- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laaceee98 #8893 üzenetére
Áh... Ennek a közelében sincs az A52s makró kamerája. 😅 Bár ilyet tudna...
Képzelj el egy pár évvel ezelőtti, fix fókuszos 5MPixeles alsó kategóriás telefont, aminél pontosan 5cm a fókusztávolság, és csak az lesz viszonylag éles, ami pont ebben a távolságban van.
Egy gyors makró fotó egy szaloncukor papírról (ez volt éppen kéznél), bekapcsolt LED-del: -
dj79
senior tag
válasz
gerner1 #8898 üzenetére
Köszi itt is, anyámnak kellene valami a pár éves p20 után, az előző esést még túlélte a készülék, a másodikat már nem. Így az a52 illetve az a52s jött szóba, az elsőből egy újra nagyon olcsón lenne lehetőségem, a második meg még beszerezhető pár helyen hivatalos garival.
-
bul07
nagyúr
Hát nagyon nincs mire várni, ha jók a hírek a A54-ára 200e Ft felett lesz
Így későbbekbe ilyen áron talán A3* szériából lehet majd vásárolniKint van a lista már hogy a droid 14-est mely készülékek fogják megkapni és a A52S is a listán van, ami kb egy év múlva várható, így hosszú ideig támogatva lesz még
Samsung.com oldalán lehet kuponozni is, érdemes kérni kupont itt [link]
-
dj79
senior tag
Sziasztok!
Érdemes lenne még beruházni egy ilyen készülékbe?
ha jól értelmeztem, a 14-t még biztosan megkapja, de meddig várhatóak biztonsági frissítések?
Dual SIM használóktól kérdezném, hogy kb hogyan alakul az üzemidő? -
laaceee98
tag
-
válasz
laaceee98 #8889 üzenetére
Jó fényben értékelhető makró képeket tud készíteni, de nincs autofókusz. Sokszor jobb a főkamerát használni és 100% méretet, csak ott meg már kijönnek a képfeldolgozás hibái (ami mobilos szemmel teljesen jó). Én rendes munkára nem erőltetném, ha ez kiemelt szempont, de a Redmi-t sem. Talán gcam és raw mód, de az is kompromisszumos.
-
bul07
nagyúr
válasz
victorhun7 #8890 üzenetére
Friss regisztrációnál jár kupon lehet azért ír ilyen árat
Amúgy ennyi az ára 2db hátsó fóliának
US $2.18 / lot (2 Pieces) -
laaceee98
tag
Sziasztok! Makró témákra (fél - 1cm méretű rovar, kisebb virágok, stb.) van olyan, aki rendszeresen használja a kamerát? Mik a tapasztalatok? Egy Redmi Note 10 Pro és az A52s között vacillálok. P30-ról váltanék, nagyobb összeget nem akarok mobilra költeni. A jó üzemidőn felül a korrekt nappali képminőség és a makró a munkám miatt fontos szempont lenne.
-
bul07
nagyúr
Megjött a hátára a fólia
Ezt rendeltem
[link]E hó elsején adták fel, majd egybecsomagolták másik két eladótól rendelt tok mellé, és ma hozta a Express One futár, nem kellet semmit pluszba fizetni
Holnap ha lesz kedvem fel is rakom a hátára
Van videó is hogy kell felrakni[link]
És még olyan simító lapot is adtak hozzá -
Apaxp
senior tag
válasz
gerner1 #8876 üzenetére
Mecsináltam a nova teljes törlését és újratelepítését. Ez után a beállítások és engedélyek megadás után sem javult a helyzet.
@polcsa a haladó beállításokban is megpróbáltam mindkét lehetőséget, de sajnos egyik sem segített.Kipróbáltam azt hogy felraktam két másik launchert, amiben van duplakoppos kikapcsolási lehetőség, de mind a kettő ugyanúgy viselkedik mint a nova.
Úgy döntöttem, marad a gyári ui. Majd elviselem a vízszintes görgetést. Tizenév után illik váltani. -
csodavas
tag
Lenne 10%-os kuponom samsung.com oldalon történő vásárláshoz, ha kell akkor írjatok. Elvileg 5 alkalommal használható, legalábbis úgy szól a promóció.
-
Apaxp
senior tag
Egy hete felraktam az új frissítést. Kisebb probléma lett. Nova launchert használok és eddig tökéletesen és villámgyorsan működött vele minden. A frissítés után a duplakoppos lezárás nem kapcsolja le a képernyőt, csak kilép az ujjlenyomatos képernyőre, ahol újra duplakopp és csak ekkor kapcsol ki. Beállítottam az one ui 5-re, de ebben meg képernyők közötti scroll tetű lassú a novához képest, és az alkalmazások menüben csak vizszintes scroll van, függőleges nincs. Rohadt nehéz megszokni egy fénysebesség után egy trabantot.
-
Én is így vagyok vele, a play-en is le van tiltva az automatikus frissítés, csak azt frissítem, amivel gond van/új funkciót kap, vagy biztonsági szempontból fontos a frissen tartása (banki és hasonló appok).
A legrégebbi appom 12 éve frissült utoljára és már nincs is fent az áruházban -
gerner1
nagyúr
Nekem mindegy, ezért is helyzetem el abban a posztban az utolsó sort. 👍
A "hitéleti" megközelítés (mit gondolok/hiszek, stb...) plö nekem nem az asztalom. Az én megközelítésem statisztikai alapú, itt (ennél a telónál + a jelenleg releváns lehetőségekkel) például: ilyesmivel kiegészítve .
-
polcsa
aktív tag
válasz
gerner1 #8863 üzenetére
Én inkább fordítva közelítek, akkor teszek fel egy frissítést, ha konkrét okom van rá, mert van benne olyan fícsör, ami kell vagy olyan hiba van a jelenlegiben, amivel nem akarok együtt élni.
Abból indulok ki, hogy minden frissítéstől lassabb és éhesebb lesz a rendszer. (Nyilván vannak kivételek, általánosságban gondolom ezt )
Így a kisebb-nagyobb bugoktól is megkímélem magam. -
csodavas
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg bestbuy forrást? Kód, kupon, akció, bármi is érdekel.
130-140ezer alatt jelen pillanatban nem találok sehol.
-
DrKapocs
őstag
Tudna valaki egy olyan appot javasolni nekem, aminek a segítségével nyomon tudnám követni a bejövő-, kimenő hívásaim (flottás, nem flottás) és smseim. Fontos lenne, hogy a flottás tarifa egyes paramétereit tudjam állítani (pl. 110 perc ingyen, ezután bruttó 11,43 Ft-os percdíj, másodperc alapú, stb). Tudtok ilyen appot?
Régen a Call meter-t használtam erre, de - mivel régen nem volt rá update - jópár paramétert nem lehet átírni.
-
Az van, hogyha egy szabály éppen érvényben van, aminek az a vége, hogy ha befejezte, vonja vissza amit bekapcsolt, és közben érvénybe lép még egy szabály, az elsőt néha elfelejti visszavonni. Legalábbis ezt figyeltem meg. Nem mindig és nem is mindent. Figyeld meg legközelebb, hogy nálad is ilyenkor csinálja-e!
-
capriTomi
csendes tag
Sajnos nálam sem fut le rendben a rutin néhs: az autó fejegységéhez kapcsolódva a töltés 85%-ravan téve például, egyszer fordult elő, hogy csutkára töltötte, illetve a hangot és a rezgést sem állította vissza egy párszor, ahogy be volt állítvs.
Amit viszont én nem tudtam beállítani, hogy az órámat kapcsolja le a bluetoothról, ha autóba ülök: valamiért nem tudja lelőni sem az alkalmazást, sem a kapcsolódást. (Huawei watch gt2 pro + huawei health). Az óra meg bezavar a kihangosítóba a kocsiban. -
bul07
nagyúr
Be van állítva Bixby Routine-ben ha fut egy alkalmazás akkor energia takarékoskodás legyen bekapcsolva
[kép]De észrevettem már hogy néha előfordul hogy hiába rakom le az alkalmazást vagy lövöm ki teljesen a energia takarékoskodás bekapcsolva marad.
De annyira hogy kézzel kell kilőnömMás tapasztalt ilyet Bixby Routine szabályokkal?
Szerk
Nem válasz akart lenni magamnak így sikerült -
Predatorr
őstag
válasz
szaboi6512 #8720 üzenetére
Köszi. Külföldi topicban segítettek, márminden OK-nak néz ki.
-
Breki
veterán
-
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #8836 üzenetére
nem, mediaklikk appból
Ha már ilyesmiről van szó, van egy nagyszerű kis vonatos játék, mindig végig játszom az aktuális telefonon.
Nagyon egyszerű, de ötletes, nagyon rá lehet kattanni.
vonatoknál kell a váltókat állítani megállítani őket, hogy ne ütközzenek össze.
Viszont ezen a telefonon felraktam az új változatát és azt vettem észre, hogy sokszor mintha nem venné, hogy rákattintok, hogy megálljon a vonat, érdekes módon 90 fokkal elfordítva meg veszi az érintést. Illetve sokszor mintha levágná a képet nem látszik pl a szélső vágány.
[link]
Ha esetleg más is kipróbálná ezen a telefonon, hogy nála így van-e azt megköszönném. De vigyázat tényleg függővé tesz!:-) -
agy73p
senior tag
Sziasztok!
Régen olvastam a topicot, elképzelhető, hogy teljesen triviális a kérdésem.Youtube videók megnyitása után a képernyő vízszintesre elforgatása után általában kikapcsol a képernyő és ki kell oldani újra a zárat, hogy lássam. Most már eléggé zavar, úgyhogy, gondoltam, rákérdezek, hogy Nektek is csinálja vagy egyedi eset.
Friss oprendszer. Android 13, One UI 5.0.
-
Breki
veterán
válasz
Zoli bácsi #8827 üzenetére
Nekem is van freemail, csak ln beintegráltam gmail alá így gmailes felületen és gmailes app-al kezelem kvázi külön fiókként.
-
Zoli bácsi
őstag
Én is használok Freemailt, szinte kezdetek óta. Mikor találkoztam az internettel, betárcsázós 56K modemmel, akkor regeltem. Azóta is megvan.
Persze csak megvan, minden fontos, hivatalos (Pl ügyfélkapu) dolgot Gmailen rendezek, sajnos párszor előfordult, hogy nem jött meg rá mail, illetve vannak helyek, ahol regisztrálni sem lehet freemailes mailcímmel.
Tavaly volt egy kis átalakulás, POP mellett IMAP protokollt is lehet használni, azóta teljesen jó, azonnal megjönnek a mailek is.
Vannak ilyen bogarai az embernek, megvan 25 éve a Freemailes címem, ahogy a képnézegetőm mai napig az Irfanview, szerintem még Dos 6.22 alatt is használtam.
Amúgy legközelebbi kerek szülinap nekem is 60 lesz. Igaz, robog a világ mellettem, de én próbálok kapaszkodni, itt ne hagyjon....... -
Breki
veterán
válasz
gizmoboy #8821 üzenetére
Nekem Baseus GaN3 Pro az egyik töltőm.
USB Type C / USB 65W PD3.0, QC4.0 +, AFC fekete + USB Type C - USB Type C kábel 1m (CCGP050101)
Magyar oldalról rendeltem szerencsére, mert kb két-három hét után teljesen bedöglött, vissza kellett küldeni bevizsgálásra ami után szó nélkül cseréltrék, az újabb azóta viszont hibátlanul működik.
Nekem járt hozzá kábel is amivel használom. Te milyen kábelt használsz hozzá?
Ki lehetne próbálni megfelelő PD kábellel és USB- USB-c-el is persze akkor nem lesz PD funkció ugyanis csak USB Type-C csatlakozóval működik, de a töltő tesztelésére jó.
Ugye ezzel fent írt töltővel és kábellel szupergyors töltést ír, de általában igyekszem ugreen asztali töltővel és okos kábellel, normál vagy gyors töltéssel töltetni, és a szupergyors töltést viszonylag ritkán használni.
Esetleg nincs másik Gain USB PD (Power Delivery) töltőd?
[link]
Viszont szerintem töltés közben nem annyira ajánlott, a telefont használni én aközben igyekszem nyugton hagyni, vagy amíg használom lehúzni. -
Apaxp
senior tag
... A világ meg elrobog mellettük..
Akkor mellettem is elrobogott 6x-esként?
Gmail, msn, outlook címeim vannak, amik a windows10 gépen thunderbirdbe vannak kezelve, androidon meg a bluemail appba vannak. Még nem volt olyan hogy ne jött volna meg bármelyik címre küldött levél. Kétszer szívtam szolgáltatói email címmel. Soha többé. A világ meg nyugodtan robogjon. -
gizmoboy
csendes tag
válasz
DrKapocs #6702 üzenetére
Hello! Láttam, két posztod is volt már lassú töltésről. Tavaly augusztusban vettem egy ilyet, és hónapokig rendesen működött az A52s-sel, aztán novemberben jött a 13-as Android frissítés, és mintha azután fordult volna a kocka, azóta többszörös töltési időket ír a telefon ugyanazzal a töltővel és kábellel. 5-6 órát például, és ha töltés közben használom a telefont, akkor egyre csak merül, mert többet fogyaszt, mint amennyit töltődik... Próbáltam rájönni, hogy a töltővel vagy a kábellel van-e gondja, és úgy tűnik, hogy a töltővel, mert ha azt a kábelt egy régi 7,5W-os HTC töltőbe dugva csatlakoztatom a telefonhoz, akkor már csak 1-2 órát ír a teljes töltöttségig. Nem tudod esetleg, sikerült rájönni, hogy ezt mi okozza?
-
bul07
nagyúr
Nekem sokáig nem volt email címem, mert internet se volt elérhető a faluban
2005-ben csináltam citromail-es címet, a mai napig él, persze már nem használom csak 3havonta belépek hogy ne törlődjönMost jut eszembe az egy szem kamu fb fiókom is citromail-es cím alatt fut át kel írjam
-
Qtyii
aktív tag
Sanszos
Viccet félre téve
Pont a Gmail lehet a kivétel... Valahogy a leg biztosabb rendszer amire garantáltan megkapod a mailt és el is tudod küldeni... Nagyon integrált... Pl repjegyet felveszi a naptárba Stb... Jó ára van mindent át is nézhetnek... De a kényelem sokat ér.. Andorid is fontos szerepet játszik ebben...Nemrég próbáltam én is áttérni Outlook.com ra ha már munkában is ezt kell használjam... De rá kellet döbbennem hogy nem olyan egyszerű... A spam szűrő egy rakás sz*ár és nem olyan gyors a kilde ses a be érkezés mint a Gmailen... Plusz az android is a Gmail mellet szól... És mindenik a Gmailt használja nem véletlenül... Lehetne használni protonmailt de annyira kenyelmetlen lenne... És kicsit bizonytalan is... Nem engedhetem meg hogy egy Mail nem érjen célba vagy ne kapja azt meg az email levelező miatt..
Így marad a Gmail -
ricsip
addikt
Gmail fiókot nyitottam 2005 decemberben. Miután a mailbox.hu-t használtam előtte évek óta és akkoriban beszartak több alkalommal is úgy h. napokig nem fértem hozzá a leveleimhez. Pedig egy állásajánlat válaszra nagyon vártam azon a héten. Ez volt lassan 18 éve, azóta megelégedéssel használom a gmailt. Biztos én is ilyen elrobogott magárahagyott vén hülye fasz vagyok
-
Qtyii
aktív tag
Hát ez biztos nem általános... .. Mert a környezetemben 1 db citrommailel sem találkoztam... És a freemailel is ez a helyzet... Jó jó biztos van olyan a társadalomban aki az OTP-s számlát megnyitotta 1990ben és soha nem is merne bankot váltani.. Na az ilyen embereket csináltak egy e-mailt mikor találkoztak az internettel és azóta ezt használják mintha muszály lenne... Nem merik magára hagyni mert az már milyen dolog lenne 😂... A világ meg elrobog mellettük... Erre igazán nem tudok /akarok mit mondani... Egészségükre 😉
-
Qtyii
aktív tag
tényleg off tesó
egyébként szerintem az egész fórumon nincs ember aki használta egyáltalán... úgy irnak róla minta több 100e felhasználója lenne...
a protonmail is fizetős arról miért nem írnak ... azért mert az nem "szenzáció bulvár hír" ... érdekes az @index.hu mail megszűnéséről meg kuss van ... érdekes -
Apaxp
senior tag
off téma de hátha valaki érintett.
[citromail] -
gerner1
nagyúr
válasz
victorhun7 #8804 üzenetére
Gondolom, aki már eddig is 'parabolhára' lecserélt antennával közelítette a kérdést, az talán másképp fog lépni most is, a másik halmazhoz képest...
Ugyanakkor, amíg, vissza lehet térni bármelyik korábbira, addig plö nekem: mindegy. -
gerner1
nagyúr
Az OTA-szerverek, elkezdték osztani az új OXM (*DWA4) frissítést ⇒TMH régiókódra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja