Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-21 14:11:29

LOGOUT.hu


Kérlek, hogy figyelmesen olvasd el, a vonatkozó szabályokat ! ... Köszönöm. 👍 Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32701) pilu01


pilu01
senior tag

Üdv Mindenkinek!
A sok kínai csodát megunva, én is beléptem a megvilágosodottak sorába! :K
7-en minden nagyon flott!
Egy kérdés: A hangerő csökkentés-növelés hangját nem tudom kikapcsolni, gondolom root nélkül ezt sem lehet. Van a Player sok alkalmazás, de tudtok ajánlani egy bevált jól müködő appot?

(#32702) Keem1


Keem1
addikt

Srácok, a telónk támogatja a Quick Charge 2.0 gyorstöltést? Venni szeretnék egy Xiaomi 10Ah-s power banket, amiben van ilyen gyors töltés, ám ahogy látom, ez a Qualcomm procik sajátossága. A miénk meg gondolom, egyedi, Samsung megoldás (Adaptive Fast Charging [?]). Szóval ha megveszem a külső erőműt, vajon lesz-e gyorstöltésem?

Nem létszükség a gyors töltés, mivel alapvetően jó a telefon akksija, ráadásul nem elsősorban a telóhoz veszem (plusz ahhoz is inkább kirándulás alatt este a sátorban feltölteni lesz szükség), de nem bánnám, ha tisztában lennék, adott esetben vészhelyzetben bele tudok-e pumpálni fél óra alatt némi naftát. :D

[ Szerkesztve ]

(#32703) I3u11it


I3u11it
csendes tag

Sziasztok, miota felkerult a telomra a Nougat, azota a telefonom nagyon belassult, es elkezdett melegedni. Valaki nem tapasztalt hasonlot? Elotte egyikkel sem volt problemam.

(#32704) Keem1 válasza I3u11it (#32703) üzenetére


Keem1
addikt

Nem igazán, sőt, inkább még gyorsabb is lett. Nálam az akkuidő lett kevesebb picit (nem számottevően, de észrevehető: az eddigi 4-6 óra helyett inkább átlagban 3-5 óra a kijelző), minden más sokkal de sokkal jobb lett Nyugágy alatt, mint amit Marsmanóval tapasztaltam.

Frissítés előtt és után factory reset volt? Ill. ha volt, mentésből állítottad vissza az adatokat? Ha egyik se, vagy csak az egyik, akkor a feladat adott: FR, és tiszta belakás (mentésből visszaállítást mellőzni).

Még valami: energiatakarékos mód nincs bekapcsolva? Az észrevehetően visszavesz a CPU teljesítményéből, az akkuidő javára.

[ Szerkesztve ]

(#32705) I3u11it válasza Keem1 (#32704) üzenetére


I3u11it
csendes tag

Meg sosem csinaltam factory resetet a telefonon, nem volt szukseg ra, energia takarekos mod sincs bekapcsolva. Kerdes a factory resettel kapcsolatban: mindent lepucol a telefonrol? Vagy legalabb a kepek megmaradnak? Appok nem nagyon erdekelnek, mert azokat ugy is egyszerubb ujra letolteni :)

(#32706) Fehercsoki válasza I3u11it (#32705) üzenetére


Fehercsoki
aktív tag

Mindent ami a belső tárolón van. SD kártya tartalma elvileg megmarad.

(#32707) Jack Oneill válasza Keem1 (#32704) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Azert annyira nem vesz vissza a cpu-bol :) Szinte eszre sem venni. Hetkoznapi hasznalatban persze. Jateknal biztos eszreveheto. Nalam ugy jobban birja egyebkent. De nelkule sincs szegyenkezni valoja az akksinak.

[ Szerkesztve ]

(#32708) Keem1 válasza Jack Oneill (#32707) üzenetére


Keem1
addikt

Háát, a facebook, instagram görgetés nálam eléggé darabos, vagy a telepített appok listája. Egyébként valóban nem vészes, nem annyira érezhető a kisebb teljesítmény. Én inkább olyankor élek vele, ha relatíve hosszú ideig, nem állandóan használt nagy fogyasztók várhatók (pl. timelapse feltétel), vagy videózok. Ezekhez pedig simán elég a visszavett CPU, cserébe tovább bírja krafttal az akku.

I3u11it: a belső tárhelyről mindent lepucol.
Tippjeim:
- képeket, videókat pakold át sd-re, ill. javasolt felhőbe is (oda nekem automatikusan mennek)
- kontaktok a google-ben (amióta ott vannak, sose veszett el egy névjegyem se, pedig semmi dolgom ezt az állapotot fenntartani, teljesen automatikus, transzparens)
- sms-eket, ha fontosak, érdemes külső appal lementeni (nekem nem játszik, sms-ben nincs semmi fontos üzi nálam, különböző értesítések, otp egyszer használatos belépési kód, stb)
- appokat érdemes nulláról feltenni, ahogy te magad is gondoltad
- ha esetleg még van fontos fájlod, tedd át sd-re

Nálam nincsen automatikus szinkronon kívüli, de rendkívül fontos fájl a telón. Közepesen fontos fájljaim (ami nem kép) egy mappában vannak, ezt a mappát pedig csak egyszerűen időről időre feltöltöm Google Drive-ba, mentés előtt is (azért van egy helyen, hogy ne kelljen keresgélni, hol lehetnek elszórva mentendő fájlok). De ezek is olyan cuccok, hogy valahol máshol is megvannak, de időt spórolok azzal, hogy nem ész nélkül letörlöm (ha mégis, akkor közepes erőfeszítéssel meglenne máshonnan).

[ Szerkesztve ]

(#32709) Jack Oneill válasza Keem1 (#32708) üzenetére


Jack Oneill
veterán

A darabos facebook nem amiatt van. Kiprobaltam kikapcsokt energiatakarekos moddal es teljesitmeny moddal is. Ugyanugy szaggat neha a facebook. Valamikor viszont nem csinalja. Kezdetben en is csak vegszugseg eseten hasznaltam. De ugy vagyok vele, ha kell a kraft, akkor raadom majd a kakaot. Legalabb ezzel is kimelem az akksi eletet.

[ Szerkesztve ]

(#32710) Cry0


Cry0
őstag

Szisztok!
Találkozott már valaki olyan problémával hogy bevan kapcsolva a wifi van is net de néhány alkalmazás azt írja hogy nincs net és ellenőrizzem a hállózati beállításokat ?

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#32711) w333 válasza Cry0 (#32710) üzenetére


w333
félisten

Indítsd újra a routert ... néha van ilyen hogy wifi térerőt mutatja de valójában nincs net, ez inkább akkor szokott lenni ha frissül az ip cím :))

iPhone 13 Pro Max & iPhone SE

(#32712) Cry0 válasza w333 (#32711) üzenetére


Cry0
őstag

Már próbáltam illetve másik routerrel ks de semmi :/

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#32713) envagyok


envagyok
veterán

Google Sound Search nougat frissítés óta nem működik.
Másnak megy?
Elindul a rögzités, de mindig azt dobja ki hogy nincs találat.
Próbáltam visszaállítani mindent, a sound searchet újratelelpíteni, stb, de nincs eredmény

Keresek 3dfx és régi ATI, Nvidia videókártyákat, Gravis, Creative hangkártyákat!

(#32714) Roshan


Roshan
tag

.

[ Szerkesztve ]

(#32715) Loboda válasza Roshan (#32714) üzenetére


Loboda
senior tag

Névjegyzék,menü, beállítások, névjegy import export, exportálás!

(#32716) CsGábor válasza Aryon87 (#32622) üzenetére


CsGábor
tag

Mindenki oda van a telefon kamerájától viszont nekem sokkal több a homályosan festményszerű mint ami elviselhető lenne. Verőfényes napsütésben és átlag nappali fénynél készül vele jó kép de szobában vagy kicsit borúsabb időben már szemcsésedik rendesen és gyakori hogy olyan mintha szét lennének mosva a képpontok.
Nekem egyébként "Sony_IMX260_FIMC_IS" kamera típust ír az aida.
LG G4-el az "előkapom a telefont és lövök egy képet autómatán" módszer teljesen korrekt mobilos képeket eredményezett. Tehát nekem a telefon ezen a téren csalódást okozott. Egyéb téren teljesen elégedett vagyok azon kívül hogy nem bízom a telefonban miután párszor eljátszotta nálam is a látszólag minden rendben de le van fagyva vagy random újraindulások - ezek megszűntek miután újra raktam a rendszert - és a legrosszabb hogy látszólag minden oké, van térerő stb de mégsem vagyok elérhető. Úgyhogy én jelenleg várom a G6 magyarországi elérhetőséget és ha emberi áron hozzá tudok jutni a szolgáltatómnál akkor erősen valószínű a csere. Egyébként egy gyors, nagyon szép , számomra nagyon kézre álló de nem megbízható készülék az S7e.
Pedig nagyom megszerettem a samoled kijelzőt :(((

[ Szerkesztve ]

(#32717) Fehercsoki válasza CsGábor (#32716) üzenetére


Fehercsoki
aktív tag

Az automata mód sötétben nem nagyon akarja megnövelni a záridőt, ezért nem olyan jó a végeredmény, pro módban 1/4 másodpercig tudja emelni a záridőt automatikusan, szóval ha nem akarsz állítani semmit akkor is jobban megéri átváltani pro módra sötétben. Egyébként a raw képek minősége sokkal jobb, bár ezek minimális utófeldolgozást igényelhetnek. Egyébként a Samsung szenzor egy picit jobb mint a Sony, neten van róla több összehasonlító teszt is. A többi problémád pedig egyedi eset vagy user error, factory resettel próbálkozz.

[ Szerkesztve ]

(#32718) Aryon87 válasza CsGábor (#32716) üzenetére


Aryon87
félisten

Pedig jo a kameraja. Teny, maualban a nagyon messzi dokgok mar kifognak rajta.

kepek1
kepek2

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#32719) gerner1 válasza Aryon87 (#32718) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Szerintem is jó. Látom, nem mész el a "téma" mellett ... - csak úgy ... :)

(#32720) Aryon87 válasza gerner1 (#32719) üzenetére


Aryon87
félisten

Meg van mit fejlodni, de 1 ev alatt volt lehetosegem boven.
G4el kezdtem, az a hibas kamera miatt veszett ugy lett, a G5el kupalodtam igazabol ki.

[ Szerkesztve ]

Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP

(#32721) ShadowLac válasza CsGábor (#32716) üzenetére


ShadowLac
addikt

Hát nem tudom.A baráti társaságban van G4.Csináltunk pár
fotót és pont a gyenge fényben sehol nem volt a G4.A vakuval készitet képeknél nevetségesn gyenge volt. Mondjuk
szigoruan amatőr autamata képek.

Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra

(#32722) hackeeeee válasza Aryon87 (#32718) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Vizsont "normál körülmények között" nagyon sokat ki lehet hozni manualban. Mondjuk legtöbbször auto-ban fotózok vele, csak a fényerő csúszkát tologatom, az is nagyon sokat dob már. Ha v an idő, alkalom, akkor szoktam játszani a manual móddal.

Véleményem szubjektív...

(#32723) CsGábor válasza Aryon87 (#32718) üzenetére


CsGábor
tag

Ezek vitathatatanul korrekt képek. Ha közel ilyeneket sikerülne csinálnom elégedett lennék.
Én nem állítgatok semmit totál amatőrként csak behozom a témát a kép közepére és katt :) . Korábbi telefonjaimmal is igy tettem és a G4 - nem sötétben hanem átlag felhős vagy napos időben - nekem jobb képeket lőtt mint az s7e.
Azért is írtam hogy nekem más kamera van benne mint neked , nem-e az a gond. Bár lehet hogy manual modba kéne fotózni de nem akarok annyi időt rá szánni. Mobiltelefon amatőr szint , előkapom katt és megyek tovább :)

(#32724) hackeeeee válasza CsGábor (#32723) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Auto-n is lehet vele jó képeket csinálni.

Elég játszani a fényerő csúszkával pl. Még éjszaki kép készítésénél is nagyon sokat dob a képen, még auto módban is.

Véleményem szubjektív...

(#32725) bombibmw


bombibmw
veterán

Sziasztok!
Mivel nagyon tetszik a telefon, úgy döntöttem, megérdemel egy komolyabb védelmet. :)
Nagyon tetszik ez a tok és az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e még valami hasonló böszme dögöt, csak hogy meglegyen a választás lehetősége, illetve tudtok ajánlani jófajta kijelző foliát?
Köszi a választ! :R

(#32726) CsGábor válasza bombibmw (#32725) üzenetére


CsGábor
tag

Nem rossz ha "böszmét" akarsz.
[Spigen rugged-et] használok jelenleg ami nem böszme de nem is a legvékonyabb fajta ellenben jó fogást ad a telefonnak és szerintem megfelelő védelmet is.

(#32727) CsGábor válasza hackeeeee (#32724) üzenetére


CsGábor
tag

Köszi a tippet, majd megpróbálom.

(#32728) bombibmw válasza CsGábor (#32726) üzenetére


bombibmw
veterán

Igen, ez is a kalapban van/volt, de egyelőre a másik jobban bejön.
Aztán lehet, hogy dönt a józan ész és az olcsóbbik lesz. :)
Köszi a választ!

(#32729) T0rnad0 válasza bombibmw (#32725) üzenetére


T0rnad0
addikt

Nekem ilyen van, nagyon jó tok.

Z Fold 4

(#32730) Jack Oneill válasza hackeeeee (#32722) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Manual modban esetleg priviben adnal par tanacsot,mikor mikyen beallitasokkal erdemes fotozni? En nappal nem hasznalom,mert merfoldkovekkel elesebb kepek szuletnek automata modban. Olyankor manualba nekem mosottak picit. Viszont este fantasztikus. Raadasul a fenyero csuszkat nem is talalom auto modban.

[ Szerkesztve ]

(#32731) _ak_


_ak_
addikt

Még egy kis VoltLTE, tehat, ha T-s vagyok, de BTU romom van akkor az nem is fog működni? Így jelenleg akkor érdemes inkább THM rommal menni?

Let's begin, de gozaimasu!

(#32732) hackeeeee válasza Jack Oneill (#32730) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Mivel nem vagyok "profi" fotós, így nem adnék tutorialt, Én szépen el szoktam kezdeni állítani az iso-t és a záridőt, és megnézem mi jön ki belőle. :) Érdemes vele elszórakozni. Én így csináltam.

Ez este, és nappal is simán járható út.

Ő..ha ráböksz a kijelzőre, hogy hol legyen a fókusz, megjelenik a csúszka.

Véleményem szubjektív...

(#32733) gerner1 válasza _ak_ (#32731) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Info, info ...

[ Szerkesztve ]

(#32734) miami123 válasza Keem1 (#32702) üzenetére


miami123
tag

Nekem is ilyen bank van. Működik vele a gyorstöltés.

(#32735) _ak_ válasza gerner1 (#32733) üzenetére


_ak_
addikt

:R

Let's begin, de gozaimasu!

(#32736) hackeeeee válasza Keem1 (#32702) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Én is agyaltam ezen, eustock-nál láttam. de végül nem erőltettem a kérdést.

Viszont akkor ebből is ki megy 9V és asszem 1,5A? Az tök jó, ezt jó tudni.

Véleményem szubjektív...

(#32737) Anulu79


Anulu79
addikt

Van itt olyan aki Note-ról váltott Edre? A méret miatt gondolkodom a cserén.

(#32738) Jack Oneill válasza hackeeeee (#32732) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Most lehet hulyenek nezel,de en rabokok, hogy hol lehyen a fokusz,de semmi fenyero allitas nem jelenik meg nekem. Mit csinalok rosszul?

(#32739) hackeeeee válasza Jack Oneill (#32738) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Pedig, elvileg annak ott kell lennie. Most így tudtam gyorsan prezentálni, hogy gyorsan kerestem videót, ahol látszik:

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#32740) RaveForce válasza hackeeeee (#32739) üzenetére


RaveForce
veterán

Csak akkor, ha a kovetett AF inaktiv! Ellenkezo esetben nem lesz ott! ;)

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#32741) RaveForce válasza Anulu79 (#32737) üzenetére


RaveForce
veterán

Vagyunk egy paran igen, ha jol emlekszem :))

„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law

(#32742) Jack Oneill válasza hackeeeee (#32739) üzenetére


Jack Oneill
veterán

Mar tudom,miert nem volt ott. Mert be volt kapcsolva a koveto fokusz. De a kollega mar irta is :D

[ Szerkesztve ]

(#32743) gerner1 válasza RaveForce (#32740) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Igen. Így pontos.

(#32744) hackeeeee válasza RaveForce (#32740) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Jah hopp, so sorry, azt Én bizony nem használom. :)

Véleményem szubjektív...

(#32745) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Sziasztok!
Van valami mód, arra hogy Backup esetén mentsem az alkalmazások adatait is? Tehát nem csak hogy megvolt az adott alk. telepítve a telefonon de ami benne volt adat is lementésre kerüljön ?
Gyári csak az alkalamzást menti, játékmentéseket belső adatokat nem.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#32746) gerner1 válasza NandorHUN (#32745) üzenetére


gerner1
Topikgazda

Helium Backup. Root nem kell hozzá.

(#32747) hackeeeee válasza NandorHUN (#32745) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Elvileg a Samsung szinkronizálása is megcsinálja. Legalábbis szerintem az volt.

Legalábbis, Én ugye nem vettem észre, és mentett mindent, reset után lényegében visszapakolt mindent.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#32748) NandorHUN válasza gerner1 (#32746) üzenetére


NandorHUN
addikt

De ez nem olyan, mint a Samsung gyári backup ugye? Mert az azt csinálta mintha simán mindent újratelepítettem volna, állásokat, appon belüli cuccokat nem mentette le sajnos.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#32749) Anulu79 válasza RaveForce (#32741) üzenetére


Anulu79
addikt

Mennyivel kényelmesebb az edge tokban mint a Note? Az utóbbi időben többször kényelmetlenebb szánomra mint kényelmes a nagy méret zsebben. Itthin jól jön nem tagadom de itthonra úgyis akarok tabletet így nem lenne gond. :)

(#32750) Keem1 válasza miami123 (#32734) üzenetére


Keem1
addikt

Uhh de jó hogy itt vagy, köszi az infót :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.