Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Meglévő tulajokhoz szóló kérdés: az edge funkció ugye kikapcsolható? A lehajló kijelző teljesen hidegen hagy, ennek ellenére az S7 edge-et fogom venni, mivel sajna sima S7-ből nincs 5,5". Nem sok vizet fog számomra zavarni, de a szoftveres része érdektelen és nem is akarom, hogy bekavarjon használat közben.
Ja, és az always display on is kikapcsolható, ugye?
Tök jó, hogy van egy tök jó készülék, ami minden tekintetben tetszik, de ilyen hihetetlen hülyeségekkel kell tömni. Emlékszem, amikor az S4 tesztet olvastam, de mikor még meg is vettem, oda voltam pár saját extrájáért (tudjátok, intelligens tekintet és tsai). De miután lement a tesztelgetés fázisa és a mindennapos használat jön, kiderül, hogy sz@rt se ér egy csomó minden, mert csak a samsungos appok használják (amik alapból irritálnak, tiltom őket és használok mást), ill. egy idő után a samsung is feladja a támogatásukat. Tehát ott van egy jónak ígérkező funkció, ami magára marad pár hónap után. De ezekkel nem volt gond, egy idő után kikapcsoltam őket.
így reménykedem, hogy a fenti két funkció is simán lapátra tehető a beállítások között. -
Keem1
veterán
válasz vadászcsiga #1538 üzenetére
Itt szintén erről volt szó.
Nem mondom, hogy nem létező probléma, de hétköznapi használattal automata fényerővel nem fogsz vele találkozni. Ha esetleg a 2 év alatt 1x talán előfordulna, gariban cserélik. Nálam 3 samsung amoledes telefon közül 1 azaz egy se lett cserélve beégés miatt, mert nem volt beégés.
-
Keem1
veterán
válasz ForRedGlory #1661 üzenetére
Azt amúgy én se értem, hogy a kolléga miért a macerásabbik utat választotta, ahelyett, hogy 14 napon belül indoklás nélkül elállna a vásárlástól. Megrendeli újra és kész.
Mielőtt bárki beírná, az nem indok, hogy újból várnia kell pár napot, hogy megkapja, mert amennyit most szív, már lassan a csendesebbik megoldással is megjönne az új cumó.
Én amióta rendszeresen vásárolok neten, ha bármi hiba jön ki a két hét alatt, egyszerűen csak visszaviszem, nem állok neki a garis procedúrának. Volt, hogy a MM-ból megvettem valamit, rossz volt, megrendeltem újra, és megvártam, míg átvehetővé vált. Visszavittem a hibásat, mondtam, hogy ezt vissza, meg van egy új rendelésem is. És már vittem haza az újat.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz #72042496 #1664 üzenetére
Ez az indok egy vicc... akkor szívjon.
HUN]Repa: Kb. fél éve kivették az androidos appból a névjegy szikronizációt. Valószínűleg az előző telódon egy régebbi verzió volt fent és nem frissítetted. Most is vissza tudsz tenni egy korábbit, de az auto frissítést kapcsold ki előtte.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz #79335424 #1876 üzenetére
Ó istenem. Most komolyan. GPS-t minek automatizálni? Hálózatmód váltásához minek automatizálás? 4G oszt csá. Szinte mindenütt van már és sokkal jobb az üzemidő, mint 3G-n. A 2G-t lassan törölhetnék az élők sorából, kb. 10 éve elavult technológia.
Gondolom, az akkus görcsölés miatt, de hülyeség. Nálam szinte minden be van kapcsolva. GPS, 4G, mobilnet, wifi. 1 napot simán hozott mindegyik telefonom, akármit csináltam vele. 2-t úgyse tudsz kipréselni, a másfél meg hülyeség, mert napközben úgyis töltened kell. Éjjel töltöm, reggel leveszem, a napot tuti kibírja. Én használni akarom és fogom is a telefonom, nem pedig azon aggódom, hogy vajon követnek-e, vajon kibír-e két napot, vajon fölösleges-e a bekapcsolt 4G...
Nem élsz te egy kicsit burokban?vadászcsiga:
"Viszont nem olvasom hogy sos vízbe nem szabadna bevinni"
Azt valóban nem, de a linkelt pdf viszont azt írja, hogy édesvízen kívül másba teszed (gondolom kóla, sós víz, etc.), csak öblítsd le sima vízzel. Szóval nem írják, hogy mehet a tengervíz, de nem is tiltják. Nekem van egy régi IP68-as fényképezőgépem, ott is így írták, és hányszor lubickolt tengervízben.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz #79335424 #1881 üzenetére
Lehet, hogy aktív vagy, de a szövegértés nem az erősséged. Nem azt mondtam, hogy nem kell bekapcsolva lennie, hanem nem kell automatizáltan ki/bekapcsolni. Nálam mindig be van, de ha egy app nem használja, nem fogyaszt. A GPS nem keres állandóan műholdat, de látom, ez a tévhit az első okostelefonok megjelenése óta él.
A GPS egy hardver, ami nem működik, ha nincs hozzá szoftveres kérés. Kb. mint a betárcsázós net és a GPRS net közti különbség (előbbi akkor is folyamatosan tartja a vonalat, ha gépnél se ülsz, míg a GPRS net csak akkor küld jobbra-balra biteket, ha van mit, hiába él a kapcsolat nem forgalmaz, ha nincs mit).
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz bostone #2020 üzenetére
Mi értelme van? Appoknak elég a 32 Gb, minden másra jó az SD enélkül is. Normális játékok a több gigabájtot is tudják az sd-re tenni, apk meg csak pár száz MB (pl. GTA).
Én sd-re videózok, fotózok, spotify oda menti a zenéket, ha nagy fájlt viszek magammal, sd-n tartom. -
Keem1
veterán
Sziasztok! Úgy néz ki, holnaptól leszek - remélhetőleg aktív - tagja a topiknak, érkezik ugyanis az S7 edge. Várós nagyon a drágaszág
S4 LTE+-ról váltok, elégedett voltam azzal is, de kell az újdonság érzése, ezért a csere. No meg a nagyobb kijelző. -
Keem1
veterán
Srácok, a Google Fitnesz app rávehető arra, hogy használja a hátsó "egészségügyi" szenzort? Az S Health-t nem használom, a Fit-et meg már belaktam az évek folyamán. A Fit súgójában láttam olyat, hogy az okosórák szenzorait használja (vérnyomás, pulzus), de egyelőre a telefonos appban nem találtam ilyesmit.
Ha valakinek van ötlete, ne tartsa vissza -
Keem1
veterán
Olvasom itt az akkus sírdogálásokat. Azért nem vagytok semmik. Az első töltésem után nálam is valami 6 óra kijelző volt, 1 nap, rengeteg nyomkodás. Legutóbb tegnap töltöttem a telefont (reggel vettem le), most 48%-on áll, 2 óra 22 perc kijelzővel. Magyarán közel két nap meglesz. Ha folyamatosan nyomkodnám, akár 5-7 óra kijelző is lenne, mert akkor az lenne a nagyfogyasztó. Ha sokáig megy az üzem, nyilván az android lesz a fogyasztásbajnok. De nem mindegy mennyire merül, ha intenzív használattal is kibír egy teljes napot? Okostelefon, azért van, hogy használjuk. A felesleges appokat letiltottam, de amiket használok, azok hadd fogyasszanak, azért vannak.
Van konnektor? Van! Kibír legalább egy napot? Ki! Nincs miről beszélni... De a kislányos nyavalygást nem tudom elviselni. -
Keem1
veterán
válasz james008bond #8680 üzenetére
Ez minden samu rommal így van, és egy szóval se mondom, hogy ez rendjén van így. Az S4-em 5-6 óra kijelzőt bírt a gyári JB-vel, míg a legutolsó lollival tök ugyanolyan felhasználás mellett már csak átlag 3 órát.
Sőt, ugyan nem ilyen mértékben, de a vegytiszta Nexus 7 tabletemen is észrevehető az utóbbi kb. fél évben megjelent romokkal az üzemidő csökkenés. Ott nem átlag 7 óra, hanem 5-6 óra kijelzőidő van meg, bár mivel több, mint 2 éves, közrejátszhat az akku öregedése is.
De mondom, nem zavar, amíg normál vagy intenzív használattal is megvan a tiszta 1 napos üzem. Csodát nem szabad várni, hiába 200 ezres telefon, ez se világmegváltó.vadászcsiga: az engem nem érdekel Nem is az a gond, ha valaki hibáról ír, hanem az, ha nem tudja elviselni, hogy amit használ, az merül. Minek az ilyennek okostelefon? Vegyen egy Nokia 3310-est, ami kibírja két hétig.
MartOOn: most kitöröltem amit ide szántam, de nem miattad, hanem mert nem akarok a moderátoroktól pihenőidőt kapni. Nem is érdekelnek az első okostelefonos emberkék szenvedései. Aki elfogyasztott már párat, az meg nem ír ilyet, mint te.
-
Keem1
veterán
Srácok, valaki megnézné ezt?
Nekem azt írja, nem kompatibilis. Nektek is?
Nexus 7 tableten és S4 telefonon is fent van pedig... pont az S7e ne lenne kompatibilis?Előre is köszi annak, aki lecsekkolja.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Zolika08 #8727 üzenetére
Az a vicc, hogy az nekem csak egy ikon, rákattintva kiírja, telepítsem
Amúgy nincs is rá szükségem, csak a +100 GB OneDrive tárhelyet akarom aktiválni vele. Utána le is törölném, nem kell az MS Office, sokkal de sokkal jobban szeretem a Gugli féle Office-t.[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Megvan a hiba: valójában nincs fent az Office csomag, a Samsung áruházból akar települni, ám (szándékosan) szinte az összes Samsung szemetet letiltottam, ezért nem indult el nálam a Word. Mivel sajnos a Knox miatt nem tudom kipucolni a romot, marad a tiltás, de a sok Samu hülyeségre abszolút nincs szükségem.
A OneDrive +100 GB-ra viszont igenis szükségem van, ezért kerülőúton telepítettem a Word-öt, leszedtem az APK-t.
A "nem kompatibilis" jelző pedig inkább a Samu-Google hidegháborújának eredménye lehet. -
Keem1
veterán
Szerintetek van reális esélye annak, hogy az AOD támogatni fog külső appokat? (gmail, fb, hangouts, ...)
Jó lenne, de amennyi támogatottsága volt az S4 samsung fícsörjeinek, nem reménykedem.Az S4 kibontásánál is leesett az állam (húú, ez milyen frankó), aztán hetek alatt eltűnt a süllyesztőben az összes, addig nyálcsorgató extra funkció, kikapcsolgattam, mert csak gyári galériával, videolejátszóval, stb. működtek.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Nem tudja valaki, hogy lehet a gyári kamera app videófelvételénél a bitrátát feljebb tornázni? A tesztben, meg máshol láttam huszon megabites (FHD) felvételeket, de nálam csak 16 a max.
-
Keem1
veterán
válasz hackeeeee #8841 üzenetére
De, lehet, hogy 60 fps volt
Nem stock app engedi nekem is feljebb csavarni a bitrátát, gondoltam, talán a gyári is tudja. 30 megabittel szemet gyönyörködtető a mozi, a stock kamera app 16 Mbiten látványosan elmarad tőle. Azt hittem, a gyári is rávehető a magasabb bitrátára. -
Keem1
veterán
válasz hackeeeee #8843 üzenetére
Még az előző készülékemhez vettem meg a Cinema FV-5 appot, gondoltam, talán az S7 gyári kamerája mellé már nem kell, de mégis
Nagyon szép videókat csinált az S4-gyel, de most az S7e esetén is maradok annál, olybá' tűnikAz FV-5 beállításaiban van bitráta (többek között), 30-ra van állítva, és a videóban is tényleg annyi van. Leginkább ott érhető tetten a nagyobb bitráta, hogy diffúz felületeken igencsak kockásodik a gyári app felvétele, míg a magas rátával ez nem, vagy csak minimálisan látszódik. Bizonyára ez nem sok embert zavar, de mivel hozzászoktam a nagyobb adatmennyiséghez, bizony most is kiütközött a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
-
-
Keem1
veterán
válasz james008bond #8976 üzenetére
Nálam nincs is 30% fölötti fogyasztó, csak a kijelző. Minden más alatta van (az Android van még 20-22% körül, átlag fél - 1 óra CPU-val).
Lehet, a betűtípusodat nem szereti
Bocs, nehogy megsértődj rajta, nem annak szántam. Viszont ne haragudj, de nagyon ronda...[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz WinstonWolf #8988 üzenetére
Szerintem nem egyszerre gurítják ki a frissítéseket, legyetek egy kis türelemmel, meg fog érkezni.
Aki esetleg nem tud várni addig, az tegye fel odinnal a sammobile-ról. -
Keem1
veterán
válasz Telefonőrült #8990 üzenetére
Felteheted a Telekomosat is, csak akkor a telódon lesznek a magentás hülyeségek. XEH-ből nincs APEQ (még)? Azzal járnál a legjobban.
-
Keem1
veterán
válasz WinstonWolf #8992 üzenetére
Hát ez tényleg fura. Úgy tudtam, a független verziók előbb jönnek ki, mint a szolgáltatósok.
#8993: Telefonőrült: azt írták páran, hogy meg, de nekem eddig se volt gondom az üzemidővel. Azt azért hozzá is tenném, hogy a sokadik androidos telefon után nem vagyok átlagfelhasználó, amennyire a KNOX engedi, kitakarítom a telefont, meg a gyári energiagazdálkodást is beállítgatom az én használati szokásaimnak. Elvem az, hogy amire nincs szükségem, az ne is legyen ott (vagy Samsungnál tiltva legyen). Én még a Nexusom gyári, tiszta rendszerét is rootoltam és kitakarítottam a számomra felesleges cuccokat. Az S7e-n is majd az összes Samsungos app le van tiltva. Sajnos azzal adják a telefont, pedig elfogadnám a samus szarok nélkül is, de túl jó az S7e, hogy csak a szoftveres hülyeségek miatt ne azt válasszam (viszont magad uram, ha szolgád nincs)
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz Telefonőrült #8995 üzenetére
Háát, 60 alkalmazás van most épp tiltva, kicsit nehéz lenne felsorolni, de otthon felteszem a Package Disabler Pro exportját, ha érdekel.
-
Keem1
veterán
válasz Telefonőrült #8998 üzenetére
Közben rájöttem, hogy itt van a telefonom, szóval megvan az export.
Itt éred el. Ezek "csak" a tiltott appok, le tudod tölteni és importálni a Package Disabler Pro-val, de vigyázz, akkor egyből tiltja ezeket nálad is!
Telekomos legfrissebb rom van fent épp. -
Keem1
veterán
válasz hackeeeee #9006 üzenetére
Sajnos muszáj. Az a baj, hogy a gyártók és a gugli is elkurvult, ezért muszáj kézzel helyrehozni a rendszert, már amennyire engedik. Nem tudom, eljön-e egyszer az a nap, hogy az előre telepített appok mindegyike szabadon eltávolítható legyen (a rendszer működéséhez szükséges cumókat kivéve persze).
De nem ez a tendencia. Amíg egy 5 MB-os windowsos apphoz is vírusirtót kapsz 100 MB-tal, addig Androidon se várom ezt el. Tudom, vegyem ki a biliből a kezem... Jelenleg az első 5 dolog fontossági sorrendben: pénz, pénz, pénz, pénz, pénz. És utána minden más. Nexuson is van egy nagyon minimális szemét, de legalább root után egyszerűen eltávolítható és a root se jár retorzióval. És úgy a tárhelyet se foglalja. Samsungon hiába 32 GB van, ha 13 GB a rendszer meg a sok szemét. Dupla annyi tárhelyen +8 GB-ot nyertem mindössze a Nexushoz képest (16 vs. 32 GB). Na de már nagyon elkanyarodtam a lényegtől. -
Keem1
veterán
válasz vadászcsiga #9009 üzenetére
Én se így ismerem a hazai szolgáltatókat
9011 Kronk: Én se hinném, hogy itthon ezt megcsinálnák. De nem is látom értelmét. Ha valaki függetlent szeretne, vegyen függetlent, ha meg egy szolgáltatónál fogja úgyis használni, egyszerűbb eleve attól az operátortól megvennie, amivel használni fogja.
#9013 MK VII:
"Nem meztelen csiga ez"
Na ezen besírtam a röhögéstől#9010: hackeeeee Hát ez az, én is gugli cuccokat használok, mint samut Google Play a Samsung sajátja ellenében, Google Naptár, stb. Néha eltöprengek, miért nem Nexust vettem, de aztán rájövök, hogy a szoftveren kívül mindenben jobban tetszik a Samsung.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
válasz hackeeeee #9026 üzenetére
Amit rózsaszínnel jelez, az mind tiltható, de vigyázz, kicsit bő lére vették, azért nem érdemes az összeset. Egyébként XDA-n szoktak ilyen jellegű listák keringeni.
Az aktiválás az annyi volt, hogy eszközadminisztrátor alkalmazásnak engeded, csak így tudja root nélkül tiltani a cuccokat. Azt amúgy láttad, mire fordítják a nevét? Megbénít Csomag Pro A magyar fordítás gépi, a tetején az EN felirattal érdemes angolra váltani, mert elég hülyén néznek ki a magyar szövegek.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
veterán
Srácok, gyakorlati tapasztalat kellene. Úgy tudom, (már) nincs MHL port a telónkban. Milyen alternatíva van? Vezeték nélküli megoldás is érdekel. Egy Full HD-s Samsung (nem smart) tévém van, 2 USB és 2 HDMI porttal. Esetleg Chromecast vagy ilyesmi?
-
Keem1
veterán
válasz Helltak #9093 üzenetére
RaveForce + Helltak:
Köszi srácok, végre valami jó hírMég egy utolsó kérdés, és ígérem, befejeztem. Chromecast segítségével a képernyő tükrözés is megy (tehát az android felület, plusz bármilyen app, játék is), ugyanúgy megjelenik a tévén, mintha a telón, vagy csak képek, videók?
-
Keem1
veterán
válasz leslien #9249 üzenetére
Nem vagyok meggyőződve arról, hogy tényleg S7-tel készülnek az ilyen videók. Nem azt mondom, szép videókat csinál (az S4-em is jó videókat vett fel), de azért ez túlzás. Nekem semmilyen körülmények között, semelyik kamera alkalmazással nem jött össze még csak ezekhez közelítő videó sem. Sőt, a Pana FZ-1000 bridge gépem se tud 100 Mbites HEVC videóval se, de az már közel hasonlót produkál.
Ezek inkább marketing célú, vagy kozmetikázott videók, vagy egyszerűen nem telefonnal készültek. -
Keem1
veterán
válasz vadászcsiga #9269 üzenetére
Én se akarok vitát, én így is elégedett vagyok a telefon kamerájával, de azért ilyen videókkal reklámozni eléggé aljas dolog.
taranis: így igaz.
De srácok, továbbra is hangsúlyozom: elégedett vagyok a telefonommal, kamerájával is. Mielőtt valaki félreértené
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik