2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xiaomi külső akkumulátorok és kiegészítők

A Xiaomi külső akkumulátorai nagy népszerűségnek örvendenek a kedvező áruk és kiváló minőségük miatt.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó

A Xiaomi külső akkumulátorai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek egyrészt a kedvező áruk, másrészt a kiváló minőségük miatt, ezért gondoltam, hogy összegyűjtöm őket.

Újabb modell esetén frissítésként az is bekerül ide!

Tehát szolgáljon ez a cikk egy informatív gyűjteményként, amit ha kell, könnyedén belehet linkelni és nem kell újra, meg újra leírni egy esetleges kérdésnél mindent.

Fontos tudni, hogy a megadott mAh érték az akku cellák névleges feszültségén vehetőek ki ami általában 3,6-3,9 Volt. Mivel a telefonunkat általában 5 Volttal töltjük ezért a kapacitást át kell számítani erre a feszültségértékre. Az átszámítás és a töltő elektronika nem 100%-os hatásfoka miatt tehát 5 Volton a megadott mAh kapacitásnak kb 0,6-0,65 -szerese lesz kivehető.

Magyarázat: A mAh definíció szerint azt mutatja meg, hogy hány mA-t tud leadni az eszköz 1 órán keresztül mielőtt lemerülne. Ha megadnak egy mAh értéket, mindig fel kell tüntetni, hogy mekkora feszültség mellett érvényes. Ugyanannyi Ampert nem adhat le 3,7 / 5 / 9 / 12 Volt feszültségeken hisz az akku kapacitása egy fix érték. Célszerűbb ezért Wh mértékegységet használni ami azt mutatja meg, hogy hány Wattot képes leadni 1 órán keresztül mielőtt lemerülne. Miért is jobb ez nekünk? Mert nem függ az akku feszültségétől. A feszültséget megszorozva az áramerősséggel megkapjuk a teljesítményt: P=U*I , mértékegységekkel kifejezve: Watt=Volt*Amper , példa az 10000mAh (NDY-02-AN) akkura: 10*3,6=36 vagyis 36 Wh (ami rá is van írva) amit visszaszámolva 5,1 Voltra: 36/5,1=7,058 (~7Ah) és ha még ehhez hozzávesszük az elektronika hatásfokát(>88%): 7,058*0,89=6,28 vagyis 6280mAh. (Köszi Fejlesztő13!)

Az összes akksi kimeneti túlfeszültség-védelemmel, bemeneti túlfeszültség-védelemmel, kimeneti túláram-védelemmel, túltöltés-védelemmel valamint rövidzár-védelemmel van ellátva.

A power bankok mindegyikén van egy gomb és négy darab visszajelző LED.
1 LED - 25%; 2 LED - 50%; 3 LED - 75%; 4 LED - 100%
A gomb lenyomására egyrészt az akkumulátor töltöttsége ellenőrizhető le, másrészt az eredeti Xiaomi LED lámpát és ventilátort lehet ki/be kapcsolni vele.

A bank magától kapcsol be és ki, külön erre nincs lehetőség.
Ha rádugunk egy fogyasztót automatikusan elkezdi tölteni, majd ha feltöltődött, akkor lekapcsol.

A power bankokat méretük (mAh) szerint csoportosítom, az átláthatóság kedvéért.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.