kevesebb, mint a felébe kerül. éppen ezért nem is bajlódtam az észérvekkelAki most a legjobb vételt keresi:
magasan a 10'000-es power bank 2 vezet. A jelenlegi 15%-os akciónak köszönhetően pontosan egy árban van a régi tömzsi modellel. A szilikon tok meg 500 Ft hozzá.C0d3r:
hát ez szerintem rejtély marad, bár engem marhára nem zavar az 1A alatti töltés még a 20'000-es power bankemnél sem, mert az akksi élettartama szempontjából nem igazán hiszek a gyorstöltésben. ellenben ahogy egy power banket jellemzően használok, ott szinte semmi jelentősége annak, hogy 12 vagy akár 24 óra alatt tölt fel teljesen -
C0d3r
addikt
Kipróbáltam egy korábban szintén Banggood-ról rendelt 2A-es, bár noname és harmadannyiba kerülő töltővel, ami 2,2A-rel tölti gyári kábellel, 1,9A-rel pedig a BW-al, érdekes...
Nillkin stabilan adja az 5,00 voltot (4,95-5,05V között jellemzően), cserébe meglehetősen lassan tölt, noname feszültsége magasabb (5,2-5,3V), viszont maximálisan képes tolni a delejt.
Fene se érti ezeket a kínai csodákat... -
C0d3r
addikt
Sziasztok!
Én is tulajdonosa lettem egy 10 ezres példánynak (még a régebbi, "duci" típus), a bank töltésével van egy kis problémám.
Banggood-ról rendeltem mindent, van egy 2A-es Nillkin töltőm, korábban talán már linkelt usb volt/ampermérőm (fehér KCX, nem a Keweisi) és egy 1 m-es Blitzwolf kábelem.
Próbaképp kipróbáltam a BW kábellel a töltést, szomorúan láttam hogy 0,9-1A-rel töltődik a bank. Gyári rövid kábellel se lett sokkal jobb a helyzet, 1,2A körül mérek, 5V-ot stabilan adja egyébként a töltő és a bank is.
Szerintetek mitől lehet ez? Jelzés alapján 1-es szinten van a töltöttség, tehát az se lehet gond, hogy a végefelé visszavesz a tempón.Van egy másik bank (nem Xiaomi), az papíron 1,5A-rel tölthető, gyári kábelével a Nillkin 1,7A-rel is képes táplálni, a méteres BW-al 1,3A a max.
Jelenleg teljesen lemerítem a bankot, hátha a szintjelzés nem kalibrálódott még be vagy valami.
-
Criminal017
őstag
válasz
Woodrow #2804 üzenetére
Innen válogass, nagy favorit most a tízezres "PLM02ZM". Akkora, mint a telefon és kb. 4x feltudod vele tölteni.
A telefon töltője jó hozzá, bár nagyon sokáig fog vele töltődni. Ajánlott hozzá egy 2 amperes töltőfej, Blitzwolf, Ugreen, Aukey, Orico stb., csak a lényeg, hogy ne valami gagyi legyen.
norbert1998, nekem az ötezrest sikerült lebénítani, de a rövidzár stb. védelem megóvta. Bedugtam tölteni és feléledt.
-
norbert1998
nagyúr
Üdv.
Járt már valaki úgy, hogy zárlatos vezetéket(vagy zárlatot okozó valamit) dugott a bankra?Nekem sikerült. Vagyis nem nekem, egy ismerős telefonja és annak a (mint kiderült) hibás kábele. Egy szikra a kábelen és se kép, se hang, gombnyomásra sem, az addig tele lévő bankból. Mindezt egy Schladming-i kirándulás közepén.
Barátnőm bankjáról egy pár másodpercig töltöttük a Xiaomi-t és megjavult, azóta megy.
Egyébként ugyanez történt az ő noname bankjával is, mármint az ismerősével.10000-es Mi bankról van szó.
-
Woodrow
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni. iPhone 6s-hez szeretnék powerbankot venni, kb napi egy újratöltéshez. (1715 mAh)
Nyilván az időtállás is szempont, tehát nem baj ha ennél többet tud, akár jóval többet, főleg ha még elérhető áron is van.
A méret szempontjából, ha telefon méretű már elégedett leszek.
Illetve, ha tudtok abban is segítsetek, hogy a telefon gyári töltője megfelelő-e a töltéséhez? (Nyilván a megfelelő kábellel)
Bármi egyéb hasznos kiegészítő információt amit fontosnak tartotok azt szívesen fogadok.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
További szép estét!
-
bwoay
nagyúr
az jutott eszembe, hogy miközben állandóan számokkal dobálózunk, nagyon kevés szót ejtünk a valós használatról, a tapasztalatokról. emiatt én most meg is osztanék egyet, bár nem Xiaomi, de viszonyítási alapnak szerintem jó lehet: egy hétre el kellett utaznom, és végig a 20'000 mAh-s Yoobao power banket használtam az eszközeim töltésére - egy Blackberry Q10 a maga 2100 mAh-s akksijával, egy Samsung Galaxy Tab S 8.4 (4900 mAh) és egy iPod Touch (4. gen, 930 mAh). A telefont minden nap töltöttem, jellemzően estére rádugtam, aztán reggel is, ha nem 100%-on volt - hál' Istennek a Yoobao nem kapcsol vissza, ha a rádugott eszköz töltöttsége esik, így valóban takarékosan bánik az energiával. A tabletet egy vagy két alkalommal töltöttem, talán 30-60 perces időtartamig, filmnézés előtt. Az iPodot egyszer kínáltam meg, akkor olyan 20-30%-ról töltöttem fel teljesen. Az első töltés hétfő este történ, az utolsó pedig vasárnap délelőtt, ekkor a powerbank teljesen lemerült. A lényeg, hogy egy hétig engem éppen kiszolgált, de ritka az ilyen kis akkuval ellátott telefon, és nem is vagyok egy heavy user.
picur10:
örülök, ha tudtam segíteni a választásban, használd egészséggel -
bwoay
nagyúr
válasz
picur10 #2800 üzenetére
szerintem vedd az olcsóbbat: az egyik legjobb Xiaomi powerbank jelenleg, lapos, így zsebben is kényelmesen hordozható (a Blitzwolf ahhoz egy kicsit dagi), nagyobb a kapacitása, a két USB port meg tényleg nem hátrány, de mekkora előny? külön töltőt nem kell venned, a telefonodé is jó, csak a powerbank tudja a quick charge 2.0 szabányt mindkét irányban, így van lehetőség arra, hogy "gyorstöltsd"
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megérkezett hozzám a Xiaomi 10400 mAh kapacitással bíró külső akkumulátora, ami az árával teszi magát még vonzóbbá.
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest