Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:51:33

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy Tab S 8.4 szakmai topik

Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!


Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1101) Feketerigo válasza oncsi (#1100) üzenetére


Feketerigo
csendes tag

Ezzel már egész biztos nem fogok szórakozni...a recsegő készülékház elfogadhatatlan, ebben biztos hogy nem bennem van a hiba...
Ha ez nem lenne, akkor még az akku dologgal is elszórakoznék, mert az valóban inkább szoftveresnek tűnik. Most letiltom a szinkronizálást is estére, és egy újraindítást kővetően otthagyom az asztalon...mindezt meglehetős közömbösséggel, mert ezt a recsegő gépet tuti hogy már reggel a pultra helyezem finoman, de komor arccal...
Mindig is röhögtem a sok trollon, akik fikázzák a Samsung minőséget, mert nekem nagyon bejött...családomban van S3, S4, S4 Mini, jut eszembe a tv-m is Samu, és mind hibátlan, minőségi eszköz.
Ez a tab most nagy csalódás, és nem a tulajdonságai miatt, hanem kizárólag emiatt a "refurbished" érzés miatt...

[ Szerkesztve ]

(#1102) csalafinta65 válasza Feketerigo (#1101) üzenetére


csalafinta65
senior tag

Tényleg felháborító.És valljuk be, hogy krva drága. Őszintén sajnállak...De szívesen segítenék Neked....No amit tőlem kapnának, nem tennék zsebre. Ha plázában veszed, ülj ki egy padra és, ha kell órákig próbáld.ezt a sz@rt...

[ Szerkesztve ]

(#1103) bostone válasza Feketerigo (#1101) üzenetére


bostone
addikt

Szomorú ezt olvasni, mert nekem eddig csak pozitív tapasztalataim voltak, használtan vásárolt samu készülékekkel is.Mindenképpen elgondolkodtató.

(#1104) epokit válasza cSuwwi (#1075) üzenetére


epokit
tag

Hali! Nekem mindegyikre 1,90GHZ procit ír!?

Samsung Galaxy S6 128GB edge zöld,Samsung Gear S2 Classic,Samsung Galaxy Tab S2 8.0” 4G LTE, Apple iMac13,2 - 27-Inch, Samsung Galaxy Tab S 8.4 3G/LTE, Apple Retina MacBook Pro 13" (Late 2013),Sony Z1compact,Motorola Xoom 3G,HP TouchSmart Elite 7320 All-in-One Intel Core i5-2400S 240GB SSD 16GB

(#1105) cSuwwi válasza epokit (#1104) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

Na és minek hiszel inkább? A specnek vagy amit egy külsős fejlesztő appja kiír?

(#1106) melan


melan
senior tag

A Hangous, Play újságos stb le lehet szedni valahogy root nélkül, vagy csak tiltani?

A Watsch on jópofa volt: ahogy elindítottam, egyből jelezte, hogy van frissítés (felrakva 82Mb) majd közli első indításkor, hogy dec 31-el megszűnik az elérhetősége. Zsír.

Kérdés: érdemes a Samsung appshoz regisztrálni? A dropbox 50Gb -os ajándék tárhelyet össze lehet e kapcsolni egy meglévővel?

(#1107) cSuwwi válasza melan (#1106) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

Igen, az appoknál frissítések eltávolítása majd letiltás, egy külön fülön lesznek a letiltottak.
WatchOn így járt, ki lehet bírni nélküle is.
A samu apps ad pár "ingyenes" appot, az egyik résznél írja.
A létező dropbox fiókodba bejelentkezel, utána kapsz egy mailt hogy +50gigát nyertél asszem 2 évre

(#1108) melan válasza cSuwwi (#1107) üzenetére


melan
senior tag

Elkezdtem belakni a tabot, ahogy látom szépen merül wifivel... ami bosszant, hogy nem tudok rájönni, hogy az általam telepített alkalmazásokat hogyan tudom betenni a többihez? Az ES file explorerhez csinált ikont az kezdőképernyőre, a többihez meg nem...

(#1109) oncsi válasza melan (#1108) üzenetére


oncsi
őstag

Mit telepítettél, és honnan? Play-röl telepitve mindennek van indító ikonja, vagy widget (je?).

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#1110) melan válasza oncsi (#1109) üzenetére


melan
senior tag

Telepítettem sd-ről is meg play-ről is, de megvan a bibi: újra kellett indítani a tabot... ezt követően rak ki ikont. Meg berakja a telepített alkalmazást a programok közé is.
Alapból meg lehet változtatni az ikonját egy alkalmazásnak a kezdőképernyőn? Úgy sejtem, hogy nemigen, csak, ha felrakok valami más launchert.

Jelenleg ott tartok, hogy a frissítéseket leszedtem azoknál a progiknál, amikre nincs szükségem, és letiltottam őket. Jobb lenne, ha el is lehetne teljesen távolítani, de persze egyelőre nem (majd 2 év múlva :) ) talán az L esetén.

(#1111) Cola111


Cola111
aktív tag

Mai nappal én is tulajdonosa lettem egy ilyen masinának, az lenne a kérdésem, ki milyen kiegészítőt vett hozzá? Én egy gyári tokot vettem még.
Illetve, ki milyen alkalmazásokat használ a gépen? Milyen játékokkal játszotok?

:R

[ Szerkesztve ]

(#1112) Feketerigo válasza bostone (#1103) üzenetére


Feketerigo
csendes tag

Sziasztok,
Eltelt a hétvége, de előtte még visszavittem másodjára is a tabot. A készülékház hibája elég egyértelmű volt, de ennek ellenére sem cserélnek másodjára terméket egyből, hanem a központi Samsung szervízbe küldik bevizsgálni. Elvittem egy szervízpontra, ahol elismerték a hibát, de így is várnom kell a bevizsgálásra. És itt derült ki még egy fontos dolog, mégpedig az, hogy a sima wifi-s verziókra nem érvényes a prémium gari, tehát nem jönnek ki érte házhoz, nem adnak cserekészüléket a javítás időtartamára, és nem is javítják egy nap alatt, csak ha LTE-s modell lenne... így csak azt tehetem, hogy hopnap reggel leadom, és akkor talán 5-8 munkanap alatt megoldják. Viszont mivel a Nexus már nincs meg, így addig tab nélkül maradok.
Nagyon zavar a készülékház recsegése, de ennek ellenére nem győzöm ismételni, hogy - hibátlan állapotában - mennyire komoly kis készülék is ez.
Nagyon kényelmes, és jól használható, jó érzés kézbevenni (mikor nem recseg-ropog), a kijelzője álomszép, a sebessége is megfelelő.
Az akku problémával kapcsolatban azt fedeztem fel, hogy ha nincs épp semmilyen wifi hálózatra felcsatlakozva, akkor csak normális mértékben merül, pedig be van kapcsolva a wifije.
És megfigyeltem, hogy amikor gyorsan merül (óránként kb 2% ha nem nyúlok hozzá), jelentős tétel az akkufogyasztásnál az "android rendszer", meg sokszor a chrome is. Ha semmit nem telepítek, és a gmailen kívül kikapcsolom a többi szinkronizálást, ez akkor is fennáll.
Most még tesztelgetem, használom, aztán holnap valószínűleg leadom a szervízben...kíváncsian várva, hogy lesz-e valóban hibátlan a gép. Ezektől függetlenül imádnivaló... :-)

[ Szerkesztve ]

(#1113) Zolee_70 válasza Cola111 (#1111) üzenetére


Zolee_70
senior tag

Én egy Stylus-t és a INKredible Handwriting app-ot vettem hozzá kézírásra, jegyzetelésre. Nagyon bevállt.
Ezen felül a szokásos: Samsung szemeteket letiltottam, Apex launcher+apróságok.
A Samsungos "csempék" mentek a kukába, nem tetszett.
Amivel játszom, az a X Construction hídépítő.

[ Szerkesztve ]

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#1114) Mr. Lazlo


Mr. Lazlo
újonc

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki ehhez a tablethez (vagy ugyanekkora méretűhöz) övre csatolható tokot. Létezik egyáltalán ilyen (mert internetes és nem internetes boltok átkutatása után egyet se találtam ami Magyarországon lenne)?

Egyet találtam külföldi oldalként MightyPouch néven, ahol saját méreteket lehet megadni, viszont postázással együtt 75 dollárba kerülne (amire az ár nagysága miatt itthon még rájönne a 27 % ÁFA), ami nem igazán barátságos ár egy toknak.

Aki esetleg tud ilyet, sokkal barátságosabb áron, az kérem ossza meg velem :D

(#1115) cheetah_


cheetah_
csendes tag

Sziasztok!

Egy hete vettem egy ilyen csodás tabletet és az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen pendriveot rá tudok dugni, tudom használni, filmnézéshez, nagyobb adatok megosztásához?
Elvileg USB2-es OTG támogatással, USB és microUSB csatlakozó is van rajta. 64GB-os.

(#1116) bordi10 válasza cheetah_ (#1115) üzenetére


bordi10
senior tag

Ha rendelkezik OTG támogatással, akkor simán. Amit eddig teszteltem OTG kábellal, az DS3 controller(PS3) illetve egy wireless Logitech egérkének a "vevője"...simán ment az egér :DD

[ Szerkesztve ]

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#1117) cheetah_ válasza bordi10 (#1116) üzenetére


cheetah_
csendes tag

Én is ebben bízom, de jó lett volna olyan, aki már használ pendriveot közvetlenül a táblagépre dugva. ergo OTG kábel nélkül. Ilyen valaki van esetleg?

(#1118) oncsi válasza cheetah_ (#1117) üzenetére


oncsi
őstag

10.5 ön megy az úgyanilyen pendrive. FAT32 -t ír olvas. NTFS-hez play-en van több megoldás. Írásához root kel.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#1119) SzlobiG válasza cheetah_ (#1115) üzenetére


SzlobiG
félisten

Egyszerűbb ha veszel egy 64-es sd-t azt bepattintod és mehetnek a filmek nálam ez bevált.

(#1120) hatala


hatala
tag

Én egy ilyet használok egy LG Gpad 8.3-hoz és tökéletesen kiváltja az OTG kábelt, valamint gyorsan is másol a készülékre.

"64GB Kingston DataTraveler microDuo 3.0 OTG"

(#1121) xedamen


xedamen
senior tag

Nekem ezerszer rosszabb volt az akksi időm.. Most feltettem a legfrissebb ROM-ot rá (Odin-nal), mert Junius 30-ai ROM volt a gépen. Toltam egy gyári visszaállítást frissítés után, remélem megoldódik a problémám.

Nekem 1.5 nap készenléttel és 30-40%-os kijelzővel max 2.5-3 órát vitt és már csipogott...

(#1122) oncsi válasza hatala (#1120) üzenetére


oncsi
őstag

Épp ma vettem én is át az itmedia.sk-tól. Tökéletes. :K

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#1123) penge111


penge111
addikt

Mennyire lenne csalódás szerintetek, Ipad air 2 -ről erre váltani? Ugyanis azt tervezem, hogy eladom az air 2-őm és veszek egy tab s 8.4-et. A különbözetből meg meglepem a családot, no meg magam :) egy xbox 360 kinectes kiadással. Van valakinek tapasztalata, aki Ipadről váltott erre a masinára?

PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/

(#1124) borpetra


borpetra
újonc

Sziasztok! Ilyen tabletet szeretnék venni, csak nem tudom eldönteni, hogy fehéret vagy bronz színűt... Kinek milyen van, melyiket javasoljátok? Lány vagyok :) Köszi!

(#1125) TomWexX válasza borpetra (#1124) üzenetére


TomWexX
addikt

Nekem fehér van, de volt a kezemben bronz színű is. Egyik sem rosszabb a másiknál, telefonból nem választanék fehéret, de a tabnak jól áll ez a szín. 2 hete van meg, eddig nem koszolódott a színe.

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1126) brudy válasza borpetra (#1124) üzenetére


brudy
csendes tag

Nekem bronz színű van, de ha lány lennék tuti fehéret vettem volna. ☺

(#1127) Zolee_70 válasza brudy (#1126) üzenetére


Zolee_70
senior tag

Egyetértek, nekem is bronz van, gyári tokkal, fiús.

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#1128) killmix


killmix
tag

Sziasztok!
Edigitalnál vettem én is egy ilyen készüléket, és az lenne a kérdésem, hogy a hátuljáról azt a matricát le lehet-e szedni?

(#1129) TiMoN válasza killmix (#1128) üzenetére


TiMoN
senior tag

Én leszedtem és a dobozába ragasztottam. Így megmarad.

-TiMoN-

(#1130) Lonsi


Lonsi
tag

Sziasztok!
Tegnap óta én is tulaj lettem. Aki vett rá tokot, illetve fóliát esetleg adhatna némi infót, hogy mit érdemes venni és esetleg hol. Köszi!

Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.

(#1131) TomWexX válasza Lonsi (#1130) üzenetére


TomWexX
addikt

Grat!
Tokból én a gyárit ajánlom, nagyon praktikus és minőségi, persze nem olcsó, de ez a tab megérdemli. ;)

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1132) Lonsi válasza TomWexX (#1131) üzenetére


Lonsi
tag

Gyáriban gondolkodom én is, arra lettem volna kíváncsi, hogy a gyáriból megéri-e a book mappa.
Ahogy nézem a gyári olcsóbb tok nem burkolja teljesen az eszközt a book mappa viszont igen, ezért akkor inkább talán a book változat a jobb(hátizsákban jobban védi).
Egyébként az enyém is fehér színű, mint a tiéd. Most még a tok színe is kérdés, a fehér nem tudom mennyire koszolódhat. :F

Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.

(#1133) xedamen


xedamen
senior tag

Nos srácok nem sokat javult a helyzet az új ROM-mal sem akksi téren... Szerk.:
Össze-vissza ugrál a töltöttségem... 40-ről 32-re, onnan 29-re, 21, 14, 9, 2%-on újraindítottam, majd 17-tel kapcsolt be... nem tetszik ez

Ez így elég gyenge.... Valakinek van valami ötlete?
U.i.: Boccs a sok kép miatt, csak azt szerettem volna, hogy minden adat látható legyen...

[ Szerkesztve ]

(#1134) Burt1793 válasza xedamen (#1133) üzenetére


Burt1793
veterán

Uhh, gondoltam benézek a 8 colos samu tabok csúcsverziójához, nekem tab3 8.0-m van, 4.4.2 van rajta, samsugnos, gyári, nem mókolt. Sim nélküli, de folyton wifin van. 10 óra kijelzőidőt tud és ezt akár egy hétre elosztva is, nagyrészt netezéssel, kis fb-kal. Email és fb-ra igazából a telefonomat vagy a PC-t használom. A tabbal netezek és pdf-eket olvasgatok. Dropbox, onedrive sync viszont megy rajta folyamatosan. Ezzel a KK-tel nagyon sokat javult az üzemideje.
Jelenlegi állapot: [link], [link]
Ja és ezt azért mondom, mert a tab s 8.4-ben a kijelző biztos nem fogyaszt többet, mint ez az amúgy elég szép HD TFT kijelző, az soc persze tud ott többet fogyasztani, meg a gsm modul is egy kicsit, de a tab3-ban az aksi kisebb (4400 mAh). Tehát nálad valami erős bug van.

[ Szerkesztve ]

(#1135) xedamen válasza Burt1793 (#1134) üzenetére


xedamen
senior tag

Most merült le koppra, kikapcsolt magától, majd visszakapcsolom és 14%... 130 ezerért azért nem ilyen gagyi bullshitet vártam. Ugye ilyenkor jön az, hogy vettem volna inkább egy iPad minit és máris mindenki nekem esik, mert nem érzik át a fájdalmam :DDD S5 van mellé, de ez így nem fekszik...

Lehet meghirdetem, csak előbb álljon helyre az akksi. Kalibrációval, vagy 100%-on egy gyári visszaállítással talán jó (jobb) lesz...

(#1136) Burt1793 válasza xedamen (#1135) üzenetére


Burt1793
veterán

De ez hardveres hiba... A szoftver kb 80%-ra merítheti le ilyen használattal. Miért nem hívod ki a futárt, hogy vigye el és javítsák meg ingyen? Nekem a kijelzője hibás lett, valószínűleg megnyomódott erősebben, amikor még nem volt meg hozzá a samu hajtogatós mágneses tok (ami kb ugyanannyiba került, mint a tab :D), beküldtem nekik, 1 nap alatt szó nélkül, ingyen kicserélték. Sőt, azt is írtam nekik, hogy kicsit recseg, ha erősebben megnyomkodom, ezt is megjavították valahogyan.
Persze, 130 ezerért én biztosan ipad-et veszek, sőt 10 colosat. Ha nem jönne ki, akkor akár többért, vagy használtan. Az ipad még mindig verhetetlen, nem úgy, mint az i6, annál már jobb az s5. Az s5 elég jól sikerült, brutál üzemidőket tudok vele, jobb a kijelzője mint a L930-é, pedig mindkettő FHD-s amoled.

Szóval szerintem a te eseted egyedi hiba, nem kell rögtön temetni a tabot, tuti javítják gariban. Ennél minden többet tud. :D

[ Szerkesztve ]

(#1137) xedamen válasza Burt1793 (#1136) üzenetére


xedamen
senior tag

Én is mikor megvettem, egyből vettem hozzá egy gyári BookCover-t meg egy Samsung 64 GB-os karit... Összesen 160-at költöttem rá. IPad Mini 3 64 GB (igaz WiFi only) de 164 ezer... Jelenleg külföldön vagyok, karácsonyi szezonban megyek haza, otthon leszek most 2 hónapot, megpróbálom a szervizet, de ilyen utolsó utáni lehetőség csak. Kicsit besokalltam :/

(#1138) melan


melan
senior tag

Sziasztok! Nálam ma futott le az első hetes használat, és eddig mindennel meg vagyok elégedve :) Próbálom testreszabni, bár nekem tetszik így is, csupán pár dolgot hiányolok: a saját ikonokat, mag jó lenne, ha a billentyűzet tudna alapból magyar gombokat is. Eddig ADW launchert használtam, most a Nova-val szemezek, de csak a gesture meg az ikoncsere vinne rá, hogy feltegyem. Az anysoft keyboardot szoktam használni, de abból meg a sötétszürke téma jön be, mivel nem találok olyat, ami a gyári samsungéhoz hasonlóan szép - mint abból a világos.

Ti milyen keyboardot használtok? Érdemes e másik launchert felrakni rá?

A tokról: nekem adtak hozzá gyári tokot, de csak a kicsit, ebayről rendeltem gyári book covert hozzá 4300 Ft-ért, kivárom míg megjön... Ez ami van nagyon jó, csak még azt nem tudom, hogy fogom leszedni, olyan jól tart :DDD

(#1139) Burt1793 válasza melan (#1138) üzenetére


Burt1793
veterán

Anysoftkeyboard nagyon jó, ki lehet rakni alapból az ékezetes billentyűket és a számokat is, nagyon meggyorsítja a gépelést.

(#1140) Luser2000 válasza xedamen (#1135) üzenetére


Luser2000
addikt

Hibás lehet az akkumulátor. Garanciában meg kell javíttatni. Utána pöpec lesz.
Bármilyen termékkel futhatsz bele ilyen hibába, messzemenő következtetést nem lehet belőle levonni.
(Nem olvastam végig a problémádat, de: KIES szoftver inicializálást / vagy ODIN újratelepítést csináltál már? Úgy, hogy az aksi teljesen fel volt töltve? Én magam korábban futottam bele Androidnál olyan hibába, hogy ha nem 100%-os aksi mellett frissítettem / telepítettem újra a rendszert, akkor meghülyült a töltöttségjelző).

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#1141) TomWexX válasza Lonsi (#1132) üzenetére


TomWexX
addikt

A tok olyan anyagból van, amit könnyű tisztítani, nekem 2 hét után is ragyogó fehér. Én mondjuk a tokot a készülékkel együtt kaptam, de ha vennem kéne, akkor sztem ilyet választanék.

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1142) TomWexX válasza melan (#1138) üzenetére


TomWexX
addikt

Én a swiftkey-t használom telón is tabon is. Kipróbáltam az összes neves bill appot, de nekem ez áll a legjobban kézre. Témázható is, így amilyen színű a tabod, ahhoz passzolóra állíthatod a bill-t.

Xiaomi 13 | Ipad Pro 10.5

(#1143) xedamen válasza Luser2000 (#1140) üzenetére


xedamen
senior tag

Szia!
Igen, 40 % körüli akksival ment le egy Odin frissítés... töltsem fel 100-ra és csináljam meg úgy?

(#1144) Luser2000 válasza xedamen (#1143) üzenetére


Luser2000
addikt

Igen, és utána 2-3 töltési ciklust adj neki.
Recoveryben csinálj a telepítés után factory resetet is.

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#1145) xedamen válasza Luser2000 (#1144) üzenetére


xedamen
senior tag

Gyári recovery hogy jön be?

(#1146) Burt1793 válasza xedamen (#1145) üzenetére


Burt1793
veterán

De nincs rá garid? Vagy miért szenvedsz ezzel? 2 napot kell hiányolnod csak a tabot és ingyen kicserélik. Ezért jó a samsung. ne szenvedj vele, azért fizettél sokat, hogy ez így menjen. Ha otthon elszenvedsz vele 20-30 órát, akkor vehettél volna kínai tabot fele ennyiért.

(#1147) xedamen válasza Burt1793 (#1146) üzenetére


xedamen
senior tag

20-án megyek haza Németországból... Jó lenne ha addig is tudnám használni. Magyar garim van rá, de utána karácsony lesz, 2 ünnep köze... :(

(#1148) borpetra


borpetra
újonc

sziasztok! szerintetek mitől van az, hogy az értesítési sávból csak úgy magától eltűnik az a rész, amin a fényerőt meg a hangerőt lehet állítani?

(#1149) xedamen válasza borpetra (#1148) üzenetére


xedamen
senior tag

Az alacsony akkumulátor szintnél van.

(#1150) borpetra válasza borpetra (#1148) üzenetére


borpetra
újonc

Most úgy vettem észre, hogy a KK Launcherben tünteti el, TW-ben nem tűnik el... ez akkor a launcher hibája lehet? Pedig a telefonomon is (galaxy s3) ezt a launchert használom, ott nem volt vele gond...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.