Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) Vitaqo válasza mrThomi (#1647) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Nálam az S9 extrém módon féltve, kb 1,5 év után ugyanilyen lett. Az enyémen még hajszálkarcok sincsenek. Ugyanígy pöttyökben válik le a festék, gyári tokban tartva. Soha leeejtve nem volt. Úgy látszik 4 év alatt ez nem változott.

[ Szerkesztve ]

(#1652) kcsa válasza kcsa (#1650) üzenetére


kcsa
veterán

Szerk lenne, ha nem csúsztam volna ki: ja hogy a feketének festett az oldala. Akkor jól választottam a fehérrel :)

(#1653) M5Norbi válasza Vitaqo (#1651) üzenetére


M5Norbi
őstag

Note 9 Lite-on is volt sok kis fehér pötty.

Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

(#1654) Vitaqo válasza kcsa (#1652) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Én is azt szeretnék.

(#1655) RangerFox válasza petesejt (#1649) üzenetére


RangerFox
veterán

Ja, attól még kizártnak tartom, hogy azonnal cseréljék. Bevizsgálják, aztán visszsdobják, hogy nem rendeltetésszerű használat. Ez reálisabb, sajnos.

(#1656) Vitaqo válasza kcsa (#1652) üzenetére


Vitaqo
senior tag

A fehér jól bírja a strapát? Vajon a keret festett? Vagy polírozott?

(#1657) autotaxmo


autotaxmo
őstag

Nekem mindig fekete telefonjaim voltak, mindegyiknel tokban hordva is megjelentek eleg hamar a pottyok/karcok a kereten! Iphone-nal ugyanez! Esztetikailag zavaro annak aki felti es meg akarja orizni a patika allapotot, raadasul tovabbertekesitesnel ezt szoktak honoralni egy magasabb piaci arral mint amiken mar latszodnak a hasznalat jelei. Egy biztos, emiatt meg itthon senkinek nem csereltek garanciaban telefont mert esztetikailag nem volt a felhasznalonak elfogadhato. Amennyiben mukodeset befolyasolo dolog lenne, mint egy gyarilag magatol megrepedt kijelzo (hozzateszem, ugyis kitalalnak hogy fizikai behatastol tortent) akkor cserelnek/javitanak. Viszont itthoni gyakorlat szerint, csak elvetemult, idot es penzt nem sajnalo ugyfelek visznek ilyen ugyet peres utra ami evekig elhuzodik es gyakorlat szerint nem is a felhasznalo javara dontenek :(

[ Szerkesztve ]

(#1658) kcsa válasza Vitaqo (#1656) üzenetére


kcsa
veterán

Polírozott, tehát karc az lehet/lesz, festékleverődés nem igazán lehetséges :)

(#1659) mrThomi


mrThomi
addikt

Na itt vannak a képek, bekarikáztam amennyire látszik. Vannak kisebbek, nagyobbak, pontok. A pontok azért lehet mert ha egy homokszem bemegy a tok és teló közé akkor az egyszerüen benyomja gondolom én. A sarkokba a legcsúnyább, mert ott volt a tok először felszedve. A hátlap viszont patyolat.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

Mit gondoltok, lehet 2 hónap után ezzel reklamálni vagy hagyjam rá ?

(#1660) Vitaqo válasza mrThomi (#1659) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Meg is győzőtt, hogy ne zöldet vegyek .

(#1661) David3 válasza mrThomi (#1659) üzenetére


David3
őstag

Az nem lehetséges, hogy a tok felrakása és leszedése közben karcolja így meg? Nekem úgy tűnik. Gondolom a kosz bekerül, és mikor veszed le a tokot, végigkaristolja. Persze, csak tippelek.

(#1662) mrThomi válasza David3 (#1661) üzenetére


mrThomi
addikt

De, van 4 tokom is hozzá. Itt a kérdés inkább az hogy elfogadnak e ezzel kapcsolatban bármilyen reklamációt a Saturnba(Luxemburg). Ha azonnal nem is cserélnék amit én is kétlek, mert lejárt a 15 napos csere/pénzvisszafizetésigarancia(ez nyilván csak nem használt készülék vagy csak otthon kibontott és dobozba visszatett készülék esetében érvényes) viszont a 2 év nyilván nem. Ezért tippeltek arra hogy elküldenék a Samuhoz bevizsgálásra. Lehet kapnék 4 hét után egy csereutalványt, lehet hogy 4 hétig váratnának és kiröhögnének...

(#1663) David3 válasza mrThomi (#1662) üzenetére


David3
őstag

Szerintem utóbbi, így nekem úgy tűnik, hogy 100% felhasználói hiba. Simán rámondják, hogy "nem rendeltetésszerű használatból eredő esztétikai hiba". Ami valljuk be helytálló is lenne, mivel cserélgetted a tokokat. Persze nem akarok okoskodni, egy kérdést megérne mindenképpen.

(#1664) RangerFox válasza mrThomi (#1662) üzenetére


RangerFox
veterán

Kizártnak tartom, hogy egy harmadik féltől származó kiegészítő által okozott külső sérülés miatt csereutalványt adnának. De még bevizsgálás után se...

(#1665) mrThomi


mrThomi
addikt

Rendben, köszi a tippeket :R Ráhagyom, nem égetem magam inkább csak azért kérdeztem hogy ez garis ügy e mert a hét elején egy kollega írta ezeket a pöttyöket illetve hajszál karcokat és kapott egy olyan választ hogy ha nagyon zavarja akkor garancia.

Ha tehetitek vegyétek inkább más színbe, lehet eladom és átcserélem fehérre :B

(#1666) David3 válasza mrThomi (#1665) üzenetére


David3
őstag

Tényleg nem oltogatni akarlak, félre ne értsed... de szerintem a szín az esetben teljesen mindegy. Szóval nem hinném, hogy megoldaná a problémádat az, hogy lecseréled fehérre, hiszen előbb-utóbb azon is meg fognak jelenni a karcok. Talán a fehéren annyira nem láthatóan, de ott lesznek.

Ami megoldás lenne esetleg, ha rajta hagyod a kereten a gyári fóliát vagy szerzel rá egyet (már ha egyáltalán lehet kapni ilyet utólag). Esetleg nem cserélgeted a tokokat, az is megoldás lehet. :)

(#1667) kcsa válasza David3 (#1666) üzenetére


kcsa
veterán

A fehéren nem festett/eloxált a keret, natúr fémszínű, így ott színhiba nem nagyon fog előfordulni.

(#1668) SpaceKombajn válasza kcsa (#1658) üzenetére


SpaceKombajn
tag

Akkor az oldalt ezüst (alumínum) színűeket érdemesebb választani?

spacetime

(#1669) David3 válasza kcsa (#1667) üzenetére


David3
őstag

Igen, ez így jogos. Akkor megállapíthatjuk a fehéren kívül gyakorlatilag a "Cream" és a Sky Blue" színek azok, amiknek a kerete kevésbé kopik. Nekem a grafitszürke van, annak is fekete a keret, bár engem nem érint ez a fajta kopás.

(#1670) mrThomi válasza David3 (#1666) üzenetére


mrThomi
addikt

Megelőztek a válasszal. Nem mindegy a szín. Vannak olyan színek amiket csak festéssel tudnak kikeverni így azoknál jóval nagyobb a kopás/karcveszély. Nyilván ha leejted vagy smirglivel átmész rajta mindegy a szín.

(#1671) Vitaqo


Vitaqo
senior tag

Amúgy érdekes ez a szín kérdés. Pár hete rendeltem egy Galaxy Watch4-et. Classic verzió, "ezüst" színben. Pont a kopásoktól tartva vettem ezüstöt acél házzal. Az üzletben megnéztem előtte, és feltűnt, hogy bizonyos részeket a Samsung lefest ezüstre rajta, bizonyos részek pedig csiszoltak. Szóval az ezüst sem mindig natúr, ciszolt vagy polírozott.

(#1672) mrThomi


mrThomi
addikt

Nézzétek meg, mindkét videóban kapargatják egy fekete és egy ezüst
[link]
[link]

(#1673) Vitaqo válasza mrThomi (#1672) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Csakafehéret! Azért azon a legkevésbé látványos ha kopik. Meg amúgy is tokban van. A hátlap pont nem látszik.

[ Szerkesztve ]

(#1674) autotaxmo


autotaxmo
őstag

En peldaul tok levevos vagyok, neha at szoktam torolni a keszuleket (fekete s22) meg hat tok nelkul az igazi kezben tartani, mert kva jo az ergonomiai kialakitasa , de tok nelkul amikor jovok megyek, nem mernem anelkul hasznalni. Ha tok leveteltol vagy cseretol igy megkarcolodnak, serulnek ezek a keretek akkor tok hasznalat nelkul lerakva az asztalra, hasznalva a mindennapokban tokmentessen maga lenne a karc tenger.

(#1675) kcsa válasza autotaxmo (#1674) üzenetére


kcsa
veterán

Ugyanígy használom/takarítom én is a telefonjaimat. (ellentétben pl. anyámmal, akinek a telefonjáról levettem múltkor a tokot, és alatta volt egy komplett homokozó, ennek megfelelően szétkarcolt telefonnal :O )

Én egyébként is jobban kedvelem a fehér színű dolgokat, általában kevésbé látszik rajtuk sérülés, szennyeződés - ugyanez igaz autóra is, minél sötétebb, annál hamarabb látszik koszosnak is.

@Vitaqo: a simtray itt is műanyag, lekaparható. Gondolom a watchon is van műanyag részlet (antenna kilépők pl.), gondolom azok a festett részek ott is.

(#1676) Vitaqo válasza kcsa (#1675) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Igaz, bár én azt hittem, máshol vannak. Modjuk kijelző alatt vagy mittudomén hol.

(#1677) Csocsesz75 válasza autotaxmo (#1674) üzenetére


Csocsesz75
őstag

Itthon én is tok nélkül használom de egy S21 "ergonómiája", fogása sokkal jobb a gömbölyített hátlap miatt. S22-t ebből a szempontból szerintem szerencsétlenül csinálták meg. Van egy gömbölyített oldal (szerintem feleslegesen) meg a hát és előlapnál egy él ami vágja kicsit az ember kezét. Kellett volna egy egyenes oldal a hát és előlapnál pedig egy minimális 45 fokos srégítés, mindjárt kényelmesebb lenne fogni.

(#1678) undercover


undercover
senior tag

Sziasztok!

Végre sikerült beüzemelnem az S22-őt :)

Azt kell mondanom érzem az előrelépést az A52S-hez képest.

Van olyan specifikus S szériás dolog amit bekéne állítanom rajta? Valamilyen teljesítmény specifikus dolgot vagy hasonló?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1679) autotaxmo válasza Csocsesz75 (#1677) üzenetére


autotaxmo
őstag

Mondjuk ez igaz, azt az eles erzest en sem szeretem annyira, de piszkosul egyben van a keszulek, bar a gombokat oldalt csinalhattak volna stabilabra mert ha picit megmozgatod a keszuleket, lotyognek/zorognek

(#1680) Csocsesz75 válasza autotaxmo (#1679) üzenetére


Csocsesz75
őstag

Ami zörög az a kameralencse. Indítsd el a fényképező alkalmazást és úgy rázd meg a telefont, nem fog zörögni.

(#1681) autotaxmo válasza Csocsesz75 (#1680) üzenetére


autotaxmo
őstag

En azert gondoltam hogy a gombok lazak es azok zotyognek,mert siman ha hozzajuk erek, lotyognek

(#1682) gabeszq41


gabeszq41
csendes tag

Sziasztok!

A SAMLIVE15 kóddal most 235-ért elhozható a kicsi S22, ez már önmagában nagyon csábító ár, esetleg ehhez még lehet egy másik kódot hozzácsapni?
P30-am van jelenleg, de ennyiért elgondolkodtam a cserén.

(#1683) undercover válasza gabeszq41 (#1682) üzenetére


undercover
senior tag

Szia!

Már csak egy kódot lehet hozzácsapni.

Nekem az lenne a kérdésem, hogy adatokat hogyan lehet legegyszerűbben mozgatni a PC meg a telefon között? :D Itt már nem játszik az USB kábel nálam.

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1684) anonymus89 válasza undercover (#1683) üzenetére


anonymus89
addikt

Bármilyen ftp alkalmazással wifid sebességével.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#1685) autotaxmo válasza gabeszq41 (#1682) üzenetére


autotaxmo
őstag

Kezdodik az s22 szeria hasznalt piaci aranak bedontese ugy mint a galaxy watch 4-nel. Akik megvettek kozel 300 ezerert a telefont, azok most jo ha majd hasznaltan kapnak erte 180 ezret . Nem szeretem a samu efele arpolitikajat. Ebbol a szempontbol jobb az iphone, mert az atombiztosan tartja az arat igy hasznaltkent is nagyon jo aron lehet beloluk kiszallni

[ Szerkesztve ]

(#1686) Muerte68 válasza autotaxmo (#1685) üzenetére


Muerte68
addikt

Meg extrém drágán megvenni egy alma emblémát :U
Tényleg nagyon jó

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#1687) S@c@ válasza autotaxmo (#1685) üzenetére


S@c@
őstag

Szerintem ez nem lakaskent kell felfogni. Ez egy eszkoz ,amire az adott elethelyzetben szukseged van, szeretnel.

Ha befelteteskent tekintesz egy elektronikai eszkozre az baj, kivetel ha cegvezeto vagy.

(#1688) mrThomi válasza autotaxmo (#1685) üzenetére


mrThomi
addikt

Samu 3-6-10 hónap után áraz, 1 év után meg beáll valahova az ára és úgy marad míg ki nem fogy a készlet. Azonnal nem szabad megvenni, várni kell min 3 hónapot.

Szerintem almát meg akkor érdemes ha valami nagy előfizetési csomaggal veszi az ember. Legalább is nálunk külföldön így van. Samu hamar veszít az ertékéből, iphone meg valóban tartja sokáig az árát.

(#1689) Vitaqo válasza mrThomi (#1688) üzenetére


Vitaqo
senior tag

Azért a plus és ultra sorozatok tartják az árukat. A tavalyi s21 plus is az s22 plus sávjában van.

(#1690) Muerte68


Muerte68
addikt

Arra van valami megoldás hogy a jelszónál ne keljen az ok-is hanem beírás után automatikusan feloldja a telefont?

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#1691) RangerFox válasza Muerte68 (#1690) üzenetére


RangerFox
veterán

Nincs, csak ha pint írsz be.

(#1692) polonic válasza Muerte68 (#1690) üzenetére


polonic
félisten

Beállítások, zárolt képernyő, képernyőzár típusa.
És csak pinnél van ez a lehetőség.

[ Szerkesztve ]

(#1693) undercover


undercover
senior tag

Sziasztok!
Az akkumlátor mennyi idő alatt tanulja meg a szokásaimat? Tehát nagyjából 1-2 hét mire beáll az üzemidő?

Meg ti szoktátok használni ezt az akkumlátor védelmet ami 85%-ra korlátozza az akksit?

A segítséget megköszönném.

[ Szerkesztve ]

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#1694) thomas92 válasza undercover (#1693) üzenetére


thomas92
aktív tag

Én Bixby rutint állítottam be a 85%-os töltéshez, 23.00 és 7.30 között nem engedi magasabbra tölteni, majd mielőtt elindulok reggel, lekapcsol a rutin és feltölti a maradék 15%-ot.

(#1695) |AP| válasza thomas92 (#1694) üzenetére


|AP|
veterán

ez amúgy hogy működik?
Nem ugyanazt csinálja, hogy felnyomja 85-ig, de aztán folyamatosan rátöltöget, ahogy merül és így tartja 85%-on?
Mert ez ugyanúgy nem tesz jót az akksinak

(#1696) csubííí válasza |AP| (#1695) üzenetére


csubííí
senior tag

Szerintem ahogy írod úgy van, ezért nem sok értelme van (saját vélemény).
Bekapcsolt állapotban töltőre dugva írja mennyi van vissza, így tudni kb. mikor kell levenni. Kikapcsolva megkell egyszer figyelni kb. mennyi idő alatt tölt fel, és ennyi.
Én ha töltöm teljesen kikapcsolom, lefekvéskor felrakom, reggel ha felkelek akkor meg leveszem.
Mindig 100%-ra töltöm, nem szivatom magam.

[ Szerkesztve ]

(#1697) petesejt válasza RangerFox (#1655) üzenetére


petesejt
aktív tag

Jah, az azonnali csere helyett valóban esélyes a huzavona. Pláne a Samsung utóbbi időben mutatott arrogáns bunkó vadkapitalista stílusát látva....

"visszadobják, hogy nem rendeltetésszerű használat" -- Arra meg itt lesz ez a fórum, mint bizonyíték a békéltető testületnek, hogy tokban, meg nélküle, sima puha szövetzsebben is előjön, tömegesen, méghozzá hamar. És ez így bizony gyártási hiba.

Bár valószínű nem sokan fognak panaszkodni érte, hiszen egy festett fémnél nem sok mindent lehet tenni, azt meg azért mégse szeretnénk (így én se), hogy jövőre mindegyik színű telónak ezüstös natúr alumínium színű kerete legyen. (Bár ebben az árkategóriában beleférne az is ha a fekete/sötétkék telefononkhoz kékített acél keretet használnának....)

(Érdekesség: az S9+ keretén 4 év után sincs semmiféle pötty.)

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1698) petesejt válasza Csocsesz75 (#1677) üzenetére


petesejt
aktív tag

Érdekes, engem mindig idegesített a lekerekített oldal. :) Még a péklapátsága ellenére isnagyon szerettem pl. a Note4-et a fogása miatt, és az S22-ben (valamint a fogásuk miatt irigyelt, nem lekerekített iPhone-okban) számomra pont az az egyik legjobb dolog, hogy az élnek köszönhetően stabilabb a kézben.

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1699) petesejt válasza autotaxmo (#1657) üzenetére


petesejt
aktív tag

"emiatt még itthon senkinek nem cseréltek garanciában telefont, mert esztétikailag nem volt a felhasznalonak elfogadhato"

Te ott voltál mindegyik reklamációnál? :Y :Y Azta....

Még egyszer: nem tehetik meg. Bár valószínűleg hiába írom, mert letiltottad a hozzászólásaimat, egyébként nem visszhangoznád a kereskedők jogszerűtlen álláspontját ilyen lelkesedéssel.... #1649

"Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

(#1700) Armi5


Armi5
tag

Ki használja tok nélkül ezeket a telefonokat? hogy bírják? hogy bírja az idegrendszeretek?

“Maybe this is exactly how it’s supposed to be. Maybe everything is exactly as it should be.” - Dexter

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.