Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Diokhan
addikt
válasz gerner1 #54352 üzenetére
Nekem a céges Galaxy A40-en van VolTE vodás kártyával.
Ez azt jelenti, hogy csak az S7 edge nem tudja voda kártyával?[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
gerner1
nagyúr
Firmware támogatás nélkül: nem. Ehhez pedig, kellene a Samsung is. Mivel a firmware -t minden esetben az anyacég adja ki (ahogy eddig is..), és nem a szolgáltatók bármelyike.
Magánvéleményem, hogy szerintem ez a support, erre a készülékcsaládra, már nem fog megérkezni. Az anyacég, és a szolgáltatók érdeke is az, hogy a "jónép" újabb készüléktípust vásároljon, ha például ez a feature annyira "kell neki"...
-
Diokhan
addikt
válasz gerner1 #54357 üzenetére
Így már értem. Hát mivel már a biztonsági frissítéseket sem kapja meg, nagyon kevés az esély valóban arra, hogy valaha támogatni fogja az VoLTE-t.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
Kofka04
tag
Sziasztok! Ma nappal továbbléptem (vagy vissza) egy Xiaomi Mi9T-re és szeretném pár mondatban összefoglalni azt a 3 és fél évet, amit az S7 edge-el töltöttem. Ez volt a kedvenc telefonom. Ennyi ideig még egy teló sem volt meg és nem csak azért nem cseréltem le, mert nem igazán találtam méltó utódot, hanem mert az utolsó percig nagyon szerettem a tökéletessége (aminek nem csak határán volt ) miatt. Kizárólag ezüst színben szerettem volna. Így is lett. Álomszép ez a teló. S8, S9 meg sem közelítik. Ugyebár annó, amikor az S6 kijött, kicsit csalódottak voltak a Samsung vásárlók, mert az elődhöz képest visszalépés volt (külsőségek kivételével). Nem volt vízálló, nem volt bővíthető és az akku se bírta olyan jól. A Samsung hallgatott a fogyasztókra és olyan utódot alkottak az S7 személyében, ahol minden panaszt orvosoltak. Ezt még megspékelték egy roppant stabil, hibamentes szoftverrel, ami nálam sosem produkált semmilyen hibajelenséget, pedig én elég aktívan használtam. Külsőleg igaz hogy hasonlít az S6 edge-re, de mint tudjuk, minden részletében megújult előnyére. Eszméletlen design, főleg a mai fekete táblák között. Na de abbahagyom a mesélést, hiszen mindenki ismeri. Inkább a lényegre térek, ami egyeseknek hihetetlennek fog tűnni, főleg azoknak, akik azt vallják, hogy egy telót 2 évre terveznek, utána elkezdi megadni magát. Több mint 3 év után is gyári állapotú az S7 edge-em. Akkumulátora 6-7 óra körüli kijelző időket tud és fura, de csak nagyon enyhén van beégve és az is csak a service menu zöld hátterénél látszik, de alig-alig. Nem cseréltem rajta semmilyen gombot, se jack csatlakozót, se aksit, se kijelzőt, semmit. 1x csináltam rajta gyári visszaállítást, azt is csak a hecc kedvéért, nem azért mert igényelte volna a szoftver. Gyári ROM-mal használtam végig, pedig korábban romolgattam Samsungokat, de itt nem éreztem szükségét. Hab a tortán, hogy ezt a tükör-króm-platina szépséget tok nélkül használtam végig. Semmi sérülés nincs rajta, leszámítva pár hajszálkarcot. Nincs szívem megválni tőle, így a odaadom apukámnak. Az első okostelefonja lesz. Mondtam neki: "Fater! Ez olyan, mintha egy régi S-osztályos Mercedesed lenne" Egy telefon se csábított el az évek alatt annyira, Mint a Mi9T az notch mentes kijelzőjével és a baró hátlapjával, úgyhogy a vírushelyzet miatt egyre romló hangulatomat úgy éreztem fel kell dobnom azzal a telefonnal, amire valóban vágyom, így hát lecseréltem, de még most is néha felveszem a Samsungot az asztalról és rácsodálkozok mennyire gyönyörű prémium termék és elismerésre méltó, hogy még 2020-ban is megállja a helyét. Esti fotózásban is
Zárásképp annyit, ha esetleg olyasvalaki olvassa ezt, aki ilyen telefont szeretne venni, nyugodt szívvel ajánlom, mert még 2020-ban is befér a csúcskategória aljára. Még annyit szeretnék leírni, hogy akármennyire is fanatikusnak tűnök az írásomból és Samsung pártinak, nem vagyok egyik sem. Samsungos voltam régebben. S4-ig volt minden, de kezdtem unni a TouchWiz-t, ezért kipróbáltam másokat is, viszont amikor ezt a telót vettem, éppen elegem volt a kompromisszumokból és egy tökéletes telefont szerettem volna, nem érdekel mennyibe kerül. Azt mondják, tökéletes telefon nem létezik, bár gyanús volt, és nem csak nekem, hogy a tesztekben nagyon sokszor szerepel a "tökéletes" szó. Alapos informálódás után megbizonyosodtam róla, hogy az S7 edge lesz a minden igényemet kielégítő készülék. Így is lett. Az első perctől az utolsóig szinte ugyanúgy szerettem. Apukám nem fogja agyon nyúzni az "öreg Mercit", így oda fogom majd dugni az ilyen "2-3 év egy teló" fejűek orra alá 5-6-7 éves korába és remélhetőleg addig csak akkumulátor cserén fog átesni, de ha szükséges lesz, cserélni fogjuk a kopó alkatrészeket, hogy annyi ideig üzemeljen, ameddig csak lehetséges. További kellemes együtt töltött hónapokat, éveket kívánok az S7 edge tulajoknak és ha nem igénylitek ezt a keret nélküli új designt, tartsátok meg ameddig örömötöket lelitek benne vagy ameddig el nem használódik. Sziasztok -
sbalu1
senior tag
-
tama2000
tag
válasz Kofka04 #54359 üzenetére
Egyetértek minden szavaddal! Nagyon jó telefon az S7 edge minden szempontból. Én is visszasírom. Mondom mind ezt úgy, hogy most S10+ kell használnom. Elmondhatom, hogy a kijelzőn kívül nem éreztem előrelépést, mikor lecserélték az S7 edge-t. Tudomásom szerint, nem csak én vagyok elégedetlen az új Samuval a cégnél. És érdekes módon, az új IT beszerzésnél már P30pro-kat, és Nova 5t - ket hoztak. Pedig eddig csak Samu volt a flottában. Változnak az idők. Nekem pont 1 év múlva fogják cserélni a telefont. Kíváncsi leszek, mi lesz akkor nálunk. Remélem nem Samu. Egy szó mint száz, szerintem a Samsung egyik legjobban sikerült telefonja volt az S7 edge! Azóta csak a paraszt vakítás megy. Mutatja ezt az is, hogy az új S20 széria alig fogy.
-
vazee00
tag
Akit esetleg érdekel, van már elérhető android10 -es oneui2.0 ROM(LINK).
Pár napja már fent van, egyelőre működik minden, nem tapasztaltam semmi hibát.
Morokernel 8.1 -es kernel -t tettem fel mellé(LINK). Dual sim ezzel is megy egy kis plusz okosítás után(imei clone).[ Szerkesztve ]
FayRPG: fayrpg.hu | Zöldhulladék, zöldség-gyümölcs hulladék újrahasznosítás: bioferet.hu | fayrpg.hu | kukamosok.hu | tejfelvasarlas.jomekft.hu | fantasyworld.hu | blackcatpub.hu | energym.hu | keramika.hu | TheVR Android App: thevrapp.hu | személyi edzés érd: stepandmove.hu
-
t72killer
titán
válasz tama2000 #54361 üzenetére
+1, 4éves a teló, azóta nem látok érdemes utódot. 6h SOT még mindig összejön közepes fényerőnél 20 chrome tabon böngészgetve.
Alapprobléma: sérülékeny dizájn, 40centiről fapadlóra ejtve kereszberepedt a képernyő. Viszont minden menő telefon ilyen már, úgyhogy a következő telóm egy strapafon lesz, amiből nem 1xerű használhatót levadászni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
stefi68
addikt
válasz vazee00 #54362 üzenetére
Akkor neked biztos nincs okos tokod...
Én is kipróbáltam. Telepítéskor, mikor már a konfigurálásnál tartott, egyszer csak elsötétült a képernyő, aztán vártam, vártam, már kezdtem parázni, hogy mi van, közben olvastam az xda-s topikot és akkor elértem ahhoz a részhez, hogy az okostok nem jól működik.
Pontosabban fordítva működik. kinyitáskor lezárja., becsukáskor feloldja a képernyőt
Ki kellett szednem a tokból, hogy tudjak tovább menni...Egyébként nálam még mindig fennáll az a jelenség, hogy az Oreo feletti romoknál sokkal rosszabb a wifi csatlakozás. Kevesebb elérhető hálózatot is talál és sokkal lassabb a kapcsolat létrehozása.
Mivel a melóhely ebédlőben már igen gyengusz a wifi jelerősség, ezért ott már ezeken a főzött romokon elég macerás a csatlakozás.
Így eddig mindig visszatértem oreora.
Ez alól kivétel a Lineage OS 16/17. Ott szintén jó volt a wifi jelerősség. Csak hát ott az a fránya kamera, ami elég pocsék. Legalábbis én nem találtam olyat ami ne fagyott-, lépett ki volna bizonyos helyzetekben.◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
D0zeR
tag
Sziasztok, segítség kellene nem kapcsol be a telefon újra lehet telepíteni valahogy? Ennyit csinál csak: [kép]
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Azt hiszem, utolért az akksi végzete. "device maintenance"-ben kipucoltam a futó appokat, de az utóbbi 2-3 napban 3 óra alatti SOT-okat kapok 6-7 helyett.
Mivel érdemes még1 esélyt adni neki? Factory reset? vmi jobb ROM? (minden gyári rajta, a kezdetektől frissítgetve)
azt hogy tudom kideríteni esetleg hardveresen, hogy az akksi halt meg? Pl mérem az időt, mennyi ideig veszi fel a 2A-t/10W-ot?
-
gerner1
nagyúr
válasz t72killer #54368 üzenetére
Otthoni lehetőségekkel, körülményekkel nem tudsz érdemi mérést végezni. Nálunk az egyiknél az volt a jelenség, hogy amikor elérte a merülés a 45% környékét, akkor onnan hirtelen esett le (értsd: 2-3perc alatt) ⇒13-15% -ra. Egy másiknál pedig az lett gyanús, hogy ugyanazzal a töltővel (kábelesen, normál töltéssel) sokkal rövidebb idő alatt lett 100% -on a töltöttség, mint korábban. Akkor, elsőre a töltő meghibásodására gondoltunk, de azt hamar kizártuk, mert másik készülékeket ~normális idő alatt töltött fel.
-
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Nekem ugye 4éves az akksi, szóval a korosodás is téma, hiába bántam a telóval hímestojásként korábban (kb 500 ciklus lehet benne).
Közben nyomtam egy fogyasztrásmérős töltést, másfél órán át tolt bele ~10W-ot (10%->95%), ami 15Wh (az akksi speckó szerinti kapacitása 13.9Wh/3600mAh), úgy, hogy közben nem volt kikapcsolva a teló és egy 10perces hívásom is volt. Következő körben úgy fogom tölteni, hogy kikapcsolom (=tuti nem fogyaszt semmilyen app).
-
Diokhan
addikt
-
Diokhan
addikt
válasz gerner1 #54374 üzenetére
Feleségem új korától 4 évig használta az S7 edge-et, mielőtt kapott tőlem egy A80-at. Sosem volt 5 óránál több SOT gyári romon. Lehet, hogy nála volt valami gubanc akkor.
-
gerner1
nagyúr
válasz Diokhan #54375 üzenetére
Én számos telefon topikját követem (nem csak Samu -t) hosszú évek óta. Ez a SOT idő, kb mindenhol ~ugyanolyan arányban: tré - elfogadható - átlagos - jó - kimagasló .
Az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan felületesen, és tájékozatlanul kezelik -sok máshoz hasonlóan- ezt a kérdést is. Ezekre az eredményekre (bárkié is) a legnagyobb hatást a felhasználói szokások, és a felhasználói körülmények inkább gyakorolják/befolyásolják azt, mintsem például az adott hónapban érkezett "firmware frissítés", és az ehhez hasonlók... Nagyon nem mindegy, hogy egy napi rutin során, az én személyes környezetemben milyen a mindenkori térerő (?), ideértve a WiFi, BT, GPS térerőt is, amlyeket a napi rutinom során használok. Használom-e rendszeresen legalább az OS által nyújtott karbantartó funkciókat (?), rendszeresen gyorstöltöm/vagy normálmódban töltöm (?), hajlandó vagyok-e(?) le-redukálni az üzemidő-romboló appok (pofakönyv, pistagramm, waze, stb) használatát vagy sem, stb, stb.
Szóval, egy soktényezős puzzle esetében, nem lehet verdiktet hirdetni pusztán néhány (mondjuk csak általam ismert, és csak engem érintő...) alkotóelem birtokában, miközben egy többszörösen összetett dologról van szó.[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Diokhan #54373 üzenetére
Lehet az enyém volt csodapéldány, vagy szimplán sokat használom alacsony fényességnél, de 8 órás SOT-jaim vagy 4óra SOT+4-5nap standby kombó is volt újkorában
6órát múlt hónapban még szépen hozta, igaz, hogy bő 2éven keresztül alig használtam, mert vezetékes teló+szgép mellett ültem majd egész nap (=4-5naponta volt töltve).
-
t72killer
titán
Éjjel 2kor néztem rá: 65%, most felébresztve: 50 Ez szoftveres lesz, persze a rendszer b.szik elmesélni ki lopta el azt a 15%-kot
Pontosanbban egyesével végigpötyögve az appokat, a "beaming service"-nél ilyet találtam:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #54378 üzenetére
Közben megtört a jég, kb kéttucatnyi appot altatva/ahol lehet uninstallálva nagyban csökkent az idle fogyasztás. Nemigazán tudom, melyik lehetett a bűnös, akksifogyaztást a chrome mellett csak a fentebbi beaming service adatapja mutatott gyanús tételt. Holnap estig lesz új SOT-mérés, ha nem sikerül elérni az 5 órát, akkor sztem a komplett ROM-ot lepucolom és keresek takarékosabbat, ha van.
-
kristof_
tag
Most így lassan 3 éves készülékkel végre lecserélném a gyári ROM-ot én is. Életem első telefonja aminél pánikszerűen nem toltam fel egy főzött ROM-ot 2 hónap után.
Kinek mi az a ROM ami atomstabilan bevált? Nem izgat, hogy milyen android van rajta igazából csak, hogy ha egyszer felteszem ne kelljen vele többet foglalkoznom.LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
kristof_
tag
válasz dragon1993 #54381 üzenetére
Azért nem tudnék tükörbe nézni a jövőben, ha egy főzött ROM sem került volna a telefonra Kel egy kis változatosság
(#54382) petir: Köszi, rá is nézek
LG OLED65CX & Samsung HW-Q950T & PlayStation 5
-
Calogero
addikt
Sziasztok!
A telefon a következőket kezdte el csinálni:
A készülék felforrósodik és a ilyenkor a töltésre se reagál ha töltőre teszem.
A telefon 4 éves, 2 éve garanciába cserélték a kijelzőt (fekete csíkok jelentek meg rajta),és akkor az akksit is kicserélték.Üdv.
-
Lallos
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni mert 2 és féléves az s7 edge-em de sajnos most hálózati problémát észleltem nála a napokban, Wifi problémákat látom hogy tapasztaltak többen is ennél a típusnál de nekem olyan problémám van hogy városon belül itt ott elmegy a mobilhálózat város szélén már néha telefonálni se enged de mobilinternet abszolút nincs. (Persze korábban ezeken a helyeken sose volt gond). Nem tudom mi alapján nem fog jelet bizonyos területeken. Csináltam teljes visszaállítást nem a sima menüset hanem a 3 gombos kikapcsolós resetet. Sajnos ugyan úgy nem jó. Telenoros a teló de ott hiba nem volt felhívtam őket. Arra gyanakszom nem tudom lehetséges e hogy ugye most ebbe a vírusos helyzetbe mindn nap körbe fújkáltam alkoholos fertőtlenítővel. Nem tudom ez lehet-e gond hiszen vízálló a telefon. Nem tudom okozhat-e kárt a fertőtlenítő ebben az esteben.
Esetleg tud-e segíteni valaki? -
petir
senior tag
válasz Lallos #54386 üzenetére
Szia ,
Én első körben bebattyognék a telenorba és hálózati hibára panaszkodva kérnék a helyedben egy SIM cserét. Ez ingyenes . Egy személyi kell hozzá. Ha így is jelentkezik a hiba akkor ott valami hardveres gond lesz.
Az alkoholos fertőtlenítőnek nem hinném, hogy köze lenne a problémához
-
petir
senior tag
válasz Lallos #54390 üzenetére
Hát mondjuk az azért réginek nem mondható.
Ha nem körülményes a csere én mindenképp megpróbálnám.Ha az új SIM-mel is ezt csinálja akkor az antenna körül lesz valami hiba.
Esetleg ha független és ki tudod próbálni másik szolgáltatóval szinte 100%-osan meg tudod így állapítani a hibát.Hiszen ha ugyanúgy jelentkezik a hiba a telóval lesz valami, ha müködik akkor SIM hiba...
-
gerner1
nagyúr
válasz Lallos #54386 üzenetére
Így, első blick -re, nekem az a véleményem, hogy ha városon belül (vagy bárhol máshol egy-egy fix ponton) van olyan hely ahol minden működik, akkor nem SiM, és nem készülék hiba, mert ha ezek közül lenne valamelyik, akkor az mindenhol jelentkezne helyszíntől függetlenül. Inkább szolgáltatói oldalon lehet valami, és mintha mostanában mások is észre vettek volna hasonlókat: ⇒Telenor topik ⇒pl : ~ kásás, AtHoS posztjai -dátumban közel- ilyesmiről szólnak...
-
petir
senior tag
válasz gerner1 #54393 üzenetére
Én is telenoros vagyok jó persze nyilván nem egy helyen vagyunk.
Mondjuk még kérdéses az , hogy másik telefonon is tapasztalható ez ?
Mert akkor lehet valóban szolgáltatói oldalról is hiba...Én amúgy nem tapasztaltam Telenorral ilyet pedig járom az országot...sőt a céges telefon Vodafonos. Zongorázni lehet a különbséget a két szolgáltató között a kékek javára.
-
gerner1
nagyúr
"Mondjuk még kérdéses az , hogy másik telefonon is tapasztalható ez ?
Mert akkor lehet valóban szolgáltatói oldalról is hiba..."
- Többek között, ezért is helyeztem el a szolgáltató topikjának link -jét (amely már egy minimális keresést tartalmaz a témakörre...) a posztomban...
Ugyanakkor, a hálózatfejlesztéssel együtt járó (pl: 4G VoLTE, vagy most az aktuális 5G, stb..) ilyen hibákat generáló problémák mellett, továbbra is jelen van még a fallback (mivel az S7/S7e nem kapta meg a Telenoros VoLTE támogatást...) -és minden ami ezzel együtt jár- szimptómái, amely mindhárom "nagy" szolgáltatónál jelen vannak... -
Lallos
csendes tag
Sziasztok! Esteleg nem tudom járt -e valaki ebben a helyzetben ? Ha van az s7 edgere készülék bizosításom a telenornál és teljesen összetört akkor kapok még másik s7 edget helyette ha javíthatatlan vagy akkor mit kapok helyette?
-
gerner1
nagyúr
válasz Lallos #54398 üzenetére
Jellemzően kijelző csere kerettel együtt. Illetve, ha annyira törött, akkor a hátlap is. Neked csak a bizt.szerz. szerinti önrészt kell kifizetned. Amennyiben az alaplap is kuka -tehát kvázi tényleges "lenullázás"- akkor lehet, hogy nem javítják, de ilyen esteben elképzelhető, hogy más az "eljárás".
Egyik szolgáltató sem üzemeltet szervizt, így mindegyik a hivatalos szervizbe kerül (többnyire TMX ).
[ Szerkesztve ]
-
-B-
senior tag
A kezdőképernyő elrendezését lehet valahogyan zárolni?
Lehet én vagyok béna, de egyszerűen nem találom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- AliExpress tapasztalatok
- Sorozatok
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple watch SE 2 2022 40mm ÚJ 12 hónap szavatosság
- Beszámítás! Apple Watch Ultra 2 Cellular 49mm okosóra garanciával hibátlan működéssel (1 hónapos)
- Apple watch Series 9 41mm Starlight 2025.09.01. Apple jótállás
- Apple Watch Series 5 44 mm GPS+Cell
- Apple Watch S9 Stainless Steel 45mm Milanese Loop Silver - Újszerű, Apple garancia, beszámítok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest