- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitör84
tag
A52s 5g telefonom az 5.1es frissítés után időnként bekapcsoláskor összeomlik pár másodpercre...Ötletek? Másnak is van ilyen hibája?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Trooper82 #9689 üzenetére
Én sem mondanám, hogy "user error", mert eltérő tudásbázissal és főleg szokásokkal használjuk.
Ugyanakkor, szerintem, a frissítés sem az (nem abban volt/lehettett az 'error'...), hiszen a települt fw-release, az FR -t követően is ugyan az maradt, és továbbra is nehezen védhető, hogy válogatna ...
Szerintem, ilyenek miatt is inkább X-aktásak ezek az arányaiban alacsony számban előforduló esetek.
Szerintem ne foglakozz Te sem ezzel. Probléma akkor van, ha FR után is megmaradt volna & a többség poszt cunamval jelzi ugyan azokat a szimptómákat.👍
-
Trooper82
senior tag
Nem haragszom. Mondjuk abban mi a user error, hogy gyorsan működött, frissítés után meg rossz lett azt nem tudom. De reset után teljesen ugyanazokkal az appokkal belakva most minden szupi. Úgyhogy nem akarok rémisztgetni senkit nálam ez volt, de magával a frissítéssel nincs gond.
-
csurgoi
aktív tag
Feltelepítettem az 5.1-et és nem látom a fényképezőgépnél az expert RAW gombot.
-
gerner1
nagyúr
válasz
vodrosjozsi #9672 üzenetére
"Bár a 4 főverzió csábító."
- Ennek mi a forrása?
... - Én, eddig csak arról a tervezetről olvastam, hogy '4db ONE UI frissítés' kiadását tervezik (ami nem egyenlő 4db android főverzióval...) a jövőben, 5év biztonsági f.támogatással.
Mondjuk, ez utóbbi most is így van, szóval az a rész biztosan nem újdonság...Aztán, az is kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a google kiadja Fuchsia -t, a droid vonalat pedig, ~kb azzal egyidőben nem fejleszti tovább (???) ...
-
kugli
aktív tag
Sziasztok!
Szerintem semmi baj nincs a frissítéssel,nyugodtan telepíthető. Üzemidőben és sebességben eddig nem tapasztalok semmi változást,nem lett lassabb döcögősebb a rendszer működése.
-
jeni
félisten
válasz
vodrosjozsi #9672 üzenetére
Az ára viszont nem bizalom gerjesztő, hogy 200000Ft alatt nem is kapható.
Megkapja majd az Android 16-t 6Gb rammal? -
vodrosjozsi
addikt
Hmm, nem is rossz ez az A54, tetszik, hogy üveg a hátlap, a kamera is baba, az adaptív 120hz is tök jó, csak az nem tetszik, hogy 200ért ugyanolyan számokat hoz mint az A52s...
Bár a 4 főverzió csábító. -
mrbego
aktív tag
Huh, közben újra indítottam a telefont, most megjavult. Indításkor molyolt is valamit (alkalmazások optimalizálása).
Kicsit meg voltam ijedve, mert most próbálgattam a kamerával, hogy mikor működik a vaku és ott sem mindig és full kék képet csinált most a vaksötét szobában.
Pedig a délutáni szoftver frissítés után újra indítottam talán 2x is.
Na mindegy, megnyugodtam, most jó minden.
-
mrbego
aktív tag
Másnak működik a zseblámpa a telefonon?
Eddig mindig úgy használtam, hogy a bekapcs gomb dupla nyomásra világított. De most se így, se a lehúzható értesítési sávon lévő zseblámpa gombbal sem világít!Most próbaképpen csináltam egy fotót, hogy működik e a vake, de ott jó.
Pedig nekem még sosem volt gondom egy szoftver frissítéssel sem, hát most előjött egy ilyen.
-
stof
tag
Felraktam én is.Picit mintha lassabb lenne a rendszer működése. Van viszont egy apró változás ami engem nagyon zavar. A galéria app lényegesen butább lett. A háttérkép kiválasztásnál nem ajánlja fel a színpletta használatát. Ha a főképernyőn hosszan nyomva választom a háttérkép és stílus lehetőséget, akkor ott már van lehetőség állítani de nem az aktuális háttérkép színéhez megfelelő színeket ajánlja. Más is tapasztalta ezt a jelenséget. Volt factory reset és wipe cache is.
-
Zoli bácsi
őstag
Föltettem én is. Rengeteg hozzászólás lett mióta erre jártam (dél körül), gondoltam, hogy megjelent az új One Ui.
Kikapcsoltam ezt a Ram Plus opciót is, amit írtok, amúgy fogalmam nem lett volna hogy ilyen van. Automatikusan be volt kapcsolva, 4 Gb volt beállítva.
Nem lassúbb, kicsit megijedtem, mert nem működik az ujjlenyomat olvasó. Elővettem a Redmit, ott sem működik....Egész nap festettem, bár próbáltam levakarni a diszperzitet, úgy tűnik az ujjlenyomatomat is elsikáltam. -
XSiGma
aktív tag
Nemrég felraktam én is az 5.1-et, semmilyen változást nem tapasztaltam eddig a korábbi állapothoz képest.
-
szaboi6512
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek...
-
.zSoLTi.
senior tag
válasz
szaboi6512 #9659 üzenetére
Dugd fel pc-re. Majd kikapcs. Utána fel+zár nyomva tart, amikor megjelenik a samsung android felirat a zár elenged, fel nyomva marad. Utána be fog lépni.
-
TODI1111
veterán
válasz
szaboi6512 #9659 üzenetére
Jó lesz az csak kábellel dugd gépre a telefont. [link]
-
mrbego
aktív tag
Nálam is most települ a OneUI 5.1, nem vagyok szívbajos.
-
vodrosjozsi
addikt
Gyün mán, féltéglát akarok!
-
Trooper82
senior tag
válasz
szaboi6512 #9652 üzenetére
Ja Factory kellett. Most jó. Fantasztikus
-
Trooper82
senior tag
válasz
szaboi6512 #9649 üzenetére
FR akart lenni. Csak alig tudok gepelni szanaszet szaggat a bill.
Factory reset
-
Trooper82
senior tag
-
gerner1
nagyúr
válasz
PirosHello #9644 üzenetére
+1 👍 Nálunk is ugyanez.
RamPlus, a miénken maradt : OFF...
-
Bathalsar
aktív tag
válasz
szaboi6512 #9641 üzenetére
Nálam már akkor belassult a telefont, amikor már osztották az OTA szervereket, de még nem értesült róla a telefonon futó rendszer. Csak óvatosan.
-
Trooper82
senior tag
Nálatok is egy szaggató féltégla lett frissítés után?
Kb 15 mp.more betolt egy messengert. A51 esítve lett az volt ilyen szaggatós. Wipe cache volt.Na este jön az FC. Pfu de nincs kedv hozzá de kb hasznalhatatlan.
-
plaszy
őstag
válasz
szaboi6512 #9641 üzenetére
Én feltettem, eddig semmi extra változás.
-
szaboi6512
őstag
Mit gondoltok, várjunk még a telepítésével?
Hozzám is megjött.... -
.zSoLTi.
senior tag
Nekem megjött az 5.1, jön is lefele
-
gerner1
nagyúr
Érdekes látni, hogy még ki sem jött az utolsó főverzió, nem-hogy az UI5.1 (az is csak az *N -es típusváltozatra...), és már van konkretizálható, minimum sk -ből is származó 'egzakt' tapasztalat.
Nekem, feldobtátok a napomat. Köfi. -
ricsip
addikt
Mióta kijöttek az 1. okostelefonok, amiket szoftverből játszi könnyedséggel lehet avultatni, ez a bevett szokás. Ez így van kb. 2007 óta mióta létezik iphone, meg 2010 óta mióta elterjedt az Android. De jönnek a hülyegyerekek (akik nem is éltek még 2010-ben) h. kiröhögjék az embert amikor ilyen tényeket megoszt a laikusokkal.
-
Annak idején, amikor leírtam ([link], [link]) hogy a Samsung szokása az utolsó főverzió frissítésben alaposan
elbalelassítani a készülékeket, hogy gyorsítsák a tervezett elavulást, meg hogy minden frissítés után gyanakodva kérdezem, hogy mennyivel lett rosszabb a teljesítménye a telefonnak, elég sokan kiröhögtek.Úgy tűnik ennek is reszeltek akkor frissítés terén (kár érte, kiváló ügynök volt)...
-
Breki
veterán
Na már nem is várom az 5.1-et annyira
Don't be too excited for one ui 5.1 brother ., there is much bugs and heating issues and battery drain related problems are reporting for one ui 5.1 released devices .a52s will get the update with in few days but be carefull with the installation. do try to know much about the software pros and cons from social media and after research if you are confident about the update then install it other wise device will get much slower than before updates
Actually the update is delayed this month looking forward that they will add more bugs to slow our devices because a52s is getting older and samung want to promote their upcoming devices so seriously they will try to degrade our devices through software updates so be cautious
Ne légy túl izgatott egy ui 5.1-es testvér miatt, sok a hiba és a fűtési probléma, valamint az akkumulátor lemerítésével kapcsolatos problémák jelentek meg egy ui 5.1-es készülék esetében. Az .a52s néhány napon belül megkapja a frissítést, de légy óvatos a telepítéssel. próbáljon meg sokat tudni a szoftver előnyeiről és hátrányairól a közösségi médiából, és kutatás után, ha magabiztos a frissítésben, telepítse azt, más bölcs eszköz sokkal lassabb lesz, mint a frissítések előtt
Valójában a frissítés ebben a hónapban késik, remélve, hogy további hibákat fognak hozzáadni az eszközeink lassításához, mivel az A52-esek öregszenek, és a samung annyira komolyan akarja népszerűsíteni a közelgő készülékeit, hogy szoftverfrissítésekkel megpróbálja lerontani az eszközeinket, ezért legyen óvatos. -
bul07
nagyúr
-
Breki
veterán
Ezek más fajták és nem nagyon látok 10-ból 10 kínait.
Az Emos pl, ha jól tudom cseh, sky-t talán a tesco árulja, gao meg konrad
Visszatérve a Blitzwolfra, találtam tesztet róla:2500W-tal terhelhető, ami egy elosztónak jellemzően bőven elég. A teszt során 2200W-tal is került terhelésre és az nem okozott gondot neki.
Belseje
[link]
Négy darab USB is került a tetejére nem kimagasló, de korrekt teljesítménnyel: max. 3A, 20W.
Részletesen így alakulnak a töltési lehetőségek
3 x normál USB
5V⎓3A, 9V⎓2A, 12V⎓1.5A, 18W(Max)
Type-C
5V⎓3A, 9V⎓2.22A, 12V⎓1.67A PD20W(Max)
Túláram, túlfeszültség, rövidzárlat, túlterhelés elleni védelemmel ellátta a gyártó és hőálló.
Emag is árulja, csak ott 22 ezer
[link]
Blitzwolf webáruházban pedig 18900
[link]
De már nem érdekes mert sajnos nincsen már 7000-ért, lüke voltam nem vettem meg hétvégén ennyiért.
Na bocsi off befejezve. -
Breki
veterán
Azt nem tudom ez az elosztó milyen, mivel sajnos lemaradtam most róla.
A Blizwolf pl, szerintem pont minőségibb cucc.
[link]
De van két korábbi usb-s elosztóm az is hibátlanul megy évek óta.
A telefonhoz vett toocki, baseaus gan stb töltő is hibátlan.
Érdekes módon pont a baseaust kellett egyszer cserélni de azt magyar elég ismert aksis bolból vettem garanciával azt egyből futárral szó nélkül cserélték. Cserekészülék meg teljesen jó azóta is.Szerintem nem szar az összes sőt, de ez itt már offtopic
Amúgy ez a teszt se így volt, tudtommal: 20-ból 12-öt találtak rossznak és nemcsak kínaiakat:
Az univerzális akkumulátortöltőkkel a 230 voltos hálózati feszültséggel működő konnektorokból tölthetők fel az 5 voltos törpefeszültséggel működő eszközök. E tápegységeknél fokozott figyelmet kell fordítani a táphálózati és törpefeszültségű részek megfelelő elválasztására, távolságára. Áramütés veszélyével fenyegethet az is, ha a szigetelés villamos szilárdsága, folytonossága elégtelen.
A tárca akkreditált műszaki laboratóriumának vizsgálatai szerint a mintavételezett termékek 60 százaléka, húszból egy tucat töltő nem tett eleget a követelményeknek. Az ellenőrzés a műszaki áruházban, szaküzletben kapható árucikkek közül is kiszűrt kockázatosat. Érdemes tehát nagyon körültekintően válogatni, önmagában a vásárlás helyszíne sem garantálja, hogy a töltő biztonságosan használható. Lehetőség szerint ismert, neves gyártótól származó, akár a töltendő eszközzel azonos márkájú terméket válasszunk. Az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el.
Az ellenőrzés eredményeit összegző táblázat a Fogyasztóvédelmi Portálon érhető el., persze, ha egyről beszélünk, ha nem linkeld már légy szíves érdekel. -
-
Breki
veterán
Ja erre akartam az írni, csak elfelejtettem, hogy ilyenkor legegyszerűbb olyan kábel vagy töltőfej, ami nem is tud többet.
PL most pont van akciósan olyan nagy, azt hiszem 8-as elosztó amin vannak usb kimenetek is pont ilyenre, ha jól emlékszem azt írták az 20 W
Igen jól emlékeztem:
Ez egy sokkal igényesebb elosztó, mint az átlag és amellett, hogy 8db konnektort varázsol egyetlen konnektorból az eszközeinket is tölthetjük vele, akár 20W-os gyorstöltéssel is.
Ehhez ad 3db hagyományos és egy darab Type-C USB-t is, vagyis megspórolhatjuk vele a töltő adaptereket.Illetve éjszakai töltéshez talán még jobb az okos smart chipsettes kábel korábban itt írtam róla bővebben.
-
bul07
nagyúr
Ugye én most frissítettem 13-ra
Azóta előjött egy olyanom hogy a Chrome böngésző megnyitás után pár pillanatig megfagy, vagy lapbetöltés uttán.
Néha azt hiszem hogy a telefon nem érzékeli az érintést mert másodpercekig nem történik semmi aztán megindul.Most meg kaptam egy ilyet megakadás után.
Más tapasztalt már ilyet?
-
lumpy95
tag
Lehet kicsit off mert lényégben watch 4 is értintett a témában, de..
Nem szívesen némítom le a telefonomat, de a sok értesítő miatt (pl Messenger) nem baj ha meló közben nem csipog. Odáig eljutottam, hogy némára tettem az értesítőt adott alkalmazásoknál, így csak a kijelzőn ott figyel a kis ikon, de azt valahogyan meg lehet oldani, hogy a telefonon lenémított értesítő rendesen átcsússzon watch4-re, és ugyanúgy kapjam az értesítőt az órámon?
-
Trooper82
senior tag
válasz
DrKapocs #9606 üzenetére
Ez poén, tegnap kb ugyanezt csinaltam. Ramplus kikapcsolva oneui5.0 alatt ,geekbench, antutu, majd bekapcsolt allapotban. Nehany pont különbség volt de az nem számít a kikapcsolt ramplus javára...
Viszont , nem hiszem ,hogy van összefüggés, de most kikapcsolt ramplus mellett 3. szor jott be normalisan a fórum. A masik ket alkalommal kifagyott kijelző , görgetni nem lehetett. De szerintem ez talán chrome hiba lehet. Mondjuk nem tetszik... Csinálok egy chrome tisztítást hátha segít. -
DrKapocs
őstag
"Elsőre kikapcsoltam a RAM PLUS-t
Érzésre minta fürgébb lenne, de majd elválik hogy az akkuval hogy bánik"Többször olvastam már, hogy a RAM Plust érdemes lehet kikapcsolni, mert lassabb/döcögősebb lehet tőle a rendszer. Nekem még a OneUI 4.1 van fenn mindkét A52s készülékemen és gondoltam kísérletezek egyet. Az egyik készülékemen 4 GB virtuális ram volt beállítva, a másikon 6 GB, egyiken sem éreztem korábban semmi problémát. Mivel a 4.1-ben nincs csúszka a virtuális ram kikapcsolására, így az adb shell settings put global ram_expand_size_list 0,1,2,4,6,8 paranccsal előhoztam a 0 GB lehetőségét a korábban 6 GB virtuális ramos készüléken. Átállítottam a 0 GB-ra az értéket és csináltam egy "clear system cache"-t is. Ezután egymás mellé tettem a 0 GB-os és a 4 GB-os virtuális rammal felvértezett készülékeket. Mivel a két készüléken ugyan azok az appok vannak feltelepítve, a két készülék egymás tükörképe, így össze lehetett hasonlítani a rendszer sebességét; egyszerre indítottam a appokat, stb.
Eredmény: semmi különbség nem volt sebességben a 0 GB és a 4 GB virtuális ram értékre állított készülékek között. A teszt alapján a virtuális ram kikapcsolását placebonak gondolom, legalábbis az én beállításaim, appjaim, stb. mellett.
-
Breki
veterán
válasz
gerner1 #9603 üzenetére
Én nyugodt vagyok, csak fura, hogy még amárciusi Update1 se jött ki
Vagyis nem vagyok nyugodt, de nem emiatt.
Van valakinek hasonló készüléke ehhez a telefonhoz kapcsolva?
Valamiért nem tudom most az órát beállítani, régebbi telefonnal simán ment, de úgy emlékszem Samsunggsl is állítottam már be.
-
mrbego
aktív tag
Igen, egy korábbi mobilarénás hír szerint már lassan egy hónapja indult a frissítés az A52s-re.
Viszont a Tab S6 Lite-omra megjött az 5.1 a hét közepén.
Semmi különös nem tűnt fel benne, csak hogy a Beállításokban a Kapcsolatok alatt önreklámokat jelenített meg a Samsung.
Viszont jó dolog, hogy van egy új widget ami a Bluetooth-on kapcsolódott eszközök akku szintjét mutatja.
Meg a lehúzható értesítési panelen végre lett külön gomb a képernyő kép készítésére. -
Breki
veterán
Google play Update1(Google play rendszerfrissités) kijött sinán frissült, de márciusi frissitésről és 5 1-ről semmi hír:
Just seen news saying that the March patch is rolling out to the A52s in some countries but without 5.1. Something is seriously wrong here.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 11 128GB Független Újszerű/1 hónap Gar./Akku 100%/
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512 GB Phantom Black Független
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Új Blackberry Priv!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged