Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) falabu88 válasza -cobra- (#1893) üzenetére


falabu88
aktív tag

Utánakérdeztem a garinak, a chat-en azt írták, hogy kell kapni garanciajegyet, írjak/hívjam a webshopot ezzel kapcsolatban. Írtam mailt nekik, és azt a választ kaptam, hogy elég a mailben kapott számla bármely samsung szervízben, de ha szeretnék papír alapú garijegyet akkor írjak nekik mailt, rendelésszámmal, és postázzák.

(#1902) undercover


undercover
senior tag

A sima S22-el nektek mostanában milyen sotok vannak?

Két simkártyával jónak számít a 4 óra?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1903) RangerFox válasza undercover (#1902) üzenetére


RangerFox
veterán

5G-t kikapcsolva akár többet is ki lehet sajtolni belőle. De ez használatfüggő.

(#1904) thomas92 válasza undercover (#1902) üzenetére


thomas92
aktív tag

Szerintem 2 SIM-mel 4 óra sot az nem rossz, de persze nagyon függ a használattól.

(#1905) petesejt válasza falabu88 (#1889) üzenetére


petesejt
aktív tag

1. A hivatalos Samsung oldal nekem egy ideje roppant bűzös. Cégeknek nincs számla, a számla kiállítója valami szlovák cég, talán még azt sem zárnám ki, hogy valami ÁFA-csaló bandával van dolgunk...? Ezeknek a dolgoknak már a tizede is elég nekem ahhoz, hogy a közelébe se menjek a hivatalos oldalnak.

2. A garanciajegy nem opcionálisan adható, hanem kötelező, annyi könnyebbség van 2021-től, hogy lehet elektronikus is, de akkor elektronikus aláírással is kell rendelkeznie.

"A jótállást érintő idén (2021-ben) életbe lépett új szabály az is, hogy a kereskedők elektronikus jótállási jegyet adhatnak, ezt legkésőbb a termék átadását vagy üzembe helyezését követő napon kell megtenniük. A jótállási jegyen fel kell tüntetni a vállalkozás képviseletében eljáró személy elektronikus aláírását. Fontos, hogy az elektronikus jótállási jegy nem kötelező, csak lehetőség a kereskedők számára. A vevők szempontjából azért jó, mert így nem kell a papíralapú jótállási jegyeket a fiókban őrizgetni, elég az e-mailfiókban vagy a számítógépre lementve tárolni. Ha kereskedő nem elektronikus jótállási jegyet ad, akkor azon a vállalkozás bélyegzőjét és a céget képviselő személy aláírását is szerepeltetnie kell. A jótállási jegyen ezen túl szerepelnie kell a kereskedő és a gyártó nevének, címének, valamint a vásárló jótállásra vonatkozó jogainak is."

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1906) Essien válasza petesejt (#1905) üzenetére


Essien
aktív tag

Nekem múltkor azt mondták a samsung ügyfélszolgálaton hogy a számla bőven elég mert az ár alapján van az 1-2-3 év garancia. Nekem csak garancialevél volt és hiába van ráirva hogy 24 hónap, számla hiányában csak 1 èv van rá (s21 készülék volt).....

(#1907) samu74 válasza Essien (#1906) üzenetére


samu74
addikt

Nekem garanciális szervizkor az ügyfélszolgálat azt mondta ,hogy első évben vagy számla vagy garanciajegy, második évben már mindkettő.

-----------

(#1908) petesejt válasza Essien (#1906) üzenetére


petesejt
aktív tag

A Samsung ügyfélszolgálat sem tehet önkényesen másként, ahogy a törvény rendelkezik, még akkor sem, ha ez jófejségnek tűnik. És hiába elég a számla, ha a könyvelésben van, az eredetihez meg nem ragaszkodhatnak a szervizben, lévén számviteli bizonylat, és a vásárló kötelessége megőrizni. Nem is adnám oda az eredetit soha, hiszen ha elhagyja (összemaszatolja -- erre volt példa) a szerviz, én rohangálhatok pótlásért.

Azt megértem, hogy a garanciajegy mellé sok helyen kérik a számla másolatát, mivel elég sok volt a visszaélés a dátumokkal. De ha valaki pl. évente cserélgeti a cuccait, akkor neki meg tényleg hasznos ha van külön garjegy. De ha egy üres garjegy mellé valaki becsatol egy számlát, azzal is könnyen vissza lehet élni, hiszen egy számlamásolatot könnyen lehet hamisítani (sokszor talán még könnyebben is, mint pl. egy hologramos garanciajegyet), és ellenőrizni sem tudja senki a dátumait az adóhatóságot kivéve.

Szóval nem egyszerű a történetet mindenki számára megnyugtatóan szabályozni úgy, hogy kényelmes is legyen, meg erdőbarát is, és egyben lezárjunk mindennemű visszaélési lehetőséget is....

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1909) Essien válasza petesejt (#1908) üzenetére


Essien
aktív tag

Én csak leírtam mit mondtak nekem :R Nem tudom mi a törvényes :)

(#1910) autotaxmo válasza undercover (#1902) üzenetére


autotaxmo
őstag

Kerdes az hogy wifin logva vegig irodaban/otthon vagy mobilneten

(#1911) autotaxmo válasza petesejt (#1908) üzenetére


autotaxmo
őstag

A szamlaval elarulod hogy mikent lehet visszaelni? A kereskedonel/eladonal ott van a szamlad, amit a mai vilagban egy kattintassal elohiv, hogy tenyleg valos-e a szamla masolat amit vevokent mutogatsz neki.

(#1912) autotaxmo válasza petesejt (#1905) üzenetére


autotaxmo
őstag

Ezt sem tudod jol sajnos! Legalabb butasagokat ne terjessz kerlek.
Elhiszem, hogy Te itt mindenkinek megmondod a tutit a forumon, de ha jobban utanaolvasnal akkor azt is latnad hogy, nem kotelezo adni kulon garanciajegyet a vallalkozasoknak, mert lehet a szamla is onmagaban jotallasi jegy.....

Az e-jótállási jegy lehet akár a számla is, ha annak tartalma megfelel a jótállási jegyre vonatkozó előírásainak.

Tovabba afa csalo bandanak kikialltani az itthoni samsungot szinten meredek tulzasnak mondanam. Szerinted egy ekkora ceg ilyen nyilvanvaloan csalna ahogy Te beallitod oket?! Biztos kihasznalnak kiskapukat, de legalabb ne okoskodva vadaskodj celtalanul. :W

[ Szerkesztve ]

(#1913) Pompi válasza undercover (#1902) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Szerintem jó. Én most napok óta figyelgetem AccuBattery-vel, mert néha felforrósodik, akár a zsebemben is a cucc és úgy merül néha, mint a vízbe dobott kő (a legfőbb fogyasztó ilyenkor a Google Play Szolgáltatások - tehát bármi lehet nesze semmi fogd meg jól), de a lényeg, hogy az AccuBattery szerint per pillanat ahogy ránézek azt írja, hogy bekapcsolt kijelzővel 27%-ot fogyaszt óránként - tehát nekem nem jönne ki a 4 óra SOT.

Feel Good Inc.

(#1914) Maelephant válasza Armi5 (#1885) üzenetére


Maelephant
aktív tag

Szia, én a Galaxy S10-emről költöztettem magam az S22-re SmartSwitch-csel és akár az S10-hez hasonlítva is kiváló akkuidőt tapasztalalok.

(#1915) autotaxmo válasza Pompi (#1913) üzenetére


autotaxmo
őstag

👍 ez a google play szolgaltatas brutalis akku gyilkos es a legjobb hogy semmit nem tudsz vele kezdeni.

(#1916) CortezX


CortezX
aktív tag

Üdv! S22 vásárlásán gondolkozom (céges számlára). A B-tel-nél 299e lenne a 8/256-os változat. Van velük esetleg tapasztalat? Várható még valamilyen akció a közeljövőben? :)

(#1917) jeni válasza CortezX (#1916) üzenetére


jeni
félisten

B-tel kérdéses-e hogy Samsung gyári garis-e?

(#1918) Csocsesz75 válasza CortezX (#1916) üzenetére


Csocsesz75
őstag

Nálam B-tel felejtős, először hibás majd reklamációra használt készüléket küldtek.

(#1919) polonic válasza autotaxmo (#1915) üzenetére


polonic
félisten

A Google play szolgáltatásokon keresztül lehet elérni mondhatni a telefon összes szolgáltatását. Pl helyadatokat. Ha sokat mozogsz, akkor magasabb lesz a fogyasztása, míg otthon ül az ember, akkor a 2 %-ot sem éri el.

(#1920) undercover


undercover
senior tag

Nálam a gyári akkumlátor beállításokat nézve nincs kiugró fogyasztó.

Az biztos, hogy a játékok nagyon leszívják :D

De játékokat leszámítva normál használat közben nekem annyira nem melegedik fel. De sötét témát használok meg van az a réteg is amitől sötétebb lesz a kijelző szóval próbálok spórolni vele. De ha kijönne az 5 óra már elégedett lennék. Bár én még mindig nem kaptam meg azt a múltkori nagy patchet lehet az elmozdítja valamerre a dolgokat.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1921) lajo


lajo
senior tag

Az egyik Bixby rutinom része, hogy kikapcsolja az AOD-t, majd ha vége a rutinnak reverzál. A problémám az, hogy úgy használom, hogy új értesítsenél kapcsoljon be, de a visszakapcsolás után érintésre megjelenőre vált mindig. Ezt be lehet valahogy állítani?

(#1922) autotaxmo válasza polonic (#1919) üzenetére


autotaxmo
őstag

Hat igen, van benne vmi, bar most az utobbi napokban nem nagyon jovok-megyek es megis elso helyen all fogyasztasban

(#1923) do3om válasza CortezX (#1916) üzenetére


do3om
addikt

A samsungnál majdnem fele ennyi volt, kicsit többért talán még akad. Vagy ennyiért utra.

Használ valaki vezeték nélküli töltőt?
Sosem találkoztam vele így semmit nem tudok róla, S22 höz lenne. Még azt nem tudom hogy van e értelme a drágább tokoknak, sima átlátszó lenne rá ami van ezertől 6-7 ezerig, csak ennek van e értelme. Másik meg üveg vagy sima fólia, ujjlenyomatot írták hogy lehet gond, az nem lenne használva.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#1924) JoinR válasza do3om (#1923) üzenetére


JoinR
senior tag

Ikeásat használok, működik.
Vettem egy 1000 Ft-os szilikon tokot, de szörnyű a tapintása. Aliexpressről rendeltem olyat, ami az előző telómon van, aminek van egy szövethatása, nem ilyen nyúlós-zsíros, mint az átlátszó szilikon.
Nekem fontos az ujjlenyomat olvasó, úgyhogy az olcsó üvegfólia kiesett, a prémiumért 10+ ezret meg nem adok, így marad a gyári fólia 4 ezerért.

[ Szerkesztve ]

(#1925) |AP| válasza lajo (#1921) üzenetére


|AP|
veterán

én amúgy pont ezt szeretném :)
Ezt hogy érted el?
Nekem annyi sikerült, hogy ha értesítés jön, akkor megjelenik az AOD, de bekapcsolva marad, pedig azt szeretném, hogy miután megnéztem az értesítést, akkor váltson vissza érintésre.

(#1926) do3om válasza JoinR (#1924) üzenetére


do3om
addikt

A feleségemnek ajándék a teló és egyéb. Már nem tudom milyen színű de átlátszó tokot akar hamár szép a teló. Aliexes cuccot majd később most viszonylag hamar kell valami.
Gondolkoztam amikor a telót vettem hogy kellet volna tartozék is, az is jó ólcson kijött volna.

És töltőt érdemes valami vezetés nélküli vajon?

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#1927) autotaxmo válasza JoinR (#1924) üzenetére


autotaxmo
őstag

Nalam a vezeteknelkuli toltes vegul parkolopalyara kerult, minden alkalommal brutalisan melegedett, tobb felevel kiprobalva es minden alkalommal jol volt rahelyezve. Gyari samu wireless paddal is akkora vesztesseg van a vezetelnelkuli toltesnel, hogy botrany. Kivancsi lennek, hogy a magsafe-nel az iphone-oknal is ilyen melegedes van amikor tolt wireless? Valakinek tapasztalat?

(#1928) JoinR válasza autotaxmo (#1927) üzenetére


JoinR
senior tag

Hosszabb töltés után is max. 38 fokos nálam az akksi AccuBattery szerint, nekem ez rendben van (szilikontokban töltöm).
864 mA az eddigi átlagos töltési sebesség, ami jó lassú, de nem sietek és legalább kíméli az akksit (a töltő elvileg 10W-ot tudna, ez ugye ~4W).

[ Szerkesztve ]

(#1929) autotaxmo válasza JoinR (#1928) üzenetére


autotaxmo
őstag

Hat nalam kb. 50 fok accubattery szerint, tuzel a telefon es tobb fajtaval probalva :(

(#1930) Pompi válasza do3om (#1926) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"Már nem tudom milyen színű de átlátszó tokot akar hamár szép a teló."

Ajánlom a Ringke átlátszó tokjait, minőségi cuccok, és van választék: sima átlátszó, matt átlátszó, füstszínű.

Én most a füstöset használom, jól mutat benne a zöld S22. Tetszik, hogy a sarkok elöl hátul meg vannak emelve kicsit, hátul jó, mert nem billeg a telefon asztalon egyáltalán, elöl meg azért mert kijelzővel lefele is le lehet nyugodtan tenni, nem fog érinteni a felületet.

Feel Good Inc.

(#1931) -cobra- válasza do3om (#1926) üzenetére


-cobra-
aktív tag

Mi múlt héten rose gold S22-t vettünk a feleségemnek, Ő is átlátszó tokot szeretne hogy látszódjon az eredeti színe a telónak.
Hosszas keresgélés után Spigen Ultra Hybrid-et rendeltünk illetve Whitestone EZGlass kijelzővédőt. (iKiegészítőknél most egész jó akció volt rá)
(Ha netán túl vastag lenne ezzel a tokkal, akkor valószínű a gyári Clear Cover lesz a nyerő.)

[ Szerkesztve ]

(#1932) sfefe válasza Pompi (#1930) üzenetére


sfefe
őstag

Ez vastag azért nem?

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#1933) Pompi válasza sfefe (#1932) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Normál szilikon tok vastagságú. Volt gyári szilikon tokom is, nem vastagabb annál.

Feel Good Inc.

(#1934) sfefe válasza Pompi (#1933) üzenetére


sfefe
őstag

Oks köszi

Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...

(#1935) petesejt válasza autotaxmo (#1911) üzenetére


petesejt
aktív tag

És szerinted bárki felhívhatja a Media Markt-ot, hogy egy adott számla dátumáról érdeklődjön? Még a vevőnek sem adják ki telefonon. Ez bizalmas üzleti adat. De még ha odamegy a szerviz képviselője, az sem kérhet számlamásolatot.

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1936) #95456768


#95456768
törölt tag

Múlt héten téma volt az üvegfólia, vagyis kérdeztem ki tud olyat amivel működik az ujjlenyatolvasó....

Közben sikerült találnom egyet ha esetleg valakinek ez még probléma lenne:
https://anitel.hu/Samsung-Galaxy-S22-Flexible-Nano-Glass-9H-flexibil

Most tettem fel, tökéletesen működik és nem drága :)

[ Szerkesztve ]

(#1937) autotaxmo válasza petesejt (#1935) üzenetére


autotaxmo
őstag

A telefont tuti odaviszem vissza ahol vettem, hogy intezzek ok a termek gariztatasat, ha pedig nem, akkor a neved alapjan vagy amire a szamla ki lett allitva visszakeresik es adnak masolatot neked. A garanciajegy pedig akkor kell kulon ha a szamlan szereplo adatok nem felelnek meg ahhoz hogy kivaltsa a jotallasi jegyet.

(#1938) autotaxmo válasza #95456768 (#1936) üzenetére


autotaxmo
őstag

Na ez jo info. Koszi
Sikerult szepen feltenni? Tesztelgesd azert az ujjlenyomat olvasot mèg mas ujjak regisztralasaval is

(#1939) petesejt válasza autotaxmo (#1912) üzenetére


petesejt
aktív tag

1. Sehol sem írtam, hogy a számla ne lehetne egyben garanciajegy is. Az ilyen összevonás hátrányairól írtam.

2. Bárhogy is maszatolnak a kereskedők, és bármennyire is nyomod ennek bedőlve a téves egyéni értelmezéseidet, megmutathatnád, hogy melyik "jótállási jegyként is" adott számla tartalmazza a 151/2003. kormányrendelet 3. paragrafus (3) bekezdés c, e pontjai által előírtakat?

c) a gyártó nevét, címét, ha a gyártó nem azonos a vállalkozással,
e) a fogyasztó jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,

Egyik sem? Nocsak. És ha a számla jótállási jegy is egyben, akkor törvényi előírás szerint vagy elektronikus aláírással, vagy bélyegzővel+aláírással is el kell látni. Ez sem jellemző sokszor, így aztán végképp nem tekinthető garanciajegynek nagyon sok számla, amire ezt ráfogták.

Igen, ezeket mind fel kell tüntetni a jótállási jegyen, vagy akként funkcionáló bizonylaton, amit kap az ügyfél. Ez nem lehetőség, ez kötelező.

3. Olyan, hogy itthoni Samsung, mint kereskedő, nem létezik. A hivatalos oldal mögötti kereskedő egy szlovák cég. A két nagy hazai forgalmazó szintén csak disztró, és nem a Samsung. Egyébként láttam már ennél nagyobb disznóságot, nagyobb cégnél is. Az, amit az ÁSZF-ben is hirdetnek, idézem: "vállalkozás a Weboldalon nem vásárolhat, mivel a rendszer nem képes ÁFA-s számla kiállítására", szembe megy az ÁFA törvénnyel. Arról nem is beszélve, hogy magánszemélyeknek tudnak ÁFÁ-s számlát kiállítani, tehát valójában képesek ÁFÁ-s számla kiállítására, csak ezt a magyar NAV adóügyi rendszerébe nem hajlandóak feltölteni, ezért inkább maszatolnak.... Vajon miért, egyet találgathatsz...?

Vagy szerinted belefér trükközés nélkül, hogy bruttó 260 körül adják azt a készüléket, amit bárki más minimum 305 ezer körül? Számodra nem furcsa, hogy a kettő között épp kb. egy fél ÁFA a különbség? Ne legyél naiv.

Ennyit a kereskedőkről.

Kérdéseim:

- Mikor fejezed be végre a kötekedést?
- A folyamatosan személyeskedő stílusodat meddig tűrik még az adminok?

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1940) petesejt válasza autotaxmo (#1937) üzenetére


petesejt
aktív tag

"oda viszem vissza ahol vettem"

Bölcs dolog ez, amikor ők is csak átküldik a hivatalos márkaszervizbe. :) Vidékiként ugyan kényelmi okokból van értelme, ha távol a hivatalos szerviz, de itt nálunk gyalog kb. másfél perc, viszont ha a kereskedőre bízom, plusz napokat pazarlok el értelmetlenül.

Mások sokszor pont azért mentek közvetlenül a márkaszervizbe, mert átírtak egy számot a számla másolatán PS-el, amivel hozzáadnak jó pár hónapot a garanciához, aminek a valóságát a szerviz csak akkor tudna ellenőrizni, ha bekérné az eredeti számlát. Erre meg hoznak ezer+1 kifogást, miért nem tudják bevinni: könyvelőnél van, adóhatóságnál van, mert ellenőrzik a céget, stb. stb.

Ismerem itt a városunkban a hivatalos Samsung szerviz és az egykori Nokia szerviz tulajdonosát is, illetve két Vodafone hivatalos szaküzlet vezetőségét is, sok történetem lenne, ami a fiatal korodra tekintettel komoly meglepetésekkel szolgálhatna.

Ezek a visszaélések kerülhetők el egy megfelelő garanciajeggyel.

Most megint unatkozol egyébként, és minden mondatomba bele fogsz kötni? Mert akkor inkább nem rakom helyre a tévedéseket, hagylak ámokfutni, és nem érdekel, ha teleszórod a fórumot téves infókkal -- kérdés, a csoport mennyire fog örülni, ha az üzletekben/márkaszervizben derül ki, hogy hülyeséget beszéltél, vagy ha emiatt nem tudják érvényesíteni a jogaikat.

Sok kárt okozol így, de nekem tényleg édes mindegy, a provokatív kötekedésedre nagyon nem vagyok kíváncsi.

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1941) falabu88 válasza petesejt (#1939) üzenetére


falabu88
aktív tag

De valamiért csak kiküldik utólag a hivatalos garijegyet ha igényeljük. Azt mondjuk nem tudom, hogy a 170ezerért vásárolt S22-re is 3 év garancia jár-e, vagy csak a törvény által előírt kettő. (már a másodikat árulom, és nem akarnám megtéveszteni a vevőket..)

(#1942) RangerFox válasza falabu88 (#1941) üzenetére


RangerFox
veterán

2

[ Szerkesztve ]

(#1943) autotaxmo válasza petesejt (#1939) üzenetére


autotaxmo
őstag

Nem szemelyeskedo, kotekedo, csak ne allitsunk valotlan dolgokat a forumon mindezt olyan stilusban, mintha mindenkinel mindent jobban tudnal. Ilyen egyszeru.
Az elso pontodra a valaszod amit Te irtal :
A garanciajegy nem opcionálisan adható, hanem kötelező, annyi könnyebbség van 2021-től, hogy lehet elektronikus is, de akkor elektronikus aláírással is kell rendelkeznie.

Erre probaltam ravilagitani nalad, hogy legalabb ne hazudtold meg sajat magadat. Az adminoktol mit varsz? Nem is ertem. Ha valaki allit valamit es azt megcafolja valaki, akkor nem hisztizni kell hanem elfogadni azt hogy valamit esetleg meg sem tudsz annyira mint ahogy gondolod. Ilyen egyszeru :R
Ja es nem ugy volt hogy letiltottal? :DDD

(#1944) falabu88 válasza RangerFox (#1942) üzenetére


falabu88
aktív tag

Az az érdekes, hogy mindenki 3 év garival hirdeti őket, mindenesetre egy emailt megér majd kideríteni.

(#1945) petesejt válasza autotaxmo (#1943) üzenetére


petesejt
aktív tag

Valótlan dolgokat? Légyszíves olvasd már el a jogszabályt. Ez a nem a Juliska ügyféltájékoztatója a szurkemobil.sk oldalról!

És igen, ~50 évesen van mögöttem pár infó, és tapasztalat, amiről a hozzászólásaidat olvasva nyilvánvaló, hogy neked sejtésed sincs.

"Ja es nem ugy volt hogy letiltottal?"

Nincs értelme, sajnos ugyanúgy látod a bejegyzéseimet. Ezért ha nekiállsz nyomni a tipikusan elterjedt félrevezetéseidet a csoportban, pláne ilyen aggályos stílusban, akkor nem árt, ha a hivatalos információk forrását is el tudja valaki olvasni.

Tipikusan te vagy az az ember egyébként, aki miatt tévinformációk végtelen tömege terjeng az egész társadalomban, és aki miatt az értelmes kereskedőkkel és szolgáltatókkal hadakoznak az ügyfelek tömegei, mert "egy fórumon olvasták" az okoskodásaidat.

Ideje lenne tisztába tenni a fejedben, a társadalmat szabályozó rendszer neve a törvénytár, és nem az amiket összeollózol, és sajátosan értelmezel mindenféle szedett-vedett kereskedőtől.

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1946) petesejt válasza falabu88 (#1944) üzenetére


petesejt
aktív tag

Szerintem a törvényi szabályozást felülteljesítve a Samsung minden körülmény között adja a három évet, de az extra vállalásokból csak az tekinthető hivatalosnak, amit papíron (vagy elektronikus dokumentumon) is megkap valaki.

Pl. ezért sem vásárolok az Emag/Edigital-nál, mert élve a törvény adta lehetőségekkel cégeknek csak egy év garanciát írnak ki a weboldalukra -- és ha kap is valaki normális Samsung három éves garanciajegyet, és tudja is érvényesíteni (ami valószínű), ennek a kommunikációja akkor is eléggé visszatetsző, különösen, hogy a céges felhasználók többnyire kevésbé strapálják a készülékeiket, mint a magánszemélyek.

Ha egy gyártó 3 évet ad mindenkinek, aki hivatalos forrásból vásárol (és esélyes, hogy a Samsungnál így van), azt legalábbis bölcs dolog lenne pozitív reklámként kommunikálni. Ha ehelyett automatizmusokra bízva mindenhova odabiggyesztik, hogy "Garancia, jogi személy: 12 hónap", arra én a pénztárcámmal szavazok. :)

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1947) #95456768 válasza autotaxmo (#1938) üzenetére


#95456768
törölt tag

Működik, nem kellett újra felismertetnem sem. Szépen fel lehet tenni.

(#1948) falabu88 válasza petesejt (#1946) üzenetére


falabu88
aktív tag

Mindenesetre hamarosan kiderül, küldtem mailt, hogy igényelni szeretném a garijegyeket, 10perc múlva vissza is írtak, hogy továbbították az illetékeseknek, hamarosan érkezni fog postai úton. Amúgy ezt a szovák céges dolgot honnan veszed? Honlapon és a számlán is a Samsung Electronics Magyar Zrt. szerepel, ami a hazai 1000+ főt foglalkoztató milliárdos bevételű cég. Nem gondolnám hogy samsung.com trükközik..

(#1949) papi77 válasza RangerFox (#1942) üzenetére


papi77
addikt

A számlán szereplő összeg a mérvadó a garinál!
Ha 170 ezer,akkor 2 év!

Az első: NOKIA 1611

(#1950) RangerFox


RangerFox
veterán

A Samsung billentyűzeten kívül van más is, aminél ha hosszan nyomok egy magánhangzóra, akkor egyből az ékezetes alakjára ugrik, és nem számra/spec karakterre? Vagy ezt valahogy be lehet állítani SwiftKey/GBoardon?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.